Cum arată viitorul planetei noastre?

Post on 09-Jan-2016

50 views 1 download

description

Cum arată viitorul planetei noastre?. Horțiu Alexandra Cls : a XI-a B Profesor : C ălian Alexandrina. Viitorul planetei noastre. - PowerPoint PPT Presentation

transcript

Cum arată viitorul planetei noastre?

Horțiu AlexandraCls: a XI-a B

Profesor: Călian Alexandrina

Viitorul planetei noastreNe este greu tuturor să ne gândim unde o sa

fim peste 20 de ani. Și de asemenea ne este greu să ne gândim cum o să arate planeta în care trăim noi când copii noștri o să o ocupe.

Din păcate așa vad eu viitorul aceste planete:

Viitorul este sumbru din punctul meu de vedere deoarece puțini oameni se gândesc cum o să arate planeta după ce noi nu o să mai fim. Deșeurile se înmulțesc o dată cu populația iar puțini se gândesc cum ar trebui să avem grijă să lăsam planeta curată și pentru generațiile următoare.

Ce ar trebui noi să facem?

Să reciclăm!

Astfel planeta mai are o șansă și copii noștri au șansa de a trăi armonios în continuare pe acest pământ!

Așadar…Cum vreți voi să vedeți planeta in

viitor?

Ce poți tu să faci pentru viitorul planetei ?Lucrurile simple de zi cu zi, care nu necesita

efort le poți face și tu! Economisește energia! - Închide luminile.

- Da căldura cu câteva grade mai puțin iarna ( ia un pulover).- Setează aerul condiționat cu câteva grade mai mult vara sau folosește un evantai.

Economisește apa - Repară bateriile care picură.

- Închide apa când te speli pe dinți.- Închide apa când te șamponezi.- Fă dușuri scurte in loc de bai.- Mai sari peste cate un dus in zilele când nu pleci nicăieri.

Salvează resursele! (Redu  Reutilizează & Reciclează)

- Separă hârtia, sticla, plasticul si aluminiul si predă-le la centrul de reciclare local- Donează în scopuri caritabile haine sau produse casnice care sunt încă în stare buna.- Utilizează mai putina hârtie. Reutilizează hartia când se poate.- Spune “Nu” hârtiei si plasticului. Mergi la cumpăraturi cu plasa din textile.- Evita produsele de unica folosința (mai ales pe cele care nu sunt biodegradabile)  .- Cumpăra produse reciclate.

Salvează animalele! - Nu cumpăra produse daca au fost ucise

animale pentru a fi fabricate.- Taie in doua fiecare inel de la dozele de bautură.- Nu cumpăra animale de companie luate din sălbăticie.- Sprijină grădinile zoologice care au grija de animalele lor si care înmulțesc animale pe cale de dispariție.- Cumpăra ziare din hârtie reciclata pentru a ajuta la salvarea pădurilor.