Home >Documents >Revista Cargo&Bus Martie 2015

Revista Cargo&Bus Martie 2015

Date post:22-Jul-2016
Category:
View:247 times
Download:8 times
Share this document with a friend
Description:
 
Transcript:
 • 20lei03

  Anul XIX (226)

  Renault Trucks testeaz camionul cu hidrogen

  PAG. 32

  Daimler Trucks ateapt o nou cretere n 2015

  PAG. 26

  Salariu minim pentruoferi i n Frana

  PAG. 20

  S-au nmulit autostrzilen noul Master Plan

  PAG. 13

  La o cafea cu...Sigurd Wandel, Managing Director Volvo Group Trucks RomniaPAG. 34

  MARTIE 2015

  MAN Edition 100

 • n aceast lun vor ncepediscuiile cu privire la noul Cod Fiscalpropus de Guvern, n care sunt expuseideile pentru relansarea economic arii. Conform proiectului, acciza lamotorin va fi redus ncepnd de anulviitor cu 20%, msur menit acontracara tendina de scdere aconsumului, dup ce transportatorii aunceput s alimenteze mai mult n afararii. Tot de la anul ar trebui s scadcota standard a taxei pe valoareaadugat de la 24% la 20%, n timp cepentru unele alimente de baz TVA vaajunge chiar la 9%. De asemenea, cotaunic de impozitare ar urma s fieredusdela16%la14%din ianuarie2019.

  Opoziia contraatac i spune cproiectul Guvernului sun bine doar pehrtie i este imposibil de pus npractic. Ea propune n schimbeliminarea accizei suplimentare lacarburani pn la 31 decembrie 2016i reducerea TVA la 19% de la 1ianuarie 2016.

  Pe lng noile msuri de relansareeconomic se mai adaug i generosulMaster Plan General de Transportprezentat de Guvern, care ne promitemii de kilometri de drumuri lastandarde occidentale pn n 2030.An de care ne despart ns cel puinpatru alegeri parlamentare i probabilla fel de multe schimbri de culoarepolitic a executivului.

  Din punctul de vedere alpromisiunilor, suntem probabil cei maibuni din Europa. Mai ales c planurilenu ncep niciodat de acum, ci mereude la anul. Ne e greu s mai credemn vorbele dulci ale politicienilor, maiales dup ce un fost ministru adeclarat recent c toate partidele suntfinanate din bani negri. Iar spredeosebire de alte subiectecontroversate, nici un partid nu a srits contrazic vehement aceastafirmaie. n acest context, mi-e i frics m gndesc ct de bine ne va fi laanul...

  Ce bine o s nefie de la anul!

  EDITORIAL

 • EVENIMENT: MAN TRUCKNOLOGY DAYS 2015

  CONTROALE16

  22

  LANSARE30

  38 CURIERAT53

  Un Mercedes-Benz Actros 1845 pictatcu tema originii omului a fost lunatrecut vedeta carnavalului de laAachen. Pentru transformareacamionului ntr-o lecie de istorie pe roiau fost necesare 7 sptmni demunc manual i 35 de litri de vopsea.

  Serviciul PaketShop este o soluiecare permite clienilor DPD s-igestioneze ct mai eficient timpul iorganizarea. Centrele PaketShopreprezint puncte de drop off ipick up, unde clienii DPD potexpedia sau ridica un colet.

  REDACIAStr. Calafat, nr. 61, sector 2,020347 - Bucureti, Romnia

  Tel.: + 4 021 211 37 43Tel./Fax: +4 021 211 37 73

  E-mail: cargoro@cargomagazin.com

  Membru ACEISSN 1453-4568

  Revista Cargo & Busmembru al juriului internaional

  organizator al concursului

  SC CARGO Magazin SRLCapital social: 12.000 leiR.C. nr. J40/10523/1996

  C.I.F. RO 9029965

  DIRECTOR EXECUTIVMara taub

  mara.staub@cargomagazin.comREDACTOR EFAlexandru Traciuc

  alexandru.traciuc@cargomagazin.comREDACTORI

  Ionu Pduraruionut.paduraru@cargomagazin.com

  Emil FrncuTiti Leonard

  Robert PredescuLiviu AvramDinu tefan

  MARKETING/PUBLICITATECtlin Borza

  catalin.borza@cargomagazin.comDTP

  Victor Partanvictor.partan@cargomagazin.com

  ECONOMISTCrina Portaru

  DISTRIBUE I ABONAMENTEIonel Petre

  cargoro@cargomagazin.comTipar

  Tiraj10.000 ex.

  Revista Cargo & Busorganizator al concursului

  La fabrica MAN din Munchen va avea loc MAN Trucknology Days 2015, celmai important eveniment de prezentare organizat de productorul german decamioane. Vizitatorii pot efectua teste cu numeroase modele de camioane,pot asista la demonstraii, s viziteze fabrica sau s participe la discuii cuexperii MAN, productori de suprastructuri i ali furnizori.

  Renault Trucks va expune cele mai noimodele din gamele C i K la expoziiaIntermat, dedicat utilajelor deconstrucii, care va avea loc la Paris, nperioada 20-25 aprilie. Principalelenouti sunt betoniera Renault Trucks CXLOAD, C 8x4 Tridem i K Xtrem.

  SPECIAL

  ISCTR a fcut public raportul privindactivitatea de control desfurat anultrecut. n urma raziilor efectuate ntrafic i la sediu, s-au ntocmit 27.893 deprocese verbale de constatare acontraveniei, prin care au fost datesanciuni n valoare de 127.489.900 lei.

  www.facebook.com/cargomagazin.ro

 • 66

  SUMAR

  LANSARE: NOUL MERCEDES-BENZ VITO 4X4 48

  PROGRAM 63 REGLEMENTRI 64

  LANSARE

  Volkswagen Autovehicule Comerciale aprezentat primele imagini i informaii

  despre noul Caddy: vanul compact al VWprezint un design cu muchii clare, noi

  motoare Euro 6 care promit consumuri iemisii reduse, precum i o siguran

  sporit.

  68

  ncepnd de luna trecut, noul RenaultTrafic poate fi comandat i n ara noastr,

  n versiuni Furgon i Combi, cu dou versiunide lungime i patru motorizri. Special

  pentru lansare, noul Trafic pleac de la unpre de 15.640 de euro (fr TVA) pentru

  versiunea Furgon cu motor de 90 CP.

  PREZENTARE 56

  BYD a prezentat primul autocar 100%electric, cu ocazia unei expoziii care a

  avut loc n New Orleans (SUA). Autocarulelectric, intitulat BYD C9, are dou axe, 12m lungime, o capacitate de 47 de locuri i

  o autonomie la viteze de autostrad depeste 300 km. n 2015, BYD va mai lansa

  dou modele de autocare electrice.

  INFRASTRUCTUR 58

  Romnia va gzdui patru meciuri de laCE 2020. Pentru ara noastr,

  angajamentul asumat n faa UEFA araduce i investiii n infrastructur, ceamai important fiind o linie de metrou

  care s lege Bucuretiul deAeroportul Henri Coand.

  Programul Rabla 2015 va fi operabil dinaceast lun. El prevede pentru acest an25.000 tichete pentru achiziia de maininoi, valoarea unui tichet fiind de 6.500

  lei. Bugetul total alocat include iecobonusurile acordate pentru mainile

  puin poluante, electrice i hibride.

  CONTRACT 57

  LANSARE

  Mai multi oferi au fcut n ultimaperioad sesizri la CNADNR prin care

  au semnalat c, dei i-au vndutmainile, au primit acas amenzi pentrulipsa rovinietei. Casa de Avocatur Coltuc

  i sftuiete pe conductorii auto ce sfac pentru a evita situaia.

  7

  Solaria a nceput n for acest an, cu ocomand de 105 autobuze Urbino CNGdin partea societii de transport public

  din Ostrava (Cehia), n valoare de 25milioane de euro. Solaris va livra pn la

  finele anului 90 autobuze Urbino 12 i alte15 autobuze articulate Urbino 18.

  Utilitara compact Mercedes-Benz Vito este acum disponibil i ntr-oversiune 4x4, care ofer performane excelente n ce privetetraciunea, stabilitatea i frnarea. Motoarele puternice au consumuri iemisii reduse, iar nlimea mic a modelului i permite accesul n toatezonele urbane.

 • Cea mai scurt lun a anului adebutat cu o tentativ de nelciune,prin publicarea de ctre necunoscui aunor anunuri false de angajare la FANCourier, dar i cu un atac informaticvenit din direcia China la site-ulromnesc de profil BursaTransport.Apoi, a continuat rnd pe rnd cuinformaii de genul celor pe care le totateptm: amenzile aplicate oferilorprofesioniti vor fi diminuate conformO.G. 8/2015, nmatriculrile noi devehicule rutiere pentru transportulmrfurilor au crescut cu 6,9% n 2014,comparativ cu anul precedent, porturileGiurgiu, Corabia i Bechet semodernizeaz prin investiii de 70milioane lei, Programul Rabla va debutan aceast lun cu alocarea a 25.000tichete pentru achiziia de maini noi,iar tarifele polielor RCA pentru oferiisub 25 de ani au fost reduse de cincidintre societile autorizate. Deasemenea, la capitolul lucruri pozitivetrecem lansarea de ctre MAN Olandaa unei ediii speciale MAN TGX Edition100, pentru a celebra 100 de ani deproducie a camioanelor MAN,prezentarea Mercedes-Benz a noiiversiuni 4x4 pentru utilitara compactVito, dar i dezvluirea primului autocarsut la sutelectrical chinezilor de laBYD.

  Un prim subiect care i-a pus pe jarpe transportatorii romni este acela cFrana intenioneaz s impun pentruoferi un salariu minim brut de 9,61euro/or, peste nivelul celui dinGermania, de 8,5 euro/or. Cum actullegislativ ar impune, printre altele, cai companiile strine s se aliniezeacestei reglementri, reaciile nu auntrziat s apar. Ulterior, pentru a leestompa, oficialitile franceze auanunat c momentan doar lanseazdezbaterile privind acest salariu minimaplicat oferilor strini.

  Cel mai important subiect al luniitrecute, care ne privete pe toi, estecel legat de infrastructur. Variantaaprobat a Master Planului General deTransport prevede construcia unuinumr de kilometri de autostradaproape dublu fa de nivelul stabilitn formula iniial a strategiei. Citii iluai aminte ce zic cei din MinisterulTransporturilor: pn n 2030 vombeneficia de 1.300 km de autostrzi,1.825,9 km de drumuri expres, 2.874km de drumuri transregio i 343 kmde drumuri transeuro! Construiteinclusiv cu muncitorii romni care vorfi convini s revin n ar de nceperealucrrilor din marele Master Plan!

  S fim serioi, de la dorin laputin este cale extrem de lung i,dac mai era nevoie, v aducem natenie nc un fapt concret: Bulgariaa depit Romnia la asimilarea baniloreuropeni. Bulgarii sunt pe locul 23 ntrecele 28 de state membre UE, cu unprocent de 65,6% decontri de fondurieuropene, aici fiind vorba inclusivdespre programul operaionalTransport i infrastructur detransport.

  Totui, i noi avansm, ca melcul,dar o facem. Compania naional dedrumuri s-a ludat cu primele utilajede deszpezire moderne, achiziionaten cadrul unui amplu proiect deretehnologizare. Cum pn la sfritulanului CNADNR va avea n dotare 100de freze i 7 vehicule speciale deintervenie, achiziionate cu fondurieuropene, nu putem spune dect c...mai bine mai trziu dect niciodat.Cci despre acel vechi

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended