Home >Documents >82130657 Suport de Curs Inteligenta Emotional A

82130657 Suport de Curs Inteligenta Emotional A

Date post:15-Jul-2015
Category:
View:57 times
Download:3 times
Share this document with a friend
Transcript:

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA

Februarie 2012, Bran

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Cuprins:

Exercitiu nr. 1: Autocunoasterea emotionala (exercitiu din metoda Silva) Exercitiu nr. 2: Cum sa iti amplifici emotiile pozitive (tehnica NLP) Exercitiu nr. 3: Exercitii de respiratie pentru amplificarea concentrarii mentale Exercitiu nr. 4: Meditatie pentru echilibrarea emotie-ratiune Exercitiu nr. 5: Meditatie pentru activarea emotiilor pozitive Exercitiu nr. 6: Meditatia inimii eliminarea suferintelor din trecut si amplificarea fericirii Exercitiu nr. 7: Meditatia muntelui amplificarea puterii interioare si a increderii in sine Exercitiu nr.8: Meditatie cu ghidul interior (vocea interioara) Exercitiu nr. 9: Meditatie cu cele 7 nivele ale iubirii Exercitiul nr. 10: Meditatie pentru depasirea limitelor psihologice actuale Exercitiu nr. 11: Meditatie pentru amplificarea starii de pace si armonie interioara Exercitiul nr. 14: Exercitiu de amplificare a aurei energetice prin influenta culorilor Exercitiul nr. 15 (suplimentar): Tehnica pentru perceptia bio-energiei si a aurei Exercitiul nr. 16: Cum sa alegi si sa folosesti cuvintele care emotioneaza cel mai mult Exercitiu nr. 17: Test de autoevaluare Emotiile ascunse in subconstientul tau. Exercitiu nr. 18: Identificarea emotiilor negative si eliminarea lor (submodalitati NLP) Exercitiu nr. 19: Catharsis Scapa definitiv de agresivitate, violenta, ura Exercitiu nr. 20: Energizarea corpului fizic ( 3 tehnici yoga) Exercitiu nr. 21: Reconstruirea si energizarea corpului emotional (exercitiu de respiratie yoga) Exercitiu nr. 22: Exercitiu de eliminare a nervozitatii (psihologie transpersonala) Exercitiu nr. 23: Metoda energetica pentru activarea calmului si eliminarea furiei (tehnica yoga) Exercitiu nr. 24: Eliminarea blocajelor emotionale prin activarea emisferelor cerebrale

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 1: Autocunoasterea emotionala (exercitiu din metoda Silva)Gaseste o pozitie foarte comoda si confortabila. Poti sa stai pe pat, pe un fotoliu sau pe un scaun. Inchide ochii si numara lent de la 10 la 1. Poti folosi orice sugestii pentru ca sa te interiorizezi mai bine. Apoi repeta in minte sau roaga pe cineva sa iti citeasca aceste sugestii: 10 - esti atent la corpul tau, iti simti picioarele si bratele asezate confortabil 9 - iti simti mainile relaxate, calde, grele 8 - o senzatie de liniste si confort te cuprinde pe masura ce te relaxezi 7 - esti atent la respiratia ta 6 - cu fiecare respiratie te simti tot mai calm, relaxat, confortabil 5 - mintea ta se linisteste, gandurile se intorc acasa 4 - te simti linistit, echilibrat, confortabil 3 - esti din ce in ce mai atent la lumea ta interioara 2 - mintea ta e lucida, concentrata, linistita, focalizata pe propriile ganduri si emotii 1 - esti pe deplin interiorizat si atent la tot ce se petrece in interiorul tau Dupa aceasta etapa doar ramai atent la emotiile tale, lasa-ti mintea sa zboare unde doreste ea, dar ramai atent la ce simti. Pastreaza apoi in interiorul tau atentia pe cea mai frumoasa dintre emotii si fa-o sa se disipeze in intregul tau corp. Numara de la 1 la 3 si iesi din starea de interiorizare. 1 - esti atent la gandurile si emotiile tale 2 - esti atent la respiratia ta si te simti plin de energie si buna dispozitie 3 - iti simti corpul relaxat, plin de energie si forta interioara. Poti deschide ochii!

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 2: Cum sa iti amplifici emotiile pozitive

1. Pozitia confortabila 2. Interiorizarea atentiei 3. Aminteste-ti un moment din viata ta cand te-ai simtit extraordinar de bine. Ia acel moment si pune-l in mintea ta pe un ecran urias de cinema. 4. priveste acel ecran ca si cand ar fi un poster urias de hartie pe care e imprimata scena in care tu te simti fantastic de bine. 5. Lumineaza mai intens scena, fa-o mai clara, mai colorata, daca e nevoie. Observa cum se amplifica emotiile tale facand acest lucru. 6. intinde in fata mana dreapta cu palma desfacut si imagineaza-ti ca impachetezi posterul urias cu scena extraordinara din viata ta si ca o pliezi suficient de mult incat sa iti incapa in palma cu usurinta. 7. cand toata imaginea a incaput in palma ta, inspira puternic si adu palma in dreptul inimii ca si cand ai depozita aceea scena cu emotia ei pozitiva intr-un buzunar la pieptul tau, in inima. 8. simte acum in piept aceea emotie care ai adaugat-o in zona inimii si bucura-te de ceea ce simti pentru cateva momente. 9. pastreaza palma deschisa pe zona inimii ca si cand ai pastra acolo emotia 10. intinde iar bratul drept si "despacheteaza" iarasi scena pozitiva. Priveste-o iar pe ecranul urias al mintii tale si simte-i puternic emotia pozitiva. 11. impacheteaza iar si adauga iar imaginea impachetata la nivelul inimii. 12. Repeta acesti pasi de 3 ori pana simti ca iti este usor sa simti acea emotie pozitiva. Poti reface exercitiul de oricate ori e nevoie, folosind si alte emotii decat cea initial aleasa.

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 3: Exercitiu de respiratie pentru amplificarea concentrarii mentale

1. Pozitie optima, confortabila. Pe scaun cu talpile pe podea. 2. Interiorizare 3. Atentia focalizata la nivelul talpilor. 4. Inspiri lent si profund, atentia urca cu fiecare inspiratie ca si cum ai aspira energie prin picioare. Adu energia pana la nivelul capului, apoi reincepe de la picioare. 5. Repeta de 2-3 ori ciclul urcarii energiei la nivelul capului si apoi relaxeaza-ti respiratia si observa propriile ganduri si emotii. O sa sesizezi o stare de putere si echilibru interior, o forta vitala care provine din energia pamantului. Se simte o senzatie de fermitate, de stabilitate, de hotarare interioara. Exercitiul e foarte util in cazul in care te confrunti cu lipsa de concentrare mentala, cu emotii necontrolate sau daca ai putina incredere in tine. Este foarte util sa iti notezi de fiecare data cand simti ca iti vin idei noi dupa ce faci acest exercitiu. Efectul lui este de a te ancora, de a te pune in legatura cu radacinile tale, cu straturile cele mai profunde din inconstientul tau.

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 4: Meditatie pentru echilibrarea emotieratiune

1. Pozitie relaxanta cu spatele drept 2. ochii inchisi, coloana dreapta 3. atentia focalizata la nivelul inimii, iti imaginezi o lumina albastra (cum e cerul senin) care pe masura ce respiri devine din ce in ce mai intensa, se dilata si creste pana cuprinde nivelul capului. 4. imagineaza-ti apoi ca toate gandurile tale devin parte a inimii tale. Ca si cum mintea si inima se unesc si lucreaza impreuna de acum inainte. 5. deschide usor ochii si priveste in jurul tau, priveste ca si cum privesti cu inima nu cu mintea rationala 6. acum fi atent la nivelul capului. Mintea ta e atenta la fruntea ta si pe masura ce respiri imagineaza-ti cum o lumina indigo (albastru foarte inchis) incepe sa se extinda si sa devina asa de mare incat cuprinde inima si o linisteste. 7. pastreaza in atentie cele doua focare de lumina: inima si mintea si cu fiecare respiratie a ta imagineaza-ti ca ele se unesc si ca lucreaza impreuna.

Starea emotionala ideala pentru exercitiu este "minte in inima si inima in minte". Acest exercitiu are rolul de a echilibra emotiile cu ratiunea. Culoarea albastru (cer senin) este specifica afectivitatii, iar culoarea indigo este specifica mentalului pur, genial, curat. Aceste culori au rolul de a elimina atat emotiile negative cat si gandurile negative, distructive, pesimiste.

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 5: Meditatie pentru activarea emotiilor pozitive

1. Pozitie de meditatie (spatele drept, confort fizic) 2. Interiorizarea atentiei 3. Alege emotia pe care doresti sa o activezi in interiorul tau 4. Verifica ce s-ar intampla daca ai avea aceea emotie 5. Gaseste o situatie cand ai avut aceasta emotie si retraieste-o (vezi tot ce vedeai atunci, auzi tot ce auzeai atunci, simte tot ce simteai atunci) 6. In momentul in care simti ce simteai atunci, fa o "poza" mentala acelei emotii. Simte-o undeva in corp si traieste-o intens. 7. Restrange atentia ta doar pe emotia aceea, ca si cand nimic nu ar exista in afara de aceea emotie. 8. Pastreaza concentrarea asupra emotiei tale cat de mult reusesti. Secretul succesului acestui exercitiu consta in exersarea lui pana cand mintea nu mai fuge spre alte ganduri si o sa te lase sa simti cat mai multe secunde/minute aceea stare emotionala. Cu cat o simti mai multe secunde emotia se amplifica si patrunde in subconstientul tau. E ca si cand ai apasa si ea se va imprima adanc in subconstientul tau. Nu lasa mintea sa fuga in alte parti, pentru ca atunci emotia se va schimba si vei diminua intensitatea impregnarii cu emotia dorita de tine.

www.nlpmania.ro NLP Mania

INTELIGENTA EMOTIONALA si PUTEREA TA INTERIOARA SUPORT DE CURS

Exercitiu nr. 6: Meditatia inimii eliminarea suferintelor din trecut si amplificarea fericirii1. Interiorizare 2. Percepe locul din centrul pieptului - inima spirituala - locul sufletului tau 3. In centrul acelui spatiu spiritual este un punct foarte mic si ai nevoie de toata concentrarea atentiei tale ca sa iti ti mintea focalizata pe acel punct. 4. Cand mintea este atenta in acel loc, imagineaza-ti ca il privesti de aproape si observa in interiorul lui cum creste o mica flacara. 5. Urmareste si hraneste cu atentia ta aceea flacara pana cand devine un

Embed Size (px)
Recommended