+ All Categories
Home > Documents > ZN Iasi 15 ianurie 2016

ZN Iasi 15 ianurie 2016

Date post: 25-Jul-2016
Category:
Upload: zile-si-nopti
View: 238 times
Download: 8 times
Share this document with a friend
Description:
 
52
IAȘI 15 - 28 IANUARIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER
Transcript
Page 1: ZN Iasi 15 ianurie 2016

IAȘI 15 - 28 IANUARIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 3: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂ CITY CULT

UN ALT FEL DE BASM PG. 17

CITY LIFESTYLE GULERUL DE BLANĂ – ACCESORIUL MUST HAVE AL IERNII! PG. 32

CITY FOOD CE MÂNCĂM DUPĂ SĂRBĂTORI PG. 38

DE LA OBIECTIV LA REZULTAT // PAG 46

UNA NOCHE DE TANGO FELIZ // PAG 8

TÂRGUL DE NUNŢI GHID MARIAJ // PAG 42

BEERPONG @HYDE PUB // PAG 8

MICROSOFT HOLOLENS // PAG 18

17.01VIZITA BĂTRÂNEI

DOAMNE @ TEATRUL

NAȚIONAL IAȘI pg. 16

19.01SPEAKERS CLUB ENGLISH IAȘI #1

@ GRAND HOTEL TRAIAN

pg. 44

22.01CONCERT TRUPA

MEMORIES @ CLUB FEVER

pg. 10

23 .01FILUMENA MARTURANO SAU DIVORȚ ÎN STIL ITALIAN @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 15

27.01TOSCA @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 16

27.01COCKTAIL DE BUSINESS NETWORKING GRAND HOTEL TRAIAN pg. 46

CUPRINS CITY ESSENTIALS 3

CITY STORIES 4

CITY CAUSES 6

CITY NIGHTLIFE 8

CITY BLOG 12

CITY CULT 14

CITY TECH 18

CITY FILMS 20

CITY ASTRO 30

CITY LIFESTYLE 32

CITY FOOD 36

CITY EVENTS 40

CITY GRAM 50

Page 4: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

Acum vreo câteva luni, când abia puteam

să stau două ore legate pe scaunul de birou, l-am întâlnit pe Orest Bolbocean care m-a întrebat: „Noi pe tine când te reparăm?”. Și așa am cunoscut echipa MEDEST, cei care m-au „reparat”. Așa se face că astăzi pot să scriu acest articol fără să mai simt vreo durere de spate.

ȘTIU UN LOC ÎN IAȘI UNDE-ȚI TRECE DUREREA DE SPATE

Orest m-a fascinat din prima, căci nu vorbea în termeni medicali și necunoscuți mie, ci povestea despre legile integrității organismului, despre cauza durerilor și despre sănătate, în general.

TRATAMENT COMBINAT PENTRU ACEEAȘI DURERE

Ceea ce mi-a plăcut încă de la prima vizită la MEDEST a fost că mi s-a explicat cum fiecare pacient este diferit și, prin urmare, tratamentul va fi adaptat pe ceea ce am eu nevoie. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care nu se pot face pachete promoționale; pentru că nu tot ceea ce conține un pachet îi este util fiecărui om care ajunge acolo.

În plus, pacientului i se vor recomanda diverse tipuri de tratament, în funcție de evoluția sa. Poți avea nevoie doar de masaj de relaxare, combinat cu câteva tehnici de relaxare postizometrică sau le poți îmbina pe acestea două cu terapia manuală, terapia cu unde șoc și chiar acupunctura.

CE ESTE TERAPIA MANUALĂ

Atunci când spui „terapie manuală” și, mai ales, atunci când spui „chiropractor”, gândul îți fuge imediat la zgomotul acela neplăcut pe care îl scot oasele tale atunci când un medic ți le pocnește. Așa era la mine, cel puțin.

Dar terapia manuală înseamnă mult mai mult decât „pocnit de oase”. Ea presupune o serie complexă de tehnici, cele mai multe fiind plăcute, nedureroase și, mai ales, foarte utile.

Terapia manuală are ca rezultat vindecarea afecțiunilor coloanei vertebrale, articulațiilor, sistemului muscular și ligamentar. Valoarea terapiei manuale constă în faptul că aceasta nu presupune tratament medicamentos, avand o acțiune armonioasă și firească asupra organismului.

4

ECHIPA MEDEST ÎŢI OFERĂ COMBINAŢIA IDEALĂ DINTRE ATMOSFERA PLACUTĂ ȘI ATITUDINEA PROFESIONALĂ A MEDICILOR.

Pacientii noștri se simt confortabil pentru că sunt informați cu privire la toate detaliile tratamentului.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.terapie-manuala.ro

Page 5: ZN Iasi 15 ianurie 2016

liber

Page 6: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY CAUSES CAUZE

6

Proiectul i74 îşi propune să adune aceste 100.000 de semnături pentru a schimba modul de funcționare a Parlamentului României. Dacă luăm în calcul implicarea a cel puțin 11 județe din țară, atunci este nevoie de 5000 de semnături pentru fiecare județ.

PROIECTUL DE LEGE

Odată strânse cele 100 000 de semnături, se dorește modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, precum și a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Ne dorim un Parlament pentru cetățeni, nu pentru politicieni!

De regulă, la această rubrică prezentăm

cauze și inițiative din Iași, care merită susținute. De data aceasta, am ales o inițiativă la nivel național ce îi privește pe toți cetățenii, indiferent în ce oraș ar locui. În plus, rezultatele inițiativei vor avea impact asupra noastră, a tuturor.

CE ESTE I74?

i74 este inițiativa legislativă a Fundației CAESAR, născută în baza Articolului 74 din Constituţia României. Prin prevederile acestui articol, cetățenii pot introduce legi în Parlament. Conform Art. 74, „(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.”

NOUA PUTERE ÎN STAT: CETĂȚEANUL IMPLICAT

CUM POȚI SEMNA PETIȚIA

Pentru a semna și tu petiția, trebuie să intri pe www.i74.ro și să completezi formularul de pe site cu câteva date despre tine. Imediat ce vei face acest lucru și vei apăsa pe butonul „Adaugă-ți semnătura”, te vei alătura celor peste 20 000 de cetățeni care au făcut același gest ca și tine.

ÎNSCRIE-TE CA VOLUNTAR!

În afară de semnarea petiției, te mai poți implica și în alte feluri pentru a susține această inițiativă. Oricât de mare ar fi puterea mediului online, întotdeauna va fi nevoie de oameni care să pledeze pentru anumite cauze, care să se implice trup și suflet și care să se asigure că obiectivele unei campanii sunt îndeplinite.Dacă vrei să fii voluntar i74, poți intra pe site-ul lor pentru a le da de veste.

PROIECTUL I74 ÎȘI PROPUNE SĂ SCHIMBE MODUL DE FUNCŢIONARE A PARLAMENTULUI ROMÂNIEI.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.i74.ro

Page 7: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY CAUSESCAUZE

7

Page 8: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

8

BEERPONG @HYDE PUB

Se redeschide sezo-nul la beerpong într-o noua locație: Hyde Pub! Sunteți așteptați cu bere mai ieftină, cu premii mai mari și cu mai multă distracție! Premiile constau în: Locul 1: Voucher 50 lei, consumație în Hyde Pub și tricouri personalizate; Locul 2: Pahare + surprize Ursus.

Când: în fiecare sâmbătă, ora 20:00Unde: Hyde Pub

JUST DANCE!

Pentru că dansul este muzica mişcării, în fiecare duminică seară vă invităm să vă lăsați conduși de ritmuri diferite! Noi vă oferim muzică variată, de la latino, orientală, populară la orice vă trece prin cap, voi pregătiți-vă mișcările de dans.

Când: în fiecare duminicăUnde: TIMESUtile: Rezervări - 0751118386

UNA NOCHE DE TANGO FELIZ

La început de An Nou, școala Tango Feliz vă invită la dans! UNA NOCHE DE TANGO FELIZ, proiectul nostru vechi de aproape șase ani continuă cu ediția 54! Tango Feliz, școala de tango argentinian din Iași

și Eden Hotel – Restaurant va așteaptă la o nouă lecție gratuită de inițiere în tango, urmată de o tombolă cu un premiu – o lună gratuitate la cursurile pentru începători ale școlii TANGO FELIZ! Această lecție se adresează în primul rând celor care doresc să cunoască tangoul.

Unde: Hotel EdenCând: 20 ianuarie, ora 19:00

GIRLS JUST WANNA HAVE FUN @ TIMES!

Ți-a spus că nu îți stă bine în roșu?

Nu-i nimic, duminică seară petrecem așa cum doar fetele știu să o facă: cu zâmbetul pe buze, indiferent de cât de gri e viața! Pentru că roșul nu e o culoare deloc rea

și pentru că viața văzută prin ochii lor e mult mai frumoasă, oferim CADOU 1 sticlă de Vodkă la fiecare rezervare de 6 fete!

Let's have some fun, GIRLS!Unde: TIMESCând: în fiecare duminică

Page 9: ZN Iasi 15 ianurie 2016

Utile: Info & Rezervări: 075111838

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

9

Times a fost creat pentru ca ție să îți fie mai simplu să amâni răsăritul care aduce cu el o

nouă zi la birou. În weekend, îți dă motive să amâni mahmureala și întrebările sâcâitoare. Muzică live dansată și cântată împreună cu prietenii, băuturile preferate, timpul petrecut cu cap, toate se regăsesc de miercuri până duminică în inima Copoului: # în fiecare MIERCURI, ora 20.00: PUB QUIZ cu întrebări de cultură generală și premii deștepte # în fiecare MIERCURI, după ora 23.00: party dedicat ție prietenilor tăi, TIMES & FRIENDS # în fiecare JOI, ora 22.00: KARAOKE LIVE alături de trupa Aria Blue (pian, chitară, bass, tobe, trompetă) și Deejay Silviu # în fiecare VINERI, ora 22.00: RETRO PARTY cu cea mai bună selecție de muzică a anilor '70-'80- '90 # în fiecare SÂMBĂTĂ, ora 22.00: party Saturday Beats # în fiecare DUMINCĂ, 21.00: ieși cu fetele în oraș la GIRLS JUST WANNA HAVE FUN (music by DJ Johnny W & MC Krazy K)- cu 1 sticlă de Vodkă din partea casei la fiecare rezervare de 6 fete!

Page 10: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

Unde: Club FeverCând: 15 ianuarie, ora 20:00

Dup-o predare izbândită / Și o

noapte nedormită / Mai propunem încă una / Unde muzica răsună / Chiar de la lăsatul serii / Pân’ la ritmul dimineții: / O mare amestecătură / De-arhitecți și voie bună! / Dragi meșteșugari / În

machete și randări, / V-așteptăm cu mare drag / La al nostru mare sfat! / Să vorbim fără de știre / Și să jucăm cu bucurie.

Să plecăm mai relaxați, / Mai veseli și-apropiați / Să-

nțelegem, că-n final, / Fie mic, ori fie mare, / Oricărui meșter care / Prin facultate merge-agale / Când ia o pauză de la Mies, / Ca să nu o dea-n plictis / Îi mai place să și guste / Din a vieții bucurii mărunte.

BALUL BOBOCILOR ARHITECȚI

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

TRUPA MEMORIES @ FEVER - FEEL THE VIBE

Trupa Memories vă așteaptă în Fever,

într-un show incendiar. În anul 2008, Amir, unul dintre membrii trupei Memories, a participat la concursul Megastar, alături de Mihai și Claudiu, formând trupa Buzz și

fiind declarați câștigători ai concursului.

În prezent, alături de Amir Arafat (Lead vocal), în trupa Memories îi mai avem pe Max (Saxophone), Mihai (Keyboards), Costi (Guitar), Adrian (Bass) și Violetta (Drums).

Unde: Club FeverCând: 22 ianuarie, 22:30

KARAOKE LIVE WITH BAND

Știați că TIMES este singurul local din Iași în care puteți cânta la KARAOKE fiind acompaniați de un band live? În fiecare seară de joi vă distrați având alături pe scenă un band format din: pian, chitară, bass, tobe, trompetă și MC - trupa Aria Live.Când:

în fiecare joiUnde: TIMESUtile: Rezervări - 0751118386

Page 11: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

11

Page 12: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY BLOG 12 CITY BLOG 12

sute de bucăți și pentru care nu ai găsit adezivul potrivit. Toată lumea e un zâmbet, atunci, de unde amărăciunea fețelor celor pe care zilnic îi întâlnim pe stradă, în mall-uri, cafenele, mai puțin în online, acolo unde toți exultă în petreceri, locuri excentrice și fericire?

Ne lipsește curajul. Ar fi mai bine să cădem pradă tentațiilor, decât suspinelor. Dar noi, nu... știi, mi s-a zis de multe ori că o femeie trebuie să fie puternică. Sub diverse forme și definiții. Dar de ce și-ar refuza acea doză de sensibilitate care o face feminină? Iarăși și iarăși, de la capăt... până ajunge în intimitatea ce îi oferă siguranța de a fi ceea ce e ea, cu adevărat: un suflet cald, răvășit într-un trup prea firav pentru a fi lovit de-atâtea ori. Și-abia atunci... când lacrimile înlocuiesc zâmbetul, ne dăm seama că sunt momente pe care le-am vrea retrăite în clipe fulgerătoare de o intensitate ce nu ne-ar face să ne temperăm zbuciumul care a declanșat simțurile fiorilor ce nu de puține ori m-au luat strâns de mână și mi-au spus ̀ hai”, chiar dacă... ah, ce vremuri!

Așa suntem toți, de fapt. Ne e

teamă. De multe. Printre care, chiar de a renunța la măști. De multe ori m-am întrebat... oare dincolo de perfecțiunea ce ne inundă în fiecare zi monitoarele, care mai e viața noastră reală? Da, vorbesc de cea în care nu trebuie să zâmbești forțat doar pentru că vezi un bliț aprins și nu pentru că nu ai vrea, ci pentru că ai sufletul sfărmat în

Noi adunăm clipe. Alții, colecționează trupuri. La urma urmei, viața ne-o fac propriile decizii. Nu e timp de regrete, pentru că nu ai fi știut nimic dacă nu ai fi încercat. Ți-ai format bagajul. Cu mai multe sau mai puține kilograme, e tot ce ai acumulat până acum. Deschide-l... nu ai să te sperii. Sau... e dezordine. Știu. Așa e și viața ta de azi. E ca o oglindă. Nu te-ai schimbat. Doar te-ai amăgit că ai făcut-o... însă ești la fel de bulversată ca acum câțiva ani în care porneai la un drum pe care îl știai greșit, dar în care ai simțit că ai trăit.

Și ți-a plăcut... de asta l-ai continuat și până azi. Îți place, chiar dacă nu recunoști... iar cu fiecare nou început, o lacrimă se transformă într-un nou zâmbet de încredere. Ești o sumă de sentimente, la urma urmei...

ARTICOL DE: ALEXANDRA GUGIUMAN

DE MULTE ORI M-AM ÎNTREBAT... OARE DINCOLO DE PERFECȚIUNEA CE NE INUNDĂ ÎN FIECARE ZI MONITOARELE, CARE MAI E VIAȚA NOASTRĂ REALĂ?

Page 13: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 14: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL14 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

VINERI15 IANUARIE

19:00CÂNTĂREAȚA CHEALĂSALA TEATRU LA CUB

SÂMBĂTĂ16 IANUARIE

18.00TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE

ȘI TEATRU FĂRĂ DE MOARTESALA STUDIO TEOFIL VÂLCU

DUMINICĂ17 IANUARIE

19.00VIZITA BĂTRÂNEI DOAMNE

SALA MARE

MARȚI19 IANUARIE

19.30CUM AM DEVENIT STUPID

SALA UZINA CU TEATRU

JOI21 IANUARIE

19.00CÂNTĂREAȚA CHEALĂSALA TEATRU LA CUB

VINERI22 IANUARIE

19.30METAMORFOZA

SALA UZINA CU TEATRU

SÂMBĂTĂ23 IANUARIE

18.00IARNA DRAGOSTEI NOASTRESALA STUDIO TEOFIL VÂLCU

SÂMBĂTĂ23 IANUARIE

19.00FILUMENA MARTURANO SAU

DIVORȚ ÎN STIL ITALIANSALA MARE

DUMINICĂ24 IANUARIE

19.30ȘI ACUM

SALA UZINA CU TEATRU

PROGRAM OPERA ROMÂNĂ

VINERI15 IANUARIE

18.30GISELLE

SALA MARE TNI

JOI21 IANUARIE

18.30ELIXIRUL DRAGOSTEI

SALA MARE TNI

MIERCURI27 IANUARIE

18.30TOSCA

SALA MARE TNI

GISELLE „Vechimea spectacolului nu influențează impactul asupra spectatorului de astăzi. Giselle este un titlu care se va menține multe decenii de acum înainte în repertoriul instituției și din care fiecare generație are de învățat ceva nou.” Mihail M. Motovilov

Unde: Teatrul Național IașiCând: 15 ianuarie, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

EXPOZIȚIA LUNII IANUARIE @GRAND HOTEL TRAIAN

Galeria de Artă Grand Hotel

Traian vă întâmpină cu o expoziţie de artă decorativă, pictură şi arte textile ce reuneşte sub titlul „Emoţii” creaţiile artistelor Miruna Haşegan, Elena Şoltuz, Mădălina Vieriu, Cornelia

Brustureanu şi Ecaterina Mărghidan.

Lucrările cu tematici diverse surprind deopotrivă ipostaze contemporane ale sensibilităţii artistice dar şi ecouri din trecut.Unde:

Galeria de Artă Grand Hotel TraianCând: toată luna ianuarie

Page 15: ZN Iasi 15 ianurie 2016

15 CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

Unde: Teatrul Național IașiCând: 23 ianuarie, ora 18:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Acest spectacol este, de fapt,

o frumoasă poveste de iarnă pentru adulţi. Un spectacol care îţi cerne în suflet, precum o fantastică ninsoare, speranţa, credinţa şi dragostea! Ar mai avea un subtitlu metaforic – Insula Iubirii. Aici, în această Casă, domină

iubirea adevărată, cea care nu dispare odată cu trecerea anilor. Nimerind aici, dar deloc întâmplător, un om chinuit de singurătate şi angoase, se debarasează de tot ce este inutil şi obsedant, regăsindu-se pe sine însuşi, regăsind de

fapt Iubirea ! Altfel care ar fi scopul suprem al existenţei umane, dacă nu acest sentiment sublim ?!

E, dacă vreţi, o lungă epistolă teatrală către Moş Crăciun, deoarece evenimentele se petrec între minunatele sărbători de iarnă, Crăciun şi Revelion.

IARNA DRAGOSTEI NOASTRE

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

FILUMENA MARTURANO SAU DIVORȚ ÎN STIL ITALIAN

Scrisă de Eduardo De Filippo,

„Filumena Marturano” este povestea unei femei de moravuri uşoare ce se îndrăgosteşte de unul dintre bărbaţii care o vizitează. Ajunge în casa lui Domenico Soriano şi timp de 25 de ani îi este concubină.

Povestea celor doi nu are nimic cu marile istorii de dragoste romantice. El continuă să iasă cu alte femei, lucru pe care îl recunoaşte deschis: „Îmi plac femeile” şi nici ea nu reprezintă prototipul femeii îndrăgostite şi supuse, deşi a avut întotdeauna grijă de bărbatul ei.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 23 ianuarie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

METAMORFOZA

Lumea este un teatru sinistru în care toţi primim un rol. Rolul nostru se numeşte Om. Acest rol e simplu. Trebuie să înveţi vreo 15 ani să-ţi înfrângi instinctele, să zici Da, atunci când toţi porii tăi respiră Nu, să stai apoi ne-clintit într-un birou minuscul vreo 12 ore în fiecare zi...

Unde: Teatrul Național IașiCând: 15 decembrie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 16: ZN Iasi 15 ianurie 2016

16 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

VIZITA BĂTRÂ-NEI DOAMNEI

Claire Zachanassian, „bătrâna doamnă”, se întoarce în orăşelul în care tânăra a suferit o cruntă nedreptate, ca să îşi cumpere dreptatea. Bătrâna oferă un miliard orăşelului ei, cu condiţia ca acela care a fost pricina suferinţelor ei, Ill, logodnicul trădător, să fie ucis.

Unde: Teatrul NaționalCând: 20 decembrie, ora 16:00

ȘI ACUM

Și acum vorbește despre povești comunicante. despre neputință în forme multiple. Despre violențe subtile, violențe insidioase și violențe acute. E un spectacol despre ceea ce trăiește și lucrează în noi. Și acum e un fel de a spune The end is the beginning is the end.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 24 ianuarie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

TOSCA

Viziunea regizorală asupra

spectacolului de la Opera ieșeană, montat în 2011, este una inedită, după ce Ognian Draganoff a montat Tosca la Opera Națională Macedonia, în 2004, precum și la Opera Națională Timișoara, în 2007. “Am abordat

acest spectacol din prisma experienței mele. Nu este un spectacol modern, nu îmi place termenul, cred că este mai curând clasic. Este însă mai agresiv și am vrut să exprime peisajul dominat de exhibiționism de la Palatul Farnese” a spus regizorul.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 27 ianuarie, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

O SCRISOARE PIERDUTĂ

„Din 1974 până astăzi, am pus în

scenă Scrisoarea... de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu

realităţile contemporane. Geniul lui Caragiale a surprins şi imortalizat tipologii comportamentale şi trăsături esenţiale ale celor care trăiesc în acest spaţiu geografic, ci şi obsesiile vremii lui care s-au perpetuat vreme de 130 de ani.” Mircea Cornişteanu, regizor

Unde: Teatrul Național IașiCând: 26 ianuarie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 17: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

17

Nu știu dacă ați apucat să vă dezmeticiți bine după sărbători, așa că mă gândeam că un fel de basm este exact ce vă trebuie. Pff, un fantasy am vrut să spun. “Un fel de basm” este chiar numele cărții despre care vreau să vă povestesc, scrisă de Graham Joyce.

Un fel de basm este o carte despre Tara Martin, o adolescentă care la șaisprezece ani dispare în pădurea de lângă casă,

UNII OAMENI TE HRĂNESC CU DRAGOSTE, IAR ALȚII TE IU-BESC CU HRANĂ

lăsându-i pe toți convinși că i s-a întâmplat ceva îngrozitor, ba mai mult, că prietenul ei, Richie este responsabilul. Ea apare douăzeci de ani mai târziu, în dimineața de Crăciun, convinsă că au trecut doar șase luni și aducând drept explicație o poveste incredibilă: a plecat împreună cu un bărbat pe un cal și a ajuns pe un alt tărâm.

Dar aceasta este doar momeala. Un fel de basm nu este, de fapt, despre lumea zânelor, este despre lumea aceasta, reală și obișnuită, despre familie și relațiile din interiorul ei, o carte despre prietenie și trădarea ei, despre emoții intense și dificultățile de a le gestiona. O carte despre cât de mult tânjim după povești, dar mai mult tânjim după a da experiențelor noastre un

sens, despre câtă nevoie avem de ceva în care să credem.

Încerc să înțeleg de ce cartea asta micuță mi s-a băgat pe sub piele din primele zece pagini și cred că este vorba despre felul în care Joyce ia o singură întâmplare și o studiază din unghiuri diferite (prin ochii personajelor din viața Tarei: Peter, fratele, părinții lor, Vivian Underwood – psihiatrul care încearcă să găsească o explicație rațională pentru povestea ei, etc.). Dar și mai mult cred că este vorba despre cât de credibil reușește să construiască povestea, cât de asemănător am reacționa dacă Tara ar fi sora noastră, pacienta noastră, dacă am fi noi.

„Iată ce vreau să spun: cunoști o persoană, te gândești la ea. Te schimbi deja din cauza felului în care te gândești la ea. O întâlnești din nou, te gândești iar la ea. Și tot așa. Te schimbi chiar acum, în fața ochilor mei.”.ARTICOL DE:

IRINA ȘUBREDU

BESC CU HRANĂ

Page 18: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

18

A fost Google Glass, s-a lansat Oculus Rift,

Playstation are Morpheus, iar acum Microsoft a intrat pe piața realității virtuale/augmentate cu… HoloLens.

CU CE E DIFERIT?

Microsoft HoloLens vine cu o noua abordare în ceea ce privește interacțiunea cu obiectele din jurul nostru. Practic, oferă posibilitatea de a simula proiectarea imaginilor virtuale pe diverse suprafețe (masă, perete etc) sau ca și cum ar fi în fața ta (gândiți-vă la un amestec între interfețele pe

care le vede Tony Stark în Iron Man și hologramele transmise de R2D2 în Star Wars). Ecranul HoloLens este făcut astfel încât tu să vezi aceste imagini, dar în același timp să rămâi conștient de mediul tău înconjurător (nu e realitate virtuală 100%, ci mai mult augmented reality bazată pe holograme, și e mai bine așa).

FUNCȚIONALITĂȚI

HoloLens a fost proiectat pentru a fi folosit fără fire sau alte cabluri externe. Imaginile sunt afișate cu ajutorul ecranului extern, iar detectarea mediului în care te afli prin intermediul senzorilor. Pe lângă suportul ajustabil pentru cap, HoloLens vine și cu boxe incorporate pentru o experiență cât mai imersivă.

Dacă în continuare te întrebi la ce e bun HoloLens, câteva exemple te vor lumina și mai mult, el fiind gândit pentru comunicare, productivitate și entertainment. Scenariile arătate până acum de către echipa de la Microsoft au cuprins repararea colaborativă a unei motociclete, interacțiunea cu un roboțel animat, maparea unui întreg castel făcut din blocuri Minecraft sau, favoritul

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

meu, invadarea sufrageriei tale de către monstruleți care ies din perețe, iar tu trebuie să-i împuști. Recomand neapărat să cauți demo-urile pe Youtube. Sunt bestiale.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI

Momentan, doar programatorii din Statele Unite și Canada pot aplica pentru a putea cumpăra kit-ul de dezvoltare. Prețul este destul de piperat, dar complet justificat după părerea mea, având în vedere tehnologia din spate. Așa că pregătește pușculița, pentru că 3000 USD nu-s ușor de strânși.

MICROSOFT HOLOLENS

Page 19: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

19

Page 20: ZN Iasi 15 ianurie 2016

20 CITY FILMS CINEMATECA

20

EX MACHINA

Da, acesta este un film despre viitor,

unul din acelea la care eu nu mă duc de bună voie, doar dacă se întâmplă (foarte rar) să mă incite ceva încă din poster și să mă facă să îmi doresc să aflu mai multe despre el.

Și, spre marea mea surprindere, acesta este mai mult decât un SF și mai mult decât un film cu roboți.

Ex Machina este o călătorie pe care știm cu toții că o vom face, o dramă emoționantă ne-patetică și un thriller criminal de savuros, ce ridică semne de întrebare la care nu vrem să răspundem chiar acum. Poate într-o sută de ani. Sau poate chiar mâine.

Nathan, un cercetător ciudat, reușește să demonstreze că forma de inteligență artificială pe care a creat-o este capabilă de emoții și sentimente, atunci omenirea va avea parte de o magnifică descoperire. Dar pentru asta are nevie de un cobai: Caleb, un tânăr care crede că a câștigat o săptămînă într-o regiune izolată și unde va descoperi ceva uluitor. Aici o va întâlni pe Ava, un adevărat A.I, care se comportă atât de uman, încât va reuși să le demonstreze celor doi că este capabilă de mult mai mult decât credeau la început.

ARTICOL DE: ADRIANA ZĂVOI

Pe scurt, Ex Machina este un surprinzător și frumos debut al regizorului Alex Garland, care promite o evoluție bună. Spre deosebire de alte filme cu A.I sau roboți sau oricum vreți să îi numiți, aici avem de-a face cu un contur emoțional, o posibilitate de a găsi suflu uman, ceea ce face filmul mult mai intens. Iminentul pericol și tensiunea adaugată prin muzică și elemente surpriză transformă Ex Machina dintr-un soft experiment într-un hard thriller, care ne ține în suspans până la final, fără să ne amenințe retina cu scene inutile, sexualizate sau ultra tehnologizate.

Dar destul despre Ex Machina. Vă las să îl savurați și să îl măcinați, să vă întrebați și să călătoriți, iar dacă de data asta am mers în viitor, pentru data viitoare vă propun să ne întoarcem în trecut, atunci când eram rebeli, adolescenți și visători, cu debutul lui Xavier Dolan și al său I Killed My Mother. Până atunci, vă doresc vizionare tresăritoare!

„Dacă mâine Google sau Apple declară că au inventat o Ava vom fi surprinși, dar nu foarte surprinși”.

Regizor: Alex GarlandAn: 2015

Page 21: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

21

Page 22: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

22

Page 23: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

23

Page 24: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

2424

Titlul original: THE HATEFUL EIGHT

Regie: Quentin TarantinoCu: Kurt Russell, Samu-el L. Jackson, Walton Goggins, Jennifer Jason LeighGen: western, thrillerDurata: 167 minPremiera: 15 ianuarie 2016Distribuit de Forum Film România

AL OPTULEA FILM AL LUI TARANTINO ADUCE 8 ACTORI DE EXCEPȚIE PE MARELE ECRAN

CEI 8 ODIOȘI

Acțiunea din noul western al cineastului Quentin Tarantino

se petrece în Wisconsin, în anii de după

terminarea Războiului Civil. În timpul

unei furtuni de zăpadă 8 personaje

misterioase și odioase rămân blocate

într-o staţie de diligențe. Treptat

destinaţia Red Rock ajunge să fie

foarte îndepărtată. Cei 8 odioși se vor

înfrunta, pe viață și pe moarte!

După Django Unchained/Django

dezlănțuit (2012), Tarantino și-a pus

amprenta asupra unui film sângeros

și întunecat. The Hateful Eight este

filmat pe peliculă în Ultra Panavision

70, glorioasa metodă din anii 50-60.

Acesta este al unsprezecelea film cu

această tehnică, cu care nu s-a mai

filmat din 1964.

Muzica filmului este semnată de Ennio

Morricone, în vârstă de 87 de ani.

Cei 8 odioși sunt interpretați de: Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Walt Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern.

24

Quentin Tarantino nu a mai vrut să facă filmul după ce scenariul a fost publicat pe internet. Ulterior a făcut o lectură publică a scenariului și s-a răzgândit după ce toată lumea a insistat ca filmul să fie realizat. Condiția lui Tarantino a fost ca filmarea să fie făcută pe peliculă.

Page 25: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

26

Titlul original: THE REVENANT

Regie: Alejandro González Iñárritu Cu: Will Poulter, Tom Hardy, Paul Anderson, Leonardo DiCaprio, Domhnall GleesonGen: aventură, dramă Durata: 151 minutePremiera: 22 ianuarie Distribuit de Odeon Cineplex

O POVESTE DESPRE SUPRAVIEȚUIRE, ÎN REGIA LUI ALEJANDRO G. IÑÁRRITU

THE REVENANT: LEGENDA LUI HUGH GLASS

În timpul unei expediții în sălbăticie,

legendarul explorator Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) este sfârtecat brutal de un urs, apoi abandonat de membrii propriei echipe de vânători. Acesta începe o călătorie de 200 de mile prin vestul vast și neîmblânzit în căutarea celui care l-a trădat: John Fitzgerald (Tom Hardy). Ceea ce începe ca o sete de răzbunare devine o saga eroică către casă și către izbăvire.

Filmând în exterior, numai la lumină naturală, în Canada și Argentina, în zăpadă, vânt și adesea la mare altitudine, distribuția și echipa filmului s-a confruntat cu același pericole și condiții ca și cele ale oamenilor din regiunea Dakota de Sud din anul 1823.

Cu o acțiune ce se petrece în America anului 1823, filmul explorează transformarea omului în căutarea supraviețuirii.„De cinci ani visez la acest proiect,” spune Iñárritu. „Este o poveste intensă, emoțională care se

petrece într-un decor superb, de poveste, care explorează viețile vânătorilor care au crescut spiritual chiar dacă au suferit foarte mult fizic. Am îndurat condiții fizice și tehnice dificile pentru a scoate toate emoțiile din această aventură incredibilă.”

Titlul original: CREED

Regie: Ryan CooglerCu: Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. JordanGen: Dramă, SportDurata: 134 minutePremiera: 1 Ianuarie 2016 Distribuit de Forum Film România

ROCKY REVINE PE MARELE ECRAN ÎN IPOSTAZA DE ANTRENOR

CREED

Filmul Creed spune povestea lui Adonis

Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului în ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajunge sub tutela bărânului Rocky, deşi acceptă cu greu să îl aibă ca mentor. Începe antrenamentul, iar Adonis are și prima șansă la titlu. Întrebarea este dacă va reuși acesta să își descopere nu doar aptitudinile ci și inima de luptător până în momentul în care va intra în ring?

Ryan Coogler regizează filmul, iar scenariul este scris împreună cu Aaron Covington.

Un mare luptător spunea odată: „Nu e despre cât de tare poți lovi, e despre cât de tare poți fi lovit și tot să mergi mai departe.” – Adonis Johnson.

: „Când Ryan a venit cu ideea să facem acest film am crezut că e incredibil ca un regizor atât de tânăr să fiea atât de capitivat de ceea ce am făcut noi în filmele Rocky. Recunosc. Am fost intrigat”, a spus Sylvester Stallone.

Page 27: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FILMS PREMIERE

27

Page 28: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 29: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 30: ZN Iasi 15 ianurie 2016

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Te bucuri de respect și de recunoaștere și este posibil să primești un premiu, să fii avansat sau să-ți atingi un obiectiv ambițios. Sfatul nostru este să-ți pregătești hainele de gală, să-ți lustruiești pantofii și să fii în permanență pregătit să o primești pe Oprah la tine în casă!

Această luna va fi una complicată pentru tine: probleme de comunicare, bătăi de cap cu documentele, cu telefoanele, cu calculatoarele sau cu alte obiecte de birotică, riscul de a face evaluări eronate ori de a te confrunta cu amânări sau întârzieri. Însă următoarele luni vor fi minunate. Garantat!

Preocupările financiare sunt foarte accentuate: cauți soluții pentru creșterea veniturilor, te gândești la posibile afaceri, simți imboldul de a cumpăra sau de a vinde. Oriunde te-ai întoarce, vezi posibile șanse de business, de a câștiga ceva. Ai grijă ce vinzi în această perioadă, da?

Luna ianuarie îi îndeamnă pe Tauri la aprofundarea unor cunoștinte, la redactarea sau publicarea unor lucrări, la intreprinderea unor demersuri cu caracter cultural, educativ sau juridic ori, pur și simplu, la perfecționare profesională. La tot pasul, dai peste succes, lauri și ovații.

Urmează o perioadă activă financiar, în care te vei mobiliza pentru a câștiga mai bine, vei face tranzacții mai multe sau mai importante decât de obicei sau va trebui să rezolvi diverse probleme de natură materială. Ești în permanență în priză și asta o să înceapă să-ți placă.

Primele două decade din ianuarie 2016 sunt favorabile succesului profesional. Muncești mai mult, iar profesia și serviciul devin prioritare. Totuși, te sfătuim să nu neglijezi și alte părți ale vieții tale, precum dragostea sau sănătatea. În următoarele luni, s-ar putea să-ți lipsească.

Gemenii se bucură de o energie și o motivare care pot contribui la creșterea eficienței, la soluționarea unor probleme și chiar la atingerea unor obiective profesionale care au de-a face cu un ideal sau cu un talent. Dacă simți că poți oferi din energia ta, te așteptăm cu drag la noi!

Urmează o perioada activă financiar, în care te vei mobiliza pentru a câștiga mai bine, vei face tranzacții mai multe decât de obicei sau va trebui să rezolvi diverse probleme de natură materială. După ce le vei rezolva pe toate și vei deveni un om înstărit, să nu uiți de noi, celelalte zodii!

Activitățile de grup îți sunt prielnice în această perioadă. Ești sociabil și în centrul atenției, lumea pare să te asculte, să-ți ceară sfaturile, să-și dorească să lucreze alături de tine. Profită de această perioadă pentru a cunoaște noi oameni și - cine știe - pentru a începe să construiești ceva împreună cu ei.

În această perioadă, ambianța de lucru este mai destinsă, mai confortabilă, sarcinile sunt mai ușoare sau pot fi îndeplinite fără eforturi deosebite. Profită de acest avantaj pe care astrele ți-l oferă și fă în avans o parte din muncă. Nu se știe niciodată ce poate apărea în celelalte luni.

Luna ianuarie favorizează mai ales preocupările intelectuale sau pe cele care au de-a face cu informația, comunicarea și drumurile. În ceea ce privește banii, astrele îți aduc mici șanse, câștiguri suplimentare și alte avantaje, dar nu te ajută să păstrezi ceea ce obții. De asta trebuie să te ocupi tu.

Farmecul personal, relațiile sociale, diplomația și șansa contribuie generos la succesul tău din această perioadă și chiar din acest an. Acordă-le toată atenția și ai grijă cu cine te asociezi, fii atent și la sănătatea ta și toate vor merge ca pe roate. 2016 este anul tău!

ZODIILE ȘI PREVIZIUNILE PENTRU 2016TOATĂ LUMEA ÎȘI FACE PLANURI LA ÎNCEPUT DE AN, DAR E POSIBIL CA ASTRELE SĂ AIBĂ ALTE PLANURI CU NOI.

HOROSCOP30 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă hor

osco

p20

.com

Page 31: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 32: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

32 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

32

O alternativă chic la fularele groase de iarnă şi

la eșarfele de care probabil deja te-ai cam plictisit, rămâne gulerul din blană artificială. Gulerul din blană artificială îți ține de cald și conferă în același timp ținutei tale un aspect sofisticat.

GULERUL DE BLANĂ ACCESORIUL MUST HAVE AL IERNII!

Gulerul de blană aplicat peste orice haină este și mult mai practic față de o haină cu guler de blană inclus deoarece poate fi adaptat și purtat în mai multe stiluri. Asta ne încurajează și marile case de modă să facem, să investim în piese detașabile, de mari dimensiuni, pe care să le purtăm nu doar în stil clasic, pe după gât, ci și pe un singur umăr prinse cu o curea în talie.

Poţi ataşa acest accesoriu atât la cardiganuri, bluze sau pulovere de iarnă, cât şi la paltoane sau jachete din piele. Astfel, gulerul de blană poate fi purtat nu doar iarna, ci şi primăvara sau toamna.

TIPS & TRICKS

• P oartă gulere de blană circulare la hainele mai sport și gulere lungi pentru ținutele casual sau elegante;

• Pentru ținutele office, optează pentru nuanțe neutre (alb, gri, nude) care vor da un aer sofisticat ținutei fără a atrage prea mult atenția;

• Combină gulerul de blană la o rochie de seară pentru un look sofisicat!

OUTFIT-URILE ALL BLACK SUNT LA ÎNDEMÂNA ORICUI, MAI ALES ACUM ÎN SEZONUL RECE, CÂND AVEM TENDINŢA DE A PURTA CULORI ÎNCHISE.

ARTICOL DE: CATERINA RĂŢOI

Page 33: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

33

Page 34: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34

PROMOȚIE DE PÂNĂ LA 50% LA ÎNTREAGA COLECȚIE SEROUSSI DE TOAMNĂ-IARNĂ

Pentru ca a început sezonul reducerilor,

v-am pregătit în magazinul SEROUSSI din Iași toate modelele de costume, sacouri, veste și paltoane cu design complet nou, dezvoltate de către designerul nostru din Suedia, toate acestea cu un discount de până la 50%.

Marca Seroussi este asociată deja cu costumul bărbătesc elegant, dar în acest sezon am pus accent și am dezvoltat și gama de produse casual. Veți găsi în magazinul SEROUSSI din Iași multe sacouri și pantaloni din țesături 100% bumbac sau în amestec cu elastan (pentru confort) sau cu lână. Paleta largă de culori a modelelor tinerești croite pe tipare SLIM se îmbină armonios și cu eleganța clasică.

www.seroussi.ro/en

DE CE SĂ ALEGI UNPRODUS SEROUSSI?

Seroussi este un brand care a ales să consolideze continuu parteneriatul în soluționarea dorințelor și cerințelor bărbatului tânăr modern, dar și ale celui cu gusturi clasice. De la un sezon la altul, de la iarnă la vară, de la un outfit sport sau casual, până la cea mai elegantă îmbrăcăminte de gală, oferim clienților noștri o varietate mare de produse de îmbrăcăminte pentru fiecare ocazie.

Numele de marcă SEROUSSI cuprinde în sine atât calitatea materialelor de bază și auxiliare, alese cu mare grijă de întreaga echipă din spatele brandului, cât și calitatea execuției. Tiparele folosite la confecționarea produselor Seroussi sunt noi și conforme cu cerințele clienților noștri.

Un alt mare atu al mărcii este că produsele Seroussi sunt confecționate în trei grupe de mărimi sau talii: Lung, Regular și Scurt, astfel venind în întâmpinarea greutății clienților de a cumpăra un costum care să le vină perfect și în care să se simtă mai mult decât bine.

Nu în ultimul rând, marca Seroussi a ales să producă unele costume în sistem Mix & Match, astfel ca și acei clienți care poartă mărimi diferite la sacoul și pantalonii costumului să poată să își aleagă un outfit perfect.

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

Magazinul SEROUSSI Iași vă așteaptă cu o promoție de până la 50% la întreaga colecție de toamnă-iarnă.

Page 35: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 36: ZN Iasi 15 ianurie 2016

Recomand cu căldura acest retras restaurant din zona Copou pentru o seară în oras!

CITY FOOD GASTRONOMIE

36

TE INVIT LA PRÂNZ LA DOPO POCO TRATTORIA

Am trecut de multe ori pe lângă el, dar de

puține ori am intrat. Cel mai mult m-a atras în timpul verii, atunci când bogăția verdeții de pe terasă parcă mă îmbia să mă așez și să beau ceva rece. Habar n-am de ce nu am făcut-o.

Dar, de curând am intrat și am rămas fascinată de decorul de poveste. Și de mâncare, bineînțeles.

LOCUL PERFECT PENTRU A LUA PRÂNZUL

Prima oară când am trecut pragul Dopo Poco Trattoria a fost pentru a lua prânzul alături de o prietenă. Iar apoi am revenit tot în această parte a zilei. Mi se pare unul dintre cele mai bune locuri pentru a mânca ceva delicios la prânz, care să-ți aducă energia necesară pentru a-ți continua ziua.Încearcă orice sortiment de pizzaAvând specific italian, bucătarii Dopo Poco Trattoria respectă întru totul rețele originale de pizza, punând la dispoziția pofticioșilor o gamă largă de sortimente, pentru orice gusturi.

Eu am ales pizza pollo pentru că mă dau în vânt după îmbinarea gustului de piept de pui cu cel al baconului ușor crocant, însă mi-am propus să mai încerc și pizza capriciosa și quatro stagioni.

DESIGN SICILIAN INOVATIVInteriorul este amenajat cu foarte mult bun gust, urmărind caracteristicile design-ului sicilian. Mobilierul atent ales, tablourile excepționale și superba oglină cu scrin îți vor atrage imediat atenția și te vor cuceri. Atmosfera intimă, muzica în surdină și servirea impecabilă te vor îndemna să mai revii. Cel puțin, așa a fost în cazul meu.

MENIU BOGAT, PENTRU TOATE GUSTURILE

Meniul de la Dopo Poco Trattoria acoperă o gamă largă de preparate pentru orice moment al zilei. De la mic dejunuri savuroase, la prânzuri consistente și până la cine sănătoase - toate apar în filele meniului.

Restaurantul este cu specific italian, ceea ce spune multe. Întotdeauna mi-a plăcut delicioasa mâncare italiană, cu mirodeniile și îmbinările de ingrediente și gusturi.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

DOPO POCO TRATTORIA ESTE UN RESTAURANT DE POVESTE ÎN CARE TU EȘTI PERSONAJUL PRINCIPAL.

Utile: www.dopopocotrattoria.ro

Page 37: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

37 CITY FOODGASTRONOMIE

37

Page 38: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

CE MÂNCĂM DUPĂ SĂRBĂTORI?

Deși sărbătorile de iarnă sunt, de obicei,

caracterizate și prin cantitatea de mâncăruri grase, dulci și, în general, „grele” pe care le consumăm, asta nu înseamnă că, odată cu venirea noului an, nu mai ieșim nicăieri în afară de sală. Dimpotrivă, a ieși din casă, a te vedea cu prietenii și chiar a mânca ceva bun sunt activități recomandate.

Din fericire, în orașul nostru există o multitudine de locuri ce te întâmpină cu mâncare bună cu puține calorii.

mai conține și ciupercuțe, roșii, mozarella și crutoane.

De obicei, se spune că nu te poți sătura cu o salată sau că aceasta nu este decât o completare a meniului principal. Totuși, salata de la Podu Verde este suficient de bogată în ingrediente, încât să îți ofere o cină copioasă și sănătoasă.

PAELLA CU FRUCTE DE MARE LA MICUL BURGEZ

Pentru a avea o dietă echilibrată, specialiștii recomandă să introducem în meniul zilnic pește și fructe de mare. Deși în România nu sunt atât de populare, fructele de mare prezintă multiple beneficii pentru sănătate.

La Micul Burghez, acestea se îmbină armonios cu orezul pregătit cu mirodenii speficice, rezultând o paella delicioasă, cu iz spaniol.

CLĂTITE CU CIUPERCI LA CUIB

Da, sunt un mare fan al atmosferei și mâncării de la CUIB. Fiind un loc în care nu se gătește cu carne, o mare parte din sursa „greutății” preparatelor este eliminată. În plus, mâncărurile sunt atât de gustoase, încât, oricât de carnivor ai fi, nu simți deloc lipsa acestui ingredient.

De la CUIB îți recomand clătitele cu ciuperci servite cu salată de sfeclă cu hrean. Sunt delicioase și sățioase. La final, dacă vrei, poți să încerci și o felie de cheescake cu roșcove.

SALATĂ DE PUI LA PODU VERDE

În această perioadă, nutriționiștii recomandă consumul de legume iar frunzele de salată sunt foarte eficiente în detoxifiere. De aceea, te încurajez să încerci salata de pui de la Podu Verde. Pe lângă puiul proaspăt la grătar,

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

DUPĂ CÂTEVA ZILE PLINE DE BUCATE TRADIŢIONALE, ORGANISMUL ARE NEVOIE DE MÂNCĂRURI UȘOARE. UNDE LE GĂSIM ÎN IAȘI?

38

Page 39: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

39

Page 40: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

4040

CURSURI SĂP-TĂMÂNALE DE ÎNVĂȚARE A MERSULUI PE BICICLETĂ

2016 este al treilea an în care ProBike-Addiction desfășoară cursurile de învățat mersul pe bicicletă în parteneriat cu Deca-thlon. Nu este nevoie să veniți cu bicicleta proprie. Se pun la dispoziție biciclete potrivite, în funcție de înălțimea și greutatea fiecărui cursant.

Unde: Sala de sport DecathlonCând: în fiecare miercuri, de la 18:00 și 19:30Utile: Taxă - 30 lei/ședință

EXPOZIȚIA TEMPORARĂ „MINITEH-NICUS”

Sunt etalate peste 30

de piese de mici dimensiuni ce aparţin domeniilor: înregistrarea şi redarea sunetului (mini simfonioane, mini patefoane şi albume cu mecanism muzical); orologerie ( ceasuri

Unde: Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”Când: până pe 17 ianuarie

de buzunar, de voiaj); tehnică fotografică (mini aparate de fotografiat, exponometre); telecomunicaţii (calculatoare mecanice portabile, radiouri cu tranzistori), obiecte de uz personal şi aparatură casnică (binocluri, cântar pentru bijuterii, mini maşină de cusut, fiare de călcat, trusă de călătorie ş.a.).

Page 41: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 42: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

42

După succesul edițiilor

precedente și numărul impresionant de vizitatori, cel mai important eveniment de profil din zona Moldovei, Târgul de Nunți Ghid Mariaj a ajuns la ediția a VIII-a.

Vă așteaptă oferte de la diverși participanți:

case de modă sau importatori de rochii, încălțăminte de ocazie, minunate bijuterii și accesorii, realizatori de invitații și mărturii, servicii foto-video și audio, decorațiuni, torturi, firme de închiriat limuzine, servicii de hair style, beauty și make-up, porumbei, sculpturi

în gheață etc. Tot aici, veți găsi și ofertele celor mai importante săli de nunți din Iași.

Printre firmele participante ne mândrim cu branduri de rochii de mireasă celebre, designeri respectați și case de modă renumite.

TÂRGUL DE NUNŢI GHID MARIAJ

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Unde: Sala PolivalentăCând: 12-14 februarie, ora 10:00

Page 43: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 44: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

EXPOZIȚIE CONCURS „FEERIE DE CRĂCIUN”

Expoziția se adresează

exclusiv artiștilor plastici profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici - Fi-liala Iași și studenților masteranzi din cadrul universităților de pro-fil, care sunt invitați să participe cu lucrări de artă – instalații, ce vor

Când: până pe 30 ianuarieUnde: Muzeul Unirii

fi expuse într-un cadru feeric, specific Crăciunului, creat special pentru această ocazie în parcul Muzeului Unirii.

Creațiile artiștilor plastici participanți vor fi jurizateși premiate prin acordarea unui premiu de excelență pentru cea mai reprezentativă lucrare.

Unde: Hotel Traian, sala Ion CreangăCând: 19 ianuarie, ora 18:00

SPEAKERS CLUB ENGLISH IAȘI #1

În luna ianuarie, Speakers Club te in-vită la prima ședință de discursuri în limba engleză. Invitat spe-cial: Răzvan Gavrilaș, fondator Cognitive SEO, una dintre cele mai dinamice companii din Europa Centrală.

Page 45: ZN Iasi 15 ianurie 2016
Page 46: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

46

COCKTAIL DE BUSINESS NETWORKING

Te invităm sa testezi o modalitate efici-entă prin care îți poți crește rețeaua de contacte în afaceri! Networkingul este puntea de legătura între tine, afacerea ta și succes. Se spune că dacă o persoană are de ales între a cumpara un produs identic, va alege întotdeauna să cum-pere de la un prieten.

Când: 27 ianuarie, ora 18:00Unde: Grand Hotel Traian

DE LA OBIECTIV LA REZULTAT

Workshop de implementare

susținut de Andy Szekely.

Unii oameni citesc cărți și au impresia că, dacă le-au citit, e ca și cum ar fi realizat ce scrie în ele. Alții ascultă materiale audio și cred că asta

Când: 14 ianuarieUnde: se va anunța

îi face, automat, mai buni. Alții merg la seminarii în care li se toarnă în cap tone de informație. Secretul nu este, însă, DOAR să studiezi non-stop, ci să ȘI implementezi non-stop, iar această implementare poate începe din secunda în care ai aflat informația respectivă.

Page 47: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

47

Page 48: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

48

ȘCOALA DE REIKI LA IAȘI

„Sunt interesat din adolescenţă de practicile orientale, în spe-cial de metode de prevenire şi trata-ment. Am studiat diverse forme de yoga, masaj, shi-atsu şi alte terapii care folosesc palmele”, Mihai Albu - psihote-rapeut, maestru Reiki, terapeut Phronetik.

Când: 13-14 februarieUnde: se va anunțaUtile: [email protected], 0744234862

SEMIMARA-TON IAȘI 2016

Notați data de 24 aprilie în

calendare! Asta pentru că atunci vă invităm la Iași pentru a lua startul de lângă Palatul Culturii la a două ediție a Semimaraton Iași.

Indiferent că ești un alergător începător sau deja cu mai

Când: 24 aprilieUnde: se va anunța

multe curse în picioare, noi avem o cursă pentru tine: Semimaraton individual, Semimaraton ștafetă 4x5km, Cros 10km, Cros popular 2.5 km, Cursa copiilor.

Mai multe detalii în curând!

Page 49: ZN Iasi 15 ianurie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

49

Page 50: ZN Iasi 15 ianurie 2016

IAȘI 15 - 28 IANUARIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

50

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 1 (309), 15 - 28 ianuarie 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

FIREWORKS IN IAȘI

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Account Manager: George Marius

0749.777.009 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.930

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0753.097.287

CREDITE FOTO:DIANA CHIRILĂ

Page 51: ZN Iasi 15 ianurie 2016

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Adriana este o cinefilă pasionată de filmele europene și asiatice, care crede că s-a născut într-o epocă greșită. Recent s-a îndrăgostit de tatuaje și de Olanda, iar de acolo vă transmite gînduri pline de scene premiate la Cannes.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

ALEXANDRA GUGIUMAN

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ADRIANA ZĂVOI

IRINA ȘUBREDU

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Page 52: ZN Iasi 15 ianurie 2016

Recommended