+ All Categories
Home > Government & Nonprofit > Prezentare generala ANIS

Prezentare generala ANIS

Date post: 22-Jun-2015
Category:
Author: anis-romania
View: 66 times
Download: 4 times
Share this document with a friend
Description:
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS, este singura asociație patronală de profil din România. In prezentare veți găsi informații actualizate si detaliate despre asociație cât și despre posibilitatea de a deveni membru al acesteia.
Embed Size (px)
of 10 /10
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România Prezentare Generală Asociație membră a
Transcript
Page 1: Prezentare generala ANIS

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România

Prezentare Generală

Asociație membră a

Page 2: Prezentare generala ANIS

Despre ANIS

Din 1998 reprezentăm interesele companiilor IT româneşti și sprijinim dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii şi creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Ne propunem să contribuim la poziţionarea României ca lider regional în ce priveşte dezvoltarea software şi ca un exportator recunoscut internaţional de produse software şi servicii IT de înaltă calitate. De asemenea, avem ca obiectiv poziționarea ANIS ca punct principal de contact pentru orice informaţii care privesc această industrie.

Asociație membră a

Page 3: Prezentare generala ANIS

Ne implicăm îndeaproape, alături de alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, în crearea şi promovarea pe plan internaţional a brandului naţional al industriei de IT.

Suntem membri în Consiliul de Export, Consiliul Naţional de Competitivitate și avem reprezentant în Coaliția pentru Dezvoltarea României, creată la inițiativa Primului Ministru și coordonată de Ministerul Economiei.

Din 2014, suntem membri în Digital Europe – Federația europeană a patronatelor din software și servcii.

Dorim să creștem reprezentativitatea ANIS, prin aducerea împreună atât a companiilor din toate regiunile țării, cât și a tuturor organizațiilor locale, pentru o centralizare rapidă a informațiilor din teritoriu și crearea de contexte favorabile pentru creșterea industriei naționale.

Activitatea patronatului

Asociație membră a

Page 4: Prezentare generala ANIS

Viziune: „Atât Lohn, cât și Brand în software-ul românesc.”

Eforturile noastre pe termen scurt și mediu se concentrează către descoperirea și înțelegerea modelului de business al industriei de software naţionale spre crearea de proprietate intelectuală.

Viziunea asociației se transpune într-o strategie bazată pe trei piloni:

•Un plan de creştere a pieţei interne de software – pentru a putea porni produse software pe piața internă și apoi de a le orienta către export;

•Un plan de încurajare a creării de produse și proprietate intelectuală - startups, acceleratoare, incubatoare, programe de educație antreprenorială;

•Un plan de susţinere pentru companiile de outsourcing și centrele de cercetare și dezvoltare bazat pe creativitate și nu pe cost.

Asociație membră a

Page 5: Prezentare generala ANIS

Direcții principale de acțiune

• Eforturi de lobby şi advocacy pentru promovarea şi susţinerea industriei de software şi servicii IT.

• Facilitarea accesului companiilor la informaţii despre pieţele externe, prin parteneriate cu asociaţii internaţionale şi naţionale similare și alte organizaţii.

• Facilitarea accesului companiilor la finanţare, prin organizarea de evenimente proprii sau în parteneriat, pe teme precum finanţarea prin proiecte EU, acces la fonduri de investiţii etc.

• Programe de învăţare continuă, prin crearea sau promovarea de cursuri care să ajute companiile şi angajaţii acestora să îşi menţină un nivel înalt de calificare.

Asociație membră a

Page 6: Prezentare generala ANIS

Serviciile ANIS

Asociație membră a

Page 7: Prezentare generala ANIS

Avantaje principale pentru membri

• Implicarea companiilor în formularea acțiunilor de lobby.

• Informarea membrilor despre oportunități, promovarea companiilor prin instrumentele proprii și partenere, și organizarea sau facilitarea participării membrilor la diverse evenimente de tip networking, expoziție sau match-making, atât în țară cât și în străinătate.

• Angajații companiei dumneavoastră pot participa la cursuri de formare și perfectionare sau certificare, organizate de către ANIS sau parteneri, beneficiind de tarife preferențiale și prioritate la înscriere.

Asociație membră a

Page 8: Prezentare generala ANIS

Asociație membră a

Alte avantaje pentru membri

•Acces la proiecte strategice;

•Promovarea produselor și serviciilor pe plan intern și internațional prin instrumentele de comunicare proprii și partenere;

•Susținerea industriei prin participarea directă la dezbateri;

•Acces preferențial la studii și informații din piată;

Page 9: Prezentare generala ANIS

Asociație membră a

Asociația numără în prezent peste 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau străin, mici, mijlocii sau multinaţionale, cu sedii în toate marile centre

IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional.

Membri ANIS

Mulțumim.

Page 10: Prezentare generala ANIS

Nicolae Filipescu 39-41, 1st floor,

sector 2, Bucharest, 020961

[email protected]

Bogdan RusuBusiness Relationships Manager

[email protected]

Contact

„În serviciul industriei românești de software și servicii”

1998-2013

Asociație membră a


Recommended