Home >Documents >Revista Cargo&Bus Iulie 2015

Revista Cargo&Bus Iulie 2015

Date post:22-Jul-2016
Category:
View:245 times
Download:10 times
Share this document with a friend
Description:
 
Transcript:
 • 20lei07

  Anul XX (230)

  LLaa CCuuppaa TTrraannssppoorrttaattoorriilloorrss--aauu pprriinnss 22 ttoonnee ddee ccrraapp

  PAG. 44

  RReennaauulltt TT OOppttiiffuueell aarree uunnccoonnssuumm rreedduuss ccuu 1100,,99%%

  PAG. 20

  VVoollvvoo TTrruucckkss llaannsseeaazzsseerrvviicciiuull PPoozziiiioonnaarree++

  PAG. 16

  MMeerrcceeddeess--BBeennzz aa oorrggaanniizzaattEEuurroo VVII TTrruucckkss RRooaaddsshhooww

  PAG. 13

  LLaa oo ccaaffeeaa ccuu......BBoorriiss BBiilllliicchh,, CCEEOO ii PPrreeeeddiinnttee MMeerrcceeddeess--BBeennzz RRoommnniiaaPPAAGG.. 3344

  IULIE 2015

  IIvveeccoo,, llaa 4400 ddee aanniiPPAAGG.. 2266--2277

 • Ne-am obinuit deja cu foculexamenelor verii.

  i la fel de bine am constatat,n fiecare an, creterea numruluide persoane care au promovatbacalaureatul, dar au rmasaceleai persoane incompetente,ba chiar au devenit mari senatorii deputai.

  Chiar dac n trecut nu existautelefoane inteligente, camere desupravegheat sau poliiti prezeniparc la o manifestare nepermis,Bac-ul era BAC i att. Era loc ipentru un ofer profesionist irespectat, dar i pentru unjudector competent.

  Era loc pentru toat lumea ifiecare tia exact locul lui. Fiecaretia c nu va deveni unincompetent, indiferent de caleaaleas. Bac-ul avea haine desrbtoare i cine participa tiaclar ce va urma. tia cu siguran

  s se pregteasc pentru a nu fiun incompetent de inginer, doctorsau finanist. Pe atunci,tractoristul, vnztorul iinstalatorul erau siguri c vor fibuni i apreciai i c prezena laexamenul de bacalaureat nu esteobligatorie pentru ei, ci doarpentru cei care erau pasionai deun anumit domeniu sau altul iurmau s studieze mai mult decto fcuser pn atunci.

  Astzi parc i este fric smergi la stomatologul din col. Nutii sigur dac persoana care testudiaz a trecut prin sistemuleducaional de la noi doar pentrua fi n rndul lumii sau chiar i-adorit a fi profesionistul de astzi.

  S sperm c educaia deastzi ofer cunotine suficientepentru a deveni un bun OM i apoialtceva.

  Bacalaureati att!

  MMaarraa TTAAUUBB

  EDITORIAL

 • SCANIA VE TESTA CAMIOANE ELECTRIFICATE N CONDIII REALE

  PREZENTARE22

  40

  LIVRARE23

  24 ANIVERSARE28

  Volvo Trucks continu seria de aciuniinovatoare de marketing cu un serial detip reality TV cu artista Mapei, realizatpe parcursul unei cltorii de 9 zile prinEuropa, la bordul unui Volvo FH. RealityRoad poate fi vizionat pe canalul deYouTube al Volvo Trucks.

  n 2005, MAN lansa HydroDrive,pentru clienii care utilizau camionuln principal pe drumuri asfaltate, darn anumite situaii aveau nevoie detraciune suplimentar pe punteafa, fr a trebui s cumpere unvehicul cu traciune integral.

  Administraia Suedez de Transport a aprobat sprijinul pentru construciaproiectului Gvle Electric Road, astfel nct Scania va putea ncepe testareacamioanelor electrificate n luna februarie a anului viitor. Proiectul vademonstra i evalua tehnologia de alimentare a camioanelor prin intermediulunui pantograf i a firelor electrice aeriene, asemenea troleibuzelor.

  Asociaia de Dezvoltare IntercomunitarBucureti-Ilfov a prezentat luna trecutprimele 11 autospeciale pentru lucru cuap i spum achiziionate pentru ISU.Noile vehicule vor reduce timpul derspuns n caz de urgen, la nivelulBucuretiului, de la 14 la 9 minute.

  INEDIT

  Prin folosirea unor inovaii patentate nproiectarea asiurilor n combinaie cucomponente fabricate din materialeuoare, Conceptul DAF Future TruckChassis obine o reducere a greutiiremarcabil, de nu mai puin de 500 kgla un camion LF de 12 tone.

  REDACIAStr. Calafat, nr. 61, sector 2,

  020347 - Bucureti, Romnia

  Tel.: + 4 021 211 37 43Tel./Fax: +4 021 211 37 73

  E-mail: cargoro@cargomagazin.com

  Membru ACEISSN 1453-4568

  Revista Cargo & Busmembru al juriului internaional

  organizator al concursului

  SC CARGO Magazin SRLCapital social: 12.000 leiR.C. nr. J40/10523/1996

  C.I.F. RO 9029965

  DIRECTOR EXECUTIVMara taub

  mara.staub@cargomagazin.comREDACTOR EF

  Alexandru Traciucalexandru.traciuc@cargomagazin.com

  REDACTORIIonu Pduraru

  ionut.paduraru@cargomagazin.comEmil FrncuTiti Leonard

  Robert PredescuLiviu AvramDinu tefan

  MARKETING/PUBLICITATECtlin Borza

  catalin.borza@cargomagazin.comDTP

  Victor Partanvictor.partan@cargomagazin.com

  ECONOMISTCrina Portaru

  DISTRIBUE I ABONAMENTEIonel Petre

  cargoro@cargomagazin.comTipar

  Tiraj10.000 ex.

  Revista Cargo & Busorganizator al concursului

  www.facebook.com/cargomagazin.ro

 • 67

  SUMAR

  TRUCK RACING: KISS RMNE N FRUNTE 54

  DRIVE-TEST 64 ANIVERSARE 66

  ANIVERSARE

  Luna trecut, o bucureteanc a devenitclienta vehiculului Dacia Logan cu

  numrul 1.500.000. Vehiculul aniversareste un model Laureate de culoare bej,

  echipat cu motor 0.9 TCe Euro 6 iachiziionat prin intermediul programului

  de rennoire a parcului auto naional.

  70

  BMW a ctigat ediia din 2015 apremiilor Motorul Anului cu sistemul

  hibrid de propulsie al modelului i8.Astfel, BMW a ntrerupt seria de trei

  premii consecutive cucerite de motorulFord 1.0 EcoBoost, record n

  istoria competiiei.

  PREMIER 58

  BYD a prezentat versiunea europenizat aautobuzului su electric de 12 metri. Noul

  model necesit doar dou pachete debaterii (fa de 3 la modelele precedenteaduse n Europa), fiind posibil cretereacapacitii de transport. Totui, autobuzul

  este capabil nc s mearg 260 km cuo singur ncrcare.

  EXPOZIIE 60

  Sloganul ediiei din acest an aCongresului Mondial UITP a fost SMILE

  (Sustenabilitate, Mobilitate, Inovaie,Lifestile i Economie). Cuvintele aratgama larg de provocri din sectorul

  mobilitii urbane, pentru care trebuiegsite soluii n viitor.

  Luna trecut, Mercedes-Benz Vito ne-afost partener de cltorie, de-a lungul aaproape 1.000 km, n versiunea sa detop, Select, echipat cu motor de 190

  CP. Noua generaie Vito impresioneazprin siguran, rafinament, resurse de

  putere, dar i consum redus.

  LIVRARE 59

  PREMIU

  Ford a anunat luna trecut c afabricat motorul cu numrul 400.000 lauzina sa din Craiova. Motorul aniversareste un EcoBoost de 1 litru cu 125 CP,

  care a fost livrat la fabrica din Saarlouis(Germania) pentru a echipa un model

  Focus Titanium Deep Impact Blue.

  7

  Operatorul italian Autolinee Marino aprimit luna trecut autocarul Setra cu etaj

  cu numrul 2.500 produs la Neu-Ulm.Autocarul aniversar, echipat cu 80 de

  scaune Setra Voyage Plus i dou mesetip club, face parte dintr-o comand total

  de cinci modele S 431 DT.

  Ediia 2015 a European Truck Racing Championships a programat luna trecutetapa a patra, desfurat pe circuitul Paul Armagnac din Nogaro (Frana). Deicursele au fost echilibrate, ungurul Norbert Kiss (MAN) a strns din nou celemai mult puncte. Kiss a mai adugat 3 puncte la diferena fa de Lacko dinclasamentul general, iar cehul a mai pus la rndul lui un punct ntre el i Hahn.

 • Luna iunie nu va fi prea uor uitat,iar asta nu datorit vreunei realizriconcrete, ci din cauza unor afirmaiijignitoare fcute de un ministru altransporturilor. Ioan Rus, ardelean cupretenii, a declarat la un post deteleviziune, n contextul n care vorbeadespre romnii din afara rii i desprect ctig acetia muncind pe unsalariu de 1.500 de euro, c de baniitia copiii se fac golani acas, iarnevasta curv. Nu tim dac politicianulse referea i la familiile oferilor care ipetrec mai mult timp departe de casdect n snul familiei, chiar nu areimportan, la fel cum nu conteaz niciscuzele sau demisia, mai ales c, din2000 ncoace, toi cei trecui prinaceast funcie au fcut-o degeaba.

  Dac ar fi s ne referim doar laultimii trei ani, cei patru minitri aitransporturilor (ale cror nume nici numai are rost s le amintim) nu au fcutdect s-i imite pe cei dinaintea lor, adics-i duc cu vorba pe romni, iar aici nereferim strict la infrastructur. Adevraterealizri rmn la stadiul de vise, attatimp ct promisiunile legate deautostrzi reprezint cel mai jenantsubiect i cea mai penibil nerealizarea guvernelor.

  Potrivit unei analize a Ziaruluifinanciar, ncepnd din 2008, CNADNRa avut un buget cumulat de circa 13,5miliarde de euro, bani suficieni pentruconstrucia a aproape 2.000 km deautostrzi, ns Romnia continu s fiela coada Europei la capitolulinfrastructur rutier, cu doar 700 kmde autostrzi n prezent. De fapt, nu timde ce tot sperm, innd cont c lajumtatea anului, mai exact pe data de25 iunie, Compania Naional de

  Drumuri a dat un comunicat n care selaud c are n sfrit elaborat i aprobatun plan de aciune pe 2015!

  n schimb, poate prea incredibil,dar este adevrat: CNADNR este a optacea mai profitabil companieromneasc, ncheind 2014 cu un plusde aproape 95 de milioane de euro,deoarece... nu a folosit banii cu caretrebuia s construiasc autostrzi. Dacacest profit ar fi fost folosit pentrucofinanarea unor proiecte europene,Romnia ar fi avut n plus peste 600 demilioane de euro pentru autostrzi idrumuri naionale.

  Cum la capitolul realizri e mai greude punctat, mai dm un exemplunegativ. n noul Cod Fiscal, acciza de 7euroceni la carburani nu se va mairegsi, nsui Premierul recunoscndrecent c supraciza nu a fost un proiectbun. Dac ai uitat cumva, n aprilie2014, ministrul Transporturilor de laacea vreme declara c banii colectaidin aceast acciz se vor folosi pentruconstruirea a 697 km de autostrad. Cutoii putem observa c am rmas nudoar fr bani, ci i fr autostrzi.Acum, c ne-am luat nu doar ara napoi,ci i acciza, nu ne rmne dect sateptm ca preul carburanilor sscad, mai ales c Romnia are nprezent cel mai mare pre pentru un litrude benzin fa de rile vecine. Totui,nu este greu de intuit ce se va ntmpla,din moment ce, cu toate c nu au fostalte majorri de taxe i cotaiainternaional a ieiului

Embed Size (px)
Recommended