+ All Categories
Home > Documents > Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Date post: 11-Jan-2016
Category:
Upload: race
View: 310 times
Download: 30 times
Share this document with a friend
Description:
Autori: -Balogh Edina 12I Tehnician in Gastronomie -Buda Timea 12I Tehnician in Gastronomie -Ferenczi Ilona 12 I Tehnician in Gastronomie Mai 2009. - PowerPoint PPT Presentation
17
Bucataria Bucataria Internationala Internationala Bucataria Engleza Bucataria Engleza Autori: Autori: -Balogh -Balogh Edina 12I Tehnician in Gastronomie Edina 12I Tehnician in Gastronomie -Buda Timea 12I -Buda Timea 12I Tehnician in Gastronomie Tehnician in Gastronomie -Ferenczi Ilona 12 I Tehnician in -Ferenczi Ilona 12 I Tehnician in Gastronomie Gastronomie
Transcript
Page 1: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Bucataria InternationalaBucataria InternationalaBucataria EnglezaBucataria Engleza

Autori: Autori: -Balogh Edina 12I -Balogh Edina 12I Tehnician in Gastronomie -Buda Tehnician in Gastronomie -Buda Timea 12I Tehnician in GastronomieTimea 12I Tehnician in Gastronomie-Ferenczi Ilona 12 I Tehnician in -Ferenczi Ilona 12 I Tehnician in GastronomieGastronomie

Mai 2009Mai 2009

Page 2: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Cuprins:Cuprins:

1.1. Marea Britanie-scurta prezentare a Marea Britanie-scurta prezentare a tariitarii

2.2. Alimente,condimente,bauturi utilizate Alimente,condimente,bauturi utilizate in in bucataria englezabucataria engleza

3.3. Caracteristicile de preparare ale Caracteristicile de preparare ale bucatariei englezebucatariei engleze

4.4. Preparate cu recunoastere Preparate cu recunoastere internationala internationala din bucataria din bucataria englezaengleza

Page 3: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

1. Marea Britanie 1. Marea Britanie • Localizare:se afla in Localizare:se afla in

Europa de Vest, in Europa de Vest, in emisfera Nordica.emisfera Nordica.

• Este inconjurata de Marea Este inconjurata de Marea Nordului,Oceanul Nordului,Oceanul Atlantic,Canalul Atlantic,Canalul Manecii,Marea Irlandei.Manecii,Marea Irlandei.

• Pozitie geografica:53 Pozitie geografica:53 grade latitudine N,2 grade grade latitudine N,2 grade longitudine Vlongitudine V

• Suprafata:244.820 km Suprafata:244.820 km patratipatrati

• Populatie:60.209.500locuitPopulatie:60.209.500locuitoriori

• Densitate:283 locuitori/km Densitate:283 locuitori/km patratpatrat

• Capitala:LondraCapitala:Londra• Limba Limba

nationala:Engleza(galeza,snationala:Engleza(galeza,scotiana,irlandeza…)cotiana,irlandeza…)

• Moneda Nationala: lira Moneda Nationala: lira sterlinasterlina

• Uniunea Marii Britanii este Uniunea Marii Britanii este formata din urmatoarele formata din urmatoarele state: Anglia,Scotia,Tara state: Anglia,Scotia,Tara galilor,Irlanda de Nord.galilor,Irlanda de Nord.

• Sistem politic:Monarhie Sistem politic:Monarhie ConstitutionalaConstitutionala

• Regina:Elisabeta a II-a Regina:Elisabeta a II-a care este incoronata din care este incoronata din 19531953

• Prim Ministru:Gordon Prim Ministru:Gordon Brown seful Partidului Brown seful Partidului Laburist in functie din Laburist in functie din 20072007

• Marea Britanie a fost si Marea Britanie a fost si este o mare putere este o mare putere economica si nucleara.economica si nucleara.

• Regatul Unit este Regatul Unit este membru :UE(1973),ONU,Nmembru :UE(1973),ONU,NATO si CommonwealthATO si Commonwealth

Page 4: Bucataria Internationala Bucataria Engleza
Page 5: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Zone turisticeZone turistice

Regatul Unit al Marii Britanii- este unul dintre cele mai fascinante locuri de vizitat pentru cultura sa, pentru arhitectura valoroasa atat de bine conservata, pentru traditiile si farmecul unor locuri unice in lume si atat de aproape de noi.Tara in jurul careia graviteaza intreg regatul britanic (din care mai fac parte Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord) este cu siguranta si cea mai potrivita pentru un sejur prelungit. Capitala Londra merita cel putin 4-5 zile:Parlamentul, Tower Bridge, Turnul Londrei, Westminster Abbey si Buckingham Palace, dar si mai recent construita London Eye - Roata Mileniului, intrata rapid in patrimoniul turistic al orasului.

Scotia- Tara lui Highlander nemuritorul si a celebrelor kilt-uri, a cimpoiului si a scotch-whisky-ului, este o excelenta destinatie de vacanta Edinburgh este capitala Scotiei si unul dintre cele mai elegante orase din Europa

Tara Galilior-Wales, sau Cymru in galeza veche cu capitala Cardiff este o tara profund incarcata de mistere, identitatea culturala a localnicilor avand radacini in viata monahala a calugarilor de acum cateva zeci de secole.

Page 6: Bucataria Internationala Bucataria Engleza
Page 7: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

2.Alimente,condimente si bauturi traditionale2.Alimente,condimente si bauturi traditionale

• O caracteristica in preferintele culinare consta in faptul ca in toate mesele se solicita preparate de carne de vita,batal,porc si pasare sub foarma de preparate reci sau specialitati de preparate calde,insotite cu garnituri de legume ,sosuri si salate dulci sau acrisoare.

• Condimentarea mancarurilor se face cu condimente clasice:frunze de diferite plante si legume(menta,usturoi,ceapa,patrunjel,telina),piper negru si alb,alcool sau vin.

• La foarte multe preparate se folosesc sosul tomat(ketchup), sosul englezesc,mustar englezesc.

Page 8: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

• Bauturile preferate in structura meniurilor sunt:aperitive din gin,whisky,votca,coktailuri seci aperitive, sau calde(punciuri),iar in timpul serviri mesei se prefera vinuri de culoare galben pai si rosi demiseci.

• In incheierea meniurilor se serveste cafea la filtru asociata cu coniacuri sau lichioruri fine.

• Prin traditie englezii servesc intre masa de pranz si cina ceaiul care inlocuieste de multe ori cina si este compus din: ceai cu lapte ,combinat sau simplu,sucuri naturale din fructe,nectaruri din fructe,cocktailuri insoatite de diferite preparate reci,sandwichuri, tartine,fursecuri,prajituri...etc.

Page 9: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Micul dejun(brakfast)Micul dejun(brakfast)

• Micul dejun este o masa Micul dejun este o masa mai consistenta de baza mai consistenta de baza care se compune care se compune din:minuturi din din:minuturi din oua(omlete simple si oua(omlete simple si combinate,oua fierte combinate,oua fierte moi)mezeluri moi)mezeluri specialitati,fripturi reci de specialitati,fripturi reci de vitel,piept de vitel,piept de pasare,branzeturi si pasare,branzeturi si produse lactate produse lactate acide,paine acide,paine incalzita(toast)cu incalzita(toast)cu unt,gemuri,sucuri de unt,gemuri,sucuri de fructe citrice.fructe citrice.

• Micul dejun este Micul dejun este completat cu fulgi de completat cu fulgi de porumb cu lapte si porumb cu lapte si zahar,fiertura din fulgi de zahar,fiertura din fulgi de ovaz(poridge),fructe ovaz(poridge),fructe proaspete,compoturi,nectproaspete,compoturi,nectare si bauturi calde din are si bauturi calde din ceai si ceai cu lapte.ceai si ceai cu lapte.

Page 10: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Dejunul(lunchDejunul(lunch))• Icepe cu diferite bauturi aperitive care sunt insotite de

gustari,antreuri calde sau reci in special pe baza de:oua,legume peste (prajit,rasol sau la gratar) insotite de sosuri si saltate de cruditati.

• Meniul se continua cu supe:supa de coada de vita(ox tail),supa de berbec,supa de raci,supa de maruntae de pasare cu legume…etc

• Ca preparat de baza se consuma in mod deosedit preparatele culinare di carne de ovine,miel,berbec vita sub forma de escalopuri ,soteuri,gratare,frigare cu garnituri din legume fierte sau in foma de budinci,insotide de sosuri reci sau calde ,dulci sau acrisoare.ex:pulpa de berbec la tava cu fasole albasi cu sos englezesc.

• Desertul consta in prajituri de cofetarie si preparate de bucatarie:budinci,sufleuri,inghetata,branzeturi,si specialitati din fructe.

Page 11: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Cina(dinner)Cina(dinner)

• Aceasta masa se compune din preparate usoare din gustari sub forma de transe de fripturi reci de(vitel,pasare,porc),subproduse sotate sau la gratar si/sau costita afumata la gratar sau friptura.se serveste cu garnituri din legume si sosuri reci corespunzatoare preparatelor.

• O alta alternativa care este foarte des folosita este consumarea preparatelor pe baza de peste oceanic(somn,nisetru,ceag)preparate pe gratar cu sosuri acrisoare.

• Englezii servesc masa foarte incet si pastreaza traditia in legatura cu mise-en-place,adica cu lumanari aprinse in sfesnice in timpul servirii,vase cu flori…etc

Page 12: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

KEDGEREE KEDGEREE

• Ingrediente 450g egrefin fiert cu oasele şi pielea eliminata 175g orez fiert putin piper putin sofran Pulbere 3 ouă fierte si curatate 2 linguri smântână grasa 50g unt Pătrunjel tocat (pentru a decora).

Metoda: 1.taiati pestele in bucatele. 2. topiti untul într-o cratiţă

apoi adăugaţi bucăţile de peşte şi putin şofran

3.luati cratita de pe foc. 4. tocati marunt ouale fierte s adaugati-le in compozitie 5.adaugati si orezul fiert

6. se pune cratita inapoi pe foc si se adaoga la compozitie smantana,amestecand usor

7. se condimenteaza si se serveste cald ornat cu patrunjel verde tocat.

Page 13: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Muschi WellinghtonMuschi Wellinghton

• Timp de preparare:105 min (complexitate medie)

• Ingrediente:600 gr muschi de vita200 gr aluat de foietaj200 gr ciuperci50 gr ceapa50 gr ardei colorat1 ou50 ml ulei1/2 legatura de patrunjel20 gr sare2 gr piper2 gr boia dulce.

Page 14: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

•Mod de preparare:Mod de preparare:Muschiul se curata de pielita, se Muschiul se curata de pielita, se

condimenteaza, se unge cu condimenteaza, se unge cu jumatate din cantitatea de ulei, jumatate din cantitatea de ulei,

se frige la cuptor pe ambele se frige la cuptor pe ambele parti.parti.

In restul de ulei se inabusa ceapa In restul de ulei se inabusa ceapa tocata, ardeiul taiat felii si tocata, ardeiul taiat felii si

ciupercile taiate in bucati si se ciupercile taiate in bucati si se lasa racit.lasa racit.

Se adauga apoi albusul, Se adauga apoi albusul, verdeata, sarea, piperul si se verdeata, sarea, piperul si se

amesteca bine.amesteca bine.Foietajul se intinde bine masa, se Foietajul se intinde bine masa, se aseaza in lungime compozitia de aseaza in lungime compozitia de

ciuperci si bucata de muschi fript, ciuperci si bucata de muschi fript, se ruleaza in foietaj si se pune se ruleaza in foietaj si se pune

intr-o tava unsa cu ulei.intr-o tava unsa cu ulei.Se unge cu galbenusul si se coace Se unge cu galbenusul si se coace

la 200 grade C pentru 30 min. la 200 grade C pentru 30 min.

Page 15: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

Cookies Cookies • Tip de preparare:

(complexitate redusa) • Ingrediente:

- 115 gr. margarina- 115 gr. unt- 230 gr. zahar brun- 115 gr. zahar- 1 lingurita praf de copt- sare- 2 oua- esenta de vanilie- 500 gr. faina- 250 gr. fulgi ciocolata cu lapte - 100 gr. fulgi ciocolata amaruie

Page 16: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

• Mod de preparare:Se amesteca mai intai untul cu margarina.se adauga zaharul si zaharul brun,apoi un praf de sare, un praf de copt, 2 oua si esenta de vanilie.Se inglobeaza treptat faina,apoi chipsurile de ciocolata cu lapte si cele de ciocolata amaruie.Rezulta coca urmatoare:Se formeaza bilute si se pun in tava cu hartie neunsa. Se coc aproximativ 10-15 min., atat cat sa se aureasca un pic, nu prea mult pentru ca altfel se intaresc.

Page 17: Bucataria Internationala Bucataria Engleza

• WE HOPE YOU ENJOYED OUR WE HOPE YOU ENJOYED OUR PROJECT! THANK YOU FOR YOUR PROJECT! THANK YOU FOR YOUR ATENTION!!!ATENTION!!!


Recommended