+ All Categories
Home > Documents > 2011 Fashion Networks

2011 Fashion Networks

Date post: 23-Dec-2015
Category:
Upload: ioanasanda
View: 21 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Description:
Fashion networks
36
Fashion Networks
Transcript

Fashion Networks

Fash

ioN

Net

wo

rks

Fash

ioN

Net

wo

rks

Coordonator Unda POPP

RĂUFANAT

Modaeste unanim consideratăastăziunuldincelemai importante fenomenevizualealetimpuluidemontândrapidideeadefrivolitateşisuperficialitateîncaresecomplaceaodată.

Extraordinara sa forţă de seducţie este determinată şi de prezenţa unor mesaje elaboraterezultatedinrelaţiacostum-individ. Haina cu toate semnificaţiile ei datorate mesajelor transmise (de formă, volum, culoare,compoziţie,materialitate)sesuprapunepesteimagineaparticularăacorpuluiuman,alcătuindastfel,defiecaredatăunpersonajcarespune,prinsimplasaprezenţăopoveste. ÎncadruldepartamentuluiModăalUniversităţiiNaţionaledeArtedinBucureştiurmărimraportarealaveşmântsubtoateformele,delahaineleobişnuite,perfectutilelacelenonconformiste,doarcuvaloareartistică. Aceastemultiplemodalităţideexprimareprinintermediulveşmântuluiîncearcăsădeschidăgeneroase perspective viitorilor absolvenţi, de la cele mai actuale domenii ale modei: (creatori,designeri, stilişti, consilieri de imagine, visualmarchendiser, buyer, organizatori de evenimente),şipânălazoneleartisticeneconvenţionalesauinterdisciplinare. Ideeadeamutaexpoziţiiledesemestrualestudenţiilor,dinatelirieleUniversităţiiNaţionaledeArte -București (care de obicei rămân ca o cercetare ascunsă şi sunt vizitate doar de cei dininteriorulsistemului)îngeneroaselespaţiialeASE-uluiaredublulavantajdeadezvăluipubliculuicâte cevadinmodalităţilede formare şi exersare aleviitorilor specialişti aimodei şi de a înlesniacestoracontactuldirectcuunpotenţialconsumatordemodă. Expunerea cuprinde teme de atelier în caremateriale diferite (dantele, hârtii, sfoară), sauvariatetehnicidelaceleaplicatelaceledecomunicare(proiecţie)transmitacelaşimesajactualalreţeleiomniprezente. Expoziţia transmite entuziasmul molipsitor al tinerilor creatori generat de lipsa oricărorprejudecăţişisentimentullibertăţiitotaledeexprimare,dublatedeunanumetipdeculturăvizualăspecificădomeniului. Pe parcursul acestei expoziţii se vor organiza întâlniri cu studenţii, viitorii specialişti aidomeniuluimodei,ceicarevoreducalarândulloralţioameni,căroralevoroferinudoarhainemaifrumoase,cişiştiinţaşisecretuldeaaveaveşmintecâtmaipersonalizate. Alăturidestudențiexpunșidouănumesonorealearteiplasticeromânești:ViorelMărgineanușiAurelVlad.

FASHION NETWORKS

Walter Benjamin vorbeşte despre “a tiger’s leap” (săritura tigrului) privită ca ocaracteristicăesenţialăafenomenuluiculturalalmodei. Designuldemodăestemereuinspiratdestiluri istorice,celemaiactualeveşmintefacevidentetrimitericătrecostumeaparţinândmomentelortrecute.Saltulînapoiîntimpesteimprevizibilşisurprinzătorprecumestedenecontrolatenergicafelină. RăuFanatesteotemăcarereaduceînactualitatedantela,elementcăzutînuitaredacănuchiarîndizgraţiepentrutânărageneraţie. Dantelelepreţioaseşidelicateprezenteînmaitoateveşmintelearistocraticeauapărutatuncicândcostumulatrebuitsăexprimecategoricdetaşareauneicategoriisocialedealta. Fragilitateadanteleidevenităuneoriaproapeimaterială,caunfumsauospumădarşi

RĂUFANAT

Unda POPP

mesajelesugeratedeopulenţatexturilor,extremulrafinamentsaudecadenţaaufostreinterpretatedestudenţiînmaniereabsolutediferite. S-aurmăritcreareaunorstructuricâtmaipersonaledarcaresăaminteascădeplasadantelei. S-augăsitmodalităţiexpresivedeasugeradantelaprinrupere,destrămare,tăiere sau suprapunere amaterialelor, amintind uneori chiar de gestualismul dinartelevizuale. S-auutilizatmetodeasemănătoarecelorclasicedea realiza împletituri șiochiuri,darşitehnicinoicumarfiprintulpematerialeneconvenţionale. S-aîncercatuneoricreareauneiatmosferestranii, prinraportulmodificatalproporţieiobişnuitedintreomşimaterial, prin supradimensionarea evidentă astructuriidantelate. S-aîncurajatatitudinealudică,eliberatoaredeoriceconstrângereînsperanţaobţineriiunorcostumecâtmaiconformecuspiritulromanticaltinereigeneraţii.

Laînceputulcelordoianidemasterdedicămoperioadădetimpexperimentăriişicercetăriiîndiferitemateriale,creândtexturişistructurinoifolosindsuporturidinmediitotaldiferitedecelealeartelortextile. Mobilulacestorexerciţiicreativeesteatâtdezinhibareaşicreativitateacâtşicomunicarea.Lucrărilefiinduneoriprezentate într-oparadădecostume, iaralteori expuse într-oexpoziţiedeveşmânt-obiectetc.Lucrărilesuntexpuseaşacumsuntexecutateînatelier,uneorilăsateînstadiuldeeboşă,nefinisate,pentruasugeramaiexacttemadelacares-apornitsaupentruarăspundemaibineproiectuluipersonal.Unelelucrărisuntfoarteatentexecutatepânăîncelmaimicdetaliupentruasugeraideeaproiectuluipecaremasteranziiîlpropun.

Coordonator Doina LUCANU

CARTEA - VEȘMÂNT

VEȘMÂNTUL - CARTE

Prinacesteexperimenteurmărimdeasemeneadezvoltareaabilităţilorconceptuale,aşacumseîntâmplăînartacontemporană.Iarpentrudezvoltareaimaginaţiei,acreativităţii–încercsătransmitstudenţilorcaracteristicileesenţialealecreaţiei.Astfel,indiferentdenaturamaterialuluiîncareneexprimăm,imagineareceptatătrebuiesătrezeascăunsentiment–opunctaredeimpresie.ElsiGiauque(profesorşiartisttextilist)faceurmătoareaafirmaţie:“Amconvingereacăformămsensibilitateaşitalentultinerilorstudenţi,nudoarcuajutoruluneiideiabstracte,cicusuportulmaterieiînsăşi,carenehrăneştedecelemaimulteoriimaginaţia.Labazacreaţieinustădoarosimplătehnică,cifanteziaşiimaginaţiacreatoare.” (Kuenzi,A.,Lanouvelletapisserie).

Atelierul în care lucrămobiectele – veşmânt devine în perioada “facerii” lor un laboratordecercetare–încareaulocdezbateripemargineatemeipropuse,analizeplasticeşifoartemulteexerciţiiludice,pecareuneorileabandonămfiindconsideratedoarofazăintermediară. Pentruevoluţiaîncreaţiaartisticăconsidernecesarăatâtutilizareatehnicilortradiţionale,darşiacelorinovatoare,amesteculmediilorfiindsuportulcarepoatesăexprime,cusiguranţămultmaimult,şipoatesănuanţeze,într-omanierămultmaisugestivăoriceconceptsauidee.Înacestfelfolosimatâtnaturaplasticăavegetalului(toatetipuriledematerialetextile)câtşimaterialeneconvenţionale(hârtie,plastic,sârmă,scotch,metal,cauciuc,bureteetc). Defiecaredatăproiectelemasteranzilorsuntintegrateînproiectemaiample.Deaceastădată,tema“Cartea–veşmânt,veşmântul–carte”afostpropusăpentruproiectul“GalaPersonalităţicareauschimbatlumea”,organizatdeBibliotecaAcademieiRomâne.LucrărilecareauparticipataufostcreatedemasteranziianuluiI,modă.

Doina LUCANU

SFORI LA MODĂ

Coordinator Paula BARBU

Moda, va rămâne ce a fost dintotdeauna: un ideal al unei epoci culturale, al unei societăţi sau al unui curent artistic. Va rămâne, cu siguranţă, şi un punct de vedere dictat de designeri, de marii creatori care au schimbat radical concepţia despre cine trebuie să se ocupe de modă. În aceeaşi măsură, moda va rămâne o industrie profitabilă, indiferent de condiţiile sociale, care va rezista, graţie designerilor, momentelor dificile.

Pe de altă parte, moda a fost dintotdeauna spectacol, instalaţie, teatru, pentru că artizanii ei au hrănit pofta de noutate a publicului. Spectacolul oferit de modă continuă fără oprire, de la Charles Frédéric Worth până astăzi, atrăgând spectatorii cu magia formelor şi culorilor. Ea va continua să existe sub toate formele, inclusiv ca modă virtuală, în care formele şi culorile veşmântului pot fi sugerate (instalaţiile lui Ann Hamilton). Acest tip de modă va genera un spectacol al cărui subiect vor fi înşişi spectatorii.

În 1978, într-o convorbire cu profesoara mea Adina Nanu, prevedeam împreună ce s-ar putea întâmpla în viitor. După noi, până în anul 2000 oamenii ar fi trebuit să trăiască în oraşe spaţiale, îmbrăcaţi în costume din materiale specifice vieţii în spaţiu, cu proprietăţi noi, să mănânce pastile cu gust de mâncare iar orele de dormit să se transforme în secunde. O parte din aceste previziuni s-au îndeplinit, pentru că într-adevăr trăim într-o eră a informaticii, a vitezei. Oraşele spaţiale nu există (doar un laborator spaţial ruso-american pentru diverse cercetări), dar există confortul visat pentru aceste oraşe. Veşminte pentru ieşirea în spaţiu au numai cosmonauţii, dar inventatorii au elaborat materiale cu senzori pentru lumină, umbră, frig, căldură, pe care designerii japonezi le folosesc deja cu succes; materialele sintetice de astăzi înlocuiesc, prin proprietăţile lor, materialele din fibre naturale. Astăzi moda foloseşte creaţii inteligente: materiale textile care conţin senzori care eliberează parfumuri, reglează

temperatura corpului şi îşi schimbă culoarea după starea de spirit a purtătorului, pot acţiona diverse mecanisme (ca în costumele de cosmonauţi) sau au proprietăţi terapeutice.

Moda preia descoperiri ştiinţifice şi uneori fuzionează cu domenii cu care aparent nu are nici o legătură, de exemplu: cu chimia, prin modul de prelucrare al fibrelor, prin folosirea proprietăţilor acestora în folosul omului; cu fizica – prin obţinerea unor materiale cu proprietăţi noi, ce-şi schimbă culoarea sau temperatura în funcţie de factorii interni sau externi; cu biologia – prin preluarea unor forme volumetrice din natura înconjurătoare şi a unor elemente simbolice cu semnificaţii sociale: sexualitatea, poziţia în ierarhia socială, diversele ritualuri se regăsesc în mărgelele asemănătoare cu ale curcanului, în veşmintele cu coadă de păun, în coafurile leonine, în materialele care îşi schimbă culoarea cameleonic etc.; cu cibernetica – pentru jocurile de calculator se creează personaje despre care nu ştim nimic - perioada în care trăiesc, rolul lor sau misiunea; tot ce ştim despre aceste fiinţe virtuale, ştim doar mulţumită costumului, care reprezintă identitatea personajului.

În concluzie, putem considera că moda va rămâne o constantă a identităţii personale şi a identităţii de grup, o creaţie individuală pe care alţii o vor imita, adopta, multiplica în funcţie de posibilităţi. În acelaşi timp, moda a devenit, mai mult ca niciodată, un demers interdisciplinar. Un biolog, un informatician, un medic, un chimist, un fizician, un cercetător pot interveni oricând alături de designerii de modă.

Paula BARBU

Prin flexibilitatea şi uşurinţa cu care se asociază cu celelalte arte şi cu ştiinţele aplicate, prin diversele modalităţi de exprimare - de la moda purtată pe stradă până la cea elegantă, sofisticată, generatoare de spectacol sau la cea sugerată şi efemeră - moda se plasează în avangarda artelor şi trece, ca şi ele, printr-o criză profundă, care se manifestă, din 2000 încoace, printr-un eclectism prelungit. În acest moment, avem o singură certitudine: nu ştim încotro se îndreaptă moda. Dacă în 1978 aveam o imagine foarte clară despre cum va arăta anul 2000, în anul 2011 ne este greu să anticipăm cum va arăta omenirea peste 30 de ani. Putem doar paria pe inventivitatea şi capacitatea creatoare a artiştilor.

Cum încep studenții studiul modei?: plecând de la costumul primitiv, împletind din sfoară veșminte ce ne fac să visăm, de la forme geometrice și volume supradimensionate, ajungând în anul III la ceea ce înseamnă modă pentru stradă, ocazii, spectacol și obiect - artă.

MATHEMAGICAL

Coordonator Ioana AVRAM

Pentru creatorul de modă, în exercitarea profesiei sale, nu există limite de spaţiu sau timp. LUMEA este locul său de muncă, iar „sarcinile sale de serviciu” trebuie să fie îndeplinite la timpul viitor.

Efectele muncii sale se regăsesc la mari distanţe de spaţiu sau timp, uneori concomitent, la categorii diverse de oameni, în culturi diferite, în sisteme economice cu reglementări specifice, în siteme politice complexe, etc...

Trăind 24 / 24 de ore în viziunea globală a momentului dat, creând pentru viitor, el, creatorul, trebuie să poată decela semnele schimbării, din noianul de informaţii care îl asaltează şi să le transpună în formele viitorului.

De asemenea, inovaţia şi creativitatea se pot „simţi”, formele instituţionale şi economice care nu există încă, dar care vor deschide alte perspective viitorului.

Traversăm, istoric, o perioadă de salt calitativ uluitor, a cărui efecte se resimt deja, chiar la nivelul vieţii de zi cu zi. Era Informaţiei şi Era Cunoaşterii, nu sunt simple formulări livreşti, ci Epoci pe care le trăim şi care ne bulversează, prin incapacitatea noastră de a menţine ritmul schimbării.

Principala calitate va fi maniera de “surfing” pe crestele încercărilor neaşteptate, a schimbărilor bruşte de direcţie, la care vom fi supuşi.Pe plan mondial, conturarea unor mari poli de putere, obligă la metode şi sisteme de coagulare, pe principii comune, cu interese similare, aplicabile unei zone geopolitice foarte ample.

Trebuie să înţelegem paşii care se fac în aceste strategii mondiale de reaşezare a societăţii umane, pe cu totul alte baze. Şi nu este vorba doar de nişte lucruri abstracte, care se întâmplă „în cerurile” politicilor superioare, fără suport în realitate, (sau, în tot cazul vizibil doar pentru analiştii de profesie), ci de ceva ce ne afectează direct, prin schimbările bruşte de direcţie din propria existenţă. Se pare că primul lucru care trebuie învăţat este cum să gestionăm, cum să primim şi cum să reflectăm aceste modificări de ritm. Dar, mai ales, cum putem afla şi înţelege ce ni se întâmplă, cum şi unde putem găsi soluţii...

Moda, în sine, este un mod de exprimare al tuturor acestor tendinţe mari culturale, şi este prima care „vede” ce urmează. Iar sistemul modei este obligat să fie antrenat să reacţioneze corect la neprevăzut, şi permisiv la proiectele novatoare.

Ea a devenit o intreprindere globală dar şi un limbaj internaţional care depăşeşte barierele regionale, de clasă sau pe cele etnice.

Mamuţi internaţionali, conglomerate de firme de confecţii, translează traseele comerciale cu materii prime, care urmează să fie prelucrate în ţări unde costurile de producţie şi riscurile sunt mai mici. Fabricile de confecţii nu mai sunt centralizări masive de linii de producţie, ci sunt module flexibile, care permit răspuns rapid la solicitări, pentru cei care caută locaţii în care mâna de lucru, competenţele, depozitarea sunt mai ieftine şi mai disponibile, iar reglementările mai puţin drastice decât în alte părţi. Îmbrăcămintea şi obiceiurile naţionale continuă să se piardă, moda euro-atlantică este peste tot, nu mai sunt, practic, pieţe care nu au fost „atinse”.

Mărcile şi logo-urile marilor companii transnaţionale sunt recunoscute ca modele de stil în toată lumea, de la Londra, la San Francisco, Singapore sau Tokio. Cu o scurtă privire asupra industriilor modei, demonstraţia este şi mai clară: mărci ca Nike, Lacoste, Reebock, Converse, sunt parte din cultura de consum a întegii lumi.

Era Informaţiei este timpul în care evoluează un anumit tip de societate: Societatea Informaţiei, caracterizată prin aceea că: ”creaţia, distribuţia, difuzarea, utilizarea, integrarea și manipularea informaţiei este o activitate semnificativă din punct de vedere economic, politic și cultural. (...)

Ea înlocuiește Era Postindustrială și precede Era Cunoașterii.Elementele marcante ale acestor schimbări pot fi de ordin tehnologic, economic,

politic, cultural, combinaţii între ele, sau chiar toate la un loc. Această nouă perioadă din viaţa umanităţii este strâns legată de conceptul de Eră

Digitală, și de cel de Revoluţie Digitală, și se referă la economia bazată pe manipularea informaţiei.

Această nouă perioadă din viaţa umanităţii este strâns legată de conceptul de Eră Digitală, și de cel de Revoluţie Digitală, și se referă la economia bazată pe manipularea informaţiei

S-a născut o nouă putere - ”CONVERSAŢIA GLOBALĂ”. Prin Internet, oamenii au descoperit și inventat noi căi de a împărtăși, cu o viteză uluitoare cunoașterea relevantă. Ca urmare directă, piaţa se mișcă mai repede și mai inteligent decît cea mai mare parte a

companiilor, tributare rutinelor, ierahiilor de competenţe sau prizonierele propriilor culturi.Moda însăși este informaţie, lucrează cu simboluri și coduri, transmite în limbaje

nonverbale semnalele viitorului și modelele credibile ale prezentului. De altfel, moda este prima mare reţea globalizată de informaţii, un soi de Internet, dar fără suport tehnologic.

World Wide Web și moda sunt modele diferite ale aceluiași tip de civilizaţie.În sine, moda este o aplicaţie a informaţiei controlate. Aşa cum se ştie, o MODĂ,

ca să fie MODĂ trebuie: formalizată, formulată, exprimată, comunicată, diseminată, să dispună de o “poliţie” proprie de urmărire, Într-un cuvânt, înaine de a fi obiecte sau stil de viaţă, MODA ESTE INFORMAŢIE.

Structuri globalizate, cum ar fi Fashion Week, Ciclurile modei, sisteme de dezvoltare ca selecția stratificată, târgurile, precum și rețelele de situri și blogguri, fac din sistemul modei o rețea globală, care pretinde noi forme operaționale de exploatare.

”Global fashion” (sau World Wide Fashion – WWF) este de fapt ”o structură rețelizată de accesare a culturii și civilizației umane, care permite persoanelor implicate în proiecte de modă să împărtășească idei sau aspecte ale activităților comune, indiferent de distanța care îi separă.”1

Moda și industriile sale este, de fapt, prima mare entitate culturală, economică și industrială, care se detașează net de modelele erei industriale și postindustriale, funcționând deja, în noua paradigmă de dezvoltare a umanității: Era Informației.

În modă, viitorul este astăzi!Studiile viitorului, prognoza sau futurologia este filozofia, ştiinţa, arta şi practica de a

postula viziuni posibile, probabile, şi preferabile despre viitor, noua perspectivă de ansamblu asupra lumii, precum şi miturile care pot să o susţină.

Tot ceea ce face designerul, care se adresează unui client din viitor, este bazat pe futorologie, pe studii şi pe intuiţie, pe propria cultură şi pe vizionarism educat.

Aşa cum am mai afirmat, moda este una dintre cele mai importante şi vizibile domenii în care viitorul se întâmplă azi. Fiind mereu cu un pas înaintea celorlalte structuri ale civilizaţiei, este cea care exprimă prima ceea ce va fi evident pentru toată lumea mâine.

Nu inventează nimic, doar exprimă ceea ce este emergent, şi ceea ce, prin mecanismele şi instrumentele sale, ea resimte deja şi poate exprima public.

Moda vestimentară este port drapelul curentelor mari culturale, care vor afecta lumea viitoare, iar simbolurile lansate de ea devin alfabet decriptabil pentru ce ne aşteaptă în viitor.

Artiştii şi conceptual designerii, denumiţi cu simpatie “Startists”, instruiți într-o dinamică la fel de neaşteptată ca viitorul însuşi, trebuie să fie foarte informaţi de toate aceste viziuni ale viitorului, deoarece, ei sunt aceia care vor decela semnele schimbării, vor prelua selectiv scenariile futurologilor, vor trebui să povestească istoria viitorului şi o vor traduce în limbalul elementelor ce compun stilul de viaţă.

World Wide Web, Wikipedia, online Dictionary.Ioana AVRAM

Fash

ioN

Net

wo

rksEXPOZANȚI

Viorel MĂRGINEANU - PictorAurel VLAD - Sculptor

AlinaABABEI;LoredanaANDRONESCU;NicolasAUGER;DanaBOSTAN;Ana-MariaBEŞLEAGĂ;LaviniaBĂDIŢĂ;VladPetreBĂLĂNOIU;LauraBONCIU;CristinaBIZU;GinaCASAPU;PaulCOJANU;NicoliciDanaCRIŞAN;AndreeaCOŞUG;LauraDITOT;LorenaDUMITRESCU;MihaelaSoniaENACHE;IuliaENĂCHESCU;BiancaGEORGESCU;DanielaElenaIOAN;AlexandruAdrianIVAN;RuxandraAndreeaIOSIF;RalucaMARTINESCU;LauraMICU;CarinaMIU;MihaelaMARCOCI;RalucaMĂNDIŢĂ;AriadnaMLADEN;GorguțăAlinaNICA;VandaPETRESCU;RalucaPĂTRU;SandraPETRUŞCĂ;AndreeaPOSTELNICU;PaulaDianaROCA;AnaMariaȘTEFAN;OanaTOTOREȚ;AlexandruTUNSU;AndreeaVARTOLOMEI;DianaVOICULESCU

AlexandraABRAHAM;AlexandraMădălinaBÂNDĂ;ClaudiaRoxanaBENEA;DamelinaSzendaCADAR;GabrielaCAPOTĂ;NicoletaCIOBANUGAL;IoanaCIOLACUMIRON;AndraIulianaCÂRLIGEANU;IrinaCONSTANTIN;MonicaAlinaDRĂGUȚ;AlinaMihaelaFRUMOSU;GinaMădălinaGEORGESCU;IuliaGHENEA;RamonaMANEA;IleanaIANACHIS;SilviaFlorentinaNEDELOAIA;CristianaPIȚU;MariaMihaelaPOPESCU;MariaCătălinaTĂBĂCARU;EmiliaDanielaTUDORAN;AnaVULPESCU;LuanaPRĂDATU

Tema:RĂUFANAT(anulI)Coordonator:Prof.Univ.Dr.Unda POPPTema:CARTEA – VEȘMÂNT, VEȘMÂNTUL – CARTE(anulIșiII)Coordonator:Conf.Univ.Dr.Doina LUCANU

MASTERANZIIANULI

MASTERANZIIANULII

DianaBOBÂNĂ;KatiaGUZUN;OanaBIROU;AndreeaBURLOIU;RalucaCOMAN;MonicaNEDELCU;AlinaPOPESCU;FrancescaDINCULETE;NicolleBERGMANN;MarilenaIVAN;AndreeaGLĂVAN;CătălinaHUȚANU;RalucaIOSIM;MonicaȘULCĂ;OzanaPARASCAN;DanielaMOROIANU;OanaIORDĂCHESCU;LaviniaFALCAN;LanaDUMITRU;AndreeaDUMITRESCUCristinaDELEANU;AnamariaMIESH;AnamariaPOPA;RazanȘARBEC

Tema:SFORI LA MODĂ(anulI)Coodonator:Conf.Univ.Dr.Paula BARBUTema:MATHEMAGICAL(anulIII)Coordonator:Lect.Univ.Dr.Ioana AVRAM

ISBN:978-606-8296-09-8

STUDENŢIIANULUII

STUDENŢIIANULUIIII

UNIVERSITATEANATIONALĂDEARTEBUCUREȘTI-DepartamentulMODĂACADEMIADESTUDIIECONOMICEDINBUCUREȘTI

AlexandraVULPE;MihaielaPETRE;AdrianaTĂNĂSACHE;CristianaCARAGAȚĂ;AndraCIUCLARU;MartaPOPA;IzabelaPURDESCU;EszterGYORGY;CristinaPALOȘ

Fash

ioN

Net

wo

rks

Fashion Networks


Recommended