+ All Categories
Home > Documents > Plan de Management Pentru Infiintarea Unei Unitati de Invatamant Prescolar - Gradinita Particulara...

Plan de Management Pentru Infiintarea Unei Unitati de Invatamant Prescolar - Gradinita Particulara...

Date post: 15-Oct-2015
Category:
Upload: adam-orr
View: 108 times
Download: 2 times
Share this document with a friend
of 31 /31
PLAN DE MANAGEMENT PENTRU INFIINTAREA UNEI UNITATI DE INVATAMANT PRESCOLAR GRADINITA PARTICULARA “ADELLINE”  AMG III C  1
Transcript

Plan de Management pentru Infiintarea unei Unitati de Invatamant Prescolar - Gradinita Particulara Adelline

PLAN DE MANAGEMENT PENTRU INFIINTAREA UNEIUNITATI DE INVATAMANT PRESCOLARGRADINITA PARTICULARA ADELLINE AMG III C

CuprinsI. Introducere

I.1. Scurta prezentare

I.2. Obiective

I.3. MisiuneII. Descrierea investitiei

II.1. Constituirea si finantarea societatii

II.2. Localizare

II.3. Echipa si managementul companieiIII. Prezentarea serviciilor

III.1. Obiective educationale

III.2. Finalitatea invatamantului prescolar

III.3. Desfasurarea activitatii de predareIV. Analiza de piata

IV.1. Informatii statistice

IV.2. Politica de marketing

IV.3. Concurenta V. Strategia afacerii si etape de implementare

V.1. Actiuni premergatoare activitatii propriu-zise

V.2. InscrierileVI. Informatii financiare

VI.1. Investitii initiale

VI.2. Cheltuieli lunare

VI.3. Proiectii financiare

I. INTRODUCEREI.1. Scurta prezentare

Prezentul Plan de afaceri se refera la infiintarea unei unitati particulare de invatamant prescolar, care va functiona in Bacau, pornind de la necesitatea micsorarii decalajului actual intre numarul copiilor de varsta prescolara si capacitatea totala a gradinitelor de stat si particulare din capitala.

Segmentul de piata vizat este reprezentat de familii tinere cu venituri din grupa medie superioara, provenind dintr-un mediu social care solicita, apreciaza si favorizeaza un nivel educational si de ingrijire inalt si pentru care formarea copiilor este un proces continuu.Gradinita Adelline va demara activitatea didactica in luna octombrie 2013 prin acordarea de servicii de educatie, in primul an, la nivelul grupei mici, pentru 30 de copii cu varste cuprinse intre 3 ani si 4/5 ani, organizati in 2 grupe a cate 15 copii.Incepind cu anul scolar 2013-2014 activitatea gradinitei se va extinde: copiii scolarizati in primul an vor intra in grupa mijlocie si vor fi introduse doua noi grupe mici de prescolari insumind alti 30 de copii. Continuind in acelasi ritm activitatea didactica, in anul scolar 2014-2015 gradinita va ajunge sa scolarizeze copii la toate cele trei grupe de varsta prevazute in legea invatamantului.

In vederea diminuarii nivelului investitiei initiale, precum si datorita urgentei demararii proiectului din punct de vedere al lipsei locurilor in unitatile de invatamant existente, in primii doi ani gradinita va functiona intr-un spatiu inchiriat. Ulterior, avem in vedere analizarea posibilitatii construirii unui imobil propriu care sa corespunda tuturor exigentelor din punct de vedere functional si calitativ pentru un numar de circa 90-100 prescolariI.2. Obiective

Scopul urmarit este satisfacerea unor de motivatii de ordin afectiv ale asociatului vis-a-vis de dorinta de a contribui la educarea tinerei generatii, simultan urmarindu-se obtinerea de profit in urma desfasurarii acestui tip de activitate.Pentru finantarea acestui proiect este necesara contractarea unui credit de tip start-up acoperit de o garantie imobiliara. Obiectivele generale urmaresc: recuperarea investitiei initiale si demararea programului de rambursare a creditului conform planului de afaceri. asigurarea unui nivel educational si de ingrijire in concordanta cu exigentele clientilor. demararea proiectului vizind construirea si darea in functiune a unui imobil propriu pentru desfasurarea activitatii Gradinitei AdellineI.3. Misiunea este aceea de a asigura servicii private de inalta calitate intr-un domeniu care a fost in mare masura institutionalizat: educarea copiilor de varsta prescolara.

Educatia prescolara este parte a sistemului de educatie si formare initiala si urmareste socializarea si dezvoltarea emotionala, cognitiva si mentala a copiilor, prin metode si activitati specifice. Diverse studii efectuate de Institutul de Stiinte ale Educatiei releva faptul ca abordarea problemelor copilului de la o varsta frageda prin interventii la nivelul educatiei prescolare duce la obtinerea de beneficii pe termen lung in ceea ce priveste performanta acestuia in scoala si ulterior in cariera, acest tip de educatie fiind esential pentru dezvoltarea individului din punct de vedere al abilitatilor de invatare, contribuind la prevenirea parasirii timpurii a scolii, la cresterea nivelului educational si facilitind invatarea continua de mai tarziu.

In concluzie, strategia noastra se bazeaza pe urmatoarele puncte cheie: Servicii de inalta calitate; Cadre didactice cu experienta bogata si pregatire corespunzatoare; Programe educationale si de recreere variate; Program alimentar si nutritional adecvat varstei, utilizind in mare masura servicii specializate de catering; Politici de marketing vizind promovarea imaginii Gradinitei ADELLINE, atragerea si mentinerea clientilor, diferentierea fata de unitatile de invatamant similare; Profitabilitate: control riguros al costurilor si management eficient al bugetului de venituri si cheltuieli.

Conform directiilor strategice mentionate mai sus urmarim ca ADELLINE sa devina o unitate de prestigiu in cadrul gradinitelor bucurestene cu perspective reale de dezvoltare ulterioara in una sau mai multe unitati similare.II. DESCRIEREA INVESTITIEIII.1. Constituirea si finantarea societatii

Proiectul va demara prin infiintarea unei societatii cu raspundere limitata (S.R.L.) cu asociat unic. Deoarece se constituie prin actul de vointa al unei singure persoane, conform legislatiei se intocmeste numai statutul. Contractul de societate si statutul pot fi incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.

Societatea va avea ca principal obiect de activitate asigurarea de servicii de educare a copiilor prescolari.

Finantarea initiala a functionarii societatii se realizeaza prin contractarea unui credit bancar solicitat pe o perioada de minimum trei ani, din care primul an sa reprezinte perioada de gratie. Creditul necesar demararii acestui proiect este de 35.200 , acoperit de garantii imobiliare. Acesta este format din doua componente:- investitia initiala, in valoare de 27.000 ;- capital circulant pentru acoperirea cheltuielilor legate de plata salariilor, a serviciilor de catering si a utilitatilor aferente unei luni (8.200 ).Afacerea a fost dimensionata astfel incat nivelul cheltuielilor lunare sa nu fie depasit de nivelul incasarilor, gradinita reusind sa se sustina financiar inca din primele luni si obtinind profit chiar dupa primul an de functionare. Mai mult chiar, ea va sustine din surse proprii si cheltuielile din lunile de vara, cand nu se inregistreaza incasari.

Rambursarea creditului poate incepe din al doilea an de functionare.II.2. Localizare

Gradinita ADELLINE va functiona in BACAU, in cadrul unui imobil inchiriat initial pe o perioada de doi ani, intr-o zona usor accesibila din punct de vedere al mijloacelor de transport. Pentru desfasurarea in conditii corespunzatoare a activitatii este nevoie de un spatiu locuibil de circa 200-250m2, respectiv 6-7 camere si utilitati (bucatarie, bai), precum si de un spatiu de joaca exterior amenajat corespunzator. II.3. Echipa si managementul companiei

Functionarea Gradinitei ADELLINE va fi asigurata de urmatoarea echipa:- Administratorul societatii va raspunde de utilizarea si rambursarea creditului, precum si de coordonarea intregii activitati a companiei;- Cadre didactice: 3 educatori, dintre care unul va coordona activitatea educationala;- Profesori limbi straine: in functie de solicitari vor fi organizate 2-3 grupe pentru studiul unei limbi straine la alegerea parintilor (engleza, germana, italiana, franceza);- Supraveghetor/ingrijitor: 2 persoane.

Societatea va contracta serviciile unei firme specializate de contabilitate pentru intocmirea situatiilor financiar-contabile lunare si anuale.III. Prezentarea serviciilorIII.1. Obiective educationale

Continutul invatamantului prescolar este organizat pe domenii de activitate (educarea limbajului, educatie pentru stiinta, educatie pentru societate, educatie estetica, educatie psiho-motrica) pregatitoare pentru ariile curriculare si pe categorii de activitate (corespunzatoare obiectivelor de invatamant).

Programa subliniaza faptul ca dezvoltarea limbajului este un obiectiv al tuturor domeniilor si categoriilor de activitate.

Domeniul si categoria de educare a limbajului sunt vazute din perspectiva continuitatii cu scoala si a stadialitatii dezvoltarii psihice a copilului.

In cadrul domeniului educatie pentru stiinta, activitatea matematica are ca obiective fundamentale constituirea si dezvoltarea operatiilor intelectuale de baza, sesizarea, formarea si rezolvarea problemelor, formarea rationamentului matematic, precum si utilizarea cunostintelor matematice in situatii reale de viata. Continuturile cunoasterii largesc experienta cognitiva a copilului pentru observare, reflexie, experienta.Foarte interesant si absolut necesar este domeniul educatie pentru societate, care integreaza elemente de cultura moral-civica (pregatitoare pentru educatia civica din scoala si, in general, din viata) si educatie practica si gospodareasca (care il pregateste pe copil pentru viata de familie, pentru activitatea casnica, dezvoltandu-l, in acelasi timp, psiho-motric).

Domeniul educatie psiho-motrica: incluzand aceasta categorie de activitate complexa educatie fizica, sport, euritmie, educatie psihosenzoriala se creeaza cu adevarat cadrul pentru dezvoltarea psiho-motrica.

Se au in vedere, de asemenea, o serie de activitati optionale care sa contribuie la descoperirea si dezvoltarea disponibilitatilor aptitudinale, precum si la formarea intereselor pentru diferite domenii de activitate ale realitatii si cunoasterii.III.2. Finalitatea invatamantului prescolar: asigurarea dezvoltarii normale si depline a copiilor prescolari, valorificand potentialul fizic si psihic al fiecaruia, tinand seama de ritmul propriu al copilului, de nevoile sale afective si de activitatea fundamentala specifica varstei jocul.Se au in vedere urmatoarele: imbogatirea capacitatii copilului prescolar de a intra in relatie cu ceilalti copii si cu adultii, de a interactiona cu mediul, de a-l cunoaste si de a-l stapani prin exercitii, incercari, experimente; descoperirea de catre fiecare copil a propriei identitati si formarea unei imagini de sine pozitive; sprijinirea copilului prescolar pentru a dobandi cunostinte, capacitati si aptitudini necesare activitatii viitoare in scoala si in viata.III.3. Desfasurarea activitatii de predare

Institutia urmareste inceperea activitatii didactice, in primul an prin acordarea de servicii de educatie la nivelul grupei mici pentru 30 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 4/5 ani, organizati in 2 grupe a cate 15 copii.In functie de solicitari si de nivelul educational al copiilor inscrisi, personalul gradinitei va lua in considerare si organizarea unei grupe mijlocii pentru prescolari cu varste cuprinse intre 4/5-5/6 ani.Fiecare grupa este formata si educata de o educatoare, care isi desfasoara activitatea intre orele 8:00 18:30, activitatea acestora fiind coordonata de un alt cadru didactic.Cele trei educatoare presteaza ore de activitate didactica la clasa, cu copiii, dupa care au obligatia de a efectua necesarul de ore de munca metodica conform legislatiei. In acest interval educatoarele isi pregatesc materialele necesare pentru cursurile din ziua urmatoare, fac consemnari in registrul grupei asupra comportamentului copiilor si pot consulta materiale psiho-pedagogice si de specialitate.

Copii sunt primiti la gradinita de la ora 8:00 si isi petrec timpul cat mai placut alaturi de colegi si de educatoare pana la ora 13:00 in regim de program scurt si respectiv pana la 18:30 in regim de program prelungit.

Prima parte a programului zilnic al unui prescolar este structurata astfel: 8:00 - 8:30 se desfasoara diverse jocuri si activitati alese, jocuri de rol, jocuri de creatie propuse de copii; 8:30 - 9:00 este ora micului dejun. Copii servesc masa intr-o sala special amenajata, diferita de cea in care se desfasoara cursurile si jocurile; dupa ora 9:00 in functie de varsta copiilor se desfasoara activitati instructiv-educative al caror numar si durata variaza de la o grupa la alta, respectand particularitatile de varsta. Educatoarea fiecarei grupe si coordonatorul stabilesc obiectivele generale si planifica activitatile didactice si strategiile care sa permita realizarea obiectivelor urmarite. Planificarea activitatilor educative se realizeaza pe baza rezultatelor consemnate in urma aplicarii unor teste initiale la care sunt supusi copii. in fiecare zi frumoasa copii vor sta in aer liber in spatiul amenajat in curtea imobilului. Se va face un program astfel incat fiecare grupa sa-si petreaca o ora pe zi impreuna cu educatoarea si, eventual, ingrijitoarea/supraveghetoarea grupei. Astfel ei pot profita de influenta pozitiva a factorilor de mediu asupra sanatatii organismului lor. intre orele 12:00 13:00 copiii servesc pranzul. Acestia participa activ la aranjarea veselei si a tacamurilor. Educatoarele formeaza copiilor deprinderi igienico-sanitare si de comportare civilizata pe parcursul intregii prezente in gradinita. dupa servirea mesei de pranz, in functie de optiunea parintilor, copii pot parasi gradinita la ora 13:00 fiind preluati de parinti sau alte persoane special desemnate de acestia, sau urmeaza programul de somn, care poate dura intre o ora si ora si jumatate in functie de copii. Urmeaza un program de activitati complementare, prin care educatoarele aprofundeaza anumite teme sau recupereaza anumite teme cu cei care au absentat. In general, grupele mici vor petrece acest timp jucandu-se cu jucarii sau jocuri distractive.

Schematic, programul zilnic se desfasoara urmarind urmatoarea structura:Nr.crt.Interval orarActivitati desfasurate

1.8:00-8:30Jocuri si activitati alese, jocuri de rol, jocuri de creatie

2.8:30-9:00Mic dejun

3.9:00-12:00Desfasurarea activitatilor educative propuse

4.12:00-13:00Pranz

5.13:00-14:30Odihna

6.14:30-18:30Activitati optionale

Atingerea parametrilor propusi se realizeaza prin respectarea planului de invatamant stabilit de MECT conform particularitatilor de varsta si selectarea judicioasa a tematicii.Nr. crtDomeniu de cunoastereCategoria de activitateNivel I3-5 ani(ore/saptamana)Nivel II5-7 ani(ore/saptamana)

IEDUCAREA LIMBAJULUI1-21-2

ABActivitate de educare a limbajuluiActivitati optionale 1-20-11-20-1

IIEDUCATIE PENTRU STIINTA2-33-4

ABCMatematica distractivaCunoasterea mediuluiActivitati optionale1-21-20-12-31-20-1

IIIEDUCATIE PENTRU SOCIETATE1-22-3

ABCEducatie despre societateActivitate practicaActivitati optionale110-1120-1

IVEDUCATIE ESTETICA2-31-3

ABCEducatie muzicala Educatie plasticaActivitati optionale220-1210-2

VEDUCATIE PSIHOMOTRICA1-21-3

ABEducatie fizica Activitati optionale1-20-11-20-2

VILimba engleza22

VIILimba italiana22

ACTIVITATI ALESE12-1816-22

Nr. minim de activitati (ore)Nr. maxim de activitati 12181622

Pe masura ce copilul inainteaza in varsta numarul activitatilor scade in timp ce activitatile comune cresc ca numar. Astfel, copilul are posibilitatea sa se adapteze treptat la regimul lectiilor din clasa I.

Cele 22 de activitati (numar maxim) propuse la planul cadru la nivelul 5 7 ani reusesc sa-i obisnuiasca pe copiii de gradinita cu un program de invatare de aproximativ 14 ore pe saptamana, in contextul in care trunchiul comun al clasei I ajunge la 16 ore pe saptamana.

Planificarea activitatilor educative pe grupe si zile este redata in urmatorul tabel:Nr. crt.Zilele saptamaniiGrupa micaGrupa mare

1.LUNI 8:00- 8:30 8:30- 9:00 9:00-10:0010:00-11:0011:00-12:0014:30-18:30Jocuri si activitati aleseMic dejunEducatie fizicaCunoasterea mediuluiEducatie plasticaActivitati optionale*Jocuri si activitati aleseMic dejunCunoasterea mediuluiMatematica distractivaEducatie muzicalaActivitati optionale*

2.MARTI 8:00- 8:30 8:30- 9:00 9:00-10:0010:00-11:0011:00-12:0014:30-18:30Jocuri si activitati aleseMic dejunEducatie muzicalaLimba engleza/italianaEducatie despre societateActivitati optionale*Jocuri si activitati aleseMic dejunEducatie fizicaEducatie despre societate Limba engleza/italianaActivitati optionale*

3.MIERCURI 8:00- 8:30 8:30- 9:00 9:00-10:0010:00-11:0011:00-12:0014:30-18:30Jocuri si activitati aleseMic dejunEducarea limbajuluiMatematica distractivaEducatie plasticaActivitati optionale*Jocuri si activitati aleseMic dejunMatematica distractivaEducarea limbajuluiActivitate practica Activitati optionale*

4.JOI 8:00- 8:30 8:30- 9:00 9:00-10:0010:00-11:0011:00-12:0014:30-18:30Jocuri si activitati aleseMic dejunEducatie fizicaEducarea limbajuluiLimba engleza/italianaActivitati optionale*Jocuri si activitati aleseMic dejunLimba engleza/italianaEducatie muzicalaCunoasterea mediuluiActivitati optionale*

5.VINERI 8:00- 8:30 8:30- 9:00 9:00-10:0010:00-11:0011:00-12:0014:30-18:30Jocuri si activitati aleseMic dejunEducatie muzicalaMatematica distractivaActivitate practicaActivitati optionale*Jocuri si activitati aleseMic dejunMatematica distractivaActivitate practicaEducatie plasticaActivitati optionale*

*In decursul orelor optionale activitatile desfasurate pot fi variate, si anume: reluarea unor notiuni prezentate in cadrul orelor de activitate educativa din ziua respectiva, se pot viziona casete video cu desene animate, se pot efectua mini-excursii la gradina zoologica, gradina botanica, vizionarea unor spectacole de teatru, de circ, etc. (programul prelungindu-se cu acordul parintilor si cu fonduri suplimentare obtinute de la parinti sau prin diverse sponzorizari).

In cadrul orelor de limbi straine copiii vor fi deprinsi cu muzicalitatea limbii si vor invata expresii uzuale, comunica, dialogheaza si memoreaza logic versuri, intoneaza cantece. Gradul de dificultate al cerintelor creste la copiii mai mari.

Gradinita va avea o paleta diversa de activitati optionale pentru copii, parintii putandu-si exprima acordul pentru cele preferate. Astfel, pot fi organizate cursuri de gimnastica aerobica, de muzica, etc., care au ca obiectiv general dezvoltarea fizica armonioasa si favorizarea proceselor de crestere. Ele contribuie la dezvoltarea simtului de echilibru, a ritmului si la coordonarea miscarilor. Pentru a oferi conditii cat mai bune micutilor, se va urmari cu strictete asigurarea conditiilor igienico-sanitare si achizitionarea unor produse agro-alimentare de calitate buna, precum si gasirea celor mai eficiente strategii didactice pentru educarea prescolarilor, pentru dezvoltarea libera si fireasca a acestora ca indivizi.Continutul obiectivelor urmarite prin activitatile instructiv-educative difera pe grupe astfel:Nivel 3-5 ani Educarea limbajului dezvoltarea auzului fonematic in vederea perceperii corecte a sunetelor si a compozitiei sonore a cuvintelor; corectarea unor greseli de pronuntie (omisiuni, inlocuiri, inversiuni); imbogatirea vocabularului activ cu substantive, pronume, adjective, numerale, verbe, adverbe, etc.; formarea deprinderii de a dialoga, atat cu partenerii de joc, cat si pentru redarea unor fragmente din povesti; intelegerea semnificatiei corecte a cuvintelor, a cerintelor, a indicatiilor verbale, a explicatiilor si a intrebarilor adresate.Educarea pentru stiinta perceperea organizata si sistematica a obiectelor, fenomenelor si fiintelor din mediul inconjurator, apropiat copiilor; stimularea curiozitatii, a interesului de cunoastere fata de lumea inconjuratoare; cultivarea spiritului de observatie si imbogatirea vocabularului activ in procesul nemijlocit de cunoastere a realitatii; perceperea, recunoasterea si denumirea corecta a unor obiecte, precum si sesizarea unor asemanari/deosebiri legate de forma, culoare si marime; raportarea globala a numarului la cantitate si a cantitatii la numar (ex. 1,2,3); formarea reprezentarilor corecte despre formele geometrice: cerc, patrat, triunghi, dreptunghi; stimularea unor procese psihice de cunoastere: perceptiile, reprezentarile, memoria, gandirea cu operatiile de analiza, comparatie si sinteza.Educatie estetica formarea reprezentarilor despre forma si culoare pe baza perceperii insusirilor obiectelor observate; formarea deprinderilor de manuire a materialelor specifice temelor specifice; stimularea gustului pentru frumos si a imaginatiei; dezvoltarea perceptiilor auditive si formarea unor deprinderi muzicale elementare legate de insusirea intuitiva si in mod gradat a principalelor elemente ale limbajului muzical; exersarea capacitatilor interpretative si de coordonare psihomotrica prin cantece si jocuri muzicale accesibile.Educatie psihomotorie intarirea si calirea organismului; formarea unei tinute corecte a corpului in pozitii statice si in deplasare; tonificarea musculaturii de sustinere si intarirea stabilitatii articulatiilor; formarea deprinderilor motrice de baza aplicativ-utilitare.Educatie pentru societate cultivarea dragostei si respectului pentru familie si membrii familiei; cultivarea relatiilor de prietenie intre copii; respectarea normelor de conduita civilizata, a regulilor de circulatie, protejarea propriului organism si a mediului inconjurator.Nivel 5-7 ani

In cazul existentei unei cereri pe segmentul de varsta 46 ani, poate fi organizata, inca din primul an, si o grupa mijlocie, alcatuita din maxim 15 copii care fie au mai frecventat gradinita in anul scolar precedent la o institutie de stat sau particulara sau sunt veniti direct din familie.

Copiii vor parcurge o serie de teste in prima perioada pentru a fi evaluat nivelul fiecaruia, stabilindu-se, in consecinta, pasii de urmat pentru omogenizarea grupei.

In acest scop se propun urmatoarele obiective: parcurgerea unor etape pregatitoare in care se vor organiza jocuri de creatie pentru inchegarea colectivului, dezvoltarea spiritului organizatoric, a initiativei si increderii in fortele proprii, avand la baza experienta de viata a copiilor; jocuri pentru formarea reprezentarilor si consolidarea lor referitoare la forma, culoare, spatiu, timp, jocuri senzoriale, didactice, distractive; lecturarea unor ilustratii reprezentand lumea plantelor, a animalelor, activitatea oamenilor, in prima si a treia etapa a regimului zilei, urmarind astfel familiarizarea copiilor cu unele cunostinte si dezvoltarea vorbirii; crearea unei atmosfere de buna dispozitie, de prietenie, de joc urmarind asigurarea frecventei zilnice, integrarea mai rapida socio-afectiva in sistemul de viata organizata; reluarea unor obiective planificate in cadrul activitatilor comune sub forma de joc in activitatile alese; organizarea de plimbari, vizite, pentru imbogatirea volumului de cunostinte, jocuri distractive organizate in interior si mai ales in aer liber, pentru a le crea conditii sa se simta mai degajati, pentru a le putea permite participarea voluntara la rezolvarea regulilor de joc. participarea copiilor la: cursuri de limbi straine, gimnastica aerobica, muzica. in sprijinul realizarii obiectivelor propuse fiecare copil are asigurate rechizite (bloc de desen, creioane, acuarele, pensule, carton, plastilina, lipici) necesare desfasurarii activitatilor.Aceasta grupa nu este omogena ca varsta si de aceea aplicarea obiectivelor se face in functie de particularitatile de varsta si individuale ale copiilor. Temele alese vor sprijini copiii in dobandirea cunostintelor si deprinderilor, lasand fiecaruia posibilitatea dezvoltarii personale. In vederea cunoasterii capacitatilor psiho-fizice ale copiilor care constituie baza intocmirii obiectivelor urmarite vor fi efectuate evaluari initiale.IV. ANALIZA DE PIATA IV.1. Informatii statistice

In anul scolar 2013-2014 ne vom confrunta cu o situatie deosebit de grava privind numarul locurilor disponibile in cadrul unitatilor de invatamant prescolar din BACAU, care este mult mai mic decat cel al copiilor de varta prescolara.

Din analiza datelor statistice prezentate mai sus reiese clar ca nivelul cererii de locuri in cadrul invatamantului prescolar in BACAU este acoperit intr-un grad foarte redus de infrastructura existenta, atat de cea de stat cat si de cea particulara, ceea ce ofera premisele unei afaceri profitabile cu amortizare a investitiei in termen scurt datorita cererii masive, ofertei reduse si cresterii continue a preturilor. Gradinita ADELLINE isi propune sa contribuie la acoperirea acestei cereri pe piata.IV.2. Politica de marketing

Segmentul tinta este reprezentat de familii tinere, in care ambii parinti obtin venituri medii spre superioare, care solicita, apreciaza si favorizeaza un nivel educational si de ingrijire inalt si pentru care formarea copiilor lor este un proces continuu.

Tendinta pietei pe aceasta nisa este de continua crestere a numarului de gradinite particulare. In prezent insa, asa cum reiese din statisticile prezentate mai sus, cererea manifestata pe piata pentru educarea prescolarilor este mult peste posibilitatile de acoperire ale infrastructurii existente, deficitul de astfel de institutii la nivelul capitalei fiind de ordinul zecilor si chiar sutelor.

Strategia de marketing a Gradinitei ADELLINE se bazeaza pe o serie de linii bine definite:- asigurarea unor servicii de invatamant de calitate, educatori bine pregatiti din punct de vedere profesional;- crearea unui mediu academic in care micutii sa deprinda cunostintele sociale si stiintifice de baza, in care sa beneficieze de programe educationale si de recreere variate, standard si optionale;- asigurarea unui program alimentar si nutritional adecvat varstei copiilor, utilizind in mare masura servicii specializate de catering; - formarea de grupe de maximum 15 copii astfel incat acestia sa beneficieze de maximum de atentie si ingrijire individuala;- situarea intr-o zona rezidentiala in care targetul tinta este predominant, intr-o locatie usor accesibila din punct de vedere al mijloacelor de transport;- obtinerea acreditarii din partea MECT in cel mai scurt timp posibil conform legislatiei in vigoare.

Politica de pret a Gradinitei ADELLINE va fi definita in conformitate cu nivelul calitativ al serviciilor de educatie si de ingrijire oferite. Nivelul veniturilor obtinute trebuie sa acopere structura costurilor.

Pentru a oferi servicii de educatie la un nivel calitativ inalt personalul didactic trebuie motivat, ceea ce face ca si salariile platite sa fie competitive. De asemenea, dotarea spatiului cu materiale educationale si jucarii si programele de recreere organizate trebuie sa fie corespunzatoare din punct de vedere calitativ si cantitativ pentru a mentine interesul clientilor. Toate acestea trebuie balansate prin fondurile incasate.

Gradinita ADELLINE va adopta o politica de pret competitiva si nu va incerca patrunderea pe piata folosind politica unui pret mic. Taxele aplicate vor fi in mod evident raportate la nivelul serviciilor de calitate oferite.

Politica promotionala initiala se bazeaza pe promovarea Gradinitei ADELLINE prin intermediul unui website, campanii de promovare a imaginii prin intermediul fluturasilor care vor fi impartiti in BACAU in institutii frecventate de segmentul tinta si campanii de direct-mail. De asemenea, pentru a ne defini pozitia pe piata si a ne diferentia de institutiile concurente, Gradinita ADELLINE va beneficia de un logo si un mesaj de promovare sugestiv si usor de retinut.

Au fost alese acele mijloace de promovare care sa permita minimizarea investitiei initiale si in acelasi timp sa asigure necesarul de imagine si constientizare a publicului referitor la noua Gradinita ADELLINE. Strategia promotionala va fi diversificata pe parcurs pentru a intari imaginea institutiei. De asemenea, intarirea reputatiei Gradinitei ADELLINE in randul familiilor si comunitatii va fi un element esential pentru cresterea cotei de piata.

Calitatea serviciilor oferite, politica de pret, certificarile/acreditarile pe care urmarim sa le obtinem, reputatia pe care dorim sa o cladim si referintele pe care le putem primi din partea clientilor satisfacuti reprezinta factori critici pentru succesul Gradinitei ADELLINE. Suntem increzatori ca institutia noastra va reprezenta un puternic concurent pe aceasta piata urmind liniile strategice si atingind scopurile propuse.IV.3. Concurenta

In urma efectuarii unei analize de piata pe segmentul gradinitelor particulare care fiinteaza in BACAU, considerate ca fiind potentiale zone pentru Gradinita ADELLINE, a fost evidentiata prezenta pe piata a urmatorilor concurenti importanti:ron/copilNume gradinitaTarife lunare(program normal/prelungit)Nr. copii/grupaFacilitati

"HAPPY CHILDREN"6503 grupe de maxim 12 copii, astfel:

* mica ( little smurfs): 1,6 - 3 ani* mijlocie (middle smurfs): 3 - 5 ani* mare (giant smurfs): 5 - 6 ani

Limbi straine optional (eng., fr., ger.)Catering

PINOCHIO4004 grupe maxim 10 copii

Limbi straine (eng.)Bucatarie proprie

De notat ca o serie din gradinitele mentionate in tabelul de mai sus functioneaza in apartamente de bloc cu doua sau trei camere, un spatiu mult prea mic pentru necesitatile unei astfel de institutii.V. STRATEGIA AFACERII SI ETAPE DE IMPLEMENTARE V.1. Actiuni premergatoare activitatii propriu-ziseLocatiaSpatiul ce urmeaza a fi inchiriat va necesita o serie de lucrari de reconditionare si/sau adaptare la profilul activitatii, al caror cost estimativ se poate ridica la suma de 3.000 . Conform practicii pe piata imobiliara va trebui achitata in avans contravaloarea chiriei pe o perioada de minimum doua luni. De asemenea, spatiul va fi mobilat corespunzator activitatii desfasurate si va fi dotat cu materiale educationale si de recreere variate. Pana la inceperea cursurilor propriu-zise trebuie achizitionate echipamentele necesare desfasurarii activitatii (paturi, dulapuri, mese si scaunele destinate copiilor; birouri si scaune pentru personalul didactic; echipamente audio-video, calculatoare, un multifunctional; materiale didactice, jucarii si jocuri pentru diferite varste; produse de papetarie; lenjerie pentru paturi; vesela si tacamuri pentru bucatarie; scaune de toaleta mici pentru baie; produse igienico-sanitare: sapun, prosoape, hartie, produse de curatare si igienizare a spatiilor; etc.).

Promovarea

Pentru promovarea imaginii Gradinitei ADELLINE se opteaza pentru crearea unei pagini web, campanii de publicitate prin intermediul fluturasilor, anunturi publicitare in principalele cotidiane bucurestene si direct-mail. In acest scop va fi alocata o suma de 1.500 pentru publicarea anunturilor publicitare, tiparirea fluturasilor si plata persoanelor care ajuta la imprastierea lor. De asemenea, vor fi contractate serviciile unei firme de profil pentru crearea website-ului, cartea de vizita online a institutiei noastre. Pentru aceasta actiune va fi alocata suma de 1.500 .

PersonalulPentru angajarea necesarului de personal se va apela la serviciile specializate ale unei firme de recrutare online. Personalul necesar pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii, format din 3 educatoare, din care una cu rol de coordonare a activitatii, si doua supraveghetoare/ingrijitoare, va fi recrutat in urma analizei CV-urilor primite. De asemenea, vor fi cooptati cu contract de colaborare doi profesori de limbi straine, in functie si de optiunile manifestate de parinti la inscrierea copiilor, alegind intre engleza, franceza, germana, italiana. Serviciile

Serviciile medicale vor fi asigurate de un medic pediatru in baza unui contract incheiat cu unul dintre centrele medicale din apropiere.

Pentru oferirea meselor sunt studiate in paralel doua optiuni:- angajarea in regim full time a unei bucatarese cu experienta care sa pregateasca zilnic meniul copiilor;- angajarea unei firme de catering de pe piata bucuresteana care sa asigure copiilor micul dejun, masa de pranz si o gustare dupa-amiaza, stabilind meniul pentru o saptamana si prezentind-ul administratorului cu o saptamana inainte. De asemenea, se urmareste ca firma de catering sa beneficieze de serviciile unui nutritionist care sa calculeze aportul de calorii, proteine si vitamine necesar unui copil pe parcursul unei zile. Va fi aleasa varianta cea mai convenabila din punct de vedere calitate/pret.Incepind cu semestrul al II-lea va fi analizata posibilitatea asigurarii contra-cost a transportului copiilor in baza unei taxe lunare platita anticipat, fie prin incheierea unui contract de servicii cu o firma specializata, fie prin achizitionarea unui autovehicul in sistem leasing.V.2. Inscrierile

In perioada 15 30 septembrie se va derula procesul de inscriere a copiilor in baza unui dosar personal care se deschide pentru fiecare aplicant.

Fisa de inscriere solicita parintilor, pe langa completarea unor rubrici obisnuite: nume, prenume, data si locul nasterii copiilor, etc., si relatarea unor informatii referitoare la anumite alergii ale copiilor, boli de care sufera, sau date in legatura cu anumite mancaruri sau activitati care le pot afecta sanatatea. Institutia se angajeaza sa pastreze confidentialitatea acestor informatii care vor fi utilizate doar de catre personalul autorizat al institutiei si in scopul exclusiv al protejarii si ingrijirii copiilor.

VI. INFORMATII FINANCIARE VI.1. Investitii initiale:a. Cheltuielile efectuate cu infiintarea societatii:

600 b. Cheltuieli administrative: inchirierea imobilului (2 luni avans x 2.000 )

4.000 lucrari de reconditionare/amenajarare

3.000 achizitionarea de echipamente si materiale pentru desfasurarea activitatii: mobilier (birouri, mese, scaune, paturi)

7.000 jocuri, jucarii

1.000 produse igienico-sanitare

200 produse de papetarie

100 lenjerie pat

1.000 calculator, multifunctional HP

1.500 televizor

1.000 CD-uri/DVD-uri audio si video

200 masina de spalat si uscator rufe

1.000 masina de spalat vase

500 aspirator

200 frigider

300 materiale si detergenti pentru curatenie

100 tabla (3 bucati)

150 amenajare spatiu de joaca exterior

2.000 promovare prin intermediul presei, fluturasilor si a paginii Web

3.000 anunturi pentru selectionarea de personal pe www.eJobs.ro

150 Total cheltuieli administrative

26.400 TOTAL GENERAL CHELTUIELI INITIALE

27.000 VI.2. Cheltuieli lunare:a. Cheltuieli salariale si contributii la asigurarile sociale si de stat: administrator

1.000 cadru didactic (3 educatori x 600 )

1.800 profesor limba straina (2 profesori x 300 )

600 ingrijitor (2 ingrijitori x 300 )

600 Total cheltuieli salariale

4.000 b. Cheltuieli administrative medii: servicii de catering (cost lunar)

3.000 chirie

2.000 electricitate

200 gaze

300 telefon

100 internet, cablu TV

50 rechizite

150 produse igienico-sanitare

100 fond activitati distractive

200 cheltuielidiverse

100 Total cheltuieli administrative

6.200 TOTAL GENERAL CHELTUIELI LUNARE

10.200 VI.3. Plan de incasari

Principala sursa de sustinere a activitatii Gradinitei ADELLINE va fi reprezentata de veniturile obtinute din taxele percepute pentru scolarizarea copiilor de varsta prescolara, dupa cum urmeaza:Nr. crt.Tip taxaExplicatieValoare(/copil)

1.Taxa de inscriere percepe o singura data, la inceputul fiecarui an scolar200

2.Taxa de scolarizare se percepe lunar si reprezinta baza finantarii activitatii325

3.Taxa de studiu limba straina se percepe lunar si reprezinta plata salariilor profesorilor de limba straina si asigurarea suportului de curs in timpul unei luni. Se anticipeaza ca cel putin 15 copii vor urma un curs de limba straina.50

Pentru a afla trendul profitabilitatii este prezentat in continuare un calcul al cheltuielilor si veniturilor lunare, tinand cont de variatia acestora, in special a cheltuielilor. Astfel vor exista lunile de iarna pentru care cheltuielile sunt mai mari, lunile de primavara-vara in care cheltuielile sunt mai mici si lunile de vacanta in care nu exista venituri, existand insa cheltuieli.

Asa cum s-a mentionat mai sus, societatea infiintata va fi o microintreprindere, iar varianta de impozitare pentru care s-a optat este plata impozitului pe venit conform legislatiei in vigoare: 2% in 2013; 2,5% in 2014; 3% in 2015.a). Situatia veniturilor si cheltuielilor aferente lunii septembrie:VENITURICHELTUIELI

Credit: 35.200 Cheltuieli infiintare societate:

600 Cheltuieli administrative: 26.400 Capital rulant 1 luna:

8.200

Total venituri: 35.200 Total cheltuieli:

35.200

Creditul obtinut de la banca va fi utilizat in luna septembrie pentru acoperirea cheltuielilor legate de infiintarea societatii si realizarea investitiilor initiale in amenajarea si dotarea spatiului conform necesitatilor si profilului activitatii, precum si pentru asigurarea unui necesar de capital rulant anticipat pentru o perioada de o luna (salarii + impozite, utilitati, servicii catering). b). Situatia veniturilor si cheltuielilor aferente lunii octombrie:VENITURICHELTUIELI

Taxa de inscriere: 200 x 30 = 6.000 Taxa de scolarizare: 325 x 30 = 9.750 Taxa studiu limba straina: 50 x 15 = 750 Cheltuieli salariale:

4.000 Cheltuieli administrative: catering

3.000 chirie

2.000 electricitate

200 gaze

300 telefon

100 internet, cablu

50 rechizite

150 produse igienico-sanitare

100 fond activitati distractive

200 cheltuieli diverse

100

Total venituri: 16.500 Total cheltuieli:

10.200

Cheltuielile salariale si administrative au fost acoperite in aceasta luna din creditul contractat.Profit brut = Venituri Cheltuieli = 16.500 0 = 16.500 Impozit pe venit = 2% x Venituri = 2% x 16.500 = 330 Profit net = Profit brut Impozit pe venit = 16.500 - 330 = 16.170 c). Situatia veniturilor si cheltuielilor lunare aferente lunilor noiembrie - martie:VENITURI*CHELTUIELI*

Taxa de scolarizare: 325 x 30 = 9.750 Taxa studiu limba straina: 50 x 15 = 750 Cheltuieli salariale:

4.000 Cheltuieli administrative: catering

3.000 chirie

2.000 electricitate

200 gaze

300 telefon

100 internet, cablu

50 rechizite

150 produse igienico-sanitare

100 fond activitati distractive

200 cheltuieli diverse

100

Total venituri: 10.500 Total cheltuieli:

10.200

*Aceste inregistrari se vor extrapola asupra fiecarei luni.

Incepind cu luna noiembrie activitatea Gradinitei ADELLINE va fi sustinuta din veniturile proprii. Lunile noiembrie martie sunt considerate luni de iarna, nivelul cheltuielilor cu utilitatile fiind mai ridicat decat in restul anului.

Perioada noiembrie decembrie:Profit brut = Venituri Cheltuieli = 10.500 10.200 = 300 Impozit pe venit = 2% x Venituri = 2% x 10.500 = 210 Profit net = Profit brut Impozit pe venit = 300 - 210 = 90

Perioada ianuarie martie:Profit brut = Venituri Cheltuieli = 10.500 10.200 = 300 Impozit pe venit = 2,5% x Venituri = 2,5% x 10.500 = 262,50 Profit net = Profit brut Impozit pe venit = 300 - 262,50 = 37,50 d). Situatia veniturilor si cheltuielilor aferente lunilor aprilie iunie:VENITURI*CHELTUIELI*

Taxa de scolarizare: 325 x 30 = 9.750 Taxa studiu limba straina: 50 x 15 = 750 Cheltuieli salariale:

4.000 Cheltuieli administrative: catering

3.000 chirie

2.000 electricitate

100 gaze

50 telefon

100 internet, cablu

50 rechizite

150 produse igienico-sanitare

100 fond activitati distractive

200 cheltuieli diverse

100

Total venituri: 10.500 Total cheltuieli:

9.850

*Aceste inregistrari se vor extrapola asupra fiecarei luni.

In perioada de primavara-vara nivelul cheltuielilor cu utilitatile este mai scazut.Profit brut = Venituri Cheltuieli = 10.500 9.850 = 650 Impozit pe venit = 2,5% x Venituri = 2,5% x 10.500 = 262,50 Profit net = Profit brut Impozit pe venit = 650 - 262,50 = 387,50 e). Pentru lunile iulie si august, luni de vacanta, cheltuielile sunt urmatoarele:VENITURI*CHELTUIELI*

Venituri: 0 Cheltuieli salariale:

4.000 Cheltuieli administrative: catering

0 chirie

2.000 electricitate

50 gaze

10 telefon

50 internet, cablu

50 rechizite

0 produse igienico-sanitare

0 fond activitati distractive

0 cheltuieli diverse

50

Total venituri: 0 Total cheltuieli:

6.210

Profit brut = Venituri Cheltuieli = 0 6.210 = -6.210 Impozit pe venit = 2,5% x Venituri = 2,5% x 0 = 0 Profit net = Profit brut Impozit pe venit = -6.210 - 0 = -6.210

In lunile iulie si august, intrucat nu se incaseaza venituri, exista cheltuieli pentru care este necesara alocarea unor sume din profiturile obtinute in cursul anului scolar. Luand in considerare profitul net obtinut in luna octombrie (16.170 ), se poate observa cu usurinta ca pot fi sustinute financiar si lunile iulie si august (necesar: 12.420 ), rezultind un profit net pentru octombrie de 3.750 .

Incepind cu anul scolar 20013-2014, activitatea va incepe la 1 septembrie si va fi extinsa prin incadrarea a doua noi grupe mici de cate 15 copii fiecare, atat in 2013-2014, cat si in anul scolar 2014-2015. Astfel, in al treilea an de invatamant Gradinita ADELLINE va ajunge sa scolarizeze copii la toate cele trei grupe de varsta prevazute in legea invatamantului (grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare).EVOLUTIE2013-2014(9 luni)2014-2015(10 luni)2015-2016(10 luni)

Efectiv de copii

Grupa mica303030

Grupa mijlocie3030

Grupa mare30

TOTAL306090

Studiu limbi straine

Copii153045

2013-2014(9 luni)2014-2015(10 luni)2015-2016(10 luni)

Venituri(Euro)

Taxa de inscriere: 200 /copil6,00012,00018,000

Taxa de scolarizare: 325 /copil87,750195,000292,500

Taxa studiu limba straina: 50 /copil6,75015,00022,500

TOTAL VENITURI100,500222,000333,000

TOTAL CHELTUIELI92,970164,920215,020

Impozit2,3256,1809,990

PROFIT NET5,20550,900107,990

.. Evolutia bugetului de venituri si cheltuieli in anul scolar 2013-2014VENITURI2013-2014

Oct.Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Taxa de inscriere: 200 /copil6,0000000000000

Taxa de scolarizare: 325 /copil9,7509,7509,7509,7509,7509,7509,7509,7509,75000

Taxa studiu limba straina: 50 /copil75075075075075075075075075000

TOTAL VENITURI16,50010,50010,50010,50010,50010,50010,50010,50010,50000

CHELTUIELI2013-2014

Oct.*Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Cheltuieli salariale: 04,0004,0004,0004,0004,0004,0004,0004,0004,0004,000

Cheltuieli administrative:

catering 03,0003,0003,0003,0003,0003,0003,0003,00000

chirie02,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,000

electricitate 02002002002002001001001005050

gaze03003003003003005050501010

telefon 01001001001001001001001005050

internet, cablu TV050505050505050505050

rechizite 015015015015015015015015000

produse igienico-sanitare 010010010010010010010010000

fond activitati distractive 020020020020020020020020000

cheltuieli diverse 01001001001001001001001005050

TOTAL CHELTUIELI010,20010,20010,20010,20010,2009,8509,8509,8506,2106,210

PROFITABILITATE

Profit brut16,500300300300300300650650650-6,210-6,210

Impozit pe venit**330210210262.50262.50262.50262.50262.50262.5000

Profit net16,170909037.5037.5037.50387.50387.50387.50-6,210-6,210

B. Evolutia bugetului de venituri si cheltuieli in anul scolar 2013-2014VENITURI2013-2014

Sep.Oct.Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Taxa de inscriere: 200 /copil12,00000000000000

Taxa de scolarizare: 325 /copil19,50019,50019,50019,50019,50019,50019,50019,50019,50019,50000

Taxa studiu limba straina: 50 /copil1,5001,5001,5001,5001,5001,5001,5001,5001,5001,50000

TOTAL VENITURI33,00021,00021,00021,00021,00021,00021,00021,00021,00021,00000

CHELTUIELI2013-2014

Sep.Oct.Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Cheltuieli salariale: 5,8005,8005,8005,8005,8005,8005,8005,8005,8005,8005,8005,800

Cheltuieli administrative:

investitii extindere3,50000000000000

catering 5,0005,0005,0005,0005,0005,0005,0005,0005,0005,00000

chirie2,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,000

electricitate 3003003003003003003002002002005050

gaze4004004004004004004005050501010

telefon 1501501501501501501501501501505050

internet, cablu 505050505050505050505050

rechizite 30030030030030030030030030030000

produse igienico-sanitare 17517517517517517517517517517500

fond activitati distractive 35035035035035035035035035035000

cheltuieli diverse 1501501501501501501501501501505050

TOTAL CHELTUIELI18,17514,67514,67514,67514,67514,67514,67514,22514,22514,2258,0108,010

PROFITABILITATE

Profit brut14,8256,3256,3256,3256,3256,3256,3256,7756,7756,775-8,010-8,010

Impozit pe venit*82552552552563063063063063063000

Profit net14,0005,8005,8005,8005,6955,6955,6956,1456,1456,145-8,010-8,010

* 2,5% in 2013, respectiv 3% in 2014C. Evolutia bugetului de venituri si cheltuieli in anul scolar 2013-2014VENITURI2013-2014

Sep.Oct.Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Taxa de inscriere: 200 /copil18,00000000000000

Taxa de scolarizare: 325 /copil29,25029,25029,25029,25029,25029,25029,25029,25029,25029,25000

Taxa studiu limba straina: 50 /copil2,2502,2502,2502,2502,2502,2502,2502,2502,2502,25000

TOTAL VENITURI49,50031,50031,50031,50031,50031,50031,50031,50031,50031,50000

CHELTUIELI2014-2015

Sep.Oct.Nov.Dec.Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.

Cheltuieli salariale: 7,8007,8007,8007,8007,8007,8007,8007,8007,8007,8007,8007,800

Cheltuieli administrative:

investitii extindere3,50000000000000

catering 7,0007,0007,0007,0007,0007,0007,0007,0007,0007,00000

chirie2,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,0002,000

electricitate 4004004004004004004003003003005050

gaze4504504504504504504505050501010

telefon 2002002002002002002002002002005050

internet, cablu TV505050505050505050505050

rechizite 45045045045045045045045045045000

produse igienico-sanitare 25025025025025025025025025025000

fond activitati distractive 50050050050050050050050050050000

cheltuieli diverse 2002002002002002002002002002005050

TOTAL CHELTUIELI22,80019,30019,30019,30019,30019,30019,30018,80018,80018,80010,01010,010

PROFITABILITATE

Profit brut26,70012,20012,20012,20012,20012,20012,20012,70012,70012,700-10,010-10,010

Impozit pe venit*1,48594594594594594594594594594500

Profit net25,21511,25511,25511,25511,25511,25511,25511,75511,75511,755-10,010-10,010

rendul profitabilitatii lunare in primii trei ani scolari se prezinta dupa cum urmeaza: Nr. crt.LunaProfit net(euro)

2013-20142014-20152015-2016

1.Septembrie-14.000,0025.215,00

2.Octombrie 16.170,005.800,0011.255,00

3.Noiembrie 90,005.800,0011.255,00

4.Decembrie90,005.800,0011.255,00

5.Ianuarie37,505.695,0011.255,00

6.Februarie37,505.695,0011.255,00

7.Martie37,505.695,0011.255,00

8.Aprilie387,506.145,0011.755,00

9.Mai387,506.145,0011.755,00

10.Iunie387,506.145,0011.755,00

11.Iulie-6.210,00-8.010,00-10.010,00

12.August-6.210,00-8.010,00-10.010,00

TOTAL5.205,0050.900,00107.990,00

PAGE 6


Recommended