+ All Categories
Home > Documents > Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper luna aprilie 2012

Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper luna aprilie 2012

Date post: 14-Apr-2017
Category:
Upload: amare-phrala-fratii-nostri
View: 180 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
2
"INVESTEŞTE ÎN OAMENI!” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale Domeniul major de intervenţie 6.2 – Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii Titlul proiectului: Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă Nr. Contract: POSDRU/96/6.2/S/62509 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________ COMUNICAT DE PRESĂ Cluj Napoca, 30 aprilie 2012 Activităţile Unităţii culturale - Aprilie 2012 - În lun a aprilie 2012, Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest Cluj-Napoca , prin Asociaţia Amare Prhala , a organizat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, activităţile culturale „Ziua actorului Rom ” şi „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România ”. Astfel, în data de 19 aprilie 2012 s-au reunit reprezentanţi ai presei, reprezentanţi ai romilor dar şi membri ai societăţii civile la sediul Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest Cluj-Napoca de pe strada Berăriei nr. 6 pentru a sărbători “Ziua actorului Rom”. Invitatul principal al acestei activităţi a fost Sorin Misiriantu - actor, regizor, scenarist care i-a încântat pe cei prezenţi, susţinând în avanpremieră un fragment din spectacolul “Cântec Sukar”. Versurile inspirate din viaţa romilor au deschis interesul publicului pentru întregul spectacol al cărei premieră se preconizează a avea loc în această toamnă la Teatrul Naţional din Cluj, avându-i protagonişti pe Sorin Misiriantu, acompaniat de folkistul Emeric Imre. Acompaniamentul muzical al momentului artistic a fost realizat, de Ionuţ Mangu, un tânăr folkist, mult îndrăgit de publicul clujean. Acesta l-a înlocuit cu brio pe Emeric Imre care, din motive obiective, nu a putut fi prezent. Aplauzele participantilor au fost dovada aprecierii şi entuziasmului pentru momentul artistic susţinut de cei doi invitaţi.
Transcript
Page 1: Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper   luna aprilie 2012

"INVESTEŞTE ÎN OAMENI!”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale

Domeniul major de intervenţie 6.2 – Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa munciiTitlul proiectului: Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romăNr. Contract: POSDRU/96/6.2/S/62509_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

COMUNICAT DE PRESĂ Cluj Napoca, 30 aprilie 2012

Activităţile Unității culturale - Aprilie 2012 -

În luna aprilie 2012, Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CIS-PER) Nord-Vest Cluj-Napoca, prin Asociaţia Amare Prhala, a organizat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Oper-aţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, activităţile culturale „Ziua actorului Rom” şi „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România”.

Astfel, în data de 19 aprilie 2012 s-au reunit reprezentanţi ai presei, reprezentanţi ai romilor dar şi membri ai societăţii civile la sediul Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CIS-PER) Nord-Vest Cluj-Napoca de pe strada Berăriei nr. 6 pentru a sărbători “Ziua actorului Rom”.

Invitatul principal al acestei activități a fost Sorin Misiriantu - actor, regizor, scenarist care i-a încântat pe cei prezenţi, susținând în avanpremieră un fragment din spectacolul “Cântec Sukar”. Versurile inspirate din viaţa romilor au deschis interesul publicului pentru întregul spectacol al cărei premieră se pre-conizează a avea loc în această toamnă la Teatrul Naţional din Cluj, avându-i protagonişti pe Sorin Misiri -antu, acompaniat de folkistul Emeric Imre. Acompaniamentul muzical al momentului artistic a fost realizat, de Ionuţ Mangu, un tânăr folkist, mult îndrăgit de publicul clujean. Acesta l-a înlocuit cu brio pe Emeric Imre care, din motive obiective, nu a putut fi prezent. Aplauzele participantilor au fost dovada aprecierii și entuziasmului pentru momentul artistic susținut de cei doi invitați.

Partea a doua a spectacolului l-a adus în prim-plan pe tânărul folkist Ionuţ Mangu, care a prezentat câteva piese din repertoriul propriu, ale căror acorduri au adus un plus de sensibilitate aniversării „Zilei ac-torului rom”.

În data de 25 aprilie Centrul de Incluziune Socială a marcat „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România” printr-o masă rotundă, care a avut loc tot la sediul Centrului. La ac-tivitate au participat ONG-uri care derulează proiecte axate pe problemele romilor dar şi angajatori din Cluj, cărora li s-a prezentat beneficiile pe care le au în cazul în care încadrează în muncă (Legea 116) per-soane asistate social, inclusiv persoane de etnie romă.

Totodată, Pavel Doghi, director CISPER N-V, dar şi Coordonator al biroului de Apărare a Drep-turilor Omului, a vorbit celor prezenţi la activitate despre drepturile omului, respectiv despre drepturile romilor.

Informaţii suplimentare:

CISPER NORD-VEST Mihaela Nechifor, Responsabil PR Pavel DoghiTelefon: 0741 184000 preș. Amare Prhala, dir. CISPER N-VWeb: amarephrala.blogspot.com E-mail: [email protected]: [email protected]


Recommended