Online Brand Activation

Post on 22-Jun-2015

321 views 2 download

description

Prezentarea Interactions din cadrul evenimentelor organizate de Evensys (Marketing360) si SMARK (Brand Activation Strategy) - Bucuresti, Iunie 2012

transcript

Online Brand Activation

Adrian Alexandrescu, Iunie 2012

Astazi

* The FischBowl Blog

Mai mult continut a fost incarcat pe YouTube in ultimele 2 luni decat timpul total de emisie ABC+NBC+CBS din 1948 (cand a inceput sa emita ABC) si pana in prezent.*

Oamenii au prea multe optiuni dar prea putin timp.

Produsele si serviciile au calitati comparabile si incearca sa se diferentieze doar prin comunicare.

Aducerea de vizitatori pe un site sau colectarea de fani este un task relativ simplu (cu o investitie cat-de-cat). Captarea atentiei, interesului, loialitatii sau bugetului consumatorilor este o alta poveste.

In goana "de a fi acolo", se abuzeaza de noile canale de comunicare digitala in acelasi mod de care s-a abuzat si de direct mail sau email: pana isi vor pierde eficacitatea

E mai usor decat oricand sa atingi un numar mare de oameni, dar e mai greu decat oricand sa te conectezi efectiv cu ei.

Asaltat de mii de mesaje, creierul nostru se protejeaza. Tindem sa observam doar ceea ce este diferit.

Focus!

Focus?!

Scoala veche, canale noi

Perioada micilor comercianti. Micii comercianti, precum un brutar isi cunosc personal clientii si preferintele acestora. Clientii au incredere in "brutarul" lor.

Perioada industriala. "Uzinele" nu au o relatie cu clientii lor. Vorbim doar despre produs. Increderea clientilor nu mai este implicita.

Era MARKETING. In mod interesant tehnicile de comunicare incep incet-incet sa semene din nou cu cele traditionale (CRM, dialog, loialitate...)

Cum folosim toate acestea?Campanii BA in 3 pasi

Diferentiere Incredere Util/ entertaining

Focus pe valori de brand. O intrebare de baza: "Cu ce pot sa va ajut?"

Minimizarea gap-ului dintre advertising si produs. Mai precis: integrarea intr-o singura activitate a unei promisiuni de produs + livrarea efectiva a promisiunii.

Vindecati-va de trufita (totul pe prima pagina), featurita (cu cat mai multe lucruri comunicate cu atat mai bine) si tehnofobie (chestiile astea noi nu se aplica in cazul nostru)

Colaborati. HOLLYWOOD o face de peste 100 ani.

1 + 1 = 11

Nu incerca sa faci cu 5% mai bine ceea ce face concurenta ci gandeste lateral. In special in criza de bugete, batalia cu aceleasi arme nu poate fi castigata.

Increderea se castiga indeplinind si depasind asteptarile clientilor. O promisiune se respecta intocmai. De fiecare data. Daca ai promis 13:55, inseamna ca 13:56 e deja prea tarziu.

Alege un atribut specific de serviciu/ produs si focuseaza campania in jurul lui astfel incat sa genereze incredere pentru intregul produs.

Mai bine o promisiune mica dar indeplinita decat una larger-than-life, vaga si putin credibila.

Rareori poti fi si amuzant si util simultan. Poate nu poti fi amuzant de fiecare data. Insa poti fi mereu util.

Intrebare de control: cum poate campania mea sa faca mai bun un anumit lucru?

Incepe de la un insight, nu de la o idee de executie. Maresti sansele sa fii realmente util. Fii rabdator, dureaza putin pentru a vedea rezultate.

Aplicand in practica.Studiu de caz Kit Kat.

Pentru seriosi si ponderati.

Superficialii Seriosii

Senzational Greu de urnit

Ponderatii

Un pic de la toti

SEAT

Multumesc!

adrian@interactions.ro