Home >Data & Analytics >ZIARUL LOCAL AL COMUNEI BOCSIG FEBRUARIE 2017

ZIARUL LOCAL AL COMUNEI BOCSIG FEBRUARIE 2017

Date post:20-Mar-2017
Category:
View:387 times
Download:1 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • CMYK

  BocsiguluiVOCEAPublicaia local a comunei Bocsig

  Numrul

  71Anul 2017 FEBRUARIE

  Apare lunar i se distribuie gratuit n localitile Bocsig, Rpsig, Mneru, Bocsig Cartier

  VOCEA BOCSIGULUI

  Luna martie este o lun a srbtorii, peri-oada din an cnd natu-ra se trezete la via.

  Este luna primverii, luna mriorului, dar i luna n care toate doamnele i domni-oarele trebuie apreci-ate, trebuie srbtorite.

  Ziua de 1 martie este ziua nceperii primverii, serbnd deschiderea ghi-oceilor, cum altfel dect prin mrioarele oferite persoanelor dragi. Este o zi a bucuriei depline, o zi a mriorului.

  Ziua de 8 Martie este s-btoarea tuturor doam-nelor i domnioarelor, o zi special, n care nu trebuie s uitm s ne preuim ce avem

  mai scump pe lume mama, prietena, soia, bunica sau ica.

  Doresc s urez pe aceas-t cale tuturor doam-nelor i domni-oarelor din comun, ca luna bu-curiei, vestitoarea pri-mverii i dttoarea de speran i lumin, s le aduc mplinirea celor mai frumoase dorine, s le dea putere, snta-te, ncredere.

  S avei parte de o pri-mvar plin de iubire. S nu uitm c iubirea este cea care ne nno-bileaz i deopotriv ne face viaa mai fru-moas! Ce reprezint femeia n viaa tuturor? Mame care ne-au dat via i care au fcut

  tot ce au putut pentru noi, soii care au fost tot timpul alturi de noi, i la bine, dar mai ales la greu, prietene care prin prezena lor lumineaz inimile celor ce le stau aproape, sau ice a c-ror zmbet aduce ferici-re n su etul printelui.

  Primar Ciul Ioan Florin

  O lun Martie a bucuriei i fericirii!

  Primvara nseamn via, speran, lumin i culoare. Stimate doamne i domnioare, v dorims avei parte de o primvar de mpliniri i momente de bucurie alturi de cei dragi , care s v lu-

  mineze inimile i s v umple sufl etul de fericire i cldur . S avei parte de o primvar aa cum v dorii!

  Primar, Viceprimar,Consiliul Local

  Recomandm cetenilor s-i plteasc taxele i impozitele locale pentru anul 2017, pn n data de 31 martie. Dac vor face aceste pli pn la data menionat mai sus vor benefi cia de o reducere cu 10% a valorilor impozitelor pe cldiri i terenuri.

  Primria Bocsig

  M a r e a t e n i e !

  PrimarCiul Ioan Florin

  La Biserica Baptist din RpsigSeri de evanghelizare

  La nceputul acestei luni, Biserica Bap-tist din Rpsig a organizat, ca n ecare an, cteva seri speciale de propovduire a cuvntului Domnului. Au fost seri de Evanghelizare, pline de har i de bucu-ria ntlnirii cu Dumnezeu, de ascultare a Cuvntului Domnului! Astfel, Biseri-ca i-a deschis larg uile, invitnd pe toi cretinii s vin i s se bucure mpreun de ascultarea Cuvntului Domnului, ex-primat prin cntec i rugciune.

  Ne bucurm c v putem aduce n prim plan cteva imagini din cadrul acestor seri, pentru a nelege bucuria i atmosfera plin de har care a caracteri-zat perioada de Evanghelizare, o bucurie trit de ctre toi cei prezeni la ascul-

  tarea Cuvntului Domnului, o bucu-rie a rugciunii i a smereniei, o bucu-rie a cunoaterii importanei primirii i recunoaterii lui Dumnezeu n viaa e-cruia dintre noi!

  Acest post, fi ind cel mai lung si cel mai aspru din posturile de du-rata intalnite in Biserica Ortodoxa, este cunoscut si sub denumirea de Postul Mare. Tinand seama ca el aminteste si de postul celor 40 de zile tinute de Hristos inainte de in-ceperea activitatii Sale mesianice (Luca IV, 1-2), a primit si numele de Paresimi. In vechime, Postul Sfi ntelor Pasti avea menirea de a-i pregati pe cei ce urmau sa prime-asca botezul in noaptea Invierii.

  In primele secole, unele persoane posteau doar in Vinerea Patimilor, altele doua zile inainte de Pasti, altii o saptamana, in vreme ce unii posteau opt saptamani.

  La sfarsitul secolului al III lea, Postul Sfi ntelor Pasti a fost impar-tit in postul prepascal (Postul Pa-resimilor) care tinea pana la Dumi-nica Floriilor, cu o durata variabila si Postul Pastilor (postul pascal), care tinea o saptamana, adica din Duminica Floriilor pana la cea a Invierii Domnului. Dupa Sinodul

  I ecumenic de la Niceea din anul 325, Biserica de Rasarit a adop-tat ca durata acestui post sa fi e de sapte saptamani, durata prezenta si astazi.

  Postul Patilor este nu numai cel mai lung i mai important, ci i cel mai aspru dintre cele patru posturi de durat ale Bisericii Ortodoxe

  n sec. IV, de ex., canonul 50 al Sinod-ului din Laodiceea, osndind obiceiul unora de a ntrerupe ajunarea n Joia dinaintea Patilor, dispune s se in post aspru (mncare uscat) n toat Patruzecimea.

  Suntem n postul marii srbtori pascale

  >>> pag. 6

  >>> pag. 2

 • VOCEA BOCSIGULUI pag. 2

  VOCEA BOCSIGULUI

  La Biserica Baptist din RpsigSeri de evanghelizare EVANGHELIZAREAC e e s t e C e i n s e a m n

  D e c e o f a c e m ?Cuvntul Evanghelie pro-

  vine din grecescul sau evan-gelion care nseamn Veste Bun. Pentru cretini vestea bun are ca scop prezenta-rea interveniei lui Dumnezeu n lume prin Isus Hristos... Iat cteva exemple de verse-te care se refer la Evanghelie:

  Marcu 1:14-15: Dup ce a fost nchis Ioan, Isus a venit n Galilea, i propovdu-ia Evanghelia lui Dumnezeu. El zicea: S-a mplinit vremea i mpria lui Dumnezeu este aproape. Pocii-v, i credei n Evan-ghelie;

  Apocalipsa 14:6: i am vzut un alt nger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evan-ghelie venic, pentruca s-o vesteasc locu-itorilor pmntului, oricrui neam, oricrei seminii, oricrei limbi i oricrui norod.

  Dup cum este folosit n Noul Testa-ment, cuvntul se refer la diferite aspecte din descoperirea divin. n mod absolut i esenial mntuirea omului este prin Evan-ghelia harului lui Dumnezeu...ifaptul acesta se va vedea n ziua cnd, dup Evan-ghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor (Romani 2:16)..

  Aceasta este vestea bun: c Isus Hristos a murit pe cruce pentru pcatele lumii, c El a nviat dintre cei mori pentru ca s m ndreptii, ci este scris i pentru noi, c-rora de asemenea ne va socotit, nou ce-lor ce credem n Cel ce a nviat din mori pe Isus Hristos, Domnul nostru, care a fost dat dinpricina frdelegilor noastre, i a n-viat din pricin c am fost socotii neprih-nii (Romani 4:24-25), i c prin El toi cei care cred sunt iertai (ndreptii) de toa-

  te lucrurile. A evangheliza nseamn a-L prezenta pe

  Isus Hristos n puterea Duhului Sfnt asa cum e El, pentru ca oamenii s ajung s-i pun ncrederea n Dumnezeu prin El, s-L accepte ca Mntuitor al lor, s-L ser-veasc ca Rege al lor n prtia Bisericii Sale.

  Evanghelizarea este una dintre cele mai importante porunci pe care Mantuitorul le-a dat Bisericii. Ducei-v i facei uce-nici din toate neamurile, botezndu-i n Numele Tatlui i al Fiului i al Sfntului Duh i nvai-i s pzeasc tot ce v-am poruncit. i iat c Eu sunt cu voi n toa-te zilele, pn la sfritul veacului. Amin. . (Matei 28:19)

  Evanghelizarea este obligatia ecarui ucenic al lui Hristos . Pavel scria in prima lui epistola catre Corinteni: Dac vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricin de laud, cci trebuie s-o vestesc; si vai de mine dac nu vestesc Evanghelia!

  Evanghelizareaeste mandatul ecarui crestin. In urma pocaintei, unul dintre pri-mele lucruri pe care le facem este evanghe-lizarea. Abia asteptam sa spunem si alto-ra despre experienta noastra. Daca pana atunci era un egoist acum este un altruist.

  Un crestin autentic nu poate sa taca,dupa ce a gustat din bunatatea lui Dumnezeu, el va spune si altora despre marea lucrare pe care a facut-o Dumnezeu sub soare.El Cre-atorul, sa moara pentru creatia Sa. Domnul Isus spunea :Evanghelia aceasta a mpriei va propovduit n toat lumea, ca s slujeas-c de mrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfritul.(Matei 24:14) >>> pag.3

  >>> pag.1

 • VOCEA BOCSIGULUI pag. 3

  VOCEA BOCSIGULUI

  La Biserica Baptist din RpsigSeri de evanghelizare EVANGHELIZAREAC e e s t e C e i n s e a m n

  D e c e o f a c e m ?Apostolul Pavel le spunea

  galatenilor atat de autoritar, calauzit de Duhul lui Dumnezeu :

  Nu doar c este o alt Evanghelie; dar sunt unii oameni care v tulbur i voiesc s rstoarne Evanghelia lui Hristos.

  Dar, chiar dac noi nine sau un nger din cer ar veni s v propovduiasc o Evan-ghelie deosebit de aceea pe care v-am pro-povduit-o noi, s e anatema!

  Cum am mai spus, o spun i acum: dac v propovduiete cineva o Evanghelie deose-bit de aceea pe care ai primit-o, s e ana-tema! (Galateni 1:7-9

  PSALMUL 23 1 Domnul este pstorul meu: nu voi duce

  lips de nimic. 2 El m pate n puni verzi i m duce

  la ape de odihn; 3 mi nvioreaz sufl etul i m povu-

  iete pe crri drepte, din pricina Numelui Su.

  4 Chiar dac ar fi s umblu prin valea umbrei morii, nu m tem de niciun ru, cci Tu eti cu mine. Toiagul i nuiaua Ta m mngie.

  5 Tu mi ntinzi masa n faa potrivnici-lor mei; mi ungi capul cu untdelemn, i pa-harul meu este plin de d peste el.

  6 Da, fericirea i ndurarea m vor n-soi n toate zilele vieii mele, i voi locui n Casa Domnului pn la sfritul zilelor mele.

  Domnul este Pstorul meuCe vibrante i pline de semni caie sunt

  aceste cuvinte ale lui David, ciobnaul cu pr blai, ce i-a gsit ocrotirea lng toia-gul i nuiaua Pstorului su. Probabil, el a fost inspirat s scrie acest poem n vremea n care se strduia s rezolve problemele di- cile legate de hrana i protecia turmei sale.

  Experimentatul, dar plpndul ciobna re ecta, probabil, dup ce gsea o pune bogat pentru oile sale, sau dup ce alun-ga pericolul arelor slbatice din preajma acestora: eu am grij de oile mele, dar de mine cine are grij?. Inspirat de Duhul lui Dumnezeu, David a descoperit printre toa-te aceste circumstane vitrege ale vieii sale c exist un Pstor mult mai experimentat i puternic, care se ofer s-l ocr

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended