+ All Categories
Home > Documents > de BEBA VECHEbebaveche.myds.me/wordpress/wp-content/uploads/Beba... · 2019. 11. 8. · (Partidul...

de BEBA VECHEbebaveche.myds.me/wordpress/wp-content/uploads/Beba... · 2019. 11. 8. · (Partidul...

Date post: 06-Mar-2021
Category:
Author: others
View: 0 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 4 /4
Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie. În data de 10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59. Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea candidaților pe buletinele de vot la alegerile prezidenţiale. Pe primele cinci poziții ale buletinelor de vot sunt actualul președinte Klaus Iohannis (susținut de PNL), Theodor Paleologu (PMP), Dan Barna (Alianța USR PLUS), Kelemen Hunor (UDMR) şi Viorica Dăncilă (PSD). Următorii candidaţi sunt Cătălin Ivan (Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Mircea Diaconu (susținut de ALDE și Pro România), Bogdan Stanoevici (independent), Ramona Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste), Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) şi Alexandru Cumpănaşu (independent). CURIERUL de BEBA VECHE Anul XI • Nr 9 (134) • octombrie 2019 • Ziar editat de Primăria Beba Veche • Apare lunar • GRATUIT ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 Dragi locuitori, Vin în întâmpinarea dumneavoastră cu rugămintea de a vă îndeplini obligațiile, respectiv de a merge la vot la alegerile prezidențiale ce au loc luna aceasta. Participarea la alegeri în comuna noastră a fost masivă, astfel că sunt convins că și în acest an se va întâmpla același lucru, ne vom mobiliza cu toții, și vom ieși la vot într-un număr cât mai mare. În comuna noastră, la Beba Veche va fi organizată secția de votare numărul 315, iar la Cherestur secția 316. Ambele secții vor funcționa la căminele culturale din cele două localități, atât în primul tur de scrutin, cât și în cel de-al doilea. Rămân consecvent principiului meu că ”în alegeri întotdeauna poporul are dreptate”. Ioan BOHANCANU Editorial
Transcript
 • Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie.

  În data de 10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

  Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea candidaților pe buletinele de vot la alegerile prezidenţiale.

  Pe primele cinci poziții ale buletinelor de vot sunt actualul președinte Klaus Iohannis (susținut de PNL), Theodor Paleologu (PMP), Dan Barna (Alianța USR PLUS), Kelemen Hunor (UDMR) şi Viorica Dăncilă (PSD).

  Următorii candidaţi sunt Cătălin Ivan (Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Mircea Diaconu

  (susținut de ALDE și Pro România), Bogdan Stanoevici (independent), Ramona Bruynseels (Partidul

  Puterii Umaniste), Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) şi Alexandru Cumpănaşu (independent).

  CURIERULde BEBA VECHE

  Anul XI • Nr 9 (134) • octombrie 2019 • Ziar editat de Primăria Beba Veche • Apare lunar • GRATUIT

  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

  Dragi locuitori,

  Vin în întâmpinarea dumneavoastră cu rugămintea de a vă îndeplini obligațiile, respectiv de a merge la vot la alegerile prezidențiale ce au loc luna aceasta.

  Participarea la alegeri în comuna noastră a fost masivă, astfel că sunt convins că și în acest an se va întâmpla același lucru, ne vom mobiliza cu toții, și vom ieși la vot într-un număr cât mai mare.

  În comuna noastră, la Beba Veche va fi organizată secția de votare numărul 315, iar la Cherestur secția 316. Ambele secții vor funcționa la căminele culturale din cele două localități, atât în primul tur de scrutin, cât și în cel de-al doilea.

  Rămân consecvent principiului meu că ”în alegeri întotdeauna poporul are dreptate”.Ioan BOHANCANUEditorial

 • La sfârșitul lunii octombrie, constructorii se apropie de etapa cea mai importantă din cadrul construcției de drumuri, respectiv etapa de asfaltare. Până în data de 9 noiembrie va fi

  finalizată etapa de așternere a stratului de piatră, de 15 centimetri, peste cei 35 de centimetri de strat de balast.

  Începând cu data de 11 noiembrie, se va trece efectiv la asfaltarea unei lungimi de 4,2 kilometri de drumuri. Dorința este ca până în data de 15 noiembrie să fie asfaltată această porțiune.

  Apoi, lucrările pentru ultimii 2,2 kilometri se vor întrerupe, până în primăvară. În luna martie vor fi reluate lucrările, în așa fel încât să fie finalizate până în luna iunie, cu tot ce mai este de făcut pe cei 2,2 kilometri rămași.

  ”Vreau să-i informez pe toți cetățenii comunei că nu am mai dorit să continuăm săpăturile pentru fundația drumului în a doua jumătate a lunii noiembrie și în luna decembrie, pentru că am luat în calcul posibilitatea înrăutățirii vremii brusc și nu ne dorim să ajungem în situația de a nu mai putea pune balastrul, iar apoi să transformăm drumurile în adevărate canale, în care mașinile să nu mai

  poată circula„, a spus primarul Ioan Bohancanu.Reprezentanții administrației publice acordă

  cea mai mare importanță calității acestor drumuri, pentru că în mod sigur durata lor de exploatare va fi foarte îndelungată, de zeci de ani.

  CURIERUL de BEBA VECHE2 4 VI 1920Stadiul lucrărilor la drumuri, în Beba Veche

  Lucrările la clădirea ce va adăposti Poșta și Poliția, pe ultima sută de metri

  Lucrările la interiorul clădirii care va adăposti Poșta, cabinetul ceterinar și postul de Poliție au fost finalizate. Au fost delimitate spațiile care vor adăposti cele 2 instituții și cabinetul, iar în următoarele zile se va lucra la construirea unei parcări în fața clădirii și la executarea a aproximativ 30 de metri de trotuar nou. Astfel, până la sfârșitul lunii noiembrie, urmează să ajungă și mobilierul pentru Poștă și cabinetul veterinar.

  ”Apreciez foarte mult calitatea lucrărilor executate de către muncitorii din cadrul firmelor Primăriei și vreau să apreciez finisajele de foarte bună calitate. Dorim ca inaugurarea acestei noi învestiții să aibă loc în jurul datei de 1 Decembrie”, a precizat primarul Ioan Bohancanu.

 • CURIERUL de BEBA VECHE 34 VI 1920Lavinia Briscan ,

  noul directorul al Școlii Gimnaziale Beba VecheCu o experiență de 26 de ani la catedră, cu studii de pedagogie și rezultate

  dintre cele mai bune, noul director al Școlii Gimnaziale Beba Veche, Lavinia Briscan, vine cu toată expertiza pentru a continua să facă învățământ de calitate și management durabil în școala noastră cu tradiție.

  ”Ne dorim să dăm oameni care să-i întreacă pe cei care au fost deja elevi ai școlii noastre și care au ajuns în funcții de conducere la nivel național”, spune Lavinia Briscan, atunci când este întrebată de planurile pe care le are în mandatul de director.

  Deși una dintre principalele dorințe ale doamnei director este să îmbunătățească rezultatele elevilor la examenele naționale, aceasta spune că își dorește pentru cei aproape 200 de elevi școlii să ”facă performanță pe

  termen lung, performanță care să se regăsească în caracterele și viețile lor de adulți”.

  ”Mă bucur că până acum, în cele două luni de la preluarea mandatului de director, am avut parte de o extrem de bună colaborare cu colegii mei profesori, dar și cu autoritățile locale și, mai ales, cu părinții. Este foarte important ca, pentru rezultate bune și înțelegere, să putem să facem front comun pentru binele copiilor noștri. Am norocul că toți profesorii, învățătorii și educatorii noștri sunt foarte implicați și cu toții lucrăm pentru ca cei care ies de pe băncile școlii noastre să devină oameni buni”, a încheiat doamna director Lavinia Briscan.

  Exercițiu al pompierilor, la Școala Gimnazială Beba Veche

  Elevii din școala noastră au primit o vizită deosebit de importantă. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat au fost în

  mijlocul școlarilor, cărora le-au arătat cum se desfășoară o evacuare în caz de incendiu. Mai întâi, a fost dată alarma, iar elevii au evacuat clădirea școlii.

  Apoi, acestora li s-a explicat cum trebuie să acționeze pentru stingerea unui incendiu și ce extinctoare trebuie să folosească, în funcție de sursa de foc.

  Plini de entuziasm, atenți și curioși, elevii au urmărit cu mare atenție toate indicațiile, pentru a ști cum să acționeze în caz de pericol.

 • CURIERUL de BEBA VECHE8 4 VI 1920

  Rugăciune de Sfântul Andrei

  Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoși, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârșim. Noi suntem păcătoși și pătimași, netrebnici și plini de răutate, iar Tu ești izvorul vieţii și al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câștiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruiește-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruiește-ne nouă sănătate și viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întărește cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui și să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.

  DECESE †

  LICUTA ALEXANDRU DELIAN - 28 ani

  Sărbători religioase ortodoxe noiembrie

  8 V Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil 21 J Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (Vovidenia) 25 L Sf. M. Mc. Ecaterina 30 S Sf. Ap. Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României;

  Sărbători religioase romano-catolice

  noiembrie

  25 L Cristos, Regele Universului 30 S Sf. Andrei

  Căsătorii WOLF IONUT-WERNER

  cu BALINT VIOLA - 26.10.2019

  COSMA LIVIU cu CIORA CRISTINA -

  26.10.2019

  Casă de piatră!

  Majorate

  COMAN CRISTIAN DANUT - 24.10.2011

  RADU OVIDIU MARIUS - 09.10.2011

  Vulturul care nu putea sa zboarePovești adevărate, povești cu tâlc

  Elevii școlii, în excursie la Timișoara

  Serbarea toamnei, la grădiniță

  Cu ei ne mândrim

  Un împărat a primit în dar doi vulturi frumoși.Unul a fost antrenat, dar, despre celălalt i s-a spus

  că REFUZĂ să se dezlipească de creanga pe care stătea. Acesta nu zburase niciodată.

  Unul dintre slujitori trebuia să se urce în fiecare zi în copac să-i ducă de mâncare.

  După ce a încercat în fel și chip să facă vulturul să zboare de pe creangă, împăratul şi-a rugat supuşii să-l ajute.

  Un bătrân înţelept s-a oferit să facă el asta şi, a doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut vulturul zburând de colo-colo.

  – Cum ai făcut? şi-a întrebat supusul– A fost foarte simplu, Nu a trebuit decât să îi tai

  craca de sub picioare.Așadar chiar și Vulturii au nevoie de un imbold

  pentru a începe să zboare. Uneori imboldul poate însemna să ni se taie o cracă de sub picioare.

  Sau asemenea puilor de vulturi care pentru a fi învățați să zboare, mama lor îi împinge jos din cuib, în speranța că nu se vor prăbuși ci vor zbura.

  Atunci când ai o problemă, ai două opțiuni: ori te prăbușești ori îți iei zborul!

  Micuții de la grădinița din comună au fost în sărbătoare. Aceștia au participat la Serbarea toamnei, moment numai bun ca să pună în valoare parfumul și culorile toamnei. Preșcolarii au avut ocazia, încă o dată, să se bucure de frumusețea naturii în anotimpul toamnei și, pe un covor de frunze arămii, au petrecut clipe de neuitat, presărate de toate bogățiile de sezon.

  Doi dintre elevii școlii noastre au obținut rezultate dintre cele mai bune la concursul sportiv la care au participat. Ana Maria Feier a obținut

  locul I la crosul care s-a desfășurat la Jimbolia, și la care au participat zeci de copii de la școlile din zonă. La același concurs Paul Cristian Marian s-a clasat pe poziția a patra, fiind recompensat cu mențiunea I.

  Pentru performanțele lor, îi felicităm și le urăm succes în viitor!


Recommended