+ All Categories
Home > Documents > Proiect Volei

Proiect Volei

Date post: 16-Nov-2015
Category:
Upload: alecsss123
View: 1,318 times
Download: 100 times
Share this document with a friend
Description:
Proiect volei blocajul individual pentru a realiza punctele necesare
11
BLOCAJUL INDIVIDUAL
Transcript

PowerPoint Presentation

BloCAJUL INDIVIDUAL

Blocajul INdividualDefinitieMecanism tehnic Greseli

definitieEste o aciune prin care un juctor ncearc prin interpunerea palmelor peste nivelul superior al fileului, ntre minge i terenul propriu, s resping n terenul advers sau s rein n terenul propriu, mingea care vine de la adversar, de regul, dintr-o lovitur de atac.

DEFINITIEEste o aciune prin care un juctor ncearc prin interpunerea palmelor peste nivelul superior al fileului, ntre minge i terenul propriu, s resping n terenul advers sau s rein n terenul propriu, mingea care vine de la adversar, de regul, dintr-o lovitur de atac.

Mecanismul de baz al blocajului Poziia iniial: Este o poziie mai nalt, picioarele uor deprtate, cu greutatea egal repartizat pe acestea, genunchii uor ndoii, braele ndoite la nivelul coatelor cu palmele la nlimea umerilor, privirea urmrete terenul advers.Elanul: este scurt, de cele mai multe ori de un singur pas i orientat lateral sau oblic nainte. Deplasarea pentru elan se face, de regul, cu pas adugat. Pe toat durata elanului, braele se afl ndoite din coate, cu palmele la nivelul pieptului.Btaia: respect aproximativ aceleai caracteristici ca la lovirea de atac. Este fcut pe ambele picioare, contactul cu solul fcndu-se pe clci, dup care se ruleaz pe toat talpa sau se poate face direct pe toat talpa, n acest caz piciorul care face primul contactul cu solul (cel din direcia de deplasare) are clciul orientat spre exterior pentru a frna deplasarea.n momentul btii, picioarele se afl ndoite la nivelul genunchilor, braele ndoite din coate, palmele la nivelul pieptului sau puin mai jos, privirea ndreptat ctre terenul advers.Sritura i trecerea palmelor peste nivelul superior al fileului: Reprezint o singur aciune. Sritura trebuie s fie nalt pentru a permite trecerea palmelor ct mai mult peste fileu. Acestea trebuie s fie desfcute, cu degetele ncordate i s ocupe o zon ct se poate de mare.Aciunea de blocare: Este efectuat de ctre palme care, aa cum s-a menionat, sunt cu degetele desfcute i orientate pe direcia de atac.Aterizarea: Se face, de regul, pe ambele picioare i trebuie s fie ct mai elastic i echilibrat pentru a nlesni aciunea ce urmeaz.

Blocajul individual

Greseli de executieElanul este tardiv i aciunea de blocaj ntrziatSritura este mic i nu permite trecerea palmelor peste fileuPalmele sunt cu degetele nchise, zona de blocaj micorndu-seNu se urmrete intenia atacantului.

Va Multumesc!!!!


Recommended