+ All Categories
Home > Documents > Evolutia interioara

Evolutia interioara

Date post: 19-Jun-2015
Category:
Upload: harmony-mihaela
View: 419 times
Download: 14 times
Share this document with a friend
31
June 30th, 2009 Published by: premamotion Created using zinepal.com . Go online to create your own zines or read what others have already published. 1 rEvolutia Interioara Socrate si testul celor trei June 30th, 2009 In Grecia antica, Socrate (469-399 i. Hr.) era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui. Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu un cunoscut care i-a spus: "Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum despre unul din studentii tai?" "Stai o clipa", replica Socrate. "Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci print-un mic test, numit Testul celor trei." "Trei?" "Asa este", a continuat Socrate. "Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam si sa testam ce ai de gand sa- mi spui. Primul test este cel adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?" "Nu," spuse omul. "De fapt doar am auzit despre el." "In regula", zise Socrate. "Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu. Acum, sa incercam testul al doilea, cel al binelui. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?" "Nu, dimpotriva..." "Deci", a continuat Socrate, "vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?" Omul a dat din umeri, putin stanjenit. Socrate a continuat. "Totusi, mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba - filtrul folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?" "Nu, nu chiar..." "Ei bine", a conchis Socrate, "daca ceea ce vrei sa-mi spui nu stii daca e adevarat, nici de bine, nici macar de folos, atunci de ce sa-mi spui?" Socrate a fost primul ganditor care a luat ca obiect al meditatiei sale fiinta umana. Incepand cu Socrate, omul devine in mod exclusiv o problema pentru el insusi. “ Persoana ta este sufletul tau ” spunea Socrate. Iata si cateva citate a lui Socrate: Ştiu că nu ştiu nimic, şi nici măcar asta nu ştiu. Cunoaşte-te pe tine însuţi. Invidia este ulcerul sufletului. Sfatul meu este să te căsătoreşti. Dacă vei avea o nevastă bună, vei fi fericit; dacă nu, vei deveni filosof. Cine vrea să mişte lumea trebuie mai întâi să se mişte el însuşi. Adevărata înţelepciune înseamnă să-ţi recunoşti propria ignoranţă. Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu. Suprema înţelepciune este a distinge binele de rău. Ştiu ce e binele, dar săvârşesc adesea răul. Postare preluata de pe blogul My heart to your heart . RSS Omraam Mikhael Aivanhov - Sa nu va asteptati de la un maestru spiritual decat Lumina June 30th, 2009 Este foarte dificil să faci binele. Toată viaţa mi-am pus întrebarea: "Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?" Şi am văzut că dacă într-o zi li se dă hrană, a doua zi le este din nou foame, deoarece stomacul este o gaură care nu se umple niciodată şi care cere în fiecare zi... Dacă li se dau haine, după câtva timp ele sunt uzate şi trebuiesc înlocuite. Dacă li se dă o casă, şi ea la fel, într-o zi sau alta,
Transcript
Page 1: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 1

rEvolutia InterioaraSocrate si testul celor treiJune 30th, 2009

In Grecia antica, Socrate (469-399 i. Hr.) era foarte multlaudat pentru intelepciunea lui.

Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu uncunoscut care i-a spus:

"Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum despre unul dinstudentii tai?"

"Stai o clipa", replica Socrate. "Inainte sa-mi spui, as vrea satreci print-un mic test, numit Testul celor trei."

"Trei?"

"Asa este", a continuat Socrate. "Inainte sa-mi vorbestidespre studentul meu, sa stam si sa testam ce ai de gand sa-mi spui. Primul test este cel adevarului. Esti absolut sigur caceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?"

"Nu," spuse omul. "De fapt doar am auzit despre el."

"In regula", zise Socrate. "Asadar, in realitate, tu nu stii dacaeste adevarat sau nu.Acum, sa incercam testul al doilea, cel al binelui. Ceea ce vreisa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?"

"Nu, dimpotriva..."

"Deci", a continuat Socrate, "vrei sa-mi spui ceva rau despreel, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?"Omul a dat din umeri, putin stanjenit. Socrate a continuat.

"Totusi, mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba -filtrul folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meuimi este de folos?"

"Nu, nu chiar..."

"Ei bine", a conchis Socrate, "daca ceea ce vrei sa-mi spui nustii daca e adevarat, nici de bine, nici macar de folos, atuncide ce sa-mi spui?"

Socrate a fost primul ganditor care a luat ca obiect almeditatiei sale fiinta umana. Incepand cu Socrate, omuldevine in mod exclusiv o problema pentru el insusi. “ Persoanata este sufletul tau ” spunea Socrate.

Iata si cateva citate a lui Socrate:

Ştiu că nu ştiu nimic, şi nici măcar asta nu ştiu.

Cunoaşte-te pe tine însuţi.

Invidia este ulcerul sufletului.

Sfatul meu este să te căsătoreşti. Dacă vei avea o nevastăbună, vei fi fericit; dacă nu, vei deveni filosof.

Cine vrea să mişte lumea trebuie mai întâi să se mişte elînsuşi.

Adevărata înţelepciune înseamnă să-ţi recunoşti propriaignoranţă.

Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu.

Suprema înţelepciune este a distinge binele de rău.

Ştiu ce e binele, dar săvârşesc adesea răul.

Postare preluata de pe blogul My heart to your heart .RSS

Omraam Mikhael Aivanhov- Sa nu va asteptati de laun maestru spiritual decatLuminaJune 30th, 2009

Este foarte dificil să faci binele. Toată viaţa mi-am pusîntrebarea: "Care este cel mai bun mod de a-i ajuta peoameni?" Şi am văzut că dacă într-o zi li se dă hrană, adoua zi le este din nou foame, deoarece stomacul este o gaurăcare nu se umple niciodată şi care cere în fiecare zi... Dacăli se dau haine, după câtva timp ele sunt uzate şi trebuiescînlocuite. Dacă li se dă o casă, şi ea la fel, într-o zi sau alta,

Page 2: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 2

trebuie reparată. Dacă li se dau bani, ei vor fi foarte curândcheltuiţi... şi, dacă aţi avut câteva afaceri cu oamenii, ştiţică ei nu sunt niciodată satisfăcuţi. Dacă le daţi o casă, ei seîntreabă de ce nu le daţi un palat, iar dacă le daţi milioane,ei sunt furioşi pentru că nu sunt miliarde. Este deci imposibilsă-i ajuţi pe oameni în acest mod: sau acest ajutor nu esteniciodată definitiv, sau oamenii sunt nemulţumiţi pentru căaşteaptă totdeauna mai mult. Atunci, cum să-i ajuţi?

Să luăm cazul unui om care ar avea o greutate detransportat. Această greutate este foarte mare şi el abiapoate să o ridice. Ori, iată că voi sunteţi aici: luaţi greutateape umerii voştri, şi asta este! Ei da, dar zilele următoare acestom mai avea greutăţi de transportat şi, cum nu veţi puteafără încetare cu el, ce va face? Presupuneţi acum că aveţiun secret pentru a transporta greutăţile fără a fi strivit şichiar pentru a le transporta cu bucurie: voi îi comunicaţiacest secret şi, după aceea, toată viaţa el va putea să continuesă se descurce singur. Atunci, pentru a face bine oamenilornu este preferabil de a le da un mijloc să se descurce fărăa avea întotdeauna nevoie de ajutorul altcuiva? Bineînţeles,este mai bine, mult mai bine. Şi acest mijloc este LuminaŞtiinţei iniţiatice, pentru că în orice circumstanţă aceastăŞtiinţă dă o soluţie.

Iată de ce toată viaţa am lucrat fără întrerupere pentru agăsi această Lumină, pentru că ştiu că atunci când vă voida-o, veţi putea înfrunta toate dificultăţile din voi lipsindu-vă de mine, de prezenţa mea. Fără Lumină, nu numai căbinele pe care�l faci nu va fi durabil, dar oamenii nu vor finici măcar recunoscători. Ceea ce trebuie să le daţi este unelement spiritual care se gravează în ei. Mulţi ignoră aceasta.Când vor să facă bine, în loc să înţeleagă faptul că pot să deaacest element spiritual, care nu se va şterge niciodată, ei dauceva material. Nu se ştie încă să se ofere ce este esenţial; sedau tot felul de lucruri: bijuterii, maşini, crezând că-l puteţiface pe celălalt fericit. Ei nu, trebuie să învăţaţi să daţi unelement esenţial.

Dacă voi credeţi că eu n-am nici un fel de idee despredificultăţile voastre, vă înşelaţi. Eu le cunosc, deoarece şi euam trecut pe aici, le-am trăit şi-mi este suficient să privesc pecineva pentru a cunoaşte toate probele pe care le-a traversat,deoarece ele sunt înscrise pe faţa sa. Veţi spune: "Dar nu aveţinici un fel de compasiune! De ce nu ne ajutaţi?" Ah! şi aicitrebuie să vă dau explicaţii.

Chiar dacă aş avea toate puterile, Cerul nu mi-ar permitesă vă îndepărtez dificultăţile. Voi sunteţi cei care trebuie săfaceţi eforturile: să învăţaţi, să exersaţi, pentru că aceastavă va servi pentru eternitate. Dacă aşteptaţi ca cineva săfacă totul în locul vostru, să vă îndepărteze suferinţele, bolilevoastre, mizeriile voastre, este posibil: pe Pământ sunt fiinţecapabile să o facă, dar o fiinţă înţeleptă şi inteligentă nu ova face niciodată, pentru că ea ştie că nu este un mod de avă ajuta, ci din contră. Vă va da, deci, mai degrabă metode,cunoştinţe, dar va aştepta ca voi să fiţi cel care să le aplicaţi,pentru că în acest moment voi sunteţi cel care creşteţi, carevă întăriţi şi aceasta este adevărata evoluţie.

Din nefericire, oamenii care s-au obişnuit să nu contezedecât pe elemente materiale, exterioare lor (maşini,aparate, medicamente), nu se gândesc niciodată să utilizezeposibilităţile cu care Creatorul i-a dotat. Iar când întâlnescun Maestru, ei au exact aceeaşi atitudine: în loc să înveţesă dezvolte, graţie lui, facultăţile lor spirituale, vor conta peMaestru ca el să facă totul în locul lor: Maestrul este celcare trebuie să-i instruiască, să-i purifice, să-i vindece, săgăsească soluţii la toate problemele lor, să-i facă fericiţi şibogaţi. Da, această atitudine de a aştepta totul din exterioreste atât de răspândită încât chiar şi spiritualiştii au adoptat-o. Într-un Maestru ei caută un om cumsecade care va venisă-i depaneze, să-i salveze şi, mai ales, care se va încărca cugreutăţile lor. Ei da, un măgar, da! Analizaţi-vă şi veţi vedeadacă nu este adevărat.

Mulţi din cei care vin în Învăţământul nostru aşteaptă totulde la mine: ca eu să le dau ştiinţa, inteligenţa şi toatevirtuţile... ca eu să-i fac bogaţi, sănătoşi şi ca eu să-i însor;dacă nu o fac, ei sunt decepţionaţi şi-mi poartă sâmbete. Bada, şi există chiar oameni pe care nu-i cunosc şi care îmi scriupentru a mă ruga să le găsesc un soţ sau o soţie. Cum să-i fac eu să înţeleagă că eu nu mă ocup de aceasta? Este undomeniu foarte delicat, unde cel care se angajează trebuie să-şi ia responsabilităţile sale. Nu este rolul unui Maestru de a-i însura pe oameni, sau de a-i face să divorţeze. Bineînţeles,în anumite cazuri, când tinerii fraţi şi surori pe care-i cunoscvin să-mi ceară sfatul, eu îl dau... şi încă nu întotdeauna; esteprea delicat.

Vedeţi ce fel de mentalitate au oamenii! Ei aşteaptă totulde la mine: chiar şi căsătoriile. Iar când vor avea copii,se gândesc că eu trebuie să invit Îngerii şi Arhanghelii săvină să se încarneze lângă ei. Ei bine, nu, nu aceasta estesarcina mea. Din partea mea, ei trebuie doar să se aşteptesă primească lovituri pentru a învăţa să se descurce. Chiardacă aş avea puterea de a le îndeplini toate dorinţele, eu nuaş face-o, pentru că nu în acest mod i-aş ajuta. Da, chiar dacăaş avea puterea de a vindeca toate bolile, nu numai că nule-aş vindeca, dar le-aş mai adăuga şi încă altele!... Sunteţiindignaţi? Da, dar în acelaşi timp eu le voi da mijloacele dea le învinge pe toate. Deoarece dacă îi vindec de bolile lor,ei vor continua să facă excese şi nebunii; din nou vor devenibolnavi, iar când nu voi mai fi aici, vor rămâne bolnavipentru eternitate.

Vedeţi, nu este o soluţie. Deci, eu v�o spun, pentru minesoluţia este să vă adaug şi alte greutăţi învăţându-vă sădeveniţi mai puternici şi mai rezistenţi.

Discipolul nu trebuie să dorească nici pentru el, nici chiarpentru apropiaţii lui ca viaţa să fie uşoară. Majoritateapărinţilor şi mamelor doresc pentru copiii lor facilitatea,opulenţa, succesul; ei sunt, în mod evident, împinşi deiubirea lor, dar este o iubire stupidă, care nu are în vedereadevărata evoluţie a acestor copii. Bineînţeles, eu nu spun căpărinţii trebuie să dorească suferinţe pentru copiii lor, nu;de altfel ei nici măcar nu trebuie să se preocupe de aceastăproblemă. Dorinţa lor trebuie să fie doar una: copiii lor sădevină binefăcători ai umanităţii, şi Cerul va decide prince experienţe îi va face să treacă pentru a-i conduce până

Page 3: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 3

acolo. Poate le va trimite boli, inamici, oprobiu, dar preapuţin contează, ei vor merge departe, foarte departe, atâtde departe că nu va rămâne nici un fel de urmă din acestedificultăţi, nici măcar o amintire. Părinţi îşi iubesc copiii,dar ce vor deveni aceşti copii dacă sunt cruţaţi de toatedificultăţile? Se vor abrutiza, asta este totul.

Eu, să o ştiţi, nu mă ocup de bolile voastre, de problemelevoastre, de divorţurile voastre. Dacă viaţa vă face să treceţipe aici, este pentru că există probabil o raţiune karmică. Eumă ocup doar de mijlocul prin care să vă fac liberi, marişi puternici, oricare ar fi probele prin care treceţi. Eu nusunt aici pentru a vă vindeca, a vă consola, a vă rezolvaproblemele (de altfel eu nu am timp, mi-ar trebui o eternitatepentru a mă ocupa de problemele voastre, şi ce probleme!)dar eu sunt obligat să vă stimulez, să vă arăt cel mai înaltideal, deoarece, dorind să realizaţi cel mai înalt ideal, veţiputea rezolva totul. Pe când dacă eu vă evit toate probele,veţi rămâne totdeauna slabi, vulnerabili şi atunci ce veţi facedacă într-o zi nu voi mai fi aici?

Se arăta ieri la televizor că, din ce în ce mai mulţi oameni,merg la clarvăzători, mediumi, pentru a rezolva problemelelor de bani, de sănătate, de iubire, sau pentru a se faceexorcizări asupra lor, descântece. Este extraordinar! Ei înşişinu fac nimic pentru a învinge dificultăţile, pentru a vedea maiclar, pentru a se întări; este altcineva care trebuie să facăaceastă treabă în locul loc. Dar, admiţând chiar că cinevaajunge să le rupă vraja, ei sunt atât de slabi, că un altul îi vavrăji din nou. Toţi nu se gândesc decât să meargă să găseascăpe cineva pentru a-i vindeca, a-i controla, a-i linişti. De aceearămân ignoranţi, slabi, vulnerabili.

Ei bine, aici, nu este aşa. Aici, nu sunteţi consolaţi, nu sunteţiuşuraţi, nu sunteţi vindecaţi, ci vi se dau mijloace, arme,metode, pentru ca să fiţi voi cei care să deveniţi inteligenţi,puternici, de neînvins. Şi este mult mai bine. Dar cum voicăutaţi facilitatea, găsiţi că aici nu este nimic şi nimeni caresă vă poată ajuta. Ei bine, aici vă înşelaţi! Dacă cineva poateîntr-adevăr să vă ajute, şi nu pentru o zi sau două, ci pentrueternitate, acela sunt eu. Doar că voi nu-mi cereţi decâtun singur lucru: să deschideţi gura şi să înghiţiţi remediul;pentru că vă este indiferent dacă este doar un paleativ. Cândveţi înţelege că trebuie să învăţaţi să vă descurcaţi voi înşivă?

Aici vi se dau toate mijloacele, încercaţi cel puţin să vă serviţide ele! Dar dacă cel mai mare Maestru face o minune pentrua vă vindeca şi a vă proteja cât timp va dura aceasta? Astadepinde voi: dacă ştiţi să vă serviţi de Lumină şi de cheile pecare vi le dă, aici, da, este definitiv, deoarece atunci voi înşivă,sufletul vostru, Spiritul vostru, este cel care intră în acţiune.

Cunosc natura umană: vouă v-ar place să mă auziţispunând: "Contaţi pe mine; vă voi salva din toate pericolele;vă voi vindeca de toate bolile, vă voi face fericiţi". Ei bine,nu, şi dacă cineva v-o spune înseamnă că el are interesul săvă înşele. Vă spun: contaţi pe Marile Adevăruri pe care vile dau; acceptaţi-le în voi, întăriţi-le, însufleţiţi-le, hrăniţi-leşi veţi vedea rezultatele. Astăzi am distrus poate câteva diniluziile voastre, dar pentru Adevăr, pentru binele vostru amfăcut�o.

RSS

Omraam Mikhael Aivanhov nevorbeste despre adevaratulajutor pe care un maestruspiritual il poate oferidiscipolilor luiJune 30th, 2009

"Chiar dacă aş avea toate puterile, Cerul nu mi-ar permitesă vă îndepărtez dificultăţile. Voi sunteţi cei care trebuie săfaceţi eforturile: să învăţaţi, să exersaţi, pentru că aceasta vă vaservi pentru eternitate. Dacă aşteptaţi ca cineva să facă totulîn locul vostru, să vă îndepărteze suferinţele, bolile voastre,mizeriile voastre, este posibil: pe Pământ sunt fiinţe capabilesă o facă, dar o fiinţă înţeleptă şi inteligentă nu o va faceniciodată, pentru că ea ştie că nu este un mod de a vă ajuta,ci din contră. Vă va da, deci, mai degrabă metode, cunoştinţe,dar va aştepta ca voi să fiţi cel care să le aplicaţi, pentru că înacest moment voi sunteţi cel care creşteţi, care vă întăriţi şiaceasta este adevărata evoluţie."RSS

Balogh Bela - Realitatea FinalaJune 27th, 2009

A fost odata un om sarac care-si purta povara gandurilor peun drum de la marginea unei paduri… Fiind obosit, s-a sezatsa se odihneasca, sprijinindu-se cu spatele de un copac. Daromul nu stia ca acel copac avea puteri magice, ca indeplineatoate dorintele celor care-l atingeau.

Pribeagul se gandi mai intai ce bine i-ar prinde un paharcu apa. Si… brusc, se trezi ca tine in mana un pahar cu apalimpede. Surprins, a tinut un timp paharul in mana, dar infinal a decis sa-l bea.

Apoi, ii trecu prin gand: “Ce mi-as dori acum ceva samananc…” Si dintr-o data se trezi cu mancare alaturi.

“Se pare ca dorintele mi se implinesc” gandi omul, mirat.Drept care rosti cu voce tare: “Vreau o casa minunata!”Si casa minunata aparu langa el. Apoi isi dori si o femeiesuperba si inteligenta, cu care sa-si imparta norocul. Cand is-a realizat si aceasta dorinta, omul i-a zis femeii de langa el:“Stai putin, ce se intampla aici? N-am eu asa noroc! Nu mi sepot intampla atatea lucruri minunate tocmai mie!”

In momentul in care a rostit aceste cuvinte… toate audisparut.

“Stiam eu…” zise omul clatinand din cap… apoi s-a ridicatde sub copac si a pornit pe drumul de la marginea padurii,purtandu-si povara gandurilor…

Page 4: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 4

Singura putere care se poate opune puterii unui gand - sau“credintei” - este cea a unui alt gand (poate din subconstient)sau a altei “credinte” interioare. O anumita forma-gandin subconstient se indoieste de posibilitatea de realizare aimaginii-dorinta creata de gandul constient, astfel rezultatuleste, de multe ori, impiedicat sa se manifeste in planul fizic.

Cel mai mare dar al Universului este liberul arbitru, carene da sansa ca fiecare din noi sa-si aleaga singur calea pecare va evolua. Cu propria vointa si cu puterea ce o avemla dispozitie, orice este realizabil. Avem libertatea de a crea,iar prin propria creatie ne putem exprima valorile exterioare(…)

Daca noi cream tot ce ne inconjoara cu puterea gandului, dece nu ne reuseste mereu tot ce gandim? Ce este acel ceva careimpiedica derularea lucrurilor dupa cum o dorim noi?

Acel ceva este Legea Iubirii. Ea inalta piedici, caci are un scopprecis: evolutia spirituala. Iubirea Universala nu cunoastece este egoismul si frica si nu impiedica sufletele aflate inevolutie sa treaca prin situatii greu de invins (…)

Trebuie sa invatam Legile Luminii, cu alte cuvinte, saaplicam Legile Iubirii in viata de zi cu zi. Cand esti fericit,atunci traiesti in realitate. Orice altceva este o iluzie pe caretu insuti ai creat-o (…)

Putem constientiza ca existam ca parte a unui Universinteligent (…) in noi si prin noi se manifesta o inteligenta maielevata; ca nu exista cu adevarat nici moarte nici despartiredefinitiva; ca tot binele si frumosul, toata iubirea dupacare tanjim toti deopotriva se afla in noi si ca, folosindu-neimaginatia creativa, suntem capabili sa infaptuim orice.

Putem recunoaste in inima noastra ca, dincolo de oricediferente confesionale, de limba sau culoare a pielii, dincolode orice problema cotidiana, in fiecare din noi se manifesta osingura realitate universala: Iubirea frateasca.

Un guru i-a intrebat pe discipolii sai cum se poate stabili candse sfarseste noaptea si incepe ziua. Unul a zis:

- Daca vezi un animal in departare si poti spune daca e vacasau cal.

- Nu! - l-a contrazis guru.

- Daca privsti un pom in departare si poti spune daca e unmango sau un par.

- Nici acesta nu e raspunsul corect - zise guru.

- Dar care e raspunsul? intrebara discipolii.

- Daca privesti in fata un barbat si-ti recunosti in el fratelesau daca privesti fata unei femei si recunosti in ea pe sorata. Pana nu esti capabil sa faci asta, e totuna unde e Soarele,pentru tine e inca noapte… Pana nu esti capabil sa faci asta,e totuna unde e Soarele, pentru tine e inca noapte…RSS

Omraam Mikhael Aivanhov -Puterea Magica a IncrederiiJune 27th, 2009

Banuielile, neincrederea, indoiala sunt forte distructive. Eunu spun ca nu trebuie sa fiti niciodata neincrezatori sau saaveti indoieli, nu, orbirea nu este un sfat. Dar vreau sa vaatrag atentia asupra fortelor negative pe care fiinta umanale declanseaza si le proiecteaza la randul sau, intretinand inea neincrederea si banuiala.

Cand banuiti pe cineva, fara a va da seama, il impingetisa faca ceea ce banuiti. Un sot, de exemplu, o banuieste pesotia sa ca a fost in bratele unuia sau altuia si o acuza ca afost infidela. In realitate, nu este adevarat, ea protesteaza,se justifica, dar degeaba, sotul este de o gelozie maladivasi o interogheaza fara incetare asupra celui mai mic gest,ii face scene. Ce se petrece dupa un timp? Aceasta femeie,care a vrut sa ramana fidela sotului ei, ajunge sa-l inselesi ea este prima care se mira, nu intelege cum a ajuns safie antrenata sa comita un adulter. Este foarte simplu: sotulei a impins-o: da, prin acuzatiile sale, el a creat conditiifavorabile, a sugestionat- o in planul astral, si saraca, asfarsit prin a comite acest lucru. Cu toate acestea, ea eracinstita, voia sa reziste... Atunci vedeti cum acesti nefericitisoti provoaca chiar caderea propriilor lor sotii! Si este la felpentru un barbat care, fortat sa asculte reprosurile sotiei luica o inseala, sfarseste prin a o face. Doar este necesar cacuvintele sa corespunda realitatii! Cate tragedii si drame auca origine indoiala, banuielile si lipsa de incredere!

Deci, femeile, barbatii sunt creatorii inconstienti ai bineluisi raului. De ce este atat de greu sa inteleaga aceasta legepsihologica si magica? Si asta nu este totul. Cum v-am spusde mai multe ori, trebuie sa tinem cont de faptul ca fiintaumana poseda doua naturi: o natura superioara si o naturainferioara, si efectele pe care le produceti asupra unei fiintedepind deci de fortele pe care le treziti in una sau alta dinaceste doua naturi. Atunci cand nu incetati sa emiteti banuieliasupra cuiva, va legati de natura sa inferioara, si nu numaica o intariti, dar primiti de la ea curenti, si, intr-o zi, vetiavea aceleasi defecte si slabiciuni ca si cel asupra caruia atifost pornit. Daca va ocupati continuu de defectele altora,deschideti in voi insiva o poarta pentru a le lasa sa intre

Page 5: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 5

si prin aceasta maniera de a actiona va intarziati propriaevolutie.

Cand nu aveti in cap decat viciile si crimele oamenilor,atrageti toate entitatile rele care sunt acolo, la adversarulvostru, vecinul vostru, sau la membrii familiei voastre;atunci sa nu va mirati daca intr-o zi va veti simti degradat.Este un fenomen magic, este foarte simplu. Si contrariuleste valabil, de asemenea. Daca va veti decide sa nu va maiganditi la defectele cuiva, ci sa va legati de virtutile sale, despiritul sau, fie ca o stie, fie ca nu, se vor stabili legaturi sicurenti intre el si voi, si intr-o zi veti ajunge sa aveti calitatilesale. Cand vom cunoaste aceasta lege mare a schimburilor,a osmozei, a fuziunii, vom intelege ca trebuie sa incetam sane legam de slabiciunile altora, si din contra, va trebui sacautam fiinte foarte evoluate pentru a avea schimburi cu ele.Astfel lucreaza cei ce sunt inteligenti. Ceilalti, care sunt bietecreaturi slabe, mizerabile, stupide, nu se inversuneaza decatasupra defectelor altora, asupra urateniei altora, fara a stice ii asteapta.

Trebuie sa incetati sa mai traiti cu indoieli, banuieli. Vaimaginati ca eu traiesc cu indoieli? Nu, de la inceput eu lucrezcu certitudine si incredere, le dau credit oamenilor. Eu stiuca multi oameni sunt handicapati pentru ca destinul li seimpotriveste, dar stiu ca, daca le dau un mic capital, simbolicvorbind, ei vor putea sa-si deschida un mic butic si sa castigeatati bani incat sa-mi dea dupa aceea inapoi acest capital, iarapoi vor putea chiar sa-i ajute pe altii. Deci, si ei vor putea sale dea credit altora pentru ca sa se poata redresa si iesi dindificultati. Daca Dumnezeu nu ar da credite oamenilor, niciunul dintre ei nu ar putea subzista. Si eu, ma straduiesc saactionez ca si Dumnezeu. Multi oameni au venit dupa mine,eu vedeam ca sunt doar bieti oameni cumsecade, dar le-amacordat incredere; unii au lucrat, au invatat, si acum imi dauinapoi din ceea ce le-am dat. Daca nu le-as fi dat credit, bietiide ei, s-ar fi chinuit etern.

Fara incredere, nimic nu poate sa mearga. Chiar candmergeti cu masina voastra, sunteti obligati sa aveti increderein toti ceilalti conducatori care sunt pe sosea. Daca va ganditifara incetare: “O, acesta nu stie sa conduca! Acesta ma valovi!...” veti fi tulburat si voi veti fi cei care va veti aruncapeste ei. Increderea este absolut necesara pentru ca totul safunctioneze. Daca voi credeti ca, atunci cand privesc anumitepersoane, eu nu vad slabiciunile care sunt acolo, marcate pefetele lor, va inselati! Sa presupunem insa ca eu nu am niciintuitie nici clarviziune, ca nu am studiat figzionomia si nu vavoi spune ceea ce vad. De altfel, nu o spun niciodata, acesteale tin pentru mine. Eu dau credit la toata lumea, acesta estesecretul meu. Gratie acestei increderi, am reusit sa fac ceva.Dar nimeni nu vrea sa ma imite. Nu vreti sa intelegeti caincrederea trezeste tot ceea ce este divin la altii.

Cand aveti incredere in cineva, chiar daca este betiv, vicios,slab, aceasta incredere pe care o manifestati il impingesa se amelioreze pentru a va arata ca nu v-ati inselat

asupra nobletii sale. Chiar si un criminal caruia ii aratatiincredere va reusi sa se transforme. Increderea dezarmeazafiintele, dar voi nu vreti sa-i studiati puterea. Evident, dintimp in timp, din cauza increderii voastre, veti avea catevasurprize... Sunt riscurile meseriei! Dar in comparatie culucrurile bune pe care le-ati primit, nu merita pentru acesteasa nu aveti incredere. Intr-o lada de pere sau fructe sunttotdeauna cateva care sunt stricate, si pentru aceasta meritasa aruncam toata lada? Printre cei carora le-am aratatincredere, sunt unii care mi-au facut mult rau. Da, dar sunt simai multi care sunt aici pentru a-mi reda increderea insutit.

Toti cei care nu au inteles rolul magic al increderii suntprudenti, inchisi, rezervati, banuitori, si trec ca inteligenti.Evident, nimeni nu-i va musca, poate, dar nimeni nu-i vaiubi. Atunci, nu merita sa fii putin muscat, impuns, darpentru a avea in final intreaga lume de partea ta? Poate caunii nu vor fi la inaltimea increderii voastre si va vor trada...Cui o sa-i spuneti? Dar, sub pretextul ca unii oameni suntslabi, egoisti, necinstiti, ingrati, trebuie sa-i dispretuim si sa-i respingem, pe toti ceilalti, definitiv? Ei nu, nu este o filozofiebuna.

Daca oamenii ar cunoaste legile magice, in ciudanenorocirilor, in ciuda accidentelor, in ciuda rautatilor sitradarilor, ei ar continua sa aiba incredere, sa-i luminezepe altii, sa-i ajute, sa le deschida comorile intregii naturi.Pentru ca, intr-o zi, toate creaturile care le-au facut rau vorplange cu lacrimi amare dandu-si seama ca erau pe cale samasacreze pe cel mai mare binefacator al lor. Da, atunci candse vor vedea cat de josnice au fost, nu vor mai sti unde sa seascunda pentru a plange. Cand am inteles acestea, am alesincrederea, dragostea si rabdarea, iar pe toti acei care nu segandesc decat cum sa-mi sape mormantul incec sa-i suportsi continui sa le dau tot ceea ce am mai bun.

In realitate, nu exista o fiinta mai cruda decat un Initiat,pentru ca el a gasit cea mai teribila razbunare. El isi spune:“Toti ceilalti se razbuna cu critici, acuzatii, arme, dar acesteanu sunt eficace. Nu te razbuni cu adevarat pe inamicii taicautand sa le faci rau, ci continuand sa-i luminezi, sa-ihranesti, pentru ca intr-o zi, cand vor intelege ca au fostmarsavi si ingrati, nu vor mai sti cum sa se scuze si sa-sirepare greselile.”

Eu am decis o data pentru totdeauna sa nu ma ocup de ceea cefac oamenii. Ma gandesc ca altii, cei ce i-au trimis pe pamantau stiut ce trebuie facut cu ei. Eu nu sunt un judecator si imifac numai treaba mea. Voi, daca vreti, ocupati-va de tot ceeace este inferior si negativ in altii, si veti vedea rezultatele!In acest timp, eu ma ocup de fiinta voastra superioara, deDivinitatea care este in voi: vreau sa o eliberez, sa o hranescsi astfel voi castiga intr-o zi intreg Cerul. Da, am o intreagastiinta in cap. Daca nu o aveam, as fi facut si eu la fel ca toatalumea. Dar gratie cunostintelor mele, gratie acestei luminipe care mi-a dat-o Dumnezeu, incerc sa beneficiez de tot ceexista mai minunat. De ce nu v-ati decide sa faceti ca mine?

Page 6: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 6

RSS

Omraam Mikhael Aivanhov -Maestrul Spiritual, OglindaAdevarului (Ultima Parte)June 26th, 2009

Sunteţi încă departe de a înţelege valoarea Adevărurilorpe care vi le aduce un Maestru: atâtea lucruri au maimultă valoare pentru voi! Aceste lucruri, chiar dacă văfac nefericiţi, bolnavi, nu înseamnă nimic: le găsiţi maiimportante, mai atrăgătoare, mai apetisante. Bineînţeles,sunteţi liberi. Dar, fără această Lumină, pe care eu v-o aduc,veţi vedea în ce stare vă veţi găsi într-o zi!

Poate vă gândiţi că-mi exagerez importanţa. Credeţi ce vreţi!Mie, o ştiţi, îmi este egal dacă sunt sau nu sunt apreciat.Dacă vă vorbesc aşa cum o fac, este ca să nu mai pierdeţitimpul în dreapta şi în stânga, pentru ca voi să ajungeţi, înfine, să construiţi viitorul vostru pe baze solide. Altfel, veţi fitotdeauna ocupaţi să alergaţi după cele mai mici lucruri carevor străluci în faţa ochilor voştri şi, când le veţi obţine, ele nuvă vor aduce decât nenorociri, pentru că nu aţi avut aceastăLumină care v-ar fi permis să discerneţi dacă ele sunt nocive.Şi de unde această lipsă de discernământ? Pentru că nu aţicunoscut suficient valoarea Instructorului vostru.

Să ştiţi, în orice caz, că nu-mi este nici foame, nici sete săcomand; eu nu mă gândesc decât să mă guvernez pe mineînsumi. Ce fericire aş putea să găsesc în aservirea altora?Pentru mine fericirea este în altă parte. Unii dintre voi mi-au cerut să fiu ca aceşti guru care se impun, şi în faţa căroratoată lumea se prosterna. Ei consideră că este o slăbiciune dinpartea mea că nu mă manifest astfel. Ce idee! De altfel, dacăeste un lucru care m-a şocat la anumiţi Maeştri din India afost acela de a vedea cum ei acceptau ca discipolii lor să seprosterneze în fala lor. Chiar le-am spus: "Ce plăcere simţiţivăzând aceşti sărmani la picioarele voastre? Ce reprezentaţivoi pentru ca ei să se arunce la pământ? Eu, niciodată nuam suportat-o din partea discipolilor mei". Şi este adevărat,unii au vrut să se prosterneze în faţa mea şi i-am făcut să seridice imediat. Aceşti guru n-au răspuns nimic la reproşurilemele, dar înţelegeam ceea ce ei gândeau: dacă ei au făcut-o

cu Maestrul lor, era normal ca şi discipolii lor s-o facă cu ei.În fine, nu vreau să mă amestec: aceste obiceiuri fac partedintr-o Tradiţie milenară şi este dificil sa-i faci să înţeleagăpe hinduşi cât de şocante sunt pentru occidentali.

Chiar dacă are toate puterile, un Maestru trebuie să rămânăsimplu, şi faptul că eu vă fac să luaţi cunoştinţă de valoareaunui Instructor nu va schimba atitudinea mea faţă de voi.Mie îmi place să-i tratez pe toţi fraţii şi surorile cu respectşi iubire. Chiar dacă vă spun unele cuvinte asupra valoriimuncii mele faţă de voi, aceasta nu mă face să mă schimb.Voi veţi fi cei care vă veţi schimba, poate; şi, de altfel, estede dorit, deoarece cu cât veţi aprecia mai mult ceea ce euvă spun şi o veţi pune în practică, cu atât veţi progresa. Eu,oricum, orice a�ţi face continui lucrarea mea. Bineînţeles, eucâştig dacă avansaţi, deoarece voi avea mai mulţi prieteni.Dar voi veţi fi cei care veţi câştiga mai mult, pentru că veţiplanta seminţe care vor da într-o zi fructe pe care le veţi putearecolta.

Nu mai consideraţi deci, de acum înainte ca o slăbiciunefaptul că nu mă conduc în felul anumitor Maeştri hinduşi, cănu caut să mă impun. Dacă aţi putea să mă surprindeţi cândam treabă cu mine însumi, atunci veţi vedea cum comand,cum mă impun. Dar nu cu voi. Când este vorba de forulmeu interior, este altceva, dar vouă, de ce ar trebui să vădau ordine? Voi sunteţi făpturi ale lui Dumnezeu şi dacăcineva trebuie să vă dea ordine, acela este Dumnezeu, ElÎnsuşi. Veţi spune: "Da, dar uneori ne certaţi, vă mâniaţi".Este adevărat, sunt obligat, uneori, să insist asupra anumitorpuncte, asupra anumitor valori, dar niciodată nu vă forţezsă acţionaţi într-un sens determinat.

Ceea ce m-a frapat încă din tinereţe este că mama mea nu m-a obligat niciodată; ea îmi spunea totdeauna: "Iată, dacă facicutare lucru, vei avea cutare rezultat, şi dacă faci alt lucruvei avea un alt rezultat". Ea îmi arăta întotdeauna cele douădrumuri şi consecinţele lor. Iar eu fac acelaşi lucru: mi seîntâmplă să muştruluiesc pe cineva şi chiar să-i spun lucruriteribile pe care are nevoie să le audă, dar nu oblig niciodatăpe nimeni să facă indiferent ce-ar fi.

De altfel, dacă nu ajung să conving pe oameni, nu disperşi sunt liniştit căci am un colaborator, sau mai degrabăo colaboratoare formidabilă: viaţa. Eu, eu sunt poate uninstructor nesemnificativ, dar viaţa, ea, este perfectă. Puteţisă strigaţi, puteţi să vă smulgeţi părul, nimic nu-i de făcut, eaeste implacabilă; nici o lacrimă, nici o strângere de dinţi nupoate să o îmblânzească. Când aveţi un accident, când sunteţiruinat, când prietenii voştri, soţia voastră, copii voştri, văabandonează, când sunteţi concediat de la serviciu sau cândcasa arde, în acel moment aveţi la ce să reflectaţi. Dar, dinnefericire, asta nu vrea să vă spună că veţi găsi în modautomat Adevărul. Deseori plângeţi, vreţi să vă sinucideţi,dar n-aţi înţeles nimic.

Page 7: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 7

Viaţa corectează omul, îl scutură, aproape îl masacrează, darnu-i explică nimic. Pentru a avea explicaţii, trebuie ca el sămeargă lângă un Maestru şi, astfel, cei doi îşi pasează acestsărman individ pentru a-i face educaţia. Există garajiştisau medici care îşi pasează clienţii. Eu, eu m-am asociat cuviaţa. Când văd că nu reuşesc să luminez şi să cuminţesc pecineva, mă adresez vieţii: "Ascultă, ocupă-te puţin de aceastapentru că are o carapace dură". "S-a făcut", spune ea. Iardupă aceea, când a fost bine scuturat şi maltratat, cum elnu a înţeles de ce, viaţa mi-l trimite pentru ca eu să-i dauexplicaţii. Iată cum viaţa şi cu mine ne jucăm de-a mingea!Ei da, vedeţi voi, noi suntem bine organizaţi: dacă nu luaţiîn considerare ceea ce vă revelez în fiecare zi, las viaţa să văscuture şi ea este teribilă! Eu, eu sunt delicat, drăguţ, dar ea...puteţi să urlaţi cât vreţi, ea vă loveşte până sparge tot, iardupă aceea, hop, vă reexpediază la mine! S-a întâmplat, deja,cu mulţi. Aceasta poate să dureze doi ani, zece ani, douăzecide ani... Poate să dureze foarte mult.

Mulţi fraţi şi surori care au vrut să se depărteze deAdevărurile acestui Învăţământ pentru că mai aveau nevoiesă facă experienţe pentru a se cuminţi, au revenit douăzeci deani după aceea complet fără pene, ameţiţi. Ei nu ştiau de ce lis-au întâmplat aceste nenorociri, şi totuşi este simplu: existaîn ei o tendinţă inferioară pe care ei o încurajau, o hrăneau,în speranţa că mulţumind-o vor fi fericiţi. Această tendinţăera în mod magnetic legată ,de anumite substanţe, Entităţi şirealităţi bine determinate în Cosmos, ea nu putea decât să leatragă nenorociri şi accidente. Deci ei sunt cei care au atrasaceste evenimente nefericite.

Pământul este o şcoală, deci ceea ce veţi găsi, sunt lecţii...lecţii din toate părţile. Atâta timp cât nu aţi înţeles aceastaveţi fi hărţuiţi de destin. Lumea invizibilă trimite oamenilorMaeştri pentru a le facilita evoluţia. Şi dacă ei nu vor să-iaccepte, vor găsi alţi “instructori”: eşecurile, bolile, mizeria,iar acestea sunt implacabile. Dacă nu vreţi să suportaţilecţiile teribile ale acestor instructori, acceptaţi-mă pe mine;este mai înţelept. Dacă nu aţi vrut să acceptaţi de bună voie săînvăţaţi Legile divine, sunteţi obligaţi să le învăţaţi cu lovituride baston.

Îmi este foarte uşor să decid să, nu mă mai amestec niciodatăîn afacerile voastre, să nu vă mai atrag atenţia asupramodului de gândire şi de acţiune care vă întârzie evoluţia.Dar, atunci, din ce în ce mai mult, vă veţi supraîncărca,vă veţi încurca, până în momentul când veţi fi strivit degreutăţi şi încurcat în situaţii dificile. Oare astfel vă voi faceun serviciu?

Unii dintre voi recunosc, totuşi, că, atrăgând atenţia lorasupra a ceea ce este defectuos în ei, i-am ajutat să-şi rezolveproblemele. Când ştiţi cine este inamicul care este acolo,ascuns sub un defect, un obicei rău, o concepţie eronatăasupra lucrurilor, aveţi posibilităţile de a lupta împotrivalui. Dar dacă nu ştiţi din ce parte sunteţi atacat, sunteţineputincios. Nimic nu este mai rău decât să nu ştii de unde

vin dificultăţile, suferinţele, nenorocirile, deoarece nu faceţidecât să trageţi cartuşe în aer, până în ziua în care v-aţiepuizat toate muniţiile fără a obţine victoria. Cel puţin dacăştiţi unde este inamicul şi cum se manifestă, aveţi mijloacede a reacţiona şi, mai devreme sau mai târziu, veţi reuşi să-l învingeţi.

Mai târziu mă veţi înţelege şi veţi spune: "Dumnezeul meu, fieca să fie binecuvântată ziua în care am întâlnit pe Maestrulnostru. El este cel care ne�a dat toate mijloacele de a ieşi dindificultăţile noastre. Era cel mai bun prieten al nostru, darnoi nu l-am înţeles decât prea târziu". Da eu insist, subliniez,în speranţa că într-o zi, în fine, veţi înţelege ocazia unică,excepţională care vă este dată pentru a vă rezolva problemeleşi a avansa pe drumul evoluţiei. Voi gândiţi: "Dar ce orgoliu,ce vanitate!" Gândiţi ceea ce vreţi, îmi este egal, dar să luaţiîn consideraţie ceea ce vă spun şi puneţi-vă la treabă!RSS

Omraam Mikhael Aivanhov - Anu se confunda ezoterismul cuspiritualitatea - Prima ParteJune 26th, 2009

Din ce în ce mai mult ţările occidentale sunt invadate deÎnvăţăminte venite din Orient. Nu sunt eu cel care voi negavaloarea acestor Învăţăminte şi acestor discipline milenare.Toate marile religii şi filozofii ale Indiei, Tibetului, Chinei,Japoniei, au fost vârfuri ale gândirii şi spiritualităţii. Darceea ce pun eu la îndoială este eficacitatea acestor "yoga"pentru occidentali, dat fiind mai ales modul în care eiîl practică, chiar dacă sunt hinduşi, tibetani sau japonezicare vin să-i înveţe. Eu văd că, pentru majoritatea dintreei, aceasta rămâne exterior, superficial. Cum pot ei să-şiimagineze că practicarea câtorva asane (poziţii), mudre(gesturi) şi recitarea a câteva mantre îi vor transforma? Uniivor spune că erau poziţii ale lui Buddha când el medita subsmochin şi că el a primit iluminarea. Este posibil, dar trebuieluat în considerare ce fiinţă era Buddha. Nu poziţiile pe carele-a luat, gesturile pe care le-a făcut, l-au făcut să fie Buddha,ci calităţile sale excepţionale, iar acestea, s-ar fi manifestatoricare ar fi fost poziţiile pe care le-ar fi luat.

Page 8: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 8

Eu nu spun că anumite poziţii, anumite mişcări nu contribuiela a sensibiliza omul la curenţi în mod particular benefici sauputernici, dar nu acesta este esenţialul. Dacă omul nu are în elveritabile dispoziţii pentru Viaţa spirituală, nici un exerciţiunu va putea acoperi această lacună.

Când am fost în Japonia am petrecut câteva zile într�omănăstire budistă zen. Ceea ce m-a mirat la călugării acesteimănăstiri, şi de altfel la majoritatea călugărilor pe care i-am întâlnit şi care practicau zen-ul, este inexpresivitateafeţei lor după meditaţie: nici o lumină nu-i iluminează, nicio viaţă nu-i animă şi, chiar la unii, trăsăturile sunt de omare duritate. Bineînţeles, nu mă voi pronunţa asupra uneidiscipline pe care nu o cunosc bine; dar, din punct de vedereal adevăratei Ştiinţe iniţiatice, o meditaţie care nu este uncontact cu Lumea divină, care nu este susceptibilă de a lăsaurme de o mai mare Iubire, de o mai mare Lumină, nu estefoarte utilă.

Îmi veţi spune că scopul zen-ului este de a opri gândirea, dea face vidul. Din nefericire, găsesc că în anumite cazuri acestvid se simte prea mult.

Nu se poate lua ca scop în viaţă de a te aşeza şi de a face vidul.Că este util uneori, eu nu spun nu, şi, de altfel, există multelucruri de spus asupra practicii vidului. Nu trebuie niciodatăsă uităm că vidul este făcut pentru a fi umplut. De îndatăce un vid se face undeva, există totdeauna un element carevine să se prezinte pentru a-l umple. Deci, dacă înainte de aface vidul în voi înşivă nu sunteţi purificaţi, veţi atrage ceeace corespunde stării voastre de decădere interioară: Entităţiîntunecate şi răufăcătoare de care nu veţi şti să vă apăraţi.

Este bine să creaţi vidul în voi pentru a deveni ca un recipientunde Cerul va veni să depună toate splendorile sale; dar,înainte, trebuie să pregătiţi terenul. Pentru a face vidul voifaceţi apel la Principiul feminin din voi înşivă, care este pasiv,receptiv, dar activitatea de pregătire trebuie s-o faceţi cuPrincipiul masculin, activ, emisiv, adică voinţa, facultateade a lupta pentru a se proteja. În Viaţa spirituală esteimportant să iei cunoştinţă de necesitatea activităţii cu celedouă Principii: a şti când trebuie să fiţi receptivi şi cândtrebuie să fiţi emisivi, când trebuie să proiectaţi curenţi şicând trebuie să-i atrageţi. Dacă oamenii trăiesc în dezordine,dacă sunt crispaţi, dezaxaţi, bolnavi, este pentru că ei n-auînţeles bine cum să lucreze cu aceste două Principii, cum să leechilibreze, cum să le ajusteze.

În Lumea invizibilă plutesc creaturi monstruoase, produsede gânduri şi sentimente ale oamenilor criminali, alemagicienilor negri şi care caută să intre peste tot undegăsesc o poartă deschisă, adică oameni slabi, incapabilisă se apere. Deci, abia după ce v-aţi purificat şi întăritpentru a nu fi invadaţi de aceste Entităţi întunecate, puteţisă vă exersaţi fără pericol să faceţi vidul din voi înşivă. Dealtfel, anumite simboluri ale creştinătăţii, ca cupa Graal-

ului, arată că aceste practici ale vidului nu aparţin în modexclusiv Tradiţiilor orientale, ca budismul zen. Cupa Graal-ului conţine un întreg Învăţământ. Cupa este un simbolfeminin care invită discipolul să se pună într-o stare dereceptivitate pentru a atrage această chintesenţă cosmicăcare este sângele lui Hristos. Spiritul lui Hristos devineSfântul Graal: toată fiinţa sa este o cupă în care Hristos vinesă locuiască.

Deci, vedeţi voi, această problemă a vidului nu este clarăpentru mulţi. Nu trebuie să vă lansaţi într-o practicăspirituală sub pretextul că ea a devenit acum la modă. Zen-ul, la fel ca toate diferitele sorturi yoga, este o disciplinăfoarte veche pusă la punct de fiinţe de o excepţională elevaţie,dar care nu mai sunt practicate în acelaşi spirit nici chiarîn ţările lor de origine. Şi găsesc că mai ales modul încare occidentalii se aruncă asupra acestora este destul deîngrijorător. Deoarece este o iluzie să crezi că fără o ştiinţăprecisă, privitoare la structura omului şi a raporturilor salecu Universul, fără anumite reguli de viaţă foarte stricte, fărăun înalt ideal de iubire şi de fraternitate, câteva poziţii vă vorpermite să obţineţi mari rezultate spirituale. Este o iluzie totatât de mare ca şi aceea de a crede că, mergând în fiecareduminică la slujbă, îngenunchind, luând apă sfinţită, făcândsemnul crucii şi primind împărtăşania, un creştin va fi vizitatde Duhul Sfânt.

Practicile religiilor creştine atrag din ce în ce mai puţinioccidentali, care-şi imaginează că fac dovadă de o mai marespiritualitate urmând un Învăţământ oriental. Ei bine, săştiţi că puteţi fi încă un mare spiritualist, rămânând creştinşi că, din nefericire, puteţi să practicaţi tot felul de yoga fărăa atinge niciodată Spiritul.RSS

Omraam Mikhael Aivanhov - Anu se confunda ezoterismul cuspiritualitatea - Ultima ParteJune 26th, 2009

Aveţi o portocală; Ştiinţa şi toate sistemele filozoficevă vor explica o mulţime de lucruri referitoare la ea:originea, elementele chimice care o compun, greutatea,forma, proprietăţile sale, diferitele moduri de a o utiliza,simbolistica ei etc... Teoretic ei ştiu totul, dar uită esenţialul:uită să o guste! Iar eu care nu cunosc nimic din toate acestea,eu mănânc portocala şi mă desfăt zi şi noapte, deci, faceţi şivoi la fel: fiţi mai puţin erudiţi, mâncaţi!

Dar când vor să se angajeze pe drumul spiritualităţii,oamenii nu ştiu să se debaraseze de acest obicei universitarcare constă în acumularea de cunoştinţe, în voinţa de a seinforma, de a atinge şi de a fi la curent cu totul, fără apractica, niciodată, o activitate asupra sinelui.

Page 9: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 9

Bineînţeles, graţie acestei curiozităţi, umanitatea a ajunssă facă gigantice progrese intelectuale. Dar pentru Viaţaspirituală este o atitudine foarte dăunătoare.

Pentru a practica o adevărată activitate spirituală trebuiesă vă ţineţi de o Filozofie, de un sistem şi să-l aprofundaţi;altfel, cu organismul psihic se va petrece exact ceea ce sepetrece cu cel fizic. Dacă mâncaţi tot felul de alimente bizaredeveniţi bolnavi şi vomaţi. În acelaşi mod, "stomacul" psihicpoate avea o indigestie din cauza a tot ceea ce voi îi daţisă înghită, pentru că ce vreţi să facă el cu un amestecde Tradiţii egiptene, hinduse, tibetane, chinezeşti, gnostice;aztece, la care mai adăugaţi teosofie, antroposofie sau maiştiu eu ce? Dacă măcar aţi avea o structură mentală suficientde solidă pentru a şti cum să vă conduceţi în mijlocul atoate acestea! Dar majoritatea nu-şi poate face nici măcaro idee clară asupra unui singur sistem filozofic, şi iată-i căamestecă totul: kabala, zen-ul, druizii, alchimia, katarismul,francmasoneria, tarotul!...

Eu văd chiar printre voi unii care sunt pregătiţi să acceptecântecele şi gesticulaţiile oricărei Tradiţii, fără a-şi da seamacă, executându-le, vor sfârşi prin a evoca tot felul de Spiriteîntunecate. Şi este trist, deoarece aceasta dovedeşte ca dacăeu nu mai sunt aici pentru a veghea, vă veţi lăsa îmbarcaţi nucontează unde: primul venit care vă va epata prin gesturilesale şi ceremoniile magice, va fi cel pe care-l veţi urma fărăa raţiona, fără a reflecta unde vă pot duce toate acestea.Nu înseamnă că trebuie să adoptăm anumite practici sauritualuri pentru că ele sunt cunoscute şi au devenit la modăîn Occident, ca vooduu-ul, de exemplu. Ca ele să rămână întriburile lor, în insulele lor, eu nu am nimic împotrivă, dar nuvreau aceasta în Fraternitatea Albă Universală.

Mulţi la ora actuală acuză spiritualitatea că dezaxeazăoamenii. Dar nu este greşeala spiritualităţii dacă oameniise încăpăţânează să nu dorească să înţeleagă faptul că eanu este un târg unde se găsesc tot felul de atracţii, chiar şiatracţiile cele mai periculoase, ca drogul, magia neagră sauerotismul. Adevărata spiritualitate, să o înţelegeţi bine, estede ajuns să fiţi voi înşivă expresia Învăţământului divin pecare îl urmaţi.

Când am început să fac reuniunile, eram la Paris în 1938,venea o mulţime de bărbaţi şi femei care au vizitat, deja,nu ştiu câte Învăţăminte. Ei au venit, deci, şi la noi şi, dupăcâtva timp, crezând că au învăţat tot ceea ce era de învăţat,au plecat în altă parte... să înveţe încă altceva! Dar ce fel deactivitate interioară se poate face în asemenea condiţii? Amregăsit pe unii dintre ei câţiva ani mai târziu: au continuat sămeargă peste tot şi nicăieri, şi faţa lor era răvăşită arătândcă nu făcuseră nici un fel de progrese în sensul adevărateispiritualităţi.

Eu nu neg că este interesant sau chiar util să cunoşti toatetentativele pe care oamenii le-au făcut timp de secole şi

milenii pentru a străpunge misterele Universului şi a seapropia de Divinitate, dar acest lucru nu este suficient.Din moment ce aceste Religii şi aceste sisteme filozofice nuvorbesc decât de splendoare, de perfecţiune, trebuie să faceţiun efort pentru a realiza acest ideal. Când se văd unii pecale de a ţine discursuri asupra grandorii şi înţelepciuniiiniţiativelor din trecut, pe când este atât de evident că ei înşişiau rămas mici, meschini, slabi şi incapabili de a conduceîn mod raţional viaţa lor, rămâi stupefiat. Cum de nu-şi dau ei seama cât sunt de ridicoli şi că nu aceasta estespiritualitatea?

Sper că acuma veţi înţelege de ce nu vreau ca Fraternitatea sădevină un târg unde se găsesc îngrămădite în dezordine totceea ce există ca teorii şi practici religioase. Este posibil ca voisă găsiţi în Învăţământul nostru Idei sau metode care existăîn alte forme de spiritualitate; este normal, deoarece anumiteAdevăruri fundamentale se regăsesc peste tot, dar nu trebuiesă amestecaţi esenţialul şi secundarul, iar esenţialul rămâneactivitatea asupra sinelui propriu.

În sanctuarele trecutului, Iniţiaţii nu-i supraîncărcau pediscipolii lor cu cunoştinţe. Ei le revelau doar câtevaAdevăruri esenţiale şi rămânea discipolilor să le trăiască şisă se impregneze cu ele. Maeştrii puneau în aceste cuvintetoată iubirea lor, tot sufletul lor, tot Spiritul lor, iar discipoliile luau, le gustau, le absorbeau, le trăiau; ei se hrăneaumult mai mult cu viaţa care era în spatele acestor cuvinte,decât cu cuvintele însele. Pe când acum, mai ales în Occident,oamenii nu au această sensibilitate care permite de a găsiViaţa pe care o aduc cuvintele pentru a se hrăni, a se întărişi a se transforma, graţie acestei Vieţi. Ei iau notiţe, în modrece, fără a fi simţit şi trăit nimic. Şi atunci, iată ratarea:toată această viaţă care putea să-i lumineze, să-i vindece, să-i învie, ei nu o primesc şi ea pleacă atunci să atingă alte fiinţe,dar nu pe ei. Nu intelectul vostru, ci sufletul vostru şi Spiritulvostru sunt cele care trebuie să fie pe primul loc iar, în acestmoment, în mod simplu, graţie câtorva cuvinte care au fostpronunţate, veţi putea într-o zi să călătoriţi în spaţiu.

Diferenţa între un intelectual şi un veritabil spiritualist estecă intelectualul a ales planul orizontal: vrând fără încetaresă extindă câmpul cunoştinţelor sale, el se dezvoltă lasuprafaţă; pe când spiritualistul, care a ales linia verticală,începe să sape, să sape... până în ziua în care petrolul ţâşneşteşi el devine arhimiliardar, pe când ceilalţi sunt în mizerie, înpofida tuturor hectarelor de pământ. Iată, dacă voi vreţi sălucraţi ca şi noi, în profunzime, petrolul va ţâşni şi, de aici, încâtva timp, lumii întregi i se va putea distribui gratuit acestpetrol. Şi, cu atât mai rău pentru Iran, cu atât mai rău pentruArabia Saudită, le vom face concurenţă: petrol gratuit! Înfine, înţelegeţi cum vreţi!RSS

Page 10: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 10

Antonie de Suroj - StapanireatimpuluiJune 22nd, 2009

In viata trepidanta de astazi problema stapanirii timpuluieste capitala. Nu intentionez sa incerc sa va conving cadispuneti de mai mult timp si ca va puteti ruga cu conditia savoiti, vreau sa vorbesc cu voi despre mijloacele de a ne facetimp, in sanul tensiunilor si accelerarii vietii. Va voi crutade orice descriere a felului in care ne putem crea timp: mavoi limita sa subliniez ca daca am incerca sa pierdem maiputin timp, am avea mai mult. Daca am folosi faramiturilede timp pierdut pentru a construi scurte momente pentrurugaciune si reculegere, poate vom descoperi ca timpul astfelrecuperat este considerabil. Daca ne gandim la numarul deminute goale dintr-o zi, in timpul carora facem ceva pentruca ne e groaza de vid, groaza de a ne afla singuri cu noi insine,vom vedea ca exista multe momente scurte, care ar putea saapartina, totodata, lui Dumnezeu si noua.

Dar vreau mai ales sa va vorbesc aici de o problema careimi pare si mai importanta inca: felul in care putem controlasi opri timpul. Nu ne putem ruga decat daca ne aflamin prezenta lui Dumnezeu intr-o stare de liniste si paceinterioara care ne elibereaza de notiunea timpului; nu marefer aici la timpul obiectiv, care poate fi masurat, ci laimpresia subiectiva ca timpul curge si ca „nu avem timp”.Mi-ar place la inceput sa va atrag atentia supra unui lucrupe care-l stim cu toti si care este un subiect permanent dediscutie. E absolut inutil sa alergam dupa timp pentru a-lprinde din urma. Departe de a fugi de noi, el se grabeste sa neintalneasca. Fie ca doriti cu caldura ca minutul care vine safie deja prezent, fie ca nu dati nici o importanta acestui lucru,puteti fi siguri ca va sosi, si orice veti face, viitorul va deveniprezent; asa ca nu e nevoie sa sarim din prezent in viitor.

…incercam continuu a trai, ca sa spun astfel, cu cativacentimetri mai inainte. O astfel de atitudine este aceea carene impiedica sa traim din plin clipa prezenta care este totusisingurul moment in care ne putem afla. In realitate suntemgrabiti.

In schimb, stim tot ce se petrece, cand suntem in vacanta.Chiar daca mergem repede, cu vioiciune si intr-un pas mairapid, sau daca alergam, nu suntem presati, caci ceea ceconteaza atunci pentru noi este plimbarea si nu scopul deatins. Iata ce trebuie sa invatam referitor la rugaciune: sainvatam a ne fixa in prezent.

Exista asadar, referitor la timp, momente in care, fara saintram prea mult in detalii, e posibil sa percepem ca clipaprezenta exista: trecutul a disparut iremediabil, el nu mai areimportanta, in afara cazului in care face parte din prezent, siputem spune acelasi lucru despre viitor, fiindca el poate fi saupoate sa nu fie. E ceea ce se intampla, de exemplu, cu prilejulunui accident, intr-o situatie periculoasa care pretinde saactionati cu iuteala fulgerului: nu mai aveti timpul sa treceticonfortabil din trecut in viitor. E necesar sa va aflati atat

de complet in prezent incat toate energiile voastre, intreagavoastra stiinta sunt condensate in „acum”. Descoperiti cu uninteres viu ca voi va aflati in „acum”. Trebuie, cred, sa neexersam sa oprim timpul si sa ne mentinem in prezent, inacest „acum”, care este si punctul de intersectie a timpului cueternitatea.

Ce putem face in acest scop? Iata un prim exercitiu. Puteti sa-l incercati cand nu aveti absolut nimic de facut, cand nimicnu va impinge intr-o parte sau cealalta, si cand va permiteticinci minute, trei minute, o jumatate de ora de inactivitate.Asezati-va si spuneti: „Stau; nu fac nimic; sunt hotarat sanu fac nimic timp de cinci minute”. Destindeti-va apoi si intot acest timp(la inceput nu veti rezista mai mult de doua,trei minute) repetati: „Ma aflu in prezenta lui Dumnezeu,in prezenta mea insumi si a intregului mobilier care mainconjoara, sunt linistit, fara sa ma misc.” Evident se impuneo precautie: trebuie sa hotarati ca, in timpul celor doua sautrei minute pe care vi le-ati fixat, ca sa invatati ca prezentulexista, nu va veti lasa smulsi din el de apelul telefonului saude soneria de la usa, sau de un impuls energic si brusc careva impinge sa executati, de indata, ceva ce asteapta de zeceani! Daca va deprindeti sa faceti astfel in momentele pierduteale zilelor voastre, atunci cand veti fi invatat sa nu va agitatilauntric si sa ramaneti cu totul linistit si fericit, pasnic sisenin, exersati-va apoi intr-un interval de timp lung, pe careulterior il veti putea prelungi si mai mult.

…Cand veti fi dobandit aceasta liniste, aceasta seninatate,va fi necesar sa va deprindeti a opri timpul nu numai inmomentele cand el treneaza sau cand, oricum el tot s-aropri, ci si in momentele cand se accelereaza, cand devineexigent. Iata cum trebuie sa procedati: sunteti pe cale safaceti ceva ce socotiti ca este util; sunteti convinsi ca dacava veti opri, pamantul se va opri si el; daca la un momentdat hotarati: „ma opresc!”, veti face descoperiri interesante.Veti descoperi, in primul rand, ca pamantul nu se opreste sica intreg universul – daca reusiti sa vi-l inchipuiti – poateastepta in timp ce atentia voastra e indreptata in alta parte…

Cel mai simplu mod de a proceda e de a avea un desteptator.Intoarceti-i soneria si spuneti: „Bun! Lucrez fara sa mauit la ceas, pana suna soneria”. Acest amanunt este foarteimportant, caci trebuie sa pierdem obisnuinta de a priviceasul… Cand desteptatorul suna, stiti ca, in urmatoarelecinci minute, lumea a incetat sa existe si ca sunteti fermhotarat sa nu parasiti lucrul in care va aflati. Acest timpapartine lui Dumnezeu si va instalati in acest timp al luiDumnezeu cu liniste, tacut, pasnic… La inceput va veti daseama cat e de greu si veti descoperi brusc ca e de primaurgenta sa terminati cutare scrisoare, sa cititi cutare pasaj.In realitate, va veti da foarte repede seama ca puteti preabine amana aceasta ocupatie timp de trei sau cinci, chiar zeceminute, fara sa se produca nici o catastrofa. Si daca aveti defacut o munca ce cere toata atentia voastra, veti constata cao puteti face mai repede si mai bine!

Pot sa va dau un alt exemplu. La inceputul carierei melemedicale, imi parea ca sunt nedrept cu pacientii mei care-siasteptau randul, cand examenul unui bolnav imi rapea maimult timp. Asa ca, prima zi, am facut eforturi sa fiu expeditiv.

Page 11: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 11

Mi-am dat seama ca la finele zilei nu mai aveam nici ceamai mica amintire despre persoanele examinate, fiindcatot timpul vizitelor, privirea mea de vizionar se cufundadincolo de bolnavul din fata mea, in sala de asteptare, casa-i numar pe toti cei ce nu se aflau cu mine! Rezultatulera ca trebuia sa pun din nou toate intrebarile pe carele pusesem deja, sa refac de doua sau trei ori examenelela care procedasem; cand consultatia se termina, nu maistiam pe ce lume ma aflu. Probabil nu toata lumea esteca mine, se poate sa aveti memorie mai buna, dar redauaceasta anecdota ca exemplu, pentru a sublinia ce ni se poateintampla tuturor. Intelesei atunci ca eram lipsit de constiintaprofesionala si ma hotarai sa procedez de acum inainte ca sicum pacientul care era in cabinetul meu era singurul. Indatace ma surprindeam gandind: „trebuie sa ma grabesc”, maasezam si angajam cu bolnavul meu o scurta conversatie decateva minute, pentru a ma impiedica sa ma grabesc. Dupadoua zile am constatat ca nu mai aveam nevoie de aceastastratagema: puteam de acum incolo sa fiu total prezent fatade munca mea, si la sfarsitul convorbirii imi dadeam seamaca pierdusem de doua ori mai putin timp decat inainte,desi acum vazusem si auzisem totul. Incepand de atunci amdat deseori sfaturi de acest fel, la numeroase persoane cuocupatii foarte variate; totdeauna ele au fost eficace. Deci,daca faceti aceste exercitii – oprind la inceput timpul imobil,apoi timpul care incearca sa se scurga cu toata viteza - ,daca va opriti spre a spune nu, veti vedea ca din momentulin care veti fi invins tensiunea launtrica, agitatia interioara,febrilitatea si anxietatea voastra, timpul se va scurge intr-unritm cu totul normal. Puteti ajunge oare sa va convingeti caun singur minut se scurge in fiecare minut? Totusi asa este!E poate ciudat, dar adevarat, cu toate ca cinci minute pot ficomprimate si se pot scurge in 30 de secunde! Nu e deloc asa;fiecare minut are aceeasi durata ca minutul care urmeaza,fiecare ora dureaza cat si ora urmatoare. Nici o catastrofa nuse produce. Imi veti spune: „voi gasi oare timp sa fac totul?”Va voi raspunde dupa modelul rusesc: „Daca n-o sa muritiinainte, veti avea!” Si iata alt dicton de acelasi fel, care intr-ozi sau alta va va putea fi de ajutor: „Nu va faceti griji despremoarte. Cand va veni voi nu veti mai fi, cat timp sunteti eanu este.” Principiul este acelasi: „de ce sa-ti faci griji despre osituatie care se va rezolva de la sine?

De indata ce veti fi deprins sa nu va mai agitati, vetiputea face orice, indiferent in ce ritm, cu toata atentia sirepeziciunea dorita, fara sa aveti impresia ca timpul vascapa sau va depaseste prin viteza. E exact ca impresia pecare o ai cand esti in vacanta. Asa cum am subliniat maisus, poti merge repede sau incet, fara sa te ocupi de timp,fara cea mai neinsemnata notiune de timp, fiindca nu faciceea ce esti pe cale sa faci si fiindca nu urmaresti nici unobiectiv precis. Veti descoperi ca va este posibil sa va rugati intoate situatiile si ca nu exista nici o circumstanta in lume caresa va poata impiedica. Singura piedica adevarata in calearugaciunii intervine cand va lasati inghititi de furtuna, candlasati furtuna sa patrunda in voi, in loc s-o lasati sa bantuiein jurul vostru.

A actiona astfel este in puterea noastra si trebuie saajungem la aceasta. Dar aici ca si in alte domenii se cereun antrenament sistematic si inteligent. Deprindeti-va sa

stapaniti timpul: veti deveni capabili, orice ati face, oricarear fi tensiunea, pe furtuna, in plina tragedie sau pur si simpluin confuzia vietii moderne, sa va mentineti in pace, nemiscatiin prezent, in fata lui Dumnezeu in tacere sau in dialog.Daca-i vorbiti lui Dumnezeu aduceti-i tot ce va inconjoara,intreaga furtuna. Daca pastrati tacerea va puteti odihni inliniste. „Ochiul” ciclonului sau vijeliei, lasand uraganul sabata in jurul vostru, in timp ce voi va gasiti chiar acolo undese gaseste Dumnezeu, in singurul loc de stabilitate absoluta.Dar acest punct de stabilitate absoluta nu este un punct undenu se petrece nimic; e punctul de convergenta al tuturortensiunilor in conflict, focarul unde ele se neutralizeaza,retinute in mana puternica a lui Dumnezeu.

Tacerea autentica e ceva extrem de intens, ea poseda odensitate reala, e cu adevarat vie. Un pasaj din viataParintilor desertului, rugand pe unul din ei sa spuna uncuvant de zidire, cu prilejul vizitei unui episcop, a refuzatspunand: „Daca tacerea mea nu-i vorbeste, cuvintele meleii vor fi inutile”. O astfel de tacere ar trebui sa incercam sacunoastem, spre ea ar trebui sa tindem. Cum putem ajunge?

Este esential sa fii la panda si treaz, si totodata calm sidestins, echilibru foarte greu, dispozitie contemplativa, spretacere contemplativa, pe de o parte o disponibilitate treaza –in deschiderea totala a unui spirit liber de orice prejudecata,ca si de orice expectativa – de a permite socul a tot ce se vaintampla pe cale; pe de alta parte pacea care va permite saprimesti acest soc in mod obiectiv, fara sa proiectezi asupralui imaginea distrugatoare a propriului vis interior.

Acum 20 de ani, putin timp dupa hirotonisirea mea, am fosttrimis inaintea Craciunului intr-un azil de batrane. Una dinpensionare – care avea sa moara mai tarziu in varsta de 102ani – a venit la mine dupa terminarea primei Liturghii pecare o oficiam acolo. Ea mi-a spus: - Parinte, doresc sa-midati cateva indrumari cu privire la rugaciune. Raspunzandu-i sa se adreseze altor persoane, ea mi-a spus: - De ani dezile intreb, relativ la aceasta, oameni care au reputatia case pricep si niciodata n-am putut scoate de la ei un raspunsrational! Asa ca m-am gandit ca, intrucat dv. Probabilnu stiti nimic in aceasta problema, s-ar putea sa-mi datiraspunsul cel bun.

Era intrare in subiect care ma incuraja! Asadar am intrebat-o:

- Care este problema dv.?

- De 14 ani recit aproape continuu Rugaciunea lui Iisus siniciodata n-a simtit prezenta lui Dumnezeu.

Asa cum am putut, i-am exprimat gandul meu:

- Daca vorbiti tot timpul, nu-I lasati lui Dumnezeu ragaz saspuna un singur cuvant!

- Ce trebuie sa fac?

Page 12: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 12

Intrati in camera dv. Dupa micul dejun, puneti-o inordine, asezati-va fotoliul intr-o pozitie strategica astfel casa intoarceti spatele tuturor ungherelor intunecate, undebatranele isi indeasa tot ce vor sa ascunda; aprindeti candelain fata icoanei si, pentru inceput luati la cunostinta de cameradv. Multumiti-va sa stati, privind in jurul dv. si incercati savedeti unde traiti: sunt sigur ca, daca n-ati incetat sa varugati de 14 ani, de mult timp n-ati privit camera. Luati-va apoi andrelele si, timp de un sfert de ora, tricotati inprezenta lui Dumnezeu, dar va interzic sa pronuntati macarun cuvant in rugaciune. Multumiti-va sa tricotati si incercatisa va bucurati de pacea camerei dv.

Sfatul acesta nu i s-a parut deosebit de duhovnicesc dar i s-aconformat. Dupa catva timp a venit din nou sa ma vada:

- Stiti, merge!

- Ce merge ? Ce se intampla?, am intrebat-o, curios sa cunoscrezultatul sfaturilor mele.

- Am urmat intocmai sfaturile dv. In fiecare zi, dupa ce m-am sculat, mi-am facut toaleta, am luat micul dejun, apoiam venit in camera, m-am asigurat ca nimic nu era care sama nelinisteasca, apoi m-am instalat in fotoliu, spunandu-mi: „Ce minune! Dispun de un sfert de ora in care pot sanu fac nimic, fara sa ma mustre constiinta!” Am strabatutcamera cu privirea si intaia oara, dupa ani de zile, mi-amspus: „Doamne, am cu adevarat o camera frumoasa: unadin ferestre da in gradina; incaperea e de proportii placute,spatioasa si am putut sa-mi aranjez in ea tot mobilierulstrans de ani de zile”. Ma simteam complet linistita, deoarececamera mea era atat de calma. Se auzea tic-tacul uneipendule, dar ea nu tulbura linistea, dimpotriva, linistea eraintensificata prin aceasta; dupa o clipa, mi-am adus aminteca trebuia sa tricotez inaintea lui Dumnezeu, asa ca mi-amluat andrelele. O constiinta din ce in ce mai vie a taceriima patrundea; auzeam zanganitul andrelelor cand loveaubratul fotoliului, tic-tacul linistit al pendulei, nimic nu mapreocupa, nu aveam nevoie sa ma concentrez; deodata, mi-am dat seama ca aceasta tacere nu era doar o lipsa azgomotului, ci era substanta. Nu era absenta, ci prezenta aceva. Era o tacere densa, plina, care ma cuprindea. Tacereadin jurul meu, incetul cu incetul, venea in intampinareatacerii mele interioare.

Ea a terminat cu o observatie foarte frumoasa pe care aveams-o intalnesc mai tarziu la Bernanos. Ea a spus: „Deodata amavut constiinta ca tacerea aceasta era o prezenta. In inimaacestei taceri era Cel ce este linistea, pacea, armonia”.

A mai trait inca vreo zece ani si spunea ca ii era posibilintotdeauna sa gaseasca tacerea, cand insa era linistita sipasnica. Aceasta nu inseamna ca ea incetase sa se roage,ci ca putea pastra catva timp aceasta tacere contemplativa.Cand spiritul ei incepea sa se agite, ea se ruga cu voce tarepana cand isi recapata pacea; atunci ea se regasea curandcufundata in tacere.

Am putea face adesea aceeasi experienta daca, in loc sa voimcu orice pret sa facem ceva, ne-am multumi sa spunem:

„Ma gasesc in fata lui Dumnezeu: ce fericire! Sa nu ne maimiscam!” Cunoasteti desigur, din viata preotului din Ars,episodul privind pe batranul taran care petrecea ore intregila biserica nemiscat si fara sa faca ceva. La intrebareapreotului: „Ce faci tu, tot acest timp?” el raspunse: „Eu ilprivesc si El ma priveste!”

Nu putem ajunge la o asemenea rugaciune, decat daca amputut realiza o anumita calitate a tacerii. trebuie sa incepemprin tacerea buzelor, tacerea sensibilitatii, tacerea spiritului,tacerea corpului. Dar ar fi o greseala sa credem ca putemincepe cu sfarsitul: tacerea inimii si a spiritului.

E necesar sa incepem prin a pune tacere buzelor noastre,trupului nostru, deprinzandu- ne sa ramanem calmi, sane destindem, sa nu cadem in visare sau in delasare; estenecesar sa fim – potrivit formulei unuia din sfintii rusi –asemenea unei corzi de vioara, acordata astfel incat sa deanota justa, o coarda nici prea intinsa, gata sa se rupa, niciprea destinsa si incapabila sa vibreze. Pornind de aici, estenecesar sa ne deprindem a asculta tacerea, a ne mentine intr-o pace absoluta: atunci vom descoperi poate, si mai des decatcredem, cat de adevarate sunt cuvintele cu care se incheieApocalipsa: ”Stau la usa si bat”.

(Fragment din cartea: Antonie de Suroj – Scoala rugaciunii,Manastirea Polovragi, 1994traducere de Irineu Slãtineanu, arhiereu vicar)

Material preluat de pe site-ul Cerul din Noi . Va invitcu drag sa descoperiti aceasta adevarata biblioteca si izvorde spiritualitate - unde puteti citi foarte multe materialeinteresante.RSS

Omraam Mikhael Aivanhov -Maestrul Spiritual, OglindaAdevarului (Prima Parte)June 26th, 2009

Dacă un om nu se cunoaşte, dacă nu este conştient de darurileşi de lacunele sale, de posibilităţile şi de insuficienţele sale,el nu poate să reuşească mare lucru în viaţă, nici să aibărelaţii armonioase cu celelalte făpturi, iar de aici se ivescpentru el complicaţii, ciocniri, certuri. S-ar putea chiar spunecă cele mai mari nefericiri care li se întâmplă oamenilor suntdatorate acestei lipse de cunoştinţă de sine. A şti ceea ce eşti,ce reprezinţi, ceea ce eşti capabil sau nu să faci...a fi constient.Da, a şti să te situezi: tocmai referitor la acest subiect omulse înşeală fără încetare şi este foarte grav. Întreprinderile,căsătoriile, asociaţiile, tot ceea ce faceţi riscă, să nu reuşeascădacă, nu aţi pus o cunoaştere clară a propriei naturi şi aaltuia, bineînţeles. Înţelepciunea începe prin cunoaşterea desine.

Dar cum să te cunoşti? Omul este dotat cu organe necesarecunoaşterii, doar că, iată, el este construit în asemenea modîncât nu se poate vedea. El vede lumea exterioară, el îi vede pe

Page 13: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 13

ceilalţi, dar el însuşi, nu se vede. Pentru a se vedea în lumeafizică îi trebuie un obiect în care să se reflecte: suprafaţa apeisau o oglindă... El are, deci, nevoie să se vadă în ceva exteriorlui. La fel este şi în domeniul psihologic: omul are nevoie deceilalţi pentru a descoperi ceea ce este. Dar ceilalţi, care nusunt niciodată pe de-a întregul lucizi, nici dezinteresaţi, nupot să fie oglinzi impecabile. Ei îi trimit o imagine deformatăa lui însuşi. Pentru motive de care sunt în mod rar conştienţi,oamenii au simpatii şi antipatii şi, deci, vor exagera calităţileşi defectele altora. Dacă cineva este inamicul vostru, îi sunteţiantipatic şi, în consecinţă, el va amplifica defectele voastrepână la punctul de a nu vrea să recunoască cea mai micăvirtute.

"Dacă este altfel, veţi spune voi, noi vom învăţa să necunoaştem citind cărţi". "Foarte bine, dar totul depindede ce cărţi vă veţi alege şi la ce nivel vă vor ajuta săvă cunoaşteţi". "Ei bine, atunci viaţa ne va învăţa să necunoaştem". "Ah! Asta da, o cred, doar că va trebui multtimp şi acesta vă va costa foarte scump; vă veţi cunoaştepuţin mai bine, dar pagubele vor fi ireparabile". Mijlocul pecare eu vi-l recomand, cel mai economic, cel mai înţelept,cel mai eficace, este de a-i cere Cerului să vă plaseze în faţaunei oglinzi perfecte, adică o fiinţă de o mare abnegaţie,de un mare dezinteres, care nu are nici un fel de intenţiesă vă înşele pentru a profita de voi; iar această oglindăeste un veritabil Maestru. Găsiţi un Iniţiat şi întrebaţi-l: "Cereprezint eu? Ce există în mine? Care sunt slăbiciunile pe caretrebuie să le combat, bogăţiile, talentele pe care trebuie săle dezvolt? Cărei munci îi sunt predestinat?" Iar el, care estedezinteresat, va intra în comunicare cu Cerul şi vă va darăspunsuri impecabile.

Acum, dacă această oglindă ajunge să reflecteze câteva dindefectele voastre, oare trebuie să fiţi furioşi împotriva ei?Din contră, trebuie să mulţumiţi Cerului şi să spuneţi: "Oh!Câte catastrofe voi evita, de câte nenorociri îi voi scuti pealţii", dar oamenii nu vor să se vadă aşa cum sunt: ei preferăsă trăiască în iluziile lor. De aceea un Maestru ştie dinainteceea ce îl aşteaptă atunci când deschide gura. Ceea ce i seva răspunde nu este: “Aveţi dreptate", ci "Nu, niciodată, văînşelaţi, nu este deloc aşa". Da, Maestrul se înşeală, dar nu ei!

Pentru un iniţiat este o problemă să ştie cum să-i facă peoameni să accepte Adevărul. De exemplu, o soră vine să măvadă şi mă întreabă: "Maestre, aş vrea ca să-mi spuneţi caresunt slăbiciunile mele, defectele pe care trebuie să le corectez"."Şi nu veţi fi supărată?" "Nu, nu, voi accepta totul". Eu începsă-i spun câteva cuvinte şi, iată, că ea deja plânge! Atunci euîi spun: "Dacă plângeţi, trebuie să mă opresc deoarece sunteţiatât de absorbită de supărarea dumneavoastră încât nuascultaţi nimic din ceea ce eu vă explic, nici măcar nu auziţi".Pentru a înţelege trebuie să faceţi să treacă sentimentelevoastre. Ce puteţi înţelege dacă imediat sunteţi supăraţi,jigniţi?

Şi să nu credeţi că este adevărat doar pentru cei pe care-i primesc personal. Când vorbesc în sală, văd unii caresunt nemulţumiţi de explicaţiile mele şi care, în loc să măasculte, se închid în nemulţumirea lor. Dacă este pentru anu asculta nimic, pentru a nu înţelege nimic, este inutil sămai veniţi aici. Voi trebuie să veniţi cu singurul scop de acunoaşte Adevăruri pe care nu le cunoaşteţi şi care vă vorajuta să vă transformaţi viaţa. Pentru aceasta trebuie săacceptaţi să fiţi puţin scuturat. Dacă trebuie, întotdeauna, săvă compătimesc şi să vă spun: "Ah! sărmanul meu bătrân,ce nefericit eşti !" La ce oare v-ar servi asta? Când un copilcade şi se răneşte, el plânge puţin, bineînţeles. Şi dacă, pentrua-l consola, i se spune: "Oh, sărmanul meu iubit, dar esteîngrozitor, tu te-ai lovit", el va plânge de zece ori mai tareşi mai mult timp. Pe când dacă îi spuneţi: "Hai, nu estenimic", el se ridică şi s-a terminat, două minute după aceeanu se mai gândeşte la ce a fost. Deci, să nu credeţi că trebuiesă deplângeţi pe cineva, deoarece, deseori, este cel mai bunmijloc de a�i mări slăbiciunea şi lenea şi de a-l îmbolnăvi.

Rolul unui Maestru nu este doar să manifeste multă iubireşi tandreţe. Pentru progresul şi avansarea discipolilor săi eltrebuie să se arate şi sever, spunându-le anumite Adevăruri.Şi cu atât mai rău dacă aceasta nu le place discipolilor!Dacă ar trebui să mă ocup de reacţiile voastre, de opiniavoastră asupra mea, nu voi face niciodată nimic. Unii dintrevoi mi-au destăinuit că în momentul în care le-am arătatslăbiciunile lor, m-au detestat. Să mă deteste, cu atât mairău, îşi vor primi darurile înapoi, dar pentru a le face binesunt obligat să-i scutur. Dacă ei continuă să-şi imaginezecă sunt impecabili, pe când în realitate se conduc într-unmod foarte ordinar sau chiar demn de dojană, ce progresepot să facă? Este mult mai bine ca ei să cunoască anumiteAdevăruri, chiar dacă ele îi fac mai întâi să sufere; acestesuferinţe nu vor dura, iar Lumina pe care o vor avea, în tine,asupra lor înşişi, le va permite să se corecteze şi să avanseze.Până în ziua în care îşi vor da seama că am fost pentru eide o asemenea utilitate, încât mă vor căuta şi pe alte planetepentru a-mi mulţumi.

Când sunteţi bolnavi, acceptaţi câteva remedii dezagreabilepentru a vă vindeca. Ei bine, în domeniul spiritual trebuie săfaceţi la fel: sunteţi bolnavi de mult timp şi aveţi nevoie de untratament pentru a vă vindeca. Dacă nu vreţi să-l acceptaţi,cu atât mai rău; nu vă veţi vindeca.

De altfel, dacă vă las să faceţi orice fără să vă spun nimic,Cerul va fi nemulţumit. El îmi va spune: “Eşti temător, nuvrei să le spui Adevărul pentru a nu supăra pe cutare sau pecutare, şi atunci totul se va prăbuşi din vina ta!" Eu, eu dorescsă vă fac plăcere, dar am şi datoria mea, responsabilităţilemele. De altfel, un Maestru care închide ochii nu este util. Eun-aş urma niciodată un asemenea Maestru! De ce să am unInstructor dacă el mă lasă să fac toate prostiile fără a mălumina, fără a mă corecta? Vedeţi voi, discipolii nu au nici oidee despre ceea ce trebuie să aştepte de la Maestrul lor.

Page 14: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 14

Eu ştiu ceea ce fac şi realizez foarte bine situaţia. Eu ştiu cădacă doresc prietenia voastră, trebuie să vă înşel, să vă faccomplimente: "Ah! nu există alţii ca voi. Am călătorit în toateţările, niciodată n-am întâlnit pe cineva atât de înţelept, atâtde inteligent". Eu pot chiar să caut în dicţionar cuvintele celemai rare şi mai poetice pentru a mă adresa vouă, şi atuncimă veţi adora. Eu nu sunt chiar atât de prost, eu ştiu ceea ce-mi este profitabil şt ceea ce nu-mi este. Deci, eu ştiu ceea cepierd fiind sincer cu voi, dar voi sunteţi cei care câştigaţi, şi-am acceptat să pierd pentru ca voi să puteţi câştiga.

De ce această slăbiciune de a cere întotdeauna complimente?Pentru a se înşela. Oamenii au nevoie să se înşele, ei nu potsă trăiască dacă nu se înşeală. Ce-ar fi devenit umanitateadacă ea nu s-ar fi înşelat? Dacă spuneţi unei femei bătrâneşi neputincioase că ea este un vechi tablou - ceea ce esteadevărat - ea nu vă va ierta niciodată. Dar spuneţi�i câteste de tânără, drăguţă, adorabilă, iată micul tablou vechicare surâde, care râde, care nu mai are astâmpăr şi dacă estebogată vă va da toată averea sa. Da, pentru o minciună! Astanu vrea să spună că eu vă sfătuiesc să acţionaţi astfel, nu, dareste o constatare.

Majoritatea oamenilor nu vă spun Adevărul asupra voastrăînşivă, asupra defectelor voastre, fiindcă le este frică săpiardă serviciile voastre sau să facă din voi duşmanii lor.În spatele acestei atitudini amabile, delicate, există deci uninteres şi, astfel, voi vă conservaţi defectele voastre care,cu timpul, nu fac decât să se amplifice. Pe când un adevărIniţiat, el se conduce în mod diferit. Cum el nu are nici uninteres, el n-are frică, n-are nimic de pierdut: el a câştigat,deja, totul din moment ce cunoaşte Adevărul. El nu va ezita,deci, să vă arate slăbiciunile voastre, tot ceea ce vă reţineîn regiunile infernale şi vă împiedică să mergeţi în ŢaraLuminii, în Paradis... Tot ceea ce vă face bolnav şi nefericit,el va îndrăzni să vă spună, deoarece vrea să vă dea mijloace,metode, pentru a remedia imperfecţiunile voastre şi lacunelevoastre.

Dar, pentru a spune Adevărul discipolului, Maestrul nuacţionează oricum. Discipolul este mai întâi ca un copil careare nevoie de mama sa să-l hrănească, să-l protejeze, să-l mângâie. Dar, după câtva timp, când copilul a crescut,la fel ca mama care trebuie să înţarce bebeluşul pe careîl alăptează, Maestrul, la fel, îl "înţarcă" pe discipol. Esteoare indiferenţă, cruzime? Nu, dar a venit momentul în carecopilul se poate hrăni singur. Priviţi şi la animale: la începutmamele sunt extrem de tandre cu micuţii lor, dar după unanumit timp ele îi resping, le dau câteva lovituri de copite:"Haide, du-te, descurcă-te, acum nu mai ai nevoie de mine!"

Un Iniţiat îi consideră întâi de toate pe elevii săi, pe discipoliisăi, nişte copii care au nevoie de tandreţe, de încurajare şi,după aceea, când ei cresc şi sunt deja mai solizi, pe picioarelelor, le dă câteva lovituri, le spune Adevărul. Dar el nu îialungă, nu, el îi păstrează lângă el şi începe să�i "taie",să-i "sculpteze", să-i "modeleze" sau, pentru a avea o altă

imagine, le administrează un tratament cu câteva injecţii şicâteva operaţii. Da, acesta este Adevărul. Pentru unii, el estefoarte dificil de auzit şi de suportat. Dar pentru discipolulcare a decis să evolueze, să avanseze, el este magnific; el îlroagă chiar pe Maestrul său să i-l spună, deoarece vede căanumite lucruri îl împiedică, îl ţin prizonier sau îl împing săfacă prostii.

Doar cei care sunt, într-adevăr, atinşi de graţia LuiDumnezeu cer Adevărul, chiar dacă el este dureros. De câteori, atunci când am vrut să atrag atenţia anumitor fraţişi surori asupra câtorva din defectele lor foarte marcante,ei au început să riposteze: "O, nu, nu este adevărat, eu nusunt aşa!... "Dacă le-aş fi vorbit de calităţile lor, ei m-arfi aprobat, ar fi fost încântaţi de perspicacitatea mea şi dejusteţea remarcilor mele. Dar pentru defectele lor, ah nu, nuam văzut bine.

Iată, deci, metoda adevăraţilor Iniţiaţi: când trebuie, eispun Adevărul, fără frica de-aş pierde prietenii. Iar dacăprietenii sunt jigniţi, răniţi, ulceraţi de remarcile lor atât deveridice... ei bine, ce vreţi voi dacă aceşti prieteni nu suntdestul de cinstiţi şi de sinceri pentru a recunoaşte ceea ce esteadevărat: mai bine să-i piardă. Ce folos poate să aibă unIniţiat cu prieteni necinstiţi faţă de ei înşişi?

Nu, unui Iniţiat nu-i este frică să-şi piardă discipolii; el ştie căun adevărat discipol nu-l va părăsi, pentru că el raţioneazăcorect; el îşi spune: "Am încredere în Maestrul meu, el nu arenici un interes să mă rănească sau să mă strivească. Ce vacâştiga el dacă eu voi fi mort? Pentru a-mi fi vorbit astfel,are el motivele sale. Şi cum ştie mai bine decât mine cumtrebuie să acţioneze, să am încredere în el , căci în mod sigureste spre binele meu să accept". În acest moment, Maestrulcare-l observă se bucură că are un adevărat discipol demnde a primi Iniţierea. A primi Iniţierea, a cunoaşte Adevărul,Înţelepciunea; a fi în Lumină: nu este nimic mai presus deacestea. Dar trebuie să fi învins în tine însuţi această naturăinferioară care este întotdeauna vexată, rănită, ultragiată şivindicativă.

Dacă aţi şti mulţimea oamenilor pe care Adevărul i-a jignitsi care s-au răzbunat, după aceea, asupra mea! Ei sunt mainumeroşi decât firele de păr din capul vostru. Oare eu i-amfurat, excrocat, strivit, asasinat? Nu, din contră, eu le-am dato Iubire pe care ei n-au găsit-o niciodată, nici chiar in familialor. Dar am îndrăznit să le spun Adevărul, şi s-a terminat!

Ei ignorau că, atâta timp cât ei nu-şi vor corecta anumitedefecte, vor fi reţinuţi, opriţi şi îşi vor închide drumulevoluţiei. În Lumea spirituală există bariere care nu sepot trece decât cu anumite condiţii. Când cereţi ca să vise reveleze Legile şi frumuseţea regiunilor superioare, cuEntităţile luminoase care le locuiesc, culorile lor, muzicile lor,parfumurile lor, toată această rânduire, această simetrie,această splendoare... locuitorii acestor regiuni nu va acceptă

Page 15: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 15

dacă nu sunteţi demni. Şi pentru a fi demn, trebuie cel puţinsă fi acceptat să�ţi recunoşti defectele şi să le corectezi.

Punctul vostru slab, ceea ce vă împiedică să ajungeţi laadevărata Iniţiere, este că sunteţi, deseori, prea susceptibili.Instructorul vostru a îndrăznit să vă facă observaţii? Aîndrăznit să vă sublinieze anumite defecte? Nu ar fi trebuit săfacă niciodată aceasta; ar fi trebuit să acţioneze ca oameniibine educaţi, să nu menţioneze nici cea mai mică din lacunelevoastre, să nu se amestece în ameliorarea voastră. De altfel,îl veţi părăsi şi astfel va fi bine pedepsit... Deci, vedeţi voi,iubiţi aşa-zisul "adevăr", îl căutaţi, dar unde este iubireaAdevărului în această atitudine?

Mulţi dintre voi mi-au spus: "Maestre, dacă aţi şti în cestare eram când mi-aţi spus aceasta!... Dar după aceeaam văzut, am înţeles şi eram atât de fericit! Vă mulţumescdin toată inima" Şi de ce să nu fiţi fericiţi imediat? De cetrebuie să treceţi mai întâi prin stări îngrozitoare? Estepăcat; e preferabil să fiţi imediat fericiţi, recunoscători şisă înţelegeţi. Pentru că scopul meu nu este, niciodată, de ademola pe cineva, ci de a-l ajuta, de a-l transforma, de a-l înfrumuseţa, de a-l salva. Deci pentru voi nu trebuie săconteze faptul însuşi, ci scopul său. Vi se poate face un cadouîntr-un scop criminal; dar cum nu sunteţi luminaţi nu vedeţidecât cadoul: vă bucuraţi şi muriţi otrăvit. Deci, iată cum văînşelaţi. Deci, nu aparenţa trebuie s-o priviţi, ci scopul. Eu,scopul meu, orice aş face, este totdeauna să vă ajut; iar dacăvoi sunteţi sinceri, nu puteţi să nu o recunoaşteţi.

Eu ştiu că, de fiecare dată când scutur pe cineva, risc enorm:dacă el lucrează la radio, va face o emisiune împotrivamea...; dacă este un jurnalist, va scrie un articol pentru a măcalomnia..., dacă este un pictor; îmi va face caricatură... oştiu; dar accept cu condiţia să-l fac să vadă clar El poate sădevină inamicul meu, cu atât mai rău, eu o fac pentru binelelui; asta este tot. Când, după ani de zile, evenimentele îmi vorda dreptate, el îşi va aminti şi va recunoaşte că vroiam binelesău, că vroiam ca el să fie liber, bogat şi iubit de toţi.

Cum v-am spus-o, uneori, mă consider ca un chirurg dentist.Şi îmi cunosc meseria; nu sunt echipat modern, pensele melesunt încă de un model vechi, nu folosesc anestezic, deci, înmod evident, ţipaţi. Dar, totuşi, totul se cicatrizează, totulse repară şi, după aceea, sunteţi mulţumiţi. Chiar acum,de curând, o soră s-a prezentat în faţa mea şi mi-a spus:"Maestre, certaţi-mă din nou ca în cealaltă zi". "Ah! Darde ce?" "Pentru că mi-a făcut aşa de bine!" O privesc şivăd că este sinceră. Îi spun: "Ascultaţi, dacă credeţi că totulse petrece aşa!... Eu nu cert pe cineva decât atunci cândsimt că este momentul; astăzi, eu n-o voi face pentru că nueste momentul", şi ea a plecat posomorâtă. Vă imaginaţi căeu acţionez după vreun capriciu. Nu. Tot ceea ce fac estedeterminat, calculat, cântărit pentru a da un rezultat saualtul. Nu este vorba de a maltrata pe cineva; ce merit ar fiîn aceasta? Este vorba de a-l vindeca, de a-i face bine, de a-l împinge să reflecteze, să intre în el însuşi. Ei da, fraţii şi

surorile nu mă cunosc încă, ei nu înţeleg raţiunile conduiteimele; ei îşi imaginează că eu acţionez aşa după ureche şiindiferent la ce moment.

De acum încolo aveţi, deci, mai multă încredere în metodelemele. De altfel, am încă unele de care voi nu aveţi nici un felde idee. Când vă cert, când fac o "operaţie", aplic o metodăpe care voi n-o cunoaşteţi, dar este totdeauna pentru binelevostru. pentru a vă înlătura ceva ce vă face să suferiţi şi carevă împiedică evoluţia. Acum, dacă nu aveţi încredere în mine,faceţi ceea ce doriţi, sunteţi liberi, dar eu v-o spun dinainte:nu veţi avea nici un fel de rezultat, nici un avantaj, doarpagube şi datorii de plătit. Pe când cu metodele mele, veţi ficei care, la sfârşit, veţi deveni regi, domni, totdeauna bogaţişi victorioşi. Deci, voi trebuie să decideţi.

Încercaţi de acum înainte să înţelegeţi că dacă eu îndrăznescdeseori să vă cert, este pentru că sunt dezinteresat. Dacă aşavea un interes, nu aş îndrăzni, aş fi avut frică să nu văpierd, şi frica este un sfătuitor prost. Îndrăzneala mea, tupeulmeu, vă dovedesc că sunt dezinteresat. Dar cum nu ştiţi sădiscerneţi la ce corespunde această manifestare a mea, găsiţică ea se datorează unei proaste dispoziţii, sau răutăţii, saulipsei de educaţie... Nu, nu aţi văzut niciodată că aceastăîndrăzneală vine din dezinteresul meu. Deveniţi dezinteresaţişi voi, şi veţi face acelaşi lucru: veţi spune altora Adevărulfără să vă fie teamă că vă părăsesc din moment ce nu vreţisă profitaţi de ei.

Un instructor spune Adevărul discipolului său pentru a-lajuta. Iar dacă discipolul nu a înţeles, dacă nu vrea să fieajutat, ei bine, să plece; alţii vor veni într-o zi şi vor căutaAdevărul. Ce vreţi să facă un Maestru cu oameni atât desusceptibili?

Întotdeauna marii "prinţi", marii ,;înţelepţi" care nu suportăsă li se facă nici cea mai mică observaţie, chiar dacă este sprebinele lor!

Să presupunem chiar că eu comit o injustiţie faţă de voicriticându-vă. Dacă aţi înţeles ceea ce v-am spus astăzi,nu vă veţi opri, ci, din contră, veţi continua să vă arătaţiireproşabili. Şi, într�o zi, când vă veţi prezenta din nouîn faţa mea, voi face ochii mari, exclamând: "Oh, la la, ceminunăţie! Deci, voi sunteţi cei care veţi avea victoria, iar euvoi corecta ceea ce v-am spus şi mă voi înclina în faţa voastră.

Aveţi dreptul de a vă exersa pentru a deveni mai buni şi aobţine victoria; dar nu aveţi dreptul să vă simţiţi jigniţi? Astanu face nimic, eu nu dau doi bani pe cei care se simt jigniţi înloc să se pună la treabă. Să presupunem că i-am scuturat înmod expres, pentru ca ei să�şi suflece mânecile... şi, iată căîn loc să muncească, ei stau bosumflaţi! Este mult mai uşorsă stai bosumflat fără a rezolva problemele, fără a învăţa,fără a pune în viaţa sa un pic mai multă Lumină, mai multă

Page 16: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 16

Iubire. Deci, acum, la treabă, pentru a putea să veniţi să�mispuneţi după aceea: "Vedeţi, dragă Maestre, v-aţi înşelat".Iar eu vă voi răspunde: "Este adevărat; m-am înşelat". Pânăîn prezent nu am spus-o niciodată pentru că nu mi-aţi datniciodată ocazia: aţi rămas bosumflaţi.

Atunci, ce aşteptaţi? Trebuie să vă mobilizaţi, trebuie săfaceţi totul pentru a mă convinge ca eram orb şi m-amînşelat. Arătaţi�mi-o, nu voi fi decât foarte fericit. Dacăv-am judecat greşit aveţi dreptul să�mi arătaţi că sunteţimai nobili, mai generoşi decât o cred eu. Atâta timp cât voinu mi-o arătaţi, sunt obligat să constat că eu sunt cel careare dreptate: Dar ştiţi: a avea dreptate nu mă avantajează,pentru că eu sunt nefericit când am dreptate. Aş prefera sămă fi înşelat, aş prefera să fi greşit. Eu spun, de exemplu,de cineva că nu are iubire sau discernământ, şi iată căel arată prin atitudinea sa o iubire sau un discernământformidabil: ce minunată surpriză pentru mine! Ei da, vedeţivoi, în anumite cazuri aş fi fericit să constat că m-am înşelat.RSS

Osho - Trăieşte o experienţăfără a o numi în vreun felJune 21st, 2009

Cuvintele nu sunt numai cuvinte. Ele sunt caracterizate destări şi climat propriu. Atunci când un cuvânt ţi se întipăreşteîn minte, el aduce un climat diferit minţii tale, o abordare şi oviziune diferite. Dacă vei spune altfel unui lucru, vei observacă ceva se va schimba imediat.

Aşa că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuiesă îl ţinem minte este faptul că, dacă este posibil, trăieşteo experienţă fără a o numi în vreun fel. Dacă îi vei danume, ea va deveni mai îngustă. Eşti aşezat... petreci o searăliniştită. Soarele a apus şi stelele au început să apară pe cer.Exişti. Nici măcar să nu spui: "Vai, ce frumos!", pentru căîn acel moment lucrurile nu vor mai fi atât de frumoase.Atunci când spui "frumos" readuci în prezent trecutul şi toateexperienţele care te-au făcut să le admiri au colorat dejacuvântul respectiv. Cuvântul tău, "frumos", conţine multeexperienţe legate de frumuseţe. Dar acest lucru este cu totulnou. Nu a fost niciodată astfel. Nici nu va mai fi vreodată.

De ce readuci trecutul? Prezentul este atât de vast - trecutuleste atât de îngust. De ce să priveşti printr-o gaură în zid cândpoţi să ieşi şi să priveşti cerul? Aşa că încearcă să nu foloseşticuvinte de genul acesta, iar, dacă într-adevăr trebuie, atunciîncearcă să alegi cu grijă, deoarece fiecare cuvânt are nuanţasa. Fii poetic în legătură cu acel lucru. Foloseşte-l în modpotrivit, cu iubire şi sentiment.

Există cuvinte pline de sentiment şi există cuvinte plinede intelect. Renunţă treptat la cuvintele pline de intelect.Foloseşte din ce în ce mai mult cuvintele pline de sentiment.Există cuvinte cu rezonanţă politică şi mai există cuvinte curezonanţă religioasă. Renunţă la cuvintele legate de politică.Există cuvinte care creează imediat un conflict. în momentulîn care le pronunţi, apare raţionamentul. Aşadar, nu folosiniciodată limbajul argumentativ, logic. Foloseşte limbajuliubirii, afecţiunii, pentru a nu se ivi nici un raţionament.

Dacă o persoană începe să simtă acest lucru, atunci se iveşteo schimbare profundă. Relaţiile tale vor fi cu totul altfelpentru că nouăzeci la sută dintr-o relaţie se desfăşoară prinintermediul cuvintelor, al gesturilor - iar acestea sunt şiele cuvinte. Acelaşi cuvânt ţi-a adus atâtea probleme şi tucontinui să-l foloseşti. Dacă un cuvânt aduce nefericire, furie,conflict, raţionament, atunci trebuie să renunţi la el. Ce rostare să continui? înlocuieşte-l cu ceva mai bun. Cel mai bunlucru este liniştea. Apoi urmează muzica, poezia şi iubirea.RSS

Mesaj de la Matei - din26.05.2009June 14th, 2009

Sunt Matei. De la toate sufletele din acest loc, va transmitsalutari pline de iubire!

Am urmarit ceremoniile Zilei Eroilor din Statele Unite.Cunoastem acele forte ale intunericului care influenteazaoamenii profitori sa starneasca razboaie si sa acaparezemai mult pamant, mai multi bani, mai multa putere. Faptulca mor mai multi oameni nu are nicio importanta pentruacesti stapani ai razboiului, care si-au pierdut constiintasi vad arma razboiului ca pe un mijloc pentru atingereapropriului scop. Acesti indivizi nu recunosc cata ipocrizie ein comemorarea anuală a milioanelor de oameni carora le-au cauzat moartea sau a suferintelor indurate de familiile siprieteni acestora.

Toate acestea sunt triste pentru noi, incluzand si pe aceinegustori ai razboiului ce raman in intuneric. Conform Legiiuniversale, ei vor experimenta aceeasi suferinta care auprovocat-o si, prin Gratia Divina, li se va da sansa sa se ridicein Lumina. Acesta este un motiv de a simti bucurie (ca o parteinseparabila de Dumnezeu si de toate celelalte suflete): faptulca ei accepta Lumina inalta, Unimea a Tot Ceea Ce Este. Un

Page 17: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 17

alt motiv de bucurie este ca intunericul ce a cuprins acelesuflete mai are doar o farama din forta sa initiala si nu maipoate zabovi prea mult.

De asemenea, vedem ca unii dintre supravietuitoriirazboaielor, au corpul atat de afectat, incat vietile lor si alefamiliilor lor sunt radical schimbate. Ii vedem pe veteraniicare sunt zdruncinati psihic, multi aflandu-se printre cei faraadapost, si vedem si suferinta celor care ii iubesc. Totusi,alaturi de toata tristetea noastra pentru toate aceste suflete,se afla si bucuria de a sti ca ei s-au ridicat spiritual. Cei careau murit fizic vor cunoaste, in Nirvana, saltul in evolutiasufletului lor, iar cei ce supravietuiesc in Lumina vor fivindecati, atunci cand Pamantul va atinge vibratiile maiinalte din evolutia sa. Oricum, acesti oameni vor cunoasteadevarul despre razboaiele in care ei au luptat „pentrulibertate”, dar, in nivelul lor mai inalt de intelegere, vor simtiiertare si compasiune pentru sufletele ce au devenit inrobitede puterea lor de a transforma uciderea in „patriotism”, iarpe cei ce au omorat si au fost omorati, in „eroi”. Toate acestesuflete luminate vor deveni luptatori pentru pace.

Multi dintre voi au asteptat mult timp promisa era a iubirii sipacii pe Pamant. Altii au devenit constienti doar mai recentde calatoria spirituala si fizica in acea era. Cei mai multivor sa stie CAND: Cand vor inceta razboaiele si violenta?Cand ne vom intalni cu familia noastra din spatiu? Candva iesi la lumina adevarul despre 9/11? Cand se va incheiacuratarea planetei? Cand se va termina cu distrugereamediului inconjurator si cruzimea fata de animale? Cand vainceta poluarea lumii noastre?

Prea iubite suflete, daca am avea raspunsurile la acesteintrebari (si la altele legate de „cand”), vi le-am impartasicu bucurie. Dar, cat exista perturbari profunde in campulenergetic de potentialitate al Pamantului, nu putem precizaexact momentele unor evenimente anume. Daca puneti astain contextul a aproape sase miliarde de suflete ce transmitenergie cu fiecare gand al lor, cu fiecare actiune si reactie,va puteti da seama ca nenumarate variabile afecteaza, inmod constant, ceea ce se petrece si cand se petrece. Absoluttot Intunericul de pe Pamant va fi transformat in Lumina,sau va disparea pana la sfarsitul anului 2012. Nu existanicio indoiala in privinta asta. Nu putem preciza momentulevolutiei individuale, pe masura ce Pamantul trece in a patradensitate. Astfel ca noi spunem: rabdarea si fermitatea inLumina va vor da liniste si tarie spirituala, in aceste etapede tranzitie catre telul final: viata in Epoca de Aur, undevibratiile de iubire si armonie cu intreaga Natura vor depasicele mai mari asteptari ale voastre.

Deoarece frecventele mai inalte de pe drumul ascendentau efecte variate, va voi mentiona acelea care suntingrijoratoare: oboseala, slabiciune, neliniste inexplicabila,atentie limitata, memorie scurta, emotii fluctuante de latristete intensa, la bucurie intensa, izbucniri neobisnuite denerabdare sau furie, vedere incetosata, probleme digestive,

senzatia ca „aveti insecte pe cap”. Fara indoiala ca existamult mai multe tipuri de reactii fizice, emotionale si mentale.Daca acestea dureaza putin, sau revin din cand in cand, s-arputea sa fie ajustari naturale la energiile predominante si nunecesita tratamente.

Referitor la modul cel mai potrivit de a lucra cu acestesimptome si de a mentine un sistem imunitar sanatos, ceamai buna aparare impotriva oricarei boli este, pur si simplu,sa traiti o viata sanatoasa: dormiti suficient; beti multa apacurata; mancati hrana satioasa; miscati-va zilnic; evitatisituatiile stresante, atunci cand este posibil; petreceti cevatimp in liniste. Totusi, daca oricare dintre aceste simptomedevine mai acut sau se prelungeste, nu ganditi doar ca sedatoreaza schimbarii frecventei, ci consultati o persoanade incredere. Daca, pe plan fizic, totul este normal, minteavoastra este eliberata, iar daca, in unele situatii, aveti nevoiede medic, puteti primi tratamentul potrivit.

Va rog sa va amintiti cat de des v-am transmis ca mesajelemele sunt apolitice, impartiale, fara a emite judecati. Eu doarva transmit ceea ce observ, din pozitia favorabila in care maaflu si din informatiile primite de la multe surse de Lumina.

Astfel, guvernul Statelor Unite nu este o exceptie: „Iluminatii”au controlat cele mai multe guverne, institutii, organizatii,corporatii si conduceri ale diverselor companii din intreagalume. Pe masura ce dovezile acestui adevar vor iesi la ivealain constiinta publicului, veti vedea actiuni hotarate, luate penumeroase fronturi, de a impregna cu integritate si onoare,guvernele si toate celelalte organizatii care afecteaza viata petot Pamantul.

In acest moment, anumite zone fierbinti de conflicte suntconsiderate ca amenintari majore la siguranta lumii.Agitarea armelor va continua in unele zone, dar aceastanu se va dezvolta in razboaie adevarate, cu atat maiputin intr-un razboi nuclear total, pe care unii il vadca fiind inevitabil. Progresul catre rezolvarea pasnica, inzonele active sau iminente de razboi, se va desfasura inetape, pe masura ce Pamantul se ridica catre frecventemai inalte. In Lumina ce se intensifica continuu, liderii ceurmeaza ordinele „Iluminatilor” vor fi rasturnati si inlocuiticu lideri intelepti, ce au onoare si integritate. Vor fi scoasela lumina „organizatiile negre” care se afla in spateleactivitatilor teroriste si la originea epidemiilor, vor incetaexperientele chimice si masurile de control mental. Intr-unritm ascendent, ca la jocul de domino, vor fi demascate toatesursele de coruptie, inselaciune si intentii infame.

S-a stabilizat economia, asa cum indica unele statistici?Nu, si aici exista mult mai multe lucruri decat statisticidespre banci, piata de capital, somaj, vanzarile imobiliare,falimente, fonduri de pensii pierdute si altele. Cei mai cinstitisi patrunzatori economisti ai vostri spun ceea ce v-amspus deseori: fundamentul economiei globale este distrus

Page 18: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 18

si solutia nu este reintoarcerea la vechiul mod de operare.Noi v-am spus ca Rezerva Federala este un sistem bancarstapanit de „Iluminati” si se va dezmembra impreuna cucelelalte mijloace pe care le-au dezvoltat ei, pentru a controlafinantele si comertul global. Desi economistii nu v-au spusaceste lucruri, unii dintre ei vorbesc impotriva dobanzilorcamataresti pe imprumuturile ipotecare si cartile de credit sicritica fatis lacomia si politicile imorale ce au dus la actualacriza economica. Poate cunoasteti declaratiile lor hotarate,dar oare, le vedeti ca fiind dovada cresterii constiintei,facilitata de vibratiile mai inalte ce predomina pe planeta?

Sa vorbim despre vibratii. Totul, in toata Creatia, esteenergie ce vibreaza la o frecventa sau la alta, iar frecventavibratiei determina gradul de constiinta. Transmutand pePamant aceasta scara vibratie- constiinta, ea include:

1. Lucruri inerte: pietrele, nisipul sau lucrurile fabricate deoameni.

2. Plantele, mai sus pe scara: este vibratia vegetalelor, afructelor, a semintelor, a plantelor medicinale, ce le davaloarea lor nutritiva. La varful scarii se afla copacii, acaror inteligenta si vibratie transmit o abundenta de energievindecatoare.

3. Regatul Devasilor – spiritele Naturii – straluceste devibratiile inalte ce intaresc toata viata pe planeta. Cetaceele,nu oamenii, au vibratia cea mai inalta printre animale.Balenele si delfinii sunt sufletele cele mai evoluate din punctde vedere intelectual si spiritual din lumea voastra, iar eleancoreaza Lumina transmisa Pamantului ,de surse foarteindepartate.

Cand un corp ceresc calatoreste in planuri mai inaltede energie, cresc nivelurile sale de vibratie si constiintaa tot ceea ce exista in acel corp. Asta este ceea ce sepetrece pe Pamant: curge liber comunicatia intre planetasi toate formele sale de viata, intre ele insele, inclusiv intreoamenii sensibili la energie si cei ce au clarauditie. Desiunii oameni s-ar putea sa aleaga sa creada ca asta nueste nici macar o posibilitate, capacitatea de comunicaretelepatica e un ingredient al fiecarui suflet, deci un lucrutotal natural. Indiferent de credinte si convingeri, toti cei depe planeta sunt afectati de vibratiile mai inalte, deoareceacestea amplifica toate caracteristicile si intensifica modelelede comportament. Diferentele dintre cei ce au imbratisatLumina si cei ce nu au facut-o devin evidente.

Abunda si alte surse de vibratii inalte. Puterea extraordinaraa vantului, focului si apei „iese uneori in afara obisnuitului”,iar vibratiile Pamantului sustin continuu si imbogatesc viatape planeta. Expresia „acorda-ti timp sa mirosi trandafirii”contine mult mai multa intelepciune decat va dati seama:nivelurile vibrationale ale esentelor florare sunt terapeutice,iar cele ale trandafirilor sunt cele mai inalte. Condimentelesi plantele medicinale au, de asemenea, valoare terapeutica

si la fel are si culoarea alba pura, sinteza tuturor culorilornaturale. Dar simfoniile si concertele clasice au cea mai mareputere de a vibra coardele sufletului, deoarece aceste vibratiisunt in armonie cu tonurile Universului.

Nu e surprinzator faptul ca, la celalalt capat al niveluluivibrational, echilibrand balanta, sunt: mirosurile care nefac greata; culorile pamantii, precum kakiul uniformelormilitare; muzica cacofonica, alaturi de alte sunete dure.

Urmarim cu bucurie interesul la nivel planetar pentru SusanBoyle, iar celor care ne-au intrebat parerea noastra desprebrusca sa popularitate le raspundem ca vedem aceasta ca ocrestere a constiintei pe doua fronturi.

In primul rand, pentru ca, de mult timp, purtatorii de energiecare au atasamente fata de intuneric au modelat mintile celordin densitatea a treia, ca sa vada frumusetea in forma fizicasi in trasaturile perfecte si sa aiba un interes limitat fata depersoanele care nu indeplineau aceste criterii. In timpurilemoderne, acest tipar a fost intarit de reclamele neincetatesi influentele lor asupra societatii, astfel incat acest model amentinut standardul celor care sunt sau nu frumosi, al celorcare merita sau nu atentie.

In al doilea rand, pentru ca tonurile melodioase si versurilemuzicii cu vibratii inalte au pierdut in cadrul competitieicu zgomotul aspru si exprimarea mitocaneasca. Asta nueste o critica la adresa compozitorilor, cantaretilor simuzicienilor. Toti au reactionat la vibratiile mai joase,atunci cand Pamantul se transforma, si, mai recent,la miscarile necontrolate ale purtatorilor ramasitelor deenergie intunecata.

Acum, brusc, apare Susan! Revarsarea de adevarata grijasi interes din ea reflecta cresterea in lume a recunoasterii siaprecierii adevaratei frumuseti: a cantecul ei, care imbibalumea cu vibratii inalte, si, mai important, a frumusetii ceradiaza din sufletul ei.

Am facut aceasta digresiune, pentru a explica natura vitala avibratiilor, iar acum ma intorc la intrebarile voastre despreeconomie.

Referitor la opinia mea despre faptul de a investi sau nuacum in domeniul imobiliar, va rog sa intelegeti ca nu potface cu buna stiinta recomandari de acest fel si, daca asputea, nu este de competenta mea sa o fac. Scopul nostrueste sa va luminam referitor la Legile universale si sa punemin acest context ceea ce se petrece pe Pamant, sa va oferimsfaturi pentru cresterea spirituala. Inteleg ca aceasta crizaeconomica a creat o mare confuzie referitoare la sigurantainvestitiilor, iar in aceasta situatie va pot da doar sfatul cese aplica in orice zona de nesiguranta din aceasta perioada:

Page 19: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 19

intrebati in interiorul vostru si fiti atenti la raspunsurile cevin ca intuitii! A tine cont de aceste mesaje de la sufletulvostru este, intotdeauna, cea mai buna solutie.

Onoram buna intentie a oamenilor care impartasesc ceea ceei cred ca este adevarat, pentru a lumina si a da speranta,si, fara sa-i judecam atunci cand gresesc in evaluareainformatiilor sau poate ca nu le primesc clar, spunem ca,uneori, ei transmit si informatii incorecte impreuna cu celecorecte. Acesta este un motiv pentru care v-am indemnat, inmod repetat, sa va dezvoltati discernamantul si sa tineti contde intuitie: sa linistiti mintea si sa ascultati cu inima, loculsufletului unde tot adevarul este cunoscut.

Acum, referitor la vaccinarea obligatorie impotriva gripeiporcine: daca va fi votata, efectele vor fi inofensive, deoarecevirusul viu din vaccin a fost neutralizat prin tehnologiamembrilor familiei voastre spatiale. In Mexic au existat maimulte morti atribuite gripei porcine decat in alte zone, dincauza conditiilor de saracie, sistemul imunitar al aceloroameni fiind serios compromis. Pornirea epidemiei a fostfacuta acolo in mod intentionat.

Nu ne-am putut abtine sa nu zambim la intrebarea: de ceeste guvernul Statelor Unite atat de interesat ca toata lumeadin tara sa aiba televiziune digitala? Ei bine, acest interesnu se naste din dorinta ca toata lumea sa aiba cea maibuna receptie TV. Acest plan, care a fost pus la cale deprecedenta administratie, ar fi permis urmarirea fiecaruispectator, ca si emiterea unor unde daunatoare. Este putinprobabil ca scopul initial va fi folosit mult timp, emisiile fiindfacute inofensive, tot datorita tehnologiei fratilor si surorilorvoastre din alte civilizatii.

Persoanele cu probleme mentale au, pana acum, aceleasisanse cu ceilalti oameni, ca si posibilitatea de a absorbiLumina si de a trece prin procesul de restructurarecelulara, necesar supravietuirii fizice pe drumul ascendental Pamantului. Cu rare exceptii, in acest moment din istoriavoastra, acesti oameni aleg sa experimenteze tulburarimentale, pentru a implini karma densitatii a treia; facandasta, si daca alegerea duratei lor de viata le permite, ei vorinsoti planeta in frecventele inalte, unde exista doar fiintesanatoase in trup, minte si spirit, iar bolile de orice fel sevindeca pe acest drum.

Deoarece intelegerile facute inainte de nastere sunt inbeneficiul tuturor persoanelor care impartasesc o viatacomuna, cei care sunt foarte apropiati de o persoana cuhandicap fizic, mental sau emotional au, de asemenea, ocaziimai bune de evolutie spirituala. Iar evolutia spirituala estetelul fiecarui suflet, in orice viata!

Adesea, sufletele se intorc in aceeasi zona geografica si laaceeasi religie din vietile anterioare. De obicei, aleg aceleasi

circumstante, cum ar fi compozitia familiei, bogatie sausaracie, boala sau sanatate, inteligenta ridicata sau joasa,ocazii de educare, pentru a incerca din nou sa implineascaceea ce au ales de multe ori in vietile anterioare, dar auesuat. Un alt motiv pentru intoarcere este de a ajuta cavoluntar pe altii in a-si implini angajamentele luate inaintede nastere, sau de a asigura conditiile ori situatiile createpentru multe suflete, pentru lucrul cu lectiile lor karmice.Probabil ca, pe parcursul vietii in lumea spiritelor, unde secunoaste inselaciunea din guverne si biserica, un spirit s-ar putea intoarce cu misiunea aleasa de el, de a incerca saindrepte lucrurile. Sau, un suflet s-ar putea intoarce la o taramult iubita sau la o religie familiara lui, pentru a se bucurade o viata linistita, care sa echilibreze una ce a avut multeincercari.

Pamantul nu se inalta ca doua lumi, astfel incat una atingeo densitate mai inalta decat cealalta. Pamantul este un sufletcu un singur corp planetar si iese rapid si constant dindensitatea a treia, catre destinatia sa - densitatea a cincea.Corpurile fizice ale celor care refuza Lumina (cea care le-arpermite sa insoteasca planeta) vor muri si sufletele se vorduce, in mod automat, catre una dintre lumile diferite, careare aceeasi structura energetica cu inregistrarea energiei depe toata durata vietii fiecarui suflet.

Toate fiintele de Lumina din acest Univers va transmitiubirea lor, pentru a va sustine fiecare pas al calatorieivoastre spirituale.

IUBIRE si PACE,

Suzanne Ward.RSS

Mituri si adevaruri desprerelatii, despre iubireJune 11th, 2009

Mit - Avem nevoie de altcineva pentru a fi completi.

Page 20: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 20

Fapt - Suntem completi în interiorul nostru. Sa simti astainseamna sa fii constient.

Mit - Trebuie să îi iubim pe ceilalti mai mult decât ne iubimpe noi însine.Fapt - Trebuie să ne iubim mai întâi pe noi pentru a-i puteaiubi pe ceilalti. Si nu-i putem iubi mai mult decat pe noi insine.

Mit - Avem nevoie de relatii intime pentru a experimentadragostea.Fapt - Lumea e plină de oameni si creaturi si cauze carevor primi dragostea noastră si care ne vor permite săexperimentăm bucuria de a iubi.

Mit - Există o limită la cât de mult poti iubi.Fapt - Dragostea este în expansiune - cu cât oferi mai mult,cu atât esti mai capabil să iubesti. Limita esti tu.

Mit - Dragostea poate răni.Fapt - Doar egoul nostru poate fi rănit. Sufletul nostru nupoate fi rănit atunci când oferă dragoste, chiar dacă aceastădragoste nu ne este împărtăsită. Cand te simi ranit nudragostea te-a ranit, nu iubirea ci neintelegerea Ei. Ceilaltinu sunt posesiunea noastra.

Mit - Dragostea neconditionată înseamnă să stai cu cinevachiar dacă acea persoană îti face rău.Fapt - A părăsi o relatie care îti provoacă durere este tot unact de dragoste. Trebuie să te iubesti pe tine însuti suficientde mult pentru a iesi dintr-o relatie care nu merge. Aceasta ecea mai bună dovadă de dragoste pe care o poti face pentrubinele tuturor celor implicati.

Mit - Există doar o persoană si numai una perfectă pentrunoi.Fapt - Dacă acceptăm acest mit, ne punem singuri piedici.Prin această convingere îi asezăm pe altii pe un piedestal.Adevărul e că fiecare dintre noi suntem capabili să avemrelatii fericite si împlinite nu doar cu un singur tip depersoană. Dacă se termină o relatie, lasă loc pentru o alta.Maestrii spirituali se apropie de perfectiune, dar ei nu aunevoie de iubirea ta ci tu de a lor. Ei sunt in armonie cu intregUniversul, primesc si ofera dragoste neconditionat, natural.

Mit - Când o relatie se încheie, dragostea se sfârseste.Fapt - Chiar dacă o relatie se termină, dragostea pe careai dăruit-o ti-a îmbogătit sufletul si a făcut o diferentăîn lume. Acea dragoste a avut un impact care va dăinuipentru totdeauna. Dragostea nu incepe si nu se sfarseste cuo relatie. Ea se experimenteaza, se eleveaza, se rafineazape sine prin relatii si este aceeasi in legatura cu toate: cupartenerul de viata, cu animalul favorit, cu serviciul, cunatura, cu muzica, cu dansul…Iubirea, in functie de nivelulde constiinta al persoanei, se manifesta ca dependenta,independenta sau interdependenta. Numai interdependentaeste iubire adevarata, divina.

Gândeste-te putin, când vei pleca din lumea aceasta, tot ce ieicu tine este iubirea si întelepciunea.

Iar pentru a avea ce lua trebuie sa traiesti in prezent indragoste si intelepciune. TRAIESTI?!RSS

HOME - Un documentar despremama TerraJune 10th, 2009

Pentru a vedea documentarul urmareste linkul si selecteazaoptiunea HD de pe bara de optiuni video:http://www.youtube.com/homeproject

RSS

Recunoasterea Binelui In Ceeace Pare A Fi RauJune 10th, 2009

Persoana crede ca intodeauna are dreptate. Se asteaptaca, doar lucruri bune sa i se intample, niciodata - rele.Azi toata umanitatea priveste viata astfel. Lumea sufera,trecand dintr-o criza in alta, tot mai multe probleme (apar)incalea noastra, dar nimeni nu se opreste sa ia in considerareca, poate este un scop in toate acestea.

Toata lumea crede ca toate aceste lucruri sunt accidentale.

Cu alte cuvinte, nu invatam din experienta noastra. Nurecunoastem ca noi suntem cauza acestor evenimente.

In starea noastra curenta aceasta problema este revelatamai mult si mai actual: de acum incolo, trecem spre singuracale prin care putem progresa - unirea tuturor intr-un intreg.

Si aceasta este posibil numai atragand Forta Superioara– Creatorul. Aceasta este calea atat de importanta araspandirii stiintei despre modul de a utilizare a acestei ForteSuperioare a Naturii.

Doar atunci, oricare persoana va fi capabila sa invete desprebinele din ceea ce pare a fi rau.

Multumesc grupului de discutii Kabbalah pentru acest articol.RSS

Page 21: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 21

Mahatma Gandhi - DespreLibertateJune 8th, 2009

Libertatea exterioara la care putem ajunge, va fi intotdeaunadirect proportionala cu libertatea interioara la care suntemin stare sa ajungem in acel moment. Si, daca asta esteviziunea corecta a libertatii, atunci energia noastra trebuiesa fie folosita cu precadere la reformarea din interior.RSS

Cine esti Tu?June 8th, 2009

O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-odata, ea s-a simtit ridicata la cer si s-a trezit in fata ScaunuluiJudecatii de Apoi.

- Cine esti? a intrebat-o o Voce.- Sunt sotia primarului, a raspuns ea.- Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu.- Sunt mama a patru copii.- Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu.- Sunt invatatoare.- Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci tine esti tu.

Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia,cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: “Cine estitu?”

- Sunt crestina.- Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.- Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat depomana celor sarmani.- Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu.

In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisainapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decissa afle cine este. Si astfel, intreaga ei viata s-a schimbat.

Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic- caci asa se nasc lacomia si ambitiile; nu sa fiti cutare saucutare - caci asa deveniti conditionati; ci pur si simplu sa fiti.

RSS

Ascultă, priveşte şi taci!May 24th, 2009

Ascultă, să-nveţi să vorbeşti,Priveşte, să-nveţi să clădeşti.Şi taci, să-nţelegi ce să faci...Ascultă, priveşte şi taci!

Când simţi că păcatul te paşteŞi glasul Sirenei te fură,Tu pune-ţi lacăt la gurăŞi-mploră doar sfintele moaşte - Când simţi că păcatul tepaşte!...

Când simţi că duşmanul te-nvinge,Smulgându-ţi din suflet credinţa,Aşteaptă-ţi tăcut biruinţaŞi candela minţii nu-ţi stinge - Când simţi că duşmanul te-nvinge!

Când braţele-ncep să te doară,De teamă să nu-mbătrâneşti,Rămâi tot cel care eşti- Aceeaşi piatră de moară - Când braţele-ncep să te doară!...

Iar când, cu ochii spre cer,Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,Ascultă, priveşte şi taci!...Din braţe fă-ţi aripi de fierŞi zboară cu ele spre cer!..RSS

Reconectarea Constienta- Încadrare în programulEZOTERIC FEST 2009May 22nd, 2009

Preiau cu multa bucurie ultima postare a maestrului spiritualIoan Muntean de pe blogul Alchimie Spirituala

În cadrul festivalului spiritual cultural Ezoteric FestTimişoara în sala de la parter se face o şedinţă de reconectareconştientă sâmbătă, 23 mai, de la ora 11,45. Ea continuă însala de la etaj de la ora 12,30.Pentru cei care participă este pregătită sinteza:

RECONECTARE CONŞTIENTĂIng. energ. Ioan Muntean, Arad

Page 22: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 22

Dr. Georgeta Cornelia Muntean

Întregul, Creaţia Divină, este Lumină şi Iubire Divină saucum spune fizica cuantică energie şi informaţie cu diversenivele de vibraţie.

Pentru a putea primi cât mai multe este bine să fim cu sufletuldeschis. Şi soarele vine până lângă geam dar ca să poatăintra în casă trebuie să dăm draperiile deoparte. DumnezeuTatăl este în mod continuu cu noi şi în jurul nostru dar pentrua putea „ajunge” la noi trebuie să ne „deschidem” sufletul.

Cu toţii suntem copiii lui Dumnezeu, aşa cum ne spune şiIisus, dar mulţi dintre noi suntem încă într-o stare potenţialăpentru că trăim şi în trecut şi în viitor şi mai puţin în prezent.

Toţi facem parte din Întreg, din Creaţia Divină, de laDumnezeu Tatăl le primim pe toate şi prin intermediul nostrutot Tatăl nostru îşi face tot mai frumos Lucrarea pe măsurăce ne sporeşte armonia cu Tatăl. Abia când trăim aceastaputem spune că suntem cu adevărat credincioşi şi aceastăcredinţă este atât pentru cei care urmează calea religioasăcât şi pentru cei care urmează calea ştiinţifică de înălţare.

Odată cu sporirea armoniei se realizează şi o reconectare totmai profundă cu Tatăl.

Nivelul de conectare pe vremea lui Iisus îl caracterizeazăfrumos când îi spune ucenicului care îşi cere voie să-şiîngroape tatăl şi apoi să-l urmeze să „lase morţii să-şiîngroape morţii”. Cu alte cuvinte ne spune acelaşi lucru fizicacuantică când ne spune că „prin creierul nostru se proceseazăîntr-o secundă 400 miliarde de biţi de informaţie din carenoi suntem conştienţi abia de 2000”. Şi eu văd nivelul actualde conectare cu Tatăl abia de cca 1%, mulţi dintre noi fiindca adormiţi, fapt confirmat şi de epigenetică care ne aratăcă atunci când nu suntem în prezent ne rulează prin minte„filmuleţe”.

Pentru a ne înţelege mai bine mulţi dintre noi ne asemănămcu un computer holografic care nu este atent la ceea celucrează ci la ceea ce a lucrat şi ceea ce va lucra, căutândsă funcţioneze având în sesiunea de lucru toate programeleşi informaţiile pe care le deţine şi având ca viruşi grijile,necredinţa sau credinţa puţină, orgoliul, autocompătimireaşi compătimirile, judecarea, ataşamentele, neacceptările şinemulţumirile...

Este foarte important să fim într-o legătură cât mai bună cuTatăl şi mulţi dintre noi facem eforturi foarte mari pentruaceasta. Pentru a ne reconecta cu Tatăl, pentru a intraîn Împărăţia Cerurilor, trebuie să redevenim copii cum neîndrumă şi Iisus. Şi atunci putem dispune de o putere imensăpe care Iisus o prezintă când ne spune că dacă avem credinţăcât un bob de muştar putem muta mulţii din loc…

Ca să înţelegem şi sămânţa de brad este potenţial copilulbradului. Pentru a se putea manifesta ca şi copil al braduluiea trebuie să ajungă în pământ cu căldură şi umiditate.

Şi noi pentru a ajunge să trăim ca şi copiii lui Dumnezeutrebuie să ajungem să trăim ca şi copiii în prezent şi să neminunăm şi bucurăm ca şi ei, aşa cum ne îndeamnă şi Iisus.În aceste timpuri importante suntem multe suflete frumoasevenite pentru a ajuta la trecerea spre noile vremi.

Cei cu care am ajuns să colaborez putem trăi tot maifrumos în prezent, ne putem bucura tot mai mult de fiecareclipă, manifestându-ne ca şi copiii lui Dumnezeu. Stareade armonie se transmite spre cei apropiaţi nouă, spre toţioamenii şi spre Creaţia Divină. Se observă că sunt şanse săpoată ieşi din cele mai grele situaţii chiar persoane apropiatecelor cu care colaborez. Sunt multe cazuri în care s-a ieşit şidin „comă de gradul 4” ocupându-mă de persoane apropiatecelor aflaţi în comă. În ultimul caz de acest tip, care s-a recuperat complet, chiar mi-a recunoscut vocea cum măduceam „dincolo” după ea să fie ajutată să iasă din situaţiagrea în care se afla pentru că încercase să se sinucidă.

Fiecare avem în noi minuni puse de Dumnezeu Tatăl. Stareanormală este de armonie. Orice dizarmonie, boli şi necazuri,este un semn că trebuie să ne întărim armonia sufletului cuDumnezeu. Pentru a ne vindeca corpul trebuie să se vindeceîntâi sufletul. Aceasta se ştie de pe vremea lui Zamolxe şio confirmă tot mai mult ştiinţa. Prin sporirea armonieisufletului se pot mobiliza minunatele noastre resurse interne,deschizându-ne să vină puterea divină care dă viaţă tuturorsă ne facă bine pe noi şi cei apropiaţi nouă. În plus în cazde strictă necesitate putem beneficia de terapii şi medicinaclasică.

Prin intermediul fiecăruia dintre noi Tatăl poate intervenipână la un anumit nivel, în funcţie de nivelul nostru dearmonie.

Este important ca atât medicii cât şi terapeuţii să-şisporească starea de armonie lăuntrică cât şi cu Întregulpentru ca eficienţa actului lor terapeutic să creascăpermiţând întregului să se manifeste tot mai deplin prin eişi având consecinţă îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor şia parametrilor lor pe viitor. De asemenea este importantăconştientizarea celor aflaţi în suferinţă de a se ocupa deînălţarea sufletului lor.

Cu cei care îndeplinesc condiţiile şi doresc putem colaborapentru creşterea armoniei sufletului cu Dumnezeu şireconectarea conştientă, o cale directă de înălţare a sufletuluispre Dumnezeu. Prin aceasta se poate menţine şi îmbunătăţistarea de sănătate şi se ajunge să ne putem bucura tot maimult de fiecare clipă.

Page 23: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 23

Ceea ce face Tatăl prin intermediul meu este caracterizatfoarte frumos de un profesor universitar de teologie când îiexplică altui preot că e „chirurgie cu Lumină pe suflet carese făcea şi în vechime prin oameni aleşi…” În mesajul primitde sus de Elena I. se arată că se realizează „armonizare înplanul cauzal”...

Cu Lumină şi Iubire, Ioan şi Georgeta…

www.alchimie.spirituala.netioan@[email protected] 0728809041 0763663617 0354569090RSS

O Calatorie a Vietii dupaMoarteMay 23rd, 2009

Jim McAndrew, un prieten foarte drag mie, a trecut inTaramurile Launtrice ale Luminii pe 20 februarie 2009.In ziua care a urmat trecerii sale, am primit un e-mailminunat care descria experienta unei alte persoane aflatein apropierea mortii. Aceasta informatie este profunda,inaltatoare si consolatoare. As vrea sa o impartasesc cu voi.

Atunci cand cititi aceste cuvinte, mergeti inauntru, laDivinitatea din inima voastra. Cereti-i prezentei voastreEU SUNT sa va ajute sa urmariti aceasta experienta inapropierea mortii, ca si cum v-ati afla voi insiva in aceastacalatorie sacra. Aceasta constituie cu adevarat, pentru noitoti, o experienta de expansiune a mintii si de inaltare aconstientei.

Dezvoltand aceasta cunoastere sacra, prin intermediulFlacarii Inimii voastre, veti ancora acest Adevar profundin Sistemul Retelei de Cristal a Pamantului si il veti extindeprin straturile mintal si emotional ale planetei. Aceastaintelepciune va deveni disponibila, in mod tangibil, maseloromenirii si va inalta intreaga Viata din punct de vedre alenergiei, al vibratiei si al constientei.

In mijlocul haosului si al confuziei care ies la suprafata spre afi vindecate in aceste timpuri, aceasta informatie va constituiun puternic dar vindecator, adus INTREGII VIETI de peaceasta planeta.

O CALATORIE PANA LA LUMINA SI INAPOI

Povestea unei experiente in apropierea mortii, de Mellen-Thomas Benedict

Mellen-Thomas Benedict spune:

In 1982 am murit de cancer in faza terminala. Boala meaera inoperabila si orice fel de chimioterapie pe care mi-ar fiprescris-o nu ar fi facut altceva decat sa ma transforme, dince in ce mai mult, intr-o leguma. Mi se dadusera intre sase siopt luni de viata.

In anii ‘70 eram o consumatoare ahtiata de informatii, si maintristam din ce in ce mai mult, din cauza crizei nucleare, acrizei ecologice si asa mai departe. Asa ca, in lipsa unei bazespirituale, am inceput sa cred ca natura facuse o greseala sica noi eram, de fapt, asemenea unui organism canceros aflatpe planeta. Percepeam oamenii ca fiind un soi de cancer – sicu asta m-am ales.

Asta mi-a pus capat vietii. Aveti mare grija cum vedetilumea. Acest lucru se rasfrange asupra voastra, mai alesdaca viziunea voastra este negativa. Acest lucru m-a dus pemine la moarte. Am incercat diverse metode alternative devindecare, dar nimic nu mi-a folosit.

Asa ca am stabilit ca totul era, de fapt, intre mine siDumnezeu. Nu ma mai confruntasem niciodata pana acumcu Dumnezeu, de fapt nu avusesem niciodata de a face cuEl. Nu aveam niciun fel de preocupari spirituale la vremearespectiva, dar am inceput o calatorie, pentru a afla desprespiritualitate si despre modurile alternative de vindecare. M-am apucat sa citesc tot ce se putea despre subiectul respectiv,pentru ca nu voiam sa am vreo surpriza dincolo. Asa caam inceput sa citesc despre diverse religii si filozofii. Toateerau foarte interesante si mi-au dat speranta ca exista cevadincolo. Ajunsesem in grija permanenta a unei infirmiere.

Imi amintesc ca m-am trezit intr-o noapte, acasa, pe la 4:30si am stiut pur si simplu ca asta era.

Page 24: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 24

Asta era ziua in care aveam sa mor. Asa ca mi-am chematcativa prieteni si mi-am luat la revedere. Mi-am trezitingrijitoarea si i-am spus. Facusem o intelegere cu ea ca imiva lasa cadavrul in pace sase ore, pentru ca citisem ca seintampla tot soiul de lucruri interesante, atunci cand mori.Am adormit la loc.

Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este inceputul uneiexperiente tipice in apropierea mortii. Dintr-o data eramperfect constienta – stateam in picioare, dar corpul meuera asezat in pat. In jurul meu era un fel de intuneric. Masimteam mai vie in afara corpului, decat in viata obisnuita.Totul era atat de viu, incat puteam vedea fiecare camera dincasa. Puteam vedea si acoperisul casei, inprejurimile ei sichiar dedesubtul casei.

Era o Lumina care stralucea. M-am intors spre Lumina,care era foarte asemanatoare celei descrise de alti oameni inexperientele lor din apropierea mortii. Era atat de minunata.Este tangibila, o poti simti. Este ademenitoare; vrei sa te ducispre ea, asa cum te-ai arunca in bratele tatalui sau mameitale ideale.

Pe masura ce am inceput sa ma misc catre Lumina, amstiut intuitiv ca daca merg catre Lumina, voi muri. Asa camergeam spre Lumina si spuneam: „ Te rog sa astepti unminut; stai doar o secunda. Vreau sa ma gandesc la asta,as vrea sa-ti vorbesc inainte sa plec.” Spre surprindereamea, in acel punct intreaga experienta s-a oprit. Va puteticontrola experienta dupa moarte. Nu va aflati intr-un vartejincontrolabil.

Asa ca dorinta mea a fost respectata si am avut o discutie cuLumina. Lumina lua permanent diferite forme, Iisus, Budha,Krishna, mandale, imagini si semne arhetipale. Am intrebat-o: Ce se intampla aici? Te rog, Lumina, explica-mi. Chiarvreau sa stiu care este realitatea situatiei. Nu pot pune exactin cuvinte, pentru ca era un fel de comunicare telepatica.

Lumina mi-a raspuns. Informatia care mi-a fost transferataera ca, in timpul experientei tale dupa moarte, credintele talesunt cele care dau forma feedback-ului pe care il primesti infata Luminii. Daca esti budist sau catolic sau fundamentalist,primesti feedback legat de ceea ce era credinta ta. Ai ocaziasa o privesti si sa o examinezi, dar majoritatea oamenilor nuo fac. Dupa cum mi s-a revelat mie Lumina, mi-am dat seamaca ceea ce vedeam cu adevarat era matricea Sinelui nostruSuperior.

Cu totii avem un Sine Superior, sau o parte suprasufleteascaa fiintei noastre. El mi s-a revelat in cea mai adevarata formaenergetica a sa. Singurul fel in care il pot descrie cu adevarateste ca Fiinta Sinelui Superior este mai mult un canal. Nu

arata asa, dar este o conexiune directa la Sursa, pe care oavem fiecare dintre noi. Suntem direct conectati la Sursa. Asaca Lumina imi arata matricea Sinelui Superior. Eu nu eramangajata in nicio religie anume. Prin urmare, asupra acesteistari de fapt imi era dat feedback in timpul experientei meledupa moarte.

Atunci cand ii ceream Luminii sa ma lamureasca, sa continuesa-mi explice, am inteles ce este matricea Sinelui Superior.Avem o retea in jurul planetei, la care sunt conectate toateIndividualitatile Superioare.

Este ca si cum am avea o companie grozava, un nivelurmator, subtil de energie care ne inconjoara, nivelulspritului ca sa spunem asa. Apoi, dupa cateva minute, ammai cerut lamuriri. Chiar doream sa stiu despe ce este vorbain Univers si, de data asta, eram gata sa plec. Am spus: Suntgata, ia-ma.

Atunci, Lumina s-a transformat in cel mai frumos lucru pecare l-am vazut vreodată: o manadala de suflete umane depe aceasta planeta. Atunci am ajuns la aceasta imagine cuviziunea mea negativa a ceea ce se intampla pe planeta. Asaca am intrebat Lumina, rugand-o sa ma lamureasca si amvazut, in aceasta mandala magnifica, cat de frumosi suntemcu totii in esenta noastra, in nucleul nostru. Suntem cele maifrumoase creatii.

Sufletul uman, matricea umana pe care o formam impreunaeste absolut fantastica, eleganta, exotica, orice. Nu pot spunedestul despre felul in care mi s-a schimbat parerea despreFiintele umane, in acel moment. Am spus: O, Doamne, nustiam cat suntem de frumosi. La orice nivel, sus sau jos, inorice forma v-ati afla, voi sunteti cea mai frumoasa creatie.

Revelatiile primite de la Lumina continuau fara oprire. Apoiam intrebat Lumina: Asta inseamna ca Omenirea va fisalvata? Atunci, asemenea unei explozii de trambite cu oploaie de lumini spiralate, Marea Lumina a vorbit spunand:Tine minte asta si nu uita niciodata; voi va salvati, voi varascumparati si voi va vindecati. Ati facut-o intotdeauna. Oveti face intotdeauna. Ati fost creati cu puterea de a face asta,inca dinainte de inceputul lumii.

Page 25: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 25

In acea clipa am inteles si mai mult. Am inteles ca AM FOSTDEJA SALVATI, si ne-am salvat pe noi insine, pentru caam fost proiectati sa ne autocorectam asemenea intreguluiUnivers al lui Dumnezeu. La asta se refera a doua venire.I-am multumit Luminii lui Dumnezeu, din toata inima. Celmai bun lucru pe care am putut sa-l spun au fost urmatoarelecuvinte simple de multumire: O draga Dumnezeule, dragaUniversule, draga Sine Superior, Imi Iubesc Viata.

Lumina parea sa ma aspire si mai profund. Era ca si cumLumina m-ar fi absorbit complet. Lumina Iubirii este ceva denedescris. Am intrat intr-un alt taram, mai profund decat celprecedent si am devenit consienta de ceva mai mult, mult maimult. Era un suvoi enorm de Lumina, vast si plin, adanc inInima Vietii. Am intrebat ce era.

Lumina mi-a raspuns: Acesta este FLUVIUL VIETII. Bea dinaceasta apa bogata, dupa dorinta inimii. Asa am facut. Amluat inghitituri, una dupa alta. Sa bei Viata insasi! Eram inextaz.

Atunci Lumina a spus: Ai o dorinta. Lumina stia totul despremine, trecutul, prezentul si viitorul. Da! am soptit.

Am cerut sa vad restul Universului, dincolo de sistemulnostru solar, dincolo de toate iluziile omenesti. Lumina mi-a spus atunci ca pot sa merg odata cu Suvoiul. Am facut-osi am fost purtata prin Lumina, catre capatul tunelului. Amsimtit si am auzit o serie de explozii sonice foarte blande. Cemai goana!

Dintr-o data mi s-a parut ca sunt lansata de pe planeta, peacest suvoi de Viata. Am vazut Pamantul disparand. Sistemulsolar, in intreaga lui splendoare, a trecut usor pe langa minesi a disparut. Cu o viteza mai mare decat cea a luminii, amzburat prin centrul Galaxiei, absorbind din ce in ce mai multacunoastere, pe masura ce inaintam. Am aflat ca aceastaGalaxie si intreg Universul sunt pline de diferite forme deVIATA. Am vazut multe lumi. Vestea buna este ca nu suntemsinguri in Univers!

Pe masura ce calatoream pe suvoiul de constienta princentrul Galaxiei, suvoiul se desfacea in extraordinarevalurifractalice de energie. Supraaglomerarile Galaxiei, cutoata intelepciunea lor straveche, zburau pe langa mine.Primul gand a fost ca mergeam undeva, chiar calatoream.Dar apoi mi-am dat seama ca, pe masura ce suvoiul semarea, propria mea constienta se extindea si ea, pentru acuprinde tot ce era in Univers! Toata creatia trecea pe langamine. Era o minune de neimaginat! Eram cu adevarat unCopil Minune; un prunc in Lumea minunilor!

Atunci m-am regasit intr-o tacere profunda, dincolo delimitele linistii. Puteam vedea sau percepe VECIA, dincolo deInfinit.

Eram in Vid.

Eram in pre-creatie, inainte de Big Bang (Marea Explozie).Am trecut dincolo de inceputul timpului/ Primul Logos/Prima Vibratie. Am fost in Ochiul Creatiei. Am simtit caatingeam Fata lui Dumnezeu. Nu era un sentiment religios.Pur si simplu, am fost una cu Viata si Constienta Absoluta.

Cand spun ca am putut vedea sau percepe vesnicia, spun caam putut experimenta modul in care Creatia, in intregimeaei, se autogenereaza. Era fara inceput si fara sfarsit. Este ungand care iti extinde mintea, nu-i asa?

Oamenii de stiinta percep Big Bang asemenea unuieveniment unic, ce a dat nastere Universului. Am vazut, intimpul experientei mele de viata dupa moarte, ca Big Banga fost doar unul dintr-un numar infinit de alte Big Bang-uricare creează, încontinuu si simultan, Universuri . Singureleimagini care se pot apropia oarecum de asta, in termeniumani, ar fi acelea create de super computere ce folosescecuatii de geometrie a fractalilor.

Oamenii din antichitate stiau toate astea. Ei spuneau caDumnezeu crea periodic noi Universuri, expirand si recreaalte Universuri, inspirand. Aceste epoci se numesc Yuga.Stiinta moderna a numit asta, Big Bang. Ma aflam inconstienta absoluta, pura. Puteam vedea sau percepe toatemarile explozii Big Bang sau Yuga, cum se creau si se recreau.Am intrat instantaneu, simultan, in toate. Am vazut caabsolut fiecare particica a creatiei are, la randul sau, putereade a crea. Este foarte dificil de explicat. Inca nu am cuvintesa o descriu.

Mi-au trebuit ani intregi, dupa ce m-am intors din experientamea in preajma mortii, sa asimilez orice fel de cuvinte care sadescrie experienta Vidului. Pot sa va spun acum numai atat:Vidul este mai putin decat nimic si totusi, mai mult decat oriceexista! Vidul este zero absolut, haosul ce da nastere tuturor

Page 26: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 26

posibilitatilor. Este Constienta Absoluta, cu mult mai multdecat Inteligenta Universala.

Vidul este golul sau nimicul dintre manifestarile fizice. EsteSPATIUL dintre atomi si componentele lor. Stiinta modernaa inceput sa studieze acest spatiu. Ea il numeste punctul Zero.Ori de cate ori se incearca sa fie masurat, instrumenteledepasesc scala, sau, cum s-ar spune, tind spre infinit. Panaacum nu a fost gasita o modalitate de a masura, cu precizie,infinitul. In corpul vostru si in Univers exista mai mult spatiuzero, decat orice altceva!

Ceea ce misticii denumesc Vid, nu este un vid. Este atat deplin de energie, un alt fel de energie care a creat tot ceea cesuntem. Totul, incepand de la Big Bang este vibratie, de laprimul Cuvant care este prima vibratie. Biblicul EU SUNT inrealitate are un semn de intrebare dupa el. EU SUNT – Cesunt eu? Astfel, creatia lui Dumnezeu exploreaza Sinele luiDumnezeu, in orice fel posibil, intr-o explorare continua prinfiecare dintre noi. Am inceput sa vad, in timpul experienteimele in preajma mortii, ca tot ceea ce este, este Sinele,literalmente Sinele vostru, Sinele meu. Totul este marele Sine.De aceea stie Dumnezeu, chiar si atunci cand cade o frunza.Lucrul acesta este posibil, pentru ca oriunde te-ai afla, estecentrul Universului. Oriunde se afla orice atom, acela estecentrul Universului. Exista Dumnezeu in asta si Dumnezeu inVid.

Atunci cand exploram Vidul, in timpul experientei mele inpreajma mortii, si toate acele Yuga sau creatii, ma aflamcomplet in afara timpului si spatiului, asa cum le cunoastemnoi. In aceasta stare extinsa am descoperit ca, de fapt, creatiaeste Constienta Absoluta Pura, sau Dumnezeu, care vine inExperienta Vietii, asa cum o stim noi. Vidul insusi este lipsitde experienta. Este inaintea vietii, inainte de prima vibratie.Dumnezeirea inseamna mai mult decat Viata si Moarte. Prinurmare, exista chiar mai mult de experimentat in univers,decat Viata si Moartea!

Cand am inteles acest lucru, terminasem cu Vidul si doreamsa ma intorc la Creatia sa, sau Yuga. Parea lucrul cel mainormal de facut. Atunci m-am intors brusc prin cea de-adoua Lumina, sau Big Bang, si am auzt mai multe explozii decatifea. Am mers pe suvoiul constientei, inapoi prin intreagaCreatie, si ce mai calatorie a fost! SupraaglomerarileGalaxiilor au trecut prin mine, aducandu-mi si mai multaintelegere. Am trecut prin centrul Galaxiei noastre, care esteo gaura neagra. Gaurile negre sunt marile procesoare saureciclatoare ale Universului.

Stiti ce se afla de cealalta parte a unei gauri negre? Noisuntem; Galaxia noastra, care a fost reprocesata dintr-unalt Univers. In intreaga ei configuratie energetica, Galaxiaarata asemenea unui oras fantastic al luminilor. Toataenergia de pe aceasta parte a Big Bang-ului este Lumina.Fiecare subatom, atom, stea, planeta, chiar si constienta

insasi, sunt alcatuite din Lumina si au o frecventa. Luminaeste viata. Totul este alcatuit din Lumina, chiar si pietrele.Asa ca totul este viu. Totul este alcatuit din Lumina luiDumnezeu; totul este foarte inteligent.

Atunci cand eram purtata pe suvoi, am putut vedea, in celedin urma, ca se apropia o Lumina imensa. Am stiut caera Prima Lumina; Matricea Sinelui Superior a Sistemuluinostru Solar. Apoi, intregul nostru Sistem Solar a aparut inLumina, insotit de una dintre exploziile acelea de catifea.

Am putut vedea toata energia pe care o genereaza acestSistem Solar si este un spectacol incredibil de Lumina! Amputut auzi Muzica Sferelor. Sistemul nostru Solar, asemeneatuturor corpurilor ceresti, genereaza o matrice unica deLumina, sunet si energii vibrationale. Civilizatiile avansatede pe alte sisteme stelare pot detecta in Univers Viata, asacum o stim noi, dupa amprenta energetica si vibrationala amatricei. Este o joaca de copii. Copilul minune al Pamantului(Fiintele umane) face chiar acum o gramada de zgomot,asemenea copiilor care se joaca in curtea Universului.

Lumina mi-a explicat ca nu exista moarte; suntem Fiintenemuritoare. Suntem vii dintotdeauna! Am inteles cafacem parte dintr-un sistem natural viu, care se recicleazapermanent. Nu mi s-a spus niciodata ca trebuie sa ma intorc.Am stiut ca va trebui. Era firesc, dupa tot ceea ce am vazut intimpul exeperientei mele in preajma mortii.

Nu stiu cat timp am fost cu Lumina, in timp uman. Dar a venitun moment in care am inteles ca toate intrebarile mele isiprimisera raspuns si ca intoarcerea mea era iminenta. Candspun ca toate intrebarile mele capatasera raspuns dincolo,chiar asta vreau sa spun. Toate intrebarile mele au primitraspuns. Fiecare om are o viata diferita si intrebari diferite,la care cauta raspuns. Unele dintre intrebarile noastre suntuniversale, dar fiecare dintre noi exploreaza acest lucrupe care il numim Viata, in felul sau personal unic. Asa seintampla cu orice forma de viata, de la munti, la fiecarefrunza, din fiecare copac.

Acest lucru este foarte important pentru noi ceilalti din acestUnivers. Pentru ca totul contribuie la Imaginea Generala, ladeplinatatea Vietii. Noi suntem literalmente Dumnezeu careexploreaza Sinele lui Dumnezeu, intr-un Dans infinit al Vietii.Unicitatea noastra sporeste intreaga Viata.

Cand am inceput intoarcerea catre ciclul vietii, nu mi-atrecut nicio clipa prin minte, nici nu mi s-a spus, ca mavoi intoarce in acelasi trup. Am avut incredere deplina inLumina si in procesul Vietii. Atunci cand suvoiul s-a unit cumarea Lumina, am cerut sa nu uit niciodata revelatiile sisentimentele legate de ceea ce am invatat dincolo.

Page 27: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 27

A urmat un da. Am simtit cum sufletul imi era sarutat.

Apoi am fost dusa inapoi prin Lumina, in taramulvibrational. Intregul proces s-a inversat, cu si mai multeinformatii care mi-au fost transmise. M-am intors acasa simi s-au dat lectii din experienta mea in preajma mortii,legate de mecanica reincarnarii. Mi s-au dat raspunsuri latoate micile mele intrebari: Cum se face asta? Cum se faceailalta? Am stiut ca ma voi reincarna.

Pamantul este un mare procesor de energie si constiintaindividuala evolueaza dinspre el, in fiecare dintre noi. Magandeam la mine ca fiind om pentru prima data, si eramfericita sa fiu asa. Din ceea ce am vazut, as fi fericita safiu si un atom in acest Univers. Un atom. Asa, ca sa fiupartea umana a lui Dumnezeu – asta este cea mai minunatabinecuvantare. Este o binecuvantare dincolo de orice neinchipuim noi ca poate fi o binecuvantare. Pentru fiecaredintre noi, sa fim partea umana a acestei experiente este cevateribil si magnific. Fiecare dintre noi, oriunde si oricum ar fi,ratat sau nu, este o binecuvantare pentru planeta, exact inlocul in care se afla.

Am trecut prin reincarnare, asteptandu-ma sa ajung unbebelus undeva. Dar mi s-a dat o lectie despre cumevolueaza identitatea si constienta individuala. Am fost atatde surprinsa, cand am deschis ochii. Nu stiu de ce, pentruca o intelesesem, dar a fost totusi o surpriza atat de maresa ma intorc in acest corp, inapoi in camera mea, cu cinevacare ma privea, plangand in hohote. Era infirmiera mea. Earenuntase la o ora si jumatate dupa ce ma gasise moarta.Corpul meu era rigid si inflexibil. S-a dus in cealalta camera.Atunci m-am trezit si am vazut lumina afara. Am incercatsa ma ridic si sa ma duc spre ea, dar am cazut din pat.Infirmiera a auzit zgomot si a venit in fuga, si m-a gasit pepodea.

Cand mi-am revenit, am fost foarte surprinsa si, in acelasitimp, plina de veneratie fata de ceea ce mi se intamplase intimpul experientei mele in preajma mortii. La inceput, toateamintirile calatoriei mele pe care le am acum, nu existau.

Continuam sa alunec din lumea asta si intrebam intr-una:Traiesc?. Lumea asta parea mai ireala decat cealalta. In treizile ma simteam din nou normal, mai clara si totusi diferit defelul in care ma mai simtisem vreodata in viata. Amintirileexperientei mele au revenit mai tarziu. Nu vedeam nimicrau in nicio Fiinta umana pe care o cunoscusem vreodata.Inainte, eram cu adevarat plina de judecati. Credeam camulti oameni erau ratati. De fapt, credeam ca toti, in afara demine, erau niste ratati. Dar am scapat de toate astea, acum.

In timpul experientei mele, a trebuit sa cobor in ceea cevoi toti ati putea numi Iad si a fost foarte surprinzator. Nuam vazut Satana sau raul. Coborarea mea in Iad a fost ocoborare in mizeria umana obisnuita a fiecarei persoane,inignoranta si intunericul lipsei de cunoastere. A parut ca oeternitate jalnica. Dar fiecare dintre milioanele de suflete dinjurul meu avea o mica stea de Lumina, care ii era tot timpulla dispozitie. Dar nimeni nu parea sa-i acorde atentie. Erauatat de prinsi in propria durere, trauma si suferinta. Dar,dupa ceea ce a parut o eternitate, am inceput sa chem Luminaaceea, asemenea unui copil care isi striga parintii in ajutor.

Atunci, Lumina s-a deschis si s-a format un tunel care avenit direct la mine si m-a izolat de toata frica si durerea.Asta este, in realitate, Iadul. Asa ca, ceea ce facem estesa invatam sa ne tinem de mana, sa ne apropiem. PortileIadului sunt acum deschise. Ne vom uni, ne vom prinde demaini si vom pasi impreuna, afara din iad. Lumina a venitla mine si s-a transformat intr-un Inger auriu, imens. Amspus: Esti Ingerul Mortii? Mi-a transmis ca era suprasufletulmeu, matricea Sinelui meu Superior, o parte foarte veche anoastra. Apoi am fost dusa la Lumina.

Curand, stiinta noastra va cuantifica spiritul. Va fi minunat,nu-i asa? Descoperim acum dispozitive care sunt sensibile laenergia subtila, sau la energia spiritului. Fizicienii folosescaceste acceleratoare de particule, pentru a zdrobi atomii si avedea din ce sunt formati. Au ajuns pana la nivelul quarcilorsi asa mai departe. Ei bine, intr-o buna zi vor ajunge pana lanimicul care tine totul laolalta si il vor numi… Dumnezeu. Deabia acum incepem sa intelegem ca si noi cream, pe parcurs.Cand am vazut vesnicia, in timpul experientei mele, am ajunspe un taram in care exista un punct in care transmitemintreaga cunoastere si incepem sa cream urmatorul fractal,urmatorul nivel. Avem puterea de a crea, pe masura ceexploram. Si acesta este Dumnezeu, care se extinde prin noi.

De la intoarcerea mea, am trait experienta Luminii in modspontan si am invatat cum sa ajung in acel spatiu, aproapeoricand in timpul meditatiei mele. Fiecare dintre voi poateface asta. Nu este nevoie sa muriti, sau sa aveti o experientain preajma mortii, pentru a face acest lucru. Sunteti dotatipentru asta, aveti deja tot ce va trebuie. Corpul este cea maiminunata Faptura de Lumina din cate exista. Corpul esteun Univers de Lumina incredibila. Spiritul nu ne forteaza sadizolvam acest corp. Nu asta se intampla. Nu mai incercatisa deveniti Dumnezeu; Dumnezeu devine voi. Aici.

Page 28: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 28

L-am intrebat pe Dumnezeu: Care este cea mai buna religiede pe planeta? Care este cea corecta? Si Dumnezeirea a spus,cu multa iubire: Nu-mi pasa. A fost o gratie incredibila. CandDumnezeirea a spus nu-mi pasa, am inteles imediat ca nouatrebuie sa ne pese. Este important pentru ca noi suntemFiintele carora le pasa. Are importanta pentru noi, iar inasta rezida importanta. Ceea ce aveti este ecuatia energiei inspiritualitate. In cele din urma, Dumnezeirii nu ii pasa dacaesti protestant, budist sau orice altceva. Toate reprezintafatetele unui intreg. Mi-as dori ca toate religiile sa-si deaseama de asta si sa se lase unii pe altii in pace. Nu inseamnasfarsitul fiecarei religii, ci faptul ca vorbim despre acelasiDumnezeu. Traiti si lasati-i si pe altii sa traiasca. Fiecare areo alta viziune. Si toate fac parte din imaginea globala; toatesunt importante.

Am trecut dincolo, in timpul experientei mele in preajmamortii, plina de temeri legate de deseurile toxice, rachetelenucleare, cresterea exploziva a populatiei si de distrugereapadurii amazoniane. M-am intors, iubind fiecare problema.Iubesc deseurile nucleare. Iubesc norul urias in forma deciuperca; acesta reprezinta cea mai sfanta mandala care ammanifestat-o pana acum, ca un arhetip. El, mai mult decatorice religie si filozofie de pe Pamant, ne-a adus impreuna,dintr-o data, la un nou nivel al constientei. Stiind ca am puteaarunca planeta in aer de 50 de ori, sau de 500 de ori, realizamin cele din urma ca poate ne aflam cu totii aici, impreuna.

Pentru o perioada au trebuit sa puna mai multe bombe,pentru ca sa ne faca sa intelegem. Atunci am inceput saspunem: nu mai vrem asa ceva. Acum ne aflam, de fapt,intr-o lume mai sigura decat a fost ea vreodată si va devenisi mai sigura. Asa ca, m-am intors din experienta mea inpreajma mortii, iubind deseurile toxice, pentru ca ne fac sa neapropiem unii de altii. Aceste lucruri sunt atat de mari. Dupacum ar putea spune Peter Russel, aceste probleme sunt acumde dimensiunea sufletului. Avem raspunsuri de dimensiuneasufletului? DA!

Taierea padurii amazoniene va incetini si, in cincizeci de anide acum incolo, vor fi mai multi copaci pe planeta, decatau fost in multa vreme. Daca va ocupati de ecologie, faceti-o in continuare; sunteti acea parte din sistem care devineconstienta. Faceti-o cu toata puterea, dar nu fiti deprimati. Eo parte din ceva mult mai mare.

Pamantul se afla in procesul domesticirii sale. Nu va maifi niciodata un loc atat de salbatic, cum era altadata. Vorramane locuri salbatice marete, rezerve in care natura saprospere. Gradinaritul si rezervele vor constitui preocuparileviitorului. Cresterea populatiei ajunge foarte aproape degama optima de energie, care sa determine o schimbare aconstientei. Aceasta schimbare in constienta va conduce laschimbari in domeniul politicii, banilor si energiei.

Dupa moarte, trecand prin experienta mea in preajma mortiisi intorcandu-ma, respect cu adevarat viata si moartea. Inexperientele noastre cu ADN ul s-ar putea sa fi deschis poartaunui mare secret. In curand vom putea trai cat de mult vremsa traim in acest corp.

Dupa ce veti fi trait in jur de 150 de ani, veti simti intuitivca vreti sa schimbati canalele. Sa traiesti o vesnicie intr-unsingur trup, nu este la fel de creativ ca si reincarnarea, casi transferul energiei in acest vortex fantastic de energie incare ne aflam. Vom vedea cu adevarat intelepciunea Vietiisi mortii si ne vom bucura de ea. Dupa cum stau lucrurile,suntem deja in viata, dintotdeauna.

Acest corp in care va aflati a fost viu dintotdeauna. Elvine dintr-un suvoi de Viata care isi are originea la MareaExplozie (Big Bang) si chiar dincolo de ea.

Acest corp da viata vietii urmatoare, cu energie densa sisubtila.

Acest corp a fost deja viu, de o vesnicie.

Postare preluata de pe Grupul de discutii Editura For You .RSS

Conferinte despreReconectarea Constienta -EzotericFest Timisoara EditiaII-a 2009May 16th, 2009

Dragii mei, doresc sa va anunt cu bucurie ca domnul IoanMuntean va participa la EzotericFest Timisoara si in acestan, cu doua conferinte despre Reconectarea Constienta - dupacum urmeaza:

SAMBATA - 23 MAI 2009 - SALA CONFERINTE PARTER

11.45 -12.25 - Ioan Muntean si Cornelia Muntean –Reconectare constienta

SAMBATA - 23 MAI 2009 - SALA CONFERINTE ETAJ

12.30 -13.10 - Ioan Muntean si Cornelia Muntean –Reconectare constientaRSS

Page 29: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 29

Neale Donald Walsch - Cred caDumnezeu doreste sa stiti...May 28th, 2009

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca starea de Maestru nuse masoara in functie de cate lucruri ingrozitoare scoatetidin viata voastra, ci in functie de cate ori nu le mai numiti"ingrozitoare" .

Buddha si-a provocat singur suferinta, ca sa se confrunte cuea, sa vada daca se identifica cu ea si, daca nu, sa vada cineera el de fapt. Iisus s-a lasat crucificat, ca sa arate cine era.

Dar de ce credeti ca sunteti voi aici? De ce sa va maipierdeti timpul cu lumea asta pieritoare, daca nu pentru a vacunoaste prin experienta proprie? Si cum altfel sa faceti asta,decat prin intalnirea cu ceea ce nu sunteti?

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca cineva va pretuiesteacum si se pregateste sa va urmeze exemplul. Aceasta idee sava orienteze urmatoarea alegere!

De multe ori, ne gandim ca actionam intr-un vid, ca nimeninu ne vede, ca actiunile noastre ne privesc mai ales pe noi.Dar, daca ati sti ca fiecare gand al vostru, ca fiecare cuvantsau fapta a voastra urma sa fie astazi imitata de cineva careva admira ? Sunteti multumit cu ceea ce faceti ? Minunat!Daca raspunsul vostru e da, atunci e minunat!

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca uneori viata pare a fi "osuccesiune de lucruri", dar ca ea este, de fapt, o succesiunede binecuvantari. Stiu, stiu... ca voi nu o traiti in felul acesta.Dar asta, pentru ca nu o "vedeti" in felul acesta! In viata,"primesti ceea ce vezi". Daca ganditi ca va confruntati cu olupta, de asta o sa aveti parte. Daca hotarati ca aveti parte deun dar (chiar daca nu va dati seama, in acest moment), vetiprimi chiar un dar. Asteptati! Veti vedea. In sensul propriu.Veti vedea!

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca viata pe Pamant are unsens mai profund decat s-ar putea sa vi se para la primavedere. Va rog, nu va imaginati ca nu faceti aici nimic altcevadecat sa traiti pana la moarte! Daca asta ar fi tot, Dumnezeunu si-ar mai face timp sa se implice. Nu! Se mai intampla sialtceva, care are legatura cu evolutia sufletului vostru. Vretisa stiti mai multe despre asta si despre cum se intampla? Cear fi sa faceti din a afla despre aceasta preocuparea voastrade azi?

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca a astepta sa vezice se intampla nu este o modalitate prea buna de a luadecizii. A nu lua o decizie inseamna chiar a decide. Ce decidetiin momentul acesta, neluand nicio decizie? Ce alegeti prinesecul de a alege? In felul acesta vreti sa va traiti viata: ca peceva prefigurat? Este timpul sa luati o decizie. Aveti nevoiede un semnal mai mare decat asta?

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca nu siguranta ar trebuisa cautati in viitor. Ar trebui sa cautati bucurie. S-ar puteaca siguranta si bucuria sa nu vina impreuna. Pot sa vina...dar pot si sa nu vina. Nu exista nicio garantie. S-ar puteasa nu traiti niciodata cele mai adevarate bucurii ale vietii,daca preocuparea voastra de baza este garantia sigurantei.Asta nu este o invitatie la a fi nechibzuiti, ci la a deveni macarindrazneti.

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca este timpul sa nu maiascundeti nimic de nimeni. Este ziua eliberarii voastre. Oriceati ascunde de celalalt, nu merita sa faceti asta. Daca nusunteti atenti, o sa va macine. Va poate face mai mult raudecat v-ar face daca ati spune tuturor. Rostiti-va adevarul,dar aduceti pace in cuvintele voastre! Dezvaluiti ce ati tinutsecret! Pana la urma, transparenta este mai buna, chiar dacas-ar putea sa va simtiti incomod, un timp.

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca motivul pentru care vaaflati pe planeta are o legatura foarte mica cu preocupareacareia ii dedicati majoritatea timpului vostru. Poate ca atiputea sa va rearanjati doar un pic prioritatile, acordand maimulta atentie sufletului vostru. Ce ziceti de asta? Cand a fostultima oara cand ati meditat, macar pentru o jumatate deora? Sau cand v-ati asezat pentru o lectura buna si lunga,despre ceva spiritual si datator de inspiratie? Vorbiti zilniccu Dumnezeu? Ati putea sa lungiti un pic conversatiile?

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca voi nu sunteti"povestea" voastra. Sunteti mult mai mult decat atat! Este inregula sa renuntati acum la trecutul vostru. Cei mai multidintre noi avem o poveste despre cum am ajuns sa fim asacum suntem, despre cum e sa fim "noi" si despre motivulpentru care este, cateodata, atat de dificil sa trecem prinviata. Toate acestea sunt lucruri care nu au nicio legatura cucine suntem acum. Cat de des, in timpul experientelor vietii,va influenteaza "povestea" voastra? Sunteti pregatiti, acum,sa renuntati la ea? Cum ar fi daca ati putea sa va creatimai degraba asa cum vreti sa fiti, decat asa cum credeti casunteti? N-ar fi grozav? Ei bine, puteti! Tot ce trebuie sa facetie sa renuntati la povestea voastra.

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca e timpul sa treceti lataramuri neexplorate. Daca vreti sa faceti ceva ce nu ati maifacut niciodata, trebuie sa faceti ceva ce nu ati mai facutniciodata. Daca vreti sa mergeti undeva unde nu ati maifost inainte, trebuie sa mergeti undeva unde nu ati mai fostinainte. Nu puteti intreprinde ceva nou, facand lucruri vechi.Daca vreti ca viata voastra sa se schimbe, trebuie sa vaschimbati viata. Asa ca, porniti! Nu e niciun pericol. Si chiareste timpul sa o faceti!

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca e bine sa faceti pe cinevacare-si recunoaste o greseala sa se simta mai bine dupace a recunoscut-o, nu sa se simta mai rau. Daca cineva vacere scuze pentru ceva, sau chiar daca spune doar "aoleu",in loc sa-i expuneti toate motivele pentru care v-a creat uninconvenient sau pentru care v-a pus intr-o lumina proasta,ganditi-va la ce ati putea spune ca sa-l ajutati sa nu se simtaprost dupa greseala lui. Candva, poate veti tanji dupa aceeasiamabilitate din partea altora.

Page 30: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 30

Cred ca Dumnezeu doreste sa stiti... ca ceea ce gandesti cuinima este minunat - este minunat! Ceea ce-ti arata sufletuleste intotdeauna corect. Ralph Waldo Emerson a spus asta- si are dreptate! Mintea este ultima parte din voi de caresa ascultati. Ea gandeste la tot ceea ce puteti pierde. Inimagandeste la tot ceea ce puteti darui, iar sufletul - la tot ceeace sunteti. Va voi lasa pe voi sa hotarati care dintre acesteatrei este cea mai importanta.. .

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca este in regula sa gresiti.Greselile ne sunt prietene: ele ne ajuta sa evoluam. Esteimposibil, de fapt, sa faci o "greseala", in adevaratul sens alcuvantului, de vreme ce tot ceea ce desemnam prin cuvantul"greseala" ne aduce castig. Asa ca, marsaluiti inainte cu toataforta si rigurozitatea momentului ACUM! Si nu va ingrijoraticu privire la "greseli", ci ingrijorati- va de teama de a nu facenicio greseala!

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca trebuie sa fiti buni cuvoi insiva, daca vreodata aveti de gand sa fiti de folos altora.Asta presupune sa va luati cate o zi libera, din cand in cand,fara sa fi fost planificata. Mancati o bucatica de ciocolata,atunci cand nu aveti voie! Trageti un pui de somn, chiaratunci cand e imposibil! Bagati-va nasul intr-o carte buna,timp de o ora, cand nu va puteti permite sa faceti asta!Relaxati-va in cada de baie, atunci cand nu e timp pentruasta! Lasati totul, atunci cand nu ar trebui sa o faceti! Dar,pentru numele lui Dumnezeu, faceti-o acum, chiar acum!

Cred ca Dumnezeu vrea sa stiti... ca bombaneala sivaicareala nu schimba nimic si niciodata nu ajuta pe nimenicu nimic. Daca nu vreti sa faceti ceva ca sa schimbati situatia,nu va mai plangeti! Daca, oricat de mult v-ati dori, nu putetiface nimic ca s-o schimbati, atunci acceptati-o momentan sicreati un maine "diferit", dar, cat timp asteptati, nu lasati caziua de azi sa fie stricata! Are vreun inteles pentru voi? Pentrumine are.

Cu dragoste, al vostru prieten, Dumnezeu

Multumesc Grupului de Discutii EdituraForYou pentru acestmaterial!RSS

Prin Iubirea pentru aproapelenostru ne vom salva dedistrugereJune 9th, 2009

Doua Intrebari pe care le-am primit, despre scopulloviturilor venite asupra noastra de la Creator:

Intrebare: De ce avem nevoie de aceste nenorociri daca esteascuns faptul ca au de-a face cu legatura dintre oameni sidragostea pentru aproapele nostru ?

Raspunsul meu: Este neclar doar pentru aceia care nuau descoperit inca legatura dintre oameni si dintre toate

componentele lumii, in general. Doar un procent de 0,1%dintre locuitorii planetei spun ca aceasta criza economicaprin care trecem are menirea de a dezvalui conexiunea dintreoameni. Toti ceilalti nu constientizeaza inca faptul ca relatiilepersonale dintre oameni influenteaza economia, izbucnireade epidemii, tsunami, cutremurele si alte calamitati naturale.

Astfel, daca legatura dintre modul nostru de relationare sisuferinte devine evident, omenirea nu va avea de ales decatsa renunte la relatiile sale egoiste.

Intrebare: Atunci de ce Creatorul nu inceteaza de a maitrimite nenorociri asupra noastra pentru ca noi sa putem sarealizam planul Lui?

Raspunsul meu: Nu este nicio indoiala ca, daca motivulpentru care exista tsunami, cutremure, uragane si institutiifinanciare cazute in faliment are in mod clar legatura cucomporatmentul nostru, schimbarea devine o necesitate.

Pentru a indeplini planul Creatorului, noi trebuie sa trecemprintr-o dezvoltare graduala care ne va conduce spredezvaluirea maretiei de a Darui si a iubirii pentru aproapelenostru.

Articol preluat de pe grupul de discutii Kabbalah Romania

Toate aceste probleme sunt doar indemnuri pentru a ne sporiarmonia sufletului nostru cu Dumnezeu Tatal si cu intreagaCreatie divina.Doar armonia si starea de bine a sufletului, doar iubirea deDumnezeu si implicit iubirea pentru ceilalti, pentru natura,acceptarea situatiilor, a noastra si a celorlalti si trairea inprezent ne va ajuta in aceasta situatie.

Este important pe cat posibil sa traim in prezent, bine inlegatura cu Dumnezeu Tatal si cu puterile divine.

Cu alte cuvinte, cum spune si maestrul spiritual Ioan Muntean,pe blogul dansului http://alchimie.spirituala.net/

Page 31: Evolutia interioara

June 30th, 2009 Published by: premamotion

Created using zinepal.com. Go online to create your own zines or read what others have already published. 31

"Este bine ca fiecare dintre noi să fie atât de în armonie cât sepoate şi să ne bucurăm atât cât putem de fiecare clipă, trăindtot mai frumos în prezent. De aceasta depinde câţi dintre noipot trece mai departe şi de încercarea importantă care neaşteaptă."RSS


Recommended