Home >Documents >Ziua Cargo - numarul 58 , noiembrie 2013

Ziua Cargo - numarul 58 , noiembrie 2013

Date post:21-Jan-2016
Category:
View:163 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Description:
Grup de lucru pentru furturile din camioane in mersAfla din numarul de noiembrie al revistei Ziua Cargo despre constituirea de catre TAPA a unui grup de lucru pentru furturile din camioane in mers. Informeaza-te despre evolutia parcului de autovehicule destinate transportului de marfa si despre competitia „Romanian Transport Company of the Year“, castigata anul acesta de catre compania Dianthus.Citeste concluziile barometrului pentru piata de transport si logistica si afla cate firme straine a controlat ISCTR in acest an. Afla cum se trateaza insolventa si masoara-ti cunostintele de logistica participand la concurs. Citeste despre primul drive-test cu noua gama de constructii a Renault Trucks si despre ofertele pentru autostrada Sebes-Turda. Afla despre autobuzul electric testat la Timisoara si despre atribuirea traseelor judetene ce demareaza pe 25 noiembrie.
Transcript:
 • noiembrie 2013....................................................................................................................

  ED

  ITO

  RIA

  L

  3

  Editor General

  Meda Borcescu

  [email protected]

  Director Publicitate

  Violeta Burlacu

  [email protected]

  Tel.: 0726.910.277

  Redactor {ef

  Radu Borcescu

  [email protected]\n Juriul Interna]ional

  Corespondent interna]ional

  Raluca Mih`ilescu

  [email protected]

  Redactori

  Magda Severin

  [email protected]

  Alexandru Stoian

  [email protected]

  Secretar Generalde Redac]ie

  Cristina Tobescu

  [email protected]

  FOTO-VIDEO:

  Jean-Mihai Plu

  DTP [i PRE-PRESS

  Top ORush Graphic Design

  Art Director

  Adrian Baltag

  Tipar executatla Everest 2001

  Revist` editat` deZC Trans Logistics Media

  Adresa redac]iei:

  Bdul Timi[oara nr. 92,

  Sector 6, Bucure[ti

  Tel.: 021.444.00.96

  Fax: 031.814.63.86

  www.ziuacargo.ro

  ISSN 2069 - 069X

  A nunarea ultimelor taxecu impact direct asupracosturilor nregistratede ctre operatorii detrans port a strnit in -

  dig narea ntregului sector. Un pro -test naional este n curs de orga -nizare, fiind programat pentrun ceputul lunii decembrie.

  Va avea loc acest protest? Saupoate autoritile vor gsi din nouargumente i promisiuni suficientepentru a-i asigura linitea? Saupoate chiar transportatorii sunt ceicare i doresc ca un eventual pro -test s nu se materializeze i pre -fer mai bine s fie minii frumos?

  Sunt persoane care considerc, la ora actual, avem cel maislab Guvern de dup 1989. nstransportul nu are culoare politici este normal s fie aa. Neateptam ns ca, mcar atuncicnd este susinut de o majoritatede peste 70%, un Guvern s iamsuri reale de stimulare a cre -terii economice. Nu cred c mri -rea taxelor este marea problem,ci momentul i modul n care seface acest lucru. O nou tax ncarburani destinat investiiilorn infrastructur - cine mai poatecrede aa ceva dup attea alteiniiative similare, ce au fostpuse n practic n trecut...? Lumeaa pltit fr a putea urmri des -tinaia final a banilor.

  Corelarea nivelului accizelorcu inflaia, doar pentru c astfel,anul viitor, se pot percepe accizemai mari este un alt motiv de su -prare pentru cei care se ateptauca, dimpotriv, n 2014, s avemaccize mai mici.

  Este de prisos s comentmefectul acestor msuri - n modevident vor duce la o cretere anumrului de firme ce intr ninsolven.

  Sigur, ca de fiecare dat, trans -portatorii vor ncerca s plasezecosturile suplimentare n tarife,ns experiena a demonstrat cacest lucru nu se poate face nntregime. n plus, lund n consi -de rare timpul necesar renegocie -rilor de tarife, precum i termenelede plat, n general mari, noile taxevor avea ca prim efect o presiunesuplimentar consistent asupracash-flow-ului firmelor de trans -

  port. Adic exact acolo unde senregistreaz cele mai multeprobleme, chiar i pentru firmeleaflate pe profit din punct de ve -dere contabil.

  Iar dac ne gndim la lipsa dereacie a autoritilor n faa soli -citrilor patronatelor, la minutasem nat cu Ministerul Trans por -tu rilor n primvar, de care s-aales praful, noile taxe reprezintgaz turnat pe foc.

  Fr ndoial, acesta estemomentul propice pentru pro tes -te! Momentul aciunii...

  n cadrul micrii patronale, cai n cadrul unei companii, ar trebuis existe dou componente dis -tincte, care se succed i uneori sentreptrund: aciunea i analiza.

  Am vzut n ultima vreme multaciune, ns prea puin analiz,i poate acesta este unul dintremo tivele pentru care eficiena estela un nivel redus. Prea puine din -tre solicitrile asociaiilor patrona -le ajung s se materializeze.

  Cred c protestul este necesar,poate chiar obligatoriu... nu pentrua stopa taxele nou introduse (pro -babil c acest lucru nu mai esteposibil, avnd n vedere situaiama croeconomic a Romniei), cipentru a crea baza pentru relan sa -rea unui dialog funcional, pen trua stopa o eventual i proba bi lava lan viitoare de msuri nro bi -toare pentru sectorul trans porturi.

  Dar... dup protest? Cum va fiurmrit implementarea msurilornegociate cu autoritile? Dacana lizm lucrurile cu atenie, ve -dem c nu organizarea protestuluire pre zint cea mai mare dificul tate.

  Radu [email protected]

  i dupprotest?

 • {{TTIIRRII 70-71

  AACCTTUUAALLIITTAATTEEAtribuirea judeenelor demareaz pe 25 noiembrie 72-73

  FFOOCCUUSSSTP SA Alba iulia - cea mai bun companie european de autobuze 74

  PPRREEZZEENNTTAARREESOlARiSlider n propulsia electric 76-77

  PPRREEMMIIEERRAutobuzul electric BYD, testat la Timioara 78-79

  LLIIVVRRAARREECefin a livrat 8 autobuze noi ctre ETA Vlcea 80

  FFOOCCUUSSTrotuar rulant la staia intermodal Pasaj Basarab 81

  HHOORROOSSCCOOPP DDEE CCLLTTOORRIIEE15 noiembrie - 15 decembrie 2013 82

  {{TTIIRRII 6

  NNTTRREEBBAARREEAA LLUUNNIIIIDespre protest 7

  FFOOCCUUSS Grup de lucru pentru furturile din camioane n

  mers 8 Cerem reciprocitate n relaia cu Turcia! 27

  SSTTAATTIISSTTIICCII 40.000 de camioane merg n Comunitate 10-12

  EEVVEENNIIMMEENNTT

  Dianthus a ctigat concursul RomanianTransport Company of the Year 2013 -Continental 14-16

  ingredientele succesului 18 Barometrul pieei de transport

  i logistic - ediia 2013lucrurile nu stau chiar att de ru 20-22

  i strinii sunt amendai 24-25

  EEVVEENNIIMMEENNTT Topul firmelor din Bucureti 2012 26 Primul trg de camioane Cefin Trucks 42

  IINNTTEERRVVIIUU Cum tratm insolvena?

  Andreea Anghelof, managing partner al Casei de insolven Transilvania (CiTR) 30-32

  TiP Trailer Services ncepe ofensiva investiiilorArjen Kraaij, European Marketing Services leader TiP Trailer Services 34-35

  PPRRIIMM PPLLAANNnlocuire spectaculoas de flot n plin criz 36-37

  {{TTIIRRII 58

  FFOOCCUUSSPrimul pod al pasajului Mihai Bravu prinde contur 59

  DDRRIIVVEE--TTEESSTTRenault TruC/Ks pentru construcii 60-62

  IINNFFRRAASSTTRRUUCCTTUURRSebe - Turda, 43 de oferte 63

  LLAANNSSAARREENoile Antos, Arocs i Atego, oficial n Romnia 64-65

  IINNEEDDIITTHovenring - pod pentru biciclete 66-68

  noiembrie 2013....................................................................................................................

  SU

  MA

  R

  5.................................................................................................................. noiembrie 20134

  SU

  MA

  R

  LLIIVVRRAARREEBroshuis2CONnect pentru Constana 40-41

  PPAASSTTIILLAA DDEE SSIIGGUURRAANNConducerea pe timp de iarn 43

  {{TTIIRRII 44-45

  EEVVEENNIIMMEENNTTO nou conferin marca ARilOG 46-47

  LLAANNSSAARREEHYSTERNou generaie de reach truck 48

  TTEESSTTSTill EK-X i EXU-SFlogistic de finee 50-52

  LLAANNSSAARREETrelleborg n Romnia 54-55

  CCOONNCCUURRSSMsoar-i cunotinele de logistic! (48) 56

 • NOU SERVICE SCANIALA PITETI

  Inaugurat pe 1 noiembrie, noulservice Scania (AutostradaBucureti-Piteti km 102-103,Oarja, Str. Industriei 1, jud.Arge) are o suprafa construitde 1.500 mp, din care atelierulocup 1.200 mp. Investiiainiial n echipamente a fost decirca 100.000 de euro i ea va ficompletat ulterior de achiziiaunui cadru pentru ndreptareaasiurilor i cabinelor avariate,care nu este disponibil n alteservice-uri din zon - aa cumpromite Ctlin Stan, Workshopmanager pentru atelierele deservice din Bucureti i Piteti.Capacitatea service-ului este deopt camioane simultan, dar se vancepe cu patru, iar pe viitor va fidisponibil i o staie ITP.Deocamdat, la Piteti, lucreazapte angajai, din care cincimecanici, dar echipa estesusinut de un inginer i de alimecanici din Bucureti. ncentrul de la Piteti se reparnumai camioane, autobuze iautocare Scania, ns, la cerereaclientului, se pot face intervenii

  i la semiremorci i chiar la altemrci de camioane, pe principiulone stop shop, aa cumdeclar Jan E. Karlsson, AfterSales Director Scania Black SeaUnit. Service-ul din Piteti are pestoc 400-500 de repere, darnumrul lor va crete pe msurce vor fi identificate cerinelepieei locale. Iar piesele carelipsesc de pe stoc pot fi adusefie de la cea mai apropiat filialdin ar, fie din depozitul Scaniade la Viena.

  AL 8-LEA SEDIU MAN,LA BACU

  MHS Truck & Bus a inaugurat, lajumtatea lunii octombrie, al 8-lea sediu din reeaua de dealeriMAN, extinzndu-i astfel aria deacoperire pentru serviciileoferite n zona Moldovei. Noulsediu este amplasat pe DN2, nsudul oraului Bacu. Pe lngnoul sediu inaugurat la Bacu,MHS Grup deine n Romniaapte sedii: n Bucureti(Militari), Otopeni, Braov, Sibiu,Cluj, Timioara i Constana. nprima zi a evenimentului a avutloc conferina de pres, la care

  au luat parte Michael Schmidt,Preedinte al MHS Grup, iGheorghe Hagi. La sfritulconferinei, un nou autocarOtokar Vectio a fost predatAcademiei de Fotbal GheorgheHagi. Sediul MHS Truck & Busdin Bacu este construit pe osuprafa de 2.350 mp, fiind al3-lea din ar ca mrime.Dealership-ul include dotripentru birouri vnzri, recepieservice, magazin de piese deschimb i accesorii, precum iun service ncptor. Service-uldin Bacu are o capacitate de18 camioane i beneficiaz decele mai noi dotri pentruefectuarea tuturor tipurilor delucrri mecanice, electrice, detinichigerie, vopsitorie i staieITP.

  PACCAR RAPORTEAZCRETERI

  PACCAR a anunat recentrezultatele pe trimestrul trei alanului, care sunt extrem depromitoare: mai multe livrri decamioane, vnzri record depiese de schimb i de serviciifinanciare, toate conducnd lacreterea cifrei de afaceri. Laaceasta a contribuit substaniali DAF, care este n prezent liderde pia n Europa pe segmentulcapetelor tractor pentrutransport de lung distan, cu ocot de pia de 15,9% pesegmentul peste 16 t. GamaDAF