Home >Documents >Prezentare VIP Profesional

Prezentare VIP Profesional

Date post:03-Jul-2015
Category:
View:49 times
Download:3 times
Share this document with a friend
Transcript:

Prezentare VIP Profesional

VIP Profesional este un pachet de programe cu scopul de a sprijini organizarea unei companii in operatiunile cheie pe care le efectueaza in: contabilitate, analiza financiara, gestiunea achizitiilor, inventar, gestiunea relatiilor cu clientii, gestiunea resurselor umane,gestiunea vanzarilor, gestiunea banilor, planificarea si gestiunea productiei sigestiunea logistica. Prin intermediul planificarii computerizate si a instrumentelor de programare, VIP Profesional ofera n orice moment informatii legate de resursele companiei ca: stocuri de marfa si materiale, relatia cu partenerii, resursele umane, dotari si totodatainformatii despre banii disponibili.

Gestiune si stocuri

VIP Gestiune este un sistem complet care automatizeaza fluxul operatiunilor intrare-iesire, att cantitativ ct si valoric. VIP Consum permite realizarea de produse sau proiecte prin procesele de consum de componente. VIP Mijloace fixe urmareste gestionarea si calculul amortizarilor imobilizarilor prin toate metodele legislatiei aflate n vigoare.

Financiar Contabilitate

VIP Trezorerie automatizeaza tranzactiile financiare, acoperind un spectru larg de operatii. VIP Contabilitate este motorul evidentei contabile a firmei facnd preluarea datelelor din celelalte module. VIP Personal tine att evidenta angajatilor si calculeaza pontajul si drepturile salariale.

VIP Gestiune

Modulul VIP Gestiune este destinat activitatii comerciale din cadrul unei firme si este implementat in departamentele aprovizionare si desfacere ale acesteia. El urmareste fluxul documentelor comerciale si permite gestiunea amanuntita a fiecarui element tranzactionat in cadrul firmei.

Avantaje si facilitati

Articolele organizate prin catalogare permit navigarea si cautarea rapida dupa cod intern, cod de bare, denumire Stocurile sunt adaptate tipului de activitate ( definitive, pe comenzi, pe depozite sau pe furnizori, pentru situatii pe masura vnzarii, custodie ) Flexibilitate prin posibilitatea de a adauga tipuri de documente ( facturi, avize, reglaje de stoc, intrari, iesiri diverse ) Contarea configurabila a documentelor si a articolelor din componenta acestora Punctele de lucru pot fi independente si interdependente, tranzactiile putand ficonfidentiale cu posibilitatea de comunicare a stocurilor. Administrare simpla si executare unitara prin politici flexibile de preturi, de parteneri Clasificarea clientilor si politicilor de penalitati dupa scadenta

Transferuri interne intre depozite si fise detaliate de miscare Optimizarea miscarii stocurilor la punctele de vnzare care pot consulta reciproc stocurile si pot transfera marfa cu limite de stoc minim garantat Optimizarea fluxurilor banesti prin urmarirea relatiilor clienti/furnizori (datorii, scadente, vechimea datoriilor) Modulul VIP Gestiune are in componenta patru submodule:

1. Articole catalogate cu toate caracteristicile si datele aferente 2. Vanzari cu documentele aferente de iesire dar si cu posibilitatea urmaririi parteneriatului cu clientii 3. Cumparari cu documentele aferente de intrare dar si cu posibilitatea urmaririi parteneriatului cu furnizorii 4. Stocuri cu documente de transfer, generare de inventar si descarcare de gestiune

Articole

Pentru a crea documente comerciale trebuie format catalogul de produse sau servicii oferite de firma. Aceste produse sau servicii sunt denumite sub termenul generic de articole si sunt subiectul tranzactiilor comerciale. Articolele pot fi introduse deasemenea si pe masura introducerii documentelor de vanzare/cumpare.

Articolele pot fi clasificate dupa categorii si subcategorii. Este permisa definirea de caracteristici pentru fiecare categorie, n scopul introducerii mai multor detalii pentru fiecare articol. Articolele pot fi regasite si cautate cu usurinta dupa codul unic sau denumire. Pentru clasificarea articolelor preluate din baze de date preexistente sau pentru reorganizare, exista un organizator cu ajutorul caruia utilizatorul poate mparti articolele pe categorii si subcategorii. Articolele pot fi detaliate la nivel de coduri, adica in cazul in care articolele difera doar

printr-un atribut se pot introduce coduri diferite pentru acelasi articol. Pentru fiecare articol se poate selecta o imagine sau introduce o descriere detaliata. Deasemenea se pot seta procente, taxe si limitari specifice. In programul VIP Profesional, stocul se tine la nivel de cod articol si poate fi consultat oricand din lista de articole. Se pot vizualiza trei feluri de stocuri: pe depozite, pe gestiuni si pe furnizori. Aceste stocuri sunt disponibile la orice moment, in timp real, oricarui utilizator conectat la baza de date. Se pot defini pentru fiecare articol stocuri minime asigurate si se pot impune limitari la vanzare functie de acestea.

Vanzari

In cadrul acestui submodul se urmareste relatia firmei cu clientii sai. Fluxul documentelor este urmarit plecand de la comanda clientului pana la definitivarea tranzactiei prin factura de vanzare. Pentru comanda creata clientului se poate vizualiza grafic daca produsele sunt sau nu in stoc, si pastra comanda nevalidata pana la momentul aprovionarii cu cantitatile comandate.

Validarea comenzii afecteaza stocul comandat pentru produsele comandate care poate fi confruntat cu stocul minim asigurat la o viitoare vanzare. Comanda apoi poate fi facturata sau livrata prin avize de iesire. Fiecare document de vanzare poate fi imprimat in formatele tipizate prevazute in lege si pot fi trimise la imprimante diferite. Se pot defini tipuri flexibile de documentele de iesire, pentru operatii specifice, toate afectand stocul final cantitativ si valoric. Pentru facturile de vanzare se poate specifica, optional sau obligatoriu, modul de livrare si modul de plata, datele privind livrarea si starea de platit a acesteia, precum si cursul valutar in cazul facturarii cu preturi prin valuta.

Avizele de iesire pot fi facturate partial sau integral. Pentru marfa ramasa nefactura a unui client, se pot factura produse ramase nefacturate intr-o singura factura. Aceastea pot fi urmarite prin specificatii de facturare sau plata, pentru fiecare client prin intermediul rapoartelor. Toate documentele pot fi listate si filtrate dupa criterii precum perioada, depozitul sau gestiunea operate. Pretul de vanzare din documentele sunt cele stabilite in lista de articole. Se pot crea politici speciale de preturi pentru perioade de reduceri la anumite articole, cresteri sau reduceri speciale pentru categorii de clienti, sau moduri de plata. Pretul de cost este calculat si preluat automat pe baza metodei de scadere de gestiune setata (FIFO, LIFO, CMP, Ka-coeficient adaos mediu).

Cumparari

In submodulul de cumparari, se introduc in mod similar comenzile sau facturile proforme la furnizori. Acestea afecteaza stocul comandat si asigurat deja.

Avizele de intrare si facturile de cumparare afecteaza stocul pe gestiuni si depozite. Analog vanzarilor, se pot opera facturari partiale de avize, avizari de facturi, facturarea proformelor, etc. Facturi de import contin detalii referitoare la cursul valutar, numarul DVI, transportatorul si asiguratorul cantitatii. Este calculat pretul final de intrare in lei pe baza valorii in valuta, a transportului si asigurarii, a taxelor vamale specifice. Pe baza facturilor sau avizelor de intrare se creaza note de intrare-receptie unde se stabilesc preturile de vanzare viitoare ale produselor intrate. NIR-urile generate pot fi calculate pe baza unui adaos prestabilit sau a preturilor de vanzare existente.

Fiecare modificare de pret de vanzare este inregistrata in istoricul modificarilor de pret care poate fi consultat pentru articole sau pentru o anumita perioada, putand fi calculata si variatia stocului valoric la pret de vanzare. Stocul valoric in VIP Gestiune se poate consulta la orice moment, la pret de cost sau la pret de vanzare. Daca raportarea este ceruta pentru un moment in trecut, programul raporteaza preturile de cost si de vanzare din momentul cerut. Pe parcursul oricarui document din submodulele de vanzari sau cumparari se pot introduce numere seriale pentru articolele tranzactionate ce au o mare utilitate in cadrul departamentului de garantie-service in verificarea istoricului unui anumit produs adus de client la garantie.

Stocuri

VIP Profesional permite stocul pe puncte de lucru, magazii, depozite, gestiuni, furnizori, elemente care sunt selectate la introducerea documentelor de intrare-iesire. Intre acestea pot fi operate transferuri de stocuri prin avize interne de transfer.

Se pot defini noi tipuri de operatii de stoc (ex: intrare, iesire, retur, pierdut, uz intern ) ce pot mari gama de documente cu care se poate opera. Se poate consulta in timp real, stocul in oricare din elementele prezentate si istoricul miscarilor unui articol. Exista un pachet de rapoarte flexibile de raportare a stocului cantitativ si valoric. Printre acestea se enumera: stoc pe depozit, stoc pe gestiune, stoc furnizori, stoc minim asigurat, stoc pe depozite. Pentru a urmarii evolutia stocurilor, exista rapoarte de stoc evolutive ce prezinta cantitatile precedente, intrarile si iesirile dintr-o anumita perioada.

Pentru a controla miscarea unui articol, exista rapoarte de miscare de stoc, de istoric de operatii, cu detalii despre furnizorul, data, gestiunea si fiecare atribut al miscarii articolului prin firma. Fiecare raport de stoc poate fi filtrat optional sau combinativ dupa depozit, gestiune, furnizor, categorie sau subcategorie de articole. Rapoartele de stocuri pot fi executate pe orice perioada la alegere, iar generarea este rapida, fara timpi de asteptare. Aceasta flexibilitate este data de arhitectura programului de a suporta un volum mare de date pe un timp indelungat.

VIP Consum

Modulul de consum urmareste procesul d

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended