+ All Categories
Home > Documents > Template Word BIZ UP!

Template Word BIZ UP!

Date post: 27-Jan-2016
Category:
Upload: maria-asanache
View: 232 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
Description:
Biz Up
23
Alpha Boutique
Transcript
Page 1: Template Word BIZ UP!

Alpha Boutique

Informații de contact:Asanache Maria Cornelia 0768.771.271 / [email protected]

Page 2: Template Word BIZ UP!

Cuprins

Rezumat

I. Descrierea ideii de afaceriI.1 Viziune, strategie, obiectiveI.2 Ideea de afaceriI.3 Prezentarea produselor/ serviciilor oferite

II. Echipa de managementII.1 Experiența antreprenoruluiII.2 Experiența membrilor cheie ai echipei de proiect

III. Analiza mediului externIII.1 Oportunități și amenințări ale mediului externIII.2 Analiza potențialilor cliențiIII.3 Analiza concurenței

IV. Strategia de marketingIV.1 Strategia de produsIV.2 Strategia de prețIV.3 Strategia de distribuțieIV.4 Strategia de promovare

V. Analiza financiarăV.1 Bugetul de investițiiV.2 Previziunea veniturilorV.3 Previziunea cheltuielilor

Concluzii

Page 3: Template Word BIZ UP!

Rezumat

Vrem să facem o afacere în care să ne implicăm din toate punctele de vedere, cu multă seriozitate. Confecționarea produselor hand made am considerat că ne poate aduce satisfacție și nouă, dar și viitorilor noștri clienți.Strategia noastră este să identificăm și să satisfacem nevoile consumatorilor, prin punerea la dispoziție a cât mai multor opțiuni cu prețuri avantajoase.Obiectivul va fi atins atunci când reușim să creăm o gamă cât mai variată de produse cu care să ne încântăm clienții și să îi putem ajuta să își înfrumusețeze spațiul înconjurător și, totodată, să găsească chiar și cadoul potrivit pentru persoanele dragi.Ideea afacerii a pornit de la un hobby, pasiunea de a crea obiecte decorative. Astfel, obiectivul meu va fi mixt, de natură personală, folosindu-mi abilitățile creative și, totodată va fi atins obiectivul afacerii.Pentru început, o să am un partener de afacere, cu care o să confecționez obiectele decorative, pe care, ulterior, le vom scoate la vânzare.Vreau să închiriez un spațiu de 75 de metri pătrați, în zona Piața Iancului, unde o să fie amenajat pentru vinderea produselor. Am ales această zona deoarece aici nu se găsește nici un magazin cu un astfel de profil și consider că o să surprindem plăcut locuitorii din zonă.Produsele pe care le vom confecționa vor fi: suporturi pentru lumânări, rame foto, cutii bijuterii, coșulețe, tablouri etc. Multe dintre aceste obiecte vor fi confecționate din lucruri din natură (crenguțe, frunze, ghinde, conuri etc) și obiecte reciclabile (CD-uri, ziare, nasturi, becuri, etc).Experiența în domeniul conducerii unei afaceri ne va ajuta să descoperim mai repede necesitățile clienților și să facem mai ușor față presiunii pieței. Asociatul meu are, de asemenea, cunoștințe și experiență în conducerea unei afaceri. Noii colegi vor fi 2, pentru început, și nu trebuie să aibă experiență, ci să împărtășească aceeași dragoste pentru confecționarea lucrurilor frumoase.Ca și analiză a mediului extern, pot începe cu oportunitatea de a deschide acest magazin într-o zonă unde nu exista concurență acerba și cea de a doua oportunitate este natura care ne stă la dispoziție cu materie primă. Pe lângă promovarea locală de atragere a clienților din zonă, vom apela și la promovarea pe internet pentru a ne face cunoscuți în întreg orașul, dar și în restul țării.Produsele vor fi create și comercializate în funție de sezon și sărbatorile aferente acestora. Prețurile vor avea variații sezoniere și discount-uri.

Page 4: Template Word BIZ UP!
Page 5: Template Word BIZ UP!

I. Descrierea ideii de afaceri

I.1 Viziune, strategie, obiective

Viziune

Vrem să devenim unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de obiecte decorative din București. Vrem să fim recunoscuți drept cei mai inovatori și serioși din acest domeniu, confecționarea produselor hand made.

Misiune

Vrem să identificăm și să satisfacem nevoile consumatorilor prin punerea la dispoziție a cât mai multor opțiuni, a unor prețuri avantajoase, a unor condiții convenabile de plată și a unui serviciu de calitate, printr-o abordare prietenoasă și profesională.

Obiective

Obiectivul nostru principal este de a scoate pe piață cât mai multe produse noi pentru a încânta clienții, pentru a-i ajuta să îșî decoreze spațiile în care își petrec cel mai mult timp pe placul lor, să-și creeze un mediu cât mai plăcut.Obiectivele personale se întrepătrund cu obiectivele afacerii și devine acel frumos obiectiv mixt, ce reprezintă corelarea între realizarea profitului, satisfacerea consumatorilor, a întreprinzătorului și a salariților.Obiective pe termen scurt:

Să producem în prima luna un număr de minimum 5000 de produse. În prima luna de activitate să avem un număr de 1000 de clienți. Să încântăm un număr de 10 clienți pe lună cu oferte surpriză.

Obiective pe termen lung: Să crească cifra de afaceri cu 20% în primele 12 luni. Numărul clienților să crească cu 50% în primele 12 luni. Recuperarea investiției în primele 24 luni.

Page 6: Template Word BIZ UP!

I.2 Ideea de afaceri

Ideea de afacere a venit dintr-un hobby, o pasiune pentru confecționarea obiectelor decorative. Acestea sunt întalnite destul de rar, prin târguri și mai puțin în magazine care să aiba acest specific. Posedând puțină imaginație și ceva mai mult simț artistic, gândul m-a dus să-mi deschid o mică afacere cu obiecte ce le pot confecționa în timpul liber.

Astfel pornind, obiectivul meu va fi mixt, de natură personală folosindu-mi ablitățile creative și, totodată voi atinge și obiectivul afacerii. Îmbinând utilul cu plăcutul vom reuși să avem profit dintr-o pasiune.

Pentru început, voi avea un partener de afaceri. Împreună vom confecționa obiectele decorative pe care, ulterior, le vom da spre vânzare. Vrem să producem o gamă cât mai variată de obiecte decorative pentru a încânta clienții și a putea fi placul tuturor.

Ca și locație, vrem să închiriem un spațiu de aproximativ 75 de metri pătrați în zona Piața Iancului. Vom amenaja spațiul pentru vinderea produselor, vom întâmpina clienții cu zâmbetul pe buze și, atunci când vor avea nevoie de ajutorul nostru, în cazul în care nu se pot hotarî, îi vom ajuta cu plăcere.

Consider că am putea avea un avantaj competitiv faptul că nu sunt magazine de acest gen în zona apropiata și va fi un magazin inovator pentru locuitorii acestei zone.

Consider că atunci când începi o afacere, aceasta trebuie să aibă la baza pasiune, dorință, loialitate și onestitate pentru a putea ajunge la reușită.

Page 7: Template Word BIZ UP!

I.3 Prezentarea produselor și a serviciilor oferite

Produsele pe care noi le vom confecționa vor fi: lumânări, suporturi pentru lumânari, rame foto, personalizări pentru căni/ cești, lămpi de birou/ noptieră, cutiuțe pentru bijuterii, cutii pentru depozitat, coșulețe tablouri, obiecte decorative specifice sezonului rece, obiecte decorative sprecifice lunii martie și sperăm, multe alte obiecte facute din lucruri pe care le găsim în natură.

Mai jos sunt câteva exemple din obiectele pe care le confecționăm.

Page 8: Template Word BIZ UP!

II. Echipa de management

II.1 Experiența antreprenorului

Experiența în domeniul conducerii unei afaceri ne va ajuta să descoperim mai repede necesitățile clienților și să facem mai ușor față presiunii pieței.

Experiența lucrului cu oamenii va fi un plus pentru comunicarea cu angajații, care, pentru noi nu vor fi doar simpli angajați, ci parte din echipă. Nu va fi o afacere pe principiul șef – angajat, ci pe principiul ”coechipieri”, ne vom ajuta unii pe ceilalți.

De asemenea, experiența în domeniul financiar va fi un plus pentru întocmirea actelor și derularea unor investiții.

II.2 Experiența membrilor cheie ai echipei de proiect

Page 9: Template Word BIZ UP!

Asociatul meu are, de asemenea, vaste cunoștințe și experiență în conducerea unei afaceri, ceea ce va fi ușor pentru noi.

Noii colegi, pentru început vor fi doi, nu trebuie să aibă neaparat experiență, doar pasiune pentru confecționare și dorință de a învăța și ajuta oamenii care vor pași în magazinul nostru.

Page 10: Template Word BIZ UP!

III. Analiza mediului extern

III.1 Oportunități și amenințări ale mediului extern

Cea mai importantă oportunitate pe care ne-o oferă mediul extern este aceea că nu exista competiție care să ne îngrijoreze, în zona Piața Iancului nu sunt suficiente magazine de obiecte decorative. Astfel sperăm și vom face tot posibilul să promovăm într-un mod cât mai prietenos ideea noastră.

O altă oportunitate oferită de mediul extern: faptul că noi confecționam produsele în mare parte din lucruri naturale (conuri de brad, ghinde, castane, frunze, crengi) sau materiale reciclabile.

Amenințări ale mediului extern: modificarea legislației, scăderea puterii de cumpărare, apariția competiției.

Page 11: Template Word BIZ UP!

III.2 Analiza potențialilor clienți

Potențialii clienți sunt, în primul rând, locuitorii sectorului 2, în special cei din zona Piața Iancului. Vom cuprinde clienții de toate vârstele, de la școlari până la pensionari. Considerăm că ceea ce facem poate fi pe placul tuturor, sunt obiecte pe care oricine le poate avea în casă, fie pentru înfrumusețarea decorului sau, chiar, pentru a le utiliza.De asemenea, cu ajutorul internetului, putem fi contactați nu numai de locuitorii sectorului 2, ci și din tot Bucureștiul, poate chiar și din alte orașe.

III.3 Analiza concurenței

Concurența nu este una foarte mare, poate doar cei cu o experiență îndelungată pe piață, care au clienții lor fideli, sau datorită renumelui pe care îl au. Din acest punct de vedere nu ne facem griji deoarece produsele marilor firme nu sunt hand – made.

De analizat este piața online a produselor hand made, piață care se dezvoltă tot mai repede. Cei care fabrica obiecte hand made preferă să le comercializeze prin intermediu internetul, fiind mult mai avantajos ca preț.

Trebuie avut în vedere faptul că pot apărea noi competitori și trebuie să ne menținem standardele, astfel ne vom păstra și clienții, poate chiar vom atrage mai mulți.

Page 12: Template Word BIZ UP!

IV. Strategia de marketing

IV.1 Strategia de produs

Produsele noastrea vor fi create, în primul rând, în funcție de sezon: Iarna: decorațiuni pentru brad, pentru camere, pentru exterior, suport lumânari,

lumânari, decorațiuni pentru căni/ sticle, rame foto etc. Majoritatea le vom confecționa din conuri, ghinde, castane.

Primăvara: mărțișoare în primul rând, la cererea clienților vom face buchete de flori, felicitări, coșulețe, obiectele pentru Paște (ouă decorate, iepurași, puișori, decorațiuni pentru căni etc)

Vara: majoritatea decorațiunilor vor fi confecționare din melci, scoici, nisip, clești crab, materiale textile etc.

Toamna: cea mai mare parte a obiectelor vor avea frunze ruginii/ galbene, ghinde, castane, cranguțe etc.

IV.2 Strategia de preț

Vom avea variații sezoniere, discount-uri în funcția de sezon.În perioada ianuarie – octombrie, prețurile articolelor pentru Crăciun/ specifice sărbătorilor de iarna vor fi mai scăzute deoarece nici cererea nu va fi mare. În perioada noiembrie – decembrie, prețurile vor fi accesibile, să ne putem acoperi costurile și să facem și profit. Prin prețuri accesibile, ne referim la cele pentru toate tipurile de oameni, să își poată permite fircare persoană să facă un cadou celor dragi de sărbători.În perioada februarie – martie vom avea prețuri accesibile pentru mărțișoare, obiecte create special pentru luna martie. În restul anului, produsele vor putea fi vizionare și cumpărate doar prin intermediul internetului, în magazin vom avea doar produsele specifice sezonului respectiv.În perioada aprilie – mai vom avea, în primul rând, obiecte decorative specifice sarbătorilor de Paște. La fel, ca și în cazul celorlalte produse de sezon, în extra sezon, vor putea fi achiziționate doar prin intermediul internetului sau la comandă.

Page 13: Template Word BIZ UP!

IV.3 Strategia de distribuție

Produsele vor fi disponibile pentru vânzare în magazinul nostru, dar și prin intermediul internetului, și anume:

Site-ul nostru Facebook Olx Tocmai Mercador

IV.4 Strategia de promovare

Vom începe cu promovarea pe internet, pe site-urile menționare mai sus (Facebook, Olx etc). De asemenea, în primul an, o dată la trei luni, vom apela și la promovarea prin intermediul pliantelor. Vom face o echipă de 3-4 persoane care se va ocupa de distribuirea pliantelor în zona imediat apropiată de magazinul nostru, dar și în centrul Bucureștiului (zone vizate: Bucur Obor, Piața Muncii, Piața Unirii, Universitate).

Vrem să afle de existența noastră cât mai multe persoane și să îi bucurăm cu ofertele noastre pentru achiziționarea mai multor produse. Pentru achiziționarea mai multor produse vom aplica un discount de până la 15%, în funcție de articolele cumpărate.

Page 14: Template Word BIZ UP!

V. Analiza financiară

V.1 Bugetul de investiții

Prima investiție pe care trebuie să o facem este aceea de înființare a SRL-ului, taxele și autorizațiile necesare pentru a putea începe activitatea. Aici vom aproxima la suma de 1000 euro.

Următoarea investiție, și cea mai costisitoare este de amenajare a spațiului în care se va desfășura vânzarea produselor. Aici vom include:

Zugravit – 350 euro Achiziționare mobilier pentru depozitarea produselor – 450 euro Mobilier și casă de marcat – 300 euro

Total pentru investițiile necesare: 2100 euro + posibile cheltuieli = 2600 euro. Am ales să adăugăm 500 de euro investiției noastre pentru cazul unor eventuale cheltuieli neprevăzute.

Vrem să fim atenți precauți și preferăm să avem o rezervă în cazul în care apar alte cheltuieli ce nu au fost prevăzute.

Page 15: Template Word BIZ UP!

V.2 Previziunea veniturilor

Pentru primul an ne propunem: Prima lună: estimăm încasarea vânzărilor la 3000 euro. În a doua lună: 3500 euro. În a treia lună: 4000 euro.

Vrem ca în primele 6 luni să creștem numărul vanzărilor cu 500 de euro de la lună la lună. Astfel, vom avea:

În a patra lună: 4500 euro. În a cincea lună: 5000 euro. În a șasea lună: 5500 euro.

După primele șase luni vrem să menținem vânzările: în următoarele șase luni vrem sa atingem încasările la 5000 de euro pentru fiecarelună.Astfel, pentru primul an, estimăm veniturile la: 52.500 euro.

În cel de-al doilea an vrem sa creștem numărul vânzărilor cu 20% și estimăm la 63.000 euro.

Page 16: Template Word BIZ UP!

V.3 Previziunea cheltuielilor

Pentru primul an vom avea: Prima lună:

- Chiria pentru primele 3 luni: 250euro/luna x 3 luni = 650 euro- Utilități: 150 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 200 euro- Salarii (pentru cei 2 angajati): 500 euro- Promovare (pliane): 100 euro

A doua lună: - Utilități: 150 euro- Salarii: 500 euro

A treia lună:- Utilități: 150 euro- Salarii: 500 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 200 euro

A patra lună:- Chirie + Utilități = 250 + 150 = 400 euro- Salarii: 600 euro- Promovare (pliane): 100 euro

A cincea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 600 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 250 euro

A șasea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 600 euro

A șaptea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 600 euro- Promovare (pliante): 150 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 250 euro

A opta lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 700 euro

A noua lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 700 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 300 euro

Page 17: Template Word BIZ UP!

A zecea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 700 euro- Promovare (pliane): 150 euro

A unsprezecea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 700 euro- Materiale pentru confecționarea produselor: 300 euro

A douăsprezecea lună:- Chirie + Utilități: 400 euro- Salarii: 800 euro

Calculând toate cheltuielile pentru pentru primul an, vom avea 15.300 euro + investiția propriu zisă de 2.600 euro = 17.900 euro. Scăzând cheltuielile din veniturile încasate, vom avea un profit de 33.600 euro.

Pentru al doilea an, preconizam și creșterile cheltuielilor cu 20%, adică vor ajunge la 18.360 euro. Astfel vom avea un profit de 44.640 euro.

Page 18: Template Word BIZ UP!

Concluzii

Pasiunea, imaginația, puțin curaj și sprijinul unui prieten te pot ajuta să pui pe picioare o afacere pe care să o poți susține din plăcere, nu din nevoie.

O bună colaborare cu colegii te ajută să faci lucrurile mult mai bune și mai bine, iar satisfacțiile vor fi pe măsura așteptărilor.

O bună strategie de marketing și o bună echipă managerială vor duce afacerea la succes.


Recommended