+ All Categories
Home > Documents > Puntea 2015 05

Puntea 2015 05

Date post: 25-Jul-2016
Category:
Author: puntea
View: 252 times
Download: 2 times
Share this document with a friend
Description:
 
Embed Size (px)
of 24 /24
Anul XVII. 2015 • 5 spre Ungaria Ofertele a 70 de firme din Ungaria!
Transcript
 • Anu

  l XVI

  I. 2

  015

  5

  spre Ungaria

  Ofertele a 70 de rme din Ungaria!

 • 2spre Ungaria

  Membr a grupului de publicaii PUNTEAApare n RomniaAnul XVII. Nr. 5.HU ISSN 2064-8138

  Portal economic:www.puntea.net http://issuu.com/puntea

  Editor: Editura Feliciter Kft.E-mail: [email protected]

  Editor responsabil: Dr. Kovts Judit

  Redactor ef: Kovts Dnes

  Sediu:H-4400 Nyregyhza, Nyr u. 7., I. em. Telefon: +36/42/506-823 500-475Telefon/Fax: +36/42/504-930

  Traductor: Smy Edit, Horvth Zsuzsa

  Colaborator: Dank Zs a Hanuszik TndeIvnyi vaKotn FruzsinaKotrnyi AnitaKovts ViktorSzanyi IldikTeski Szilvia

  Parteneri: Ambasada Republicii Ungare, Biroul Ataatului Comercial (Bucureti) Camera de Comer i Industrie Ungar Seciunea

  Maghiar-Roman Ministerul Economiei Externe i al Afacerilor Externe Casa Comercial Naional Maghiar

  Design/gra c: Talpas Sndor, Takcs dm

  Tipar: Gra t Nyomda "R" Kft.

  Toate drepturile rezervate!Este interzis reproducereaintegral sau parial a publicaieifr permisiunea n scris a editurei!Editura nu i asum rspundereapentru coninutul materialelor publicitare!

  4GE extinde

  12Cas de comer pe doi piloni

  6

  18Trg de agricultur

  la Arad

  20Agarlim 2015

  Secia este overig puternic

 • 3Cu ocazia expoziiilor observm c, firmele caut necontenit noi parteneri, noi piee. Nu ntmpltor, deoarece lrgirea pieii este caracteristic tuturor companiilor care tind s se dezvolte. De aceea aleg muli s se prezinte n mai multe locuri ca i expo-zani sau vizitatori, prezentndu-i produsele, serviciile. Expoziiile, trgurile ofer pri-lej pentru a vedea de aproape ofertele, dezvoltrile, i s fac cunotin cu noi poteniali parteneri de afaceri. Cteodat personal, altdat prin revista PUNTEA, suntem i noi prezeni la diverse evenimente, nu este deci ntmpltor c ne ntoarcem privirea la expoziiile Agralim organizate la Arad i Agralim Ezreni-Iai, respectiv v prezentm cteva aspecte din oferta perioadei urmtoare. Din interviul fcut cu doamna Director General putei afla mai multe despre Casa Naional de Comer din Ungaria (Magyar Nemzeti Kereskedhz Zrt), care n curnd i va deschide birouri de reprezentan i n Romnia, pentru a ajuta companiile din cele dou ri s se ntlneasc. Secia Romno-Maghiar a Camerei de Comer i Industrie este o verig puterni-c n relaiile de comer bilaterale, nu este ntmpltor c, v oferim din nou informaii despre activitatea sa. Citind celelalte tiri v putei informa despre Ungaria i cteodat despre curiozitile din economiile altor ri. Dincolo de informare, scopul revistei PUNTEA este s promoveze cercurile de afaceri din Romnia i Ungaria, s se regseasc unii pe alii. n numrul actual aproape 70 de firme ungare i prezint ofertele, pentru a gsi clieni, retaileri i parteneri colaboratori n Romnia. De ce nu putei fi Dumneavoastr unul dintre cei care i creeaz sau i dezvolt relaiile de afaceri n Ungaria?! V dorete lectur plcut, ncheierea de afaceri de succes:

  Kovts DnesRedactor ef

  Stimate Cititor!

  Cu t a i

  d e a f a c e r i d i n

  p a r t e n e r

  U n g a r i a ?

  Citii !PUNTEA

  [email protected]

  Dac dorii s citii regulat magazinul nostru, trimitei-ne adresa potal, i ncepnd

  cu numrul urmtor vi-l trimitem n mod gratuit:

  A trebuit s ne lum un ultim rmas bun, cu tristee, de la draga noastr coleg: Smy E d i t , f o s t a noastr traductoare, pe care am condus-o pe ultimul ei drum n 30 iulie. n persoana ei am pierdut un om i o coleg distins. Edit nu a tradus numai informaiile i publicitile aprute n PUNTEA, ci ea a fost cea care a tradus i scrisorile Dumneavoastr, pro-movnd i ajutnd comunicarea ntre PUNTEA i cititorii ei. Edit a fost cunoscut i res-pectat n multe locuri att n Romnia ct i n Ungaria, deoa-rece pe lng munca de tradu-ctor a lucrat i ca interpret, a fost activ la: conferine, ntlniri de afaceri, la vizitele delegaiilor camerelor de comer, admi nis-traiilor locale i delegaiilor ofi-ciale de stat. O pstrm n amintirea no astr!

  In memoriam

 • 4Cu o hal de 4600 metri ptrai i-a extins uzina din Veresegyhz divizia aviatic Aviation al companiei americane General Electric (GE). Complexul a fost inaugurat de Szijjrt Pter, ministrul afacerilor externe i comerului exterior i Anthony Aiello, vicepreedintele GE Aviation. Din investiia total de 2,8 miliarde de HUF, extinderea fabricii s-a realizat din 1,7 miliarde de HUF, iar 1,1 miliarde de HUF s-au investit n dezvol-tare de echipamente i tehnologii. Cu aceast investiie, suprafaa fabricii de reparaii piese pen-tru motoare de avioane aproape s-a dublat i s-au creat 25 noi locuri de munc.

  Szijjrt Pter, fcnd referire i la dezvoltarea actual de zece milioane de dolari, a accentuat: grupul de companii menine n procesele economi-ce din Ungaria 12 fabrici, 3 centre de afaceri regio-nale i 3 secii de cercetare dezvoltare, i aproape 80 de procente din furnizori sunt ungari. Pter Szjjrt referindu-se la investiia de zece milioane de dolari din prezent, a subliniat faptul c GE joac un rol-cheie n procesele eco-nomice din Ungaria, cu cele 12 fabrici ale grupu-lui, 3 centre de afaceri regionale i trei departa-mente de cer-cetare i dez-voltare cu ap ro-ape 80 la sut din furnizori i din Un ga ria. M i n i s t r u l afacerilor exter-ne i comerului exterior a decla-rat c satisf-cnd solicitarea amer ican , guvernul ungar a depus cererea de aderare la Acordul Bila te-ral dintre Uni-unea Eu ro pe-an i Statele Unite ale A me-r i c i i p r i v i n d

  300 de locuri de munc noi nfiineaz compania de servicii de business Tata Consultancy Services (TCS), n centrul de servicii globale din Budapesta a anunat Prabal Datta, directorul TCS din Ungaria i Szab Lszl, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe i Comerului Exterior (MAE). Centrul TATA din Budapesta ofer n 34 de limbi, printre altele soluii de afaceri, servicii de consultan, informatice n toat lumea. Szab Lszl a subliniat: n lumea muncii, n ultimii ani guvernul ungar a fcut mult mai previ-zibil planificarea costurilor ntreprinderilor, ceea ce stimuleaz firmele s-i creasc efectivele n Ungaria. Formarea profesional la universiti este adaptat la necesitile ntreprinderilor, respectiv s-a implementat sistemul de nvmnt dual, prin care tinerii pot s se familiarizeze cu lumea muncii nc din coal. Prabal Datta, directorul TCS a spus: centrul de servicii din Ungaria a pornit n 2001 cu cteva duzini de ingineri, iar astzi are 1300 de angajai cu nalt calificare, vorbitori de limbi strine, ingineri, econo-miti, informaticieni, dezvoltatori. TCS colaboreaz cu numeroase universiti din Ungaria, oferind stu-denilor oportuniti de dezvoltare, posturi de practicant. Compania acord o prioritate ridicat, posibilitii de a ctiga experien, schimbului de cunotine, precum i transparenei, corectitudinii n afaceri. Angajarea noului personal se va efectua n lunile urmtoare, n funcie de planul de afaceri. Se caut personal n primul rnd pentru servicii legate de procesul de afaceri i pe posturi din domeniul infrastructurii, de relaii cu clienii i informaticii. Compania de informatic global TCS are 324 mii de angajai n 46 de ri din lume.

  Dup Szab Lszl, investitorii strini recunosc n msur tot mai mare succesele Ungariei. A prezentat c, pe lista magazinului european Forbes, dintre economiile din Europa Central i de Est, numai Ungaria a ajuns n top 10 a rilor agreate de investitori, unde a ocupat al noulea loc dintre cele 46 de ri. A vorbit i despre faptul c, Agenia Naional de Investiii (HIPA) n prezent este nainte de faza de decizie la 13 de proiecte, iar n cazul n care ofertele vor fi evaluate pozitiv, pot nsemna 2400 noi locuri de munc pentru Ungaria.

  si gu ran a aviaiei, n interesul dezvoltrii activitii i creterii competitivitii fabricii din Ve res egyhz al A vi ation GE n Ungaria. Anthony Aiello, vicepreedintele GE Aviation a spus c, suprafaa fabricii s-a extins la mai mult de 10 mii de metri ptrai cu hala nou. A menionat i faptul c, GE Aviation n fabrica din Veresegyhz nfiineaz noul centru tehnologic, unde se va desfura dezvoltarea procedurilor de

  re con diionare a pieselor de schimb i a tehnologii-lor. Acesta este al patrulea centru tehnologic nfiin-at de companie n Ungaria a subliniat vicepree-dintele. Joerg Bauer, preedintele GE Ungaria i Psztor Bla, primarul independent al localitii au salutat participanii.

  (Continuare in pagina 10-a)

  GE extinde

  300 de locuri de munc noi

 • 5Fabricarea pieselor prin turnare de precizie:

  Szegedmet Kft. H-6724 Szeged, Rig u. 38.Tel.: +36/62/550-525 Fax: +36/62/550-535

  [email protected]

  din oel carbon i oel inoxidabil tratate termic, prelucrate, cu tratare de suprafa cu tehnologie de topire a cerii n serii mici i mijlocii pentru toate domeniile industriei

  Tehnica complet a sudrii!Pulverizare metalic cu vitez mare! Sudare pentru reparare-ntreinere, recondiionarea pieselor uzate prin sudare, pulverizare metaliccomercializm toate materialele de adaos pentru tehnica sudrii, de la oelurile nealiate pn la aliajele care satisfac cerinele de cea mai nalt calitate.pulberi metalice, materiale de adaos, aliaje de lipit

  Ateptm interesul partenerilor notri!INTERWELD HEGESZTSTECHNOLOGIAI KFT.H-1142 Budapest, gyalla tr 4.Tel./Fax: +36/1/[email protected] www.femszoras.hu

  Comercializm srme din oel zincat pentru arcuri, patentate, n cantiti mici i mari!Produsele noastre v stau la dispoziie n depozitul nostru n peste 43 de dimensiuni.

  Oferta noastr: oel pentru arcuri nealiat, cu seciune circular, patentat, zincat, oel tras la rece pentru arcuri.

  Nyr-PlanRugacl Kft. Mobil: +36/30/372-5008 Tel.: +36/42/491-329www.rugoacel.hu [email protected]

  Livrare imediat din stoc! Deservire rapid, stoc permanent!

  Your Supplier of secondhand SMT Machines & Spares!

  www.dinexltd.com [email protected]

  nd man

  y

  more br

  ands!

  SMT Machines, Feeders and Variety of Spares Available!

  UNIQUE 2 Trade Kft.H-1038 Budapest, Csermk Antal u. 23/a

  Comercializarea uneltelor de gurit speciale, mainilor i echipamentelor periferice din domeniul industriei materialelor plastice!

  / /

  burghie cu role, n trepte i Chevron benzi transportoare, separatoare, descrctoare absorbante, dozatoare, malaxoare, recipieni elemente de asamblare roboi, perdele de nchidere pentru unelte concasoare cu cuite i shreddere, aspiratoare pentru colectarea prafului

  Sisteme de comand a proceselor industriale de la HM-TECH Srl.!

  Proiectarea, fabricarea i montajul mainilor monoscop personalizate.

  Automatizare electric pentru NC, CNC, PLC i robotic.

  Dezvoltarea softurilor de automatizare prsonalizate.

  Fii i Dvs.partenerul

  nostru!

  realitatea programat

  Producie de cuptoare industriale!

  PROTHERMO-HOFMANN KFT. H-6000 Kecskemt, Matki u. 28. Tel./Fax: +36/76/[email protected] www.prothermo.hu

  Cuptoare pentru arderea ceramicii, 1300 C Cuptoare de tratament termic cu camer 1300 C Cuptoare tunel Cuptoare cu retort de nitrurare n mediu gazos i de cementare 950 C Cuptoare de uscat 400 C De nalt temperatur 1800 C Cuptoare de topit aluminiu, bronz

  i de cementare 950 C

  Piese de schimb i echipamente de sablare cu nisip i cu granule abrazive

  O gam bogat de materiale abrazive!Pentru informaii suplimentare accesai site-ul: www.sablarecunisip.com

  SOFIA BLAST KFT.H-4034 Debrecen, Ruyter u. 1.

  [email protected]

  Tot de ce avei nevoie la tratarea suprafeelor!

 • 6Secia Maghiar-Romn din cadrul Camerei de Comer i Industrie Maghiare este una dintre cele mai puternice verigi n relaiile economice bilaterale. Reprezint o legtur eficient nu numai de-a lungul frontierei, ci i ntre firmele maghiare i romne pe ntreg teritoriul celor dou ri.

  Secia este o verig puternic

  Acest lucru este dovedit pe de o parte de numrul i distribuia regional a membrilor seciei numai un sfert din cei peste 250 membri sunt din judeul Bks , pe de alt parte prin faptul c n ntreaga Romnie sunt prezeni cu standuri de informaii la numeroase expoziii, iar reprezentanii lor sunt parti-cipani activi la forumurile economice i ntlnirile oamenilor de afaceri. Secia funcioneaz ca i o veri-g de legtur ntre Camera de Comer i Industrie a Ungariei i celelalte camere regionale, sprijinindu-se pe o baz de date informaional la nivel naional.

  Obiectivul principal al Seciei Maghiar-Romn este ndeplinirea sarcinilor legate de comer-ul exterior, precum i promovarea colaborrii eco-nomice dintre intreprinderile din cele dou ri n interesul dezvoltrii relaiilor comerciale i de afaceri bazate pe avantajul reciproc a relatat revistei noas-tre Rk Jnos Zoltn, secretarul camerei. Secia Maghiar-Romn este un grup de lucru fr perso-nalitate juridic n cadrul camerei, care ofer prestri de servicii speciale, care a fost fondat n 17 iunie 1999 de presedenia Camerei de Comer i Industrie a Ungariei. Funcionarea seciei este asigurat de Camera de Comer i Industrie a Ungariei i Camera de Comer i Industrie din Judeul Bks n calitate de administratori. Pot fi membrii Seciei, membrii i membrii susintori ai oricrei camere de comer i industrie, respectiv oricare entitate de afaceri per-soan juridic sau fizic, n cazul n care sunt de acord cu obiectivele Seciei, i asum drepturile, obligaiile aferente statutului de membru, i declar n scris intenia de nscriere. M bucur s spun c,

  realizarea strategiei seciei prin eforturile depuse n ultimii ani, a avut ca rezultat o secie mai dinamic, cu activitate mai diversificat, mai comunicativ, rezultnd n relaiile cu ntrerpinderile o reputaie n continu cretere. Rk Jnos Zoltn a mai adugat c, printre cele mai populare servicii ale Seciei, se numr colecta-rea de informaii n scopul gasirii de noi parteneri de afaceri. Avnd n vedere relaiile extinse att n stri-ntate precum i n ar, baza de date precis i per-manent actualizat, poate oferii servicii de nalt nivel i n acest domeniu. Organizarea participrii la trguri i expozitii n ar i n strainatate ca expozant indivi-dual sau n standul comun al camerei este de ase-meni parte din viaa noastr de zi cu zi. n aceste locaii sunt frecvent organizate ntl-niri de afaceri, precum i vizite n grup a trgurilor. Reuniunea oamenilor de afaceri organizat cu ocazia

  tradiionalei Conferine de Comer Exterior din noiembrie de la Bkscsaba sa bucurat ntotdeauna de o mare popularitate n rndul firmelor din Romnia i Ungaria. Zilele economice i profesionale

  organizate, conferinele, de multe ori din punctul de vedere al agenilor economici, sunt legate de aspec-tele strategice de business n zona de expoziiilor, oferind astfel posibiliti de ntlnire i de contactare al partenerilor de afaceri existente i viitoare. Secia a desfurat i n ultima perioad o activi-tate susinut, lund n considerare solicitarea mem-brilor si, de a contacta noi regiuni din Romnia n interesul colaborrii implicit a lrgirii pieei de export. S-au ncheiat numeroase acorduri de colabo-rare cu camere de comer i industrie judeene din Romnia, asociaii de afaceri, ajungnd peste Munii Carpai, i n regiunile din Moldova i ara Romneasc. n organizarea acestora i a altor eveni-mente Ambasada Ungariei din Bucureti, Biroul de Comer Exterior al acesteia, Consulatul General din Cluj-Napoca i Miercurea Ciuc au acordat un substanial ajutor. Comisia Interguvernamental Mixt maghiar-romn de Cooperare Economic se bazeaz de ase-menea pe munca lor, la dezvoltarea mediului de afa-ceri, a comerului bilateral i fluxului de capital, pre-cum i n promovarea pe pia a ntreprinderilor mici i mijlocii. Ei au primit ca sarcin identificarea posibilitilor de dinamizare al colaborrii ntre camerele de comer, n teritoriile propuse de partea romn. Secia din cadrul Camerei noastre dorete s sprijine n mod prioritar i s intensifice evenimente-le i programele care vizeaz descoperirea pieelor de desfacere din Romnia, forumurile economice, de comer exterior, de afaceri i de specialitate, expoziiile i trgurile, evenimentele nsoitoare ale acestora, care sprijin n mod eficient posibilitile ajungerii produselor ungare la export, n volum ct mai mare, n Bazinul Carpatic a accentuat n final Rk Jnos Zoltn, care a atras atenia i asupra faptu-lui c: Secia este deschis, st cu plcere la dispozi-ia firmelor, ntreprinderilor, care doresc s se extin-d pe piaa din Romnia.

  Contact:Secia Ungaro-Romn a CCI din Ungaria

  preedintele seciei: Dr. Tivadar Orosz,secretar: Jnos Zoltn Rk

  H-5600 Bkscsaba, Hunyadi tr 2.Tel./Fax: +36/66/324-976, 451-775

  Mobil: + 36-20-9394-696E-mail: [email protected]

 • 7Fabricarea circuitelor imprimate

  Asamblarea circuitelor imprimate

  Proiectare, dezvoltare in domeniul electronicii

  Achiziionare componente

  Producie i servicii de nalt calitate

  Respectarea termenelor contractuale

  Solution System K.

  H-2040 Budars, Baross u. 87.

  Tel.: +36 23 786-892

  Fax.: +36 23 786-897

  www.solutionsystem.eu

  [email protected]

  www.solutionsystem.eu

  CASE DE MARCAT, TEHNIC PENTRU STAII DE BENZIN

  Eutron Hungria Kft. H-1476 Pzmnd, Dek F. u. 1.E-mail: [email protected] Web: www.eutron.hu

  Activitatea noastr principal: vindem i asigu-rm service-ul pentru case de marcat, sisteme cu cas de marcat-cod de bare i case de mar-cat pentru staii de benzin. producie de interfee pentru comanda stai-

  ilor de benzin i a staiei de alimentare cu carburant,

  dezvoltare i producie de alte comenzi in-dustriale (sisteme de acces, comenzi prin grile, automate de alimentare cu carburant).

  Automatele de alimentare cu carburant PetroMa-tic, de dezvoltare proprie, sunt folosite i la 10 puncte de lucru ale Wberers-Szemerey SA. i la 4 puncte de lucru ale FKF SA.

  AUTOMEDAutogntechnikai Kft. servicii de dezvoltare, producie i servicii de modernizare legate de echipamentele i sistemele pentru alimentarea cu gaz medical, instalaiile racordate la acestea fabricarea, dezvoltarea i comercializarea echipamentelor pentru sudarea cu gaz, tierea cu acr i procedurilor similare comercializare de ti nguri de securitate individualizate, pentru reele de distribuie proiectare i amenajare ateliere de sudur centrale de alimentare cu gaz, aspirare fum i praf

  [email protected]

  MEDICALE INDUSTRIALE

  La noi e mai ieftin, ca acas!

 • 8JUCRII PENTRU SPAII DE JOAC, AMORTIZOARE DE OC SAU PARC DE DISTRACII?

  Toate acestea le gsii la Ecogarden KFT!

  jucrii pentru spaii de joac jocuri tematice i acvatice echipamente sportive i de fitness n aer liber gazon artificial pentru sport, amortizare oc

  i agrement mobilier i accesorii de nalt calitate i

  design superior, pentru parcuri amenajare parcuri, alei, spaii de recreere ralizarea planurilor, ideilor unice Echipamentele de joac sunt fabricate din

  pin scandinav i frasin american. Produse-le sunt extrem de durabile i rezistente la intemperii, pot fi actualizate, reparate uor i rapid. Fiecare echipament are certificat unic de conformitate.

  Ecogarden Kft. H-1221 Budapest, Anna u. 9-11. [email protected] www.ecogarden.hu

  Fii i Dvs. partenerul nostru!

  SISTEME DE CANALIZARE DIN PVC

  Facei comanda i noi livrm!

  PVC MANYAGCSATORNARENDSZEREKTeljes cs- s idomvlasztk

  egy helyen!

  Egyedi s kifejlesztett termkek gyrtsa, forgalmazsa. Termeli rak, projektrak, kedvezmnyek, szakszer, minsgi kiszolgls. Termkeinkkel jelen vagyunk az egsz orszgban s azon tl is!

  Rendeljen s szlltjuk!

  H-2049 Disd, Kbnyai u. 16.Tel.: +36/23/381-681 Fax: +36/23/545-051

  [email protected] www.pipecon.hu

  Ofert complet de evi i tinguri ntr-un singur loc! Producie i desfacere de produse unicat i dezvoltate. Preuri de productor, preuri de proiect, discounturi, deservire profesional, de calitate. Produsele noastre sunt prezente n Ungaria i strintate!

  Comer, calibrare, service de aparate pentru

  construcii i geodezice

  Nivele optice i digitale Teodolite optice i digitale Laseri rotativi, laseri de conducte, laseri cu linii Staii de msur, GPS-uri geodezice,

  telemetre cu laser etc.

  Reparaii n termen scurt, cu garanie

  i experien de 20 de ani!GEOSET KFT. H-7622 Pcs, Difa u. 3.

  [email protected] www.geoset.huTel.: +36/72/ 513-955 Mobil: +36/30/530-3079

  Cu o experien profesional i comerci-al de aproape 30 de ani n urma noastr n domeniul industriei metalurgice, ne angajm la fabricarea diferitelor struc-turi din oel, debitarea tablelor de oel la dimensiunile solicitate, producerea pre-fabricatelor pentru piese de schimb, i n cazul comenzilor pentru piese unicat sau produse de serie. Tiere cu fl acr, tiere cu plasm, debitare la rece, ndoire plci. Solicitai oferta individualizat la una dintre datele de contact de mai sus!

  H-2315 Szigethalom, M t 180Tel.: +36-24/400-990 Fax: +36-24/404-141 Mobil: +36-30/249-3519

  E-mail: [email protected] www.turcsanyivasudvar.hu

 • 9CABINE CU NIVEL REDUS DE ZGOMOTE I VIBRAII, CABINE PENTRU MSURTORI!

  Informaii suplimentare: Air Plastic Kft.+36/20/429-7244 [email protected]

  www.airplastic.hu

  Proiectm i fabricm la comand individualizat:

  cabine, tocuri, paravane antizgomot pentru utilizare n interior i exterior n mediu umed sau cu praf

  Evitai perturbrile de comunicaie, atenia, odihn i somn n timpul muncii.

  Vass Nyakas Kft. Hal din oel pe via, unicat, doar n dou luni!

  [email protected] www.acelcsarnok.hu

  Execuia complet a halelor din oel, a structurilor din oel, de la proiectare, fabricaie, pn la predarea la cheie!

  De ce pe noi s ne alegei: obezbeujemo kvalitetnu i brzu izvedbu ne angajm la execuii complete precum i la efectuare unor pri din proiecte oferim soluii tehnologice economice, pe termen lung

  III. Cu sistem de tencuial OXYDTRON Izolarea pivnielor Izolarea pereilor din crmid i beton Poate aplicat i n mediu sub presiune de ap

  (nanotehnologie)

  II. Prin injecie Prin tuuri sub presiune 1. etanare cu microemulsie de silicon, la presiune medie 2. etanare cu gel acrilic, la presiune marePERETE

  UMED

  PERETE US

  CAT

  Refugiu pentru pietoni

  Desen: Pardoseal

  I. Prin secionarea pereilor utiliznd plci PE, pan, mortar dilatant

  Soluie sigur pentru hidroizolaia pereilor!

  Izolaia ulterioar a pereilor cu umezeal

  De mai mult de 10 de ani stm la dispoziia Dumneavoastr, cu referine convingtoare!

  CUTM PARTENERI PENTRUSERVICIILE NOASTRE!

  IZOCOM Szigetelstechnika Kft.Michalecz Andrs +36/20-965-3460

  [email protected] www.izocom.hu

  tuburi spiro din aluminiu i din oel galvanizat evi exibile producem tuburi de ventilaie cu seciune ptrat sau circular (i n baz de planuri unice)

  Solicitai ofert individualizat: [email protected] suplimentare: www.legtechber.hu

  Lgtechber Kft. Lider n producia de tubulatur!

  Ne angajm la producia de couri de fum metalice izolate!

  Nagy i Asociaii Proiectare Nagy i Asociaii Proiectare

  Birou de proiectare:H-5650 Mezberny, F u. 7.

  Tel.:+36/66/554-730 [email protected] www.nagyestarsai.hu

  TERVEZ KIVITELEZ S SZOLGLTAT BT.

  Proiectare EPC macro, linii de tramvai i cale ferat armate cu fibre,

  proiectare ci ferate nierbate.EPC inovative cu fibre,

  proiectare prefabricate de beton BFRP.

  Execuie i Prestri Servicii SCS.

  ACHIERE

  TEHNICA DE FIXARE

  TEHNICA MSURRII

  SCULE DE MN

  TEHNICA LEFUIRII

  MAINI ELECTRICE

  MAINI UNELTE

  ACCESORII PENTRU ATELIERE

  ECHIPAMENTE PENTRU ATELIERE

  Totul dintr-o singur surs!

  Pentru mai multe informaii vizitai magazinul nostru online: www.proinstrument.hu

  Pro Instrument Kft.H-8000 Szkesfehrvr, Sereglyesi t 113.Tel.: +36/22/501-925 [email protected]

  www.proinstrument.hu

  H-8000 Szkesfehrvr, Sereglyesi t 113.

 • 10

  (Continuare de la pagina 4)

  n afar de Europa, partenerul comercial num-rul unu al Ungariei sunt Statele Unite, i de acolo provin n continuare cele mai multe inves-tiii, nelund n calcul cele din Europa. Comerul bilateral anul trecut a atins cea mai mare valoa-rea din toate timpurile, exportul din Ungaria ctre Statele Unite nu a fost niciodat att de mare, i acesta n primul semestru al anului curent s-a mbuntit n continuare. n acest an au anunat nc patru investiii americane noi, respectiv au fost predate patru noi investiii, ceea ce indic faptul c, msurile de politic economic din ultimii ani au fcut din Ungaria o locaie atractiv de investiii pen-tru companiile americane. Deoarece pentru investitori este de o importan primordial problema asigurrii forei de munc n continu-are, guvernul ungar a luat decizia c pn n anul 2020, s fie alocate 50 miliarde de HUF pentru nfiinarea a 7 mii de ateliere de formare. Cu companii americane a ncheiat guvernul cele mai multe acorduri strategice, cu zece com-panii n total, inclusiv cu GE. n prezent funcio-neaz 1750 de companii americane n Ungaria, i acestea ofer loc de munc pentru mai mult de nouzeci de mii de persoane. Patruzeci din cele mai mari cincizeci companii americane se regsesc n Ungaria.

  Din punct de vedere tehnic etichet mic, singura soluie pentru amplasarea mai multor informaii practice i uor de citit

  www.codex.huH-2092 Budakeszi,

  Szret utca 5.Tel.: +36/23/453-380Fax: +36/23/453-197

  E-mail: [email protected]

  ECLExtended Codex Label

  Mai multe pagini, mai multe informaii, mai mult dect o etichet...

  eRenD PROGRESS Kft. - Maestrul tehnicii uilor!H-5000 Szolnok, Nyrfa u. 4. Tel.: +36/56/414-762 [email protected]

  Distribuie? Montaj? Reparaii? Noi suntem soluia! Pori rezideniale i industriale secionale, izolate termic, automatizate Motoare pentru pori i automatizri Sisteme de pori batante i glisante de curte, componente, automatizri Ui pliante i batante Pori rulouri, grilaje secionate i perei cortin Amortizoare, opritoare pentru ui Acionri automate pentru ui de acces Sisteme de acces i parcare

  GE extinde

  Guvernul ungar a ncheiat un acord de cooperare strategic cu Unilever Magyarorszg Kft. n localitatea Nyrbtor din judeul Szabolcs-Szatmr-Bereg, n uzina de produse chimice i de uz casnic, secretarul de stat al MAE a amintit c, Unilever este prezent n Ungaria din 1991, i n fie-care an a alocat sume importante pentru dezvolta-rea fabricilor sale, a implementat noi tehnologii i a creat noi locuri de munc. Valoarea adugat pro-dus aici ofer oportuniti de dezvoltare uriae pentru localnici i pentru ar a mai adugat. Dup Szab Lszl, semnarea acordului este doar o formalitate, pentru c Unilever, prin fabrici-le sale din Nyrbtor, Veszprm i Rszke, consider de mai mult de douzeci de ani c, Ungaria este un partener strategic, iar uzina din Nyrbtor este una dintre cele mai mari fabrici de ramur din Europa. Guvernul mpreuna cu Unilever a ncheiat contrac-te de parteneriat cu 62 companii investitoare n Ungaria. Concomitent cu semnarea acordului a fost dat n funciune noua linie de fabricaie a uzinei din Nyrbtor, ca rezultat al investiiei n valoare de 3,4 milioane de euro, datorit creia producia crete cu 15 mii de tone pe an; linia de fabricaie face parte dintr-o investiie de 7 milioane de euro din acest an. Pe mainile noi se ncepe producia uneia dintre pro-

  dusele cele mai populare de curenie de uz casnic, care n prealabil se fabrica n Republica Ceh. Harm Goossens, conductorul Unilever din Europa Central i de Est, a subliniat c, acordul ncheiat ntre guvern i Unilever Magyarorszg Kft. dovedete n mod convingtor faptul c, compania mondial britanico-olandez care dispune de trei fabrici n ara noastr, privete spre Ungaria ca spre o baz de producie important pe termen lung, considernd ara noastr ca fiind centrul strategic de producie. Compania este devotat pe termen lung fa de piaa ungar i consumatori, de aceea a luat decizia n favoarea ncheierii acordului de cooperare strategic. Harm Goossens a amintit c, alturi de fabrica din Nyrbtor Unilever are n Ungaria n funciune o fabric de ngheat la Veszprm i o fabric de industria alimentar n Rszke, iar sediul perma-nent al companiei este n capital. Compania are n total 1751 angajai. Unilever dezvolt n mod permanent fabrica din Nyrbtor, firma mam realiznd din 2009 investiii n valoare total de peste 6,2 miliarde de HUF. n urma dezvoltrilor, n anii trecui s-a dublat capacitatea de producie, iar volumul de producie crete n mediu cu 810 procente pe an a spus Buss Viktor, directorul fabricii. Pe cele 12 linii de

  producie n prezent se fabric 260 milioane de buci de produse, zilnic se livreaz nouzeci de camioane de produse ctre clieni. 85 la sut din portofoliul de produse fabricate aici este exportat, cele mai importante piee int sunt Republica Polon, Marea Britanie, Germania, Republica Ceh, Republica Slovac i Frana.

  Anul trecut n judeul Szabolcs-Szatmr-Bereg s-a realizat o dezvoltare n valoare de 645 milioane de euro i s-au creat aproape 5500 noi locuri de munc. n cazul realizrii proiectelor aflate n curs de evaluare, prin investiiile de 165 milioane de euro, n jude se vor crea 1900 locuri de munc noi a spus Szab Lszl.

  Cooperare strategic

  Trguri i expoziiiTIB & EEE

  Bucureti, 1417 octombrieLocul: Centrul Expoziional ROMEXPO, Bucureti,

  Blvd. Mrti, nr. 6567. Trgul Tehnic Internaional Bucureti. n acest an TIB se afl deja la cea de-a 38-a ediie, fiind unul din cele mai nsemnate trguri din Romnia, fiind structurat pe urmtoarele saloane: TOOLTECH (maini-unelte, scule i accesorii), FLUIDTECH (pompe, compresoare, hidraulic i pneumatic), ELECTROTECH (electric, electronic, automati-zri), METALTECH (metalurgie i sudur), energeti-c, inginerie auto, transport i depozitare.

  Expoziie internaional de energie, electronic, electrotehnic i automatizri

  www.tib.ro, www.eee-expo.ro

  TEHNOMAMacedonia, Skopje, 1317 octombrie

  Tematica: industria metalurgic, prelucrarea meta-lelor i mainile aferente acesteia; electronic, elec-trotehnic; industria chimic, petrochimie; indus-tria de construcii, tehnica izolaiei; energetic, energii alternative; automatizri; tehnica sudrii; tehnica siguranei.

  www.eragrupa.mk

 • 11

  H-6728 Szeged, Budapesti t [email protected] www.transcommers.hu

  Proiectare Producie Service Magazin de prezentare echipamente electronice

  Surse de curent electric, invertoare solare, sisteme de stocare a energiei bazate pe celule de litiu

  Comer cu amnuntul i en gros a echipamentelor electronice de uz casnic i de larg consum.

  Contact: [email protected] www.htvmaros.hu HTV Maros Hkezel Kft., H-6900 Mak, Aradi u. 134-136.

  n atenia companiilor de inginerie mecanic!

  normalizare, recoacere detensionare

  clire, nnobilare clire, carburare

  carbonitrurare nitrurare

  msurtori grosime strat i duritate

  Gam complet de tratament termic, disponibil n funcie de solicitrile clientului n cel mai scurt timp posibil!

  [email protected]

  Din oferta Apagyi Tradeimpex Srl.: armturi pentru obturarea evilor, mecanisme de acionare electrice

  i pneumatice (HABONIM, BERNARD), ventile de siguran (SEETRU)

  Vizitai pagina noastr de web: www.ltc.hu

  L-Tech Kft .H-8151 Szabadbatt yn, Szchenyi u. 105

  [email protected]

  Fabricarea dispoziti velor de comand, a pieselor de schimb, dezvoltare i

  proiectare piese design unicat!Implantarea plcilor cu circuite imprimate,

  fabricarea n serii mici i mijlocii.

  Ne angajm la realizarea de diferite hardware i soft ware industriale.

  www.puntea.net

  Partenerul Dumeavoastr multinaional, cu o experien de mai muli ani ca furnizor n industria auto, industria minier i de construcii, de construcii de

  maini precum i n agricultur.

  Cutai productor pentru piese prelucrate metalice?

  Elemente de cuplare Cilindr

  i hidraulice

  Componente

  pentru direcie

  Celule de calibrare

  Axe

  Discuri de montaj

  Leax Hungary Zrt.H-3400 Mezkvesd, Szihalmi u. 7. [email protected] www.leax.com

 • 12

  Aflndu-se ntr-un proces de rennoire, Magyar Nemzeti Kereskedhz Zrt. intenio-neaz s acorde un sprijin eficient pentru fir-mele ungare care vizeaz piaa extern, transformnd n acest sens portofoliul de servicii.

  Organizaia vizeaz deja nu numai pieele ndepr-tate, ci i pieele din rile vecine. Multe ntreprin-deri din Ungaria ateapt s se deschid birourile casei de comer care nlocuiesc Reeaua de Afaceri Krpt Rgi, reprezentnd ajutor la faa locului n Romnia, Serbia i celelalte ri nvecinate. Dei colegii de acolo vor ncepe activitatea mai trziu, cu toate acestea am dorit s prezentm citi-torilor notri Casa Naional de Comer din Ungaria (Magyar Nemzeti Kereskedhz). Doamna director general Ducsai-Olh Zsanett a fost intervievat de redactorul ef Kovts Dnes:

  Care sunt obiectivele Casei Naionale de Comer din Ungaria, care sunt cele mai mari pro-vocri pe care le are organizaia n fa? Obiectivul principal al Casei de Comer este s ajute acele microntreprinderi i ntreprinderi mici i mijlocii din Ungaria, care dispun de produse, servicii i tehnologii competitive la nivel internaio-nal, s ajung pe piaa extern. Activitatea noastr se bazeaz n principal pe doi piloni. Pe de o parte, efectum n mod continuu studii de pia n diferitele ri vizate, astfel dispu-nem de informaii exacte i actuale cu privire la cererile de pe pieele externe. n conformitate cu aceasta explorm potenialele oportuniti pentru ntreprinderile ungare. Iar paralel, specialitii notri cu o reea extins de relaii, caut n mod continuu firmele ungare care, cu produse i servicii de nalt calitate, adecvate pentru export, tehnologie inova-tiv, cunotine n domeniul ingineriei sau cu alte cunotine profesionale sunt capabili s se impun pe pieele externe. Cu aceast munc complex i armonizat sprijinim ntreprinderile ungare de a intra pe pieele externe. n prezent avem reprezentan n 29 de ri de pe 4 continente, iar numrul caselor de comer vor crete n continuare n viitorul apropiat. Care sunt cele mai importante organizaii colaboratoare? Relaiile noastre sunt extrem de extinse, de cooperare dezvoltate n cele mai diverse domenii, deopotriv din guvernare, societatea civil i participanii din sectorul corporativ. Printre colaboratorii notri se regsesc de exemplu EXIM Bank, HIPA (Agenia Naional de Investiii din Ungaria), Magyar Turizmus Zrt., respectiv Camera Naional de Economie Agrar i Agro IT Klaszter. Cum sprijin Case de Comer firmele ungare? Casa Naional de Comer din Ungaria ofer un pachet complex,

  Cas de comer pe doi piloni

  personalizat de servicii pentru MM-urile autohto-ne, fiind partener de ncredere n desfurarea ntregii tranzacii de comer exterior. n plus fa de furnizarea de informaii detalia-te de pia, acordm ajutor n gsirea partenerilor de afaceri i dup caz, n gsirea formei de finanare corespunztoare. Serviciile noastre se acoper activitile de transport i activiti de logistic, dar n caz de nevoie i serviciile de interpretare i traducere. n afar de acestea, stm la dispoziia clienilor notri cu instruire, consultan, organizare de expoziii, trguri, ntlniri cu oamenilor de afaceri n strin-tate, respectiv cu monitorizarea licitaiilor. Aplicm sistemul de ghieu unic, astfel parte-nerii notri au posibilitatea de comercializare sim-pl a produselor, serviciilor. Datorit acestui sistem vor fi scutii de multe dintre eventualele costuri care decurg din activitatea de export, eforturi i ris-curi, se simplific ntregul proces de vnzare. n legtur cu care aspecte pot aborda Casa de Comer firmele strine? Pentru partenerii strini asigurm serviciile noastre de asemenea prin sistemul de ghieu unic, monitorizm ntreaga tranzacie comercial, redu-cnd astfel riscul n afaceri. n baza noastr de date privind firmele exist mai multe mii de ntreprinderi mici i mijlocii din cele mai diverse domenii industriale, astfel putem trimite oferte relevante la o gam larg de solicitri

  pe pieele externe. Putem asigura fiabilitatea i cali-tatea corespunztoare prin verificarea prealabil a ntreprinderilor. De ce este important pentru Casa de Comer, respectiv pentru Ungaria, meninerea relaiei cu rile vecine, i n cadrul acestora cu regiunile locuite de maghiari? Ce instrumente, oportuniti exist pentru dezvoltarea acestor relaii? Zona poart un potenial mare de afaceri raportat la creterea PIB, cu mult peste media Uniunii Europene i creterea legat de relaiile economice ale Ungariei deopotriv, astfel interesul din partea ntreprinderilor ungare fa de rile vecine, arat tendin de cretere n ultimul timp. Ca exemplu, pe baza datelor Biroului Central de Statistic, bilanul de comer exterior ungar-srb n 2014 a artat un surplus ungar de 870 mili-oane de euro, ceea ce nseamn o cretere mai mare de 20% fa de anul 2013. Este un aspect important i faptul c, dat fiind proximitatea teritorial a regiunii, putem transpor-ta produsele ungare n rile regiunii rentabil prin transport terestru, dar este asigurat n toate rile i transportul feroviar. Din aceste ri pornesc nave n mod preponderent spre pieele de export ndepr-tate, precum porturile Koper, Rijeka i Constana. n interesul ntririi n continuare a relaiilor, efectum n mod continuu evaluri i studii de pia n rile vecine, respectiv planificm deschi-derea a 22 case de comer n regiunea Bazinului Carpatic, respectiv n Republica Polon. Puini tiu, dar cele apte ri din jurul rii noastre mpreun cu Republica Polon, din punctul de vedere al exportului ungar, reprezint un ordin de mrime similar cu Germania, cel mai mare partener al nos-tru, aproape 3030%. Ceea ce este chiar mai impor-tant pentru noi este faptul c, n aceast regiune ponderea sectorului de MM-uri este mult mai ridi-cat, aproape dublu n domeniul exportului. Firmele maghiare de peste grani au fost ntotdeauna par-teneri primordiali n privina distribuirii produselor din Ungaria, intermedierii serviciilor ungare. Care vor fi atribuiile principale ale birouri-lor din rile vecine? Scopul extinderii noastre alturi de creterea exportului ungar, sprijinirea ntreprinderile maghiare din strintate, respectiv incluznd fon-dul lor de produse, s le promovm mpreun pe pieele mai ndeprtate. Una dintre principalele atribuii ale birourilor care urmeaz s fie deschise aici, alturi de identifi-carea oportunitilor de pia este descoperirea produselor de nalt calitate garantnd standarde ridicate pe termen lung, cu care ne putem prezenta

  mpreun ndeplinind rolul de integrator n mod eficient, pe pie-ele unde se solicit cantiti mari de produse. Scopul nostru este s sprijinim cu mijloace proprii, integrarea eco-nomic a rilor din regiune, s con-tribuim la crearea de noi locuri de munc n ar i peste grani.

 • 13

  Hotelul Grand Glorius Mak este un ho-tel cu design unic n Ungaria, care evo-c atmosfera lumii din nalta societate a anilor 20. Hotelul cu patru stele inspirat din Art Deco, situat n intravilanul orau-lui Mak, n vecintatea direct a bilor termale Hagymatikum, i ateapt oas-peii oferindu-le servicii gastronomice unice i faciliti de wellness.

  H-6900 Mak, Csand vezr tr 2. | Tel.: +36/62/511-060 | [email protected] | www.glorius.hu

  STIL N INIMA

  UNGARIEI

 • 14

  Aceast expoziie la Arad a devenit o tradiie, cea din acest ani fiind deja a 26-a ediie. De data aceas-ta un numr de 260 de expozani din nou ri i-au prezentat produsele, pe o suprafa total de 34.500 metri ptrai. S-au remarcat n special pro-ductorii de maini i utilaje agricole, n consecin din cauza necesaruli sporit de spaiu, parcarea exterioar (pentru vizitatori) a fost utilizat n totali-tate de expozani. (Pentru vizitatori a fost creat o parcare suplimentar n spatele expoziiei). Evenimentele nsoitoare au oferit de aseme-nea o mulime de lucruri interesante. Smbta de exemplu ca de obicei ntlnirea gospodarilor maghiari din Romnia i Ungaria i forumul de spe-cialitate au fost organizate de Asociaia Judeean a Gospodarilor Maghiari din Arad. Editura Feliciter a fost prezent i de aceast dat la Agroalim cu stand propriu, unde nu numai revistele noastre economice (PUNTEA i HD) au strnit atenia, ci i brourele care au prezentat pro-dusele, serviciile celor 12 firme maghiare reprezen-tate de noi. Participanii vorbitori de limba maghiar au primit de asemenea cu mare interes i revista de specialitate editat la Nyregyhza, intitulat Magyar Mezsgye.

  Abonett Kft.

  Abonett este mereu la ndemn, fie vorba de un mic dejun sntos, de o gustare rapid sau de o cin dietetic. Produse fabricate din materii prime curate, ingrediente de calitate superioar, fr adi-tivi artificali! Pinea extrudat Abonett (disponibil n variant natural i cu porumb i Abonett bio).Produse SlimUp: Sandwich, Snack, Bilue de mei.

  www.abonett.hu

  n perioada 10 13 septembrie anul curent a fost organizat la Centrul Expoziional Expo Arad cel mai mare trg internaional de agricultur, industrie alimentar i tehnic de amba-lare din regiunea vestic a Romniei, Agroalim.

  Trg de agricultur la Arad

  Bognr Boris Kft.

  Bognr Boris Kft. ofer spre vnzare urmtoarele produse: 300 buc de viei charolais (200 kg/buc), 13.000 buc de porci (110 kg/buc), 11.000 chintale de struguri de vin (alb, rou), 10 buc de cai/an pen-tru srituri peste obstacole (4-8 ani).

  [email protected]

  Kovas Kft.

  Familia de maini de tiat paste finoase Csillag. Le producem de 32 ani, numele firmei s-a schimbat, dar calitatea nu! Ezst csillag (ntinde n patru trep-te, i taie fidea). Echipament de tiat frunzulie (adecvat pentru fabricarea pastelor finoase frun-zulie i zimate). Echipament de tiat Kis csillag (taie numai fidea). Echipament de tiat ptrele (adecvat pentru fabricarea ptrelelor mici i tie-ilor lai). ntinztor aluat Kis csillag.

  www.kovasgep.hu

  Asociaia Cresctorilor de Porcide Ras Pur din Ungaria

  Cea mai profitabil investiie este materialul de reproducere de bun calitate. Facei profitabil pro-ducia, cu animale de reproducie ungare de nalt calitate! Att n gospodrii ct i la scar industria-l. Prolificitate excelent, cretere mare n greutate, indicatori remarcabili de ngrare la sacrificare, toleran bun la tehnologie, stare de sntate excelent.

  www.mfse.eu

  Ndasdi Baromfifeldolgoz Kft.

  Ateptm att clieni persoane fizice ct i distribu-itori pentru desfacere psri tiate! De vnzare firm familial de procesare a crnii de pasre, prosper i profitabil, situat la 30 km de Buda-pesta, cu tehnologie complet, personal, furnizori i clientel. Capacitate: 2.000 pui/or.

  www.nadasdibaromfi.hu

  Nagyhegyesi Takarmny Kft.

  Materiile prime pentru furaje (soia, pelei de lucern, tre, etc.), suplimente furajere (suplimente minera-le), premixuri (ntre 0,53,5%), concentrate (ntre 1040%), hran i amestecuri de furaje, hran pentru animale de companie, hran pentru peti (crap, ps-trv, somn, diferite specii de sturion, alu, etc.).

  www.nagyhegyesitakarmany.hu

  Paste finoase Patk

  Melciori, cum le-a rsucit bunica noastr! Gam larg de sortimente de paste finoase, pentru gar-nituri, n supe, cu 8 ou! Scoici, spirale, macaroane scurte, tiei lai, fidea, ptrele mari, etc.Categorie premiu la pre accesibil!

  Solicitai ofert: [email protected]

  Systo Kft.

  Sistemul nostru de management al fermelor de bovine este accesibil i online! www.riska.hu. PROGRAMUL RISKA! Pentru birou, laptop, tablete, telefoane inteligente! Pentru cresctorii de bovine eviden computerizat: cu date de reproducere, de producie, sanitar-veterinare i de nseminare. Permanent de 25 ani mai multe sute de utiliza-tori. Versiunea de web poate fi utilizat n mai multe limbi.

  Tevill Kft.

  Construcii de maini profesionale, tehnica ambal-rii, de la proiectare pn la predarea la cheie! Fabricarea i recondiionarea utilajelor de ambalare din industria alimentar. Fabricarea, digitalizarea componentelor unice cu CNC. Confecionarea roi-lor dinate.

  www.tevill.hu

 • 15

  Mentsz Zrt. H-5400 Meztr, Szandazug 110.Tel.: +36/56/350-923 Fax: +36/56/550-716 [email protected] www.mentesz.hu

  DELICIOS N MOD SNTOS!DELICIOS N MOD SNTOS!DELICIOS N MOD SNTOS!Produse alimentare expandate propriin 9 arome, din orez expandat, gru spelt i durum.Ambalat n saci sau vrac.Ambalat n saci sau vrac.Ambalat n saci sau vrac.Ambalat n saci sau vrac.Ateptm interesul distribuitorilor, retailerilor, ntreprinderilor din industria alimentar!

  Cutai-l pe colegul nostru din Romnia: Kiss Sndor Tel.: 07-4451-1598

  Nvny-hz 2008 Kft. Csollk [email protected] www.noveny-haz.hu

  Construcii pentru cultivarea plantelor i ciupercilor, chiar cu ntreaga tehnologie, cu consultan.

  Ne angajm s executm pentru toate companiile agricole i alimentare Proiectare tehnologic, planicare ecologic, consultan, montaj Consultan HACCP, asigurarea calitii, implementarea sistemului Lucrri metalurgice i lctuerie.

  Solicitai oferta noastr, ateptm s ne contactai: [email protected]

  WINDMILL KFT.www.eumill.hu

  Evenimentul internaional de agricultur, industrie alimentar i ambalaje, Agromalim, desfurat n perioada 1013 septembrie 2015 la EXPO Arad, a nregistrat un numr record de peste 14.000 de vizitatori din toate regiunile rii, precum i din strintate. Succesul ediiei cu numrul 26 a fost consolidat i de extinderea spaiului de prezentare de maini i utilaje agricole cu 40%, n urma solicitrilor n cretere a fi rmelor expozante.

  Agromalim este un eveniment n permanent ascensiune. An de an cutm soluii pentru extindere i pentru a putea oferi cele mai bune condiii de expunere i prezentare. Anul acesta companiile s-au declarat extrem de mulumite de numrul i calitatea vizitatorilor i apreciaz c, n perioada urmtoare, discuiile din cadrul evenimentului se vor concretiza, contribuind la dezvoltarea afacerilor. Mulumim tuturor celor care au pus umrul la succesul ediiei din acest, a declarat Gheorghe Seculici, preedintele Camerei de Comer, Industrie i Agricultur a judeului Arad. Anul acesta 9 ri i 260 de participani i-au prezentat oferta de produse i servicii acoperind ntreaga suprafa interioar (4.500 mp) i exterioar (30.000 mp) a Complexului Expoziional EXPO Arad.

  Urmtorul eveniment organizat de CCIA Arad este Ecomediu, 1416 octombrie 2015, expoziie de echipamente, tehnologii i servicii pentru protecia mediului, precum i Mozaic de Servicii, 1517 octombrie 2015, expoziie de servicii.

  Peste 14.000 de vizitatori la AGROMALIM

  2015 n acest an, Ecomediu se va organiza n parteneriat cu Primria Municipiului Arad, n jurul candidaturii Municipalitii pentru Capitala Verde a Europei 2018. Camera de Comer, Industrie i Agricultur a judeului Arad va susine participarea Municipiului Arad la aceast competiie, sprijinind astfel preocuprile constante pentru promovarea unor proiecte menite s duc la creterea calitii vieii locuitorilor din ora, protecia mediului nconjurtor, efi cientizarea energetic i dezvoltarea durabil a oraului.

 • 16

  Oferim o gam larg de transportoare stabile pentru agricultur i industria alimentar:

  familia elevatoarelor cu cupe, ntre 5 i 200 to/h, la nlimea solicitat de clienttransportoare-melc transportoare cu lan (redlere, cu palete)robinete (manuale, cu acionare electric, respectiv pneumatic, conform cerinelor specificate)3-10 tipuri de schimbtoare rotative (variant manual, respectiv electric)

  DIRECT DE LA PRODUCTOR

  VASHALOM Bt. H-5630 Bks, Tncsics M. u. 5. Tel./Fax: +36/66/415-771Mobil: +36/20/9590-108 [email protected] www.vashalom.hu

  Charlie Ht Kft.H-Ltavrtes, Kassai u. 1/c. Tel.: +36/52/376-294

  H-Debrecen, Bszrmnyi t 058/7. Tel.: +36/52/[email protected] www.charliehuto.hu

  vitrine frigorifice, vitrine i rafturi frigorifice, coolere regal pentru lapte, frigidere, lzi i dulapuri frigorifice vitrine frigorifice pentru prjituri, salate i ngheat aparate de meninere la cald, coolere pentru sandwich fabricarea depozitelor frigorifice, camerelor de refrigerare, camerelor de refrigerare pentru carne de vnat, nchirierea camerelor de refrigerare

  H-Ltavrtes, Kassai u. 1/c. Tel.: +36/52/376-294

  Solicitai serviciile noastre: Distribuire instalaii de refrigerare comerciale i industriale noi i recondiionate Desfacere echipamente pentru magazine, sisteme de rafturi, crucioare de cumprturi i tejghele pentru cas de marcat

  Solicitai ofert: [email protected] Fmtech Alkatrszgyrt Kft.H-5300 Karcag, Szent Istvn sugrt 17.

  Producie de piese pentru maini i utilaje agricole!

  Producem diverse adaptoare cuplate la tractoare (de ex. pentru micare baloturi) i alte piese din metal, structuri sudate, pe baz de desen sau mostre.De nalt calitate ungar, n funcie de solicitrile Dvs.!

  la tractoare (de ex. pentru micare baloturi) i alte piese din metal, structuri sudate,

  ATEV Zrt., acionarul majoritar al PROTAN S.A. i ateapt vechii i viitorii parteneri la vechea locaie, dar cu mai mult profesionalism, cu servicii comforme UE!

  Contact: Marian Dimitriu Director General

  Atev Zrt. H-1097 Budapest, Illatos t 23.Tel.: +36/1-348-5100 Fax: +36/1-348-5101 www.atev.hu SC Protan S.A. Str. Biharia nr. 67-77, sect. 1, Bucureti Tel.: 021/330-3000 021/330-7260 Fax: 021/3305885 www.protansa.ro [email protected]

  Activitile noastre: colectarea deeurilor de la abatoare, uzine de prelucrare a crnii i puilor, ferme de cretere a animalelor, uzine de prelucrare a produselor de origine animal, lanuri de magazine care desfac produse alimentare, industria de catering, instituii de alimentaie public etc. ct i neutralizarea i prelucrarea ecologic a acestora.

  Produsele noastre: Finuri proteice mixte i fin de snge de origine animal Furaje i grsimi de origine animal cu scop tehnic

  Bognr Boris KFT. ofer spre vnzare:

  Pentru informaii suplimentare scriei-ne cu ncredere! Bognr Boris Kft.

  H-6400 Kiskunhalas, Alsszlls [email protected]

  300 buc de viei charolais (200 kg/buc) 13.000 buc de porci (110 kg/buc) 11.000 q struguri de vin (alb, rou) Anual 10 cai pentru srituri peste obstacole (4-8 ani).

  11.000 q struguri de vin (alb, rou)

  Huniper din anul 1977!

  Cerere de ofert: [email protected] www.huniper.hu

  Fabric i comercializeaz: pulverizatoare remorcate i autopropulsate,

  maini de injectare pentru silvicultur, maini de mprtiat ngrmnte arti ciale n suspensie.

  IGIENA UGERULUI

  CUTAI PRODUSELE NOASTRE LA REPREZENTANA DIN ROMNIA: ARGOS FEED S.R.L. CSABA BERECZKI +40 73 75 30 370 [email protected]

  nainte de muls - Dup muls

  IGIENA GRAJDULUI Un spectru larg de produse dezinfectante i detergeni pentru toate suprafeele.

  NGRIJIREADup muls

  Detergeni i produse dezinfectante pentru curarea aparatelor de muls, sistemelor de conducte i a suprafeelor.

  IGIENA LPTRIEI

  COPITELOR I A UGERULUI

  H-8182 Peremarton-gyrtelep, Hrsz 06/194Tel.: +36/88/454-644 [email protected] www.alkimia.hu

  n timp ce tendina internaional nregistreaz o scdere de 57 procente, n Ungaria, n primul trimestru al anului curent, cumprrile de maini i utilaje agricole au fost n valoare de 20,4 miliarde HUF. Aceste cifre sunt valabile pen-tru perioada anterioar anunrii n luna mai a sponsorizrii achiziionrii mai-nilor i utilajelor agricole, astfel pn la sfritul anului putem nregistra un nou record de vnzri. Febra de cumprare indic faptul c, n agricultura din Ungaria este capital, intenie de investiii i viitor.

  Cumprri record de maini i utilaje

 • 17Oferta productorilor

  ungari de produse lactate, n acelai loc!

  La noi gsii toate produsele lactate: lapte smntn dulce smntn brnz iaurt cher cacaval, brnz topit, etc.

  ContactaiBerettytej Kft.:

  [email protected]

  Contactare n limba maghiar!

  RPD-AGRR ZRT.SZENTES

  ardei, roii, legume verzoase,

  varz chinezeasc, castravei,

  salat, elin, pepene.

  Nagy Zoltn n limba maghiar, englez

  +36/30/678-5442Bords Gyrgy n limba maghiar, romn

  +36/30/755-5305

  www.arpad.hu

  rpd-Agrr Zrt. din Szentes, ncepnd din 1 septembrie 2015 va ncheia

  contracte privind cultivarea rsadurilor pentru anul 2015-2016,

  la fermele horticole din Szegvr i Szentes,

  pentru urmtorul sortiment de plante:

  Horticultori, atenie!

  V putei interesa la:

  Produsele noastre din CTIN ALB cu marca jjszlets:uleiuri, concentrate, ceaiuri, comprimate, jeleuri, picturi etc.Suplimente alimentare i produse alimentare cu marca FLAVONAX, BIOKORREKTOR, FITOKORREKTOR, MINUSSZ. Munc de cercetare-dezvoltare n sistem lohn i n unele cazuri producie n sistem lohn, legat de aceast activitate. (De ex. folosirea operaiilor moderne ca tehnica pe baz de microunde, de vid, ncapsularea molecular etc.)

  Informaii detaliate: www.drtokup.huWebshopul nostru: www.homoktovis.huContact: [email protected] Prof. Dr. Jzsef Drnyei, director, asociat

  Concernul de carne dominant n Europa Centra-l cu cinci fabrici de producie (Ungaria 2 fabrici, 2 fabrici n Slovacia, 1 fabric n Republica Ceh), produse din carne procesate la capacitate de 10.000 tone / lun, ca-ut parteneri strategici pe termen lung pentru comercializarea produ-selor sale n Romnia.

  Contact:Hirling Ferenc Director Export Tel.: +36/20/204-1019

  [email protected] www.kaiser.hu

  Productorii de nuci vor ncheia anul cu succes, conform informaii-lor primite de la camera agrar ungar. Exportm anual 15002000 tone de fructe cu smburi, n coaj i curate. Vremea din acest an a favorizat recolta. Productorii pot recolta 9,5 tone de nuci de calitate excelent de pe ase mii de hectare.

  Avem nuci de calitate excelent

  7 gospodrii din 10 au cumprat cel puin o dat vin n ultimele 12 luni din mai 2014, n Ungaria, ceeace nseamn o clientel stabil, cu toate astea a sczut cantitatea cumprat reiese dintr-un studiu de cercetare economic efectua-t de Gfk (Institutului de Cercetri Economice). O gospodrie medie ntr-un an a cumprat n total 24 litri de vin repartizate n 14 ocazii, n special vin rosu i sec. Clienii cei mai fideli sunt gospodriile mici de 12 persoane din mediul urban, cu vrsta peste aizeci de ani, cu venituri mari. Achiziioneaz vinul n primul rnd din lanurile mari de magazine, n cele 12 luni evaluate mai mult de un sfert din clieni au cumprat cel puin o dat vin vrac.

  Cumprm mai puin vin

 • 18De la grile de gazon, garduri, pn la canale de cabluri

  CORTINAPLAST!

  [email protected]

  Cutm retaileri pentru produsele noastre de materiale de construcii i grdinrit, fabricate din plastic reciclat i parteneri

  pentru executare lucrri de construcii i grdinrie.

  Ateptm clienii notrii cu o gam larg de soiuri de arbuti ornamentali, venic verzi, arbori decorativi containerizai, i cu

  materialele sditoare ale acestora!

  Gavallr KertUngaria, H-6031 Szentkirly, 358/42 hrsz.Tel.: +36/30/985-5458 (n limba englez)

  +36/30/974-3697 (n limba maghiar) [email protected] www.gavallerkert.hu

  Ofert din produsele noastreConifere: Abies, Cedrus, Chamaecyparis, Juniperus, Larix, Picea, Pinus, Taxus, ThujaArbuti: Buxus, Cotoneaster, Deutzia, Euonymus, Forsythia, HibiscusFoioase containerizate: Quercus, Fagus, Carpinus, Albizia, LiriodendronPuiei de talie mare: Acer, Sorbus, Tilia, Fraxinus, Betulus, Quercus, Corylus

  ZALAERD Zrt. NagykanizsaPepiniera de arbori ornamentali din Surd

  8856 Surd, Kossuth u. 48. Tel.: 36/30/[email protected] www.zalaerdo.hu

  Grdina de arbori ornamentali st la dispoziia cli-entelei sale iubitoare de plante unice i frumoase, de mai mult de 80 de ani. n pepiniera noastr pro-ducem peste 200 de specii de arbuti ornamentali i conifere, pe o suprafa de aproape 20 de hectare. Stm la dispoziia clienilor notri pe tot parcursul anului cu plante containerizate i cu bal de pmnt.

  Dei ntr-o vreme s-a prut c, preul grului va crete, cele mai noi tiri contra-zic acest lucru. n Ucraina a fost o producie mai mare de 24 milioane de tone n acest an, cu 8 procente mai mult n comparaie cu anul trecut. Astfel, la export poate ajunge o cantitate de chiar 12 milioane de tone, ceea ce nseamn o cretere de 11 procente. Conform ministerului agricol al Americii, perspective-le sunt bune la nivel mondial: este posibil s se acumuleze cel mai mare stoc existent vreodat, pn la sfritul sezonului cantitatea de gru n silozurile lumii poate ajunge la 221 milioane tone. n Ungaria producia total a fost aproape 5 milioane de tone, iar calitatea a fost deosebit de bun.

  Producie mare de gru

 • 19Pepiniera Balogh Zoltn

  pomi fructiferi arbori ornamentali material de nmulire din pepinier, fr viruiPepiniera noastr, cu o experien profesional de 30 de ani, se a n apropierea graniei ungare, n judeul Bks. Ateptm interesul rmelor de amenajare a spaiilor verzi, al pepinierelor, centrelor horticole i al arhitecilor peisagiti!

  [email protected] www.baloghfaiskola.hu +36/30/219-4129

  Putei comanda din pepiniera noastr noi soiuri de mr rezistente!

  Familia Claessens extinde

  Peter Claessens, omul de afaceri belgian, a venit n Ungaria n anul 1995, la vrsta de 21 ani. De atunci n mod continuu construiete i modernizeaz gru-pul su de firme. La ferma de bovine al grupului Claessens Group din Felsbogtpuszta, a fost inau-gurat grajdul de bovine edifi cat ca parte a investii-ei de 2 miliarde HUF. Ferma Csics din cadrul gru-pului de fi rme al familiei Claessens, care se ocup cu ngrarea porcinelor, a nceput construirea unei noi ferme de ngrare a porcinelor n valoare de 3 miliarde HUF, n apropierea localitii Iharosberny.

  Recolta de fl oarea soarelui va fi mai mic

  Productorii mari de floarea soarelui din Europa se ateapt la o scdere de 512%, recolta va scdea mai ales n Frana atins de secet. ns ucrainenii se pregtesc la un rezultat cu 5% mai mare n comparaie cu

  anul trecut (10,5 milioane de tone).

  Producie rus n cretere

  n Rusia, conform ministerului agricol, producia de carne de pasre, n primele apte luni ale anului a fost cu 9 procente mai mare n comparaie cu anul trecut. Preul mediu al produselor din carne de pas-re, n iulie a depit cu 5 procente cel din anul trecut.

  Probleme cu berea ceh

  Asociaia cultivatorilor de hamei din Republica Ceh, n septembrie au raportat cea mai slab

  recolt din ultimele 45 de ani. n baza date-lor prealabile, economia ceh se poate

  atepta la o cantitate de hamei mai mic cu 35% n comparaie cu

  anul trecut (4.100 tone). Pe deasupra, i concentra-ia acizilor responsabili

  pentru gustul amar al berii

  e s t e m a i sczut n

  plante. Curiozitatea este c, n Republica Ceh exis-t cele mai multe fabrici de bere, o fabric mai mic sau mai mare la 31 mii de locuitori.

  Piaa laptelui

  Piaa laptelui se va redresa cel mai repede n mijlocul anului 2016 prognozeaz Rabobank. Pn atunci vor scdea i ofertele UE i SUA, totodat va fi nc valabil consumul revigorat n ieftintatea anterioar. Consiliul de export produse lactate din Statele Unite mprtsesc de asemenea opinia olandez. Minitrii agricoli ai UE s-au consultat la Bruxelles n 7 septem-brie cu privire la faptul c totui s sprijine ntr-o anumit form cresctorii de bovine afl ai n difi cul-tate din cauza liberalizaiei.

  Grul iese de pe continent

  Datorit cursului slab al monedei euro, grul euro-pean este competitiv pe pieele externe. Producia din acest an att cantitativ ct i calitativ pare s fi e bun, astfel Comisia European a acordat autoriza-ie pentru exportul unei cantiti de 2,3 milioane tone din recolt i pentru importul a 260 mii de tone, n perioada 1 iulie 11 august 2015. n com-paraie cu perioada identic a sezonului precedent, exportul recoltei a crescut cu 20 procente, pe cnd importul a sczut cu 25 procente.

  China rmne fl mnd?

  Efectivul de porci din Republica Popular Chinez a sczut cu 10 procente, la aproximativ 384 milioane de capete, conform datelor din luna iunie anul curent. Efectivul de scroafe mam a sczut cu aproape 15 procente, la 39 milioane. Efectivul este n permanent scdere deja de doi ani.

  tiri agricole

  Trguri i expoziiiFARMER

  Chisinau, 2124 octombrie Locul: Centrul International de Expozitii "MOLD-EXPO" S.A, Chisinau, str. Ghioceilor 1.Expoziie-trg internaional specializat de pro-duse, utilaje, tehnologii agricole i meteuguri.

  http://ro.moldexpo.md/

  MOLDAGROTECH Chisinau, 2124 octombrie

  Locul: Centrul International de Expozitii "MOLDEXPO" S.A, Chisinau, str. Ghioceilor 1.Expoziie internaional specializat de maini, echipamente i tehnologii pentru complexul agroindustrial.

  http://ro.moldexpo.md/

  ALL PACKBucureti, 28 octombrie 01 noiembrie

  Locul: Centrul Expoziional ROMEXPO, Blvd. Mrti, nr. 6567.Tematica expoziiei: maini, tehnologii, echipamen-te pentru ambalare, materiale pentru ambalaje, materiale de baz, produse finite ale tehnicii de ambalat.

  www.allpack.ro

  INDAGRA & INDAGRA FOODBucureti, 28 octombrie 01 noiembrie

  Locul: Centrul Expoziional ROMEXPO, Blvd. Mrti, nr. 6567. Tematica expoziiei: maini agricole, echipamente de irigare, tehnologia serelor, echipamente de msur, tehnologia furajrii, ngrminte chimi-ce, creterea animalelor de ferm. Maini, echipamente pentru industria alimentar, echipamente de laborator, aparate de msur, produse ale industriei alimentare, produse din legume i fructe, produse de morrit, conserve, produse alimentare finite i semipreparate, arome, condimente, conservani, aditivi, colorani pentru industria alimentar, detergeni, dezinfec-tani pentru industria alimentar, tehnologii de rcire, transport i depozitare n industria alimen-tar.

  www.indagra.ro www.indagra-food.ro

  EXPO DRINK & WINEBucureti, 28 octombrie 01 noiembrie

  Locul: Centrul Expoziional ROMEXPO, Blvd. Mrti, nr. 65-67. Expoziie de vinuri i buturi alcoolice.

  www.targdevinuri.ro

 • 20

  AGRALIM 2015AGRALIM i-a cucerit vizitatorii care l descriu ca

  evenimentul nostru, al fermierilor

  AGRALIM a primit votul definitiv al aprecierii din partea publicului su tot mai muli fermieri se identifi c cu acest trg pe care l descriu i l apreci-az ca fi ind o manifestare constant n viaa lor la care se refer ca eveniment al fermierilor. AGRALIM, trgul de tradiie din Regiunea de Nord-Est dedicat fermierilor, productorilor, antre-prenorilor, cercetrilor i specialitilor din domeniul agricol, s-a desfurat n perioada 36 septembrie, n Ferma Ezareni Staiunea didactic a USAMV Iai. Expoziia n cmp, pe o suprafa de 10 hecta-re, spectacolele de tehnic agrar realizate n cele 6 zone de demonstraii live ale utilajelor agricole, prezentrile de loturi pentru principalele culturi agricole, care au dat ocazia fermierilor s cunoasc noile evoluii n genetic, sesiunile de drive test n poligon cu tractoare de pn la 100 CP, Forumul Agricol al regiunii de Nord-Est, ntlnirile cu repre-zentanii Ministerului Agriculturii i Dezvoltrii Rurale i cu marii fermieri au fost doar cteva dintre aspectele importante ale ediiei din acest an.

  Cea de-a aptea ediie a evenimentului organi-zat de ABplus Events i Universitatea de tiine Agricole i Medicin Veterinar Ion Ionescu de la Brad (USAMV) Iai a gzduit productori, furnizori i dealeri autorizai din 8 ri: Italia, Germania, Olanda, Ungaria, Spania, Danemarca, SUA i Romnia, trendul fi ind cresctor, cu 30% mai multe companii participante fa de ediia precedent, n

  total 150 de expozani care au prezentat tehnica agricol performant, produse i soluii complete pentru ferme. Indicatorii AGRALIM ediia 2015 recomand AGRALIM n calitate de eveniment - lider al soluii-lor de comunicare cu fermierii i cel mai ateptat eveniment expoziional al regiunii de Nord Est i Republica Moldova: 95% dintre vizitatori sunt fer-mieri, ceea ce confi rm nc o dat caracterul strict profesional al trgului AGRALIM. n ceea ce privete profi lul vizitatorilor, s-a con-statat o cretere uoar, de 6%, privind segmentul de vizitatori fermieri cu 100500 de hectare n exploatare. Creterea interesului n cadrul acestui segment de vizitatori este rezultatul accesului fer-mierilor la informaii i nouti din piaa i a unei informri mai bune a acestora datorit participrii constante la evenimentele de specialitate dedicate lor, evenimente organizate de ABplus Events n regiune ncepnd din 2011. Conceptul modern de expoziie n cmp i spectacolul tehnic i de soluii oferit, care a presu-pus implicare a peste 500 de fore n organizare, creterea atractivitii evenimentului prin progra-mul amplu de demonstraii live, prezentrile de loturi demonstrative ce refl ect soluii de genetic, nutriie i protecia plantelor, noutile din dome-niul tehnicii i managementului pentru o producie agricol performant au atras n acest an, n premi-er printre vizitatori, fermieri din judeele Galai i Vrancea. Acesta este i un rezultat al deciziei din acest an al organizatorilor de a extinde campania de informare i cmpul de vizibilitate i promovare a trgului AGRALIM i ctre judeele Galai i Vrancea. Se remarc prezena n mod tradiional la AGRALIM a marilor fermieri, 90% dintre fermierii cu peste 3000 de hectare din regiune au vizitat AGRALIM ediia 2015, n perioada 36 septembrie. De asemenea, n urma analizei profi lului vizita-torilor AGRALIM se constat fi delizarea fermierilor cu peste 500 de hectare care revin an de an la tr-

  gul AGRALIM i se remarc totodat n rndul vizi-tatorilor o cretere a numrului de fermieri din judeele Bacu, Botoani, Neam i Vaslui care au trecut n acest an porile trgului AGRALIM. Per total, n ceea ce privete numrul de vizitatori, se menine o constan a ritmului de vizitare n cele patru zile de eveniment, cu un numr total de 4.0004.500 de vizitatori unici.Prin rezultatele obinute n acest an, n urma orga-nizrii a patru evenimente majore dedicate fermie-rilor cu exploataii n sectorul vegetal i sectorul zootehnic, se remarc mai pronunat caracterul strict profesional al manifestrilor i specializarea acestora pe tematici clare, n urma unui efort con-stant de organizare: Trgul AGRALIM spectacol de tehnic agrar i soluii pentru fermieri; ZEFA - trg dedicat produciei animale; ntlnirea anual a fer-mierilor de la Secuieni eveniment profesional dedicat culturii mari. Ca i noutate, avnd n vedere n permanen dezvoltarea i creterea gradului de specializare a manifestrilor profesionale din sectorul agribusine-ss, ABplus Events anun n calendarul de eveni-mente pentru 2016 un nou eveniment dedicat sec-torului horticol. Evenimentele profesionale dedicate fermierilor organizate de divizia Agribusiness a ABplus Events benefi ciaz de ntreaga expertiz dobndit n cei 18 ani de activitate ai companiei ca lider pe piaa orga-nizrii de trade show-uri i evenimente business to business i creator al unor branduri cu notorietate pe plan naional i internaional.

 • 21

  Andrei Lorincz Tel: +40 743 347 [email protected]

  Cristian Gabriel Calu Tel: +40 744 303 [email protected]

  Knowledge grows

  Responsabilitate

  Daniel ForrayTel: +40 76 658 [email protected]

  Liviu GruiaTel: +40 726 516 [email protected]

  Yara ofer soluii pentru o agricultur sustenabil, un mediu sigur i operaiuni industriale eficiente. Fondat n Norvegia n 1905, Yara este prezent n ntreaga lume cu vnzri n 150 de ri.

  www.yara.ro

  Sprijinirea clienilor notri n dezvoltarea profitabil i responsabil a afacerii lor i n acelai timp protejarea resurselor i a mediului.

 • 22

  Lucrri de acoperire de extrudare, PE acoperite

  Pentru ambalarea condimentelor

  Gsii produsele pe pagina noastr de web!

  www.ugrinpack.eu

  Pentru ambalarea crnii plicuri sudate din materiale unistrat i multi-strat (de exemplu Doy-Pack) Ambalaje compostabile (PLA, TPS, PVA) Imprimare flexograc pe o sigur fa sau fa-verso, pn la 8 culori, de cea mai bun calitate

  Burduf de folie shrink (ambalaj pentru cacaval) Folii imprimate, conform solicitrii

  Sacoe pentru reclame imprimate sau neimprimate Tehnologie de ambalare n lan

  Instalaii de pasteurizare cu plci, instalaii de pasteurizare cu van, vane pentru preparare de cacaval, semiautomate i maini

  automate pentru umplere pahare i sticle cu alimente lichide.

  Zootechnika Gpgyrt Kft.H-2100 Gdll, Horgszt 12.Tel.: +36/20/[email protected]

  Uzine mici complete, sisteme C.I.P. cu montaj la faa locului.

  ABFLLTECHNIK - ZOOTECHNIKA

  EVERPLAST Zrt.

  H-2141 Csmr, Hatr t 15. [email protected] Tel./Fax: +36/28/446-591H-8330 Smeg, Eitner u. 03/23 hrsz. [email protected] Tel./Fax: +36/87/350-400

  Tel./Fax: +36/87/350-400Tel./Fax: +36/87/350-400Tel./Fax: +36/87/350-400

  www.everplastzrt.hu

  Firma noastr recicleaz lunar 1.000 tone de folie de ambalaj.

  www.everplastzrt.huwww.everplastzrt.huwww.everplastzrt.huwww.everplastzrt.hu

  Dorim s achiziionm: Folie LDPE i LLDPE natur, balotat Folie LDPE i LLDPE color, balotat

  Agro folie, balotat

  Firma noastr recicleaz lunar 1.000 tone de folie de ambalaj. Firma noastr recicleaz lunar 1.000 tone de folie de ambalaj. Firma noastr recicleaz lunar 1.000 tone de folie de ambalaj. Firma noastr recicleaz lunar 1.000 tone de folie de ambalaj.

  Agro folie, balotat Agro folie, balotat Agro folie, balotat

  Vindem:LDPE color i natur regranulat

  Cnd vine vorba de ambalare, atunci Ratiolab Kft!

  Solicitai ofert individual: [email protected] suplimentare: www.ratiolab.hu

  Ambalare i asamblare n conformitate cu cerinele de igien pentru serii de produse mici sau mari.

  A l t e s e r v i c i i :

  pentru serii de produse mici sau mari.pentru serii de produse mici sau mari.

  Prelucrare tabl Turnare mase plastice

  prin injecie

  Turnare mase plastice prin injecie

  Prelucrare mase plastice prin ambutisare

  Sfaturi de ambalare Sterilizare

  Fabricare de scule

  flacoane din PE, PP, PET i PVC: de la 5ml la 3L flacoane, capace, garnituri, borcane pentru industria alimentar, industria chimic, cosmetice i articole de uz casnic materiale plastice de uz tehnic, accesorii pentru nbrcminte proiectare, execuie i producie scule specifice

  Stm la dispoziia clienilor notri, cu o producie de bun calitate, exibil i abil.

  Informaii suplimentare: www.barolen.hu [email protected]

  Inscripionate conform solicitrilor!

  Flacoane su ate prin extrudere i turnate prin injecie de la BAROLEN Kft.!

  construcie standard

  material de baz standard:

  BIB 3L: ondul tip E / BIB 5L: ondul tip B: strat exterior alb + strat interior natur

  imprimare standard: CMYK + lac lucios cu dispersie / standard fr lac la locuri imprimare marc

  preul indicat este EXW (preturile nu includ transportul)

  preul nu include taxa de mediu i TVA.

  Termene de livrare scurte!Onoram si cantitati mici.Preturile sunt valabile in urmatoarele conditii:

  Termene de livrare scurte!Onoram si cantitati mici.Termene de livrare scurte!Onoram si cantitati mici.Preturile sunt valabile in urmatoarele conditii:

  Termene de livrare scurte!Onoram si cantitati mici.

  BAG IN BOX

  OFERTBIB 3L: 0,225 euro/buc

  BIB 5L:

  0,300 euro/buc BAG IN BOX

  OFERTOFERTOFERT

  imprimare standard: CMYK + lac lucios cu dispersie / standard fr lac la locuri imprimare marc

  +40721771771

  Szsz Kinga

  Key Account Manager

  CONTACT

 • Lucrri de acoperire de extrudare, PE acoperite

  Pentru ambalarea condimentelor

  Gsii produsele pe pagina noastr de web!

  www.ugrinpack.eu

  Gsii produsele pe pagina noastr de web!noastr de web!

  .ugrinpacknoastr de web!noastr de web!

  .ugrinpac.ugrinpac

  Gsii produsele pe pagina noastr de web!noastr de web!

  .ugrinpac.ugrinpac

  Gsii produsele pe pagina

  .enoastr de web!noastr de web!

  www.ugrinpacwwwwww.ugrinpac

  Pentru ambalarea crnii plicuri sudate din materiale unistrat i multi-strat (de exemplu Doy-Pack) Ambalaje compostabile (PLA, TPS, PVA) Imprimare flexograc pe o sigur fa sau fa-verso, pn la 8 culori, de cea mai bun calitate

  Burduf de folie shrink (ambalaj pentru cacaval) Folii imprimate, conform solicitrii

  Sacoe pentru reclame imprimate sau neimprimate Tehnologie de ambalare n lan

 • 24Serviciul nostru gratuit de furnizare informaii de afaceri

  Dragi Cititori,

  V anunm cu bucurie vestea cea mare:

  PUNTEA poate citit deja i online!Putei citi i descrca toate numerele din anul 2013 ale

  celui mai popular magazin axat pe tiri economice i identicare

  de parteneri de afaceri, de pe urmtorul link:

  www.issuu.com/punteaMerit s accesai i n 2014 website-ul nostru actualizat n continuu, vei avea la dispoziie

  numerele noastre actuale i sub aceast form!

  Dac preferai n continuare ediia tiprit, trimitei-ne adresa dvs. potal

  i PUNTEA va sosi direct la dvs.

  Abonai-v la serviciul nostru

  gratuit de furnizare informaii

  de afaceri pentru a primul care a de

  cele mai importante expoziii,

  trguri, evenimente de afaceri,

  rmele care caut parteneri de afaceri n

  Romnia i despre actualitile

  pieei romneti i ungare:

  sau pe

  www.puntea.net

  Deoarece astfel suntei informat la timp

  cu privire la evenimentele de afaceri!

  Putei lua legtura cu acele rme din

  Ungaria care caut parteneri de afaceri

  n Romnia!

  Putei primi informaii despre situaia

  economic, expoziiile i trgurile

  din rile vecine!

  V putei informa despre acele organizaii

  care vin n sprijinul relaiilor bilaterale,

  deci i al exportului sau importului

  rmei dumneavaostr!

  Putei aa cu cine merit s facei afaceri!

  De ce merit s v

  abonai i dumneavoastr?


Recommended