+ All Categories
Home > Documents > expunere- impozite 2012

expunere- impozite 2012

Date post: 19-Feb-2018
Category:
Upload: ramon-mary
View: 220 times
Download: 0 times
Share this document with a friend

of 27

Transcript
  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    1/27

    R O M N I A INIIATORJUDEUL MURE P R I M A RMUNICIPIUL TRGU MURE dr. Dorin FloreaDirecia Econo!ica"er#ici$l "a%ilire& Inca'are I!(o)ie 'i Ta*eNr. +,.+- din /..,0

    E1PUNERE DE MOTI2EPrivind impozitele si taxele locale pe anul 2012

    Legea nr. 571/2003, privind Codul iscal, cu modiicarile si completarile ulterioare,sta!ileste cadrul legal si pentru impozitele si taxele care constituie venituri ale !ugetelorlocale ale unitatilor administrative " teritoriale.

    Conorm art. 2#7, din Codul iscal, Consiliul local poate ma$ora impozitele si taxelelocale, cu pana la 20 % ata de nivelul sta!ilit prin &otarare de guvern.

    Prezentul proiect de &otarare inaintat are la !aza nivelurile impozitelor si taxelorlocale sta!ilite in suma ixa, conorm prevederilor '.(. nr. )5* din 1).0#.200), privindnivelurile pentru valorile impoza!ile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilateacestora, precum si amenzile aplica!ile incepand cu anul iscal 2010, impozitele +i taxelelocale determinate pe !az de cot procentuala cuprinse in Codul iscal, precum sinivelurile impozitelor pe mi$loacele de transport mara cu masa maxima autorizata egalasau mai mare de 12 tone, prevazute in '( 13-7/2010.

    vand in vedere ca rata inlatiei comunicata de nstitutul de tatistica prin adresa nr.72.*02/10.11.2011 este de /3&comparativ cu luna octom!rie a anului precedent,

    inand seama de necesitatile de crestere a veniturile proprii ale !ugetului local peanul 2012 in scopul inantarii c&eltuielilor pu!lice locale, pe de o parte, precum si deconditiile locale speciic zonei pe de alta parte, propunem a$ustarea impozitelor si taxelor

    locale c$ /3 4aa de an$l ,0.entionam ca in anul 2011, la unele impozite si taxe, cum sunt taxa pentru serviciide reclama si pu!licitate si impozit pe spectacole exceptand videoteca si discoteca4, a ostaplicata ma$orarea maxima admisa de lege, de 20% inclusiv. n cazul acestor impozite sitaxe, pentru a nu se diminua aceste venituri pe anul 2012, propunem mentinerea acelorasiniveluri din anul 2011 prin aplicarea aceluiasi procent de ma$orare de 20% asupra taxei

    pentru servicii de reclama si pu!licitate si asupra impozitului pe spectacol exceptandvideoteca si dicoteca4.

    CAPITOLUL IIMPO5ITUL "I TA1A PE CLADIRI

    mpozitul pe cldiri, n cazul persoanelor izice, se calculeaz prin aplicarea coteide 0&3asupra valorii impoza!ile a cldirii, determinat potrivit criteriilor +i normelor deevaluare prevzute in Ane*a nr. .

    64 Pentru determinarea supraeei construite des+urate, n cazul cldirilor care nupot i eectiv msurate pe conturul exterior, asupra supraeei utile se aplic coeicientul detransormare de 1,20.

    664 8aloarea impoza!il a cladirii, se reduce n unctie de anul terminarii acesteia,dup cum urmeaz9

    a4 cu 20%, pentru cladirea care are o vec&ime de peste 50 de ani la data de 1ianuarie a anului iscal de reerinta:

    !4 cu 10%, pentru cladirea care are o vec&ime cuprinsa intre 30 de ani si 50 deani inclusiv, la data de 1 ianuarie a anului iscal de reerinta:

    1

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    2/27

    n cazul cladirii utilizate ca locuinta, a carei supraata construita depaseste 150de mp, valoarea impoza!ila a acesteia determinata , se ma$oreaza cu cate 5% pentru iecare50 mp sau ractiune din acestia.

    n cazul cladirii la care au ost executate lucrari de reconstruire, consolidare,modernizare, modiicare sau extindere, din punct de vedere iscal, anul terminarii seactualizeaza, astel ca acesta se considera ca iind cel in care au ost terminate aceste ultimelucrari.

    ;onele , ?, C si @ corespund zonelor , ?, C si @ aerente terenurilor

    intravilane, delimitate conorm '.C.L.nr.#*/2005 si modiicata de 'CL 212/2010.

    14 Persoanele izice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreazaimpozit pe cldiri ma$orat dup cum urmeaz9 a4 cu *5% pentru prima cldire, n aara celei de la adresa de domiciliu: !4 cu 150% pentru cea de a doua cldire, n aara celei de la adresa de domiciliu: c4 cu 300% pentru cea de a treia cldire si urmatoarele, n aara celei de la adresa dedomiciliu. 24

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    3/27

    Pentru anul 2012, propunem ma$orarea cu - % a impozitului/taxei pe cladiridatorate de persoane $uridice, in cazul cladirilor care au ost reevaluate sau do!andite inultimii 3 ani anteriori anului iscal de reerinta. a$orarea se va aplica ata de anul 2011.

    Bn cazul n care persoanele $uridice detin cladiri care nu au ost reevaluate in ultimii3 ani anteriori anului iscal de reerinta, cota impozitului poate i cuprinsa intre 10 % si20%, si se aplica la valoarea de inventar a cldirii.

    Pentru anul 2012, propunem aplicarea cotei de ,0 3& conorm Ane*ei nr. ,.

    Bn cazul n care persoanele $uridice detin cladiri care nu au ost reevaluate in ultimii5 ani anteriori anului iscal de reerinta, cota impozitului poate i cuprinsa intre 30 % si-0%, si se aplica la valoarea de inventar a cldiri.

    Pentru anul 2012, propunem aplicarea cotei /03conorm Ane*ei nr. ,.

    Pentru cldirile ce ac o!iectul contractelor de leasing inanciar impozitul pe cldirise determin asupra valorii din contract a cladirii, +i se datoreaz de ctre locaar.

    n cazul cladirii la care au ost executate lucrari de reconstruire, consolidare,modernizare, modiicar sau extindere de catre locatar, din punct de vedere iscal, acesta areo!ligatia sa comunice locatorului valoarea lucrarilor executate pentru depunerea unei noideclaratii iscale, in termen de 30 de zile de la data terminarii lucarilor respective.

    unt scutite de la plata impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren si a taxei asuprami$loacelor de transport, organizatiile care au ca unic activitate acordarea gratuita deservicii sociale in unitati specializate care asigura gazduire, ingri$ire sociala si medicala,asistenta, ocrotire, activitati de recuperare, rea!ilitare si reinsertie sociala pentru copil,amilie, persoane cu &andicap, persoane varstnice, precum si pentru alte persoane alate indiicultate, in conditiile legii.

    mpozitul pe cldirile +i anexele acestora, pentru

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    4/27

    n cazul in care contri!ua!ilul detine in proprietate mai multe cladiri amplasate peraza aceleasi unitati administrativteritoriale, suma de 50 de lei se reera la impozitul pecladiri cumulat

    Pentru plata cu anticipatie a impozitului/taxei pe cladiri, datorate pentru intregul ande catre persoanele izice si $uridice, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se

    propune acordarea !oniicatiei de 03.

    CAPITOLUL IIIMPO5ITUL "I TA1A PE TEREN

    mpozitul pe terenurile situate n inra#ilan : eren$ri c$ con'r$ciise sta!ile+teconorm Ane*ei nr. 8.

    mpozitul pe terenurile amplasate in inra#ilan c$ ala cae6orie de 4olo'inadeca c$ eren$ri c$ con'r$cii, se sta!ileste conorm Ane*ei nr. /.

    ncadrarea pe zone a terenurilor situate in intravilan, se va eectua pe !aza 'CL nr.#*/2005, completata cu 'CL 212/2010.

    mpozitul pe terenurile situate n e*ra#ilanse sta!ile+te conorm Ane*ei nr. 9.ncadrarea terenurilor amplasate in extravilan, pe zone, se va ace conorm Plan'elor si ,,sta!ilite prin 'CL nr. 120/27.0-.200*.

    n cazul contri!ua!ililor persoane $uridice, pentru terenul amplasat in intravilan,inregistrat la registrul agricol la alta categorie de olosinta decat cea de terenuri cuconstructii, impozitul pe teren se calculeazaconorm nexei nr. -, numai daca indeplinesccumulativ, urmatoarele conditii9

    a4 au prevazut in statut, ca o!iect de activitate, agricultura !4 au inregistrate in evidenta conta!ila venituri si c&eltuieli in desasurarea

    o!iectului de activitate de la pct.a.n caz contrar, impozitul pe terenul situat in intravilanul localitatii, datorat de

    contri!ua!ilii persoane $uridice, se calculeaza conorm Ane*ei nr. 8Persoanele izice care ocupa si/sau olosesc terenuri aerente tutuor imo!ilelor,

    inclusiv a celor nationalizate, pentru care nu platesc c&irie si nici impozit vor ac&ita o taxaanuala ec&ivalenta cu impozitul pe teren.

    mpozitul pe teren se plte+te n doua rate egale, astel9 pAn la 31 martie, +i pAn la30 septem!rie inclusiv.

    Pentru terenurile proprietate pu!lica sau privata a statului ori a unitatiloradministrative teritoriale, concesionate, inc&iriate, date in administrare sau in olosinta, sesta!ileste a*a (e eren care reprezinta sarcina iscala a concesionarilor, locatarilor,titularilor dreptului de administrare sau de olosinta, dupa caz, in conditii similareimpozitului pe teren.

    n cazul unui teren care ace o!iectul unui contract de leasing inanciar, pe intraga

    durata a acestuia, impozitul pe teren se datoreaza de catrelocaar.mpozitul/taxa pe teren se plte+te anual, n doua rate egale, astel9 pAn la 31martie, +i pAn la 30 septem!rie inclusiv.

    n cazul in care contri!ua!ilul detine in proprietate mai multe terenuri amplasate peraza aceleasi unitati administrativteritoriale, suma de 50 de lei se reera la impozitul peteren cumulat.

    Pentru anul 2012, propunem ma$orarea cu -% a impozitului/taxei pe teren, pentruterenurile situate in intravilan cat si pentru cele situate in extravilan, atat in cazul

    persoanelor izice cat si in cazul persoanelor $uridice. a$orarea se va aplica ata de anul2011.

    Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe teren, datorat pentru intregul an de catre

    persoanele izice si $uridice, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se propuneacordarea !oniicatiei de 03.

    4

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    5/27

    CAPITOLUL IIIIMPO5ITUL PE MIJLOACELE DE TRAN"PORT

    ;< Contri!ua!ilii care dein mi$loace de transport cu traciune mecanic datoreazun impozit anual sta!ilit n uncie de tipul mi$locului de transport si de capacitateacilindric a acestora, prin inmultirea iecarei grupe de 200 cmc sau ractiune din aceastia cutariele corespunzatoare, conorm Ane*ei nr. =.

    ;,.

    6 Cu excepia celor care ac parte din com!inaiile de autove&icule autove&iculearticulate sau trenuri rutiere.4

    ;9< Pentru mi$loacele de transport pe ap, impozitul se sta!ileste conormAne*ei nr. 0.

    ;=

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    6/27

    axa pentru servicii de reclama si pu!licitate se varsa la !ugetul local, lunar, panala data de 10 a lunii urmatoare celei in care a intrat in vigoare contractul de prestariservicii pentru reclama.

    Pentru anul 2012, propunem ca taxa pentru aisa$e situate in locul in care persoanaderuleaza o activitate economica, sa ie de ,- lei@!(conormAne*ei nr. ,.

    Pentru anul 2012, propunem ca taxa pentru ai+a$ n scop de reclam +i pu!licitatesa se ma$oreaze cu -%. a$orarea se va aplica ata de anul 2011.

    n cazul oricarui alt panou, aisa$ sau structura de aisa$ pentru reclama si

    pu!licitate, propunem ca taxa sa ie de ,0 lei@!(, conorm Ane*ei nr. ,.Pentru anul 2012, propunem ca taxa pentru ai+a$ n scop de reclam +i pu!licitate

    sa se ma$oreaze cu -%. a$orarea se va aplica ata de anul 2011.Persoanele care datoreaza aceste taxe, sa depuna declaratie iscala la

    compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei pu!lice locale, in termen de30 de zile de la data amplasarii, modiicarii sau a demontarii.

    axa pentru aisa$ul in scop de reclama si pu!liciatate se plateste anual, anticipat sautrimestrial, in patru rate egale, pana la datele de 15 martie, 15 iunie, 15 septem!rie si 15noiem!rie, inclusiv.

    CAPITOLUL 2IMPO5ITUL PE "PECTACOLE

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    7/27

    CAPITOLUL 2ITA1A 5ILNICA PENTRU DETINEREA "AU UTILI5AREA ECIPAMENTELOR

    DE"TINATE IN "COPUL O7TINERII DE 2ENIT

    Pentru anul 2012, propunem sa nu se perceapa taxa zilnica pentru detinerea sauutilizarea ec&ipamentelor destinate in scopul o!tinerii de venit, conormAne*ei nr. /.

    CAPITOLUL 2IITA1A OTELIERA

    axa &otelier se calculeaz prin aplicarea cotei sta!ilite la tariele de cazarepracticate de unitile de cazare.

    Pentru +ederea ntro unitate de cazare, propunem instituirea taxei &oteliere n cotde 1% din valoarea total a cazrii/tariul de cazare pentru iecare zi de se$ur a turistului,care se ncaseaz de persoanele $uridice prin intermediul crora se realizeaz cazarea, odatcu luarea n eviden a persoanelor cazate.

    Pentru anul 2012, propunem o ma$orare a taxei &oteliere de 20%, conorm Ane*einr. 9.

    CAPITOLUL 2IIITA1ELE E1TRAJUDICIARE DE TIM7RU

    Pentru anul 2012, pentru taxele extra$udiciare de tim!ru, se aplica nivelele sta!iliteconorm '.(. nr. )5* din 1).0#.200), privind nivelurile pentru valorile impoza!ile,impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplica!ileincepand cu anul iscal 2010, prezentate in Ane*a nr. =.

    CAPITOLUL IX

    ANULAREA CREANTELOR

    e apro!a anularea creantelor restante si accesoriilor acestora, in sume de pana la 10lei inclusiv/rol, pentru contri!ua!ilii care au restante la data de 31.12.2011.

    Fxceptie de la anulare vor ace urmatoarele tipuri de o!ligatii9 pentru persoane izice9

    o impozit/taxa teren extravilan,o impozit/taxa teren intravilan cu alta categorie de olosinta,o taxa de aisa$ pu!licitate sediu si pu!licitate panou4.

    pentru persoane $uridice9

    o taxa de aisa$ pu!licitate sediu si pu!licitate panou4.@e asemenea, anularea creantelor nu se va aplica9 in cazul taxelor speciale de orice el taxa stationare taxi, taxa salu!rizare,taxa

    &a!itat, taxa ocupare domeniu pu!lic cu gara$e, toate taxele apartinand Cului4 in cazul concesiunilor, a garantiilor pentru concesiune orice o!ligatii administrate

    de erviciul Concesiuni4, in cazul taxelor privind autorizatiile de unctionare orice o!ligatii administrate deerviciul utorizari9 avize, alimentatie pu!lica, piete, $oc de noroc, etc.4.

    A#i) 4a#ora%il alDIRECTIEI ECONOMICE

    erviciul ta!ilire, ncasare mpozite si axe

    7

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    8/27

    DIRECTOR ECONOMIC "EF "ER2ICIU& Fc. Giss mola Fc. Frcsei .Hrancisc

    8

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    9/27

    Bn temeiul prevederilor art. *1 din Eegulament, comisiile de specialitate aleConsiliului local municipal avizeaz avora!il proiectul de &otrAre prezentat, Privindimpozitele si taxele locale pe anul 2012.

    1. Comisia de studii, prognoze economico "sociale, !uget, inane +i administrareadomeniului pu!lic +i privat al municipiului

    Pre+edinte ecretar dr.ing. Golozsvari >oltan Csa!a pro. atei @umitru

    2. Comisia pentru servicii pu!lice +i comert

    Pre+edinte ecretar IIIIIIIIIII psi&ol. Eoman oana @ana

    3. Comisia pentru administraie pu!lic local, protecie social, $uridic, aprareaordinii pu!lice, respectarea drepturilor +i a li!ertilor cetene+ti, pro!leme de minoriti +iculte.

    Pre+edinte ecretar $rs. Peti ndrei IIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    -.Comisia de organizare, si dezvoltare ur!anistica, realizarea lucrarilor pu!lice,protectia mediului incon$urator, conservarea monumentelor istorice si de ar&itectura.

    Pre+edinte ecretar ing. orzsoJ andor Laszlo ing. aior ergiu Claudiu

    5. Comisia pentru activitati stiintiice, invatamant, sanatate, cultura, sport siintegrare europeana

    Pre+edinte ecretar dr. ita oan @r.pro. ?alint tean

    9

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    10/27

    ANE1E la E*($nerea de !oi#e nr. +,.+- din /..,0ANE1A NR. B IMPO5ITUL "I TA1A PE CLADIRI PER"OANE FI5ICE

    2ALORI IMPO5A7ILEPe !er$ (ara de '$(ra4aa con'r$ia& de'4a'$raa -3 !aorare a

    i!(o)i$l$icalc$la

    8+ -3 !aorare a

    i!(o)i$l$icalc$la

    ,>/3 !aorare 4aa de

    an$l ,0

    8+/3 !aorare 4aa de an$l

    ,0

    C. Cladireanexa cu cadre din !eton armat sau cu peretiexteriori din caramida arsa sau din orice alte materialerezultate in urma unui tratament termic si/sau c&imic

    137 123 8+ -3 !aorare a

    i!(o)i$l$icalc$la

    ,8 -3 !aorare a

    i!(o)i$l$icalc$la

    8+/3 !aorare 4aa de

    an$l ,0

    ,8/3 !aorare 4aa de an$l

    ,0

    @. Cladire " anexa cu pereti exteriori din lemn, din piatranaturala, din caramida nearsa, din valatuci sau din oricealte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau c&imic

    #2 5- -, -3 !aorare a

    i!(o)i$l$i

    calc$la

    9/ -3 !aorare a

    i!(o)i$l$i

    calc$la

    -,/3 !aorare 4aa de

    an$l ,0

    9//3 !aorare 4aa de an$l

    ,0

    F. n cazul contri!ua!ilului care detine la aceeasi adresaincaperi amplasate la sus!ol, la demisol si/sau la mansarda,utitlizate ca locuinta, in oricare dintre tipurile de cladiriprevazute la lit. @.

    75 % din sumacare sar aplica

    cladirii

    75 % din sumacare sar aplica

    cladirii

    +9 3 din '$!acare 'Bar a(lica

    cladirii

    +9 3 din '$!acare 'Bar a(lica

    cladirii

    +9 3 din '$!a care 'Bara(lica cladirii

    +9 3 din '$!a care 'Bara(lica cladirii

    H. n cazul contri!ua!ilului care detine la aceeasi adresaincaperi amplasate la su!sol, la demisol si/sau la mansarda,utilizate in alte scopuri decat cel de locuinta, in oricaredintre tipurile de cladiri prevazute la lit. @.

    50 % din sumacare sar aplica

    cladirii

    50 % din sumacare sar aplica

    cladirii

    90 3 din '$!acare 'Bar a(lica

    cladirii

    90 3 din '$!acare 'Bar a(lica

    cladirii

    90 3 din '$!a care 'Bara(lica cladirii

    90 3 din '$!a care 'Bara(lica cladirii

    10

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    11/27

    ANE1A NR. , B IMPO5ITUL "I TA1A PE CLADIRI PER"OANE JURIDICENr.cr.

    SpecificatieLimite minime si

    maxime c. Legii nr.571/2003, modiicata

    si completatacota

    Cota conorm 'CL-07/2010

    pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l

    ,0,

    Cota de impozitare aplicata la valoarea de inventar a cladirii (enr$cladirile ree#al$ae in $li!ii 8 ani aneriori an$l$i4i'cal de

    re4erina& 'a$ do%andie in $li!ii rei ani aneriori an$l$i 4i'cal dere4erina

    intre 0,25 % si 1,5%1,5% K10% ma$orare &93

    /3 !aorare4aa de an$l

    ,0, Cota de impozitare aplicata la valoarea de inventar a cladirii (enr$

    cladirile care n$ a$ 4o' ree#al$ae in $li!ii 8 ani aneriori an$l$i4i'cal de re4erina

    ntre 10 % si 20 % 10% K20% ma$orare, Coa de ,03

    8 Cota de impozitare aplicata la valoarea de inventar a cladirii (enr$cladirile care n$ a$ 4o' ree#al$ae in $li!ii 9 ani aneriori an$l$i

    4i'cal de re4erina

    ntre 30 % si -0 % Coa de /03

    / Penr$ cladirile a caror #aloare a 4o' rec$(eraa ine6ral (e calea a!ori)arii& #aloarea i!(o)a%ila 'e red$ce c$ 93& la care 'ea(lica coa de i!(o)iare a4erena.

    9 Pt.

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    12/27

    ANE1A NR. 8 IMPO5ITUL "I TA1A PE TERENURILE AMPLA"ATE IN INTRA2ILAN : TERENURI CU CON"TRUCTII

    5ona n cadr$llocaliHii

    ;ivel '.(.)5*/200)

    Lei/&a

    ;ivel 'CL -07/2010Pentru anul 2011

    Lei/&a

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Lei@a

    . I!(o)i$l (e eren$rile dein$e de (er'oane 4i)iceA

    7

    C

    D

    *.50#

    -.5-0

    2.#7-

    1.51)

    =.90- -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    /.9/0 -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    ,.-+/ -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    .9> -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    =.90- /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    /.9/0 /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    ,.-+/ /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    .9> /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    ,. I!(o)i$l (e eren$rile dein$e de (er'oane $ridiceA

    7

    C

    D

    *.50#

    -.5-0

    2.#7-

    1.51)

    =.90- -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    /.9/0 -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    ,.-+/ -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    .9> -3 !aorare a i!(o)i$l$icalc$la

    =.90- /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    /.9/0 /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    ,.-+/ /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    .9> /3 !aorare 4aa de an$l ,0

    12

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    13/27

    ANE1A NR. / B IMPO5IT "I TA1A PE TERENURILE AMPLA"ATE IN INTRA2ILAN CU ORICE ALTA CATEGORIE DE FOLO"INTADECAT CEA DE TERENURI CU CON"TRUCTII lei@a

    NrCr

    5ona 5ona A 5ona 7 5ona C 5ona D

    Cae6oriade 4olo'inH

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010

    Pentru

    anul2011

    Ni#el(ro($'(enr$an$l,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010

    Pentru

    anul2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2011

    Pentru

    anul2011

    Ni#el(ro($'(enr$an$l,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010

    Pentru

    anul2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l ,0,

    1 ra!il 2- 2- ,/ 1# 1# - = 1* = 13 13 82 P+uni 1# 1# - 1* 1* = 13 13 8 11 11 3 HAnee 1# 1# - 1* 1* = 13 13 8 11 11 - 8ii -0 -0 /0 30 30 80 2- 2- ,/ 1* 1* =5 Livezi -* -* /= -0 -0 /0 30 30 80 2- 2- ,/* Pduri +i alte

    terenuri cuvegetaieorestier

    2- 2- ,/ 1# 1# - 1* 1* = 13 13 8

    7 erenuri cu ape 13 13 8 11 11 7 7 + B# @rumuri si cai

    erate 1 1 1 1

    ) erenneproductiv

    1 1 1 1

    ;

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    14/27

    ANE1A NR. 9B IMPO5ITUL "I TA1A PE TERENURILE AMPLA"ATE IN E1TRA2ILANLei/&a

    NrCr

    5onaKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    KKKKKKKKKCae6oria de 4olo'ina

    5ONAA

    5ONA7

    5ONAC

    5ONAD

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010Pentru anul

    2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l ,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010Pentruanul

    2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010Pentru

    anul 2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l,0,

    ;ivel'.(.

    )5*/200)

    ;ivel'CL

    -07/2010Pentruanul

    2011

    Ni#el(ro($'(enr$

    an$l,0,

    1. eren cu constructii 27 27 ,+ 2- 2- ,/ 22 22 ,, 1) 1) >

    2. ra!il -3 -3 /8 -1 -1 / 3# 3) 8- 3* 3* 8=

    3. P+une 2- 2- ,/ 22 22 ,, 1) 1) > 17 17 +

    -. HAneaa 2- 2- ,/ 22 22 ,, 1) 1) > 17 17 +

    5. 8ie pe rod, alta decat ceaprevazuta la nr. crt.5.1

    -# -# /- -* -* /= -3 -3 /8 -1 -1 /

    5.1 8ie pana la intrarea pe rod 1 1 1 1*. Livada pe rod, alta decat cea

    prevazuta la nr. crt. *.1-# -# /- -* -* /= -3 -3 /8 -1 -1 /

    *.1 Livada pana la intrarea pe rod 1 1 1 17. Padure sau alt teren cu vegetatie

    orestiera, cu exceptia celuiprevazut la nr. crt. 7.1.

    1- 1- / 12 12 , 10 10 0 7 7 +

    7.1 Paduri in varsta de pana la 20 deani si paduri cu rol de protectie

    1 1 1 1

    #. eren cu apa, altul decat cel cuamen$ari piscicole

    5 5 9 - - / 3 2 8 2 1 ,

    #.1 eren cu amena$ari piscicole 2) 2) ,> 2* 27 ,= 2- 2- ,/ 22 22 ,,). @rumuri si cai erate 1 1 1 1

    10.eren neproductiv 1 1 1 1

    La nivelurile de mai sus, se aplica coeicientul de corectie, in unctie de zona, astel9

    14

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    15/27

    g.uresLocalitate ur!ana de rang

    >ona in cadrul localitatii

    A 7 C D,&/0 ,&80 ,&,0 ,&0

    n anul 2011, impozitul/taxa pe teren au ost ma$orate cu #%.Pe an$l ,0,& (. i!(o)i$l@a*a (e eren$l e*ra#ilan& 'e (ro($ne a(licarea $nei!aorari de /3 4aa de an$l ,0.

    ANE1A NR. = IMPO5ITUL A"UPRA MIJLOACELOR DE TRAN"PORTLei@,00 c!c

    Nr.cr.

    Ti($l !iloc$l$i deran'(or

    ;ivel

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    16/27

    ANE1A NR. +IMPO5IT PE AUTO2EICULE DETRAN"PORT MARF? CU MA"A TOTAL?AUTORI5AT? EGALA"AU MAI MARE DE , TONE

    N$!ar$l a*elor 'i !a'aoala !a*i!a a$ori)aa

    mpozitul, in lei, pt.ve&iculele anga$ate

    exclusiv in operatiunilede transport inern;ivel sta!ilit de '(1.3-7/2010

    mpozitul, in lei, pt.ve&iculele anga$ate

    exclusiv in operatiunile detransportinern'i inernaional

    ;ivel sta!ilit de '(1.3-7/2010 P. an$l ,0, B

    8e&icule cusistem desuspensie

    (ne$!aicsau

    ec&ivalentrecunoscut

    8e&iculecual 'i'e!

    desuspensie

    8e&icule cusistem desuspensie(ne$!aic

    sauec&ivalentrecunoscut

    8e&icule cual 'i'e! de

    suspensie

    I 2eic$le c$ do$a a*e1. asa de cel putin 12 tone,

    dar mai mica de 13 tone0 88 0 88

    2. asa de cel putin 13 tone,dar mai mica de 1- tone

    88 8=+ 88 8=+

    3. asa de cel putin 1- tone,dar mai mica de 15 tone

    8=+ 9+ 8=+ 9+

    -. asa de cel putin 15 tone,dar mai mica de 1# tone

    9+ .=> 9+ .=>

    5. asa de cel putin 1# tone 9+ .=> 9+ .=>

    II 2eic$le c$ rei a*e1. asa de cel putin 15 tone,

    dar mai mica de 17tone88 ,8 88 ,8

    2. asa de cel putin 17 tone,dar mai mica de 1) tone ,8 /+/ ,8 /+/3. asa de cel putin 1) tone,

    dar mai mica de 21 tone/+/ =9 /+/ =9

    -. asa de cel putin 21 tone,dar mai mica de 23 tone

    =9 >/+ =9 >/+

    5. asa de cel putin 23 tone,dar mai mica de 25 tone

    >/+ ./+, >/+ ./+,

    *. asa de cel putin 25 tone,dar mai mica de 2* tone

    >/+ ./+, >/+ ./+,

    7. asa de cel putin 2* tone >/+ ./+, >/+ ./+,

    III 2eic$le c$ (ar$ a*e

    16

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    17/27

    ANE1A NR. -IMPO5ITUL PE COM7INATII DE AUTO2EICULE ;AUTO2EICULE ARTICULATE "AU TRENURI RUTIERE=/- 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la

    >=// 3 !aorare 4aa de an$l ,0

    cutere de apa 1#1 -- 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la

    -/ 3 !aorare 4aa de an$l ,0

    Eemorc&ere +i mpingtoare9 1 1a4 pAn la 500 CP inclusiv -#2 /-,

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la/-,

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,0!4 peste 500 CP +i 2.000 CP, inclusiv 7#3 +-8

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la+-8

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,0c4 peste 2.000 CP si -.000 CP, inclusiv 1.205 .,09

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la.,09

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,0d4 peste -.000 CP 1.)2# .>,-

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la.>,-

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,08apoare pentru iecare 1.000 tdM sau raciunedin aceasta

    157 9+- 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la

    9+/ 3 !aorare 4aa de an$l ,0

    Ceamuri, +lepuri si !ar$e luviale9 1 1a4 cu capacitatea de incarcare pana la 1500

    de tone, inclusiv 157 9+- 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la

    9+/ 3 !aorare 4aa de an$l ,0

    !4 cu capacitatea de incarcare de peste 1500de tone si pana la 3000 tone, inclusiv 2-1 ,/

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la,/

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,0c4 cu capacitatea de incarcare de peste

    3.000 tone-22 /,,

    - 3 !aorare a i!(o)i$l$i calc$la/,,

    / 3 !aorare 4aa de an$l ,0

    20

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    21/27

    ANE1A NR. 2EICULELE LENTE

    lei/an/ve&iculNr.r.

    Ti( a*a ;ivel '.(. 7)7/2005 ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Ta*a a'$(ra #eic$lelor lene ntre 0 si 3-lei/an/ve&icul

    0 0

    ANE1A NR. ,TA1A PENTRU FOLO"IREA MIJLOACELOR DE RECLAMA "I PU7LICITATE

    Blei/mp sau ractiune de mpNr.r.

    Ti( a*a ;ivel '.(. )5*/200) ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    In ca)$l $n$i a4i'a 'i$a inloc$l in care (er'oanader$lea)a o aci#iaeecono!ica

    ntre 0 si 2# ,-- 3 !aorare a

    a*ei calc$lae

    ,-/ 3 !aorare 4aa

    de an$l ,0In ca)$l oricar$i al (ano$&a4i'a 'a$ 'r$c$ra de a4i'a(enr$ recla!a 'i ($%liciae

    ntre 0 si 20 ,0- 3 !aorare a

    a*ei calc$lae

    ,0/ 3 !aorare 4aa

    de an$l ,0

    Ti( a*a ;ivel prevazut inLegea 571/2003

    ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Ta*a (. 'er#iciile de recla!a'i ($%liciae

    ntre 1% si 3 %asupra valorii

    serviciilor de reclama sipu!licitate prevazute in

    contract

    3%K20%ma$orare,

    83,0 3 !aorare a

    a*ei calc$lae

    21

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    22/27

    ANE1A NR. 8IMPO5ITUL PE "PECTACOLE

    lei@!(@)iBNr.cr. "(eci4icaie ;ivel '.(.

    )5*/200);ivel 'CL -07/2010

    Pentru anul 2011Ni#el (ro($'

    (enr$ an$l ,0,2ideoeci ntre 0 si 2 0&0-0 * /

    coeicientul decorectie4 N 0,-320

    0&,8

    Di'coeci ntre 0 si 3 0&->0 */coeicientul de

    corectie4 N 0,75*0

    0&,000

    NOTALa ari4ele (ro($'e (e an$l ,0,& 'e #a incl$de coe4icien$l de corecie /&00& core'($n)aor ran6$l$iII al localiaii.

    "(eci4icaie ;ivel prevazutin Legea571/2003

    ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Pentru maniestrile artistice de teatru, deoper, de operet, de ilarmonic,cinematograice, muzicale, de circ,precum +i pentru competiiile sportiveinterne +i internaionale

    2% 2%K 20%ma$orare

    ,3,0 3 !aorare a

    i!(o)i$l$i calc$la

    Pentru oricare alte maniestari, alteledecat cele de mai sus, respectivmaniestrile artistice de genul9

    estivaluri, concursuri, cenacluri, serate,recitaluri sau alte asemenea maniestriartistice ori distractive care au un caracterocazional

    5% 5%K 20%ma$orare

    93,0 3 !aorare a

    i!(o)i$l$i calc$la

    22

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    23/27

    ANE1A /TA1A 5ILNICA PENTRU DETINEREA "AU UTILI5AREA ECIPAMENTELORDE"TINATE IN "COPUL O7TINERII DE 2ENIT lei@)i

    Nrcr.

    "(eci4icaie ;ivel '(7)7/2005

    ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Ta*a )ilnica (enr$ deinerea 'a$$ili)area eci(a!enelor de'inae in'co($l o%inerii de #eni

    ntre 0 si 13lei/zi

    0 0

    ANE1A 9TA1A OTELIERA

    Nr.cr. "(eci4icaie ;ivel prevazutin Legea571/2003

    ;ivel 'CL-07/2010

    Pentru anul 2011

    Ni#el (ro($'(enr$ an$l ,0,

    Ta*a oeliera 1% 2,*% 3,03 !aorare a

    a*ei calc$lae

    23

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    24/27

    24

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    25/27

    ANE1A NR. =

    Legea nr. 117/1999privind taxele extrajudiciare de timbru, cu modificrile ulterioare_____________________________________________________________________| Anexa Li!ta cuprin"#nd taxele extrajudiciare de timbru ||______________________________________________________________________________||$r. | %xtra! din norma juridic | lei ||crt.| | |

    |____|__________________________________________________|______________________|| &A'()*L+L ( || )axe pentru eliberarea certificatelor de orice fel, altele dec#t cele || eliberate de in!tane, -ini!terul u!tiiei i Libertilor &eteneti, || 'arc0etul de pe l#ng nalta &urte de &a!aie i u!tiie i de notarii || publici, precum i pentru alte !ervicii pre!tate de unele in!tituii publice ||______________________________________________________________________________|| 1.| %liberarea de ctre organele admini!traiei | 2 || | publice centrale i locale, de alte autoriti | || | publice, precum i de in!tituii de !tat, care, | || | 3n exercitarea atribuiilor lor, !unt 3n drept !| || | certifice anumite !ituaii de fapt, a | || | certificatelor, adeverinelor i a oricror altor| |

    | | 3n!cri!uri prin care !e ate!t un fapt !au o | || | !ituaie, cu excepia acelor acte pentru care !e | || | pltete o alt tax extrajudiciar de timbru mai| || | mare | ||____|__________________________________________________|______________________| 2.| %liberarea certificatelor de proprietate a!upra | x || | animalelor, pe cap de animal4 | || |__________________________________________________|______________________|| | pentru animale !ub 2 ani | 2 || |__________________________________________________|______________________|| | pentru animale pe!te 2 ani | 2 ||____|__________________________________________________|______________________| 5.| &ertificarea 6tran!crierea tran!mi!iunii | x |

    | | proprietii a!upra animalelor, pe cap de animal,| || | 3n bilete de proprietate4 | || |__________________________________________________|______________________|| | pentru animale !ub 2 ani | 2 || |__________________________________________________|______________________|| | pentru animale pe!te 2 ani | 8 ||____|__________________________________________________|______________________| 8.| %liberarea, la cerere, a certificatelor | 2 || | medicolegale i a altor certificate medicale | || | folo!ite 3n ju!tiie | ||____|__________________________________________________|______________________|| .| %liberarea, la cerere, a certificatelor de ca"ier| 2 || | judiciar | |

    |____|__________________________________________________|______________________|| :.| nregi!trarea, la cerere, 3n actele de !tare | 15 || | civil a !c0imbrii numelui i !exului | ||____|__________________________________________________|______________________|| 7.| nregi!trarea, la cerere, 3n actele de !tare | 2 || | civil a de!facerii c!toriei | ||____|__________________________________________________|______________________|| ;.| )ran!crierea, la cerere, 3n regi!trele de !tare | 2 || | civil rom#ne a actelor de !tare civil 3ntocmite| || | de autoritile !trine | ||____|__________________________________________________|______________________|| 9.|

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    26/27

    | &A'()*L+L (( || )axe pentru eliberarea !au pre!c0imbarea actelor de identitate i 3n!crierea || meniunilor 3n ace!tea, precum i pentru eliberarea permi!elor de v#ntoare || i de pe!cuit ||______________________________________________________________________________|| 1.| Acte de identitate4 | x || |__________________________________________________|______________________|| | a eliberarea !au pre!c0imbarea actelor de | 8 || | identitate pentru cetenii rom#ni, eliberarea | || | !au prelungirea valabilitii actelor de | |

    | | identitate pentru cetenii !trini i pentru | || | per!oanele fr cetenie, precum i 3n!crierea | || | meniunilor privind !c0imbarea domiciliului !au | || | a reedinei cetenilor rom#ni | || |__________________________________________________|______________________|| | b vi"a anual a carnetelor de identitate ale | || | cetenilor !trini i ale per!oanelor fr | || | cetenie | ||____|__________________________________________________|______________________|| 2.| %liberarea !au vi"a anual a permi!elor de | 5 || | v#ntoare | ||____|__________________________________________________|______________________|| 5.| %liberarea !au vi"a anual a permi!elor de | 2 |

    | | pe!cuit | ||____|__________________________________________________|______________________|| &A'()*L+L ((( || )axe pentru examinarea conductorilor de autove0icule 3n vederea obinerii || permi!elor de conducere ||______________________________________________________________________________|| 1.| )axe pentru examinarea candidailor care au | x || | ab!olvit o coal de conductori de autove0icule4| || |__________________________________________________|______________________| | a obinerea permi!ului de conducere pentru | || | autove0icule din categoriile i !ubcategoriile | || | A, A1, >, >1 i >?% | || |__________________________________________________|______________________

    | | b obinerea permi!ului de conducere pentru | 28 || | autove0icule din categoriile i !ubcategoriile | || | &, &1, )r, @, @1, &?%, @?%, &1?%, @1?%, )b i )v | || |__________________________________________________|______________________| 2.| )axe pentru examinarea per!oanelor crora lea | 72 || | fo!t anulat permi!ul de conducere, pentru | || | categoriile cuprin!e 3n permi!ul anulat, precum | || | i a per!oanelor care au fo!t re!pin!e de 5 ori | || | la examenul pentru obinerea aceleiai categorii | || | a permi!ului de conducere, precum i pentru | || | per!oanele care nu au ab!olvit o coal de | || | conductori de autove0icule, cu excepia celor | || | pentru categoriile >, >1, >?% | |

    |____|__________________________________________________|______________________| &A'()*L+L ( || )axe de 3nmatriculare a autove0iculelor i remorcilor, autori"are provi"orie || de circulaie i autori"are de circulaie pentru probe ||______________________________________________________________________________|| 1.| )axe de 3nmatriculare permanent !au temporar a | x || | autove0iculelor i remorcilor4 | || |__________________________________________________|______________________| | a autove0icule i remorci cu ma!a total maxim | 2 || | autori"at de p#n la 5.== Bg inclu!iv | || |__________________________________________________|______________________|| | b autove0icule i remorci cu ma! total maxim | 12 || | autori"at mai mare de 5.== Bg | |

    |____|__________________________________________________|______________________|| 2.| )ax de autori"are provi"orie a circulaiei | ; || | autove0iculelor i remorcilor ne3nmatriculate | || | permanent !au temporar | ||____|__________________________________________________|______________________|

    26

  • 7/23/2019 expunere- impozite 2012

    27/27

    | 5.| )axe de autori"are a circulaiei pentru probe a | 57 || | autove0iculelor i remorcilor | ||____|__________________________________________________|______________________|| &A'()*L+L (C1 || )ax pentru furni"are date ||______________________________________________________________________________|| 1.| nregi!trarea cererilor per!oanelor fi"ice i | 8 || | juridice privind furni"area unor date din | || |


Recommended