Home >Documents >Cargo&Bus Noiembrie 2015

Cargo&Bus Noiembrie 2015

Date post:24-Jul-2016
Category:
View:234 times
Download:2 times
Share this document with a friend
Description:
 
Transcript:
 • 20lei11

  Anul XX (234)

  SSccaanniiaa pprreezziinntt ccaammiioonnuullhhiibbrriidd ppeennttrruu ddiissttrriibbuuiiee

  PAG. 38

  AApprrooaappee ddee ppooddiiuumm llaa OOppttiiffuueell CChhaalllleennggee 22001155

  PAG. 22

  DDAAFF pprreezziinntt mmooddeelluull LLFF 22001166 EEddiittiioonn

  PAG. 16

  CCoommbbiinnaaiiaa ppeerrffeeccttccoonnffoorrtt -- mmaanneevvrraabbiilliittaattee

  PAG. 14

  LLaa oo ccaaffeeaa ccuu...... eecchhiippaa TTrraannssppoorrtt SSeerrvviiccee GGrroouupp eeuurrooSShheellll

  PPAAGG.. 3344

  NOIEMBRIE 2015

  AAccttrrooss,, aaccuumm iimmaaii eeccoonnoommiicc

 • n ultimii ani am avut parte denumeroase exemple nefericite care nefac s ne gndim c orice zi poate fiultima, chiar dac dimineaa te trezetisntos, vesel i cu chef de via. Nue de mirare dac ajungi la spital cu odurere banal i te externezi cu oinfecie sever, potenial mortal.oselele rii se pot transforma oricndn capcane letale din cauza oferilorcare iau prea uor permisul, aparapeilor care mutileaz n loc sprotejeze, a lipsei separatoarelor desens, a marcajelor prea puin vizibilesau a asfaltului de proast calitate.Haitele de cini maidanezi au fcut iele prea multe victime nainte svedem, cel puin n Bucureti, caproblema putea fi rezolvat relativsimplu i n scurt timp.

  Recent, un poliist care deschideacoloana oficial a unui ministru a muritdup ce a czut ntr-o groap spatn carosabil i lsat de izbelite, camulte alte mii din ara asta. Iar zeci detineri prezeni la un concert au ars devii, pentru c patronilor cluburilor lepas doar de ncasri, iar autoritilei ngroap pe afaceriti n acte, darnu se sinchisesc s le verifice.

  Din ce n ce mai des avemconvingerea c statul este interesatdoar s colecteze taxe de la ceteniisi, nu i s le ofere acestora n schimbeducaie, sntate sau siguran. Multelegi sunt neclare, se bat cap n cap saunu au norme de aplicare. Iar cnd suntclare, de multe ori sunt ocolite prinpag. Sistemul de stat semicorupt iaproape total dezinteresat nu poateevita apariia tragediilor, a crorfrecven a ajuns n Romnia srivalizeze cu cea din rile mcinate deani de rzboaie civile i terorism.Pericolul la orice pas este adevratulnostru brand de ar, nu celebrafrunz.

  Pentru a reveni la normalitate,fiecare membru al aparatului de stat,de la cel mai de jos pn la cel mainalt nivel, trebuie s contientizeze cnu este un ocupant privilegiat al unuipost cldu. C trebuie s se pun cuadevrat n slujba ceteanului, sgseasc soluii pentru problemeleacestuia i s i fac pn la capttreaba pentru care este pltit. Altfel nune rmne dect s investim ncatedrale, biserici i fabrici delumnri.

  O ar care te poateucide oricnd

  IIoonnuu PPDDUURRAARRUU

  EDITORIAL

 • Am trit s-o vedem i p-asta, lafinal de octombrie: dac se trage liniei se face bilanul kilometrilor deautostrad disponibili n acest an, nevor iei cu 9 mai puin dect n anulprecedent! Un record greu de egalat,trebuie s recunoatem. Mai exact,autoritile romne au reuit n 2015s inaugureze 13 km de autostraddintre cei 84 planificai pe hrtie (10ntre Arad i Pecica, plus 3 de la Ndlacpn la Frontier), dar, n acelai timp,s i nchid ali 22, pentru c eraupericuloi pentru circulaie (tronsonuldintre Ortie i Sibiu). Mai exact,minusul apare de la faptul c oporiune din Autostrada Sibiu-Ortie,deschis nainte de alegerile dinnoiembrie 2014, va fi demolat irefcut complet (pe cheltuialaantreprenorului, se spune), deoareceau aprut probleme la fundaie,cauzate de infiltraii.

  n afar de faptul c nu seconstruiesc autostrzi, iar atunci cndse fac se lucreaz de mntuial, fiindnevoie de demolri, s-a ajuns s maii suspendm lucrrile, aa cum s-antmplat cu 12 km de pe autostradaLugoj-Deva. De aceast dat este vorbade lipsa autorizaiei de construire. i snu uitm c n acest caz nu este primaoar cnd se blocheaz lucrrile,motivele fiind dintre cele mai diverse.

  i exemplele pot continua. Dupce mai multe tronsoane de autostradau fost deschise dei nu erau gata,situaia s-a repetat la podul de laAgigea, tii, cel confundat anul trecut

  de Clin Popescu Triceanu... Aadar,construcia peste canalul Dunre-Marea Neagr a fost dat luna trecutn folosin, dei nu este completterminat i are nou luni de ntrziere.La mai multe!?

  Dac la capitolul autostrzisuntem pe minus n 2015, oareconstructorii care au avut contracte perespectivele autostrzi sunt tot peminus? Greu de crezut... Oricum, efiide la Drumuri nu au nici un fel deremucri i promit c anul viitor vorfi gata aproape 150 km noi deautostrad, fcnd referire la proiecteleLugoj-Deva i Sebe-Turda. Am maiauzit asemenea optimism nerealistaproape la fiecare dintre minitriiTransporturilor, care nu au lsat nimicn urm.

  Din ce observm, n aceste ultimeluni ale anului, Guvernul are alte prioriti,nu autostrzile, drumurile naionale icile ferate ale Romniei. Altfel nu seexplic faptul c Ministerul Transporturilorva pierde 1,6 miliarde lei din fonduri, la adoua rectificare bugetar...

  Cel mai bine a rezumat aceastsituaie consultantul n transporturi,Augustin Hagiu: Noi nu tim s lucrmpe proiecte, n schimb, tim s furmdin proiecte, asta este mreiafaptelor. Apropo, mai tie cineva dacsuntem n grafic cu ceea ce prevedecelebrul Masterplan, acela aprobat deexperii Comisiei Europene? Dinmoment ce Romnia are minus 9 kmde autostrad n 2015, se pare cbtlia este dinainte pierdut.

  Campionii lumii suntemnoi: minus 9 km deautostrad n 2015!

  AAlleexxaannddrruu TTRRAACCIIUUCC

  SINTEZA LUNII

 • PREMIER: ACTROS AUTONOM, N TESTE N GERMANIA

  ANVELOPE20

  30

  TEHNOLOGIE24

  26 ANVELOPE29

  Noul Iveco Eurocargo este o soluiecomplet de transport, care ofer ombinare perfect a produselor iserviciilor. Iveco lucreaz ndeaproapecu clienii, datorit reelei vaste deexperi care cunosc cerinele industrieide transport.

  Goodyear a devenit partener exclusivpentru furnizarea de anvelope ncadrul iniiativei MAN ProfiDrive.Astfel, cele 25 de autotractoareutilizate de MAN ProfiDrive iremorcile lor vor fi echipate cuanvelope din gama premium Goodyear.

  Un Mercedes-Benz Actros echipat cu sistemul inteligent Highway Pilot a devenitprimul camion de serie care parcurge autonom o poriune de drum public, peautostrada A8 din Germania. Dei Highway Pilot este capabil s ghidezeautonom camionul, oferul pstreaz toat responsabilitatea: el trebuie smonitorizeze permanent traficul i s poat interveni n orice moment.

  Personalizat, predictiv ntotdeaunauor de condus, camionul de mineseamn mai mult cu un smartphonepe roi dect cu un vehicul tradiional.Reprezentanii Volvo Trucks spun c, nciva ani, tehnologia va revoluionaproductivitatea n transporturi.

  SERVICII

  Grupul Michelin a prezentat luna trecutgama de soluii digitale Michelin TireCare, care simplific activitateatransportatorilor i, n special,operaiunile de ntreinere a anvelopelor,contribuind la creterea siguranei i lareducerea costurilor de exploatare.

  REDACIAStr. Calafat, nr. 61, sector 2,

  020347 - Bucureti, Romnia

  Tel.: + 4 021 211 37 43Tel./Fax: +4 021 211 37 73

  E-mail: cargoro@cargomagazin.com

  Membru ACEISSN 1453-4568

  Revista Cargo & Busmembru al juriului internaional

  organizator al concursului

  SC CARGO Magazin SRLCapital social: 12.000 leiR.C. nr. J40/10523/1996

  C.I.F. RO 9029965

  DIRECTOR EXECUTIVMara taub

  mara.staub@cargomagazin.comREDACTOR EF

  Alexandru Traciucalexandru.traciuc@cargomagazin.com

  REDACTORIIonu Pduraru

  ionut.paduraru@cargomagazin.comEmil FrncuTiti Leonard

  Robert PredescuLiviu AvramDinu tefan

  MARKETING/PUBLICITATECtlin Borza

  catalin.borza@cargomagazin.comDTP

  Victor Partanvictor.partan@cargomagazin.com

  ECONOMISTCrina Portaru

  DISTRIBUE I ABONAMENTEIonel Petre

  cargoro@cargomagazin.comTipar

  Tiraj10.000 ex.

  Revista Cargo & Busorganizator al concursului

  www.facebook.com/cargomagazin.ro

 • 66

  SUMAR

  TRUCK RACING: KISS, DIN NOU CAMPION 40

  EXPOZIIE 62 UMANITAR 64

  EVENIMENT

  ACR, mpreun cu IGSU i OMV Petrom,au lansat proiectul de implementare al

  Crii de Salvare la Bord, cu ajutorulcreia timpul de descarcerare poate firedus cu pn la 30%, aspect vital nsalvarea victimelor rezultate n urma

  accidentelor grave de circulaie.

  70

  Cel mai vndut model de autoturism dinRomnia, Dacia Logan, are acum o nou

  versiune de top Prestige. Aceasta vine cudotri precum climatizare automat,

  comenzi pentru geamurile electrice pe uisau semnalizatoare integrate n

  oglinzile laterale.

  PARTENERIAT 57

  EVW Holding a devenit luna trecutdistribuitor oficial al produselor VDL

  Bus & Coach n ara noastr. Prin acestparteneriat, EVW Holding va rspunde

  de vnzrile pentru vehiculele noi irulate VDL, precum i de

  toate activitile post-vnzareVDL din Romnia.

  EXPOZIIE 60

  Iveco Bus a avut o prezen puternicla Busworld Kortrijk, ncununat cu

  primirea premiului International Coachof the Year 2016 pentru autocarul

  Magelys. Productorul a prezentat nBelgia 12 vehicule caracterizate de

  excelen tehnologic i costuri mici.

  Salonul Auto Bucureti i Accesorii, ediiaa XIII-a, a fost vizitat de-a lungul celor 11zile de desfurare de peste 70.000 de

  pasionai ai industriei auto dinRomnia, demonstrnd nca o dat c

  publicul de la noi este un avidconsumator de fenomen auto.

  EXPOZIIE 58

  LANSARE

  La finalul campaniei Doneazpentru cei care Salveaz!, Lidl a donat

  ctre SMURD 5 motociclete deintervenie urban BMW F 700 GS,

  complet dotate, dar i 23 deechipamente speciale de protecie

  pentru personalul care le va utiliza.

  7

  Daimler a adus la Busworld Kortrijkpremiere n ce privete motorizrile,

  siguran i confort. Mrcile Mercedes-Benz i Setra au avut un stand comun, darprezentri separate, iar legtura dintre ele

  a fost asi

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended