+ All Categories
Home > Documents > XEROX DOCUPRINT N4525 - Product Support and...

XEROX DOCUPRINT N4525 - Product Support and...

Date post: 05-Feb-2018
Category:
Upload: vukhanh
View: 225 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
110
XEROX DOCUPRINT N4525
Transcript
 • XEROX

  DOCUPRINT N4525

 • Xerox DocuPrint N4525Imprimant laser de reeaGhidul utilizatorului

  721P57090Iulie 2000

 • Protecia drepturilor de autor include toate formele materialelor i informaiilor care pot face obiectul legilor privind drepturile de autor prezente sau a prevederilor indicate n cele ce urmeaz, inclusiv, fr limitare, materialele generate de programe software afiate pe ecran, precum stiluri, sabloane, pictograme, afiaje, aspecte etc.

  Tiprit n Statele Unite ale Americii.XEROX i toate numele i numerele de produse Xerox menionate n aceast publicaie sunt mrci nregistrate ale Xerox Corporation. Mrcile aparinnd celorlalte companii sunt menionate. PCL este o marc a Hewlett-Packard Company. MS, MS-DOS, Windows NT, Microsoft LAN Manager, Windows 95 i Windows 98 sunt mrci ale Microsoft Corporation. Adobe i PostScript sunt mrci ale Adobe Systems Incorporated. TrueType este o marc a Apple Computer, Inc. OS/2 este o marc a International Business Machines. Sun i Solaris sunt mrci ale Sun Corporation.Aceast imprimant emuleaz limbajele de control PCL 5e i PCL 6 ale companiei Hewlett-Packard (recunoate instruciunile PCL 5e i PCL 6) i trateaz aceste instruciuni de o manier compatibil cu imprimantele LaserJet produse de Hewlett Packard. Acest produs include o implementare a standardului LZW, brevetat ca U.S. Patent 4.558.302, utilizat sub licen.

  Acest document sufer periodic modificri. Actualizrile tehnice vor fi incluse n ediiile ulterioare.Copyright 2000, Xerox Corporation. Toate drepturile rezervate.

 • GaranieGarania imprimanteiXerox garanteaz faptul c imprimanta laser de reea DocuPrint N4525 nu va prezenta defecte de materiale i de fabricaie pe durata unui (1) an de la data livrrii. n cazul n care imprimanta prezint un defect n timpul perioadei de garanie, Xerox va lua una dintre urmtoarele msuri, la alegerea sa:

  (1) reparaia imprimantei prin intermediul asistenei telefonice sau prin vizita unui tehnician, fr a se percepe costul pieselor sau al manoperei,(2) nlocuirea imprimantei cu una comparabil, sau

  (3) restituirea sumei pltite pentru achiziionarea imprimantei (diminuat corespunztor gradului de uzur) i preluarea acesteia. n cadrul acestei garanii, Clientul este obligat s anune firma Xerox sau reprezentana de service autorizat de existena defeciunii naintea expirrii termenului de garanie. Pentru a beneficia de service n perioada de garanie, Clientul va contacta mai nti personalul de Asistent prin Telefon Xerox sau personalul reprezentanei de service autorizate. Personalul de Asistent prin Telefon va ncerca s rezolve problema ntr-un mod profesional i rapid, dar Clientul va trebui s ofere o oarecare asisten firmei Xerox sau reprezentanei sale. Dac suportul telefonic nu este suficient pentru rezolvarea problemei, Xerox sau reprezentantul su autorizat va efectua reparaii la adresa Clientului, gratuit, dup cum urmeaz. Firma va oferi service n limitele regiunii obinuite de service din Statele Unite i Canada

  pentru produsele achiziionate n Statele Unite i Canada.

  n cadrul Zonei Economice Europene, firma ofer service n limitele regiunii obinuite de service pentru produsele achiziionate n aceast zon.

  n afara SUA, Canadei i Zonei Economice Europene, firma ofer service n limitele regiunii obinuite de service pentru ara n care a fost cumprat imprimanta.

  O descriere a regiunii obinuite de service este disponibil la Centrul Xerox de asisten pentru clieni sau la distribuitorul Xerox autorizat. Opiunea de a efectua service la adresa clientului este la discreia firmei Xerox sau a reprezentanei sale i este soluia de ultim instan. n cazul n care produsul Clientului conine faciliti care permit firmei Xerox sau reprezentantului su autorizat s efectueze diagnosticarea sau reparaia defeciunilor la distan, Xerox poate solicita Clientului s permit accesul la distan.n efectuarea ntreinerii produsului, Xerox va utiliza piese i subansamble noi sau echivalente celor noi, de o calitate identic sau superioar. Toate piesele i subansamblele defecte revin n proprietatea firmei Xerox. Xerox poate solicita returnarea acestor piese i subansamble.

 • GARANIA CONSUMABILELORXerox garanteaz absena defeciunilor materiale i de manoper n cartuele de toner pe durata unui (1) an de la data instalrii. Toate celelalte consumabile nlocuite manual (CRC) vor fi acoperite de garanie pentru o perioad de nouzeci (90) zile (ase (6) luni n cazul n care perioade mai mari sunt cerute prin lege) de la data instalrii, dar nu mai mult de un (1) an de la data livrrii. n cadrul acestei garanii, Clientul este obligat s anune firma Xerox sau reprezentanta de service autorizat de existena defeciunii naintea expirrii termenului de garanie. XEROX POATE SOLICITA RETURNAREA CONSUMABILULUI DEFECT LA UN DEPOZIT XEROX SAU LA REPREZENTANA XEROX DE UNDE A FOST ACHIZIIONAT CONSUMABILUL. Reclamaiile vor fi tratate conform procedurii curente adoptate de firma Xerox.

  Aceste garanii nu se vor aplica n nici un caz defectelor, nefuncionrii sau deteriorrii produse de utilizarea sau ntreinerea incorect. n cadrul acestor garanii, Xerox nu va fi obligat: a) s remedieze defectele produse de ncercrile altor persoane dect reprezentanii Xerox de a instala, repara sau efectua service, cu excepia cazului n care au acionat la recomandrile unui reprezentant Xerox;b) s remedieze defeciunile, nefuncionarea sau scderea performanelor produse de utilizarea incorect sau conectarea la echipamente i memorii incompatibile;c) s remedieze defeciunile, nefuncionarea sau scderea performaelor produse de utilizarea materialelor i consumabilelor Tektronix/Xerox sau utilizarea materialelor Tektronix/Xerox nespecificate pentru aceasta imprimant;d) s repare un produs sau consumabil care a fost modificat sau integrat cu alte produse, atunci cnd efectul acestei modificri sau integrri mrete durata sau dificultatea reparaiei produsului sau consumabilului;e) s efectueze operaiunile de ntreinere i curire care trebuie efectuate de utilizator sau s remedieze defeciunile, nefuncionarea sau scderea performanelor produse de neefectuarea operaiunile de ntreinere i curire n conformitate cu materialele publicate;f) s remedieze defeciunile, nefuncionarea sau scderea performanlor produse de utilizarea produsului ntr-un mediu care nu ntrunete specificaiile de funcionare menionate n manualul utilizatorului;g) s repare produsul dup expirarea perioadei sale de via; toate operaiunile ulterioare de service vor fi efectuate contra cost, proporional cu timpul i materialele consumate;

  h) s nlocuiasc un element care a fost reumplut, este epuizat, a fost abuzat, utilizat ntr-un mod incorect, sau modificat n orice fel.GARANIILE DE MAI SUS SUNT OFERITE DE XEROX PENTRU ACEST PRODUS I CONSUMABILELE SALE NLOCUITE MANUAL, N LOCUL ORICROR ALTE GARANII, EXPLICITE SAU IMPLICITE. XEROX I AGENII SI DE VNZRI NU I ASUM NICI O GARANTIE PRIVIND CALITATEA COMERCIAL, UTILITATEA PENTRU UN SCOP ANUME, SAU ORICE ALT STANDARD SIMILAR IMPUS DE LEGISLAIA DE RESORT. RESPONSABILITATEA XEROX DE A REPARA, NLOCUI SAU RAMBURSA VALOAREA PRODUSELOR I ELEMENTELOR DEFECTE ESTE SINGURA I UNICA SOLUIE OFERIT CLIENTULUI N CAZUL NCLCRII ACESTOR GARANII. XEROX I AGENII SI DE VNZRI NU VOR FI RESPONSABILI PENTRU NICI O PAGUB INDIRECT, SPECIAL, ACCIDENTAL SAU REZULTAT (INCLUSIV PIERDEREA PROFITULUI), CHIAR I ATUNCI CND XEROX SAU AGENTUL DE VNZARE A FOST ANUNAT N PREALABIL DE POSIBILITATEA ACESTOR PAGUBE.

 • Unele state, provincii i ri nu permit excluderea sau limitarea pagubelor accidentale sau rezultate, sau excluderea sau limitarea duratei garaniilor sau condiiilor implicite, deci este posibil ca limitrile i excluderile de mai sus s nu fie valabile n cazul dv. Aceast garanie v ofer drepturi legale specifice, pe lng celelalte drepturi pe care le avei n funcie de stat, provincie sau ar.

  Pentru garania asupra programelor, vezi acordul de licen al utilizatorului final, livrat odat cu programele respective.n unele regiuni geografice, acest produs este garantat de Fuji Xerox. Acest certificat de garanie nu este valabil n Japonia vezi certificatul de garanie din manualul utilizatorului n limba japonez pentru produsele cumprate n Japonia.Dac suntei un consumator australian, trebuie s tii c Legea din 1974 privind Practicile Comerciale i legislaia echivalent pentru state i teritorii (numite, n ansamblul lor, Legile) conin prevederi speciale pentru protecia consumatorilor australieni. Nici o prevedere a garaniilor Fuji Xerox nu exclude sau limiteaz aplicarea vreunei prevederi a oricrei Legi, n cazurile n care acest lucru ar contraveni Legilor i ar duce la nclcarea oricrei pri a acestei garanii. n aceast garanie, o condiie sau garanie implicit, excluderea creia dintr-un contract cu un Consumator (potrivit definiiei din Legi) ar contraveni prevederilor din Legi sau ar duce la nclcarea oricrei pri a acestei garanii sau a ntregii garanii, este numit o Condiie non-excluzibil. n limita permis de lege, singura i unica responsabilitate a Fuji Xerox fa de client pentru nclcarea oricrei Condiii non-excluzibile (inclusiv responsabilitatea pentru orice pagub suferit de client) este limitat, cu excepiile descrise aici, la (n funcie de opiunea Fuji Xerox) nlocuirea sau reparaia bunurilor, furnizarea acestora, sau plata costului furnizrii serviciilor n legtur cu care a avut loc nclcarea. Potrivit celor de mai sus, toate condiiile i garaniile care ar fi, n alte condiii, implicite ntr-un contract cu un Consumator, referitor la funcionare sau statut, rezultate din circumstane, practici comerciale i altele, sunt excluse.

 • Breviar de protecie a munciiImprimanta dv. i consumabilele recomandate au fost proiectate i testate pentru a se conforma cu cele mai stricte cerine de securitate. Respectarea urmtoarelor indicaii va asigura funcionarea continu i sigur a imprimantei dv.Protecia electric Utilizai cablul de alimentare furnizat cu imprimanta.

  Nu utilizai o furc de mpmntare pentru a conecta imprimanta la o surs de curent care nu prezint un terminal de mpmntare.

  Introducei cablul de alimentare direct ntr-o priz electric mpmntat corect. Nu utilizai prelungitoare. n cazul n care nu tii dac priza este mpmntat, cerei unui electrician s o verifice.

  Atenionare

  Asigurai-v c imprimanta este mpmntat corect pentru a evita un oc electric puternic.

  Nu amplasai imprimanta astfel nct s nu se poat clca peste cablul de alimentare.

  Nu amplasai obiecte pe cablul de alimentare.

  Nu acoperii orificiile de ventilare. Aceste orificii sunt prevzute pentru a evita supranclzirea imprimantei.

  Atenionare

  Nu introducei obiecte prin fantele i orificiile din carcasa imprimantei. Intrarea acestora n contact cu un element sub tensiune sau scurtcircuitarea unei piese poate duce la incendiu sau oc electric.

  Dac observai zgomote sau mirosuri neobinuite, oprii imediat imprimanta. Deconectai cablul de alimentare de la priza de curent. Chemai un reprezentant autorizat de service pentru a remedia problema.

  Cablul de alimentare este ataat la spatele imprimantei ca un element extern. n cazul n care este necesar ntreruperea imediat a curentului de la imprimant, deconectai cablul de alimentare de la priza imprimantei.

 • n cazul manifestrii oricrei dintre condiiile de mai jos, oprii imediat imprimanta, deconectai cablul de alimentare i apelai la un reprezentant autorizat de service.

  Cablul de alimentare este deteriorat sau uzat.

  A fost vrsat un lichid n imprimant.

  Imprimanta intr n contact cu apa.

  O component a imprimantei este deteriorat.

  Protecia la ntreinere Nu ncercai s efectuai nici o operaiune de ntreinere a imprimantei care nu este descris

  explicit n documentaia livrat mpreun cu aparatul.

  Nu utilizai substane de curire cu aerosol. Utilizarea consumabilelor neaprobate poate duce la o funcionare defectuoas i la situaii periculoase.

  Nu scoatei capacele de protecie fixate cu uruburi, dect dac instalai un echipament opional i vi se cere acest lucru n mod explicit. Deconectai imprimanta n timpul acestor operaiuni. Cu excepia opiunilor instalate de utilizator, n spatele acestor capace nu se afl nici o component care necesit ntreinere sau service.

  Sigurana n funcionareImprimanta dv. i consumabilele acesteia au fost proiectate i testate pentru a se conforma cu cele mai stricte cerine de securitate. Aceste cerine includ expertizarea de ctre ageniile abilitate, aprobarea i conformitatea cu normele de mediu existente.Respectarea urmtoarelor indicaii va asigura funcionarea continu i sigur a imprimantei dv.

  Utilizai materialele i consumabilele proiectate anume pentru imprimanta dv. Utilizarea materialelor nepotrivite poate duce la performane nesatisfctoare i, eventual, la situaii periculoase.

  Respectai toate avertizrile i instruciunile marcate pe imprimant sau furnizate cu imprimanta, opiunile i consumabilele acesteia.

  Amplasai imprimanta ntr-o zon neprfuit, bine ventilat, cu temperaturi cuprinse ntre 5 grade C la 35 grade C (41 grade F la 95 grade F) i umiditate relativ de 15-85 %.

  Amplasai imprimanta ntr-un loc cu suficient spatiu pentru ventilaie, funcionare i service. Spaiul minim recomandat este de 92,5 cm (36,5 in.) n faa i deasupra imprimantei, 20,3 cm (8 in.) n spatele imprimantei i 30,5 cm (12,0 in.) pe prile laterale. Nu blocai i nu acoperii fantele i orificiile din carcasa imprimantei. Fr o ventilaie adecvat, imprimanta se poate supranclzi.

  Pentru performane maxime, utilizai imprimanta la altitudini sub 2.500 metri (8.200 ft.). Utilizarea la altitudini de peste 2.500 metri (8.200 ft.) depete limitele operaionale.

  Nu amplasai imprimanta n apropierea unei surse de cldur.

  Nu amplasai imprimanta n btaia direct a razelor solare.

  Nu amplasai imprimanta n curentul de aer rece provenit de la instalaia de aer condiionat.

  Amplasai imprimanta pe o suprafa plan, solid, suficient de rezistent pentru greutatea aparatului. Greutatea de baz, fr ambalaj, este de 53 kg (117 lbs.).

 • Imprimanta are o greutate mare i trebuie ridicat de dou persoane. Figura de mai jos ilustreaz modul corect de ridicare a imprimantei.

  Deplasai imprimanta cu mult atenie: greutatea acesteia este concentrat n spate, aparatul putnd s se rstoarne. Urmai procedura recomandat la mutarea imprimantei ntr-un alt amplasament. Vezi Ghidul de instalare a imprimantei DocuPrint N4525.

  Nu amplasai nici un fel de lichide pe imprimant.

  Atenionare

  Fii circumspeci cnd lucrai n zone din interiorul imprimantei care sunt marcate cu un simbol de avertizare. Aceste zone pot fi foarte fierbini i pot duce la vtmri corporale.

  Ateptai 10-15 secunde dup oprirea imprimantei nainte de a o reporni.

  Nu apropiai minile, prul, cravata etc. de rolele de alimentare.

  n timpul imprimrii, nu scoatei: Tava coninnd suportul de lucru surs, selectat n driver sau prin intermediul panoului

  frontal.

  Nu oprii alimentarea n timpul imprimrii.

  Nu deplasai imprimanta n timpul funcionrii.

  4525-100

  53 kg117 lbs

  4525-99

 • Urmtoarele simboluri pot aprea pe imprimanta dv.:PERICOL tensiune nalt:

  Terminal de mpmntare:

  Suprafa fierbinte pe imprimant sau n interiorul acesteia. Acionai cu atenie pentru a evita vtmri corporale:

  Acionai cu atenie. Vezi manualul(manualele) pentru informaii:

  Atenionare

  Dac mpmntarea produsului este ntrerupt, utilizarea butoanelor i a altor elemente conductoare de curent poate produce oc electric. Acest produs funcioneaz cu electricitate i poate deveni periculos la o utilizare incorect.

  Atenionare

  Pentru protecia dumneavoastr, nu trecei de nici un blocaj.

  4525-101

  4525-102

  4525-103 4525-104 4525-105

  4525-106

 • Ghidul Utilizatorului xi

  Cuprins

  Componentele imprimantei dvs. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1Panoul de comand . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3Afiaj . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4Consumabile i accesorii Xerox . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

  Suporturi de imprimare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11Depozitarea hrtiei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11Greutatea hrtiei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11Capaciti ale surselor de intrare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11Tipuri i dimensiuni ale suporturilor de lucru acceptate . . . . . . . . . . . . 12Dimensiuni arbitrare ale hrtiei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13Suporturi de lucru inacceptabile . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

  ncrcarea suporturilor de lucru . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14ncrcarea suporturilor de lucru n tvile 1, 2 sau 3 sau

  n Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare . . . . . . . . . . . . . 14ncrcarea hrtiei n tava 4 sau 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20ncrcarea hrtiei n Alimentatorul direct pentru mai multe coli . . . . . . 23ncrcarea Alimentatorului de plicuri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28

  Ieire . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30Utilizarea capsatorului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30Adugarea capselor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37Remedierea blocajelor de capse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39Utilizarea perforatorului . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40Golirea Sertarului pentru perforare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

  Lucrri de imprimare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45Imprimare pe hrtie special . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46Imprimarea plicurilor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48Imprimarea de etichete . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51Imprimarea foliilor transparente . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53Lucrri de imprimare fa-verso (duplex) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55

 • xii Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Imprimare tip Pliant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59Imprimare confidenial i lucrri de verificare . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59

  Depanare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62nlocuirea cartuului pentru imprimanta laser . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62Nepotrivirea dimensiunii/tipului hrtiei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66Depanarea calitii imprimrii . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67

  Blocaje de hrtie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76Prevenirea blocajelor de hrtie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76Degajarea zonei A . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77Degajarea zonei B . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 80Degajarea zonei C . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 81Degajarea zonei D (nu se aplic) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 82Degajarea zonei A (doar cu Dispozitivul de finisare) . . . . . . . . . . . . . . 82Degajarea zonei F (doar cu Dispozitivul de finisare) . . . . . . . . . . . . . . 82Degajarea zonei G (doar cu Dispozitivul de finisare) . . . . . . . . . . . . . . 83Degajarea zonei H (doar cu Dispozitivul de finisare) . . . . . . . . . . . . . . 84Curirea tvii 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 84Curirea Modulului Duplex . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86

  Asisten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88CD-ROM pentru imprimanta laser de reea DocuPrint N4525 . . . . . . 88Site-ul web Xerox . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 89

  Index . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91

 • Ghidul Utilizatorului 1

  Componentele imprimantei dvs.Imprimanta de baz conine urmtoarele componente principale:Vedere frontal1 Ua A2 Alimentator direct pentru mai multe coli3 Ua B4 Sertar de ieire cu faa n jos5 ntreruptor6 Panou de comand7 Capac frontal8 Tava 19 Tava 2

  Vedere din spate10 ntreruptor mpmntare11 ntreruptor dispozitiv de finisare12 Mnere13 Placa de controller cu porturile

  de interfaare host/reea14 Priza pentru cablul de alimentare15 Conectori pentru module opionale:

  alimentator pentru 2.500 coli, dispozitiv de finisare i modul duplex

  4525-01

  456

  7

  9

  8

  1

  2

  3

  4525-02

  13

  10

  12

  15

  11 14

  Generaliti

 • 2 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Configurarea consolei cu opiuni:

  Componentele dispozitivului de finisare opional (capsator/perforator):

  1 Sertar de ieirecu faa n sus

  2 Modul duplex3 Alimentator plicuri4 Alimentator pentru 2.500

  coli (cu tvile 3, 4 i 5)

  1 Capacul mecanismului de avans

  2 Mecanism de avans al vhrtiei

  3 Ua de acces adispozitivului de finisare

  4 Sertarul de ieire al dispozitivului de finisare5 Sertarul perforatorului

  4525-03

  1

  4

  2

  3

  1

  42

  3

  4525-49

  5

  Gen

  eral

  iti

 • Ghidul Utilizatorului 3

  Panoul de comandPanoul de comand al imprimantei Xerox DocuPrint N4525:

  Afieaz starea imprimantei i lucrarea n derulare.

  Permite schimbarea configurrilor imprimantei.

  Permite imprimarea rapoartelor (ex., raportul de configuraie, care arat configuraia curent a imprimantei).

  Conform figurii de mai jos, panoul de comand al imprimantei dvs. afieaz sau simboluri i text, sau numai simboluri.

  Panou de comand cu simboluri i text

  1. Patru lumini indicatoare

  2. Un ecran cu afiare pe dou rnduri (a cte 16 caractere)

  3. Opt taste pe panoul de comand

  Panou de comand cu simboluri

  4525-111/eng

  1

  2

  3

  4525-112/symb

  1

  2

  3

  Generaliti

 • 4 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  AfiajAfiajul panoului de comand:

  Ofer accesul la o structur de meniuri pentru configurarea i comanda imprimantei. Intrai n meniuri apsnd tastele Meniu (marcate 1 sau 5). Pentru informaii suplimentare referitor la structura meniului, consultai Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate).

  Afieaz informaii referitoare la starea imprimantei (sau la lucrarea n derulare):

  Exemple: Imprimanta este conectat i gata s accepte lucrri de imprimare:

  Imprimanta prelucreaz date:

  Imprimanta ateapt noi date:

  Unul dintre consumabile este pe sfrite (n acest caz, tonerul este aproape epuizat i va trebui nlocuit n curnd):

  Atept. comenzi

  Se proceseaz...

  n ateptare...

  Niv. toner sczut

  Gen

  eral

  iti

 • Ghidul Utilizatorului 5

  O tav este goal (n acest caz, Tava 2 este goal i nu mai este utilizat pentru imprimare):

  A aprut o problem (n acest caz, o blocare a hrtiei n zona A):

  Pentru informaii suplimentare privind utilizarea meniurilor, consultai Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) de pe CD-ROM-ul imprimantei dvs.

  Suport 2 gol

  Blocaj hrtieElibereaz Zona A

  Generaliti

 • 6 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Consumabile i accesorii XeroxUrmtoarele consumabile pot fi nlocuite manual:

  1 Cilindru de topire2 Cartu pentru imprimanta laser3 Rol pentru transferul grosimii (BTR)4 Role de alimentare

  Imprimanta dv. afieaz mesaje pe panoul de comand atunci cnd este necesar intervenia utilizatorului. Mesajele de atenionare nu duc la oprirea imprimantei, dar ele trebuie avute n vedere pentru a evita oprirea.

  Un cartu epuizat sau un articol de ntreinere expirat pot afecta sau mpiedica imprimarea.

  Pstrai un stoc de consumabile i articole de ntreinere.

  Adugai sau nlocuii la indicaia imprimantei.

  Pentru a comanda consumabile i accesorii, contactai agentul local de vnzri sau vizitai site-ul web al firmei Xerox: www.xerox.com

  4525-05

  1

  2

  3 4

  Gen

  eral

  iti

  http://www.xerox.com" target="_blank

 • Ghidul Utilizatorului 7

  Consumabile care pot fi nlocuite manual

  Articol Durata medie de funcionare

  Numr de catalog

  Cartu pentru imprimant laser 30.000 imprimri*

  113R00195

  Completarea cartuului pentru capse 3 cartue5.000 capse per cartu

  108R00158

  Set de ntreinere Conine: un Cartu pentru cilindrul

  de topire, o Rol pentru transferul grosimii, 15 Role de alimentare (trei pentru fiecare tav pentru hrtie), mnui, crp pentru curire i instruciuni

  300.000 imprimri

  109R00048pentru 110 V (60 Hz)109R00049pentru 220 V (50 Hz)

  * Durata medie de funcionare a cartuului pentru imprimanta laser pe baza unei acoperiri de 5% a paginii Letter sau A4. Imprimanta afieaz un mesaj pe panoul de comanda cnd tonerul este pe sfrite i cartuul de imprimare trebuie nlocuit.

  Generaliti

 • 8 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Hrtie Xerox pentru imprimare profesional

  Articol Dimensiune Descriere Numr de catalog

  Xerox 4024 DP Letter 8.5 x 11 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R721

  Xerox 4024 DP Legal8,5 x 14 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R727

  Xerox 4024 DP Statement5,5 x 8,5 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R2072

  Rank Xerox Business A4210 x 297 mm

  80 g/m2 3R91820

  Rank Xerox Business A3297 x 420 mm

  80 g/m2 3R91821

  Imprimant Rank Xerox A5148,5 x 210 mm

  80 g/m2 3R91832

  Hrtie velin Xerox Image Series

  Letter 8.5 x 11 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R54

  Hrtie velin Xerox Image Series

  Legal8,5 x 14 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R83

  Rank Xerox Legal215 x 356 mm

  80 g/m2 3R91741

  LaserPrint 80 A4210 x 297 mm

  80 g/m2 3R91922

  Hrtie reciclat Xerox Letter 8.5 x 11 in.

  20 lbs.(75 g/m2)

  3R6296

  Hrtie reciclat Steinbeis A4210 x 297 mm

  80 g/m2 3R91165

  80 DP Planet Plus A4210 x 297 mm

  80 g/m2 3R90652

  Gen

  eral

  iti

 • Ghidul Utilizatorului 9

  Folie transparent Xerox

  Articol Dimensiune Numr de catalog

  Hrtie Xerox Clear

  Letter 8.5 x 11 in.

  3R2780

  Hrtie Rank Xerox Clear

  A4210 x 297 mm

  3R96002

  Etichete Xerox

  Dimensiune Descriere Numr de catalog

  Letter8,5 x 11 in.

  30 etichete pe coal 3R4469

  Letter8,5 x 11 in.

  24 etichete pe coal 3R4471

  A4210 x 297 mm

  24 etichete pe coal 3R97406

  Opiuni

  Opiuni i caracteristici Numr de catalog

  Tav pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare Funcioneaz cu dimensiuni continuu variabile ale hrtiei; vezi

  pagina 13 pentru detalii Stocheaz pn la 500 coli de 80 g/m2 (20 lbs.)

  097K40910

  Alimentator pentru 2.500 coli Trei tvi suplimentare Capacitate sporit de imprimare pe hrtie Flexibilitate i comoditate sporit de imprimare

  097K38920

  Alimentator de plicuri Stocheaz 100 plicuri de greutate standard

  097K42050

  Modul duplex Capacitate duplex automat

  097K38930

  Generaliti

 • 10 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Sertar pentru hrtie cu faa n jos Stocheaz pn la 200 coli Asigur ieirea cu faa n sus

  097K42620

  Dispozitiv de finisare cu capsator (fr perforator) Capacitate sporit de prelucrare a hrtiei Stocheaz pn la 3.000 coli de 80 g/m2 (20 lbs.) (hrtie Letter, A4) Funcie de capsare

  097K41850

  Dispozitiv de finisare cu capsator i perforator Capacitate sporit de prelucrare a hrtiei Stocheaz pn la 3.000 coli de 80 g/m2 (20 lbs.) (hrtie Letter, A4) Funcie de capsare Funcie de perforare

  450S021803 poziii ale gurilor450S021814 poziii ale gurilor

  Hard disc Hard disc de peste 5 Gbytes Stocheaz resurse, fonturi, forme i macrouri; permite

  colaionarea nentrerupt a lucrrilor de mari dimensiuni

  097S02364

  Adugarea memoriei Performane optimizate ale sistemului Prelucrare optimizat a lucrrilor complexe

  097S02356(DIMM 16 MB)097S02357(DIMM 32 MB)097S02358(DIMM 64 MB)

  Flash DIMM 8 MB Memorie nevolatil pentru transferul i stocarea fonturilor,

  formelor i macrourilor

  097S02360

  Plac de interfa Token Ring Permite conectivitate Token Ring

  097S02363

  Plac de interfa Ethernet 10Base2 Permite conectivitate Ethernet 10Base2

  097S02362

  Plac de interfa serial RS232-C Permite conectivitatea serial

  097S02361

  Opiuni

  Opiuni i caracteristici Numr de catalog

  Gen

  eral

  iti

 • Ghidul Utilizatorului 11

  Suporturi de imprimare

  Depozitarea hrtiei Depozitai hrtia pe o suprafa plan, ntr-un mediu cu umiditate relativ redus.

  Evitai depozitarea hrtiei ntr-un mod care ar duce la ifonarea, ndoirea, ondularea hrtiei etc.

  Despachetai hrtia doar cnd suntei gata s o folosii; mpachetai la loc hrtia rmas.

  Nu expunei hrtia la soare sau la umiditate ridicat.

  Greutatea hrtiei

  Capaciti ale surselor de intrare

  Greutatea acceptabil Sursa de intrare

  64-105 g/m2 (17-28 lbs.) Tvile 1, 5

  64-200 g/m2 (17-53 lbs.) Tvile 2, 3, 4

  64-200 g/m2 (17-53 lbs.) Alimentator direct pentru mai multe coli

  64-105 g/m2 (17-28 lbs.) Modul duplex

  64-105 g/m2 (17-28 lbs.) Dispozitiv de finisare

  Sursa de intrare Capacitate

  Tvile 1, 2 500/tav*

  Tava 3 (parte a Alimentatorului opional de 2.500 de coli) 500*

  Tvile 4,5 (parte a Alimentatorului opional de 2.500 de coli) 1000/tav*

  Tav pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare (opional) 500*

  Alimentator direct pentru mai multe coli 50*

  Alimentator de plicuri (opional) 100 Plicuri* Capacitatea maxim pentru hrtie de 80 g/m2 (20 lbs.). Nu alimentai imprimanta cu hrtie peste

  marcajul aflat pe spatele sau pe partea lateral a tvii

  Suporturi de imprim

  are

 • 12 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Tipuri i dimensiuni ale suporturilor de lucru acceptateSuporturi de lucru

  Dimensiuni ale suporturilor de lucru

  Tava 1 Tava 2Tava 3

  Tava 4Tava 5

  Tav pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare

  Coli mul- tiple Alimen-tator direct

  Alimen-tator de plicuri

  A3 (2) 297 x 420 mm

  A4 (1) 210 x 297 mm

  A5 (1) 148 x 210 mm (6)

  A6 (1) 105 x 148 mm

  Statement (1) 5,5 x 8,5 in. (6)

  B5-JIS (1) 182 x 257 mm

  B4-JIS (2) 257 x 364 mm

  Executive (1) 7,25 x 10,5 in.

  Letter (1) 8,5 x 11 in.

  Folio (2) 8,5 x 13 in.

  Legal (2) 8,5 x 14 in.

  Ledger (2) 11 x 17 in.

  PlicuriCOM-10 (1) (4)Monarch (1) (4)DL (1) (4)C5 (1) (4)

  4,1 x 9,5 in.3,8 x 7,5 in.110 x 220 mm162 x 229 mm

  Folii transparenteA4 (1) (4)Letter (1) (4)

  210 x 297 mm8,5 x 11 in.

  EticheteA4 (1) (4)Letter (1) (4)

  210 x 297 mm8,5 x 11 in.

  (5)

  (5)

  Dimensiuni arbitrare(3)

  (1) Alimentare pe muchia lung.(2) Alimentare pe muchia scurt.(3) Dimensiuni arbitrare pentru dimensiunile acceptabile consultai pagina urmtoare.(4) Plicurile, foliile transparente, etichetele i colile de dimensiuni arbitrare nu pot fi imprimate fa/verso.(5) Numai tava 4.(6) Nu e disponibil dac Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare e folosit n poziia tvilor 2 sau 3.

  Supo

  rturi

  de im

  prim

  are

 • Ghidul Utilizatorului 13

  Dimensiuni arbitrare ale hrtiei

  Suporturi de lucru inacceptabileUrmtoarele suporturi de lucru sunt inacceptabile pentru imprimant. Utilizarea lor poate duce la blocarea hrtiei i la alte probleme de manipulare a hrtiei:

  Hrtie excesiv de groas sau de subire

  Hrtie puternic texturat

  Hrtie pe care s-a tiprit deja (sunt permise hrtiile cu antet)

  Hrtie ifonat, rupt sau ndoit

  Hrtie umed sau ud

  Hrtie ondulat

  Hrtie ncrcat electrostatic

  Hrtie lipit

  Hrtie tratat special

  Hrtie care nu suport temperaturi de 150 grade C (302 grade F)

  Hrtie termosensibil

  Hrtie copiatoare

  Folii transparente universale

  Hrtii care au ataate agrafe, capse, benzi de fixare, benzi adezive etc.

  Etichete adezive, cnd foaia de suport prezint zone descoperite

  Dimensiuni acceptabile

  Tav pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare

  Alimentator direct pentru mai multe coli

  Lime 181 298,5 mm(7.13 - 11.75 in.)

  76,2 - 297 mm(3 11,69 in.)

  Lungime

  Tava 1Tvile 2 i 3

  pn la 431,8 mm(pn la 17 in.)148 mm (5,83 in.) minim182 mm (7.16 in.) minim

  98,4 431,8 mm(3,875 - 17 in.)

  Suporturi de imprim

  are

 • 14 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  ncrcarea suporturilor de lucru

  ncrcarea suporturilor de lucru n tvile 1, 2 sau 3 sau n Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrarePutei ncrca mai multe tipuri de suporturi de lucru n tvile 1, 2 sau 3 i n Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare. (Tava 3 este o parte a alimentatorului opional de 2.500 de coli. Tava opional pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare nlocuiete tava 1, tava 2 sau tava 3.) Consultai pagina 12 pentru dimensiunile pe care le putei ncrca n fiecare tav.

  1. Tragei tava n afar pn la refuz. (n figur, tava 1.)

  Not

  Dac scoatei o tav pentru hrtie (de exemplu pentru a o nlocui cu Tava pentru hrtie cu dimensiuni arbitrare), aezai tava respectiv pe o suprafa dreapt i rezistent. Dac aezai tava pe mochet, arcurile i firele de pe fundul tvii se pot aga i rupe, ceea ce poate conduce la pierderea capacitii tvii de a msura dimensiunile hrtiei.

  2. Pregtii un top de hrtie, asigurndu-v c marginile colilor sunt aliniate.

  4525-08

  4525-09

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 15

  3. Dac ncrcai hrtie de aceeai dimensiune n toate tvile, trecei direct la etapa 5.

  Dac ncrcai hrtie cu dimensiuni diferite, ridicai cu atenie ghidajul metalic pentru hrtie i tragei-l n afar pn la refuz.

  4. Apsai pe maneta gri i deplasai ghidajul posterior spre partea din spate a imprimantei pn la refuz.

  5. Aezai hrtia n partea stng a tvii, ntre ghidaje, folosind orientarea corect (descris n etapele 5a sau 5b).

  4525-10

  4525-11

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 16 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Not

  Nu ncrcai hrtie peste marcajul indicat.

  a. Alimentai pe muchia lung (muchia lung de pe partea stng, care duce n interiorul imprimantei) pentru hrtii Letter, Statement (tava 1), Executive, A4, A5 (tava 1) i B5-JIS.

  Vedere de sus a tvii:1. Imprimare duplex (fa-verso), 2. Imprimare simplex (fa)

  4525-12

  4525-13

  1

  2

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 17

  b. Alimentai pe muchia scurt (muchia scurt pe partea stng care duce n interiorul imprimantei) pentru hrtii Legal, Folio, Ledger, A3 i B4-JIS.

  Vedere de sus a tvii: 1. Imprimare fa-verso, 2. Imprimare fa

  6. Dac ai adus ghidajul posterior n poziia indicat n etapa 4, apsai maneta gri i deplasai ghidajul posterior n fa pn cnd atinge hrtia.

  4525-14

  1

  2

  4525-15

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 18 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  7. Aliniai marginea topului de hrtie la partea stng a tvii.

  Not

  Nu ncrcai hrtie n partea dreapt a tvii. Imprimanta are acces doar la hrtia din partea stng a tvii.

  8. Dac ai mutat ghidajul pentru hrtie n poziia indicat n etapa 3, ridicai uor ghidajul, deplasai-l pn atinge hrtia, apoi eliberai-l astfel nct s se fixeze.

  Not

  Asigurai-v c ghidajul pentru hrtie este fixat n orificiul de ghidaj din partea posterioar a tvii i c ambele ghidaje, cel anterior i cel posterior, sunt corect aezate pentru tipul de hrtie utilizat.

  9. Dac ai schimbat dimensiunea hrtiei, introducei eticheta cu dimensiunea corect a hrtiei n slotul rezervat de pe partea frontal a tvii.

  4525-16

  4525-17

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 19

  10. mpingei tava napoi n imprimant pn la fixare.

  11. Dac ai schimbat tipul de hrtie din tav, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul de hrtie:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Tav.

  b. Apsai tastele Articol (marcate 2 sau 6) pentru a ajunge la Tava Tip 1, Tava Tip 2 sau Tava 3 Tip 3.

  c. Apsai tastele Valoare (marcate 3 sau 7) pentru a selecta tipul corect de hrtie (simpl, preimprimat, hrtie cu antet, etc.).

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  12. Dac utilizai Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare:

  a. Specificai tipul de hrtie din tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare. n Meniul Suport Foi, selectai La alegere pentru tipul de suporturi de lucru i Mr. la alegere pentru mrimea standard folosit de PCL sau PostScript pentru formatarea paginii de ieire. (n cele mai multe cazuri, aceasta va fi cea mai frecvent folosit dimensiune standard arbitrar.)

  b. nainte de imprimare, formatai pagina (inclusiv configurarea marginilor), pentru a v asigura c materialul de imprimat este poziionat corect n pagin conform dimensiunii standard (pe care ai definit-o n Meniul Suport Foi).

  4525-18

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 20 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Not

  PCL i PostScript formateaz imaginea de ieire doar pentru dimensiuni predefinite ale hrtiei.

  ncrcarea hrtiei n tava 4 sau 5Putei ncrca hrtie Letter, Executive, A4, i B5-JIS n tavile 4 i 5. (Tvile 4 i 5 fac parte din Alimentatorul opional de 2.500 de coli.)

  1. Tragei tava n afar pn la refuz. (n figur, tava 4.)

  2. Pregtii un top de hrtie, asigurndu-v c marginile colilor sunt aliniate.

  3. Apsai ridictorul gri i deplasai n spate ghidajul pentru hrtie.

  4525-19

  4525-09

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 21

  4. Aezai hrtia n partea stng a tvii, ntre ghidaje, folosind orientarea corect a tvii (descris n etapele 4a sau 4b).

  Not

  Nu alimentai imprimanta cu hrtie peste marcajul indicat (pe partea posterioar a tvii).

  a. Vedere de sus a tvii 4: 1. Imprimare fa-verso, 2. Imprimare fa

  4525-21

  4525-22

  1 2

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 22 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  b. Vedere de sus a tvii 5: 1. Imprimare fa-verso, 2. Imprimare fa

  5. Apsai ridictorul gri i tragei n fa ghidajul pentru hrtie pn atinge hrtia. Cnd eliberai ridictorul, acesta se fixeaz n noua poziie.

  6. mpingei tava nuntru.

  7. Dac ai schimbat tipul de hrtie din tav, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul de hrtie:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Suport Foi.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a selecta Tip Suport 4 sau Tip Suport 5.

  4525-23

  2

  1

  4525-24

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 23

  c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a selecta tipul corect de hrtie (simpl, preimprimat, hrtie cu antet etc.).

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  ncrcarea hrtiei n Alimentatorul direct pentru mai multe coliPutei ncrca mai multe tipuri de hrtie (enumerate n pagina 12) n Alimentatorul direct pentru mai multe coli.

  1. Dac este necesar, folosii extensia tvii trgnd-o afar pentru a o potrivi cu lungimea hrtiei folosite.

  2. Deplasai ghidajul verde pentru hrtie spre stnga pn la refuz.

  4525-25

  4525-26

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 24 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  3. Aezai hrtia n partea dreapt a Alimentatorului direct pentru mai multe coli folosind orientarea corect (descris n etapele 3a, 3b, 3c sau 3d).

  a. Alimentai pe muchia lung (care duce n interiorul imprimantei) pentru hrtii Letter, Statement, Executive, A4, A5 i B5-JIS.

  Vedere de sus a Alimentatorului direct pentru mai multe coli, alimentare la muchia lung: 1. Imprimare fa-verso, 2. Imprimare fa

  4525-27

  4525-28

  1

  2

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 25

  b. Alimentai pe muchia scurt (muchia scurt care duce n interiorul imprimantei) pentru hrtii Legal, Folio, Ledger, A3 i B4-JIS.

  Vedere de sus a Alimentatorului direct pentru mai multe coli, alimentare la muchia scurt: 1. Imprimare fa-verso, 2. Imprimare fa

  c. Vedere de sus a Alimentatorului direct pentru mai multe coli Plicuri: Com-10, DL, Monarch, sau plicuri C5

  4525-29

  1

  2

  4525-30

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 26 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Not

  Unele aplicaii PostScript necesit ncrcarea plicurilor introduse n imprimant cu colul cu adresa expeditorului n partea din dreapta sus. Testai aplicaiile pentru a determina orientarea corect.

  d. Vedere de sus a alimentatorului direct pentru mai multe coli Folii transparente:Dunga trebuie s fie pe marginea de ghidare a foliei transparente. Partea rugoas a foliei transparente trebuie s fie n partea de sus, iar cea neted n jos.

  4. mpingei uor ghidajul pentru hrtie spre dreapta pn atinge topul de hrtie (pentru a asigura contactul cu senzorul de hrtie).

  4525-31

  4525-33

  nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 27

  5. mpingei hrtia n imprimant pn la capt.

  6. Dac ai schimbat tipul sau mrimea hrtiei din Alimentatorul direct pentru mai mult coli, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul i/sau mrimea hrtiei:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a selecta Meniu Suport Foi.

  b. Dac ai schimbat tipul suportului de lucru, apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) i selectai Tip MBF.

  c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a selecta tipul corect de hrtie (simpl, preimprimat, hrtie cu antet, etc.).

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Dac ai schimbat mrimea suporturilor de lucru, apsai tasta Articol

  pentru a selecta Dimens. MBF. f. Apsai tasta Valoare pentru a selecta mrimea corect a hrtiei

  (letter, A4 etc.).g. Apsai tasta Introducere.h. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  4525-34

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 28 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Not

  Dup ce terminai de imprimat folosind Alimentatorul direct pentru mai multe coli, scoatei hrtia nefolosit din tav i mpingei la loc extensia tvii (dac este necesar). Alimentarea cu hrtie se va face din Alimentatorul direct pentru mai multe coli dac acesta este inclus n sistemul de alimentare.

  ncrcarea Alimentatorului de plicuri1. Pregtii un top de plicuri, asigurndu-v c toate pliurile sunt nchise i c

  plicurile nu sunt lipite unul de altul.

  2. inei ridicat piedica pentru plicuri cnd introducei n imprimant plicurile cu pliurile n sus i cu latura lung spre imprimant.

  4525-35

  4525-36

  4525-37nc

  rcar

  ea s

  upor

  turil

  or d

  e lu

  cru

 • Ghidul Utilizatorului 29

  3. Tragei ghidajul lateral astfel nct s ating uor marginile plicurilor.

  Not

  Pentru a evita blocajele de hrtie, nu ncrcai plicurile peste marcajul indicat. De asemenea, nu ncercai s mai introducei plicuri n timp ce se imprim folosind Alimentatorul de plicuri.

  4. Dac ai schimbat tipul sau mrimea plicurilor, folosii panoul de comand pentru a specifica mrimea plicului:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a selecta Meniu Suport Foi.

  b. Dac ai schimbat tipul de plicuri, apsai tasta Articol (marcat 2 or 6) pentru a ajunge la Tip Plic.

  c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a ajunge la tipul corect de plic (simplu sau preimprimat).

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Dac ai schimbat mrimea plicurilor, apsai tasta Articol pentru a

  selecta Dimens. Plic. f. Apsai tasta Valoare pentru a selecta dimensiunea corect a plicului

  (Com10, DL, C5 sau Monarch).g. Apsai tasta Introducere.h. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  ncrcarea suporturilor de lucru

 • 30 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  IeireImprimanta este echipat cu un Sertar pentru hrtie cu faa n jos cu o capacitate de pn la 500 coli de 80 g/m2 (20 lbs.). (Dac Dispozitivul opional de finisare este instalat, Sertarul pentru hrtie cu faa n jos nu poate cuprinde dect pn la 300 coli.)

  Mai exist alte dou destinaii opionale de ieire:

  Un Sertar pentru hrtie cu faa n sus, cu o capacitate de pn la 200 coli de 80 g/m2 (20 lbs.).

  Un Dispozitiv de finisare (cu capsator i perforator opional) cu o capacitate de pn la 3.000 de coli necapsate de 80 g/m2 (20 lbs.) de tip Letter sau A4.

  Sertarul pentru hrtie cu faa n jos i Dispozitivul de finisare pot fi folosite pentru lucrri de imprimare offset, dac aa s-a stabilit n Meniul Sistem al imprimantei. Pentru informaii suplimentare, vezi Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) de pe CD-ROM-ul imprimantei dvs.

  Cnd imprimai o lucrare, putei folosi driverul de imprimant pentru a specifica destinaia de ieire. Dac imprimanta dvs. are un Dispozitiv de finisare, Putei de asemenea, selecta comanda de capsare sau perforare (dac Dispozitivul de finisare are capaciti de perforare). Plicurile, foliile transparente i etichetele nu trebuie s fie trimise n Dispozitivul de finisare.

  Not

  Dispozitivul de finisare nu poate opera cu hrtie cu greutate mai mare de 105 g/m2 (28 lbs.). Hrtia cu dimensiuni arbitrare trimis n Dispozitivul de finisare nu poate fi capsat, gurit sau prelucrat offset.

  Utilizarea capsatoruluiDispozitivul opional de finisare poate capsa pn la 50 de coli. Pe msur ce paginile sunt imprimate, ele sunt inute ntr-un sertar; dup capsare, sunt trimise cu faa n jos n sertarul de ieire al Dispozitivului de finisare.

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 31

  Dispozitivul de finisare nu poate capsa hrtii de mrimi diferite n timpul aceleiai lucrri. Dac lucrarea are doar o pagin sau daca depete 50 de pagini, nu va fi capsat. n cazul n care cartuul pentru capse este gol, imprimanta va continua lucrarea (fr capsare) i panoul de comand va afia Instalai Staple Cartridge. Dac sertarul de ieire al Dispozitivului de finisare este plin i imprimanta direcioneaz ieirea ctre Sertarul pentru coli cu faa n jos, colile nu sunt capsate.

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  Not

  Dac eticheta Status (Stare) este nnegrit, programul ruleaz n modul Auto Configure. Dac eticheta Status (Stare) este gri, trebuie s configurai imprimanta (selectai fila System Configuration (Configurarea Sistemului)) pentru a include Dispozitivul de finisare.

  4. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  5. Din lista derulant Destination (Destinaie), selectai Finisher (Unitate finisaj).

  6. Selectai fila Document Options (Opiuni Document).

  7. Selectai din Staple Option (Opiune Capsare):

  No Staple (Fr capsare) Position (Poziia) 1 Position (Poziia) 2 Dual (Dubl)Consultai diagramele de la pagina 34 pentru localizarea capsrii, n funcie de orientarea pe care o alegei.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Ieire

 • 32 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dv., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Cnd fereastra de dialog Imprimare se deschide, apsai Proprieti.

  4. Tastai butonul Advanced (Complex).

  5. n Printer Features (Funciile imprimantei), alegei Finisher (Unitate finisaj) din Output Bin (Recipient ieire).

  6. Selectai din lista derulant Staple Option (Opiune capsare):

  None (Nici una) Front (Fa) Rear (Spate) Dual (Dubl)

  7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dv., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Properties.

  Not

  Dac eticheta Status (Stare) este nnegrit, programul ruleaz n modul Auto Configure. Dac eticheta Status (Stare) este gri, trebuie s configurati imprimanta (n fila (Configurarea sistemului)) pentru a include Dispozitivul de finisare.

  4. Selectai Page Setup (Iniializare pagin).

  5. Selectai tabul Advanced (Complex).

  6. n Printer Features (Funciile imprimantei), alegei Staple (Capsare).

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 33

  7. La sfritul ferestrei de dialog, alegei o opiune de capsare:

  No Staple (Fr capsare) Position (Poziia) 1 Position (Poziia) 2 Dual (Dubl)Consultai diagramele la pagina 34 pentru localizarea capsrii, n funcie de orientarea pe care o alegei.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  La imprimant:

  Dac driverul dvs. de imprimant nu are opiune de capsare, putei alege capsarea din panoul de comand al imprimantei. Astfel, toate lucrrile trimise ctre imprimant vor fi capsate.

  Not

  Configurarea driverului prevaleaz ntotdeauna asupra configurrii panoului de comand.

  1. Din panoul de comand al imprimantei Xerox DocuPrint N4525, selectai Stapling (Capsare):

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Sistem.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a ajunge la Mod Capsare.

  c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a selecta poziia de capsare dorit Poziia 1, Poziia 2 sau Dubl.

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  Ieire

 • 34 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Poziii de capsare pentru hrtii format Letter, A4, B5-JIS i Executive

  0. No Staple (Fr capsare)

  1. Position 1 (Poziia 1)

  2. Position 2 (Poziia 2)

  3. Dual (Dubl)

  4525-116

  1

  2

  0

  3

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 35

  Poziii de capsare pentru hrtie A3 i Ledger

  0. No Staple (Fr capsare)

  1. Position 1 (Poziia 1)

  2. Position 2 (Poziia 2)

  3. Dual (Dubl)

  4525-117

  1

  2

  0

  3

  Ieire

 • 36 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Poziii de capsare pentru hrtii format Legal, B4-JIS i Folio

  0. No Staple (Fr capsare)

  1. Position 1 (Poziia 1)

  2. Position 2 (Poziia 2)

  3. Dual (Dubl)

  4525-118

  1

  2

  0

  3

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 37

  Adugarea capselor1. Deschidei ua de acces din partea din fa a Dispozitivului de finisare.

  (Diagramele pentru nlocuirea capselor i deblocarea hrtiei sunt afiate tot pe panoul din spatele uii de acces.)

  2. Cu mna dreapt, mpingei n jos ridictorul pentru a elibera cartuul. Cu mna stng, ridicai cartuul afar din loca.

  Atenie

  Trebuie s inei mna sub cartu pentru a evita cderea capselor.

  4525-50

  4525-115

  Ieire

 • 38 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  3. nlocuii rezervorul gol din cartuul de capse apsnd pe butonul de plastic aflat n spatele cartuului, pe partea superioar.

  4. Introducei un nou set de capse n cartu (a) i acionai butonul pentru a elibera pachetul (b).

  5. Plasai cartuul n loca i mpingei-l uor n Dispozitivul de finisare pn cnd ridictorul ajunge n sus.

  4525-51

  4525-52

  b

  a

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 39

  Atenie

  Pentru a evita defeciunile, nu mpingei prea tare, altfel capul capsatorului risc s fie mpins n Dispozitivul de finisare.

  6. nchidei ua de acces. Capsarea poate acum continua.

  Remedierea blocajelor de capse1. Urmai etapele 1 i 2 de la pagina 37 pentru a scoate cartuul pentru capse

  din Dispozitivul de finisare.

  2. Ridicai seciunea metalic a cartuului pentru capse i scoatei toate capsele defecte.

  Atenie

  Trebuie s inei mna sub cartu pentru a evita cderea capselor.

  4525-53

  4525-90

  Ieire

 • 40 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  3. Urmai n continuare etapele 5 i 6 de la pagina 38 pentru a reintroduce cartuul pentru capse n Dispozitivul de finisare.

  Utilizarea perforatoruluiDispozitivul opional de finisare poate fi comandat cu dispozitiv de perforare cu 3 sau 4 guri. Fiecare coal este perforat individual. Putei selecta comanda de capsare, perforare, sau ambele.

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. Asigurai-v c marginile sunt destul de late ca perforrile s nu afecteze textul sau grafica.

  2. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  3. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  4. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  Not

  Dac fila Status (Stare) este nnegrit, programul ruleaz n modul Auto Configurare. Dac fila Status (Stare) este gri, trebuie s configurai imprimanta (n System Configuration (Configurarea sistemului)) pentru a include Dispozitivul de finisare.

  5. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  6. Selectai Document Options (Opiuni Document).

  7. Selectai Hole punch (Perforare).

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai butonul Advanced (Complex).

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 41

  5. n Printer Features (Funciile imprimantei), alegei Finisher (Unitate de finisaj) ca dispozitiv de ieire i selectai Hole Punch (Perforare).

  6. La sfritul ferestrei de dialog, alegei Enabled (Activat).

  7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  Not

  Dac fila Status (Stare) este nnegrita, programul ruleaz n modul Auto Configurare. Dac fila Status (Stare) este gri, trebuie s configurai imprimanta (n tabul System Configuration (Configurarea sistemului)) pentru a include Dispozitivul de finisare.

  4. Selectai Advanced (Complex).

  5. n Printer Features (Funciile imprimantei), alegei Hole Punching (Perforare).

  6. La sfritul ferestrei de dialog, alegei Enabled (Activat).

  7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  La imprimant:

  Dac driverul dvs. de imprimant nu are opiune de capsare, putei alege aceast opiune din panoul de comand al imprimantei. n acest fel, toate lucrrile trimise ctre imprimant sunt capsate, dac nu sunt trimise de un driver de imprimant care specific absena peforrii. (Configurarea driverului prevaleaz ntotdeauna asupra configurrii panoului de comand).

  Ieire

 • 42 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  1. Din panoul de comand al imprimantei Xerox DocuPrint N4525, selectai perforarea:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Sistem.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a ajunge la Hole Punch (Perforare).

  c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a selecta Activat sau Dezactivat.

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  Dimensiunile perforrii cu trei guri

  Urmtoarele dimensiuni ale perforrii cu trei guri sunt disponibile pentru hrtie Letter/A4, cu alimentare pe muchia lung i hrtie Ledger/A3, cu alimentare pe muchia scurt.

  1. 9,525 mm (0,375 in.)

  2. 31,75 mm (1,25 in.)

  3. 107,95 mm (4,25 in.)

  1

  2

  3

  4525-109

  1

  2

  3

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 43

  Dimensiunile perforrii cu patru guri

  Urmtoarele dimensiuni ale perforrii cu patru guri sunt disponibile pentru hrtie Letter/A4, cu alimentare pe muchia lung i hrtie Ledger/A3, cu alimentare pe muchia scurt.

  1. 10,0 mm (0,394 in.)

  2. 28,5 mm (1,163 in.)

  3. 80,0 mm (3,15 in.)

  Not

  Poziiile gurilor sunt fixe i nu pot fi ajustate.

  4525-110

  1

  23

  1

  23

  Ieire

 • 44 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Golirea Sertarului pentru perforare1. Deschidei ua de acces din partea din fa a Dispozitivului de finisare.

  2. Scoatei Sertarul pentru perforare i golii-l.

  3. Punei Sertarul pentru perforare napoi n Dispozitivul de finisare.

  4. nchidei ua de acces.

  4525-108

  Iei

  re

 • Ghidul Utilizatorului 45

  Lucrri de imprimareCnd imprimai o lucrare, putei folosi driverul de imprimant pentru a selecta urmtoarele caracteristici:

  Sursa de hrtie Dimensiunea hrtiei i suporturile de lucru care pot fi utilizate; vezi

  pagina 46 pentru hrtie special, vezi pagina 48 pentru plicuri, vezi pagina 51 pentru etichete, i vezi pagina 53 pentru folii transparente

  Orientare Numr de copii Sertarul de ieire Colaionarea

  Not

  Putei stabili o succesiune a accesului la tvi, prin care imprimanta s caute hrtia cerut n Alimentatorul direct pentru mai multe tvi; consultai Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) de pe CD-ROM-ul imprimantei dvs.

  Driverul de imprimant mai poate include urmtoarele opiuni:

  Modul economic, care reduce consumarea tonerului cu dou treimi (destinat imprimrii de documente cu densitate mare)

  Imprimare fa sau fa-verso (dac avei Modulul opional fa-verso); vezi pagina 55

  Capsare (dac avei Dispozitivul opional de finisare); vezi pagina 31 Perforare (dac avei Dispozitivul opional de finisare cu perforator);

  vezi pagina 40 Imprimare confidenial i imprimare de prob (dac imprimanta are

  hard-drive-ul opional); vezi pagina 59 Coli pentru copertare utiliznd o surs de hrtie diferit fa de restul

  documentului; vezi pagina 46 Imprimare margine la margine, n care textul i imaginile sunt

  imprimate pe marginea fizic a paginii. (Pot aprea unele pierderi de date din cauza constrngerilor mecanice i fizice.)

  Lucrri de imprim

  are

 • 46 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Imprimare pn la N pagini, prin care un numr de pagini N sunt imprimate pe o singur coal. (Util pentru vizualizarea paginrii unui document.)

  Filigran i suprapunere, prin care se imprim un text de fundal pe prima pagin sau pe fiecare pagin a documentului

  Imprimare pe hrtie specialPutei imprima pe hrtie cu antet, hrtie preimprimat, hrtie precapsat, hrtie colorat i pentru cri de vizit. Verificai condiiile privind dimensiunea hrtiei la pagina 12 i condiiile privind greutatea la pagina 11.

  La imprimant:

  1. Introducei hrtia special fie ntr-o tav, fie n Alimentatorul direct pentru mai multe coli. Pentru hrtie cu antet, hrtie preimprimat i hrtie preperforat, asigurai-v c hrtia special este orientat corect, n funcie de tipul de imprimare, pe fa sau fa-verso.

  Pentru tvile 1, 2, 3 sau Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare, vezi pagina 16

  Pentru tvile 4 sau 5, vezi pagina 21 Pentru Alimentatorul direct pentru mai multe coli, vezi pagina 24

  2. Dac ai schimbat tipul hrtiei dintr-o tav sau din Alimentatorul direct pentru mai multe coli, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul i mrimea hrtiei.

  Pentru tvile 1, 2, 3 sau Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare, vezi pagina 19

  Pentru tvile 4 sau 5, vezi pagina 22 Pentru Alimentatorul direct pentru mai multe coli, vezi pagina 27(Tvile 1, 2, 3, 4 i 5 au senzori pentru mrimea hrtiei, astfel c nu trebuie s specificai mrimea hrtiei.)

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 47

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai tabul Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  5. Apsai butonul Select Paper (Selectare hrtie).

  6. Din fereastra de dialog Select Paper (Selectare hrtie), alegei butonul Document Body (Corp document).

  7. Din lista derulant din Type (Tip), selectai tipul de hrtie.

  8. Dac dorii alt tip de hrtie pentru copertare:

  a. Alegei butonul First Page (Prima pagina) (din fereastra de dialog Select Paper (Selectare hrtie)).

  b. Din lista derulant din Type (Tip), selectai tipul de hrtie.9. Apsai butonul OK pentru a salva selectarea hrtiei pe care ai fcut-o.

  10. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  11. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai Paper/Quality (Hrtie/Calitate).

  5. Din lista derulant din Media (Suport), selectai tipul de hrtie special.

  6. Dac dorii alt tip de hrtie pentru copertare, apsai butonul Advanced (Complex).

  7. n Document Options (Opiuni document), selectai Enabled (Activat) din lista derulant i apoi First Page Different (Prima pagin diferit).

  8. Deschidei opiunea First Page Different (Prima pagin diferit) tastnd semnul +.

  Lucrri de imprim

  are

 • 48 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  9. Din lista derulant First Page Media Type (Tip suport prima pagin) selectai tipul pe care dorii s-l folosii.

  10. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  11. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.4. Selectai Advanced (Complex).

  5. Din Paper/Output (Hrtie/Ieire), selectai Media (Suport).

  6. La sfritul ferestrei de dialog, alegei tipul de suport de lucru.

  7. Dac dorii alt tip de hrtie pentru copertare:

  a. Selectai First Page Different (Prima pagin diferit).b. Selectai Enabled (Activat) la sfritul ferestrei de dialog.c. Apsai butonul + de lng First Page Different (Prima pagin

  diferit).d. Selectai First Page Media (Suport prima pagin).e. Alegei tipul de suport de lucru de la sfritul ferestrei de dialog.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Imprimarea plicurilor

  La imprimant:

  1. Introducei plicurile n oricare alimentator.

  Alimentator direct pentru mai multe coli vezi pagina 25 Alimentator opional de plicuri vezi pagina 28

  2. Asigurai-v c plicurile sunt orientate astfel:

  Faa care urmeaz s fie imprimat este n jos. Marginea de sus a plicului intr n imprimant prima.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 49

  3. Dac ai schimbat tipul sau mrimea plicurilor din Alimentatorul pentru plicuri sau din Alimentatorul direct pentru mai multe coli, folosii panoul de comand pentru a selecta mrimea i tipul plicului. Consultai pagina 29 pentru Alimentatorul de plicuri i pagina 27 pentru Alimentatorul direct pentru mai multe coli.

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. Creai un document plic cu dimensiunea corect.

  Multe aplicaii conin instrumente pentru crearea unui document plic. De exemplu, Microsoft Word include opiunea Plicuri i etichete n meniul Instrumente.

  O alt alternativ este s creai un document cu urmtoarele caracteristici: Dimensiunea hrtiei: dimensiunea plicului Orientare: Landscape (Tip vedere)

  2. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  3. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  4. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  5. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  6. Din lista derulant din Orientation (Orientare), selectai Landscape (Tip vedere).

  7. Apsai butonul Select Paper (Selectare hrtie).

  8. Din fereastra de dialog Select Paper (Selectare hrtie), alegei Document Body (Corp document).

  9. Din lista derulant din Size (Dimensiuni), selectai mrimea plicului.

  10. Dac dorii s utilizai o surs anume, cum ar fi Alimentatorul direct pentru mai multe coli sau Alimentatorul de plicuri, selectai din lista derulant Paper Tray (Tav hrtie).

  11. Apsai butonul OK pentru a salva selectarea hrtiei pe care ai fcut-o.

  12. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  13. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Lucrri de imprim

  are

 • 50 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai Layout (Aspect).

  5. Din Orientation (Orientare), selectai Landscape (Tip vedere).

  6. Apsai butonul Advanced (Complex).

  7. Din lista derulant din Paper Size (Dimensiune hrtie), selectai mrimea plicului.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. Creai un document plic cu dimensiunea corect.

  2. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  3. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  4. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  5. Selectai Page Setup (Iniializare pagin).

  6. Din lista derulant din Paper Size (Dimensiune hrtie), selectai mrimea plicului.

  7. Dac dorii s utilizai o surs particular, cum ar fi Alimentatorul direct pentru mai multe coli sau Alimentatorul de plicuri, selectai din lista derulant de dup Paper Source (Surs hrtie).

  8. Din Orientation (Orientare), selectai Landscape (Tip vedere).

  9. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  10. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 51

  Ghidaje pentru imprimarea plicurilor:

  Folosii doar dimensiunile acceptate pentru plicuri. Sub nici o form nu utilizai plicuri cu decupri sau cu accesorii de

  metal, care pot defecta imprimanta. Nu folosii plicuri pe ale cror suprafee exterioare exist adezivi. Pstrai plicurile nefolosite n ambalaj pentru a evita efectele umezelii

  excesive sau, dimpotriv, ale lipsei totale de umiditate, care pot afecta calitatea imprimrii i pot conduce la ifonarea hrtiei.

  Imprimai doar pe o singur parte. Nu ncrcati plicuri peste marcajul indicat din Alimentatorul direct

  pentru mai multe coli sau din Alimentatorul de plicuri. Plicurile nu pot fi trimise n Dispozitivul de finisare.

  Imprimarea de etichetePutei imprima etichete folosind tvile sau Alimentatorul direct pentru mai multe coli.

  La imprimant:

  1. Introducei colile de etichete n tvi sau n Alimentatorul direct pentru mai multe coli astfel:

  Faa care urmeaz s fie imprimat este cu faa n sus n tvi, faa n jos n Alimentatorul direct pentru mai multe coli.

  Marginea lung a etichetelor intr n imprimant prima. Nu ncrcai coli de etichete peste marcajul indicat pe spatele tvii sau

  al Alimentatorului direct pentru mai multe coli.2. Dac ai schimbat tipul suportului de lucru dintr-o tav sau din

  Alimentatorul direct pentru mai mult coli, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul i mrimea hrtiei.

  Pentru tvile 2, 3 sau Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare, vezi pagina 19

  Pentru tava 4, vezi pagina 22 Pentru Alimentatorul direct pentru mai multe coli, vezi pagina 27(Tvile 2, 3 sau 4 au senzori pentru mrimea hrtiei, astfel c nu trebuie s specificai mrimea hrtiei.)

  Lucrri de imprim

  are

 • 52 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. Creai un document cu textul plasat n zona corect. Consultai instruciunile incluse pe colile de etichete pentru configurarea marginilor.

  2. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.3. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.4. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.5. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).6. Apsai butonul Select Paper (Selectare hrtie).7. Din fereastra de dialog Select Paper (Selectare hrtie), alegei fila

  Document Body (Corp document).8. Din lista derulant din Type (Tip), selectai Labels (Etichete).9. Apsai butonul OK pentru a salva selecia suporturilor de lucru.10. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.11. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.4. Apsai Printing Preferences (Preferine de imprimare).5. Selectai fila Paper/Quality (Hrtie/Calitate).6. Din lista derulant Media (Suport), selectai Labels (Etichete).7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. Creai un document cu textul plasat n zona corect. Consultai instruciunile incluse pe colile de etichete pentru configurarea marginilor.

  2. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.3. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.4. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 53

  5. Selectai fila Advanced (Complex).6. Din Paper/Output (Hrtie/Ieire), selectai Media (Suport).7. La sfritul ferestrei de dialog, alegei Labels (Etichete).8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Ghidaje pentru imprimarea de etichete:

  Folosii etichete Xerox; consultai pagina 8 pentru informaii. Dac una dintre etichetele de pe coal lipsete, nu folosii coala

  respectiv, poate defecta componentele imprimantei. Etichetele nu pot fi trimise n Dispozitivul de finisare.

  Imprimarea foliilor transparentePutei imprima folii transparente folosind tvile sau Alimentatorul direct pentru mai multe coli.

  La imprimant:

  1. Introducei foliile transparente fie ntr-o tav, fie n Alimentatorul direct pentru mai multe coli (vezi pagina 26):

  Partea rugoas este sus. Partea neted este jos. Banda intr n imprimant prima. Nu ncrcai folii transparente peste marcajul indicat pe spatele tvii

  sau al Alimentatorului direct pentru mai multe coli.2. Dac ai schimbat tipul suportului de lucru dintr-o tav sau din

  Alimentatorul direct pentru mai multe coli, folosii panoul de comand pentru a specifica tipul i mrimea suportului de lucru.

  Pentru tvile 1, 2, 3 sau Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare, vezi pagina 19

  Pentru Alimentatorul direct pentru mai multe coli, vezi pagina 27(Tvile 1, 2, 3, 4 i 5 au senzori pentru detectarea dimensiunii hrtiei, astfel c nu trebuie s specificai dimensiunea hrtiei.)

  Lucrri de imprim

  are

 • 54 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai fila Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  5. Apsai butonul Select Paper (Selectare hrtie).

  6. Din fereastra de dialog Select Paper (Selectare hrtie), alegei tabul Document Body (Corp document).

  7. Din lista derulant din Type (Tip), selectai Transparency (Folie transparent).

  8. Apsai butonul OK pentru a salva selecia suporturilor de lucru.

  9. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  10. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Alegei Printing Preferences (Preferine de imprimare).

  5. Selectai fila Paper/Quality (Hrtie/Calitate).

  6. Din lista derulant Media (Suport), selectai Transparencies (Folii transparente).

  7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 55

  4. Selectai tabul Advanced (Complex).

  5. Din Paper/Output (Hrtie/Ieire), selectai Media (Suport).

  6. La sfritul ferestrei de dialog, alegei Transparency (Folie transparent).

  7. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  8. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Instruciuni pentru imprimarea pe folii transparente:

  Folosii folii transparente Xerox; consultai pagina 8 pentru informaii. Foliile transparente nu trebuie prelucrate cu Dispozitiviul de finisare.

  Lucrri de imprimare fa-verso (duplex)Avnd instalat Modulul duplex, putei imprima lucrri fa-verso (duplex).

  Utilizai doar hrtie de dimensiunile menionate n pagina 12. Nu folosii plicuri, cri potale, folii transparente sau etichete pentru lucrri duplex. Utilizai hrtie cu greutatea ntre 64-105 g/m2 (17-28 lbs.).

  Consultai paginile 14 pn la 25 pentru a vedea orientarea corect a hrtiei gurite sau a hrtiei cu antet cnd se imprim duplex.

  Atenie

  Pentru a evita blocarea hrtiei, nu punei niciodat hrtie n unitatea duplex.

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  5. Selectai tipul Duplex (Fa/verso):

  Long edge binding (Broare pe muchia lung) Short edge binding (Broare pe muchia scurt)

  Lucrri de imprim

  are

 • 56 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru a include Modulul duplex trebuie s configurai imprimanta (cu fila System Configuration (Configurarea sistemului)).

  6. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  7. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai fila Layout (Aspect).

  5. Selectai Flip on Long Edge (Rsturnare pe lungime) sau Flip on Short Edge (Rsturnare pe lime).

  6. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  7. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai fila Page Setup (Iniializare pagin).

  5. Din Print on Both Sides (Imprimare Duplex sau fa/verso), selectai tipul de duplex.

  Long edge (Muchia lung) Short edge (Muchia scurt)Pentru a include Modulul duplex trebuie s configurai mai nainte imprimanta (cu fila de proprieti arbitrare System Configuration (Configurarea sistemului)).

  6. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  7. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 57

  La imprimant:

  Dac driverul dvs. de imprimant nu are inclus modul duplex, putei alege aceast opiune din panoul de comand al imprimantei. n acest fel, toate lucrrile trimise ctre imprimant vor fi duplex - dac nu sunt trimise folosind un driver de imprimant care specific lucrrile de imprimare pe o singur fa. (Configurarea driverului prevaleaz peste configurarea panoului de comand).

  8. Din panoul de comand al imprimantei Xerox DocuPrint N4525, selectai imprimare duplex:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Sistem.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a selecta Duplex. c. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a selecta Muchia

  lung sau Muchia scurt. Consultai figura de la pagina 58 pentru a determina aceast valoare.

  d. Apsai tasta Introducere (marcat 4).e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  Lucrri de imprim

  are

 • 58 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Preferine de broare disponibile (modul de ntoarcere a paginilor) i configurri duplex (Muchie lung/Muchie scurt):

  Orientare tip portret

  Orientare tip vedere

  Muchia lung Muchia scurt

  Muchia lung Muchia scurt

  4525-39

  4525-40

  4525-41

  4525-42

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 59

  Imprimare tip Pliant

  Not

  Trebuie s avei instalat Modulul opional duplex pentru a utiliza aceast caracteristic. Putei crea pliante pentru hrtie de orice dimensiuni, care suport imprimarea fa-verso (duplex).

  Pentru mai multe informaii despre imprimarea tip Pliant, consultai Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) aflat pe CD-ROM-ul imprimantei.

  Imprimare confidenial i lucrri de verificare Dac imprimanta are un hard drive opional, este posibil:

  Utilizarea imprimrii securizate pentru a imprima un document confidenial

  Utilizarea imprimrii de verificare cnd avei o lucrare cu copii multiple, dar dorii s verificai prima copie nainte de a le imprima pe toate.

  Pentru sistemul de operare Windows 95/Windows 98:

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai Paper/Output (Hrtie/Ieire).

  5. n Copies (Copii), selectai numrul total al copiilor de imprimat.

  6. n csua de dialog Job Type (Tipul lucrrii), selectai.

  Secure Print (Imprimare confidenial) Proof Print (Imprimare de verificare)Trebuie s configurai imprimanta (din fila System Configuration (Configurarea sistemului)) pentru a include discul hard.

  7. n csua de dialog Password (Parola), tastai o parol din patru cifre folosind numere de la 0 la 7.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Lucrri de imprim

  are

 • 60 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Pentru sistemele de operare Windows 2000 i Windows NT (PS/PCL5e):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.

  3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.4. Apsai butonul Advanced (Complex).

  5. n seciunea Copy Count (Numr de copii), alegei numrul de copii.

  6. n Job Type (Typul lucrrii), selectai Secure PrintProof Print (Imprimare confidenial/Imprimare de verificare).

  7. n Password (Parola), tastai o parol din patru cifre folosind numere de la 0 la 7.

  8. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  9. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  Pentru sistemul de operare Windows NT (PCL6):

  1. n aplicaia dvs., selectai Fiier i apoi Imprimare.

  2. Selectai driverul de imprimant Xerox N4525.3. Deschidei fereastra de dialog Proprieti.

  4. Selectai fila Page Setup (Iniializare pagin).

  5. n Copy Count (Numr de copii), selectai numrul total al copiilor de imprimat.

  6. Selectai tabul Advanced (Complex).

  7. Apsai Job Type (Tipul lucrrii).

  8. La sfritul ferestrei de dialog, alegei una dintre variantele care urmeaz: Secure Print (Imprimare confidenial) Proof Print (Imprimare de verificare)Trebuie s configurai imprimanta (cu fila din proprietile arbitrare ale imprimantei, System Configuration (Configurarea sistemului)) pentru a include discul hard.

  9. n fereastra de dialog Document Password (Parola documentului):

  a. Tastai o parol din patru cifre folosind numere de la 0 la 7.b. Apsai butonul OK.

  Lucrr

  i de

  impr

  imar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 61

  10. Apsai butonul OK pentru a salva proprietile.

  11. Trimitei lucrarea ctre imprimant.

  La imprimant:

  Imprimare confidenial: imprimanta nu va ncepe lucrarea de imprimare pn cnd nu introducei parola pe panoul de comand.

  Imprimare de verificare: imprimanta execut doar o copie a lucrrii ca s o putei verifica; pentru a trece la imprimarea celorlalte copii, introducei parola pe panoul de comand.

  Pentru a introduce parola pe panoul de comand al imprimantei Xerox DocuPrint N4525:

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Parol.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a ajunge la prompterul parolei.

  c. Utilizai tastele cu numere pentru a introduce parola din patru cifre pentru lucrrile pe care le dorii imprimate complet.

  d. Pentru a imprima toate lucrrile cu aceast parol, apsai tasta Introducere (marcat 4).

  e. Pentru a iei din meniuri apsai tasta On-line (marcat 0).

  Dac dorii s anulai o lucrare confidenial sau de verificare, utilizai meniul Password (Parol) din panoul de comand. Consultai Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) (pe CD-ROM-ul livrat cu imprimanta).

  Lucrri de imprim

  are

 • 62 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  DepanareDac imprimanta dvs. nu funcioneaz corespunztor, verificai urmtoarele:

  Dac imprimanta este alimentat cu energie electric i este pornit.

  Dac s-a declanat ntreruptorul de urgen.

  Dac este conectat cablul de transmitere a datelor la imprimant.

  Dac tvile pentru suporturile de lucru sunt introduse corect n imprimant i dac uile sunt nchise perfect.

  Dac a fost afiat un mesaj de eroare pe panoul de comand.

  Dac driverul de imprimant este corect instalat n calculator i este corect configurat pentru imprimanta dvs.

  Pentru informaii detaliate despre depanare, consultai urmtoarele:

  Advanced Features and Troubleshooting Manual (Manualul de depanare i funcii avansate) aflat pe CD-ROM-ul care este livrat mpreun cu imprimanta.

  infoSMART Knowledge Base (baza de date pentru operaiuni de depanare) de pe site-ul web Xerox Printer: www.xerox.com/officeprinting/infoSMART

  nlocuirea cartuului pentru imprimanta laserDepanarea poate necesita nlocuirea Cartuului pentru imprimanta laser.

  Atenionare

  Pentru a evita posibilele accidente, nu atingei niciodat zona n care se afl Cilindrul de topire (unde o etichet indic pericolul temperaturii ridicate).

  Atenie

  Nu expunei Cartuul pentru imprimant laser la aciunea direct a luminii solare sau artificiale timp de mai mult de 15 minute. Supraexpunerea va afecta ireversibil prile fotosensibile.

  Nu deschidei capacul rolei i nu atingei suprafaa albastr a acesteia.

  Dep

  anar

  e

  http://www.tek.com/cgi-bin/CPIDprinter?APP=CP&Model=Phaser+750&PAGE=Color&PgName=TekSmart" target="_blank

 • Ghidul Utilizatorului 63

  Not

  Agitai bine Cartuul pentru a distribui uniform tonerul n interiorul acestuia. Calitatea imprimrii poate fi afectat dac tonerul nu este uniform distribuit.

  1. Pentru configurarea Duplex (Fa/Verso), deschidei Modulul duplex ridicnd clapeta (a). Pentru configurarea Standard, deschidei ua A mpingnd clapeta n sus (b). Deschidei capacul frontal (c).

  2. Scoatei Cartuul pentru imprimant laser ridicnd mnerul i deplasndu-l uor n afar.

  Ambalai Cartuul pentru imprimant laser uzat n ambalajul original i returnai-l conform instruciunilor.

  4525-119

  a

  b

  c

  4525-120

  D

  epanare

 • 64 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  3. Scoatei noul Cartu pentru imprimant laser din ambalaj i nlturai hrtia de protecie de pe capacul rolei. inei Cartuul n poziie orizontal i agitai-l de 5-6 ori pentru a distribui uniform tonerul.

  4. inei mnerul cu o mn i mpingei uor Cartuul pentru imprimant laser n imprimant.

  Atenie

  Pentru a evita posibilele accidente, nu atingei nici una dintre prile interioare ale imprimantei, care pot fi fierbini. Asigurai-v c ai fixat bine cartuul n imprimant.

  4525-121

  4525-122

  Dep

  anar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 65

  5. ndeprtai uor banda de sigiliu.

  6. Pentru configurarea Standard, nchidei capacul frontal i ua A. Pentru configurarea Duplex, nchidei modulul Duplex.

  4525-123

  4525-124

  D

  epanare

 • 66 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Nepotrivirea dimensiunii/tipului hrtieiAceasta situaie apare cnd dimensiunea sau tipul de hrtie cerut pentru lucrare nu este disponibil n imprimant, ca urmare aceasta se oprete. Una din urmtoarele probleme pot aprea:

  O tav configurat pentru hrtia cerut s-a golit.

  Nici una din tvi nu este configurat pentru hrtia cerut.

  Panoul de comand v cere s ncrcai hrtie n tava configurat (sau n prima tav). Odat ce hrtia este ncrcat, imprimanta continu automat imprimarea.

  Dac dorii s ncrcai hrtia cerut n alt tav:

  1. ncrcai hrtia cerut.

  2. Utilizai meniul Suport Foi pentru a reconfigura tava. Consultai pagina 19 (tava 1, tava 2, tava 3, Tava pentru hrtii cu dimensiuni arbitrare), pagina 22 (tava 4 sau 5), sau pagina 27 (Alimentator direct pentru mai multe coli).

  Dac dorii s folosii un alt tip de hrtie:

  1. Apsai tasta Valoare (marcat 3 sau 7) pentru a vedea fiecare tip de configurare a tvii.

  2. Cnd apare tava pe care dorii s o folosii, apsai tasta Introducere (marcat 4).

  Imprimanta continu automat imprimarea pe noul tip de hrtie.

  Dep

  anar

  e

 • Ghidul Utilizatorului 67

  Depanarea calitii imprimriiDac depistai o problem legat de calitatea imprimrii, este posibil s fie nevoie s nlocuii unul din materialele consumabile, cum ar fi cartuul pentru imprimanta laser.

  Pentru a diagnostica problema, verificai urmtoarele:

  Verificai dac pe panoul de comand nu exist mesaje referitoare la nlocuirea consumabilelor.

  Imprimai Paginile test folosind tabloul de comand a imprimantei.

  a. Apsai tasta Meniu (marcat 1 sau 5) pentru a ajunge la Meniu Imprimare.

  b. Apsai tasta Articol (marcat 2 sau 6) pentru a ajunge la Foaie de configuraie.

  c. Apsai tasta Introducere (marcat 4).Sunt imprimate paginile Foii de configuraie.

  d. Examinai paginile pentru a depista urmtoarele:

  D

  epanare

 • 68 Imprimant laser de reea DocuPrint N4525

  Simptom: Imprimri cu contrast slab

  Imaginea are un contrast mai slab dect normal.

  Simptom: Imprimare blanc (inexistent)

  ntreaga pagin imprimat este alb i nu exist semne vizibile de imprimare.

  Posibile cauze i soluii: Dac utilizai modul Draft (economic), dezactivai-l. Nivelul tonerului poate fi sczut. Scoatei Cartuul

  pentru imprimant laser i agitai-l cu grij de cteva ori, apoi reinstalai-l. (Aceast manevr ajut la redistribuirea tonerului existent, nainte de a trebui s nlocuii cartuul.) Dac Cartuul pentru imprimant laser este gol, nlocuii-l.

  Topul de hrtie poate


Recommended