Home >Documents >Referat izolatii

Referat izolatii

Date post:22-Dec-2015
Category:
View:83 times
Download:1 times
Share this document with a friend
Description:
referat izolatii
Transcript:

1.DATE GENERALE

IzolatiaaKtivTHERMcombina izolatori termici moderni pentru a atinge proprietati maxime de izolatie termicaintr-un strat extrem de subtire. Aceasta aduce noi solutii de izolare a cladirilor si a constructiilor. aKtivTHERMeste unprodus profesional, de calitate superioaravand 2 functii principale: determoreflexie(respinge caldura) siizolare termica. Principala sa componenta sunt microsferele de sticla3M(particule goale si partial vidate, extrem de usoare, foarte rezistente la apa si umezeala, formate din sodiu-boro-silicati de sticl si stabile d.p.d.v. chimic) care prin proprietatile sale influenteaza substantial confortul termic din incapere. aKtivTHERMfunctioneaza pe baze diferite decat alte materiale de izolatie termica cunoscute: polistiren sau fibre minerale. aKtivTHERMare, datorita tehnlogiei lui de fabricatie, proprietati termoreflectante a razelor infrarosii (cca.82%). Ca urmare se obtine reducerea transferului termic prin radiatie din peretii exteriori ai cladirilor, respectiv reducerea cantitatii de caldura ce patrunde vara prin peretii exteriori si reducerea pierderilor de caldura din interior pe timpul iernii. aKtivTHERMeste un produs termoizolant de calitate superioara, mult mai eficient decat materialele izolante clasice, asigurand o izolatie termica performanta chiar si in straturi subtiri de pana la 1mm. Utilizata in aplicatii din domeniul rezidential cat si in domeniul industrial,aKtivTHERM, aplicat pe suprafetele interioare ale elementelor de constructie, elimina cauzele formarii condensului si mucegaiului, avand o rezistenta excelenta la penetratia vaporilor de apa. In plusaKtivTHERMare o aderenta excelenta pe orice suprafata ( aderenta 0,8Mpa) si se adapteaza la schimbarile climaterice. De asemenea are rezisten termic excelent de la -40C pn la 150C fr pierderea proprietilor declarate. De asemenea aKtivTHERMeste un material ecologic, inodor, neinflamabil i nu emite substane. Durata de via minim pentru aplicarea produsului este de cel puin 15 ani.

2.CARACTERISTICI /PROPRIETATI

Microglobulele din sticl3Msunt particule goale si partial vidate, extrem de usoare, foarte rezistente la apa si umezeala, formate din sodiu-boro-silicati de sticl si stabile d.p.d.v. chimic. Produsele bazate pe microsferele de sticla3Mreprezinta o inovatie de ultima generatie. Microsferele de sticla3Msunt utilizate la fabricarea materialelor si produselor termoizolante, in fabricarea produselor anticondens, decorative, pentru repararea si indreptarea peretilor, etc.

Microsferele de sticla3Mau urmatoareleproprietati: imbunatatesc proprietatile termice rezista excelent la umezeala si vapori realizeaza efect de cald la atingere au densitate mica si forma stabile imbunatatesc acustica incaperilorCaracteristicilemicrosferelor de sticla3Msunt evidentiate in tabelul urmator:

Apariia de puncte/locuri friguroase (punti termice) pe peretii interiori, n special n coluri, poate provoca crearea umiditatii si a condensului in ambient. Scopul utilizrii de produse termoizolante ce conin microsfere din sticl3Meste de a reduce posibilitatea formarii condensului cauzata de prezena spaiilor de aer pe suprafaa peretilor. Microsferele de sticla 3M asigura reducerea conductivitatii termice, pentru c sunt goale i parial vide. Beneficiile suplimentare includsenzatia de perete cald la atingere i o mai mica circulatie a fluxului de aer. Utilizarea materialelor termoizolante ce contin microsfere de sticla3Mla izolarea peretilor si a tavanului previne deformarea, contractia si aparitia fisurilor n suprafata acestor elemente de constructie.Cum functioneaza o izolatie termica pe baza de microsfere de sticla 3M?Gradul de reflexie a radiatiilor solare:

Gradul de reflexie a radiatiilor electromagnetice:

Transferul de cldur prin absorbie se poate reduce prin reflexia suprafeei construciei. Cantitatea de cldur reflectat (a radiaiilor electromagnetice) depinde decapacitatea de emisie relativ (absorbabilitatea) suprafeei. Cea mai mare valoarea capacitii de emisie relativ l are aa zisul corp negru absolut,= 1. Cea mai mic valoareo au metalele lustruite,= 0,1i mai puin. Odat cu scderea absorbabilitii se reduce i transferul de cldur prin construcie ceea ce conduce la scderea temperaturii suprafeei. O temperatur a suprafeei mai sczut reduce confortul termic i crete riscul de formare a condensului pe suprafaa construciei. aKtivTHERMare capacitatea unica de a exploata activ radiatiile electromagnetice (energia emanata de corpul uman, de caldura degajata chiar si de un bec, de televizor, monitor, filtru cafea, etc) in acest fel temperatura din interiorul incaperii crescand cu 2-3 grade iar economiile datorate acestui fapt sunt de nu mai putin de 10-12%. Datorita acestor performante, confortul termic in incapere este asigurat in scurt timp, energia necesara incalzirii peretilor fiind economisita. Astfel se obtin economii de minim 30% la plata intretinerii si cheltuielilor curente cu incalzirea si racirea. Capacitatea de utilizare a radiaiilor electromagnetice combinat cu modalitatea simpl de aplicare fac caaKtivTHERMs devin o posibilitate revoluionar de protecie termic a cldirilor.

3.UTILIZARE

aKtivTHERMeste un material ideal pentru izolarea termic a pereilor construciilor, n special la blocurile de locuine, a suprafeelor acestora supuse la nghe , poriuni de tranzit termic, poriunile de perei aflate n spatele corpurilor de nclzit, acolo unde sub influena condensrii vaporilor de ap se ajunge la formarea igrasiei i pentru toate cldirile insuficient izolate termic ofer rentabilizarea sistemului de nclzire precum i economii mari de energie n special n cazul cldirilor nclzite periodic sau pentru perioade scurte, cum ar fi cabane, case de vacane, birouri, restaurante (unde sunt apreciate tendina redus a schimbrilor de culoare a suprafeelor pereilor sub influena fumului de igar datorit utilizrii materialului de umplere), hoteluri, spitale, instituii i de asemenea apartamente, unde n perioda neprezenei persoanelor, sau a neutilizrii spatiului respectiv, se poate reduce considerabil temperatura mediului ambiant, dar intr-o perioad de timp foarte scurt temperatura menionat anterior se poate ridica fr riscuri, pentru c altfel n primele momente nclzim inutil pereii i abia dup aceea vom stabiliza temperatura din ncpere.

Domenii de aplicare

Construcii de locuine, cldiri publice, spaii comerciale si de birouri, spatii industriale, echipamente de productie, vehicule de cltori i de marf, etc. RezidentialConstrucii noi i renovri de constructii vechi. Izolarea termic pereti, tavane, podele, izolaie pentru nclzire prin pardoseal, reabilitare termica, nlturarea cauzelor aparitiei mucegaiului n mansarde si poduri i eliminarea suplimentar a caldurii radiante n lunile de var. Cladiri publice Cladiri de birouri, centre comerciale, culturale, hoteluri i restaurante, echipamente, coli, spitaluri, spa-uri, sali de sport, etc .Reducerea consumului de energie a cldirilor i creterea eficienei de echipamente tehnice n cladiri: izolaia termic a cldirii, sistemelor de nclzire, conducte, echipamentelor de aer condiionat, camere frigorifice, pardoseli incalzite. mbuntirea calitii mediului interior / ambientului. Spaii comerciale si industriale Reducerea consumului de energie a cldirilor i halelor de producie, mbuntirea condiiilor demunca, a temperaturii incaperilor de lucru.Reducerea consumului de energie i creterea eficienei echipamentelor tehnologice, a conditiilor de siguran a muncii.

Utilaj tehnologic Utilizarea izolatiei fr a crea o structura de montaj, cu randament ridicat, prin aplicarea ntr-un strat subire, asigurand o economie maxima a spatiului util. Eficiena izolarii termice: min. 40 C la +150 C. Aplicarea direct pe suprafata utilajelor tehnologice. aKtivTHERMpoate fi aplicat in straturi impermeabile de protecie i de construcie.Alte caracteristici:costuri reduse, via lung, intretinere minima, usor de aplicat. Transportul de cltori i de marf Izolaia termic total a interioarelor vehiculelor, autobuze, pereii vagoanelor, consumul redus de energie i creterea eficienei sistemelor de aer condiionat, nclzire i de congelare.Previne ptrunderea caldurii provenite de la motor n interiorul vehiculului.

ndeprtarea i prevenirea aparitiei mucegaiului Suprimarea efectelor structurale ale anvelopei cldirii, deficiene (puni termice, spatii insuficient izolate), inlaturarea aparitiei condensului pe pereii reci n ncperi cu umiditate crescut. IzolatiaaKtivTHERMindeparteaza formarea ciupercilor in mediul cu umiditate crescuta.

aKtivTHERMsi apa Pe pereii aflati in medii sarate si cu umiditate foarte ridicata nu se garanteaza eficiena i durata de viaa a aKtivTHERM.De aceea se recomanda folosirea tencuielii IZOHEAT inainte de aplicarea izolatiei. n locurile n care exist contact direct cu apa, este necesar a proteja izolaia termic. De exemplu la conductele de ap cald izolate cuaKtivTHERMse va aplica mai intai o vopsea de impermeabilizare care va forma un strat rezistent la apa pe baz de polimeri.

Punctul de roua aKtivTHERMaplicat pe suprafata elementelor de constructie creeaza un strat anticondens. Acest lucru face ca elementul de constructie sa fie protejat de umiditate excesiva, de aparitia mucegaiului si permite imbunatatirea parametrilor sai ( durabilitate, proprietati termoizolante).aKtivTHERMpoate fi aplicat la sistemele de refrigerare si aer conditionat.

Acumularea frigului in perete aKtivTHERMelimina acumularea frigulu

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended