Roman gazdasag es orszagmenedzsment

Post on 16-Apr-2017

1,264 views 4 download

transcript

Era odata o echipa romaneasca de canoe…

O societate romana si una japoneza decid sa se intreaca infiecare an intr-o cursa de canoe cu opt oameni.

Cele doua echipe se antreneaza dur, astfel incat in ziuacursei erau in cea mai buna f orma. Totusi japonezii castigacu un avans de un Kilometru.

SOSIRE

Dupa inf rangere moralul echipei romanesti era f oarte scazut.Conducerea decide ca anul urmator trebuie sa castige si incepe unstudiu pentru a examina problema.

Grupul de studiu a descoperit dupa numeroase analize ca japoneziiaveau sapte vaslasi si un capitan.

I ar echipa romana nu avea decat un vaslas si sapte capitani.

Datorita acestei situatii de criza Management-ul da dovada de o mareinteligenta: angajeaza imediat o societate de consiliere pentru a analizastructura echipei romanesti.

Dupa luni lungi de munca, expertii ajung laconcluzia ca echipa romana are prea multi capitanisi nu de ajuns vaslasi.Pe baza acestui raport s-a decis schimbareaimediata a structurii echipei.

Ca urmare vor fi patru comandanti, doi supervizori, un sef supervizorsi un vaslas.I n plus s-au introdus o serie de masuri pentru a motiva vaslasul:“Trebuie sa amelioram conditiile de lucru si sa ii dam avantajeleresponsabilitatii”.

Anul ce urmeaza japonezii castiga cu un avans dedoi Kilometrii.

SOSIRE

Firma romaneasca il concediaza imediat pe vaslas din cauzarezultatelor proaste obtinute in munca.

I n acelasi timp da cate un bonus comandantilor carecompensa pentru motivatia de care echipa afacut dovada.

Societatea de consiliere va pregati o noua analiza in careva demonstra ca tactica aleasa a fost buna, ca motivatia af ost buna, dar ca materialul f olosit trebuie imbunatatit.I n prezent fi rma romaneasca pregateste un nou model decanoe.

Performed by Bebe