+ All Categories
Home > Documents > 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Date post: 15-Feb-2015
Category:
Upload: buzila-lucian
View: 12 times
Download: 2 times
Share this document with a friend
18
Un milion de Un milion de turi turi şti în Oradea şti în Oradea - 2012 - 2012 Agrement, animaţie Agrement, animaţie
Transcript
Page 1: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Un milion de turiUn milion de turişti în şti în Oradea - 2012Oradea - 2012

Agrement, animaţieAgrement, animaţie

Page 2: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Agrement, animaţieAgrement, animaţie

Agrementul reprezintă ansamblul Agrementul reprezintă ansamblul mijloacelor, echipamentelor, mijloacelor, echipamentelor, evenimentelor puse la dispoziţia turiştilor evenimentelor puse la dispoziţia turiştilor pentru plăcere, distracţie sau relaxare.pentru plăcere, distracţie sau relaxare.

Animaţia inseamnă a da mişcare, Animaţia inseamnă a da mişcare, activitate, vivacitate, a încuraja, a incinta, activitate, vivacitate, a încuraja, a incinta, a face mai vie o acţiune, a inspira pe a face mai vie o acţiune, a inspira pe cineva să acţioneze.cineva să acţioneze.

Page 3: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

În tabele stabilim la fiecare activitate În tabele stabilim la fiecare activitate pentru care grupe de vâstă oferă ocupaţie pentru care grupe de vâstă oferă ocupaţie şi în care tip de animaţie poate fi inclus: şi în care tip de animaţie poate fi inclus: Sportiv, Recreere-agrement-distracţie sau Sportiv, Recreere-agrement-distracţie sau Cultural.Cultural.

Page 4: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

1. 1. Sport, sporturi Sport, sporturi extreme, team extreme, team buildingbuilding în în apropierea Oradiei. În apropierea Oradiei. În acest domeniu câteva acest domeniu câteva propuneri a dat propuneri a dat Lorincz Andrea.Lorincz Andrea.

1.1.copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

1.1. 1.1. 1.1. 1.1.

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii

CulturaleCulturale

Page 5: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

2. Igna Raluca şi Jurjac 2. Igna Raluca şi Jurjac Adriana au căutat şi au propus Adriana au căutat şi au propus activităţi de agrement, de activităţi de agrement, de recreererecreere, activităţi care să-i , activităţi care să-i permită oaspeţilor noştri să se permită oaspeţilor noştri să se distreze, să se amuze, să se distreze, să se amuze, să se destindă. Participarea turiştilor destindă. Participarea turiştilor la activităţi de agement şi la activităţi de agement şi animaţie îi oferă posibilitate de animaţie îi oferă posibilitate de a uita de stresul cotidian al a uita de stresul cotidian al vieţii sale, iar această perioadă vieţii sale, iar această perioadă de relaxare va fi asociat de relaxare va fi asociat oraşului nostu. La aceste oraşului nostu. La aceste activităţi vor putea participa activităţi vor putea participa toate grupele de vârstă.toate grupele de vârstă.

2. 2. copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

2.2. 2.2. 2.2. 2.2.

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii 2.2. 2.2. 2.2. 2.2.

CulturaleCulturale

Page 6: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

3. Toşe Ileana şi 3. Toşe Ileana şi Neagu Adela s-au Neagu Adela s-au gândit la cei care gândit la cei care doresc să se distreze doresc să se distreze în în cluburi,cluburi, sau să-şi sau să-şi petreacă timpul liber petreacă timpul liber discutând cu prietenii discutând cu prietenii în în cafenelecafenele..

3. 3. copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii

3.3. 3.3. 3.3. 3.3.

CulturaleCulturale

3.3. 3.3.

Page 7: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

4. Vass Alexandra şi 4. Vass Alexandra şi Merce Viviana fac Merce Viviana fac propuneri pentru un propuneri pentru un Festival de Muzică Festival de Muzică Studenţească şi Studenţească şi festivaluri din festivaluri din Oradea.Oradea.

4. 4. copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii 4.4. 4.4.

CulturaleCulturale

4.4. 4.4.

Page 8: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

5. Veress Erika a 5. Veress Erika a conceput o conceput o tabără tabără exclusiv pentru cei exclusiv pentru cei micimici ;I un ;I un festifestivval al denumit denumit Ziua Ziua Mondială a Mondială a AnimaţieiAnimaţiei (scurt (scurt metraj) recomandat la metraj) recomandat la fel, pentru toate fel, pentru toate grupele de vârstă şi grupele de vârstă şi ((5.35.3.)..).

5. 5.

5.3.5.3...

copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii 5.5.33

55..

5.5.33 5.5.33 5.5.33

CulturaleCulturale

5.5.33

55..

5.5.33 5.5.33 5.5.33

Page 9: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

6. De 6. De târguri şi de târguri şi de conceperea unui conceperea unui târgtârg s-a ocupat s-a ocupat Dengheleghi Raluca.Dengheleghi Raluca.

66. . copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii

6.6. 6.6. 6.6. 6.6.

CulturaleCulturale 6.6. 6.6. 6.6. 6.6.

Page 10: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

8. De 8. De activităţile activităţile culturaleculturale precum precum teatru, filarmonie, teatru, filarmonie, expoziţii s-a ocupat expoziţii s-a ocupat Andriescu Ioana.Andriescu Ioana.

77. . copiicopii tineritineri adulţiadulţi vârstnicivârstnici

SportSport

Recreere, Recreere, agrement, agrement, distracţiidistracţii

CulturaleCulturale

77.. 77.. 77..

Page 11: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Activităţi sportiveActivităţi sportive

Turismul de aventură şi sporturi extreme contribuie la crearea unor Turismul de aventură şi sporturi extreme contribuie la crearea unor condiţii pentru odihna activă, pentru recreere şi destindere, dar şi condiţii pentru odihna activă, pentru recreere şi destindere, dar şi pentru instruirea şi educarea individului. Este ca şi o şcoală, care pentru instruirea şi educarea individului. Este ca şi o şcoală, care impune disciplină, curaj, abnegaţie, spirit de echipă. Factorii naturali impune disciplină, curaj, abnegaţie, spirit de echipă. Factorii naturali au efecte favorabile asupra dezvoltării armonioase a organismului, au efecte favorabile asupra dezvoltării armonioase a organismului, asigură echilibru fizic şi psihic. U astfel de mediu există în asigură echilibru fizic şi psihic. U astfel de mediu există în apropierea Oradiei în zona Şuncuiuş-Vadu Crişului.apropierea Oradiei în zona Şuncuiuş-Vadu Crişului.

Page 12: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

ActivităţileActivităţile pot fi grupate în mai pot fi grupate în mai multe domenii multe domenii

Sporturi extremeSporturi extreme Team buildingTeam building ““Studii ecologice”Studii ecologice”

CăCăţţăratărat

AlpinismAlpinism

RapelRapel în cadrul în cadrul drumeţiilor,drumeţiilor, călăritcălărit

Caiac, Rafting Caiac, Rafting Tir cu arculTir cu arcul activităţilor de activităţilor de speologiespeologie

Bike touring Bike touring

ParapantăParapantă

PaintballPaintball FotoFoto

Page 13: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Activităţi principaleActivităţi principale

RAFTINGRAFTING – Denumirea de – Denumirea de raftingrafting vine vine de la raft care inseamna orice de la raft care inseamna orice structura plata plutitoare cu care se structura plata plutitoare cu care se poate calatori pe apa. Rafting-ul, ca poate calatori pe apa. Rafting-ul, ca sport, se desfasoara pe rauri cu apa sport, se desfasoara pe rauri cu apa repede, involburata (whitewater), cu repede, involburata (whitewater), cu ajutorul unor barci gomflabile(raft-uri) ajutorul unor barci gomflabile(raft-uri) special concepute pentru aceasta special concepute pentru aceasta activitate. Raftingul este un sport activitate. Raftingul este un sport dinamic. Fiecare participant este dinamic. Fiecare participant este implicat activ in manevrarea si implicat activ in manevrarea si inaintarea raft-ului cu ajutorul inaintarea raft-ului cu ajutorul padelelor. Nu este complicat, tot padelelor. Nu este complicat, tot secretul este sa ascultati si sa secretul este sa ascultati si sa executati comenzile ghidului! executati comenzile ghidului! Organizam coborari/ture de rafting, in Organizam coborari/ture de rafting, in special pe Crisul Repede, de la Bulz special pe Crisul Repede, de la Bulz sau Bucea la Vadu Crisului, un sector sau Bucea la Vadu Crisului, un sector navigabil de aproximativ 42 km. Pretul navigabil de aproximativ 42 km. Pretul difera in functie de traseul ales care difera in functie de traseul ales care poate fi mai lung sau mai scurtpoate fi mai lung sau mai scurt

TREKKINGTREKKING-ul este mersul in zone -ul este mersul in zone montane prealpine si alpine, catre montane prealpine si alpine, catre cabane, trecatori, virfuri sau alte cabane, trecatori, virfuri sau alte puncte de atractie. Cu alte cuvinte, o puncte de atractie. Cu alte cuvinte, o plimbare in zona inalta a muntilor, in plimbare in zona inalta a muntilor, in special in afara potecilor special in afara potecilor batute/marcate. Este cea mai batute/marcate. Este cea mai raspindita forma de „alpinism”, raspindita forma de „alpinism”, desfasurat in zone accesibile, fara a fi desfasurat in zone accesibile, fara a fi necesara folosirea mainilor (hiking). necesara folosirea mainilor (hiking). Noi ii putem spune simplu, mersul pe Noi ii putem spune simplu, mersul pe munte sau drumeţie.munte sau drumeţie.

Page 14: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

OFERTA Vară 2010OFERTA Vară 2010ACTIVITĂŢI OUTDOOR în zona Vadu ACTIVITĂŢI OUTDOOR în zona Vadu

Crişului -ŞuncuiuşCrişului -Şuncuiuş

RAFTING RAFTING (min 6, max 18 pers/tură)(min 6, max 18 pers/tură)

IncludeInclude:: Transport Oradea - Vadu Crişului Transport Oradea - Vadu Crişului

şi retur şi retur Rafting 15-20km, echipamente Rafting 15-20km, echipamente

profesionale noi, ghizi specializaţiprofesionale noi, ghizi specializaţi Sauna 10’, jacuzzi 20’ şi masă Sauna 10’, jacuzzi 20’ şi masă

tradiţională la Casa Bucătaruluitradiţională la Casa Bucătarului Durata:Durata: 1 zi (plecare din Oradea 1 zi (plecare din Oradea

la ora 08.00, plecare din Vad la la ora 08.00, plecare din Vad la ora 20.00)ora 20.00)

Tarif: Tarif: 150 Lei/pers.150 Lei/pers.

Page 15: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

TREKKING TREKKING (min 6, max 18 pers/tură)(min 6, max 18 pers/tură)

Include: Include: Transport Oradea - Vadu Transport Oradea - Vadu

Crişului şi retur Crişului şi retur Trekking 4-5 ore, ghizi Trekking 4-5 ore, ghizi

specializaşi, popas cu foc de specializaşi, popas cu foc de tabărătabără

Vizitare peşteri şi puncte de Vizitare peşteri şi puncte de belvederebelvedere

Sauna 10’, jacuzzi 20’ şi masă Sauna 10’, jacuzzi 20’ şi masă tradiţională la Casa tradiţională la Casa Bucătarului Bucătarului

Durata: Durata: 1 zi (plecare din 1 zi (plecare din Oradea la ora 08.00, plecare Oradea la ora 08.00, plecare din Vad la ora 20.00)din Vad la ora 20.00)

Tarif: Tarif: 100 Lei/pers.100 Lei/pers.

Page 16: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

Alte activităţiAlte activităţi KAYAKINGKAYAKING-ul se practica in -ul se practica in

asa numitele whitewater, rauri asa numitele whitewater, rauri cu ape repezi, inspumate, cu cu ape repezi, inspumate, cu cascade si praguri ceea ce cascade si praguri ceea ce confera spectaculozitatea si confera spectaculozitatea si partea extrema a acestui sport partea extrema a acestui sport dinamic. Experienta practicarii dinamic. Experienta practicarii kayaking-ului inseamna kayaking-ului inseamna adrenalina, frumusete, adrenalina, frumusete, distractie, camaraderie, distractie, camaraderie, provocare fizica, si cel mai provocare fizica, si cel mai mult aventura. Se poate mult aventura. Se poate practica pe tot parcursul anului practica pe tot parcursul anului in functie de nivelul apei si in functie de nivelul apei si conditiile meteo. Necesita conditiile meteo. Necesita cunostinte minime de inot cunostinte minime de inot deoarece este totusi un sport deoarece este totusi un sport acvatic.acvatic.

Page 17: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

SPEOTURISM SPEOTURISM – Acest – Acest program este inclus, in program este inclus, in principal, in programul de principal, in programul de rafting si kayaking si consta in rafting si kayaking si consta in vizitarea pesterilor Pestera vizitarea pesterilor Pestera Unguru Mare, Pestera Vadu Unguru Mare, Pestera Vadu Crisului - amenajate pentru Crisului - amenajate pentru turisti. Altele cum ar fi Pestera turisti. Altele cum ar fi Pestera Caprei si Pestera Caprei si Pestera Batranului(care necesita un Batranului(care necesita un nivel de pregatire tehnic si fizic nivel de pregatire tehnic si fizic mai avansat) sunt mai avansat) sunt neamenajate turistic, dar sunt neamenajate turistic, dar sunt accesibile. La cerere se pot accesibile. La cerere se pot vizita si alte pesteri din zona. vizita si alte pesteri din zona. Echipamentul tehnic colectiv si Echipamentul tehnic colectiv si individual este asigurat de individual este asigurat de organizator.organizator.

Page 18: 62558354 1 Animatie Agrement Proiect Un Milion de Turisti

ALPINISM/ESCALADAALPINISM/ESCALADA:: catarare pe pereti de stanca;catarare pe pereti de stanca; coborare in rapel;coborare in rapel; coborare pe tiroliana;coborare pe tiroliana; initiere in tehnica speologicainitiere in tehnica speologica cursuri de catarat pentru copii si cursuri de catarat pentru copii si

incepatoriincepatori Activitatile de acest gen se desfasoara Activitatile de acest gen se desfasoara

in Suncuius, la faleza de langa in Suncuius, la faleza de langa Cabana Zenovia / Pestera Ungurul Cabana Zenovia / Pestera Ungurul Mare si in Defileul Crisului Repede. Mare si in Defileul Crisului Repede. Traseele sunt amenajate Traseele sunt amenajate corespunzator cu grade de dificultate corespunzator cu grade de dificultate si de lungimi diferite, fiind astfel si de lungimi diferite, fiind astfel posibila satisfacerea tuturor posibila satisfacerea tuturor categoriilor de utilizatori. Se asigura categoriilor de utilizatori. Se asigura instructori si echipamentul necesar instructori si echipamentul necesar (ham, corzi, casti, carabiniere).(ham, corzi, casti, carabiniere).

Varsta minima 10 ani.Varsta minima 10 ani.


Recommended