+ All Categories
Home > Documents > Bdps390 Im Ro

Bdps390 Im Ro

Date post: 05-Nov-2015
Category:
Upload: cristian-florin-anghelina
View: 17 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
39
Player Blu-ray Disc™ / DVD RO BDP-S390 Fabricat în : Malaysia © 2012 Sony Corporation Manual de instrucţiuni Punerea în funcţiune Redare Internet Reglaje şi ajustări Informaţii suplimentare
Transcript
 • Player Blu-ray Disc / DVD

  RO

  BDP-S390Fabricat n : Malaysia

  2012 Sony Corporation

  Manual de instruciuniPunerea n funciune

  Redare

  Internet

  Reglaje i ajustri

  Informaii suplimentare

 • 2 AVERTIZAREPentru a reduce riscul de incendii sau de electrocutri, nu expunei aparatul la ploaie sau umezeal.Pentru a evita electrocutrile nu demontai niciodat carcasa aparatului. Apelai pentru aceasta doar la persoane cali cate.Cablul de alimentare trebuie s e nlocuit numai la un service specializat.Nu expunei bateriile (acumulatorul sau bateriile montate) la cldur prea mare, cum ar la radiaii solare directe, foc sau alte surse similare.

  ATENIEUtilizarea de instrumente optice n paralel cu acest produs mrete riscul de a v afectat vederea. Nu ncercai s demontai carcasa, deoarece raza laser utilizat n acest player de disc Blu-ray /DVD este duntoare pentru ochi.Pentru service, apelai numai la persoane cali cate.

  Aceast etichet se a n partea interioar a compartimentului protector pentru laser, in interiorul carcasei.

  Pentru clienii din rile europene

  Produs cu laser din clasa 1

  Acest aparat este clasi cat ca produs cu LASER DIN CLASA 1. Marcajul CLASS 1 LASER PRODUCT se a n partea din spate a aparatului, spre exterior.

  Not pentru clienii din Marea Britanie i din Republica IrlandaPentru protecie, la acest echipament este adaptat un conector compatibil BS1363.Dac sigurana acestuia se arde ea trebuie nlocuit cu o siguran care prezint aceleai caracteristici i care este aprobat de ASTA sau BSI pentru BS 1362 (marcat cu semnele sau ). Dac sigurana prezint un capac de protecie detaabil, nu uitai s-l punei la loc dup nlocuirea siguranei. Nu folosii niciodat sigurana fr capac. n cazul n care l pierdei, contactai cel mai apropiat service Sony.

  Dezafectarea echipamentelor electrice i electronice vechi (Valabil n Uniunea European i n celelalte

  state europene cu sisteme de colectare separate)Acest simbol marcat pe un produs sau pe ambalajul acestuia indic faptul c respectivul produs nu trebuie considerat reziduu menajer n momentul n care dorii s l dezafectai. El trebuie dus la punctele de colectare destinate reciclrii echipamentelor electrice i electronice. Dezafectnd n mod corect acest produs vei ajuta la prevenirea posibilelor consecine negative asupra mediului nconjurtor i sntii oamenilor care pot cauzate de tratarea inadecvat a acestor reziduuri. Reciclarea materialelor va ajuta totodat la conservarea resurselor naturale. Pentru mai multe detalii legate de reciclarea acestui produs, v rugm s consultai biroul local, serviciul de preluare a deeurilor sau magazinul de unde ai achiziionat produsul.

  Pentru clienii din Australia/ Noua ZeelandSimbolul de mai sus este valabil pentru att pentru rile din Uniunea European, ct i pentru alte ri, cu sisteme de colectare diferite.

  Dezafectarea bateriilor uzate (Valabil n Uniunea European i n celelalte state europene cu sisteme de colectare separate)

  Acest simbol marcat pe baterie (acumulator) sau pe ambalajul acestuia indic faptul c respectivul produs nu trebuie considerat reziduu menajer n momentul n care dorii s l dezafectai. Pe anumite baterii, acest simbol poate utilizat n combinaie cu simbolul unui element chimic. Simbolul chimic pentru mercur (Hg) sau cel pentru plumb (Pb) este marcat n cazul n care bateria conine mai mult de 0,0005% mercur, respectiv mai mult de 0,004% plumb.Putei ajuta la prevenirea posibilelor consecine negative asupra mediului nconjurtor i sntii oamenilor care pot cauzate de tratarea inadecvat a acestor reziduuri dezafectnd n mod corect acest produs.

 • 3Reciclarea materialelor va ajuta totodat la conservarea resurselor naturale. n cazul produselor care din motive de siguran, de asigurare a performanelor sau de integritate a datelor necesit conectarea permanent a acumulatorului ncorporat, acesta trebuie nlocuit numai de personalul cali cat al unui service.Pentru a siguri c acumulatorul va corect tratat, la ncheierea duratei de via a acestuia, ducei-l la punctele de colectare stabilite pentru reciclarea echipamentelor electrice i electronice.Pentru orice alt fel de baterii, v rugm s citii seciunea referitoare la demontarea n siguran a acumulatorului i s le ducei la punctele de colectare pentru reciclarea bateriilor uzate.Pentru mai multe detalii legate de reciclarea acestui produs, v rugm s consultai biroul local, serviciul de preluare a deeurilor sau magazinul de unde ai achiziionat produsul.

  Pentru clienii din rile europeneProductorul acestui aparat este Sony Corporation, 1-7-1 Konan Minato-ku Tokyo, 108-0075 Japonia. Reprezentantul autorizat pentru EMC i pentru sigurana produsului este Sony Deutschland GmbH, Hedel nger Strasse 61, 70327 Stuttgart, Germania. Pentru orice servicii sau chestiuni legate de garanie, v rugm s apelai la adresele menionate n documentele de garanie sau de service furnizate separat.

  Msuri de precauie Acest aparat acioneaz n urmtoarele condiii

  de alimentare 220 - 240 V c.a., 50/ 60 Hz. Avei grij ca tensiunea de funcionare a aparatului s e aceeai cu cea furnizat de reeaua de electricitate local.

  Pentru a reduce riscul de incendiu i electrocutri, nu punei pe aparat recipiente ce conin lichide, cum ar vazele.

  Instalai acest aparat aa nct cablul de alimentare s poat scos imediat din priza de perete, n caz de necesitate.

  Msuri de precauie

  Acest produs a fost testat i s-a dovedit a se ncadra n limitele stabilite de Directiva EMC pentru folosirea cablurilor de conectare mai scurte de 3 metri.

  Privind amplasarea Aezai player-ul ntr-un spaiu cu ventilaie

  adecvat pentru a evita acumularea cldurii n interior.

  Nu aezai player-ul pe suprafee moi (carpete etc.) care pot bloca fantele de aerisire.

  Nu amplasai player-ul n spaii nchise, cum ar ntr-o bibliotec sau n locuri similare.

  Nu plasai player-ul n apropierea unor surse de nclzire i nici n spaii supuse la radiaii solare directe, la prea mult praf sau la ocuri mecanice.

  Nu lsai aparatul la exterior, n maini, n ambarcaiuni sau alte nave.

  Dac aparatul este adus direct dintr-un loc rcoros ntr-unul nclzit, sau dac este aezat ntr-o camer cu umiditate ridicat, este posibil ca pe lentilele din interiorul aparatului s condenseze umezeal. ntr-un astfel de caz, este posibil ca aparatul s nu funcioneze n mod adecvat. Pentru a remedia situaia, scoatei discul din aparat i lsai echipamentul pornit timp de circa o jumtate de or, pn ce umezeala se evapor.

  Nu instalai aparatul n poziie nclinat. Acesta este proiectat s funcioneze numai n poziie orizontal.

  Nu aezai obiecte metalice n faa panoului frontal deoarece pot limita recepia undelor radio.

  Nu amplasai player-ul n locuri unde exist echipamente medicale n stare de funcionare deoarece pot surveni disfuncionaliti ale respectivelor echipamente.

  Dac folosii un stimulator cardiac sau un alt dispozitiv medical, consultai doctorul dvs. sau productorul respectivului dispozitiv nainte de a folosi funcia LAN wireless.

  Acest player trebuie s e amplasat i s funcioneze la o distan de cel puin 20 de cm de corpul unei persoane (exclusiv extremitile : mini, ncheieturi, picioare sau glezne).

  Nu aezai pe aparat obiecte grele sau instabile. Nu punei alte obiecte dect discuri n compar-

  timentul pentru discuri. n caz contrar, aparatul sau obiectul se pot deteriora.

  Scoatei orice disc din aparat atunci cnd l deplasai. n caz contrar, discul se poate deteriora.

  Deconectai cablul de alimentare i toate

 • 4celelalte cabluri atunci cnd deplasai aparatul.

  Privind sursele de alimentare Aparatul nu este deconectat de la reea ct

  vreme este cuplat la priza de perete, chiar dac aparatul propriu-zis a fost oprit.

  Dac echipamentul urmeaz s nu e utilizat o perioad ndelungat de timp, decuplai-l de la priza de perete. Pentru aceasta, apucai i tragei de tecr. Nu tragei niciodat de cablu.

  inei cont de urmtoarele puncte pentru a preveni deteriorarea cablului de alimentare. Nu folosii cablul de alimentare n cazul n care acesta s-a deteriorat, deoarece exist riscul de ocuri electrice sau de incendiu. Nu prindei cablul ntre aparat i perete, un raft

  etc. Nu punei nimic greu pe cablul de alimentare i

  nu tragei de cablu.

  Privind ajustarea volumului sonorNu mrii volumul sonor n timpul ascultrii unei poriuni cu nivel de intrare foarte sczut sau fr sonor. n caz contrar, v poate afectat auzul i se pot deteriora boxele n dreptul unei poriuni cu nivel sonor de mare intensitate.

  Privind curareaCurai carcasa, panoul i butoanele cu o bucat de pnz moale. Nu folosii nici un fel de material abraziv, praf de curat sau solveni, cum ar alcoolul sau benzina.

  Privind curarea discurilor, substane de curare pentru discuri / lentileNu folosii discuri de curare sau substane de curare pentru discuri / lentile (inclusiv de tip umed sau spray) deoarece pot cauza disfuncionaliti.

  La nlocuirea pieselorn cazul n care sistemul este reparat, piesele nlocuite pot reinute pentru a reutilizate sau reciclate.

  La realizarea conexiunii la mufa HDMI OUTUrmai paii de mai jos. Manevrarea inadecvat poate conduce la deteriorarea att a mufei HDMI OUT, ct i a conectorului. Aliniai cu grij mufa HDMI OUT din partea din

  spate a player-ului, cu conectorul HDMI, ind ateni la forma acestora.Avei grij s nu ncercai introducerea

  conectorului invers sau nclinat n muf.

  Avei grij s decuplai cablul HDMI cnd deplasai player-ul.

  inei drept conectorul HDMI atunci cnd l introducei sau l scoatei din mufa HDMI. Nu rsucii i nu ncercai s introducei cu fora conectorul HDMI n mufa HDMI OUT.

  NOT IMPORTANTAtenie : Sistemul este capabil s menin o perioad de timp nede nit o imagine static sau o interfa pe ecranul TV. Dac lsai acest tip de imagini a ate mult vreme, exist riscul de deteriorare de nitiv a ecranului. Televizoarele cu panou cu plasm i proiectoarele TV sunt cele mai predispuse la aceasta.

  Dac avei probleme sau ntrebri legate de player-ul dvs., v rugm s consultai cel mai apropiat dealer Sony.

  Protejare la copiereV rugm s luai la cunotin c att n cazul Blu-ray DiscTM, ct i n cel al suporturilor media DVD, sunt folosite sisteme avansate de protejare a coninutului. Aceste sisteme, denumite AACS (Advanced Access Content System - Sistem avansat de acces la coninut) i CSS (Content Scramble System - Sistem de codificare a coninutului), pot conine anumite restricii pentru redare, pentru transmiterea la ieire a coninutului analogic i alte faciliti similare. Funcionarea acestui produs i restriciile aplicate pot varia n funcie de data cumprrii, deoarece conducerea AACS poate adopta sau modi ca reglementrile de restricie dup data la care ai achiziionat produsul.

 • 5Noti care CinaviaAcest produs utilizeaz tehnologia Cinavia pentru a limita utilizarea de copii neautorizate ale unor lme, producii video i ale coloanelor sonore ale acestora, realizate pentru comercializare. La detectarea folosirii ilegale a unei copii neautorizate, va a at un mesaj i redarea sau copierea vor ntrerupte.

  Mai multe informaii legate de tehnologia Cinavia sunt furnizate de Centrul de informare a clienilor Cinavia Online, la adresa de internet :

  www.cinavia.comPentru a solicita, prin pota terestr, informaii suplimentare legate de Cinavia, expediai o carte potal, care s conin adresa dvs., la adresa : Cinavia Consumer Information Center, P.O. Box 86851, San Diego, CA, 92138, USA.

  Drepturi de autor i mrci comerciale AVCHD i sigla AVCHD sunt mrci

  comeriale ale Panasonic Corporation i Sony Corporation.

  Java" este marc de comer a Oracle i/ sau a rmelor a liate.

  , XMB i xross media bar sunt mrci comerciale ale Sony Corporation i Sony Computer Entertainment Inc.

  Acest player ncorporeaz tehnologia High-Definition Multimedia Interface (HDMITM). HDMI, sigla HDMI i High-Definition Multimedia Interface sunt mrci comerciale sau mrci comerciale nregistrate ale HDMI Licensing LLC n Statele Unite i n alte ri.

  Blu-ray Disc, Blu-ray Disc, BD-Live, BONUSVIEW i siglele asociate sunt mrci de comer ale Blu-ray Disc Association.

  DVD VIDEO, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW i CD sunt mrci comerciale.

  x.v.Colour i sigla x.v.Colour sunt mrci de comer ale Sony Corporation.

  BRAVIA este marc de comer a Sony Corporation.

  PhotoTV HD i sigla PhotoTV HD sunt mrci comerciale ale Sony Corporation.

  Tehnologia de codare audio MPEG Layer-3 i patentele aparin Fraunhofer IIS i Thomson.

  Acest produs conine tehnologie ce aparine Verance Corporation, deinut sub licen i protejat de Patentul U.S. cu numrul 7.369.677 i de patente U.S. i internaionale emise sau n curs de aprobare, precum i de protecia secretului privind drepturile de autor i de comercializare pentru anumite aspecte ale acestei tehnologii. Cinavia este marc de comer a Verance Corporation. Copyright 2004 2010, a Verance Corporation. Toate drepturile sunt rezervate de Verance. Ingineria invers i dezasamblarea sunt interzise.

  Windows Media este marc de comer sau marc de comer nregistrat a Microsoft Corporation din Statele Unite i /sau alte ri.Acest produs conine o tehnologie ce se supune anumitor drepturi de proprietate intelectual ce aparin Microsoft. Folosirea sau distribuia acestei tehnologii n afara acestui produs este interzis fr deinerea unei licene adecvate emis de Microsoft.Proprietarii coninutului folosesc tehnologia Microsoft PlayRead de acces la coninut pentru a proteja proprietatea intelectual, inclusiv coninutul protejat de drepturi de autor. Acest echipament utilizeaz tehnologia PlayReady pentru a accesa coninutul protejat PlayReady i cel protejat WMDRM. Dac echipamentul nu reuete s aplice restriciile la utilizarea coninutului, deintorul coninutului poate solicita Microsoft s revoce capacitatea echipamentului de a folosi coninut protejat PlayReady. Revocarea nu trebuie s afecteze coninutul neprotejat sau cel protejat cu ajutorul altor tehnologii. Deintorii coninutului pot solicita actualizarea PlayReady pentru a-l putea accesa. Dac refuzai actualizarea, nu vei putea folosi un coninut ce necesit aceast aducere la zi pentru a putea citit.

  Tehnologia de identificare a muzicii i a datelor video asociate este furnizat de ctre Gracenote. Gracenote este standardul industrial n tehnologia de identificare a muzicii i a furnizrii coninutului aferent. Pentru mai multe informaii, v rugm s vizitai

  www.gracenote.com Datele referitoare la muzic, la CD-uri i DVD-uri, precum i cele legate de video provin de la Gracenote, Inc., copyright 2000 - pn n prezent, Gracenote. Gracenote Software, copyright 2000 - pn n prezent, Gracenote. Acest produs i serviciu pot folosi unul sau mai

 • 6multe patente deinute de Gracenote. Consultai site-ul Gracenote pentru a avea acces la o list neexhaustiv a patentelor Gracenote implicate.Gracenote, CDDB, MusicID, MediaVOCS i siglele Gracenote i Powered by Gracenote sunt mrci comerciale sau mrci comerciale nregistrate ale Gracenote n Statele Unite i /sau alte ri.

  Wi-Fi, Wi-Fi Protected Access i Wi-Fi Alliance sunt mrci nregistrate ale Wi-Fi Alliance.

  Wi-Fi CERTIFIED, WPA, WPA2 i Wi-Fi Protected Setup sunt mrci ale Wi-Fi Alliance.

  Wi-Fi CERTIFIED Logo este o marc de certi care a Wi-Fi Alliance.

  Wi-Fi Protected Setup Mark este o marc a Wi-Fi Alliance.

  DLNA, sigla DLNA i DLNA CERTIFIED sunt mrci comerciale, mrci de service sau mrci de certi care ale Digital Living Network Alliance.

  Opera Browser de la Opera Software ASA. Copyright 1995-2010 Opera Software ASA. Toate drepturile sunt rezervate.

  Alte mrci i denumiri comerciale aparin respectivilor proprietari.

  Toate celelalte denumiri de sisteme i produse folosite n acest manual pot mrci comerciale nregistrate sau mrci comerciale ale respectivelor companii. n continuare, n acest manual nu vor aprea, ns, n ecare caz, marcajele sau .

  Convenie de licen pentru utilizatorii de GracenoteAceast aplicaie sau dispozitiv conine software de la Gracenote, Inc. of Emeryville, California (Gracenote). Software-ul de la Gracenote (Gracenote Software) face ca aceast aplicaie s identi ce discurile i/sau ierele i s obin informaia referitoare la muzic, incluznd informaia despre nume, artist, pist i titlu (Gracenote Data) de la servere online sau baze de date coninute (n mod colectiv, Servere Gracenote) i s efectueze i alte funcii. Putei utiliza baza de date Gracenote exclusiv prin funciile destinate utilizatorului nal al acestei aplicaii sau dispozitiv.Suntei de acord s folosii baza de date Gracenote, software-ul Gracenote i server-ele Gracenote exclusiv cu scop personal i non-comercial. Suntei de acord s nu atribuii, copiai, transferai sau transmitei software-ul Gracenote sau orice date Gracenote unui ter. SUNTEI DE ACORD S NU FOLOSII I S NU EXPLOATAI BAZA DE DATE GRACENOTE, SOFTWARE-UL GRACENOTE SAU SERVERELE GRACENOTE CU EXCEPIA CAZURILOR PERMISE EXPRES AICI.Suntei de acord ca licena nonexclusiv de utilizare a bazei de date Gracenote, a software-ului Gracenote i a serverelor Gracenote s se ncheie dac nclcai aceste restricii. Dac licena se termin, suntei de acord s ncetai oricare i orice fel de utilizare a bazei de date Gracenote, a software-ului Gracenote i a serverelor Gracenote. Gracenote i rezerv toate drepturile asupra bazei de date Gracenote, a software-ului Gracenote i a serverelor Gracenote, inclusiv drepturile de proprietate. n nici o circumstan Gracenote nu devine rspunztor pentru orice plat pe care o obinei prin informaia pe care o furnizai. Suntei de acord ca Gracenote, Inc. i poate exercita drepturile, n virtutea acestei Convenii, mpotriva dumneavoastr, direct n numele propriu.

  , Continu pe pagina 8

 • 7Cuprins

  AVERTIZARE ..................................................................................................................... 2Msuri de precauie ........................................................................................................... 3

  Punerea n funciunePrezentarea prilor componente i a butoanelor .............................................................. 9Pasul 1 : Accesorii furnizate ............................................................................................ 13Pasul 2 : Conectarea player-ului ..................................................................................... 13Pasul 3 : Pregtirea pentru conectarea la reea ............................................................. 15Pasul 4 : Con gurare facil (Easy Setup) ........................................................................ 16

  RedareRedarea unui disc ............................................................................................................ 17Redarea datelor stocate pe un dispozitiv USB ................................................................ 18Redarea din intermediul reelei ........................................................................................ 18Opiuni disponibile .......................................................................................................... 20

  InternetParcurgerea site-urilor web .............................................................................................. 22

  Reglaje i ajustriFolosirea interfeei de con gurare .................................................................................. 24 Actualizarea prin reea ..................................................................................................... 24Reglaje pentru ecran ....................................................................................................... 24Reglaje audio ................................................................................................................... 25Reglaje pentru vizionarea BD/DVD ................................................................................. 26Reglaje pentru control parental ........................................................................................ 27Reglaje pentru muzic ..................................................................................................... 27Reglaje de sistem ............................................................................................................ 27Reglaje de reea .............................................................................................................. 28Reglaje facile ................................................................................................................... 29Reiniializare .................................................................................................................... 29

  Informaii suplimentareSoluionarea problemelor ................................................................................................. 30Speci caii ........................................................................................................................ 34

 • 8Serviciul Gracenote utilizeaz un identi cator unic pentru a urmri solicitrile utilizatorilor, n scop statistic. Scopul identi catorilor numerici atribuii aleatoriu este de a permite serviciului Gracenote s numere solicitrile fr a ti nimic n legtur cu dumneavoastr. Pentru mai multe informaii, consultai pagina de internet destinat politicii de con denialitate Gracenote pentru serviciul Gracenote. Software-ul Gracenote i ecare nregistrare din baza de date Gracenote v sunt oferite sub licen as is (aa cum sunt). Gracenote nu face reprezentri i nu ofer garanii, n mod expres sau implicit, cu privire la acurateea nici uneia dintre datele Gracenote din serverele Gracenote. Gracenote i rezerv dreptul de a terge date din serverele Gracenote sau de a modi ca categoriile de date, pentru orice motiv considerat su cient de Gracenote. Nu este oferit nicio garanie c software-ul Gracenote sau serverele Gracenote sunt lipsite de erori sau c software-ul Gracenote sau serverele Gracenote funcioneaz nentrerupt. Gracenote nu este obligat s v pun la dispoziie tipuri sau categorii de date suplimentare sau avansate pe care Gracenote le poate oferi n viitor i Gracenote este liber n orice moment s ntrerup serviciile puse la dispoziie.

  GRACENOTE NU RECUNOATE NICI UN FEL DE GARANII EXPRIMATE EXPRES SAU IMPLICIT, INCLUSIV DAR NU LIMITATIV, GARANII IMPLICITE DE ACHIZIIONARE, DE ADAPTARE PENTRU UN ANUMIT SCOP, TITLU I NON-NCLCARE. GRACENOTE NU OFER NICI O GARANIE PENTRU REZULTATELE OBINUTE DE DUMNEAVOASTR N URMA FOLOSIRII SOFTWARE-ULUI GRACENOTE SAU A ORICRUI SERVER GRACENOTE. N NICI UN CAZ GRACENOTE NU VA FI RESPONSABIL DE PAGUBELE ACCIDENTALE SAU DE CONSECIN I PENTRU NICI UN FEL DE PIERDERI DE PROFIT SAU DE VENITURI. Gracenote, Inc. 2009.

 • 9Prezentarea prilor componente i a butoanelor

  Panoul frontal

  1 Compartimentul pentru disc2 Butonul Z (deschis / nchis)3 Butonul N (redare)4 Butonul x (stop)5 Butonul ]/1 (pornire/standby)

  Pornete aparatul sau l trece n modul standby.

  6 Muf (USB)Conectai un dispozitiv USB la aceast muf.

  7 Senzor pentru telecomand

  Blocarea compartimentului pentru discuri (Control parental)Compartimentul pentru discuri poate blocat pentru a preveni acionarea lui accidental.Meninei apsat mai mult de 10 secunde butonul N al aparatului n timp ce aparatul este pornit. Compartimentul pentru discuri se blocheaz sau se deblocheaz.

  zButonul N are un punct tactil. Folosii acest punct tactil ca referin cnd acionai playerul.

  Punerea n funciune

 • 10

  Panoul din spate

  1 Muf LINE OUT (VIDEO) (ieire video)2 Muf DIGITAL OUT (COAXIAL) (ieire

  digital)

  3 Terminal LAN (100) (de reea)

  4 Muf HDMI OUT5 Mufe LINE OUT (R-AUDIO-L) (ieire

  audio)

 • 11

  Continu pe pagina urmtoare T

  Telecomand

  zButoanele 5, AUDIO, 2 +, i N au cte un punct tactil. Folosii punctele tactile ca referin cnd utilizai telecomanda.

  1 Z (deschis/nchis)Deschide sau nchide compartimentul pentru discuri.- TV t (intrare TV) Comut intrarea ntre sursa de semnal TV i celelalte surse de intrare.

  - TV- ]/1 (TV pornit/standby) Pornete televizorul sau l trece n standby.]/1 (pornit/standby)

  Pornete player-ul sau l trece n modul standby.

  2 Butoane numerice (0 - 9) Pentru introducerea numerelor titlurilor / capitolelor, etc.2 (volum sonor)+/ Pentru ajustarea volumului sonor.AUDIO (pag. 26)Selecteaz limba coloanei sonore la redarea unui disc video multilingv BD-ROM/DVD VIDEO.Selecteaz pista pe CD-uri.SUBTITLE (subtitrare) (pag. 26) Selecteaz limba pentru subtitrare cnd pe un disc video BD-ROM/DVD VIDEO sunt nregistrate subtitrri multilingve.% (suprimarea sonorului) Sonorul este suprimat temporar.

  3 Butoane colorate (rou / verde / galben / albastru) Butoane de acces rapid pentru funciile interactive.

  4 TOP MENU Deschide sau nchide meniul superior pentru BD sau DVD.POP UP / MENUDeschide sau nchide meniul extensibil al unui disc BD-ROM sau meniul DVD.

  OPTIONS (pag. 20)A eaz pe ecranul televizorului meniul de opiuni.

  HOMEDeschide meniul principal.Atunci cnd este apsat simbolul meniului HOME principal, este a at imaginea de fundal.

  RETURNSe revine la interfaa precedent.

 • 12

  Butonul central (ENTER) Introduce elementul selectat.

  5 ./> (precedent/urmtor)Trece la capitolul, pista sau ierul precedent/urmtor.

  X (pauz)ntrerupe sau repornete redarea.

  m/M (derulare rapid napoi/nainte) Deruleaz rapid discul napoi / nainte n

  timpul redrii. De ecare dat cnd apsai butonul, viteza de cutare se modi c.

  Activeaz redarea cu ncetinitorul atunci cnd este apsat pentru mai mult de o secund, n modul pauz.

  La ecare apsare a butonului n modul pauz, este redat cte un cadru.

  N (redare) Pornete sau repornete redarea.

  DISPLAY (a aj) (pag. 18)A eaz pe ecran informaii legate de redarea i de parcurgerea site-urilor web.

  x (stop)Oprete redarea i reine punctul de oprire (punctul de reluare a redrii). Punctul de reluare pentru un titlu/o pies este ultimul punct redat sau ultima imagine pentru un director de imagini.

  SEN (pag. 18)Este accesat online serviciul Sony Entertainment Network.

  A area meniului principal (HOME)

  Meniul principal apare atunci cnd apsai butonul HOME. Alegei o categorie folosind

 • 13

  Conectarea la televizor

  Nu cuplai cablul de alimentare nainte de a realiza toate conexiunile.

  Alegei una dintre urmtoarele metode de conectare corespunztor cu mufele de intrare ale televizorului dvs. Potrivii culorile mufelor atunci cnd conectai cablurile.

  * Consultai seciunea Accesorii furnizate (pag 12).

  b Nu conectai player-ul prin intermediul unui aparat video. Semnalele video furnizate prin intermediul aparatului video pot afectate de sistemul de protecie al drepturilor de autor, iar imaginea de la televizor va deformat.

  Pasul 2 : Conectarea player-ului

  Veri cai dac ai primit urmtoarele elemente : Cablul audio/ video (conector fono 3) (1) numai la modelul australian Telecomand (1) Baterii R6 (mrimea AA) (2)

  Pasul 1 : Accesorii furnizate

  A

  B

  Cablu HDMI de mare vitez (nu este furnizat)

  Calitate nalt

  Calitate standard

  Cablu audio/video*

 • 14

  A

  B

  C

  Conectarea la ampli catorul AV (receptor)Alegei una dintre urmtoarele metode de conectare corespunztor cu mufele de intrare ale ampli catorului AV (receptorului) dvs. Dac alegei conexiunea A sau B, efectuai reglajele aferente de la seciunea Reglaje audio (pag. 25).

  *1 Consultai seciunea Accesorii furnizate (pag. 12).

  *2 Produs sub licen Dolby Laboratories. Dolby, Pro Logic i simbolul dublu-D sunt mrci

  comerciale ale Dolby Laboratories.*3 Produs sub licen conform urmtoarelor

  patente din S.U.A. Nr: 5.956.674; 5.974.380; 6.226.616; 6.487.535; 7.212.872; 7.333.929;

  7.392.195; 7.272.567 precum i altor patente din Statele unite i din ntreaga lume emise sau solicitate. DTS-HD, simbolul asociat, precum i &DTS-HD i simbolul mpreun sunt mrci de comer nregistrate, iar DTS-HD Master Audio este marc de comer a DTS, Inc. Produsul conine software. DTS Inc.Toate drepturile sunt rezervate.

  Cablu HDMI de mare vitez (nu este furnizat)

  Cablu HDMI de mare vitez (nu este furnizat)

  T Efectuai [Reglajele BD Audio MIX] (pag. 25)

  Cablu coaxial digital (nu este furnizat)

  T Efectuai reglajele [Dolby Digital*2] i [DTS*3] (pag. 26)

  Cablu audio/video*1

 • 15

  Conectarea prin cablu

  Folosii un cablu LAN pentru a efectua conexiunea la conectorul LAN(100) al player-ului.

  Pasul 3 : Pregtirea pentru conectarea la reea

  z Este recomandat folosirea unui cablu de interfa ecranat (cablu LAN) direct sau inversor .

  Router de band larg

  Cablu LAN (nu este furnizat)

  Modem ADSL/modem de cablu Internet

  Dac nu urmeaz s conectai player-ul la o reea, trecei direct la Pasul 4 : Con gurarea facil (pag. 15).

  Conectarea fr cabluFolosii seciunea LAN wireless ncorporat n acest player.

  Router LAN wireless

  Cablu LAN (nu este furnizat)

  Modem ADSL/modem de cablu

  Internet

 • 16

  2 Conectai player-ul la priza de perete.

  3 Apsai [/1 pentru a porni player-ul.

  4 Pornii televizorul, apoi comutai selectorul de intrare al televizorului dvs. pentru ca pe ecran s apar semnalul de la player.

  5 Efectuai reglajele facile [Easy Initial Settings] (Reglaje iniiale facile).Urmrii instruciunile a ate pe ecran pentru a efectua reglajele de baz folosind butoanele

 • 17

  Redare

  Pentru a bene cia de BONUSVIEW / BD-LIVE

  Redarea unui discPentru informaii legate de discurile ce pot redate, consultai Discuri ce pot redate (pag. 34).

  1 Punei selectorul de intrri al televizorului n poziia ce permite a area pe ecranul TV a semnalului de la acest player.

  2 Apsai butonul Z i punei un disc pe suportul pentru discuri.

  3 Apsai butonul Z pentru a nchide compartimentul pentru discuri.ncepe redarea.Dac redarea nu ncepe automat, selectai din categoria [Video], [Muzic] sau [Foto], apoi apsai ENTER.

  Anumite discuri BD-ROMs cu sigla BD-LIVE* conin un supliment de coninut i alte date care pot preluate pentru a v delecta.

  *

  1 Conectai o memorie USB la portul USB al player-ului (pag. 6).Folosii ca memorie local o memorie USB de 1 GB sau mai mult.

  2 Pregtii BD-LIVE (numai BD-LIVE). Conectai aparatul la o reea (pag. 15). Alegei pentru [BD Internet Connection]

  varianta [Allow] (pag. 26).

  3 Introducei un BD-ROM cu BONUSVIEW/ BD-LIVE.Metoda de funcionare difer n funcie de disc. Consultai instruciunile ce nsoesc discul.

  zPentru a terge datele din memoria USB, selectai [Erase BD Data] din [Video] i apsai ENTER. Toate datele stocate n directorul buda vor terse.

  Cu partea care urmeaz a redat orientat n jos

 • 18

  Pentru a bene cia de Sony Entertainment Network

  Facilitatea Sony Entertainment Network funcioneaz ca portal de Internet, funiznd direct pentru player-ul dvs. coninut de pe Internet i o varietate de programe de divertisment la cerere.

  z Unele materiale de pe Internet pot cere s e

  nregistrate pe calculator nainte de a putea redate.

  O parte a coninutului de Internet este posibil s nu e disponibil n anumite regiuni/ ri.

  Redarea prin intermediul reelei

  Pentru informaii privind Tipuri de iere care pot redate, consultai pag. 35.

  1 Conectai dispozitivul USB la mufa USB a player-ului (pag. 9).nainte de conectare, consultai manualul de instruciuni furnizat mpreun cu dispozitivul USB.

  2 Alegei [Video], [Music] sau [Photo] n meniul principal, folosind butoanele

 • 19

  1 Conectai playerul la o reea (pag. 15).

  2 Apsai butonul SEN al telecomenzii.3 Alegei simbolul unui coninut de pe

  Internet i o varietate de divertisment la cerere folosind butoanele

 • 20

  Apsarea butonului OPTIONS v pune la dispoziie o varietate de reglaje i operaii de redare. Elementele disponibile difer n funcie de situaie.

  Opiuni generale (Common options)

  Element Detalii[Repeat Setting]

  Stabilete modul repetitiv.

  [Play]/[Stop] Pornete sau oprete redarea.[Play from start]

  Pentru redarea unui element de la nceput.

  (Video) only - doar pentru video

  Element Detalii[AV SYNC] Stabilete diferena temporal

  ntre imagine i sunet, prin ntrzierea sunetului la ieire n raport cu imaginea la ieire. (ntre 0 i 120 milisecunde)

  [Video Settings]

  [Picture Quality Mode] : Pentru a regla imaginea n diferite condiii de iluminare din jur.

  [BNR] : Reduce zgomotul bloc mozaicat din imagine.

  [MNR] : Reduce zgomotul minor de contur (zgomot nar).

  [Pause] Pentru a face o pauz de redare.

  [Top Menu] A eaz meniul principal al unui disc BD sau DVD.

  Opiuni disponibile

  Pentru redarea unui ier de la un server DLNA folosind un alt echipament (Renderer)Cnd sunt redate, cu acest player, iere de la un server DLNA, putei utiliza un echipament compatibil cu controler-ul DLNA (telefon mobil etc.) pentru a comanda redarea.

  Acionai aceast unitate folosind un controler DLNA. Consultai manualul de instruciuni furnizat pentru Controlerul DLNA.

  Server

  Renderer

  Controller

  Redarea aceleiai muzici n camere diferite (Transmisie pentru serbare)

  Putei reda iere de muzic de pe acest player (gazd serbare) simultan n mai multe camere, n care se a alte echipamente marca Sony compatibile DLNA (invitai serbare) conectate la player i care bene ciaz de funcia PARTY STREAMING sau vice versa.

  1 Pregtii transmisia pentru o serbare PARTY STREAMING. Conectai playerul la o reea (pag. 15). Conectai n reea echipamente compatibile

  cu funcia PARTY STREAMING.

  Pentru a utiliza player-ul ca echipament gazd a unei serbri Selectai o pist din [Music], apoi selectai [Start PARTY] (nceperea serbrii) din meniul de opiuni pentru ca serbarea s nceap.

  Pentru a utiliza player-ul ca echipament invitat la o serbareSelectai (Party) din (Music), apoi selectai simbolul corespunztor echipamentului gazd.

  b Vnzarea i gama de produse compatibile cu facilitatea PARTY STREAMING difer de la o regiune la alta.

 • 21

  (Photo) only - doar pentru imagini

  Element Detalii[Slideshow Speed]

  Modi c viteza de succesiune a imaginilor.

  [Slideshow Effect]

  Stabilete efectele pentru succesiunile de imagini.

  [Slideshow BGM]

  [Off] : Oprete funcia. [My music from USB]:

  Stabilete ierele de muzic nregistrate n seciunea [Add Slideshow BGM].

  [Play from Music CD] : Stabilete pistele de pe discul CD-DA.

  [Change Display]

  Comut ntre [Grid View] i [List View].

  [Slideshow] Redarea unei succesiuni de imagini.

  [Rotate Left] Fotogra a este rotit n sens anti-orar cu 90.

  [Rotate Right]

  Fotogra a este rotit n sens orar cu 90.

  Element Detalii[Leave PARTY]

  Este prsit o serbare la care particip player-ul. Funcia PARTY STREAMING continu s e activ la celelalte echipamente participante.

  [Close PARTY]

  ncheie o serbare la care particip player-ul. Funcia PARTY STREAMING se ncheie pentru toate celelalte produse participante.

  [Music Search]

  Sunt a ate informaii de pe audio CD (CD-DA) pe baza tehnologiei Gracenote. Sunt cutate informaii asociate folosindu-se cuvinte cheie de la Gracenote cnd selectai [Track], [Artist] sau [Related]. Este a at o list a titlurilor cnd selectai [Playback History] sau [Search History].

  Element Detalii[Menu/ Popup menu]

  A eaz meniul extensibil al unui disc BD-ROM sau meniul unui DVD.

  [Title Search]

  Pentru cutarea unui titlu pe un disc video BD-ROM /DVD VIDEO i redarea de la nceput.

  [ChapterSearch]

  Pentru cutarea unui capitol i redarea de la nceput.

  [Audio] Schimb pista corespunztoare limbii folosite n cazul pistelor multilingve nregistrate pe un BD-ROM/ DVD VIDEO. Selecteaz coloana sonor la CD-uri.

  [Subtitle] Comut limba folosit pentru subtitrare cnd pe un BD-ROM/ DVD VIDEO subtitrarea este multilingva.

  [Angle] Comut ctre un alt unghi de vedere atunci cnd pe discul video BD-ROM/DVD VIDEO sunt nregistrri multiunghi.

  [IP Content Noise Reduction]

  Ajusteaz calitatea imaginii coninutului de pe Internet.

  [Video Search]

  A eaz informaiile de pe un BD-ROM/DVD ROM pe baza tehnologiei Gracenote. Caut informaii asociate folosind cuvinte cheie de la Gracenote cnd este selectat una dintre opiunile [Cast] sau [Related].Este a at o list de titluri la selectarea uneia dintre opiunile [Playback History] sau [Search History].

  (Music) only - doar pentru muzicElement Detalii[Add Slideshow BGM]

  Marcheaz iere de sunet din memoria USB ca fundal sonor pentru succesiunile de imagini.

  [Start PARTY]

  ncepe o serbare folosind sursa selectat. n funcie de surs, este posibil ca acest element s nu e a at.

 • 22

  Parcurgerea site-urilor de internetPutei conecta aparatul la Internet i s avei acces la diverse site-uri web.

  1 Pregtii aparatul pentru parcurgerea site-urilor web (Internet Browser).Conectai player-ul la o reea (pag. 15).

  2 Alegei (Network) n meniul principal, folosind butoanele

 • 23

  Opiuni disponibileSunt disponibile diverse reglaje i operaii la apsarea butonului OPTIONS.Elementele disponibile difer n funcie de situaie.

  Element Detalii[Browser Setup]

  A eaz reglajele de parcurgere a site-urile de Internet. [Zoom] : Mrete sau mico-

  reaz dimensiunea imaginii a ate.

  [JavaScript Setup] : activeaz sau dezactiveaz Java Script.

  [Cookie Setup] : stabilete dac s e sau nu acceptate cookies.

  [SSL Alarm Display] : activeaz sau dezactiveaz SSL.

  [Input] A eaz tastatura virtual ce permite introducerea de caractere n timpul parcurgerii de site-uri web.

  [Break] Deplaseaz cursorul pe rndul urmtor n fereastra de introducere a textului.

  [Delete] terge un caracter din partea stng a cursorului, la introducerea de text.

  [Window List] Este a at o list a tuturor site-urilor web.V permite s revenii la site-ul web anterior a at, prin selectarea ferestrei.

  [Bookmark List]

  Este a at lista site-urilor marcate pentru a reinute.

  [URL entry] V permite s introducei un URL cnd este a at tastatura virtual.

  [Previous page/ Next page]

  Pentru deplasarea la pagina precedent / urmtoare.

  [Cancel loading]

  Oprete accesarea unei pagini.

  [Reload] Acceseaz din nou aceeai pagin.

  Element Detalii[Add to Bookmark]

  Adaug pagina curent n lista celor marcate pentru a reinute.

  [Set as start page]

  Stabilete site-ul web curent a at ca pagin de pornire implicit.

  [Open in new windows]

  Deschide o legtur ntr-o nou fereastr.

  [Characterencoding]

  Stabilete codul de caractere.

  [Display certi cate]

  Vizualizarea certi catelor de server transmise de pagini compatibile SSL.

 • 24

  Folosirea interfeei de con gurare

  1 Alegei (Setup) n meniul principal, folosind butoanele

 • 25

  Continu pe pagina urmtoare T

  [ Audio Settings ] Reglaje audiox [BD-ROM 24p Output] - Ieire BD-ROM

  24p

  [Auto]: Sunt trimise la ieire semnale video 1920 1080p/ 24Hz numai atunci cnd conectai un televizor compatibil 1080/24p folosind mufa de ieire HDMI OUT.

  [On]: Activarea funciei.

  [Off]: Alegei aceast variant atunci cnd televizorul dvs. nu este compatibil cu semnale video 1080/24p.

  x [DVD-ROM 24p Output] - Ieire DVD-ROM 24p

  [Auto]: Sunt trimise la ieire semnale video 1920 1080p/ 24Hz numai atunci cnd conectai un televizor compatibil 1080/24p folosind mufa de ieire HDMI OUT.

  [Off]: Alegei aceast variant atunci cnd televizorul dvs. nu este compatibil cu semnale video 1080/24p.

  x [YCbCr/RGB (HDMI)][Auto]: Este detectat n mod automat televizorul conectat i este ales reglajul de culoare potrivit.

  [YCbCr (4:2:2)]: Este trimis la ieire semnal video YCbCr 4:2:2.

  [YCbCr (4:4:4)]: Este trimis la ieire semnal video YCbCr 4:4:4.

  [RGB]: Este trimis la ieire semnal video RGB.

  x [HDMI Deep Color Output] - adncimea de culoare la ieirea HDMI

  [Auto]: n mod normal alegei aceast variant.

  [16 bit], [12bit], [10bit]: Atunci cnd televizorul conectat este compatibil Deep Colour, este trimis la ieire semnal video pe 16 bii/12 bii/10 bii.

  [Off]: Alegei aceast variant atunci cnd imaginea este instabil sau culorile apar nenaturale.

  x [Pause Mode] - modul pauz

  [Auto]: n mod normal alegei aceast variant. Imaginile dinamice n micare vor aprea clare.

  [Frame]: Imaginile statice sunt a ate la nalt rezoluie.

  x [Audio (HDMI)][Auto]: n mod normal alegei aceast variant. Sunt trimise la ieire semnale corespunztor cu starea dispozitivului HDMI conectat.

  [PCM]: Sunt trimise la ieire semnale PCM prin mufa HDMI OUT .

  x [DSD Output Mode][On]: Trimite la ieire semnale DSD de la mufa HDMI OUT la redarea unui Super Audio CD. Cnd este selectat varianta [On], nu este transmis nici un semnal de ieire la celelalte mufe.

  [Off]: Trimite la ieire semnale PCM de la mufa HDMI OUT la redarea unui Super Audio CD.

  x [BD Audio Mix Setting][On]: Trimite la ieire semnal audio obinut prin mixarea canalului interactiv i a celui secundar cu canalul principal.

  [Off]: Trimite la ieire numai semnal audio primar. Alegei aceast variant pentru a trimite la ieire semnale audio HD ctre un ampli cator (receptor) AV.

  x [Dolby Digital/ DTS][Downmix PCM]: Convertete pentru a trimite la ieire semnale PCM Liniar. Alegei aceast variant la conectarea unui dispozitiv audio fr decodor ncorporat Dolby Digital sau DTS.

  [Bitstream]: Alegei aceast variant la conectarea unui dispozitiv audio cu decodor ncorporat Dolby Digital sau DTS.

 • 26

  x [DTS Neo:6][Cinema] / [Music] : Transmite la ieire sunet multicanal, simulat, pornind de la surse cu 2 canale, prin intermediul mufei HDMI OUT, n funcie de capacitatea echipamentului conectat, folosind modul DTS Neo:6 Cinema sau modul DTS Neo:6 Music.

  [Off]: Transmite la ieire sunetul cu numrul original de canale, prin intermediul mufei HDMI OUT.

  x [Audio DRC][Auto]: Redarea se efectueaz la parametrii dinamici speci cai de disc (numai pentru BD-ROM). Alte tipuri de discuri sunt redate la nivelul [On].

  [On]: Redarea se efectueaz la un nivel standard de compresie .

  [Off]: Redarea se efectueaz fr compresia dinamicii. Este produs un sunet mai dinamic.

  x [Downmix][Surround]: Sunt trimise la ieire semnale audio cu efect surround. Alegei aceast variant la conectarea unui dispozitiv audio care accept Dolby Surround (Pro Logic) sau DTS Neo:6.

  [Stereo]: Sunt trimise la ieire semnale audio fr efect surround. Alegei aceast variant la conectarea unui dispozitiv audio care nu accept Dolby Surround (Pro Logic) sau DTS Neo:6

  [ BD/DVD Viewing Settings ] - Reglaje pentru vizionarea BD/DVD

  x [BD/DVD Menu Language]Alege limba de baz a meniului pentru discuri BD-ROM sau DVD VIDEO.Dac alegei [Select Language Code], este a at interfaa pentru introducerea codului de limb. Introducei codul de limb regsit n Lista codurilor de limb (pag. 37).

  x [Audio Language]Alege limba de baz a coloanei sonore pentru discuri BD-ROM sau DVD VIDEO.Dac alegei [Original], este aleas limba care are prioritate pe disc. Dac alegei [Select Language Code], este a at interfaa pentru introducerea codului de limb. Introducei codul de limb regsit n Lista codurilor de limb (pag. 37).

  x [Subtitle Language] - subtitrareAlege limba de baz a subtitrrii pentru discuri BD-ROM sau DVD VIDEO.Dac alegei [Select Language Code], este a at interfaa pentru introducerea codului de limb. Introducei codul de limb regsit n Lista codurilor de limb (pag. 37).

  x [BD Hybrid Disc Playback Layer] - redarea straturilor unui disc hibrid

  [BD]: Se red stratul BD.

  [DVD/CD]: Se red stratul DVD sau CD.

  x [BD Internet Connection] - conectarea la internet a discului BD

  [Allow] (Permis) : Alegei n mod normal aceast variant.

  [Do not allow] (Nu permite): Nu permite conectarea la Internet.

 • 27

  [ Parental Control Settings ] - Reglaje pentru control parental

  x [Password] - parol

  Stabilete sau schimb parola pentru funcia de control parental. Parola v permite s restricionai accesul la redarea unui BD-ROM, DVD VIDEO sau la redarea video de pe Internet. Dac este necesar, putei diferenia nivelele de restricie pentru BD-ROM, DVD VIDEO sau Internet.

  x [Parental Control Area Code] - codul parental de regiune

  Redarea anumitor discuri BD-ROM, DVD VIDEO sau iere video de pe Internet poate limitat n funcie de regiunea geogra c. Anumite scene pot blocate sau nlocuite cu alte scene. Urmai instruciunile de pe ecran i introducei parola dvs. de 4 cifre.

  x [BD Parental Control] - control parental pentru discuri BD / [DVD Parental Control] - control parental pentru DVD/ [Internet Video Parental Control] - control parental video de Internet

  La activarea controlului parental, anumite scene pot blocate sau nlocuite cu alte scene. Urmai instruciunile de pe ecran i introducei parola dvs. de 4 cifre.

  x [Internet Video Unrated] - coninut video de Internet neevaluat [Allow]: Este permis redarea coninutului video de Internet neevaluat.

  [Block]: Coninutul video de Internet neevaluat este blocat.

  [ System Settings ] - Reglaje de sistem

  x [OSD Language]Stabilete limba de a are pe ecran a interfeelor.

  x [Control for HDMI]

  [On]: V permite folosirea funciei BRAVIA SYNC.Sunt disponibile facilitile : One-Touch Play System Power-Off Language follow

  [Off]: Oprete aceast funcie.

  zPentru detalii, consultai manualul furnizat mpreun cu televizorul sau componentele.

  x [HDMI: Linked to TV-OFF][On]: Playerul i componentele compatibile HDMI se opresc n mod automat atunci cnd televizorul conectat intr n modul standby (BRAVIA Sync).

  [Off]: Oprete aceast funcie.

  [ Music Settings ] - Reglaje pentru muzic

  x [Super Audio CD Playback Layer] - Stratul Super Audio CD redat

  [Super Audio CD]: este redat stratul SACD.[CD]: Este redat stratul CD.

  x [Super Audio CD Playback Channels] - Canale Super Audio CD redate

  [DSD 2ch]: Este redat zona cu 2 canale.[DSD Multi]: Este redat zona multicanal.

 • 28

  x [Quick Start Mode][On]: Scurteaz perioada necesar pentru pornirea aparatului.

  [Off]: Reduce consumul de putere n standby.

  x [Auto Standby][On]: Se revine automat n modul standby dac nu a fost apsat nici un buton timp de peste 30 de minute.

  [Off]: Oprete aceast funcie.

  x [Auto Display][On]: Pe ecran sunt a ate n mod automat informaii la schimbarea titlurilor, modurilor de imagine, semnalelor audio etc.

  [Off]: Informaiile sunt a ate numai atunci cnd apsai DISPLAY.

  x [Screen Saver][On]: Activeaz funcia de protecie a ecranului. Imaginea de protecie a ecranului apare dac nu folosii playerul pentru mai mult de 10 minute, cnd pe ecran este a at o interfa.

  [Off]: Oprete aceast funcie.

  x [Software Update Noti cation][On]: Stabilete ca playerul s v semnaleze cele mai noi versiuni software, pag. 24.

  [Off]: Oprete aceast funcie.

  x [Gracenote Settings][Auto]: Preia automat informaiile despre disc cnd redarea acestuia se oprete. Conectarea la reea este necesar pentru preluare.

  [Manual]: Sunt preluate informaiile despre disc cnd este selectat una dintre opiunile [Video Search] sau [Music Search].

  x [System information] - informaii de sistemEste a at versiunea de software a playerului i adresa MAC.

  [ Network Settings ] - Reglaje de reeax [Internet settings]Conectai mai nti playerul la reea. Pentru detalii, consultai seciunea Pasul 3 : Pregtirea pentru conectarea la reea (pag. 15).

  [Wired Setup]: Alegei aceast variant atunci cnd ai conectat aparatul direct la un router de band larg, folosind un cablu LAN.

  [Wireless Setup (ncorporat)]: Selectai aceasta cnd dorii s folosii LAN wireless care este ncorporat n player pentru conectarea la reeaua fr r.

  [View Network Status]: Este a at starea curent a reelei.

  z Pentru mai multe detalii, vizitai urmtorul site de Internet i citii cele mai frecvente ntrebri (FAQ) : http://support.sony-europe.com/

  x [Network Connection Diagnostic]Putei efectua diagnosticarea reelei pentru a veri ca dac a fost realizat n mod corespunztor conexiunea.

  x [Connection Server Setting]Stabilete dac s e a at sau nu server-ul conectat.

  x [Renderer Set-up][Automatic Access Permission] : Stabilete dac

  s e permis sau nu accesul automat de la un produs compatibil recent detectat cu renderer-ul DLNA.

  [Renderer Name] : a eaz denumirea player-ului aa cum este prezentat n lista cu alte produse DLNA din reea.

  x [Software License Information] - informaii privind licena software-uluiSunt a ate informaiile legate de Licena pentru software.

 • 29

  x [Renderer Access Control]Este a at o list a produselor compatibile cu controler-ul DLNA i este stabilit dac ecare produs este accesibil prin intermediul player-ului sau nu.

  x [Party Auto Start][On]: Este nceput o serbare (PARTY) sau se altur uneia deja n curs de desfurare, la solicitarea unui produs din reea compatibil cu funcia PARTY STREAMING.[Off]: Este oprit funcia.

  x [Media Remote Device Registration]nregistreaz dispozitivul dvs. de comand la distan (Media Remote).

  x [Registered Media Remote Device]A eaz o list a dispozitivelor dvs. de comand la distan (Media Remote).

  [ Easy Setup ] - Reglaje facile

  x [Easy Initial Settings]Selectai [Easy Initial Settings] pentru a speci ca reglajele de baz. Urmai instruciunile a ate pe ecran.

  x [Easy Network Settings]Selectai [Easy Network Settings] pentru a speci ca reglajele de reea. Urmai instruciunile a ate pe ecran.

  [Resetting] - Reiniializare

  x [Reset to Factory Default Setting]Putei aduce toate reglajele playerului la valorile stabilite n fabric prin selectarea unui grup de elemente. Toate valorile elementelor din acel grup vor aduse la valorile iniiale.

  x [Initialize Personal Information]Putei terge informaiile personale stocate n player.

 • 30

  Soluionarea problemelorDac n timpul utilizrii aparatului ntmpinai oricare dintre problemele prezentate mai jos, folosii acest ghid de soluionare a defeciunilor care v ajut s remediai problemele aprute nainte de a solicita reparaii. n cazul n care problema persist, consultai cel mai apropiat dealer Sony.

  Imagine

  Imaginea nu este prezent sau nu este trimis n mod corespunztor la ieire Veri cai dac toate cablurile de conexiune

  sunt ferm conectate (pag. 13). Comutai selectorul de intrare al televizorului

  dvs. pentru a a a semnal primit de la player. Reiniializai reglajul pentru rezoluia video cea

  mai redus la ieire, apsnd pentru mai mult de 10 secunde butonul x al playerului.

  n cazul conexiunilor HDMI, ncercai s :1 Oprii i repornii playerul. 2 Oprii i repornii echipamentul conectat. 3 Deconectai i apoi reconectai cablul HDMI.

  Mufa HDMI OUT este conectat la un dispozitiv DVI care nu accept tehnologia de protecie a drepturilor de autor.

  Pentru conexiuni HDMI, veri cai reglajele [Output Video Format] de la [Reglaje pentru ecran] (pag. 25).

  Atunci cnd la ieire sunt trimise semnale analogice, alegei pentru [BD-ROM 24p Output] sau pentru [DVD-ROM 24p Output] varianta [Off] la seciunea [Reglaje pentru ecran] (pag. 25).

  Pentru discuri BD-ROM, veri cai opiunea [BD-ROM 24p Output] sau [DVD-ROM 24p Output] de la [Reglaje pentru ecran] (pag. 25).

  Limba de a are pe ecran este comutat n mod automat cnd este conectat mufa HDMI OUT n cazul n care pentru [Control for HDMI] a

  fost aleas varianta [ON] (pag. 27), limba de a are pe ecran comut corespunztor cu reglajele de limb ale televizorului conectat (dac modi cai reglajele televizorului etc.)

  Sunetul nu este prezent sau nu este trimis n mod corespunztor la ieire. Veri cai ca toate cablurile de conexiune s e

  ferm conectate (pag. 13). Comutai selectorul de intrare al ampli catorului

  AV (receptorului) dvs. astfel ca semnalele audio de la player s ajung la ieirea ampli catorului AV (receptorului).

  n cazul n care semnalul audio nu iese prin mufa DIGITAL OUT (COAXIAL) / HDMI OUT, veri cai reglajele audio (pag. 25).

  n cazul conexiunilor HDMI, ncercai urmtoarele:1 Oprii i repornii playerul. 2 Oprii i repornii echipamentul conectat. 3 Deconectai i apoi reconectai cablul HDMI.

  n cazul unei conexiuni HDMI, dac playerul este conectat la televizor prin intermediul unui ampli cator AV (receptor), ncercai s conectai cablul HDMI direct la televizor. Deasemenea, consultai manualul de utilizare furnizat mpreun cu ampli catorul AV (receptorul).

  Mufa HDMI OUT este conectat la un dispozitiv DVI (mufele DVI nu transmit semnal audio).

  Dispozitivul conectat la mufa HDMI OUT nu accept formatul audio al playerului. Veri cai reglajele audio (pag. 25).

  Datele audio HD nu sunt trimise la ieire (pentru Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio sau DTS-HD Master Audio). Alegei pentru pentru [BD Audio MIX Setting]

  varianta [Off] la seciunea [Audio Settings] (pag. 25).

  Veri cai dac ampli catorul AV (receptor) conectat este compatibil cu ecare dintre formatele HD Audio.

  Sunetul interactiv nu este trimis la ieire. Alegei pentru pentru [BD Audio MIX Setting]

  varianta [On] la seciunea [Reglaje audio] (pag. 25).

  SunetInformaii suplimentare

 • 31

  Continu pe pagina urmtoare T

  Dispozitive USB

  Playerul nu recunoate un dispozitiv USB conectat la player Veri cai dac dispozitivul USB este ferm

  conectat la mufa USB. Veri cai integritatea cablului i a dispozitivului

  USB. Veri cai ca dispozitivul USB s e pornit. Dac dispozitivul USB este conectat prin

  intermediul unui hub USB, conectai dispozitivul USB direct la player.

  Reea de divertisment Sony

  Sunetul/ imaginea sunt de slab calitate /anumite programe sufer o pierdere de detalii, n special n timpul redrii cu vitez mrit sau pe durata scenelor ntunecate Calitatea imaginii/ sunetului poate ameliorat

  prin modi carea vitezei conexiunii. Sony recomand o vitez de cel puin 2,5 Mbps pentru de niie video standard i de 10 Mbps pentru video de nalt de niie.

  Imaginea este prea mic Apsai M pentru a o mri.

  Disc

  Discul nu este redat Discul este murdar sau este ndoit. Discul este plasat cu faa n sus. Amplasai

  discul cu faa nregistrat orientat n jos. Discul a fost nregistrat ntr-un format care nu

  este redat de acest player. (pag. 34). Acest player nu red discuri care nu au fost

  corect nalizate. Codul de regiune al discului BD sau DVD nu

  se potrivete cu acest player.

  Playerul nu poate conectat la reea Veri cai conexiunea la reea (pag. 15) i

  reglajele de reea (pag. 28).

  Nu putei conecta calculatorul la Internet dup ce a fost efectuat procedura [Wi-Fi Protected Setup (WPS)]. Reglajele wireless ale router-ului pot

  modi cate automat dac folosii funcia Wi-Fi Protected Setup nainte de a efectua reglajele router-ului. n acest caz, modi cai n mod corespunztor reglajele wireless ale calculatorului.

  Nu putei conecta player-ul la router-ul LAN wireless. Veri cai dac este pornit router-ul LAN

  wireless. n funcie de elementele mediului nconjurtor,

  de exemplu materialul din care sunt construii pereii, condiiile de recepie a undelor radio sau de obstacolele dintre player i router-ul LAN wireless, distana de comunicaie se poate scurta. Apropiai playerul de router-ul LAN wireless.

  Dispozitivele care folosesc banda de frecvene de 2,4 GHz, cum ar cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth sau echipamentele digitale fr cabluri, pot ntrerupe comunicaia. ndeprtai player-ul de astfel de echipamente sau oprii respectivele aparate.

  Router-ul wireless dorit nu apare n lista de reele wireless. Apsai RETURN pentru a reveni la interfaa

  precedent i efectuai nc o dat operaia de con gurare wireless. Dac router-ul wireless dorit nu este detectat nici n acest caz, apsai RETURN pentru a selecta [Manual registration] (nregistrare manual).

  Conectarea la reea

 • 32

  Funcia de comand pentru HDMI nu acioneaz (BRAVIA Sync) Veri cai ca pentru [Control for HDMI] s e

  aleas varianta [On] (pag. 27). Dac ai schimbat conexiunea HDMI, oprii i

  repornii playerul. Dac a intervenit o cdere de tensiune, alegei

  pentru [Control for HDMI] varianta [Off] apoi alegei din nou pentru [Control for HDMI] varianta [On] (pag. 27).

  Veri cai urmtoarele i consultai manualul de utilizare furnizat mpreun cu echipamentele. Componenta conectat este compatibil

  cu funcia de comand HDMI [Control for HDMI].

  Reglajele pentru funcia de comand HDMI ale componentei au fost corect efectuate.

  Atunci cnd conectai playerul la televizor prin intermediul unui ampli cator AV (receptor) Dac ampli catorul AV (receptorul) nu este

  compatibil cu funcia [Control for HDMI], este posibil s nu putei comanda televizorul de la player.

  Cnd modi cai conexiunea HDMI, cnd deconectai i reconectai cablul de alimentare, sau dac a intervenit o cdere de tensiune, ncercai urmtoarele: 1 Comutai selectorul de intrare al

  ampli catorului AV (receptor) astfel ca imaginea provenit de la player s apar pe ecran.

  2 Alegei pentru [Control for HDMI] varianta [Off], apoi alegei din nou pentru [Control for HDMI] varianta [On] (pag. 27). Consultai manualul de utilizare furnizat mpreun cu ampli catorul AV (receptor).

  Comanda HDMI (BRAVIA Sync)

  Cnd pornii playerul, este a at mesajul [A new software version is available. Please go to the Setup section of the menu and select Network update to perform the update.] (O nou versiune software este disponibil. V rugm s trecei la seciunea Con gurare a meniului i s selectai Network Update pentru actualizare). Vedei [Actualizarea prin reea] (pag. 24) pentru a

  actualiza playerul cu o nou versiune software.

  Nu putei activa funcia PARTY STREAMING. Veri cai dac pentru [Party Auto Start] este

  aleas varianta [On] la [Network Settings] (pag. 29).

 • 33

  Redarea nu este efectuat de la nceputul seciunii de coninut Apsai OPTIONS, apoi alegei [Play from

  start] (Redare de la nceput).

  Redarea nu se reia din punctul de reluare n care ai ntrerupt ultima dat redarea. Punctul de reluare poate ters din memorie

  atunci cnd : ai deschis compartimentul pentru discuri, ai deconectat cablul USB, redai alt seciune de coninut, ai oprit playerul.

  Compartimentul pentru disc nu se deschide i nu putei scoate discul nici dup ce ai apsat Z. ncercai urmtoarele:1 Oprii playerul i decuplai cablul de

  alimentare.2 Recuplai cablul de alimentare n timp ce inei

  apsat butonul Z al playerului.3 Meninei apsat Z pn ce se deschide

  compartimentul pentru disc.4 Scoatei discul.5 Meninei apsat butonul ]/1 al player-ului

  mai mult de 10 secunde pn ce playerul se oprete.

  Altele

  Funcia de oprire a alimentrii sistemului (System Power-Off) nu este disponibil (BRAVIA Sync). Veri cai dac pentru [Control for HDMI] i

  [HDMI: Linked to TV-off] este aleas varianta [On] (pag. 27).

  Playerul nu rspunde la nici o comand de la butoane. n interiorul playerului a condensat umezeal

  (pag. 3). Meninei apsat butonul [/1 al playerului mai

  mult de 10 secunde pn ce playerul se oprete. Dac playerul nu rspunde n continuare la nici o comand de la butoane, deconectai i reconectai cablul de alimentare.

 • 34

  Speci caiiSistemLaser : Laser cu semiconductor

  Intrri i ieiriNumele mufei: tip muf/ nivel de ieire/impedan)

  LINE OUT R-AUDIO-L: Muf phono/2Vrms/10 kilohm

  DIGITAL OUT (COAXIAL): Muf Phone/ 0,5Vp-p/ 75 ohm

  HDMI OUT: conector standard HDMI 19-pin

  LINE OUT VIDEO: Muf fono/1.0Vp-p/ 75 ohm

  LAN (100): 100BASE-TX Terminal

  USB: Muf USB tip A

  (Pentru conectarea unei memorii USB, a unui cititor de carduri de memorie, a unei camere foto digitale sau a unei camere video digitale)

  WirelessLAN wireless standard : IEEE 802.11 b/g/nDomeniul de frecvene : Banda de 2,4 GHz ; canalele 1 - 13Modulaie : modem DSSS i OFDM

  Caracteristici generaleCerine de alimentare: 220 V 240 V c.a., 50/60 HzConsum de putere (aprox.): 11 WDimensiuni (aprox.):

  320 mm 200 mm 43 mm (L/A/) inclusiv prile proeminente

  Masa (aprox.): 1,2 kgTemperatur de lucru: 5 C la 35 C

  Umiditate de lucru: 25% la 80%

  Accesorii furnizate Consultai pag. 12

  Design-ul i speci caiile pot modi cate fr s i avizai.

  Discuri ce pot redate

  Disc*1 Blu-ray

  BD-ROMBD-R*2/BD-RE*2

  DVD*3 DVD-ROM DVD-R/DVD-RW DVD+R/DVD+RW

  CD*3 CD-DA (CD de muzic) CD-ROM CD-R/CD-RW Super Audio CD

  *1 Deoarece speci caiile discurilor Blu-ray sunt noi i n curs de dezvoltare, anumite discuri este posibil s nu poat redate, n funcie de tipul de disc i de versiune. Totodat, ieirea audio difer n funcie de surs, de mufa de ieire conectat i de reglajele audio selectate.

  2) BD-RE: Ver.2.1BD-R: Ver.1.1, 1.2, 1.3 inclusiv BD-R (tip LTH), tip pigment organic.BD-R nregistrat cu un calculator nu poate redat dac postscripturile sunt nregistrabile.

  3) Un disc CD sau DVD nu va redat dac nu a fost corect nalizat. Pentru mai multe informaii, consultai manualul de instruciuni ce nsoete dispozitivul de nregistrare.

  Discuri ce nu pot redateg BD cu cartu,g BDXL,g DVD-RAM,g HD DVD,g discuri DVD Audio,g PHOTO CD,g partea cu date a unui CD-Extras,g Super VCD,g Partea cu material audio de discuri duale

 • 35

  Note legate de discuriAcest produs este destinat redrii discurilor ce corespund standardului Compact Disc (CD). Discurile Duale i anumite discuri de muzic codate cu ajutorul tehnologiei de protejare a copyright-ului nu corespund standardului Compact Disc (CD). De aceea, aceste discuri este posibil s nu e redate de acest aparat.

  Note legate de operaiile de redare ale unui BD/ DVDAnumite operaii de redare ale unui BD/DVD pot impuse intenionat de productorii software-ului. Cum sistemul red un BD/DVD conform coninutului discului proiectat de productorii software-ului, este posibil ca anumite faciliti de redare s nu e disponibile.

  Note legate de discuri BD/ DVD cu strat dubluRedarea imaginii i a sunetului pot ntrerupte momentan la trecerea de la un strat la altul.

  Codul de regiune (doar pentru BD-ROM / DVD VIDEO)Sistemul dvs. are un cod de regiune marcat pe spatele aparatului i va reda doar discuri BD-ROM/ DVD VIDEO marcate cu acelai cod de regiune sau cu simbolul .

  MuzicFormatul ierului ExtensiiMP3 (MPEG-1 Audio Layer III)

  .mp3

  AAC*1*2*6 .m4aWMA9 Standard*1*2*6 .wmaLPCM .wav

  FotoFormatul ierului ExtensiiJPEG .jpg, .jpegPNG .png *7GIF .gif *7

  *1 Acest aparat nu red iere codate cu DRM.*2 Player-ul nu red acest format de ier cu un

  server DLNA. *3 Player-ul poate reda numai materiale video

  cu de niie standard cu un server DLNA.*4 Acest player poate reda iere n format

  AVCHD Ver. 2.0.*5 Aparatul red iere n format AVCHD care

  sunt nregistrate prin intermediul unei camere video digitale etc. Discurile n format AVCHD nu vor redate dac nu sunt corect nalizate.

  *6 Aparatul nu red iere codate cu Lossless.*7 Player-ul nu poate reda iere animate tip

  PNG sau GIF.b n funcie de format, de condiiile de codare sau

  de cele de nregistrare, este posibil ca anumite iere s nu e redate.

  Este posibil ca anumite iere editate cu un calculator PC s nu e redate.

  Playerul poate recunoate urmtoarele iere sau directoare de pe discuri BD, DVD, CD sau de pe dispozitive USB : directoare pn la nivelul de imbricare 9 pn la 500 de iere/ directoare ntr-un

  singur arbore. Playerul poate recunoate urmtoarele iere

  sau directoare stocate pe un server DLNA : directoare pn la nivelul de imbricare 19 pn la 999 de iere/ directoare ntr-un

  singur arbore. Este posibil ca anumite dispozitive USB s nu

  funcioneze cu acest sistem. Sistemul poate recunoate dispozitive Mass

  Storage Class (MSC) (cum ar o memorie ash sau un HDD) i dispozitive din categoria celor de captur de fotogra i (SICD) i o tastatur cu 101 de taste.

  Tipuri de iere care pot redate

  VideoFormatul ierului ExtensiiMPEG-1 Video/ PS*1*2

  MPEG-2 Video/PS, TS*1*3.mpg, .mpeg, .m2ts, .mts

  MPEG-4 AVC*1*2 .mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts

  WMV9*1*2 .wmv, .asfAVCHD*2*4 *5Xvid .avi,

 • 36

  Note despre discuri Pentru a menine discurile curate, cnd le folosii

  prindei-le de muchie. Nu atingei suprafaa. Praful, amprentele digitale i zgrieturile de pe suprafaa discului pot cauza disfuncionaliti.

  Nu expunei discurile radiaiilor solare directe sau surselor de cldur cum ar conductele de aer cald i nici nu le lsai n maina parcat la soare deoarece temperatura n interior poate crete foarte mult.

  Dup redare, pstrai discurile n cutiile lor. Curai discul cu o bucat de pnz de ters.

  tergei discul dinspre centru spre exterior.

  Nu folosii solveni cum ar benzina, tinerul, ageni de curare disponibili n comer sau spray-uri antistatice pentru LP de vinil.

  Dac ai imprimat eticheta discului, avei grij ca aceasta s se usuce nainte de a reda discul.

  Nu folosii urmtoarele tipuri de discuri : discuri pentru tergerea lentilelor, care au forme nonstandard (de ex.

  dreptunghiulare, n form de inim), care au etichete sau abibilduri lipite pe ele, care au celofan sau lipici pe ele.

  Nu retuai suprafaa nregistrat a unui disc pentru a nltura zgrieturile.

  Note despre discuri

  Deoarece comunicaia prin intermediul funciei LAN wireless este stabilit prin unde radio, semnalul wireless poate interceptat. Pentru a proteja comunicaia wireless, acest aparat accept diverse funcii de securitate. Avei grij s realizai corect reglajele legate de securitate, n concordan cu mediul reelei.

  Fr securitateCu toate c reglajele pot efectuate cu uurin, oricine poate intercepta comunicaia wireless sau se poate conecta la reeaua dvs. wireless, chiar fr a dispune de instrumente so sticate. Reinei c exist riscul de acces neautorizat sau de intercepie a datelor.

  WEPWEP aplic securitatea comunicaiilor pentru a mpiedica persoanele strine s intercepteze comunicaia sau s aib acces la reeaua dvs. wireless. WEP este o tehnologie de securitate meninut pentru compatibilitate, care permite i conectarea de dispozitive mai vechi, care nu sunt compatibile cu TKIP/AES.

  WPA-PSK (TKIP), WPA2-PSK (TKIP)TKIP este o tehnologie de securitate dezvoltat pentru a corecta de cienele tehnologiei WEP. TKIP asigur un nivel de securitate mai nalt dect WEP.

  WPA-PSK (AES), WPA2-PSK (AES)AES este o tehnologie de securitate care utilizeaz o metod de securitate avansat, diferit de WEP i TKIP.AES asigur un nivel de securitate mai nalt dect WEP sau TKIP.

  n legtur cu securitatea LAN wireless

  Pentru a evita deteriorarea datelor, a dispozitivului de memorie USB sau a altor dispozitive, oprii player-ul nainte de conectarea sau de decuplarea memoriei USB sau a altor dispozitive.

  Este posibil ca acest aparat s nu redea uniform iere video de mare vitez nregistrate pe un DATA CD. V recomandm s vizionai astfel de iere nregistrate pe discuri DATA DVD.

 • 37

  Numere de cod ale televizoarelor care pot acionate

  Productor Cod numericSony 01 (implicit)Hitachi 24LG/Goldstar 76Loewe 45Panasonic 17, 49Philips 06, 08, 72Samsung 71Sharp 29Toshiba 38

  n timp ce meninei apsat -TV- [/1, introducei numrul de cod al productorului, folosind butoanele numerice.Dac sunt listate mai multe numere de cod, introducei pe rnd cte unul, pn ce gsii unul care funcioneaz pentru televizorul dvs.

 • 38

  Pentru detalii, consultai [BD/DVD Viewing Settings] (Reglaje pentru vizionarea BD/DVD) (pag. 26)Denumirea limbilor este conform cu standardul ISO 639 : 1988 (E/F).

  Cod Limb Cod Limb Cod Limb Cod Limb1027Afar1028 Abkhazian1032 Afrikaans1039 Amharic1044 Arab1045 Assamese1051 Aymara1052 Azerbaijani1053 Bashkir1057 Bielorus1059 Bulgar1060 Bihari1061 Bislama1066 Bengali1067 Tibetan1070 Breton1079 Catalan1093 Corsican1097 Ceh1103 Galez1105 Danez1109 German1130 Bhutani; Dzongkha1142 Greac1144 Englez1145 Esperanto1149 Spaniol1150 Estonian1151 Basc1157 Persan1165 Finlandez1166 Fiji1171 Faroese1174 Francez1181 Frisian

  1183 Irlandez1186 Scots Gaelic1194 Galician1196 Guarani1203 Gujarati1209 Hausa1217 Hindi1226 Croat1229 Maghiar1233 Armean1235 Interlingua1239 Interlingue1245 Inupiak1248 Indonezian1253 Icelandic1254 Italian1257 Hebrew (Ebraic)1261 Japonez1269 Yidi1283 Javanese1287 Georgian1297 Kazakh1298 Greenlandic; Kalaallisut1299 Cambogian1300 Kannada1301 Korean1305 Kashmiri1307 Kurd1311 Kirghiz1313 Latin1326 Lingala1327 Laothian; Lao1332 Lituanian1334 Leton

  1345 Malagasy1347 Maori1349 Macedonean1350 Malayalam1352 Mongol1353 Moldoveneasc1356 Marathi1357 Malay1358 Maltez; Malese1363 Burmese1365 Nauru1369 Nepalez1376 Olandez1379 Norvegian1393 Occitan1403 (Afan) Oromo1408 Oriya1417 Punjabi; Panjabi1428 Polonez1435 Pashto; Pushto1436 Portughez1463 Quechua1481 Rhaeto-Romance1482 Kirundi; Rundi1483 Romn1489 Rus1491 Kinyarwanda1495 Sanskrit1498 Sindhi1501 Sangho; Sango1502 Srbo-Croat1503 Singhalez; Sinhalese1505 Slovac1506 Sloven

  1507 Samoan1508 Shona1509 Somalez1511 Albanez1512 Srb1513 Siswati; Swati1514 Sesotho; Sotho sud1515 Sundanez1516 Suedez1517 Swahili1521 Tamil1525 Telugu1527 Tajik1528 Thai1529 Tigrinya1531 Turkmen1532 Tagalog1534 Setswana1535 Tonga; i-le Tonga1538 Turc1539 Tsonga1540 Ttar1543 Twi1557 Ucrainian1564 Urdu1572 Uzbec1581 Vietnamez1587 Volapk1613 Wolof1632 Xhosa1665 Yoruba1684 Chinez1697 Zulu

  1703 Nu este speci cat

  Cod Zon Cod Zon Cod Zon Cod Zon2044, Argentina (ar)2047, Australia (au)2046, Austria (at)2057, Belgia (be)2070, Brazilia (br)2090, Chile (cl)2092, China (cn)2093, Columbia (co)2304, Coreea (kr)2115, Danemarca (dk)

  2086, Elveia (ch)2165, Finlanda ( )2174, Frana (fr)2109, Germania (de)2200, Grecia(gr)2219, Hong Kong (hk)2248, India (in)2238, Indonezia (id)2239, Irlanda (ie)2254, Italia (it)

  2276, Japonia (jp)2333, Luxemburg (lu)2363, Malaezia (my)2184, Marea Britanie (gb)2362, Mexic (mx)2376, Olanda (nl)2390, Noua Zeeland (nz)2379, Norvegia (no)2427, Pakistan (pk)2424, Philippines (ph)

  2428, Polonia (pl)2436, Portugalia (pt)2489, Rusia (ru)2501, Singapore (sg)2149, Spania (es)2499, Suedia (se)2528, Tailanda (th)2543, Taivan (tw)

  Lista codurilor de limb

  Lista codurilor de zon / pentru control parental Pentru detalii, consultai [Parental Control Area Code] - codul parental de regiune (pag. 27).

 • Software-ul acestui player poate actualizat n viitor. Pentru a a a detalii despre orice aduceri la zi disponibile, v rugm s vizitai urmtoarele adrese de Internet : pentru clienii din rile europene :

  http://support.sony-europe.com/ pentru clienii din Australia / Noua Zeeland :

  http://sony-asia.com/support/

  Pentru a gsi observaii utile, sfaturi i informaii despre produse Sony i servicii, v rugm s vizitai adresa de Internet:

  http://sony-europe.com/myproduct/z

  Dezafectarea echipamentelor electrice i electronice vechi (Valabil n Uniunea European i n celelalte state europene cu sisteme de colectare separate)Acest simbol marcat pe un produs sau pe ambalajul acestuia indic faptul c respectivul produs nu trebuie considerat reziduu menajer n momentul n care dorii s l dezafectai. El trebuie dus la punctele de colectare destinate reciclrii echipamentelor electrice i electronice.

  Dezafectnd n mod corect acest produs vei ajuta la prevenirea posibilelor consecine negative asupra mediului nconjurtor i sntii oamenilor care pot cauzate de tratarea inadecvat a acestor reziduuri. Reciclarea materialelor va ajuta totodat la conservarea resurselor naturale. Pentru mai multe detalii legate de reciclarea acestui produs, v rugm s consultai biroul local, serviciul de preluare a deeurilor sau magazinul de unde ai achiziionat produsul.

  RO

  http.//www.sony.ro


Recommended