Home >Documents >Lista politicienilor implicati in dosare de coruptie

Lista politicienilor implicati in dosare de coruptie

Date post:28-Jan-2017
Category:
View:222 times
Download:4 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • Nume Prenume Functia Partid Jude Situaie juridic - infraciuni

  1 Adam Ioan PSD Braov

  2 Adscliei Constantin Senator PSD Iai

  3 Adomniei Cristian Preedinte CJ PNL Iai

  4 Agrigoroaiei Ionel Senator UNPR Iai

  5 Andronescu Ecaterina Senator PSD Bucureti

  6 Anton Marin Deputat UNPR Giurgiu

  7 Ariton Ion Senator MP Sibiu

  8 Babu Radu Deputat PSD Constana

  9 Bdlu Nicolae Senator PSD Giurgiu

  10 Bdescu Iulian Primar PSD

  Deputat demisionar

  Trimis n judecat de DNA pentru instigare la abuz n serviciu, constituire de grup infracional organizat i cumprare de influen.

  Trimis n judecat de DNA pentru efectuare de operaiuni financiare, ca acte de comer, incompatibile cu funcia, atribuia sau nsrcinarea pe care o ndeplinete o persoan, n form continuat, (16 acte materiale), i folosire cu rea-credin a bunurilor sau a creditului de care se bucur societatea

  Trimis n judecat de DNA pentru favorizarea fptuitorului i fals intelectualTrimis n judecat de DNA pentru fals n nscrisuri, uz de fals, nelciune i complicitate la nelciune.Urmrit penal pentru abuz n serviciu, luare de mit, trafic de influen i splare de baniUrmrit penal pentru infraciunea de folosire a influenei ori autoritii n scopul obinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuveniteTrimis n judecat de DNA pentru participaie improprie la abuz n serviciu i folosire a influenei n scopul obinerii de foloase necuvenite.Urmrit penal de DNA pentru savarsirea infractiunii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, prevazuta de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000

  Condamnat n 1988 pentru furt de gru i graiat de Nicolae Ceauescu. Urmrit penal de DNA pentru trafic de influen.

  Ploieti - Prahova

  Trimis n judecat de DNA pentru luare de mit i abuz n serviciu avnd drept consecin obinerea pentru altul a unui folos necuvenit

 • 11 Balint Tiberiu PNL Hunedoara

  12 Banias Mircea Senator ALDE Constana

  13 Bigiu Marian Preedinte CJ PNL Buzu

  14 Bojin Titu Preedinte CJ PSD Timi Urmrit penal de PICCJ pentru abuz n serviciu.

  15 Borbely Laszlo Deputat UDMR Mure

  16 Bordeianu Dan Deputat PSD Vaslui

  17 Boriga Gabriel PNL

  18 Bocodeal Constantin Primar PSD

  19 Bunea Preedinte CJ PSD Brila

  20 Caloianu Ernest Deputat UNPR Ialomia

  Vicepreedinte CJ

  Urmrit penal pentru luare de mita, fals in inscrisuri si spalare de bani

  Trimis n judecat de DNA pentru trafic de influen, constituirea unui grup infracional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice form a unui astfel de grup, precum i de instigare la infraciunea de abuz n serviciu contra intereselor persoanelor

  Trimis n judecat de DNA n mai multe dosare pentru trafic de influen, splare de bani, i urmrit penal pentru luare de mit.

  Suspectat de svrirea a dou infraciuni de trafic de influen i infraciunea de fals n declaraiile de avere, n form continuat, fapte comise n perioada cnd avea calitatea de ministru al Mediului i Pdurilor. Pe 11.09.2012, Camera Deputailor a respinsa solicitarea DNA de urmrire penal.

  Trimis n judecat pentru complicitate la abuz n serviciu i fals n nscrisuri sub semntur privat.

  Primar (suspendat de prefect)

  Trgovite - Dmbovia

  Condamnat la nchisoare cu suspendare pentru abuz n serviciu contra intereselor publice n form calificat.

  Buzu - Buzu

  Condamnat n prim instan la nchisoare cu executare pentru trei infraciuni de abuz n serviciu contra intereselor publice n form calificat, dac funcionarul public a obinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial i trimis n judecat de DNA ntr-un alt dosar pentru abuz n serviciu cu consecine deosebit de grave

  Stancu Gheorghe

  Condamnat n dosarul Mit la PSD. Inculpat n alt dosar pentru pentru abuz n serviciu n form continuat, cu obinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul i conflict de interese n form continuat.

  Urmrit penal de DIICOT pentru splare de bani, evaziune fiscal i fals n scrisuri.

 • 21 Cncescu Aristotel Preedinte CJ PNL Braov

  22 Chereche Ctlin Primar

  23 Chiliman Andrei Primar PNL

  24 Chiru Gigi Senator PNL Constana Condamnat cu suspendare pentru mit electoral.

  25 Chioiu Daniel Deputat PNL Giurgiu

  26 Chiuariu Tudor Deputat Iai

  27 Cindrea Ioan Preedinte CJ PSD Sibiu Condamnat definitiv cu suspendare pentru conflict de interese.

  Trimis n judecat de DNA pentru abuz n serviciu dac funcionarul public a obinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infraciuni), luare de mit, splare a banilor, n form continuat, trafic de influen, instigare la tentativ la abuz n serviciu dac funcionarul public a obinut pentru sine sau pentru altul un folos.

  Independent

  Baia-Mare - Maramure

  Urmrit penal de DNA pentru luare de mit n form continuat, trafic de influen n form continuat, efectuarea de operaiuni financiare, ca acte de comer, incompatibile cu funcia pe care o ndeplinete, abuz n serviciu, n form continuat, complicitate la abuz n serviciu, n form continuat, complicitate la fals n nscrisuri sub semntur privat, n form continuat, complicitate la infraciunea de evaziune fiscal, n form continuat.

  Sector 1 - Bucureti

  Urmrit penal de DNA pentru constituirea unui grup infracional organizat i complicitate la trafic de influen, n form continuat, i trimis n judecat de Parchetul Judectoriei Sector 1 pentru abuz n serviciu

  Suspectat de svrirea infraciunilor de abuz n serviciu i constituirea unui grup infracional organizat, n perioada n care avea calitatea de ministru al Finanelor Publice. Pe 11.03.2014, Camera Deputailor a respins solicitarea DNA de urmrire penal.

  PNL (demisionar)

  Condamnat definitiv cu suspendare pentru fapte de corupie n dosarul Pota Romn. Trimis n judecat n alt dosar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

 • 28 Ciuperc Preedinte CJ PSD Ialomia

  29 Florin Senator PSD Iai Trimis n judecat de DNA pentru abuz n serviciu.

  30 Nicuor Preedinte CJ PSD Constana Trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale

  31 Cordo Alexandru Senator PSD Cluj Urmrit penal pentru trafic de influen n form continuat.

  32 Cosma Vlad Deputat PSD Prahova

  33 Cosma Mircea PSD Prahova Trimis n judecat de DNA pentru luare de mit i abuz n serviciu

  34 Crciunescu Grigore Deputat PNL Iai Condamnat cu suspendare pentru conflict de interese.

  35 Csaba Borboly Preedinte CJ UDMR Harghita

  36 Culeu Dnu PNL Constana Trimis n judecat pentru abuz n serviciu.

  37 Dini Ion Deputat ALDE Braov

  Silvian Vasile

  Trimis n judecat de DNA pentru luare de mit, dou infraciuni de folosirea influenei i autoritii conferite de funcia de conducere ntr-un partid politic, n scopul obinerii pentru altul a un folos necuvenit, abuz n serviciu asimilat infraciunilor de corupie, dou infraciuni de instigare la abuz n serviciu asimilat infraciunii de corupie, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea i prezentarea, cu rea-credin de documente, declaraii false, inexacte sau incomplete, obinndu-se pe nedrept fonduri europene

  Constantinescu Constantinescu

  Trimis n judecat de DNA pentru trafic de influen i, n alt dosar, favorizarea fptuitorului.

  Preedinte Consiliu Judeean

  Trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz in serviciu contra intereselor, fals intelectual si denuntare calomnioasa.

  Deputat demisionar

  Trimis n judecat de DNA pentru complicitate la abuz n serviciu dac funcionarul public a obinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infraciuni), dare de mit, splare a banilor, n form continuat.

 • 38 Dobre Victor Paul Deputat PNL Galai

  39 Dobrioiu Corneliu Senator PNL Bucureti

  40 Drghici Mircea Deputat PSD Arge

  41 Drghici Sonia Deputat PSD Bihor

  42 Dragnea Deputat PSD Teleorman

  43 Duicu Adrian Preedinte CJ PSD Mehedini

  44 Florea Dorin Primar PNL

  Suspectat de svrirea infraciunii de abuz n serviciu contra intereselor publice n form calificat, fapt comis n perioada cnd avea calitatea de ministru delegat pentru Administraie. Pe 11.09.2012, Camera Deputailor a respins solicitarea DNA de urmrire penal.

  Condamnat cu suspendare pentru participaie improprie la abuz n serviciu i participaie improprie la fals intelectual

  Urmrit penal pentru folosirea influenei sau autoritii funciei de conducere ntr-un partid, n scopul obinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, n form continuat (14 acte materiale).

  Trimis n judecat i condamnat la amend penal pentru conflict de interese.

  Nicolae Liviu

  Trimis n judecat de DNA i condamnat n prim instan pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

  Trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, cumpararea de influenta, 3 infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, 2 infractiuni de dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite si 2 infractiuni de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia.

  Trgu-Mure - Mure

  Urmrit penal de DNA pentru abuz n serviciu, dac funcionarul a obinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

 • 45 Gergely Olosz UDMR Covasna Trimis n judecat pentru trafic de in

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended