+ All Categories
Home > Documents > Zn Timisoara 29 aprilie 2016

Zn Timisoara 29 aprilie 2016

Date post: 28-Jul-2016
Category:
Upload: zile-si-nopti
View: 232 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
 
40
TIMIŞOARA/ARAD 29 APRILIE - 5 MAI 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER www.zilesinopti.ro
Transcript
Page 1: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

TIMIŞOARA/ARAD29 APRILIE - 5 MAI 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

www.zilesinopti.ro

Page 2: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 3: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

/AR

AD

LIVE: OTHERSIDE

CHECK-OUT TMIȘOARA

EXPOZIȚIE: AD VITAM

1.05LIVE: OTHERSIDE CONCERT LA CĂPIȚE 21:00

2.05CHECK-OUT TMIȘOARA MUZICĂ- FLASHMOB PIAȚA UNIRII 17:00

4.05EXPOZIȚIE: AD VITAM SOPHIE ZENON GALERIA JECZA 11:00

EXPOZIȚIEVINCENT VANGOGHO zonă de creație mai puțin cunoscută din ope-ra lui van Gogh, o sută de desene realizate de unul dintre cei mai cunoscuți pictori ai lumii, unul din-tre părinții artei moderne, a cărui viață poate fi des-cifrată chiar prin peisajele post-impresioniste sau autoportrete.

CHECK-OUTIMIȘOARA Timișoara Capitala Ti-nerilor invită publicul să răspundă la întrebarea ”Ce caut în Timișoara”, sub formă de literatură, desen, muzică și dans, printr-o serie de eveni-mente cu și pentru tineri, în parcurile Justiției, Co-piilor și Piata Libertății.

Unde: Muzeul de Artă Unde: Diverse locațiiCând: 2 mai Orele: 16:30

Page 4: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

4

30.04ANONIM TM’S EASTER MAYHEM TRADIȚIONALUL PARTY DE PAȘTI CLUB D'ARC 23:59

2.05 CHECK-OUT TIMIȘOARA DANS, FLASHMOB PIAȚA LIBERTĂȚII 17:00

3.05TIMIȘOARA MUZICALĂ TAMÁS ÉRDI (UNGARIA) RECITAL DE PIAN. SALA CAPITOL 19:00

HOTEL PMSpectacol de teatru cu întâmplări absurde și neașteptate ce au loc într-o cameră de hotel, unde musafirii descoperă spațiul prin dans, explo-rând decorul - camera devenind spațiu simbolic în care trăirile umane sunt caricaturizate.

PRINTRE PAȘIExpoziția de fotografie a artistului Cosmin Ioachim Dămian reprezintă un mic capitol din ale sale lucrări, ce surprind ”pașii trecătorilor” care ”sunt uneori semne, alteori direcții, armonii ce mas-chează contratimpuri…”.

CHECK-OUT TIMIȘOARA

ANONIM TM’S EASTER MAYHEM

TIMIȘOARA MUZICALĂ

/TIMISOARA

Unde: Papillon CafeCand: 4 mai Orele: 10:00

Unde: Teatrul German de StatCand: 29 aprilie Orele: 19:30

Page 5: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

Page 6: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

6

STUDENTFEST - 25 DE ANI DE ARTĂ ȘI CULTURĂ

StudentFest, cel mai mare festival studențesc de artă și cultură din România, organizat anual de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), sărbătorește anul acesta 25 de ani de existență și se va desfășura în perioada 19 - 28 mai 2016, la Timișoara. Festivalul oferă tinerilor artişti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta profesional, dar şi de a se promova. Printre cele 15 secțiuni din acest an, Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design Vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafică,

Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru, festivalul dorește să le ofere tinerilor talentați din cât mai multe domenii posibilitatea de a se face remarcați. În 2016, StudentFest a ajuns la 25 de ani, o vârstă importantă pentru un festival de artă prin însăși valoarea temporală a acestui număr. De-a lungul edițiilor, calitatea festivalului a fost recunoscută atât de public, cât și de jurii prestigioase. Astfel, Student-Fest este pentru al treilea an consecutiv Proiectul de voluntariat al anului în România în domeniul Artă și Cultură, premiu acordat în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor (pentru edițiile 2013, 2014 și 2015) și pentru al patrulea an la rând Cel mai bun Proiect de

Tineret din județul Timiș, premiu acordat în cadrul Galei Proiectelor pentru Tineret Timiș (pentru edițiile 2012, 2013, 2014 și 2015). De ase-menea, de-a lungul anilor Student-Fest a câștigat premii și a obținut mai multe locuri pe podiumul do-meniului Artă și Cultură și la bine-cunoscuta Gală a Societății Civile (locul I în 2005, locul II în 2010 și locul III în 2011). Toate aceste premii sunt o garanție a succesului forma-tului festivalului, fiind un reper pen-tru artiștii ce ne trec pragul.Începând cu anul 2015, un juriu internațional format din experți în artă, cultură, afaceri și în sectoarele politice oferă festivalurilor presti-gioase din Europa certificarea de festival european EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe). StudentFest face parte dintre pri-mele festivaluri europene care au obținut această recunoaștere, cali-tatea festivalului fiind apreciată la nivelul întregului continent.Anul acesta va fi abordată o viziune bidirecțională, axată pe de o parte pe rolul artistului în societate ca element creator, în contextul în care lumea are nevoie de reînnoirea permanentă a unor astfel de valori, dar și pe simbolistica artei în socie-tate ca element de înălțare cultura-lă. Fiind vorba de ediția aniversară de 25 de ani, ne propunem valori-ficarea artei și a noțiunii de artist în timp și încurajăm pe această cale implicarea tinerilor în acest mani-fest cultural. Pentru mai multe detalii, vă invi-tăm să accesați site-ul www.stu-dentfest.ro

Page 7: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 8: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

8

Cel mai iubit artist latin al tuturor timpurilor se reîn-toarce în România, după succesul absolut de anul tre-cut înregistrat la Cluj-Napoca. Julio Iglesias a ales de această dată orașul Timișoara, unde a concertat în urmă cu 9 ani în fața a peste 20.000 de oameni.

Concertul, organizat de agenția Quantum Media (promoterul concertului de succes Julio Iglesias de la Cluj-Napoca de anul trecut), va avea loc în premieră, într-un cadru de poveste, în Piața Libertății, în data de 15 mai 2016, începând cu orele 18:30.

Timișorenii sunt așteptați să ia parte la cel mai mare eveniment al anului, într-o atmosferă romantică și plină de energie, în compania marelui Julio Iglesias, un idol iubit de oameni din toate colțurile lumii.

După o carieră de mai bine de 45 de ani, artistul internațional Julio Iglesias, aflat în top 10 artiști cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, cu peste 2600 discuri de aur și platină, își va cuceri audiența, în acom-paniamentul orchestrei sale, fiind susținut de trei voci

suave feminine.

Cei prezenți vor avea o nouă șansă de a-și asculta și aplauda artistul favorit pentru interpretările live re-marcabile ale melodiilor de succes, precum: ”Amor, Amor”, ”Nathalie”, “Manuela”, „Hey!”, “La carrete-ra”, “Abrazame” sau „All of You”.

Pe langă acestea, publicul din Timișoara va avea ocazia să asculte, în premieră absolută, versiuni live ale pieselor de pe ultimul material discografic lansat de artist în toamna anului 2015, intitulat “Mexico”.

“Este ultimul meu album inregistrat intr-un studio” a declarat artistul la conferința de presă de lansare a albumului său, însă și-a asigurat fanii că “nu se va retrage de pe scenă, până când nu va fi împiedicat de viață sau de public”.

În deschiderea concertului Julio Iglesias de la Timișoara va cânta fiul cântărețului – Julio Iglesias Jr.

JULIO IGLESIAS REVINE LATIMIȘOARA CU UN CONCERT FABULOS

Page 9: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 10: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

10

1.05EASTER RAVE DE MAI NIGHTLONG NIGHTLONG 20:00

3.05EXPOZIȚIE: OUL, SIMBOL PASCAL MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN 10:00

5.05ZILELE CULTURII MAGHIARE CASA ARTELOR 10:00

EASTER RAVE DE MAI NIGHTLONG

EXPOZIȚIE: OUL, SIMBOL PASCAL ZILELE CULTURII MAGHIARE

Page 11: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 12: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

12

PREMIERĂ: ATAC DE ZIUA NAŢIONALĂ

Michael Mason e un hoț de buzunare care se trezește vânat

de CIA. Sean Briar (Idris Elba), agentul trimis pe urmele lui, își dă seama repede că Michael e doar un pion într-un joc mult mai mare, dar că poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspirație masivă. Cu timpul extrem de scurt și fără prea multe piste de investigat, Briar îl cooptează pe Mason pentru o misiune de salvare americană a Franței de atentate teroris-te. Aventura celor doi se va dovedi un film de acțiune 100% american, cu nervi, mușchi și inevitabilii teroriști arabi. Iar totul se întâmplă la Paris.

Pentru „Bastille Day” regizorul James Watkins iese din nișa sa

predilectă, a filmului de

groază („Eden Lake”, „The Woman in Black”) și

încearcă să facă un thriller de

acțiune cu eroi americani, mai mulți teroriști și o capitală

europeană de salvat.

TRIVIA

ACȚIUNE29 APRILIE

TRAILERBASTILLE DAY Regia: James Watkins Cu: Richard Madden, Kelly Reilly, Idris Elba, Charlotte Le Bon Gen: acțiune Durata: 90 minute Premieră: 29 aprilie Distribuit: Ro Image 2000 , Prorom Distribution S

CA

NE

AZ

Ă A

ICI

PE

NTR

U T

RA

ILE

R

PARISUL E AMENINȚAT DE TERORIȘTI

Page 13: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 14: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

14

TÂRGUL DEPAȘTECentrul orașului s-a um-plut din nou de atmosfe-ra sărbătorilor pascale, prin decoruri speciale, căsuțe cu bunătăți, ouă încondeiate, cozonaci, pască, flori, icoane și ornamente de sezon, alături de alte decorațiuni specifice.

MA MAProiecția filmului Ma Ma, cel mai nou film realizat de Julio Medem (Lovers of the Arctic Circle), o dramă emoționantă cu Penelope Cruz și Luis Tosar în roluri principale. Filmul este primul de lungmetraj produs de Penelope Cruz.

Unde: Piața VictorieiCand: 30 aprilie Orele: 10:00

Unde: AmbasadaCand: 4 mai Orele: 20:45

Page 15: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

Unde: AmbasadaCand: 4 mai Orele: 20:45

Page 16: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

16

CINEMA CITY TIMISOARAShopping City Timișoara, Calea Șagului nr.100, 300516, Timiș[email protected]

CINEMA CITY TIMIȘOARAIulius MallTelefon rezervări: 0256 40 66 66www.cinemacity.ro

29 APRILIE - 5 MAI 2016TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂATAC DE ZIUA NAȚIONALĂ/BASTILLE DAY

V, Ma - J 14:00, 16:10 18:10, 20:40,

22:50

S 11:50 14:00, 16:10

L 12:00 14:00, 16:10 18:10, 20:40, 22:50

PREMIERĂROBINSON CRUSOE $ DUBLAT/ROBINSON CRUSOE $ DUBBED

V, Ma - J 13:20, 15:20 17:20

S 12:00 14:00

L 11:20 13:20, 15:20 17:20

PREMIERĂROBINSON CRUSOE 2D DUBLAT/ROBINSON CRUSOE 2D DUBBED

S, L 11:00

MISTERUL ÎNALȚĂRII 2D/RISEN 2D

V, L - J 13:10 17:40, 20:10,

22:30

S 13:10, 15:30

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII $/THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR $

V, Ma - J 14:40 17:00, 19:30,

22:00

S 11:00 13:20, 15:40

L 12:20 14:40 17:00, 19:30, 22:00

SHEEP AND WOLVES $ DUBBED/UN LUP PRINTRE OI DUBBED

V - S, L - J 13:40, 15:40

CARTEA JUNGLEI $/ THE JUNGLE BOOK $

V, Ma - J 17:30, 22:05

S 11:10

L 11:10 17:30, 22:05

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

V, Ma - J 13:50, 16:00 18:20, 19:50

S 11:30 13:40, 15:50

L 11:40 13:50, 16:00 18:20, 19:50

ȘEFA 2D/ THE BOSS 2D

V, L - J 15:30 19:20, 21:30

S 12:40 16:00

V, L - J 20:00, 22:20

BATMAN VS SUPERMAN: ZORII DREPTĂŢII $/BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE $

V, L - J 18:30, 21:30

KUNG FU PANDA 3 $DUB/KUNG FU PANDA 3 $DUB

L 11:40

ZOOTROPOLIS $ DUBLAT/ ZOOTOPIA $ DUBBED

V, L - J 13:50, 16:10

S 15:00

4DX DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII $/THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR $

V, L - J 13:10 22:20

S 13:50

CARTEA JUNGLEI $/ THE JUNGLE BOOK $ V, L - J 20:00

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

V, L - J 11:00 15:30 17:45

S 11:30 16:10 18:20

IMAX DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL

CARTEA JUNGLEI 3D/ THE JUNGLE BOOK 3D

V, Ma-J 11:30 13:40, 16:00 18:15, 20:30, 22:40

S 11:00 13:20, 15:40 18:00

L 11:20 13:40, 16:00 18:10, 20:20, 22:40

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂATAC DE ZIUA NAȚIONALĂ 2D/BASTILLE DAY 2D

V, Ma-J 13:20, 15:30 17:40, 19:20, 21:20

S 11:20 13:20, 15:30 17:40

L 11:20 13:20, 15:30 17:40, 19:20, 21:20

PREMIERĂROBINSON CRUSOE $ DUBLAT/ROBINSON CRUSOE $

V, Ma-J 11:45 13:20, 15:20 17:20

S 12:00 14:00, 16:00 18:00

L 11:25 13:20, 15:20 17:20

PREMIERĂROBINSON CRUSOE 2D DUBLAT/ROBINSON CRUSOE 2D DUBBED

V - S, L - J 12:50

DINCOLO DE CALEA FERATĂV, L - J 15:10

S 15:30

MISTERUL ÎNALȚĂRII 2D/RISEN 2D

V, L - J 15:10 17:30, 20:00, 22:10

S 15:10 17:30

MR. RIGHT. UN IUBIT...MORTAL 2D/MR. RIGHT 2D

V, L - J 12:30 14:40, 16:50 19:00, 21:10

S 12:30 14:40, 16:50

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII $/THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR $

V, Ma-J 14:00, 16:20 18:40, 21:00, 22:30

S 11:10 13:30, 15:50 18:10

L 11:30 13:50, 16:10 18:30, 20:50, 22:30

SHEEP AND WOLVES $ DUBBEDV, Ma-J 12:00 13:50, 15:50

S, L 11:50 13:50, 15:50

CARTEA JUNGLEI $/ THE JUNGLE BOOK $

V, L - J 12:30 14:50 17:10, 19:30, 21:40

S 12:30 14:50 17:10

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

V, L - J 12:00 14:15, 16:30 18:50

S 11:00 13:10, 15:30 17:50

ȘEFA 2D/ THE BOSS 2DV, L - J 17:10, 19:50,

22:00S 17:50

CRIMINAL 2D/CRIMINAL 2DV, L - J 17:50, 20:10,

22:45S 17:50

EDDIE "VULTURUL" 2D V, L - J 19:30

STRADA CLOVERFIELD 10 2D/10 CLOVERFIELD LANE 2D

V, L - J 21:50

NUNTĂ A LA GREC 2 2D/ MY BIG FAT GREEK WEDDING 2 2D

V, L - J 21:10

BARBIE ÎN ECHIPA SPIOANELOR 2D DUBLAT

V, Ma-J 13:20S, L 11:10 13:20

BATMAN VS SUPERMAN: ZORII DREPTĂŢII $

V, L - J 15:20 18:20, 21:20

S 14:20 17:30

COD ROŞU LA LONDRA V, L - J 20:20

KUNG FU PANDA 3 $DUB/KUNG FU PANDA 3 $DUB

V, Ma-J 13:20S 12:10

L 11:20 13:20

ZOOTROPOLIS $ DUBLAT/ ZOOTOPIA $ DUBBED

V, Ma-J 13:30, 15:40 18:00

S, L 11:10 13:30, 15:40 18:00

Page 17: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 18: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

18

/AR

AD

ARTE MINIATURALE

STAND UP COMEDY

TEATRU: MICUL PRINȚ

29.04BIENALA INTERNAȚIONALĂ DEARTE MINIATURALEMANSARDA FACUL-TĂŢII DE ARTE ŞI DESIGN 10:00

3.05STAND UP COMEDYCU MALU CHIVU (NICU RATA/LAS FIERBINTI)ATU PUB21:00

5.05TEATRU: MICUL PRINȚANTOINE DE SAINT-EXUPÉRYTEATRUL GERMAN DE STAT18:00

IN-SIDE/OUT-SIDEDecebal Scriba, născut în 1944 în Brașov, este un artist care abordează mediile contemporane de lucru printre care fo-tografi a, instalația, per-formance-ul și arta video. O reconfi gurare a noilor arhitecturi, prin desene premergătoare.

RECITAL CAMERALConcertul face parte din cadrul festivalului Timișoara Muzicală, iar invitații Cătălina But-caru (Austria) -pian, și Volkhard Steude (Filar-monica din Viena) - vioa-ră, vor interpreta lucrări de L.van Beethoven, R. Strauss, M. Ravel.

Unde: Galeria CalinaOrele: 10:00

Unde: Sala CapitolCand: 4 mai Orele: 19:00

Page 19: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 20: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 21: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 22: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

22

Page 23: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

23

Page 24: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

24

Page 25: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

25

SPECIFIC CHINEZESC

SONG DUCalea Sever Bocu nr. 740356.454.546, 0723.561.398, 0788.911.001www.song-du.ro orar zilnic: 11.30 – 23.30

SPECIFIC INTERNATIONAL

RESTAURANT BOAVISTAAleea F.C. Ripensia,Nr. 7ATelefon: +40 256 309409www.hotelboavista.ro

CAPRICEstr. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel nr. 42

0256.283.319

CELENTANOstr.Regiment 13 Calara[i, nr.30256.963, 0256.435.2010256.492.207, 0356.109.2990745.635.000, 0724.527.0700765.289.012, 0764.982.897

COLOSSEUM0742.274.120www.colosseumtimisoara.ro

FLORASplaiul Tudor Vladimirescu nr. 14 0256.495.753 www.restaurant-flora.go.ro

LLOYDPiaţa Victoriei nr. 2 0256.294.949, 0256.203.752www.lloyd.roNORAbd. Dâmboviţa nr. 40 0256.218.204

TINECZCalea Aradului nr. 51 0256.295.135, 0256.423.963 tinecz.tripod.com

VALAHIAbd. Liviu Rebreanu nr. 52 0256.486.104, 0744.641.405 www.restaurant-valahia.ro

VALERYstr. Mareşal Constantin Prezan nr. 140 A 0256.291.790, 0722.315.653

ZEFIRstr. Tulcea, nr. 17 0256.474.766, 0720.529.302 www.pensiuneazefir.ro

SPECIFIC ITALIAN

AL DUOMOstr. Paul Chinezu nr. 2 0256.437.199, 0723.246.175orar zilnic: 14.00-02.00

CASA ANTINORI Calea Aradului nr. 14A0256.242.233

INTERMEZZOPiaţa Unirii nr. 30256.432.429www.restaurantintermezzo.ro

SPECIFIC JAPONEZ

WASABIIulius Mall Foodcourtwww.wasabi-sushi.ro

SPECIFIC SARBESC

TAVERNA SARBULUIstr.Aeroport, nr.92

0256.220.036, 0732.353.353www.tavernasarbului.ro

SPECIFIC PESCĂRESC

MIRAJstr. Ciocârliei nr. 880728.475.500,0729.991.465

SPECIFIC ROMÂNESC

CASA BUNICIIstr. Virgil Oniţiu nr. 3 0356.100.870orar zilnic: 12.00-24.00www.casa-bunicii.ro

Page 26: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

26 CITY BREAK SERVICII

Page 27: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 28: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

28 CITY BREAK TURISM, NIGHT LIFE

C

CASINO METROPOLISAristide Demetriade nr. 1 0256.247.650

CLUB PORTO ARTEbd. 16 Decembrie 19890728.893.331

CLUB TAINEstr. George Coşbuc nr. 10731.349.020, 0731.349.022

D

DAOSSplaiul Nicolae Titulescu, nr. 5, intrare de pe str. Jiul0744.609.750, 0733.970.666

F

FRATELLI LOUNGE & CLUBBd. Vasile Pârvan, nr. 7

H

HEAVEN STUDIOzona stadion Dan Păltinişanu0256.293.323, 0755 heaven

K

KAPA CASINOstr. Divizia 9 Cavalerie nr. 2A0726.440.041

L

LOUNGE CAFE DIELLIstr. Calea Aradului nr. 46,

PORKY’Sstr. Lascăr Catargiu nr. 20733.103.441

S

SCOTTISH PUBstr. Eugeniu de Savoya nr. 90722.932.109, 0722.170.927

TAXI

CAR TAXI0256.283.566,0744.366.360

bl. 33, parter; non stop0744.844.944

M

MOLLY MALONE’Sstr. Emanoil Ungureanu nr. 8 (Piata Unirii)0732 752 527www.mollymalone.ro

P

0726.366.660

CITY TAXI0256.949

EURO TAXIbd. Simion Bărnuţiu 28, ap. 20256.200.002, 0256.941

FAN TAXIstr. Ştefan cel Mare nr. 580721.644.064, 0356. 428.000 0256.944,

Page 29: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

29 CITY BREAK NIGHT LIFE

Page 30: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

11

Director Revistă: Marius Râmpu0784 393 555, marius.râ[email protected] Executiv: Marian GîleaDirector Reţea: Marius VâlsănescuDTP: Aldulea Robert

Mare Publicitate

Valeria Iliescu, Regia MGSI,

[email protected]

Ediţiile Zile şi nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Ediţii săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara/Arad. Ediţii bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Iaşi, Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Iaşi, Târgu Mureş.

Dacă doriţi să semanalţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

EDIŢIA de TIMIŞOARA / ARADapare săptămânal

gratuit,

nr. 901 (601)

29 aprilie - 5 mai 2016

Editată de:

SC FREE TIME MAGAZINE SRL,

AFLĂ MAI MULT DESPRE COLINELE TRANSILVANIEIPE WWW.ZILESINOPTI.RO

fiind de noutăţi şi de introducerea culturii de trandafiri în zonă. Dan Cismaş, proprietarul fermei a preluat ideea şi, împreună cu soţia lui Tincuţa a început să cultive trandafiri, primul pas din viitoarea ferme biodinamice. Inițiativa a fost finanţată prin Fundaţia pentru Cultură şi Ecologie, prin proiectul intitulat „Copiii din Boiu”. Cea mai importantă cultură la Ţopa este trandafirul care este în centrul preocupărilor fermei şi care a asigurat cea mai mare parte din bani. „Din punctul meu de vedere trandafirul este simbolul dragostei – ţine vie funcţionarea fermei este un dar de la Dumnezeu”-Dan Cişmaş. Ferma poate servi oricând ca model şi pentru lucru cu oamenii, cu copiii, pentru a înţelege necesităţile pământului şi ale oamenilor. „Lucrul în mod ecologic (deşi lucraserăm şi înainte cam cu aceleaşi metode), ne-a deschis noi perspective de cunoaştere a agriculturii şi de a face noi conexiuni. Presupune o cunoaştere benefică, o redescoperire şi a ta ajungând să înţelegi şi necesităţile celorlalţi şi ale pământului, care sunt într-o strânsă legătură.” Dan Cişmaşu. Ferma este deschisă pentru persoanele care vor să participe şi la discuţii sau la lucrul în fermă.

COLINELE TRANSILVANIEI: LOCURI UNDE SE CULTIVĂ MÂNCARE SĂNĂTOASĂ

Ferma biodinamică Țopa (Albești, Mureș) pune accent

pe modul cum se poate asigura traiul, care este efectul unui astfel de proiect asupra comunităţii şi nu în ultimul rând ce impact are asupra naturii. Este o gospodărie mixtă, cu 33 ha de pământ, pe care există fâneaţă, lucernă, păşune, se cultivă secară, grâu, ovăz, porumb, legume, plante medicinale, etc., plus vaci cu lapte, juninci, găini, capre, etc. Ferma biodinamică de la Ţopa a avut la bază ideea de schimbare, idee care a plecat de la Şcoala din Boiu, de la directorul Sorin Suciu, preocupat

Copiii de la școlile din zonă vin aici împreună cu dascălii lor, unde află despre principiile agriculturii ecologice, despre impactul pe care poluarea (la care participăm cu toţii) o are asupra naturii şi cum aceasta ne afectează pe noi toţi. În fermă sunt asigurate dușuri cu apă caldă și mâncare, iar cei doi soți au momentan în construcție câteva anexe tocmai pentru a putea asigura o capacitate mai mare de cazare în viitor.

Contact: Dan şi Tincuţa Cişmaş, str. Principală nr. 108, sat Ţopa, com. Albeşti, jud. Mureş, România. Tel.: 0740 256 990 (Sursa info: Gazeta Natura 2000, nr.3, 2012)

Page 31: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

10

Page 32: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

9

Page 33: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

8 CITY ESSENTIALS RECOMANDĂRI

Toate revistele și site-urile de specialitate promovea-ză ideea conform căreia schimbările de decor sunt o soluție creativă și distractivă de a reinventa orice spațiu. Și mai mult, benefică inclusiv pentru psihicul nostru. Benefică pentru că orice noutate ne binedis-pune, ne face să zâmbim, să vedem partea plină a pa-harului. Și în plus, o schimbare decorativă înseamnă o provocare pentru fiecare dintre noi.

În funcție de dimensiunea acestei provocări, putem alege să facem schimbări majore sau minore. Să vor-bim de data aceasta despre schimbările minore. Acele mici detalii care pot crea cu ușurință mari efecte în orice cămin. Monotonia unui spațiu poate fi simplu revigorată dacă apelăm la mici trucuri.

MICI DETALII, MARI EFECTE De exemplu, schimbăm tapițeria unui fotoliu, pe care îl reașezăm într-un alt colț al camerei lângă o veioză înaltă. Continuăm micile detalii cu schimbarea dra-periilor.

Surpriză, fix din același material; nu doar ca țesătură, ci și imprimeu/culoare cu cel al tapițeriei fotoliului. Și ca ultimă notă, am putea îmbrăca și una din pernuțele canapelei în același material, iar pe celalalte două (presupunând că avem trei de toate) într-o singură culoare, reprezentativă în cadrul de culori al materia-lului folosit mai devreme. Resursele de care avem ne-voie pentru o nouă înfățișare a camerei sunt minima-le, esențial fiind materialul de tapițerie. Imaginați-vă ce ingenios ar putea arăta o cameră cochetă cu note provensale (imprimeuri albe cu lavandă, de exemplu) sau romantice (imprimeuri florale în note trandafirii)!

La DOMAFON găsim o varietate de materiale de tapițerie, de la stofe și plușuri, până la imitație de piele și chiar piele naturală. Și pe lângă materiale, găsim și idei de amenajare, sfaturi practice și consiliere pentru ca rezultatul final să reprezinte dorința fiecăruia din noi transpusă în realitate.

Urmărește-ne pe www.domafon.ro sau înscrie-te la newsletter, pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile noastre!

Page 34: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 35: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

6

Page 36: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 37: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY FILMS PREMIERE

4CINEMA CITY ARADAtrium Mall Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 12, et. 2Rezervări: 0257 304 333www.cinemacity.ro

CINEMA CITY ARADGalleria Mall Arad, Calea Aurel Vlaicu 225 - 235, et. 1Rezervări: 0357 731 333 www.cinemacity.ro

29 APRILIE - 5 MAI 2016

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂATAC DE ZIUA NAȚIONALĂ 2D/BASTILLE DAY 2D

V, Ma-J 13:30, 15:30 17:30, 19:30,

21:40

S 11:10 13:20, 15:30

D 15:10 17:20, 19:30, 21:40

L 11:30 13:30, 15:30 17:30, 19:30, 21:40

PREMIERĂROBINSON CRUSOE $ DUBLAT/ROBINSON CRUSOE $

V, D, Ma-J 14:30, 16:40 18:40

S 11:10 13:10, 15:10

L 12:10 14:30, 16:40 18:40

PREMIERĂROBINSON CRUSOE 2D DUBLAT/ROBINSON CRUSOE 2D DUBBED

S 11:00

L 12:00

MISTERUL ÎNALȚĂRII 2D/RISEN 2D

V, L - J 15:40 19:40, 22:00

S 15:40

D 15:00 19:40, 22:00

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII $/THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR $

V, D, Ma-J 15:00 17:30, 20:00,

22:20

S 11:00 13:20, 15:40

L 12:40 15:00 17:30, 20:00, 22:20

SHEEP AND WOLVES $ DUBBED/UN LUP PRINTRE OI DUBBED

V, Ma-J 17:40

S 11:20

D 14:00 17:40

L 11:20 17:40

CARTEA JUNGLEI $/ THE JUNGLE BOOK $

V, D, Ma-J 15:50 19:10, 21:20

S 11:10 13:30, 15:50

L 11:10 15:50 19:10, 21:20

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

V, Ma-J 13:30, 14:40 17:00

S 11:00 13:20, 15:40

D 14:20, 16:50

L 12:20 13:30, 14:40 17:00

ȘEFA 2D/ THE BOSS 2D

V, L - J

17:50, 20:10, 22:20

S 13:00

D 17:30, 20:00, 22:20

CRIMINAL 2D/CRIMINAL 2DV,

D - J 16:40 19:00, 21:30

S 15:20

NUNTĂ A LA GREC 2 2D/ MY BIG FAT GREEK WEDDING 2 2D

V, L - J 13:40

S 13:30

KUNG FU PANDA 3 $DUB/KUNG FU PANDA 3 $DUB

V - S, L - J 13:20

SERIA DIVERGENT: ALLEGIANT PART 1 2D/ THE DIVERGENT SERIES: ALLEGIANT PART 1 2D

V,D - J 14:00

ZEII EGIPTULUI $/GODS OF EGYPT $ V,D - J 20:40

NĂZDRĂVANII DIN PĂDURE: SPERIOSUL SPERIOŞILOR 2D DUB /OPEN SEASON:SCARED SILLY 2D DUB

S 11:30

L 11:50

ZOOTROPOLIS $ DUBLAT/ ZOOTOPIA $ DUBBED

V,D-J 15:20 18:00

S 15:30

TITLU FILM ROMÂNĂ / ORIGINAL DIMINEAŢA10:00 - 13:00

DUPĂ-AMIAZĂ13:00 - 17:00

SEARA17:00 - 24:00

PREMIERĂATAC DE ZIUA NAȚIONALĂ 2D/BASTILLE DAY 2D

V, D, Ma - J 14:40, 16:50 18:50, 20:20,

22:30

S 11:50 13:55,16:00

L 12:40 14:40, 16:50 18:50, 20:20, 22:30

PREMIERĂROBINSON CRUSOE $ DUBLAT/ROBINSON CRUSOE $

V, Ma - JSDL

13:30, 15:50 18:00

11:10 13:30, 15:40

14:00,16:00 18:00

11:10 13:30,15:50 18:00

PREMIERĂROBINSON CRUSOE 2D DUBLAT/ROBINSON CRUSOE 2D DUBBED

S, L 11:40

DINCOLO DE CALEA FERATĂ V,D - J 22:30

MISTERUL ÎNALȚĂRII 2D/RISEN 2D

V, D, Ma - J

17:10, 19:20, 21:50

S 15:50

L 12:30 17:10, 19:20, 21:50

MR. RIGHT. UN IUBIT...MORTAL 2D/MR. RIGHT 2D

V, D, Ma - J 14:20, 16:30 18:40, 20:50

S 11:00 13:10,15:20

L 12:10 14:20, 16:30 18:40, 20:50

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII $/THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR $

V, D, Ma - J 14:10, 16:30 18:50, 21:20

S 11:00 13:20,15:40

L 11:50 14:10, 16:30 18:50, 21:20

SHEEP AND WOLVES $ DUBBED/UN LUP PRINTRE OI DUBBED

V, Ma - J 15:20

S,L 11:10 15:20

D 14:10, 15:20

CARTEA JUNGLEI $/ THE JUNGLE BOOK $

V , L - J 13:20, 15:30 17:50, 20:30, 22:45

S 13:20,15:30

D 17:30, 20:30, 22:45

CARTEA JUNGLEI $ DUBLAT/JUNGLE BOOK $ DUBBED

V, Ma - J 13:45, 16:00 18:15

S 11:00, 11:20 13:40, 15:50

D 14:40,16:00 18:50

L 11:00,11:30 13:45,16:00 18:15

ȘEFA 2D/ THE BOSS 2DV,D - J 15:30 20:00, 22:10

S 15:30

CRIMINAL 2D/CRIMINAL 2DV ,D- J 17:40, 20:10

S 13:30

EDDIE "VULTURUL" 2D/EDDIE THE EAGLE 2D V,D - J 21:50

STRADA CLOVERFIELD 10 2D/10 CLOVERFIELD LANE 2D V,D - J 21:00

NUNTĂ A LA GREC 2 2D/ MY BIG FAT GREEK WEDDING 2 2D

V,D - J 15:00

S 11:20

BARBIE ÎN ECHIPA SPIOANELOR 2D DUBLAT/ BARBIE: SPY SQUAD 2D DUBBED

V - S, L - J 13:40

BATMAN VS SUPERMAN: ZORII DREPTĂŢII $ V,D - J 18:30, 21:30

COD ROŞU LA LONDRA/ 2D LONDON HAS FALLEN 2D V,D - J 19:40

KUNG FU PANDA 3 $DUB/KUNG FU PANDA 3 $DUB

V , L - J 13:10 17:10

S 13:10

D 17:10

ZOOTROPOLIS $ DUBLAT/ ZOOTOPIA $ DUBBED

V, D, Ma - J 14:00, 16:10

S 11:00 13:20, 15:40

L 11:40 14:00, 16:10

Page 38: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

/AR

AD

PARTY: LOLA PALMER

ȘATRA- O$OD

EASTER PARTY

29.04PARTY: LOLA PALMER CLUB ABC 23:00

30.04LANSARE ALBUM: ȘATRA- O$OD. TERASA NERV 20 LEI.

1.05FREENETIK & GREEN ISLAND EASTER PARTY TERASA NERV 21:00

CONFERINȚĂConferință susținută de actorul de teatru și film, Ion Caramitru, cu tema ”Limitele așteptării”, iar în partea a doua se va discuta despre ”Ce sunt aromânii pentru Româ-nia?”. Spre final, un mo-ment muzical oferit de Sara Gheorghe.

ZIUAINTERNAȚIONALĂA DANSULUIPentru al treilea an con-secutiv, arădenii, prin vo-luntari, sărbătoresc ziua internațională a dansului, oferind gratuit diverse spectacole dar și cursuri și lecții gratuite de dans: zumba, dans modern, break-dance, hiphop.

Unde: Consiliul Județean AradCand: 29 aprilie Orele: 12:00

Unde: Platoul Primăriei AradCand: 5 mai Orele: 15:00

Page 39: Zn Timisoara 29 aprilie 2016
Page 40: Zn Timisoara 29 aprilie 2016

TIMIŞOARA/ARAD29 APRILIE - 5 MAI 2016

www.zilesinopti.ro


Recommended