Delta Dunarii

Post on 17-Jan-2016

27 views 4 download

description

Delta dunarii proiect

transcript

Delta Dunarii

• Un paradis natural se întinde la varsarea Dunarii în Marea Neagra, acolo unde fluviul îsi încheie lunga calatorie de 2 860 km de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania

• Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip.

• DUNAREA SI BRATELE EI :

• Chilia

• Sulina

• Sfantu Gheorghe

Chilia

Sulina

Sfantu Gheorghe

Pesti

In cele peste 20 - 25 de Km patrati de locuri si canale din Delta, traiesc peste 110 specii de pesti.

SomnulSomnul este cel mai mare peste care traieste in apele dulci din Romania, in Delta recordul fiind de 400 de kg

CrapulEste un peste de talie mare care poate ajunge si la 40 de kg. Crapul are corpul alungit si putin aplatizat, acoperit cu solzi mari.

SalaulSalaul are o culoare verde-cenusie, iar corp sau este alungit si rotunjit. Cel mai mare salau pescuit in Delta cantarea 15 kg. Dimensiunea minima a salaului care poate fi retinut este de 40 de cm.

Carasul

Carasul are corpul plat, iar solzii mari au o culoare argintie. Greutatea obisnuita este 500-800 g, iar dimensiunea minima a carasului care poate fi retinut este de 15 de cm.

BibanulEste usor de recunoscut dupa coloritul aparte si dupa inotatoarea dorsala foarte tepoasa. In mod obisnuit atinge greutatea de 500 de g, iar dimensiunea minima la care poate fi retinut este de 12 de cm

RosioaraNumele rosioarei vine de la culoare rosie a inotatoarelor. Greutatea obisnuita este de 300-400 de g, iar dimensiunea minima a rosioarei care poate fi retinuta este de 15 de cm.

Pasari

• Delta Dunarii supanumita si "Paradisul Pasarilor" este vizitata de peste 300 de specii de pasari.

Pelicanul• In Delta Dunarii se

gaseste cea mai mare colonie de pelicani din Europa. Pelicanul este o specie protejata si reprezinta simbolul Deltei Dunarii.

Lebada

Gainusa de apa

Pescarusul

Califarul Alb

Rata Salbatica

Cormorani

Rata cu ciuf

Barza

Cocorul

Peisaje