Home > Documents > A p a r a t mu l t i f u n c t i o n a l d e s l a b i r e ...

A p a r a t mu l t i f u n c t i o n a l d e s l a b i r e ...

Date post: 22-Oct-2021
Category:
Author: others
View: 0 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 23 /23
Aparat multifunctional de slabire Manual de utilizare 1
Transcript
1
Atentie!
Dragi utilizatori: Multumum ca folositi produsele noastre, pentru a asigura utilizarea corecta va rugam sa respectati urmatoarele sugestii: Va rugam sa cititi instructiunile in detaliu si sa le pastrati pentru consultarea ulterioara. Va rugam sa nu schimbati niciun accesoriu a aparatului. Este interzisa deschiderea carcasei aparatului de catre persoanele neautorizate. Este interzisa intretinerea aparatului de catre persoane neautorizate. Va rugam sa ne contactati daca exista probleme de functionare. Acesta nu este un produs medical, va rugam sa nu-l folositi pentru tratarea unor boli.
2
Capitoulu 1 - Siguranta
Proiectarea aparatului este sigura si convenabila atat pentru operatori cat si pentru clienti. Sunt descrise mai jos cele mai importante aspecte legate de siguranta. 1.1: Avertisment privind siguranta Asigurati-va ca tot personalul a citit cu atentie acest manual. Numai persoanele care au pregatire formala si abilitati profesionale pot opera sau intretine acest aparat. Doar producatorul sau un inginer autorizat poate efectua reparatii ale aparatului. 1.2: Siguranta la electricitate: Asigurati-va ca priza este conectata la impamantare in conditii de siguranta. Aparatul utilizeaza alimentarea monofazata de 220V, iar curentul maxim este de 10 A 1.3: Siguranta transportului: Aparatul contine componente sensibile si nu este permis transportul pe distante lungi dupa ce acesta a fost instalat. Prudenta: Impachetati aparatul si utilizati cutia de protectie la socuri. Evitati umiditatea, coliziunea sau lumina puternica a soarelui.
3
Capitolul 3 - Utilizarea
3.1 - Instalarea Deschideti cutia si puneti cu grija aparatul pe podea. Instalati cele 2 suporturi, conectati cei 2 manipuli de criolipoliza, cel tripolar sau multipolar, cel de cavitatie si cablul de alimentare. 3.2 - Pasi de alimentare cu apa: Nota: Aparatul nu poate functiona fara apa. Umpleti cu aproximativ 6 litri de apa pura care va trebui schimbata la 3 luni de zile. 1. Pregatiti apa pura 2. Conectati adaptorul CPC in mufa de Overflow 3. Conectati adaptorul palniei in mufa Water Inlet Socket 4. Umpleti cu apa prin palnie. 5. Umpleti pana cand va incepe sa curga apa prin adaptorul conectat la mufa Overflow. Inseamna ca recipientul de apa s-a umplut. Deconectati adaptorul CPC de la mufa Overflow, scoateti adaptorul palniei. Pasi pentru golirea apei: 1. Conectati adaptorul CPC in mufa Water Outlet 2. Deconectati adaptorul dupa ce toata apa a curs
7
Exista 3 moduri de functionare: Cryolipoliza, Cavitatie si Radio Frecventa Modul de utilizare pentru Criolipoliza: Apasati butonul "Cryolipolysis" si apoi butonul "OK" pentru a continua:
8
Work time (Timpul de lucru): 10-120 de minute ajustabil Work mode (Modul de lucru): 1 sau 2
9
- modul 1: timpul minim de preincalzire este de 1 min. Incalzire si racire periodica - modul 2: timpul minim de preincalzire este 0 min. Incalzeste initial, apoi continua racirea. Heating temperature(temperatura de incalzire): Intre 37 si 42 de grade Cooling Temperature(temperatura de racire): Intre -11 si 5 grade Pressure Mode(modul de presurizare): - 1: Vacuum continuu - 2: Vacuum cu masaj Intensity(intensitatea) : Presiune vacuum, intre 10 si 80 kPs Actionarea Butonul de pe manipulul de criolipoliza: O apasare: Vacuum incepe sa lucreze A doua apasare: Pastreaza vacuum la un nivel constant A treia apasare: Opreste vacuum Dupa ce ati ajunstat parametrii, apasati START, iar manipulul va incepe sa lucreze. Channel 1 si Channel 2 (Canalul 1 si Canalul 2) : controleaza fiecare manipul de criolipoliza separat.
Butonul de blocare: , este functional numai cand manipulul este in lucru si este utilizat pentru a bloca manipulul pentru a evita greseli de utilizare. Cand tratamentul se termina, apasati din nou butonul pentru a debloca manipulul. Atentie: Cand Canalul 1 sau Canalul 2 sunt in lucru, parametrii nu pot fi modificati. Daca utilizatorul doreste sa modifice parametrii va trebui sa apese STOP iar apoi sa parcurga urmatorii pasi. Setari pentru tratamente: 1. 30-60 minute pentru fiecare parte (in functie de grosimea stratului de grasime si de starea de sanatate). Puteti trata doar partea intretesuta a celulitei. Nu tratati mai mult de 2 parti ale corpului in acelasi timp. Este permisa a doua procedura cu criolipoliza pe aceeasi zona abia la 2 luni dupa prima sedinta. A doua procedura cu criolipoliza poate spori efectele fata de prima sedinta.
10
Tratamentul de inghetare a grasimii destinat hipotermiei zonei cu grasime acumulata se recomanda oamenilor sanatosi fizic. Tratamentul este recomandat in principal anumitelor parti ale corpului cum ar fi grasimea din jurul taliei si alte zone cu celulita locala. Tratamentul nu poate vindeca obezitatea, nu poate inlocui liposuctia sau alte terapii invazive. O pierdere substantiala in greutate ar trebui sa se faca printr-o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate. Tratamentul cu criolipoliza poate fi efectuat doar pentru eliminarea grasimii suplimentare. 2. Propunere de selectare a parametrilor in functie de grosimea stratului de grasime.
11
Membranele pentru piele antiinghetare: Membranele antiinghetare trebuie folosite in timpul tratamentului pentru a evita degeraturile atunci cand temperatura este intre 0 si -11 grade. Pasi ai tratamentului: 1. Dupa pornire, sistemul va prezenta interfata 2. Intrebati pacientul daca nu prezinta alte boli incompatibile cu tratamentul 3. Verificati grosimea stratului de grasime cu ajutorul masuratorului si ajustati temperatura conform graficului prezentat in imaginea de mai sus. 4. Curatati zona de tratament, curatati parul din zona de tratament 5. Marcati zona de tratament 6. Deschideti pachetul de membrane antiinghet. 7. Mai intai, scoateti membrana 8. Deschideti membrana ca in figura 1
9. Lipiti membrana peste zona de tratament
10. Clientii ar trebui sa stea in pozitia de asezat, iar corpul cu coapsa sa formeze un unghi de 90 de grade in momentul masurarii stratului de grasime.
12
11. Setati temperatura si timpul de lucru conforma stratului de grasime. 12. Apasati START, iar masina va intra in modul de asteptare. 13. Puneti manipulul de criolipoliza peste zona de tratament (peste membrana) astfel incat sa traga usor stratul de grasime ca in figura 4. Apasati butonul de pe manipul odata pentru a porni vacuum.
14. Cand nivelul de presiune a vacuum-ului este potrivit, apasati a doua oara butonul de pe manipul pentru a mentine presiunea constanta. Apasati butonul de blocare (lacat) pentru a mentine manipulul in starea de lucru. Pentru a schimba starea de lucru trebuie sa apasati din nou butonul de blocare (lacat) pentru a debloca. Utilizarea celui de al doilea manipul (Channel 2) este similara. Puteti incepe sa configurati al doilea canal dupa ce timpul alocat primului manipul incepe sa curga. Dupa tratament: Degeraturi minore, pigment de piele, pot sa apara in zona tratata. Ingrijiti corespunzator. Nu faceti dus fierbinte dupa tratament. Prudenta: 1. Aparatul trebuie utilizat de profesionisti 2. Este interzisa utilizarea fara membrana antiinghet. In timpul tratamentului trebuie sa ne asiguram ca membrana acopera in totalitate zona de sub manipul
13
3. Potrivit clientilor, pot aparea reactii de degeraturi, asadar puteti ridica putin temperatura de utilizare in functie de grosimea stratului de grasime sau sa consultati un medic specialist. Atentionari speciale: Va rugam sa nu tratati o arie mare a corpului sau zona adiacenta a zonei care tocmai a fost tratata. Dupa cum se arata in figura 5, daca lucrati partea 1 nu aveti voie sa lucrati si partea 2 sau partea 4 in acelasi tratament. Aveti voie sa lucrati doar partea 3. Daca nu respectati acest lucru pot sa apara dereglari metabolice sau se poate provoca acidoza metabolica.
Atentie: 1. Este interzis tratamentul persoanelor care utilizeaza urmatoarele echipamente medicale: - Stimulatoare cardiace - Alte dispozitive electronice implantate - Echipamente portabile de masurare EKG 2. Urmatorii clienti trebuie sa fie examinati de catre medic inainte de tratament: - Clientii cu boli acute - Malignitate - Clientii cu boli infectioase - Clientii cu boli cardiace - Clientii cu febra - Clientii care primesc tratament sau cei cu stari anormale. 3. Va rugam sa verificati cupele (manipulii) aparatului dupa fiecare tratament. Acestia trebuie sa fie curatati. Altfel exista riscul ca aparatul sa se strice. Anunturi clinice:
14
- Clientii care folosesc prima data aparatul trebuie sa beneficieze de o temperatura de minim -8 grade (nu mai rece). Va rugam sa nu utilizati aparatul daca stratul de grasime este sub 55 mm sau daca exista riscul de provocare de rani din cauza temperaturii scazute. Daca membrana nu este destul de umeda va rugam sa nu o utilizati. Lichidul protejeaza pielea impotriva degeraturilor. Verificati daca membrana acopera in intregine zona de tratament. Pielea poate avea leziuni dupa 2 minute daca nu este acoperita de membrana. Pentru presiunea de absortie, la inceputul tratamentului utilizatorii pot alege presiunea intre 30 si 50 kPa, dupa 3 minute va rugam sa ajustati presiunea la 30kPa, timpul indelungat la putere mare de absortie (presiune mare) poate creste riscul de aparatie a ranilor la nivelul pielii. Fenomenul aparitiei ranilor la temperatura scazuta: Verificati starea pielii dupa tratament. Daca pielea devine mai greoaie si apare un suierat la atingere va rugam sa folositi un prosop cald (42 de grade) pentru a acoperi zona respectiva timp de 10 minute. In cazul in care apar rani provocate de inghet, acestea trebuie tratate cu crema de inghet si de vor vindeca in cateva zile. Contraindicatii: - Probleme cu ficatul - Boala Raynaud - Urticarie severa - Hipoproteinemie la rece - Diabet zaharat sever, copii mici sau persoane intolerante la crioterapie - Hipotonie fiziologica.
Cavitatia: Energy (energia) : Intre 1 si5 Time (timpul): Intre 1 si 30 de minute Atentie: Nu se pot trata zonele de pe fata
15
Proceduri de tratament: 1. Puneti ulei esential pe piele inainte de tratament (cum ar fi: abdomen, fese, etc.). 2. Setati timpul de lucru (aproximativ 20-30 de minute), reglati intensitatea de iesire (1-5), energia de test pentru piele incepe de la 2-3, uni clienti vor simti un fel de incalzire. 3. Apasati butonu START, aparatul va incepe sa functioneze 4. Strangeti manipulul in mana si atingeti complet pielea efectuand o miscare circulara lenta sau o miscare dreapta. Nu mentineti manipulul in contact cu o zona de piele pentru mult timp. Manipulul trebuie sa atinga pielea in intregime in timpul tratamentului. 5. Nu poate fi utilizat pe zone de pe spate.
Radio Frecventa: Energy (energia): 1-100 ajustabil (energia de test pe piele va porni de la 15, dupa cateva miscari atingeti pielea cu degetul iar daca o simtiti putin calda, nivelul de energie este cel bun) Time(timpul): 1-30 minute ajustabil
16
Pulse/Delay (Pulsul/Intarzierea): 0.1 - 5s ajustabil. (Pulsul poate fi setat in jurul valorii de 4,5s iar Delay-ul poate fi setat in jurul valorii de 0.5s)
Tripolar si Multipolar RF pentru strangerea pielii (abdomen, fese, coapse, fata, etc) 1. Va rugam sa puneti ulei esential pe piele inainte de tratament, in functie de zona de tratament alegeti manipulul Tripolar pentru fata sau zone mici si cel Multipolar pentru zone mai mari. 2. Curatati manipulul cu un prosop curat. Cavitatia: un tratament este intre 15 si 30 de minute Tripolar RF : un tratament este intre 15 si 30 de minute pentru zonele mici Multipolar RF: un tratament este intre 20 si 30 de minute pentru zonele mai mari Cursuri pentru tratament: 15-30 minute per tratament La inceput: 8 tratamente, 2 pe saptamana La mijloc: 5 tratamente, 1 pe saptamana La sfarsit: 7 tratamente, 1 pe luna
17
Atentie! Depinde de nevoile si dorintele clientilor. Daca nevoile clintului sunt mari, va rugam sa adaugati mai mult tratament la fiecare curs. Pasii de tratament: Cavitatia se poate combina cu tratamentul RF: Cavitatie 15 minute -> Tripolar RF 15 minute (Sau multipolar) Tratamentul de criolipoliza nu poate fi combinat cu tratamentul de cavitatie sau RF! Pentru rezultate bune, dupa un curs de tratament(tratament intreg), este bine sa continuati sa faceti odata pe luna. Contraindicatii: - Epilepsia - Sarcina - Stimulator cardiac - Antecedente de cancer - Diabetul (dependent de insulina) - Probleme renale sau hepatice - Sub 18 ani Interfata de setari:
18
Apasati START pentru inceperea curatarii functiei de criolipoliza Apasati END pentru a opri curatarea Timpul de curatare este de 5 minute, va rugam sa observati nivelul lichidului din cutia fintrului in timpul curatarii. Daca paharul este plin, apasati STOP si curatati-l. Va sugeram sa efectuati curatarea odata pe saptamana.
Capitolul 4. Parametrii tehnici:
Atentie: Substante si elemente ale aparatului care pot dauna mediului:
20
o - Indica faptul ca aceste elemente componente sunt in conformitate cu standardul SJ/T11363 - 2006 x - Indica faptul ca cel putin una dintre componente este cuprinsa in standardul SJ / T11363 - 2006 Dupa ce aparatul a atins durata limita de functionare va rugam sa nu-l destinati spre reutilizare. Descriere tehnica: Piesele din structura aparatului respecta standardele pentru substante periculoase din UE si China. In conditii normale de utilizare, aparatul nu va pune in pericol sanatatea umana.
21
Mediul de lucru: Evitati lumina puternica a soarelui si mediul puternic magnetizat. Nota 1: Cand temperatura este foarte scazuta sau aparatul nu a fost utilizat de mult timp, aduceti temperatura din camera peste 10 grade inainte de a conecta aparatul la priza. Nu utilizati aparatul in contitii de umiditate crescuta. Ambalare: 1. Apa din aparat trebuie golita inainte de a fi incarcat in mijlocul de transport. 2. Folositi folie de plastic pentru sigilarea aparatului si puneti-l in cutie. 3. Manulul de utilizare si accesoriile aparatului trebuie puse intr-o punga de plastic iar apoi in cutia anti soc. 4. In caz de socuri, cutia anti-soc trebuie umpluta cu material antisoc
Capitolul 5: Mentenanta si probleme Atentie: Scoateti din priza aparatul inainte de a-l curata, chiar daca curatati manipulii. 1. Curatarea aparatului Curatati intregul aparat periodic. Aveti grija sa nu intre lichid de curatare in interiorul aparatului 2. Curatarea manipulilor Manipulii trebuie pastrati curati dupa fiecare tratament. Pentru a-i curata, utilizati mai intai alcool etilic, apoi ii stergeti cu o carpa care nu lasa scame, apoi vor fi lasati sa se usuce bine. 3. Atentie Aparatele medicale pot functiona eronat daca sunt pozitionate in jurul aparatului din cauza interferentelor. 4. Nu folositi aparatul in urmatoarele tipuri de mediu: - Mediu foarte cald si umed - Mediu cu praf - Mediu cu mult fum 5. Daca apare o eroare, va rugam sa-l scoateti de urgenta din priza si sa-l trimiteti la distribuitor pentru intretinere. Nu-l reparati singuri. 6. Exonerarea raspunderii. Compania nu este raspunzatoare pentru urmatoarele situatii: - In caz de incendiu, cutremur, razboi, - Eroare a utilizatorului - Daune cauzate de alte metode de utilizare decat cele descrise - Utilizarea fara citirea manualului de utilizare
22
Scoaterea si montarea paharului filtrului: In spatele aparatului, desfaceti suruburile pentru a deschide capacul.
Probleme simple: Cand aparatul prezinta o eroare in timpul utilizarii, utilizatorul poate deduce si rezolva probleme mici urmarind urmatoarele idei. Daca nu se poate rezolva problema va rugam sa sunati distribuitorul. 1. Nu se intampla nimic cand conectati aparatul la priza - Verificati daca este curent la priza - Verificati cablul de alimentare sa nu fie stricat - Verificati siguranta sa nu fie arsa Ecranul nu raspunde normal: 1. Ecranul nu functioneaza: - Apasati cu grija cu degetul in cele 4 colturi ale ecranului si apoi in centru, apoi opriti aparatul, asteptati un minut si apoi reporniti-l. 2. Eroare de pozitie pe ecran: Porniti aparatul si intrati in meniul de calibrare. Daca nu se rezolva, va rugam sa contactati distribuitorul. 3. Daca ecranul este stricat va rugam sa contactati distribuitorul 5.3 - Garantie Se examineaza strict aparatele inainte de vanzare. Se acorda clientilor garantia de un an de la data achizitiei. In timpul perioadei de garantie, o defectiune datorata calitatii aparatului este responsabilitatea producatorului. Daca exista probleme in timpul garantiei, va oferim suport neconditionat. Aparatele beneficiaza de suport tehnic pe toata durata vietii lor. Defectiunile provocate de utilizarea incorecta sunt in afara serviciului de garantie. Defectiunile cauzate de transportul necorespunzator sunt in afara serviciului de garantie, la fel ca si cele cauzate de forta majora. Protectia mediului: Evitati poluarea mediului dupa ce aparatul iese din uz.
23

Recommended