Home >Documents >Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

Date post:03-Apr-2018
Category:
View:259 times
Download:2 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  1/22

  LICEUL TEHNOLOGIC COSTIN C. KIRIESCU

  Tehnician n activiti economice - nivel 3

  Proiect pentru certificarea competentelor profesionale

  ndrumator: Elev:

  Prof. Negoianu Nicoleta Maticiuc Georgiana Madalina

  Clasa a XII-a E

  Bucureti

  2013

 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  2/22

  Contabilitatea furnizorilor din F.E.CHADO.SRL

 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  3/22

  CUPRINS

  Argument..................................................................................4

  Capitolul I. Prezentarea generala a F.E.Chado.S.R.L./S.A.

  1.1 Istoricul F.E.Chado.S.R.L.......................................................................................6

  1.2 Evoluia economic a F.E. Chado S.R.L...................................................7

  Capitolul II. Studiu de caz privind Contabilitatea Furnizorilor

  2.1 Delimitari privind datoriile...........102.2 Clasificarea datoriilor...........112.3 Documente specifice................122.4 Reduceri de preturi acordate de catre furnizori clientilor......15

  Capitol 3 Inregistrarea Datoriilor in contabilitate..16

  Concluzii .................................................................................20

  Bibliografie .............................................................................22

  Anexe......................................................................................23

 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  4/22

  Argument

  n general n cadrul activitilor economice se realizeaz schimburi de valori. Adic una din

  prile contractante ofer bunul sau serviciul spre vnzare iar cealalt remite contravaloarea sa.Activitatea societilor comerciale indiferent de specificul profitului fiecreia se bazeaz perelaiile cu furnizorii, clienii, creditorii, organele fiscale ale statului, instituii bancare, etc.Am ales s dezbat acest subiect datorit complexitii de operaii ce trebuie tratate cu seriozitatede fiecare societate n parte innd cont de importana existenei furnizorilor pentru bunadesfurare a activiti acesteia..

  Activitatea oricarei intreprinderi, este puternic influenata de aceasta colaborare cu furnizorii,intrucat este singura modalitate de a desfaura o activitate eficienta din punct de vedereeconomic i care totodata sa aduca profitul ateptat intreprinzatorului.

  Inca de la constituire o societate trebuie sa creeze o serie de datorii pentru a putea demaraactivitatea, datorii care impreuna cu capitalul social formeaza capitalul permanent alintreprinderii.

  Pe langa aceste datorii pe termen lung exista si o alta categorie deosebit de importanta si anumeaceea a datoriilor pe termen scurt ocazionate de relatiile intreprinderii cu bugetul AsigurarilorSociale, cu bugetul statului, cu proprii sai angajai i nu in ultimul rand cu furnizorii.

  Datoriile fa de furnizori sunt datorii comerciale sau din exploatare ce apar ca urmare aderulrii operaiilor de aprovizionare a unitilor patrimoniale cu cele necesare n vederea

  desfurrii n bune condiii a activitilor lor.

  Obligaiile, unitilor patrimoniale fa de furnizorii lor, se ridic la nivelul valorii bunurilor,lucrrilor i serviciilor primite, inclusiv cota de T.V.A. aferent. nsituaia n care furnizorulacord reduceri comerciale, valoarea de nregistrare a obligaiei este la nivelul netului comercial,plus cota de T.V.A. aferent. Cu alte cuvinte, valoarea de nscriere a datoriei intrate npatrimoniu este valoarea ei nominal de rambursare.

  n cazul n care n cadrul relaiilor de schimb nu se produc, n acelai moment, ambele fluxuride valori, se nasc datorii pentru beneficiar i creane pentru furnizor.

  n contabilitate se nregistreaz doar datoriile certe fa de furnizori. Datoria devine cert nmomentul transferului de proprietate pentru bunuri, respectiv n momentul realizrii lor pentrulucrri i servicii.

  La data nchiderii conturilor, datoriile n devize neachitate vor fi regularizate n funcie decursul valutar al ultimei zile din decembrie.

 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  5/22

  Stingerea obligaiilor fa de furnizori se face prin achitarea contravalorii datoriilor cunumerar sau prin efecte comerciale.

  Tema propriu-zis este "CONTABILITATEA FURNIZORILOR".Punctul de plecare nelaborarea prezentei lucrri, l-a constituit punerea n practic a cunotinelor acumulate la firma

  F.E.Chado.S.R.L

  Furnizorii unei intreprinderi reprezint partenerii intreprinderii de la care aceasta seaprovizioneaz cu materii prime, materiale, energie electric, termic, ap etc. Relaiileeconomice ale intreprinderii atat cu clientii, cat i cu furnizorii se concretizeaz in contracteeconomice.Reprezint partenerii intreprinderiide la care aceasta se aprovizioneaz cu materiiprime, materiale, energie electric, termic, ap etc. Relaiile economice ale intreprinderii atat cuclientii, cat i cu furnizorii se concretizeaz in contracte economice.

  n cadrul unei uniti de producie, contabilitatea este cea care evideniaz cel mai bine att

  intrrile, ct i ieirile,motiv pentru care am dorit s ptrund i eu n tainele acestei importanteactiviti alegndu-mi ca tem Contabilitatea Furnizorilor .

  Este importcunoaterea furnizorilor i inerea evidenei acestora deoarece astfel putemcunoate mai bine situaia fiecruia,putem opta pentru o mai bun primire a mrfurilor,a calitiiacestora i o mai bun funcionare a unitii.

  Lucrarea este structurat n trei capitole principale fiecare la rndul lor dezvoltate nsubcapitole ce trateaz probleme diferite ale temei att din punct de vedere teoretic ct i practic.

  Primul capitol se numeste Prezentarea general a F.E. Chado S.R.L si este mpartit n dou

  subcapitole. Primul subcapitol prezint date generale despre societate si istoricul acesteia, iar inal doilea subcapitol este prezentat evolutia economic a a F.E. Chado S.R.L.

  In al doilea capitol intitulatContabilitatea Furnizoriloreste structurat in patrusubcapitole.Primul subcapitol prezinta Delimitarile privind datoriile;in cel de-al doilea subcapitoleste prezentata clasificarea Datoriilor;cel de-al treilea subcapitol constituie documentelespecifice si intr-un final,cel de-al patrulea subcapitol sunt prezentate reduceri de preturi acordatede catre furnizori clientilor.

  Al treilea capitol constituie inregistrarea datoriilor in contabilitate

  Am realizat acest proiect pentru obinerea atestatului profesional.

 • 7/28/2019 Atestat Maticiuc Madalina Contabilitatea Furnizorilor

  6/22

  Capitolul I. Prezentarea general a F.E. Chado S.R.L.

  1.1.Istoricul F.E. Chado S.R.L.

  n toamna anului 2009 ,un grup format din tineri antreprenori au creat firma F.E.Chado S.R.L. Din dorinta de a obtine profit si a-si dezvolta aptitudini,competentespecializate,precum si aptitudini de comunicare ca rezultat al unei pasiuni comune:ArtaJaponeza. F.E.Chado S.R.L. este o societate comercial ce se ocup cu comercializareasortimentelor de ceai obinute din plantaiile japoneze, ce se identific cu codul unic deinregistrare : 2213542 i cu sediul la urmatoare adresa: Bucuresti, Strada PesteraDambovicioarei,nr 12,sector 6. ntreprinderea are un capital social de 30000 Ron , capitalul fiindintegral privat.

  Denumirea firmei Chado semnific Ceremonia Japonez a Ceaiului . Aceast ceremonie s-adezvoltat de-a lungul secolelor n Japonia. n secolul XVI, Sen noRiky(15221591),considerat printele acestei discipline, a perfectionat practica Ceremoniei Ceaiului bazat peestetica i spiritualitatea cunoscute ca Wabi i a transformat-o ntr-o adevarata Cale a Ceaiului,un mod de via, Chad. Activitatea societii este bazat pe practicarea, respectarea ipromovarea principiilor de baz care definesc Chad armonie, respect, puritate i linisteinterioar.Deifirma este foarte tnr, a reuit s extind afacerea la nivel naional,s fidelizezeclienii i s obin un standard de calitate ridicat. Printre sortimentele de ceai oferite de ceainriaChado se numr bancha (ceai verde cu orez), ryokucha (ceai verde), mugicha (ceai de orzprjit).

  Ceaiul provine din arbustul numit Camellia Sinensis care creste in aproape 30 de tari, inspecial in cele cuprinse intre Tropicul Racului si Tropicul Capricornului. Principalele treicategorii de ceaiuri, verde, negru si maroniu, sunt facute din aceleasi specii de plante. Diferentelemajore dintre ele provin din metodele diferite de procesare la care sunt supuse frunzele de ceai.Ceaiul negru este supus la o oxidare de mai multe ore, ceaiul maroniu la o mai mica oxidare, intimp ce ceaiul verde nu este oxidat deloc.Chado ocup o poziie important pe piata ceaiuluiatins printr-o continu i rapid dezvoltare a forei de vnzare datorit dorintei de a se afla npreferinele potenialilor clieni loiali prin satisfacerea dorinelor acestora datorit calitii iprofesionalismului tuturor membrilor unitatii noastre. nfiinat de curnd, firma s-a bucurat de

  un succes rapid n rndul consumatorilor, impunndu-se pe pia ntr-un timp relativ scurt pentruca, de curnd s fac parte dintre cei mai mari lideri de pia. Produsele se afl ntr-o continuprezen pe piaa clientului la nivel national datorita cererii mare de produse de buna calitate.Expansiunea rapida si consistenta au transformat compania intr-o corporatie cu operatiuniextinse in intreaga tara. Cererea de produse de catre clientii nostri este zilnica, de aceea incercamsa fim la nivelul cerintelor prin extinderea companiei. In prezent, se lucreaza la un nou laboratorpentru prepararea cafelei la norme europene.In prezent, beneficiarii acestor produse sunt

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sen_Riky%C5%ABhttp://en.wikipedia.org/wiki/Sen_Riky%C5%ABhttp://en.wikipedia.org/wiki/Sen_Riky%C5%ABhttp://en.wikipedia.org/wiki/Sen_Riky
Embed Size (px)
Recommended