Prezentare Tunisia

Post on 20-Jul-2015

85 views 1 download

transcript

Limba oficială în Tunisia este limba arabă, dar aproapetoată lumea vorbeşte franceza, deoarece este limbastrăină obligatoriu predată şi învăţată în şcoli.

Limba arabă

Beji Caid Essebsi

98% din populație sunt musulmani, 1% creștini, 1% evrei și alte religii

1 dinar tunisian =2,08752841 lei

EID SGHIR

Ziua: Prima zi după o lună de post (Ramadan). Mulţi încep înziua prin purtarea de haine noi şi mergla rugăciune. Ulterior, oamenii își vizitează familiile șiprietenii și se distrează cu ei. Copiii primesc deobicei cadouri sau sume de bani.

EID EL-KEBIR

În această zi se sărbătorește devotamentul lui Avraam, Profetul lui Dumnezeu. Ela fost dispus să-l omoare pe fiul său, ca un sacrificiu pentru Dumnezeu. Fiul săunu a fost ucis, în schimb, Allah a oferit un miel pentru jertfă. Musulmanii careefectuează Haj (pelerinajul la Mecca), sacrifică un miel, iar carnea estedată la săraci. Această sărbătoare este celebrată în acelaşi mod ca EidSghir, oamenii își vizitează familiile și prietenii şi fac schimb de cadouri, etc.

Couscous

Molokhia

Marea Moschee din Kairouan

El Djem

Sidi Bou Said

Carthage

Hammamet

Fortul Djerba

Portul El Kantaoui

Sousse

Tunis

Medina

Activitate realizată în cadrul proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilorterţe (RTT) în România derulat de Organizatia Internationala pentru Migratie, Misiunea in Romania cufinanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) –Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, ProgramulAnual 2013.