+ All Categories
Transcript
Page 1: Incalzirea Globala

Incalzirea Globala Costache Cosmin, Marian Dan, Vaduva Adrian, Popa Andrei si Vajaiac Corneliu

Page 2: Incalzirea Globala

Incalzirea Globala Definitie

Încălzirea globală este creşterea continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum şi a apei oceanelor, constatată în ultimele decenii.

Page 3: Incalzirea Globala

Impactul incalzirii globale asupra mediului este tot mai acut

Incalzirea globala actioneaza deja asupra mediului, modificand ecosistemele marine si terestre, anunta un studiu realizat de Universitatea Columbia Britanica de la Vancouver (Canada)

Page 4: Incalzirea Globala

Când va lovi ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ ROMÂNIA?

Un studiu publicat recent în revista Nature arată că dacă nu vor fi adoptate strategii globale care să împiedice evoluţia încălzirii globale, începând cu 2047 întreaga planetă va avea de suferit, iar cei mai friguroşi ani ai viitorului vor fi mai caniculari decât cei mai fierbinţi de până acum.

Page 5: Incalzirea Globala

In România, încălzirea globală își va face simțite efectele începând cu 2054, în condițiile în care nu se iau măsuri pentru reducerea semnificativă a emisiilor de carbon.

Page 6: Incalzirea Globala

Animale pe cale de disparitie!

Page 7: Incalzirea Globala

Incalzirea globala Cauze

Cauza principala a incalzirii globale este cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera in ultimele secole.

Pe langa dezvoltarea industriala, o alta cauza la fel de importanta o reprezinta defrisarile masive ale padurilor. Acestea duc la o crestere a concentratiei de noxe, ceea ce provoaca efectul incalzirii globale si epuizarea stratului de ozon.

Page 8: Incalzirea Globala

Efecte Expertii Grupului Interguvernamental asupra

Evolutiei Climei (GIEC) au lansat un diagnostic alarmant asupra pericolelor incalzirii globale. Potrivit acestora, o incalzire cu 2 sau 3 grade Celsius pe plan global fata de nivelul mediu de temperatura din 1990 va avea un impact negativ urias asupra tuturor regiunilor planetei.

Valurile de caldura – consecinta a incalzirii globale – implica unele riscuri pentru sanatatea populatiei, mai ales in zonele urbane, unde temperaturile sunt mai ridicate.

Page 9: Incalzirea Globala

Concluzia celui mai amplu studiu despre încălzirea globală: Urmează perioade de secetă tot mai lungi

Page 10: Incalzirea Globala

THE END


Top Related