+ All Categories
Home > Documents > Tutorial IT.pdf

Tutorial IT.pdf

Date post: 23-Oct-2015
Category:
Upload: onigad
View: 89 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
24
Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org
Transcript
Page 1: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Page 2: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Tabele Tabele Tabele Tabele începîncepîncepîncepătoritoritoritori

Tagul specific tabelelor este <table></table>, tabelul se deschide cu <table> şi se închide cu </table>. Tabelul este împărţit în rânduri, tagul specific rândurilor este <tr></tr>, el se deschide cu <tr> şi se închide cu </tr>. Rândurile sunt împărţite la rândul lor de celule, tagul acestora este <td></td>, se deschide cu <td> şi de închide cu </td>. Tabelul poate fi delimitat prin bordură, ea se pune imediat după ce am deschis tabelul, tagul bordurei este border="2", unde 2 reprezină lăţimea bordurei reprezentată prin pixeli. Dacă vrem să u avem bordură nu mai adăugăm codul sau punem 0 în locul lui 2.

Tabelul va apărea sub forma:

Proprietăţile tabelului sunt: width="300" [ lăţimea reprezentată în pixeli , 300 înseamnă lăţimea tabelului ] height="300" [ înălţimea tabelului reprezentată în pixeli , 300 înseamnă înălţimea tabelului ] cellspacing="1" [ distanţa dintre celule ] bgcolor="red" [ culoare fundalului ] background="images/tutorialz.png" [ fundalul dar de data aceasta fundalul este o imagine images/freak.png poate fi înlocuit cu un link extern sau unul intern ] align="center,left,right sau justify" [ între se "" se va pune doar o funcţie din cele prezentate center=centru , left = stanga si right=dreapta ]

Page 3: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

InformaInformaInformaInformaţii Internetii Internetii Internetii Internet

WWW (world wide web) este un serviciu simplu şi rapid de comunicare pe internet,pe web informaţiile sunt create în documente numite pagini web şi sunt scrise în limbajul XHTML,Hypertext Markup Language.

Aceste pagini se pot citi doar cu ajutoul unor răsfoitoare,sau cum ne-am obişnuit noi să le numim browsere,în zilele noastre cele mai folosite browsere sunt Mozilla Firefox,Internet Explorer care se găseşte în fiecare calulator care foloseşte windows,Opera şi altele mai puţin cunoscute.

Aceste browsere web nu trebuie să le confundăm cu motoarele de căutare,care se referă cu totul la altceva,acestea caută informaţii pe paginile web cu ajutorul unor cuvinte cheie că găsesc rezultate în funcţie de căutarea utilizatorului. Acum cele mai folosite motoare sunt Google şi Yahoo,pe lângă asta se mai numără şi MSN,AltaVista,Alltheweb şi altele. Transferul paginilor web din serverul care le găduieşte astfel încât pot fi acesate de la orice calculator care nu a restricţionat accesul la un anumit website,acesta este cunoscut sub numele de Hipertext Transfer Protocol sau http.

Page 4: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Despre reDespre reDespre reDespre reţeleeleeleele

Retelele sunt clasificate in retele peer-to-peer si retele bazate pe server. Intr-o retea peer-to-peer nu exista servere dedicate si nici o organizare ierarhica a calculatoarelor - toate calculatoarele sunt egale. De aceea se si numeste retea peer-to-peer (de la egal la egal). Fiecare calculator are atat rol de client cat si de server. Eveident ca acest lucru inseamna ca nu exista un administrator care sa se ocupe de retea, ci fiecare utilizator trebuie sa aiba grija de propriul sistem (fiecare utilizator este atat administratorul propriei masini cat si utilizatorul acesteia). Costul unei astfel de solutii este in general mic, nefiind nevoie de a achizitiona un sistem care sa joace rolul de server. O retea peer-to-peer poate fi formata din minim 2 calculatoare. De obicei o retea peer-to-peer este mai ieftina decat o retea bazata pe server. Un server este un calculator dedicat care nu este folosit pe post de client si care raspunde la cererile clientilor. O retea bazata pe server ofera o securitate mai buna decat o retea peer-to-peer si de aceea daca securitatea este un factor important este recomandat sa se implementeze o retea bazata pe server.

Topologii...

Termenul de topologie se refera la dispunerea spatiala a calculatoarelor intr-o retea. Mai jos voi prezenta doar tipurile principale de topologii si caracteristicile lor fara sa intru in detalii si explicatii cu privire asupra modului in care sunt transportate datele in retea. Daca calculatoarele din retea sunt legate unul dupa altul si sunt conectate la un singur cablu topologia este numita bus. Aceasta topologie este cea mai simpla metoda de a conecta calculatoarele in retea. O alta topologie este topologia star. In aceasta topologie calculatoarele din retea sunt conectate la un dispozitiv central numit hub. O caracteristica a acestei topologii care trebuie mentionata este ca in momentul in care un calculator din retea se defecteaza aceasta problema nu afecteaza restul calculatoarelor din retea reteaua ramanand utilizabila. In schimb daca se defecteaza hub-ul reteaua nu mai functioneaza. Daca calculatoarele sunt conecatete printr-un cablu care formeaza o bucla inchisa topologia se numeste ring. In aceasta topologie nu exista capete libere si fiecare calculator actioneaza pe post de repetor (un dispozitiv care regenereaza semnalul). Deoarece semnalul traverseaza toate calculatoarele (in sensul acelor de ceas) defectarea unui calculator duce la defecarea retelei. In momentul de fata mai sunt folosite si topologii combinate cum ar fi bus-star si ring-star.

Exista mai multe tipuri de cabluri?

Da, cele mai des folosite cabluri sunt: cablurile coaxiale, cablurile torsadate si cablurile de fibra optica.

Cablu coaxial subtire (10Base2)

Acesta este cablul care este folosit de cand ma stiu eu pentru televiziune. Cum arata acest cablu cred ca stie toate lumea asa ca nu o sa intru in detalii inutile. Acest tip de cablu poate transmite semnalul pe o distanta de aproximativ 180 metri si este folosit de obicei in retelele bus. Grosimea lui este de aproximativ 6 mm si este relativ ieftin.

Page 5: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Cablu coaxial gros (10Base5)

Diferenta dintre cablul coaxial subtire si cablul coaxial gros este, evident, diamentrul cablului. Daca in cazul cablului coaxial subtire, dupa cum am vazut ca grosimea acestuia nu depaseste 6 milimetri, in cazul cablului coaxial gros diamentul este de aproximativ 12 milimetri. Fiind mai gros este logic ca acesta poate fi utilizat pentru retele ceva mai mari, putand conecta calculatoare care sunt la distante de aproximativ 500 metri. De obicei cablul coaxial gros este folosit in calitate de cablu principal al unei retele bus. Cablurile coaxiale folosesc conectori BNC (British Naval Connector). Exista trei conectori BNC care sunt folositi pentru a realiza o retea bazata pe cablu coaxial. Un conector de cablu BNC, un conector BNC T (care conecteaza placa de retea la cablul coaxial) si un terminator care indica un capat al retelei. Fara aceste terminatoare retelele tip bus nu pot functiona.

Cabluri torsadate (UTP sau STP) (10BaseT)

Daca nu stiti cum arata un cablu torsadat neecranat uitati-va la cablul care face legatura dintre cablul telefonic si modem-ul din calculatorul dvs.. Conectorul acestui cablu se numeste RJ-11 si este folosit pentru cabluri torsadare cu patru fire. In cadrul retelelor se foloseste conectorul RJ-45 care contine conexiuni pentru opt fire. Exista doua tipuri de cablu torsadat: Unshielded Twisted Pair - UTP (cablu torsadat neecranat) Shielded Twisted Pair - STP (cablu torsadat ecranat)

Cablul UTP

Este cel mai ieftin cablu, dar spre deosebire de cablul STP, cablurile coaxiale si cablul de fibra optica acesta este sensibil la interferente. Cablul STP are un invelis protector care protejeaza datele transmise de eventuale interferente.

Cablu de fibra optica

Ultimul tip principal de cablu este cablul de fibra optica care este si cel mai scump. De ce este mai scump? Raspunsul va fi evident dupa ce o sa va spun cateva din caracteristicile acestui tip de cablu. Poate fi folosit pe distante de aproximativ 2000 metri fara sa fie nevoie de un repetor, nu este afectat de interferente si poate transmite datele cu viteze de 100 Mbps, 1Gbps si chiar peste 1Gbps. Cablul de fibra optica este format dintr-un miez, o armatura de sticla si o camasa protectoare. O singura fibra nu poate asigura transmisia in ambele sensuri si de aceea un cablu de fibra optica este format din doua fibre.

Ce e cu arhitecturile de retea?

Doua din cele mai importante arhitecturi de retea sunt Ethernet si Token Ring.

Page 6: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Despre regiDespre regiDespre regiDespre regiştriitriitriitrii

Registrul este o bază de date utilizată pentru a stoca setările şi opţiunile. Acesta conţine informaţii şi setări pentru toate componentele hardware, software, utilizatori, şi preferinţe ale computerului. Ori de câte ori un utilizator face modificări la o setare din Panoul de control, sau asocierile de fişiere, Sistemul de Politici, sau software-ul instalat, modificările sunt reflectate şi stocate în Registru. Ca să puteţi modifica, înlocui sau şterge informaţiile aflate în regiştrii puteţi merge pe bara de start, acum alegeţi butonul Run iar în căsuţa care apare tastăm regedit.

Fişierele care alcătuiesc regiştrii sunt stocate diferit, în funcţie de versiunea de Windows. Nu puteţi să editaţi direct aceste fişiere, trebuie să utilizaţi un instrument cunoscut ca Registry Editor pentru a face modificări. Există cinci braţe principale, fiecare conţinând o anumită parte a informaţiilor stocate în Registru. Ele sunt după cum urmează: • HKEY_CLASSES_ROOT • HKEY_CURRENT_USER • HKEY_LOCAL_MACHINE • HKEY_USERS • HKEY_CURRENT_CONFIG

Page 7: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Nero Nero Nero Nero ---- 800mb pe un cd de 700mb 800mb pe un cd de 700mb 800mb pe un cd de 700mb 800mb pe un cd de 700mb

Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul lui Nero dacă urmaţi corespunător paşii de mai jos: 1. Din meniul File alegi Preferences, iar apoi click pe Expert Features. Bifezi căsuţa din dreptul Enable Overburn disc-at-once şi pune la Maximum CD Length 99min 59sec 74frm. 2. Deschide o nouă compilaţie din File - New. Indiferent de tipul de CD pe care vrei să-l faci (CD-ROM(ISO), audio, (S)VCD, etc), selectează No Multisession. 3. În tabul-ul ISO pui MODE 2X/A 4. Apoi din meniul File dăm click pe Write CD. În fereastra Burn avem grijă să bifăm căsuţele Write şi Finalize CD, iar la Write Method selectezi Disc-At-Once. 5. Alege o viteză rezonabilă, ca 8x sau 12x, şi apasă butonul Write. După câteva clipe ar trebui să vezi o avertizare pe care o vei ignora apăsând butonul Write Overburn CD şi aştepţi terminarea CD-ului.

Page 8: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Algoritm simplu de criptareAlgoritm simplu de criptareAlgoritm simplu de criptareAlgoritm simplu de criptare

Algoritmul ce il voi prezenta e un algoritm simplu, ce foloseste http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_cipher. Priviti cum functioneaza: 1. Se genereaza un numar aleatoriu: // Creeare numar aleatoriu.

srand((double)microtime()*1000000); // Generator.

$strCharNumber = rand(102,106); // Alege un numar intre 102 si 106.

Acest cod va fi variabil pentru cate caractere va avea schema de encriptare. Dupa cum vedeti, e intre 102 si 106. 2. Se adauga acest caracter la finalul string-ului nostru: $strcode = chr($strCharNumber); // Adaugare caracter la finalul stringului. Aceasta operatie ne va permite sa luam acel caracter si sa decriptam intreg string-ul. Codul e foarte vulnerabil, deoarece oricine ce stie caracterul poate decripta string-ul. 3. Se encodeaza restul string-ului. Sa zicem ca ati primit g, ce are valoarea ASCII 103. Pentru fiecare caracter pe care l-ati primi, si l-ati muta mai sus cu 103 valori in tabelul ASCII.

// Sa se converteasca orice caracter in ASCII si apoi sa se mareasca numarul ASCII. for ($i = 0; $i < strlen($name); $i++) {

$strChar = ord($name[$i]) + $strCharNumber;

4. In codul meu, am convertit si in HEXA dar puteti sari acest pas daca vreti.

Page 9: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

$strChar = bin2hex(chr($strChar)); 5. Adaugare string la string-ul final: $strcode = $strcode & $strChar;

}

?>

Page 10: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Ce sunt Ce sunt Ce sunt Ce sunt vvvvirusii?irusii?irusii?irusii?

Virusul este definit ca un software cu doua caracteristici principale: - Se auto-executa. Virusul se poate atasa altor programe sau se poate ascunde in codul care ruleaza automat la deschiderea anumitor tipuri de fisiere. - Se auto-multiplica. Acest lucru este posibil prin atasarea virusului la alte programe din computer sau prin suprascrierea acestora. Virusul se auto-raspandeste cu ajutorul floppy disk-urilor sau a oricarei alte forme de schimb de date, nu numai in statia de lucru, dar si in intreaga retea. Ulterior, este activat impreuna cu partea infectata. Tinand cont de tinta infectarii, virusii pot fi clasificati in cateva categorii. Unii virusi pot avea mai multe tinte. Acestia sunt denumiti multipartiti. Virusii paraziti: afecteaza fisierele executabile. Virusul este lansat cand fisierul executabil este pornit. Virusii paraziti pot fi: - Virusi rezidenti in memorie, care pot controla intregul sistem si il pot infecta oricand - Virusi non-rezidenti, care sunt activati numai la pornirea aplicatiei-gazda. Intrucat acesti virusi infecteaza fisiere executabile, se pot raspandi prin intermediul oricarui mediu de stocare sau de transfer a datelor: floppy disk-uri, CD-uri, modemuri, retele. Virusii se raspandesc odata cu executarea fisierului-gazda. Virusii de boot: afecteaza fisierele executabile. Virusul este lansat cand fisierul executabil este pornit. Virusii paraziti pot fi:- Virusi rezidenti in memorie, care pot controla intregul sistem si il pot infecta oricand - Virusi non-rezidenti, care sunt activati numai la pornirea aplicatiei-gazda. Intrucat acesti virusi infecteaza fisiere executabile, se pot raspandi prin intermediul oricarui mediu de stocare sau de transfer a datelor: floppy disk-uri, CD-uri, modemuri, retele. Virusii se raspandesc odata cu executarea fisierului-gazda. infecteaza sectorul de sistem a discurilor, sectorul de boot din floppy disk-uri si hard disk-uri. Singura modalitate de replicare a acestor virusi este pornirea sistemului de pe discul infectat. Accesarea sau copierea informatiilor de pe discurile infectate nu sunt operatii riscante atata vreme cat sistemul nu este pornit de pe discul infectat. Virusii de boot rezida intotdeauna in memorie. Desi majoritatea sunt creati pentru DOS, nu tin cont de sistemul de operare, astfel ca, de fapt, toate computerele sunt vulnerabile in fata acestui tip de virus. Virusii de Master boot: sunt rezidenti in memorie, ca si virusii de boot, dar sunt localizati in sectorul master boot. Acesti virusi vor salva in alta locatie o copie curata a sectorului master boot. Virusii de Macro-uri: sunt plasati intr-unul sau mai multe macro-uri dintr-un document Microsoft Office si utilizeaza funcionalitatile puternice ale Visual Basic for Applications, care a fost creat

Page 11: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

pentru a permite utilizatorilor sa automatizeze anumite activitati. Virusii de link-uri: nu altereaza fisierele executabile, ci structura de directoare, redirectionand calea directorului unui fisier infectat catre zona in care este localizat virusul. Dupa lansare, virusul poate incarca fisierul executabil, citind calea corecta a directorului fisierului respectiv. Virusii-pereche: creeaza un fisier executabil nou, cu acelasi nume, dar cu extensia .COM. Daca intalneste doua fisiere executabile cu acelasi nume, dar cu extensii diferite (.COM and .EXE), sistemul de operare Windows lanseaza intai fisierul .COM. Virusii ascunsi: rezida intotdeauna in memorie si incearca sa "pacaleasca" sistemul, ascunzandu-si existenta. Virusii ascunsi se multiplica si se comporta astfel incat sa preia controlul asupra datelor si continutului programelor, fara stiinta utilizatorilor sau a programelor anti-virus. Cand sistemul de operare (de exemplu prin comanda DIR) incearca sa afle dimensiunea unui program infectat, virusul ascuns scade o parte din aceste date, egala cu dimensiunea propriului cod, si o inlocuieste cu datele corecte. Astfel, daca programul este doar citit (de un scanner de virusi), dar nu este rulat, codul viral este ascuns si nu poate fi detectat. Virusii criptati: folosesc o tehnica de modificare a propriului cod viral, astfel incat programele anti-virus sa nu-i depisteze. Virusul se auto-converteste in semne criptate, pe care programul anti-virus nu le poate recunoaste. Totusi, pentru a putea sa se raspandeasca, acesti virusi trebuie sa se auto-decripteze si, astfel, pot fi detectati. Virusi specifici: - Virusul de ActiveX este scris pentru a infecta produsele Microsoft. Utilizeaza un cod incarcat de pe server si se raspandeste in statia locala. Virusul tinteste numai sistemele de operare Microsoft Windows si foloseste Microsoft Internet Explorer pentru a se raspandi. - Virusul VB script foloseste Visual Basic pentru a aduce codul de pe serverul de Web si a se raspandi in statiile de lucru locale. E suficient sa accesati o pagina de pe Internet pentru a va infecta computerul. In orice caz, virusul de acest tip are nevoie de Microsoft Internet Explorer. - Virusii de Java: comparative cu Applet-urile Java, folosite in special pentru animatie si control, programele Java pot efectua operatii riscante din punct de vedere al securitatii (ca scrierea pe hard-disk). Au aparut deja atacuri de virusi prin intermediul applet-urilor, dar cei din a doua categorie sunt mult mai periculosi.

Page 12: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Cura de slabire pentru Windows XP !Cura de slabire pentru Windows XP !Cura de slabire pentru Windows XP !Cura de slabire pentru Windows XP !

Jos cu MB si kb in plus din XP ! Va voi pune la indemna cateva trucuri si utlitare cu,care puteti face Windowsul mai suplu mai rapid si mai stabil ! Daca Windowsul ocupa din ce in ce mai mult spatiu pe hardisk,este clar ca trebuie pus la o cura de slabire ! Urmati urmatori pasi si veti scapa de greuta 1. Eliminarea copiilor de sistem In directorul Windows\System32\dllcache sunt memorate copii ale fisierelor de sistem.Prin stergerea duplicatelor recuperati mai multe sute de MB pe harddisk. Aveti nevoie de Cd-ul de instalare Windows ! Cum functioneaza ? navigati pana in directorul C:\WINDOWS\system32\dllcache daca nu vedeti directorul Dllcache.intrati in meniul Tools-Folder Options si activati in registrul View optiunea pentru afisarea fisierelor ascunse si fisierelor de sistem ! Faceti acum click dreapta pe Dllcache si selectati Properties,apoi stergeti atributul Read-Only si confirmati de 2 ori cu OK. Acum puteti sterge cuprinsul directorului. Pentru a reseta fisierele Selectati Start-Run si introduceti sfc/scannow.Windows va recopia toate fisierele care lipsesc. ‘’Atentie trebuie sa aveti Cd-ul cu Windows XP introdus in CD-ROM pentru a efectua aceasta comanda’’ 2. Dezactivarea Windows File Protection ( WFP ) Pentru a scapa de directorul inutil Dllcache definitiv trebuie sa dezactivati WFP .Cu Xplite dezactivati WFP si puteti sterge directorul Dllcache. Xplite il gasiti la adresa http://www.litepc.com utilitarul este trial daca il cumparati veti avea mai multe optiuni cum ar fi stergerea Internet Explorer .Instalati Xplite porniti utilitarul si treceti in registrul Windows File Protection . Selectati optiunea disable si confirmati cu un click pe Apply.Inchideti aum utilitarul si veti vedea ca puteti sterge directorul Dllcache fara nicio problema sau avertizare din partea XP-ului. Pentru a reseta Windows File Protection recreati subdirectorul C:\WINDOWS\system32\Dllcache si reactivati optiunea Windows File Protection cu XPLite. 3. Programul XPLite Cu acest program ati sters directorul Dllcache si ati dezactivat WFP dar asta nu inseamna ca numa atata poate face ! Deschideti XPLite si treceti in registrul ‘’Add/Remove Components’’ aici puteti sterge componentele care nu au in paranteza ( PRO ) . Acum va intrebati de ce nu pot sterge si acele componente ? Pentru utilitarul este trial si are optiuni limitate daca doriti sa stergeti si acele componente cumparati programul si veti putea sterge toate componentele care apare in fereastra ‘’Add/Remove Components’’. Componente care pot fi sterse cu utilitarul XPLite trial : 1.Accessories-puteti sterge tot in afara de Notepad 2.Games 3.Internet Information Services

Page 13: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

4.Multimedia-puteti sterge urmatoarele componente : ATI SP1 Driver,Utopia Sound Scheme,Windows Movie Maker,Windows XP Sound Theme. 5.Operating Sistem Options- puteti sterge urmatoarele componente: Microsoft Agent,Microsoft Speech API,Search Assistant,Windows Tour. 6.Server Components 7.Sistem Services- puteti sterge urmatoarele componente: Telnet Service,Universal Plug And Play 8.Sistem Tools & Utilites-puteti sterge urmatoarele componente: Zip Compressed Folders Daca doriti puteti sterge si alte componente care nu sunt cu ( PRO ) de exemplu : Accesibility Options . Pentru a sterge componentele trebuie sa le debifati si dupa ce debifati tot ce doriti sa stergeti faceti click pe ‘’Next’’. Aici voi face o scurta paranteza daca doriti un XP mai rapid si fara alte programe si servicii care nu va folosesc exista un utilitar numit Nlite . Cu Nlite puteti modifica Setup-ul Xp-ului dumneavoastra si sa adaugati programe noi,teme.sa stergeti anumite componente intr-un cuvant puteti modifica XP dupa plac acest utilitar este free si poate fi folosit de oricine ! Utilitarul il gasiti la adresa http://www.nliteos.com. Mai nou a aparut vista care este foarte incarcat de programe si consuma foarte mult RAM si placa video exista si pentru acesta un utilitar cu care il puteti modifica dupa plac programul se numeste “Vlite” acest utlitar il gasiti la adresa http://www.vlite.net. Cu aceste 2 program se poate descurca oricine si nu cred ca este nevoie de un tutorial special pentru aceste programe daca va fi nevoie da-ti un reply si voi lua in calcul cererile voastre. Cel mai bun utilitar pentru a mari performantele calculatorului este “TuneUp” pe care vil recomand impreuna cu “Advanced WindowsCare” search http://www.google.com

Page 14: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Aol 9 VR ConfigurareAol 9 VR ConfigurareAol 9 VR ConfigurareAol 9 VR Configurare

Pentru prima oara trebuie sa downloadam Aol 9 VR: http://download.newaol.com/clients/coffee/waol_us_0.1.3.1/AOLDNLD.ex

e

Aceasta este ultima versiune,dupa aceea il instalam,automat o sa isi downloadeze fisierele necesare.(Posibil sa asteptati ceva timp.. :rolleyes: ) Asa arata cand se downloadeaza:

Dupa ce se termina downloadul arata astfel:

Oppsss e o eroare..eroarea aceasta va apare in caz ca aveti ceva deschis cum am eu, winampul, si firefox.Deci in caz ca aveti ceva in bara inchideti... Dupa ce am inchis totul(in afara de Aol) dam Ok dupa aceea va aparea o fereastra care va arata astfel:

Page 15: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Dati I Agree Va aparea o fereastra care va arata astfel:

Mi-e nu imi trebuie Aol Toolbar For Internet Explorer asa ca l-am debifat,voi faceti cum vreti.Si intr-un final apasam Continue Va aparea o fereastra care va arata astfel:

Page 16: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Sfatul meu este sa apasati pe Current Members Chiar daca nu aveti un cont(inca). Va aparea o fereastra care va arata astfel:

Selectati Adding Your existing AOL account on this computer Va aparea o fereastra care va arata astfel:

De aici puteti sa setati unde sa se instaleze AOL 9VR. Va aparea o fereastra care va arata astfel:

Page 17: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Aici de preferabil este sa asteptati ☺ Dupa ce termina de instalat va aparea o fereastra care va arata astfel:

Ok acuma trebuie sa intram aici https://new.aol.com/freeaolweb/?promocode=814170 ca sa ne facem un cont. Dupa ce va va-ti facut cont si ati introdus datele acolo si ati apasat Next va apare

Page 18: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

asa

Si desigur apasam pe Yes, Protect My Computer Apoi va aparea o fereastra care va arata astfel :

Si la Personalize Your Welcome Screen acolo puteti sa scrieti ce vreti (de obicei numele vostru). Si selectati ce vreti dintre Aol Experience,Aol BlackVoices,Aol Small Business si Aol lation(de preferabil Aol Experience si dupa accea va aparea un buton intitulat Save apasati pe el. Va aparea o fereastra care va arata astfel:

Page 19: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Apasati Close ☺ Dupa aceea va apare astfel:

Si acuma daca intram pe www.ipfind.eu vedem ca avem ip de Aol si va arata ca in poza:

Dar daca intram pe Firefox nu merge..si apare astfel:

Page 20: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Ok acuma trebuie sa facem urmatoare chestie :P Revenim la Aol sus pe bara de navigatie cautam Sign off dam pe el si Sign off dupa accea va apare astfel:

Dupa aceea ne ducam la Connect Options si la Advanced Broadband Settings si dupa accea va aparea astfel:

Page 21: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Apasam Continue si dupa accea va aparea astfel :

Dupa aceea ne ducem la Add a Broadband Profile si va aparea asa ceva:

Page 22: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Si acolo scriem un nume ceva..ce vreti voi...si dupa aceea dam Add si va arata asa:

Acuma daca va uitati atent jos la Connection Type este pus pe Automatic noi il punem pe Home Network si atunci va aparea o fereastra care va arata astfel:

Dupa accea apasati pe Save si apoi apare o fereastra care va arata astfel:

Page 23: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

Acolo scrieti-va parola si numele (in caz ca nu o ramas salvat)si dati Sign On Again Si acuma puteti sa intrati si pe firefox,hub,cs ...si o sa aveti ip de Aol ca in poza:

Page 24: Tutorial IT.pdf

Copyright © 2008 Tutorial-Z www.tutorial-z.org

SchimbSchimbSchimbSchimbă fi fi fi fişierul default pentru instalarea aplicaierul default pentru instalarea aplicaierul default pentru instalarea aplicaierul default pentru instalarea aplicaţiiloriiloriiloriilor

Windows XP foloseşte directorul C:/Program files pentru a instala noile programe.Mai jos printr-un mic truc o să vă explic cum puteţi schimba această locaţie. Mai întâi va trebuie să mergem în regedit aşa că apăsăm pe butonul de start,alegem Run şi scriem regedit în căsuţa care ne apare.

Acum navigăm până la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion Acolo găseşte fişierul ProgramFilesDir,dă click dreapta pe acesta şi la Value Data avem C:\Program Files,modifică-l cu directorul în care vrei să se instaleze toate aplicaţiile,de exemplu C:\Programele mele


Recommended