+ All Categories
Home > Documents > Universitatea Spiru Haret · RAPORT PRIVIND CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ÎN ANUL 2014 a. Introducere...

Universitatea Spiru Haret · RAPORT PRIVIND CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ÎN ANUL 2014 a. Introducere...

Date post: 01-Jan-2020
Category:
Upload: others
View: 7 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
26
1 Universitatea Spiru Haret Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov Centrul de Cercetări în Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei RAPORT PRIVIND CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ÎN ANUL 2014 a. Introducere În anul 2014, ca urmare a continuării aplicării prevederilor Legii Educaţiei Naţionale (nr.1/2011), activitatea de cercetare din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie Braşov a fost revigorată şi a înregistrat o ascensiune continuă, mai ales în plan internaţional. Cabinetele şi laboratoarele care susţin activitatea Centrului de Cercetare sunt următoarele: Laboratorul de Psihodiagnostic, Laboratorul de Psihologie Experimentală, Laboratorul de Statistică Psihologică şi de Prelucrare Informatizată a Datelor, Cabinetul de Tehnologii Didactice. Acestea asigură un climat armonios şi favorabil cercetării ştiinţifice. În conformitate cu actuala strategie a Universităţii Spiru Haret pentru perioada 2014-2020, a fost elaborată Strategia de cercetare ştiinţifică a Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie Braşov pentru perioada 2014-2020. Raportat la aceasta, precum şi la prevederile Planului de cercetare ştiinţifică pentru anul 2014, activitatea realizată în perioada ianuarie-iunie 2014 se înscrie pe următoarele direcţii: A. Dezvoltarea cercetării fundamentale şi aplicative în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor comportamentale B. Dezvoltarea (optimizarea, inovarea) programelor de formare în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor educaţiei, în acord cu calificările europene şi cu standardele de calitate academică. C. Activizarea, perfecţionarea şi valorificarea competenţelor profesionale şi transversale atât ale studenţilor, cât şi ale cadrelor didactice. Cadrele didactice ale facultăţii sunt angajate în două planuri complementare de activitate de cercetare stiinţifică: planul autoperfecţionării profesionale – cel mai dezvoltat - care implică acţiuni permanente de documentare, investigaţie şi inovaţie ştiinţifică, rezultatele fiind concretizate în plan didactic prin calitatea cursurilor, seminariilor, lucrărilor practice, precum şi a lucrărilor de specialitate publicate. planul proiectelor de cercetare în care cadrele didactice ale facultăţii au participat sau participă ca experţi sau ca membrii de lucru.
Transcript

1

Universitatea Spiru Haret

Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov Centrul de Cercetări în Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei

RAPORT PRIVIND CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ÎN ANUL 2014

a. Introducere

În anul 2014, ca urmare a continuării aplicării prevederilor Legii Educaţiei Naţionale (nr.1/2011), activitatea de cercetare din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie Braşov a fost revigorată şi a înregistrat o ascensiune continuă, mai ales în plan internaţional.

Cabinetele şi laboratoarele care susţin activitatea Centrului de Cercetare sunt următoarele: Laboratorul de Psihodiagnostic, Laboratorul de Psihologie Experimentală, Laboratorul de Statistică Psihologică şi de Prelucrare Informatizată a Datelor, Cabinetul de Tehnologii Didactice. Acestea asigură un climat armonios şi favorabil cercetării ştiinţifice.

În conformitate cu actuala strategie a Universităţii Spiru Haret pentru perioada 2014-2020, a fost elaborată Strategia de cercetare ştiinţifică a Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie Braşov pentru perioada 2014-2020. Raportat la aceasta, precum şi la prevederile Planului de cercetare ştiinţifică pentru anul 2014, activitatea realizată în perioada ianuarie-iunie 2014 se înscrie pe următoarele direcţii:

A. Dezvoltarea cercetării fundamentale şi aplicative în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor comportamentale

B. Dezvoltarea (optimizarea, inovarea) programelor de formare în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor educaţiei, în acord cu calificările europene şi cu standardele de calitate academică.

C. Activizarea, perfecţionarea şi valorificarea competenţelor profesionale şi transversale atât ale studenţilor, cât şi ale cadrelor didactice.

Cadrele didactice ale facultăţii sunt angajate în două planuri complementare de

activitate de cercetare stiinţifică: • planul autoperfecţionării profesionale – cel mai dezvoltat - care implică acţiuni

permanente de documentare, investigaţie şi inovaţie ştiinţifică, rezultatele fiind concretizate în plan didactic prin calitatea cursurilor, seminariilor, lucrărilor practice, precum şi a lucrărilor de specialitate publicate.

• planul proiectelor de cercetare în care cadrele didactice ale facultăţii au participat sau participă ca experţi sau ca membrii de lucru.

2

Până la data de 10.07.2014, cadrele didactice ale Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie Braşov au participat la cinci conferinţe internaţionale şi la alte cinci conferinţe naţionale cu lucrări care urmează a fi indexate ISI, trei studii în volum cotat CNCSIS (B), 29 de articole şi studii în alte reviste şi publicaţii de specialitate.

În acelaşi timp laboratoarele amintite au fost dotate suplimentar şi în anul 2014 cu aparatură de testare psihologică, mijloace didactice, baterii de teste etc. Putem afirma astfel că, la ora actuală Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov dispune de o infrastructură de cercetare adecvată standardelor ARACIS.

Tot ca urmare a reorganizării USH în 2012, facultatea face parte din Departamentul de Psihologie şi Pedagogie în Braşov, care va stabili în viitor temele de cercetare prioritare pentru aceste domenii, precum şi proiectele de mai mare amploare, la care cadrele didactice ale facultăţii vor participa.

Cu toate schimbările survenite în anul 2012, se poate aprecia faptul că activităţile de cercetare au corespuns planului anual existent şi ca există un potenţial cert de dezvoltare a acestora în anii următori.

b. Se va realiza o prezentare generală calitativă şi cantitativă a activităţii de cercetare ştiinţifică la nivelul facultăţii pe anul 2014 în raport cu anul 2013. Se vor include referiri la: contracte de cercetare ştiinţifică; parteneriate, schimburi de experienţă şi alte legături de colaborare, în ţară şi străinătate, în domeniul cercetării ştiinţifice; sesiuni ştiinţifice; Analele ştiinţifice; lucrări (cărţi) ştiinţifice publicate; articole ştiinţifice publicate etc).

În anii 2013 şi 2014 activităţile de cercetare s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de cercetare ştiinţifică al facultăţii pe anii respective.

Sinteza rezultatelor obţinute este prezentată în continuare:

Domeniul de licenţă

Programul de studii (Specializarea)

Rezultate ale cercetării în 2014

Rezultate ale cercetării în 2013

Psihologie Psihologie Cărti de autor şi capitole în volume: 4 Articole şi studii în reviste: 29 Manifestări ştiinţifice: 5 Proiecte de cercetare:1

Cărti de autor şi capitole în volume: 1 Articole şi studii în reviste: 18 Manifestări ştiinţifice: 9 Proiecte de cercetare: 1

Ştiinţe ale Educaţiei

Pedagogie Cărti de autor şi capitole în volume: 5 Articole şi studii în reviste: 29 Manifestări ştiinţifice: 5 Proiecte de cercetare: 1

Cărti de autor şi capitole în volume: 3 Articole şi studii în reviste: 9 Manifestări ştiinţifice: 3 Proiecte de cercetare: 1

Prezentarea detaliată a rezultatelor cercetării este anexată prezentului raport, sub forma unor Liste privind activitatea de cercetare elaborate pentru fiecare

3

specializare pentru ultimii doi ani, în corelaţie cu temele de cercetare stabilite prin planurile anuale (vz. Anexa 5).

c. Se va preciza dacă facultatea a actualizat şi deţine Strategia proprie de cercetare ştiinţifică pe perioada 2014-2020 şi Planul de cercetare ştiinţifică al facultăţii şi al centrului de cercetare pentru anul 2014. De asemenea, se va face o analiză a stadiului îndeplinirii prevederilor din Planul de cercetare ştiinţifică al facultăţii şi al centrului de cercetare pe anul 2014.

Facultatea deţine o nouă strategie proprie de cercetare ştiinţifică pe perioada 2014-2020. De asemenea, a fost elaborat Planul de cercetare ştiinţifică al facultăţii pentru anul 2014

În ceea ce priveşte îndeplinirea Planului de cercetare pe prima parte a anului 2014, valorificarea rezultatelor cercetării prin publicare (cărti de autor şi capitole în volume; articole şi studii în reviste şi manifestări ştiinţifice) a fost efectuată în maniera propusă.

În ceea ce priveşte implicarea în proiecte cu finanţare externă USH, este de remarcat în sens pozitiv pregătirea pentru începutul proiectului POSDRU/157/1.3/S/137440 DidactIno - Formare inovativă pentru valoare şi performanţă în cariera didactică, prin cursuri postuniversitare de formare continua pentru personalul didactic preuniversitar.

d. Se va evidenţia stadiul realizării Registrului Unic al Proiectelor / contractelor la nivelul facultăţii şi se va trimite la ICCS- Departamentul de Management al Cercetării Ştiinţifice ([email protected]) conţinutul RUP-ului la nivelul facultăţii pe anul 2014. Toate datele trebuie actualizate şi înregistrate la ICCS- Departamentul de Management al Cercetării Ştiinţifice. O copie a contractelor trebuie depusă la ICCS- Departamentul de Management al Cercetării Ştiinţifice.

Registrului Unic al Proiectelor /contractelor este înfiinţat la nivelul facultăţii; în anul 2014 nu au fost efectuate înregistrări în cadrul acestuia.

e. Se va prezenta stadiul creării/actualizării paginii de Internet a cercetării ştiinţifice (pe facultate/centru de cercetare), în cadrul site-ului USH.

Pagina de internet a cercetării ştiinţifice a facultăţii a fost creată, fiind în actualizare cu prezentul raport la adresa:

http://www.spiruharet.ro/facultate/8/psiho-brasov/cercetare-stiintifica.html

f. Se va prezenta stadiul în care se afla pregatirea publicatiilor stiintifice pentru acreditarea CNCS (fost CNCSIS) si indexarea acestora în baze stiintifice internationale, la ce numar s-a ajuns în iulie 2014, daca au site propriu si au fost postate pe site-ul cercetarii, http://cercetare.spiruharet.ro/

Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov nu a editat publicaţii ştiinţifice pentru acreditare.

4

g. Vor fi prezentate numele a 5 cadre didactice, care au cartea de muncă în USH şi s-au evidenţiat în cercetare ştiinţifică în perioada ian-iulie 2014. Se va arăta prin ce anume s-au evidenţiat.

1. Prof. univ.dr. Petru Lisievici • Minulescu, M., Lisievici, P. , “The Feminine and the Masculine: Evolving Meanings

in Collective and Individual Conscience”, Mihăilă, Ramona, Oktapoda, Efstratia, Honicker, Nancy (eds.), Gender Studies in the Age of Globalization. New York: Addleton Academic Publishers, vol. VIII, ISBN: 978-1-935494-45-4, 2013, pp. 19 – 31. • Lisievici, P. , Ticusan, M., Todor, O., “An Exploratory Inquiry into the

Attractiveness of Teaching Career in Romanian Education System”, Procedia – Social and Behavioral Sciences, no. 78, Elsevier Ltd, ISSN 1877-0428, 2013, pp. 260 – 264.

• Lisievici, P., „Analysing Risks Associated with External Quality Assessment in Higher Education: A Case Study on Romanian Higher Education System”, Vrontis, D., Weber, Y., Tsoukatos., D. Confronting Contemporary Business Challenges through Management Innovation. 6th EuroMed Conference of the EuroMed Academy of Business, Estoril, Cascais, Portugal, September 23rd – 26th, Conference Readings Book Proceedings. EuroMed Press, ISBN: 978-9963-711-16-1, 2013, pp. 1390 – 1397.

• membru în colectivul de redacţie al revistei Sibiu Alma Mater University Journals, Series C: Social Sciences, ISSN 2065-2356, Sibiu, Editura Alma Mater.

• POSDRU/157/1.3/S/137440 DidactIno - Formare inovativă pentru valoare şi performanţă în cariera didactică . Director şi formator pentru Programul Tehnici de clarificare a valorilor şi educaţie morală. Autor Modul 3 -Tehnici active de instruire şi autor Modul 4 - Tehnici avansate de clarificare a valorilor în educaţia morală

2. Conf. univ. dr. Otilia Todor

• Metoda Feuerstein, Univ. Transilvania Braşov • Programul Feuerstein – design de cercetare experimentală, Univ. Transilvania

Braşov The Role of Feuerstein's Instrumental Enrichment Program in the Cognitive Development of Children with Mental Deficiencies Procedia- Social and Behavioral Sciences

• The role of the Feuerstein Instrumental enrichment program in the socio –emotional developement of children Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173

• Cognitive education and R.Feuerstein’s concept on mediated learning. Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173

• POSDRU/157/1.3/S/137440 DidactIno - Formare inovativă pentru valoare şi performanţă în cariera didactică. Propunere Program de formare continuă - Instrumente şi strategii pentru optimizarea calităţii educaţiei la nivelul clasei pregătitoare. Formator, propunere curs - Metode şi instrumente de cunoaştere şi evaluare a progresului socio – emoţional al copilului pe parcursul clasei pregătitoare

5

3. Conf. Univ. dr. Anca Andronic • Stressful environmental factors affecting human capital development, Review of

General Management, ISSN:1841-818X, B+, 2014, vol.19, nr.1, pp. 106-110

• Open distance education – new challenges afases 2014/Publishing House of “Henri

Coandă”Air Force Academy / Brașov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 467-470

• Career decision - a procedural approach Iulian Boldea (Editor), Globalization and

Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-

Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5. 2014, vol. 1

Career decision - a procedural approach Iulian Boldea (Editor), Globalization and

Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-

Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5. 2014, vol. 1

• Open and distance learning in educational organizations.Iulian Boldea (Editor),

Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura

Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5. 2014, vol. 1

• Mina de aur in a V a conferinta „A fost odata ca niciodata...sau despre basmul terapeutic

”, Univ. Spiru Haret, Brasov, feb 2014, Vol 4

4. Conf. Univ. dr. Andronic Răzvan-Lucian

• Research methods used in sustainable development of human capital, Review of General Management, ISSN:1841-818X, B+, 2014, vol.19, nr.1, pp. 140-144

• Volunteering: theoretical approaches and personal characteristics, AFASES 2014/Publishing House of “Henri Coandă”Air Force Academy / Brașov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 475-478

• Definition of volunteering in social sciences, AFASES 2014/Publishing House of “Henri Coandă”Air Force Academy / Brașov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 471-474

• Action research in romania: history and prospects, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5. 2014, vol. 1

• Local development strategies – between pioneering and standardization. Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5. 2014, vol. 1

5. Lector Univ. Dr. Florin Vancea

• Spiritual intelligence – description, measurement, correlational analysis. Journal of Experiential Psychotherapy Vol.17, no.1(65) 2014, pag. 37-44, ISSN 1453 – 634X.

• Dans mouvement therapy and The increase of the differentiation level of the self. Globalization and intercultural dialogue. Multidisciplinary perspectives/editura Arhipelag XXI, Tg. Mures, ISBN 978-606-93691-3-5

• Personality, identity and psychic maturity. Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173

6

• POSDRU/157/1.3/S/137440 DidactIno - Formare inovativă pentru valoare şi performanţă în cariera didactică. Autor în P4, M3 - Strategii de dezvoltare şi optimizare a competenţelor socio-emoţionale în relaţia educator şi copil

h. Vor fi prezentate numele a 5 studenţi şi/sau masteranzi, care s-au evidenţiat în cercetare ştiinţifică în ian-iulie 2014. Se va arăta prin ce anume s-au evidenţiat.

1. Vlădăreanu (Teherciuc) Maria – masterand „Consiliere educaţională” an II. Activitatea de cercetare s-a materializat în lucrarea cu care a participat la Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic” - lucrare ce a fost publicată în volumul conferinţei coord. Ioana Lepădatu: „Basme terapeutice” vol. II. Sibiu: Editura Psihomedia ISBN 978-606-557-061-0, pp. 14- 17. De asemenea a făcut parte din comitetul de organizare a sesiunii extraordinare de postere.

2. Bibire Gabriel masterand „Consiliere educaţională” an II. Activitatea de cercetare s-a materializat în lucrarea cu care a participat la Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic” - lucrare ce a fost publicată în volumul conferinţei coord. Ioana Lepădatu: „Basme terapeutice” vol. II. Sibiu: Editura Psihomedia ISBN 978-606-557-061-0, pp. 17- 19. De asemenea a făcut parte din comitetul de organizare a sesiunii extraordinare de postere.

3. Vidan (Bodros) Marilena masterand „Consiliere educaţională” an II. Activitatea de cercetare s-a materializat în lucrarea cu care a participat la Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic” - lucrare ce a fost publicată în volumul conferinţei coord. Ioana Lepădatu: „Basme terapeutice” vol. II. Sibiu: Editura Psihomedia ISBN 978-606-557-061-0, pp. 19-22. De asemenea a făcut parte din comitetul de organizare a sesiunii extraordinare de postere.

4. Dina (Cătănoiu) Luminiţa masterand „Consiliere educaţională” an II. Activitatea de cercetare s-a materializat în lucrarea cu care a participat la Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic” - lucrare ce a fost publicată în volumul conferinţei coord. Ioana Lepădatu: „Basme terapeutice” vol. II. Sibiu: Editura Psihomedia ISBN 978-606-557-061-0, pp. 30-33. De asemenea a făcut parte din comitetul de organizare a sesiunii extraordinare de postere.

5. Toader Lupu Georgeta – Pedagogie. Lucrarea" Insusirea conceptului de numar natural in activitatile matematice in gradinita" (documentare temeinica, resurse bibliografice variate si actuale, aparatul statistic utilizat este adecvat esantionului investigat si temei alese).

i. Vor fi prezentate numele cadrelor didactice, care au cartea de muncă în USH, sunt plătite cu 25% din salariu pentru cercetare ştiinţifică şi nu au desfăşurat activitate de cercetare ştiinţifică în ian-iulie 2014.

Nu este cazul

7

j. Se vor face propuneri privind îmbunătăţirea activităţii de cercetare ştiinţifică în facultate în anul 2014, în conformitate cu cerinţele Preşedintelui şi ale Rectorului al USH.

1. Revizuirea / actualizarea tuturor documentelor de planificare a cercetării la nivel de facultate (strategie, teme prioritare etc.) 2. Atragerea de surse de finanţare externă a cercetării la nivel de facultate (granturi, contracte de prestări servicii, sponsorizări etc.) 3. Elaborarea unui regulament de funcţionare care să eficientizeze activitatea Centrului de Cercetări în Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

DECAN,

Prof.univ.dr. Petru Lisievici

Întocmit:

Şef Departament

Anexe:

- Anexa 1: Planul de cercetare al Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie pentru anul 2014

- Anexa 2: Descrierea unui proiect de cercetare reprezentativ aflat in derulare (sau finalizat)

- Anexa 3: Analiza SWOT a ativităţii de cercetare în Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov;

- Anexa 4: Parteneriate-(lista partenerilor), colaborări, manifestări ştiinţifice proprii şi vizibilitatea cercetării;

- Anexa 5: Liste privind activitatea de cercetare în 2014 pe specializări (psihologie şi pedagogie).

8

Anexa 1:

Anexa 1

Planul de cercetare pentru 20141

Facultatea de Psihologie si Pedagogie îşi propune, în anul 2014, să desfăşoare

activităţi de cercetare ştiinţifică pe următoarele direcţii, în conformitate cu Strategia de cercetare ştiinţifică a facultăţii pentru perioada 2014 – 2020 şi Strategia de cercetare a Universităţii Spiru HARET 2014 – 2020:

I . Teme colective de cercetare fundamentală2

Tema de cercetare

Teme care continuă(C)sau teme

care sunt noi ( N)

Responsabilul temei şi numărul

colaboratorilor (ex. 1 prof univ, 2

conf univ, 3 lect univ, 4 asist univ)3

Perioada de

realizare

Obiectivul ţintă Mod propus de

valorificare (ex. cursuri în care poate fi valorifictă

tema sau alte forme)

1.Comportament psihoecologic în societatea contemporană

C 1 conf., 1 lect, 1 asist Ianuarie 2014 – decembrie 2015

Evidenţierea problematicii psihoecologiei a problemelor juridice fundamentale ale ocrotirii mediului in în societatea actuală.

Curs an III Psihologie Broşură de informare elevi, studenţi şi firme.

1 Planurile de cercetare ştiinţifică vor fi verificate şi aprobate de către DMCS până la 30 ianuarie 2014. Cele cu observaţii vor fi returnate pentru refacere. 2Temele de cercetare colectivă fundamentală trebuie să reflecte direcţiile strategice ale cercetării ştiinţifice ale facultăţii, aşa cum sunt detaliate în Strategia fiecărei facultăţi. Aceste teme pot reprezenta, inclusiv, baza de realizare de noi cursuri universitare ori de îmbunătăţire a celor existente. 3Numele colaboratorilor şi tema se vor regăsi la punctul III.

UNIVERSITATEA SPIRU HARET

Acreditată prin Legea Nr. 443/05.07.2002 FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI PEDAGOGIE

9

2.Consilierea psihologică şi educaţională – repere actuale

C 1 conf, 3 lect, 1 asistent

Ianuarie 2014 – decembrie 2015

Surprinderea problematicii actuale în domeniul consilierii psihopedagogice

Curs program masterat „Consiliere educaţională”; Cercetări cu prezentare în conferinţă internaţională

3. Instruirea şi educaţia permanentă

C 1 prof, 1 conf, 1 lector, 2 asistenţi

Ianuarie 2014 – decembrie 2015

Evidenţierea rolului şi importanţei conceptului de „Life long learning”

Cursuri an II şi an III Pedagogie; Cercetări cu prezentare în conferinţe naţionale şi internaţionale

4. Psihologie şi psihoterapie – teorii şi implicaţii

C 1 prof, 3 lectori, 1 asistent

Ianuarie 2014 – decembrie 2015

Surprinderea importanţei şi rolului variatelor forme de psihoterapie

Cursuri an II şi an III Psihologie; Cercetări cu prezentare în conferinţe naţionale şi internaţionale

II . Teme colective de cercetare aplicată4

Titlul proiectului /contract

Tipul proiectului /contract

Perioada de realizare

(ex. 2011–2012)

Valoare pe 2012

Titular (T) sau

Partener (P)

Beneficiarul (Finanţatorul)

Responsabilul temei şi numărul

colaboratorilor

(ex. 1 prof univ, 2 conf univ, 3 lect univ, 4 asist

univ)5

Mod de valorificare până la sf.

anului

1. Inteligenţa emotionala şi spirituală şi rolul ei în dezvoltarea abilităţilor necesare exercitării profesiei de psiholog

2014-2015 T Universitatea Spiru Haret

Conf.univ.dr. Cornel Lazar, Lect.univ.dr.

Marilena Ticusan,

lect.univ.dr. Ioana

Lepadatu, lect.univ.drd.

Florin Vancea, lect.univ.dr. Otilia Todor,

asist.univ. drd.

Cursuri practice Training-uri si ateliere cu participarea unor specialisti in domeniu, psihologi cu drept de libera practica.

4Temele de cercetare colectivă aplicativă trebuie să reflecte activitatea de cercetare în cadrul proiectelor/contractelor aflate în derulare sau care vor fi depuse spre finanţare în anul 2014. 5Numele colaboratorilor şi tema se vor regăsi la punctul III.

10

Cristiana Balan

2. Atractivitatea profesiei didactice

2014-2015 T Prof. Univ. Dr. Lisievici

P., Conf. Univ. Dr.

Ticuşan M., Conf.dr.

Nadia Florea Lector. Univ.dr. Todor O,

3. Dezvoltarea programelor educaţionale tip after-school

2014-2015 T Universitatea Spiru Haret, Comunităţi

locale.

Conf.univ. dr. Anca

Andronic, conf.univ.dr.

Ioana Lepădatu,

conf.univ.dr. Razvan-Lucian

Andronic, conf.univ.dr. Cornel Lazăr,

asist drd. Cristiana

Bălan

Curs postuniversitar, Workshopuri.

4. Consilierea psihologica si educationala la varsta marilor schimbari

2014-2015 T Universitatea Spiru Haret

Conf.univ.dr. Cornel Lazar, Conf. univ.dr.

Marilena Ticusan, Conf. univ.dr. Ioana

Lepadatu, lect.univ.dr. Otilia Todor, Asist.univ.dr.Hurjui Elena,

asist.univ. drd. Cristiana

Balan asist.univ. drd.

Gina Caraveteanu

Cursuri practice Training-uri si ateliere cu participarea unor specialisti in domeniu, psihologi cu drept de libera practica.

5. Consilierea persoanelor si grupurilor defavorizate

2014 – 2015 T Universitatea Spiru Haret

Conf.univ.dr. Anca Andronic, lect.univ.dr. Otilia Todor, asist. univ.drd. Balan Cristiana, asist.univ.drd. Gina Caraveteanu

Seminarii avand ca obiectiv dentificarea caracteristicilor şi dificultăţilor psihoemoţionale, sociale şi economice ale persoanelor

11

şi grupurilor defavorizate care necesită servicii de consiliere.

III. Teme individuale de cercetare6 Nume şi prenume Titlul temei

individuale Dacă face parte

dintr-o temă colectivă I sau II (ex. punctul II.1, punctul III.2, ….)

Obiectivul temei Mod propus de valorificare

Lisievici Petru Riscuri asociate cu funcţionarea mecanismelor de asigurare a calităţii în învăţământul superior

II.2 Optimizarea funcţionării sistemului de asigurare a calităţii în învăţământul superior, aducerea unor amendamente la Legea Calităţii 87/2006

Participare cu lucrare la conferinţă internaţională, formularea de propuneri de politici şi modificări legislative

Conf. Dr. Lazăr Cornel

Etica si deontologie pedagogica

II.4 Prezentarea unei viziuni originale asupra moralei în mediul educaţional

Articole în reviste de specialitate Curs universitar

Lect. Univ. Dr. Florin Vancea

Studiu aspupra inteligenţei emoţionale şi spirituale.

II.1 Îmbunătăţirea activităţilor didactice în scopul creşterii nivelului inteligenţei emoţionale şi spirituale a studenţilor. Imbunătăţirea cursurilor universitare.

Scrierea articolelor şi participarea cu lucrări la conferinţe. Imbunătăţirea cursurilor universitare.

Lect. Univ. Dr. Florin Vancea

Relaţia dintre formarea identitatii şi maturitatea psihologică

II.5 Îmbunătăţirea activităţilor didactice în scopul creşterii maturităţii psihologice a studenţilor. Imbunătăţirea cursurilor universitare.

Scrierea articolelor şi participarea cu lucrări la conferinţe. Imbunătăţirea cursurilor universitare.

Ticusan Marilena Impactul reclamei asupra comportamentului copiilor

II.1 Imbunatatirea activitatilor psihoeducative in alegerile necesare

Scrierea articolelor şi participarea cu lucrări la conferinţe.

Nadia Florea Teorie şi practică în modernizarea didacticii învăţământului superior

II.2 Identificarea de bune practici în proiectarea, desfăţurarea şi evaluarea activităţilor didactice din învăţământul superior

Organizarea unei conferinţe Publicarea lucrărilor în volum

Caraveţeanu Gina Prevenirea şi diminuarea II.4 Studii doctorale Doctorat

6 Temele individuale ale cadrelor didactice pot reflecta inclusiv cercetarea doctorală.

12

violenţei la preadolescenţi prin utilizarea unor strategii din PÎI a lui R.Feuerstein

Balan Cristiana Consilierea adolescentilor cu parinti plecati la munca in strainatate

II.5 Dezvoltarea personala si reducerea aspectelor negative induse de plecarea parintilor

Ateliere pentru grupuri de consiliere – adolescenti

Todor Otilia Rolul invatarii mediate în dezvoltarea mentala la copii

II.4 Demonstrarea utilităţii PII Feuerstein in dezvoltarea autonomiei la copii

5th World Conference on Psychology, Counseling and Guidance, WCPCG-2014 Croatia

Hurjui Elena Studiu privind implicarea familiei în educaţia copilului şi relaţia dintre familie şi şcoală

II.4 Identificarea dimensiunilor prin care familia înţelege nevoia comunicării cu şcoala

5th World Conference on Psychology, Counseling and Guidance, WCPCG-2014 Croatia

IV. Manifestări ştiinţifice organizate de facultate

Titlul manifestării

Data manifestării

Locul desfăşurării

Numele şi prenumele

responsabilului

Solicitări aproximative

Caracterul manifestării

(ex. Naţional sau Internaţional)

Becoming a Human: International Applied Psychology and Education Sciences Conference

Nov. 2014 Braşov Lisievici Petru, Todor Otilia, Vancea Florin, Ticuşan Marilena, Lepădatu Ioana

- Internaţional

Sesiunile de comunicări ştiinţifice ale facultăţii

Braşov Lisievici Petru, Cornel Lazăr, Eugen David, Todor Otilia, Vancea Florin, Ticuşan Marilena, Răzvan Andronic, Anca Andronic, Lepădatu Ioana, Nadia Florea, Corina Matei, Elena Hurjui, Caraveţeanu Gina, Cristiana Bălan.

Naţional

13

Sesiune comunicari stiintifice cu tema: „Optimizarea metodelor de predare in invatamantul universitar”

Mai 2014 Brasov Petru Lisievici Nadia Florea Otilia Todor Cristiana Balan

National

V. Manifestări ştiinţifice la care unele cadre didactice îşi propun să participe (cu sau fără comunicare)7

Instituţia organiza-

toare

Titlul manifestării

Data manifestării

Locul desfăşurării

Numele şi prenumele

participantului

Participare CU sau

FĂRĂ comunica

re

Titlul comunicării

The British Psychological Society; Cognitive - Counselling, Research & Conference Services Post Box 24333

International Conference on Education & Educational Psychology

22 – 24 Oct. 2014

Kyrenia, Cyprus Lisievici, Petru CU Teaching Career Attractiveness

Academia Fortelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov

International conference “scientific research and education in the air force” - AFASES 2014

Mai 2014 Brasov Andronic Răzvan-Lucian, Andronic Anca, Cornel Lazăr, Florin Vancea

CU Va fi determinat

Univ. Atena Conferinta Internatională Stiintele Educației

Iunie 2014 Grecia Andronic Răzvan-Lucian, Andronic Anca, Cornel Lazăr

CU Va fi determinat

Universitatea Bucureşti şi SPER.

Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Personală Unificatoare.

Martie 2014 Bucureşti. Florin Vancea CU Va fi determinat

7 Se vor include MAXIM două propuneri de participare pentru fiecare cadru didactic în parte.

14

Colegiul Psihologilor din România.

Congresul Internaţional de Psihologie Aplicată „Psihologii – Aici şi Acum”.

Aprilie 2014

Braşov Florin Vancea CU Va fi determinat

Advanced Distributed Learning Association will be held at National Military Circle

The 10th eLearning and Software for Education Conference - eLSE 2014 - "Let’s build the future through learning innovation!"

April 24th - 25th, 2014

Bucureşti Nadia Mirela Florea

CU Teaching skills

training in the

application European Qualificati

ons Framework in higher education

Universitatea de Vest, Timisoara

Conferinta Internatională „Comunicare şi educaţie în societatea cunoaşterii”, ediţia I, Timişoara, România, 7 - 9 noiembrie 2013

Noiembrie 2013

Timisoara Corina Matei Cu comunicare si publicare anuntată în ISI Proceedings, in 2014

J. Lacan – Missing the Meeting with the Unconscious

Universitatea de Vest, Timisoara

Conferinta Internatională „Puterea de a fi altfel”

Ocombrie 2014

Timisoara Corina Matei Cu comunicare

Educatie si valori crestine

TC ISTANBUL KULTUR UNIVERSITESI

CONFERINTA INTERNATIONALA

MAI 2014 CROATIA CARAVETEANU GINA

CU Studii asupra agresivitatii la prescolari

Global Association of Academic World Education & Research Center

World Conferenceon PsychologyCounseling and Guidance

Mai 2014 Dubrovnik, Croatia

Cristiana Balan Cu Program de consiliere pentru adolescentii cu parinti plecati

VI. Cercetarea ştiinţifică a studenţilor/masteranzilor

A. Organizarea cercurilor ştiinţifice cu studenţi/masteranzi Denumirea cercului Coordonatori Programarea şedinţelor

Adolescenţa - o provocare pentru familie, Rolurile

conf. univ. dr. Ioana Lepadatu Bianual, • miercuri 4 decembrie 2013, ora

15

Familiale 16.00 20.00 Laboratorul Psihodiagnostic

• marti 8 aprilie 2014 ora 16.00 Laboratorul Psihodiagnostic

Voluntariatul romanesc – un concept abstract?

Cristiana Balan Lunar

B. Organizarea sesiunilor ştiinţifice cu studenţi/masteranzi

Tematica sesiunii Perioada organizării sesiunii Responsabili

« A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic«

31 Ianuarie 2014 conf.univ. dr. Lepădatu Ioana,

conf.univ.dr. Andronic Anca

Lansare Vol.4 Basme Terapeutice

conf.univ. dr. Lepădatu Ioana,

conf.univ. dr. Raulea Ciprian

Decan, Responsabil cu cercetarea ştiinţifică, prof.univ.dr. Petru Lisievici lect.univ.dr. Florin Vancea

16

Anexa 2: Descrierea unui proiect de cercetare reprezentativ aflat in derulare (sau

finalizat)

17

Anexa 3: Analiza SWOT a ativităţii de cercetare în Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov

Puncte tari

- Infrastructura de cercetare creată la nivelul facultăţii: 1 centru de cercetare, 4 laboratoare; - Experienţa cadrelor didactice în derularea de proiecte de cercetare, inclusiv cu finanţare externă; - Existenţa unui număr foarte mare de absolvenţi ai facultăţii care profesează în Braşov şi împrejurimi, cu care se pot iniţia colaborări în proiecte de cercetare;

Oportunităţi

- Creşterea vizibilităţii activităţilor de cercetare prin organizarea de manifestări ştiinţifice (conferinţe, workshopuri etc.) - Valorificarea infrastructurii de cercetare prin dezvoltarea de cercetări pe temele definite la nivel de facultate (vz. Anexa 1);

Puncte slabe

- Atragerea sporadică de surse financiare externe USH; - Insuficiente parteneriate cu instituţii de cercetare din ţară şi străinătate; - Supraîncărcarea cadrelor didactice cu sarcini de ordin administrativ, în detrimentul celor didactice şi de cercetare; - Conţinut inadecvat al documetelor de programare a cercetării (strategie multianuală, regulament de funcţionare a centrului etc.), care se cer actualizate

Ameninţări

- Ponderea mare a studenţilor / masteranzilor din alte judeţe ale ţării, de unde dificultatea acestora de a participa la proiecte de cercetare aplicativă, împreună cu cadrele didactice; - Lipsa unor resurse financiare (obţinute prin autofinanţare) care să permită creşterea numărului de participanţi la manifestări ştiinţifice de maximă vizibilitate (de exemplu, conferinţe indexate ISI Web of Science, conferinţe ale asociaţiilor profesionale europene/mondiale etc.)

18

Anexa 4: Parteneriate (lista partenerilor), colaborări, manifestări ştiinţifice proprii şi

vizibilitatea cercetării.

Lista partenerilor şi contractelor aferente.

� Contract (înregistrat din anul 2006) pentru de colaborare cu Asociaţia

neguvernamantală RAMHA Braşov;

� Contract de cooperare incheiat intre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere

Antidrog Brasov si Universitatea Spiru-Haret, Facultatea de Psihologie şi

Pedagogie

� Contract de colaborare incheiat intre Asociatia de Servicii Sociale Scut si

Universitatea Spiru-Haret, Facultate de Psihologie- Pedagogie (08.01.2007);

� Contractul nr. 102 din 07.02.2007 de colaborare cu Centrului Social Hălchiu

� Contractul nr. 5797 din 21.11.2007 încheiat cu Primăria Oraşului Covasna pentru

efectuarea practicii în cadrul unei cercetări de teren

� Contract nr 185/24.11.2007 pentru efectuarea practicii studentesti in cadrul scolii

speciale din Brasov

� Contract de colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională

Braşov

� Protocol de colaborare nr. 23/2007 încheiat cu asociaţia „Salvaţi Copiii!”;

� Contract cu Centrul Naţional de Voluntariat „Pro Vobis” Cluj-Napoca.

� Contract de colaborarea cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din

România şi (din anul 2009)

Colaborări şi manifestări ştiinţifice proprii

1. 31.01.2014. Manifestarea ştiinţifică cu studenţii şi masteranzii „A fost odată ca niciodată ...sau despre basmul terapeutic”. Preşedinte conf. univ dr. Ioana Lepădatu, coordonator conf univ dr. Anca Andronic. Participanţi: cadre didactice, studenţi şi masteranzi din USH şi de la alte instituţii colaboratoare.

2. 10.03.2014 Oportunităţile Pieţei Muncii - Workshop susţinut de Lugera - The

People Republic în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie şi

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative Braşov

19

3. 16.05.2014 Conferinţă ştiinţifică internaţională PSIHOLOGIE, EDUCAŢIE ŞI

DEZVOLTARE UMANĂ. Parteneri: Asociaţia “Feuerstein Deschideţi Mintea” în

colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov, Inspectoratul Şcolar

Judeţean Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov.

4. 20.06.2014 IMAGINEA DIN OGLINDĂ, Atelier de psihodramă – eveniment susţinut de Asociaţia Română de Psihodramă Clasică în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov

Vizibilitatea cercetării ştiinţifice proprii s-a produs prin manifestările ştiinţifice proprii enumerate mai sus, la care au participat cadre didactice şi studenţii din afara USH şi, deasemenea, atât prin participarea cadrelor didactice la Manifestari Ştiinţifice Internaţionale şi Naţionale, prezentate in anexa 5, cât şi prin prelegerile susţine de aceştia la diferite evenimente academice organizate de alte universităţi.

20

Anexa 5:

Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov

Lista produselor cercetării pentru anul ian-iulie 2014 – Specializarea PSIHOLOGIE pentru categoriile: C1.1. Lucrări indexate ISI Web of Knowledge - Reviste cu factor de impact calculat: - - Reviste fără factor de impact calculat (Science şi Social Sciences) –

• Todor Otilia, The Role of Feuerstein's Instrumental Enrichment Program in the Cognitive Development of Children with Mental Deficiencies, Procedia- Social and Behavioral Sciences, Vol 114, 21 februarie 2014, Pages 794–797,tip ISI –Thompson.

- Volume ale conferinţelor în curs de indexare (ISI Proceedings):

• Andronic, Răzvan-Lucian , Action research in romania: history and prospects, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5, 2014, vol. 1.

• Andronic, Răzvan-Lucian, Local development strategies – between pioneering and standardization, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5, 2014, vol. 1.

• Ticusan Marilena, Gender diference and school aggresiveness, World Conference on Psychology, Counseling and Guidance, WCPCG-2014, ISSN: 1877-0428,

• Ticusan Marilena, The family role in children integration in society, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5, 2014, vol. 1.

• Ticusan Marilena, Shaping anxiety at school children, World Conference on Psychology, Counseling and Guidance, WCPCG-2014, ISSN: 1877-0428

• Florin Vancea, “Dans mouvement therapy and The increase of the differentiation level of the self”, Globalization and intercultural dialogue. Multidisciplinary perspectives/editura Arhipelag XXI, Tg. Mures, ISBN 978-606-93691-3-5, Conferinţa internaţională Globalization, Intercultural Dialogue and National Identity (GIDNI - I), Târgu Mureş, 29-30 mai 2014

• Lazăr Cornel, O nouă viziune asupra eticii şi deontologiei în psihologie, Globalization and intercultural dialogue. Multidisciplinary perspectives/ Ed. Arhipelag XXI Tg. Mures 2014/ ISBN 978-606-93691-3-5.

21

• Hurjui Elena, Study on the perception of school violence by teachers and students, World Conferince on Psychology Counseling and Guidance WCPCG- 2014, ISSN: 1877-0428

• Caravețeanu Gina Alina, Assessment of students behavior in conflict situations, The International Scientific Conference Globalization, Intercultural, Dialogue and National Identity, Târgu Mureș, 2014.

• Caravețeanu Gina Alina Analysis of socio-cultural environment and of the types of families deviantstudents come from, The International Scientific Conference Globalization, Intercultural, Dialogue and National Identity, Târgu Mureș, 2014.

• C 1.2. Articole indexate BDI

• Andronic, Răzvan-Lucian, Research methods used in sustainable development of human capital, Review of General Management, ISSN:1841-818X, tip B+, 2014, vol.19, nr.1, pp. 140-144.

• Andronic, Anca-Olga, Stressful environmental factors affecting human capital development, Review of General Management, ISSN:1841-818X, tip B+, 2014, vol.19, nr.1, pp. 106-110.

• Florin Vancea, „Spiritual intelligence – description, measurement, correlational analysis”, in Journal of Experiential Psychotherapy Vol.17, no.1(65) 2014, pag. 37-44, ISSN 1453 – 634X, B+, 2014.

• Ticusan Marilena, Communication and education, reciprocity in the parent child relationship, Scientific research and education in the Air Force AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173.

• Ticusan Marilena, School dropout in curent society, Scientific research and education in the Air Force AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173.

• Andronic, Răzvan-Lucian, Volunteering: theoretical approaches and personal characteristics, AFASES 2014/Publishing House of “Henri Coandă”Air Force Academy / Brașov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 475-478,

• Andronic, Răzvan-Lucian , Definition of volunteering in social sciences, AFASES 2014/Publishing House of “Henri Coandă”Air Force Academy / Brașov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 471-474.

• Florin Vancea, “Personality, identity and psychic maturity”, Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173, Conferinţa internaţională AFASES, Braşov, 22-24 mai 2014.

• Todor Otilia, The role of the Feuerstein Instrumental enrichment program in the socio –emotional developement of children, Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173, Conferinţa internaţională AFASES, Braşov, 22-24 mai 2014, tip BDI.

• Hurjui Elena, Communication barriers in the work of the school counsellor, The International Conference of Scientific Papers, Scientific Research and Education in Air Force 2014, ISSN 2247-31-73, ISSN-L2247-31-73, BRAŞOV.

• Hurjui Elena, Counseling of children coming from disadvantaged environments to prevent failure and avoid school abandonement, The International Conference

22

of Scientific Papers Scientific Research and Education in Air Force 2014, ISSN 2247-31-73, ISSN-L2247-31-73, BRAŞOV

C 1.3. Articole CNCS (A,B,C, necotate) - Articole A - Articole B - Articole necotate

C. 1.4. Cărţi la edituri internaţionale: - C. 1.5. Cărţi la edituri CNCSIS:

• Todor Otilia, Metoda Feuerstein, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, ISBN 978-606-19-0340-5 , 2014, 140 pag.

• Todor Otilia, Programul Feuerstein – design de cercetare experimentală, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, ISBN 978-606-19-0341-2, 2014, 190 pag.

• Hurjui Elena, Aspecte teoretice ale consilierii copiilor proveniţi din medii defavorizate, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov , 2014, ISBN 978-606-19-0369-6, 100 pag.

• Hurjui Elena, Studiu aplicativ în consilierea copiilor din mediile defavorizate, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, 2014, ISBN 978-606-19-0370-2, 140 pag.

C. 1.6. Capitole de cărţi la edituri internaţionale: - C. 1.7. Capitole de carti la edituri CNCSIS C. 1.8. Titluri de doctori:

- Bălan Cristiana C1.10.Creatii/performante: - C1.11 .Concerte/expozitii/publicatii: - C. 2.1. Numar de proiecte finantate de institutii din tara:

23

C. 2.2. Numar de proiecte finantate de institutii din strainatate: C. 2.3. Fonduri provenind de la institutii din tara: - C. 2.4. Fonduri provenind de la institutii din strainatate: -

Manifestări ştiinţifice organizate Lepădatu Ioana, preşedinte în Comitet Ştiinţific şi Comitet Organizatoric „A fost odată ca niciodată...sau despre basmul terapeutic” A IV Sesiune de Comunicări ştiinţifice a studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice, februarie 2014, Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Psihologie-Pedagogie Braşov Lepădatu Ioana, membru în comitent ştiinţific, Simpozion Internaţional Terapia Logopedică - Trecut, Prezent, Viitor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Inspectoratul Şcolar Brasov, Universitatea Bucureşti, Universitatea Transilvania, Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Psihologie şi Pedagogie, Braşov, 2014. Todor Otilia (preşedinte şi membru Comitetul ştiinţific ), Lepădatu Ioana (membru Comitetul ştiinţific), „Psihologie, Educaţie şi Dezvoltare Umană”, Conferinţă ştiinţifică internaţională, Asociaţia Feuerstein, Univ. Spiru Haret prin Facultatea de Psihologie-Pedagogie Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean, 16 mai, 2014, Braşov.

20.06.2014 IMAGINEA DIN OGLINDĂ, Atelier de psihodramă – eveniment susţinut de Asociaţia Română de Psihodramă Clasică în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov

Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov

Lista produselor cercetării pentru anul ian – iulie 2014 – Specializarea PEDAGOGIE pentru categoriile: C1.1. Lucrări indexate ISI Web of Knowledge - Reviste cu factor de impact calculat: - - Reviste fără factor de impact calculat (Science şi Social Sciences) – - Volume ale conferinţelor aflate în curs de indexare (ISI Proceedings):

• Nadia Florea, Learning to live together, The International Scientific Conference „Globalization, Intercultural Dialogue and National Identity” 1-st edition, 29-30

24

may 2014, ALPHA Institute for Multicultural Studies, “PETRU MAIOR” University of Tîrgu Mureş, Gheorghe Şincai” Institute, Romanian Academy, Tîrgu Mureş .

• Andronic, Anca-Olga, Career decision - a procedural approach, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5, 2014, vol. 1.

• Andronic, Anca-Olga, ”Open and distance learning in educational organizations”, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Editura Arhipelag XXI, Târgu-Mures, 2014; ISBN: 978-606-93691-3-5, 2014, vol. 1.

• Hurjui Elena, Family involvement in child education study and the relationship between family and school, The International Scientific Conference Globalization, Intercultural Dialogue And National Identity, 2014, ISBN 978-606-93691 -3 -5, TÂRGU MUREŞ

• Matei Corina Sorana, ”Stoa and the Cross – A Comparison between Christian and Stoic Morals”, Education and Continuous Education, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle upon Tyne, UK, ISBN: 978-1-4438-5640-9, Volum al Conferinței internaț. ASA, a Universității de Vest, Timișoara, 2014.

• Matei Corina Sorana, ”Analyzing Two Concepts: Postmodern Education and New Media”, Education and Continuous Education, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle upon Tyne, UK, ISBN: 978-1-4438-5640-9, Volum al Conferinței internaț. ASA, a Universității de Vest, Timișoara, 2014.

• Matei Corina Sorana,”Postmodern Education in the Context of Globalization”, Iulian Boldea (Editor), Globalization and Intercultural Dialogue. Multidisciplinary Perspectives, Ed.Arhipelag XXI, Târgu-Mureș, ISBN: 978-606-93691-3-5, Volum al Conferinței Internaționale GIDNI, 2014.

C 1.2. Articole indexate BDI

• Andronic, Anca-Olga, Open distance education – new challenges, AFASES

2014/Publishing House of “Henri Coandă”Air Force Academy / Brasov / ISSN 2247-3137, 2014, vol.II, 467-470.

• Todor Otilia, Cognitive education and R.Feuerstein’s concept on mediated learning, Scientific Research and education in the Air Force, AFASES 2014, ISSN, ISSN-L: 2247-3173, Conferinţa internaţională AFASES, Braşov, 22-24 mai 2014, tip BDI.

C 1.3. Articole CNCS (A,B,C, necotate) - Articole A

25

- Articole B - Articole necotate C. 1.4. Cărţi la edituri internaţionale: - C. 1.5. Cărţi la edituri CNCSIS:

• Hurjui Elena, Aspecte teoretice ale consilierii copiilor proveniţi din medii defavorizate, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov , 2014, ISBN 978-606-19-0369-6, 100 pag.

• Hurjui Elena, Studiu aplicativ în consilierea copiilor din mediile defavorizate, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, 2014, ISBN 978-606-19-0370-2, 140 pag.

• Matei Corina Sorana Ordinea și dezordinea simbolurilor, Ed.Tritonic, cod CNCSIS 217, București, ISBN 978-606-8536-97-2

• Todor Otilia, Metoda Feuerstein, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, ISBN 978-606-19-0340-5 , 2014, 140 pag.

• Todor Otilia, Programul Feuerstein – design de cercetare experimentală, Editura Universităţii Transilvania din Braşov, cod CNCSIS 81, Braşov, ISBN 978-606-19-0341-2, 2014, 190 pag.

C. 1.6. Capitole de cărţi la edituri internaţionale: - C. 1.7. Capitole de carti la edituri CNCSIS C. 1.8. Titluri de doctori:

- Bălan Cristiana C1.10.Creatii/performante: - C1.11 .Concerte/expozitii/publicatii: - C. 2.1. Numar de proiecte finantate de institutii din tara: C. 2.2. Numar de proiecte finantate de institutii din strainatate: C. 2.3. Fonduri provenind de la institutii din tara: - C. 2.4. Fonduri provenind de la institutii din strainatate: -

26

Manifestări ştiinţifice organizate

1. 31.01.2014, a IV-a Sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor, a masteranzilor

şi a cadrelor didactice, „A fost odată ca niciodată ...sau despre basmul

terapeutic”. Preşedinte: conf.univ.dr. Ioana Lepădatu, coordonator conf univ dr.

Anca Andronic. Participanţi: cadre didactice, studenţi şi masteranzi din USH şi de

la alte instituţii colaboratoare.

2. 21.02.2014, Simpozion Internaţional Terapia Logopedică - Trecut, Prezent, Viitor

conf.univ.dr. Ioana Lepădatu, membru în comitent ştiinţific, Centrul Judeţean de

Resurse şi Asistenţă Educaţională, Inspectoratul Şcolar Brasov, Universitatea din

Bucureşti, Universitatea Transilvania, Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea

de Psihologie şi Pedagogie din Braşov.

3. 10.03.2014 Oportunităţile Pieţei Muncii - Workshop susţinut de Lugera - The

People Republic în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie şi

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative Braşov

4. 16.05.2014 Conferinţă ştiinţifică internaţională PSIHOLOGIE, EDUCAŢIE ŞI

DEZVOLTARE UMANĂ. Parteneri: Asociaţia “Feuerstein Deschideţi Mintea” în

colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Pedagogie Braşov, Inspectoratul Şcolar

Judeţean Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov.

5. 20.06.2014 IMAGINEA DIN OGLINDĂ, Atelier de psihodramă – eveniment

susţinut de Asociaţia Română de Psihodramă Clasică în colaborare cu Facultatea

de Psihologie şi Pedagogie Braşov


Recommended