Www.

Date post:22-Nov-2014
Category:
View:2,677 times
Download:1 times
Share this document with a friend
Description:
TrăieşteRomâneşte s-a născut din dorinţa unor români de a recrea într-un spaţiu virtual o Românie a legendelor auzite din bunici, a tradiţiilor moştenite, a vacanţelor la ţară din copilărie, a mâncărurilor memorabile stinse cu băuturi tari şi aromate, a meşteşugarilor iscusiţi, a inventatorilor ingenioşi... aşadar o Românie autentică.
Transcript:
 • 1.
 • 2. TraiesteRomaneste surprinde viata noastra ca o intreaga experienta.
  Sa incepem cu primul pas.
  AcestaestesteagulRomaniei. Nu ne esterusinesa-l arboram, sa-l comercializamsausa-l purtam.
  Stim de undesaluamsteagulStatelor Unite ale Americii. A vazutinsacinevatricolorul de vanzare?
  Dacada, saaflamsinoi de unde, iardaca nu poate se apuca o persoanasi de afacereaaceasta. Un strain vine savizitezetaranoastra. La plecare ii oferimdrapelulnostru. Teoreticacestlucruesteposibil, practic intaisagasim un drapel.
 • 3. Brandul de taraRomania a fostpe rand eternasifascinanta, a urmatperioadamereusurprinzatoare, pentru a culmina cu fabulospiritul. Cine stiecemaiurmeaza?
  Si totusi, de ce TraiesteRomaneste poate veti intreba?
  Iar raspunsul natural ar fi: cum altfel?
  Indiferent ca vrem sau nu, in fiecare seara adormim romani, visam si apoi ne trezim romani. Cum altfel sa traim?
  Nu! Nu inseamna resemnare.
  Presupune pur si simplu cautarea aspectelor pozitive din acest trai. Pentru ca romanul stie sa traiasca. Este cel mai bun lucru la care se pricepe.
  Stim sa traim experienta unica a vietii. Sfarsitul nu exista la noi.
  De la daci, la Sapanta.
 • 4. Produse
  Vom afla ce mai producem, unde gasim aceste produse si ce istorie au in spate. In vremuri pline de exemplare fabricate in laborator, produsele noastre incearca sa supravietuiasca, starnind regretul celor care sunt plecati din tara: ce gust aveau, ce calitate, erau naturale.
  Iar noi, cei care am ramas, dorim sa stim: de unde le cumparam?
  Traditionale. Aceste bijuterii rare. Exista.
  Servicii
  Imaginea serviciilor cu siguranta nu este cea mai buna. Dar, sa nu generalizam. Vedem in ce stadiu am ajuns, ce mai este nou si apoi testam calitatea.
 • 5. Sarbatori si evenimente.Aproape in fiecare regiune se desfasoara peste an manifestari pline de esenta. Urmeaza sa le trecem in calendarul nostru.
  Inventii. Daca tot invatam mult, macar sa avem si rezultate. Si avem!
  Cine a mai inventat? Ce a mai descoperit? Ce premiu am mai castigat?
  Turism. Dincolo de lipsa drumurilor, dincolo de craterele din asfalt, in acel taram, se ascund locuri unice. Romania este mai mult decat Delta, Manastirile Bucovinei si Maramures.
  *Printre altele cateva pesteri, o mana de vulcani noroiosi, ape termale si minerale cat jumatate din rezervele Europei, cetati, castele, orice forma de relief, rezervatii, muzee, manastirilocuri simple, foarte multe locuri simple. Prea putin promovate.
  Asadar, locuri ascunse chiar langa noi, protejate de sute de ani doar de natura.
 • 6. Cine suntem noi?
  NOI suntem romani.
  Proprietarii unei tari cu un imens potential nefolosit. Cei care luam in serios petrecerile, fie ca vorbim despre o nunta, fie ca vorbim despre o noapte in club. Avem mancaruri alese, de care strainii se indragostesc instant si gatim excelent. Bautura are gust, deci este naturala si buna rau. Avem valorile noastre, inteligenta ascutita, femei frumoase frumoase si un singur defect: ne place viata. Iubim viata.
  Tocmai in acest defect se ascunde puterea noastra de a merge mai departe si de ce nu, identitatea noastra. Nu este ceva gresit, trebuie doar sa constientizam lucrul acesta.
  De aceea, TraiesteRomaneste cuprinde intreaga experienta a existentei noastre. Este felul nostru de a trai ca si cand anul ar avea o singura zi. Suntem calzi. Suntem o suma de culori, de sentimente, de perceptii, de experiente.
  Stim sa traim!
 • 7. Romania = tara in care orice este posibil. Un loc in care timpul nu are forta, un loc in care minunile naturii se autoconserva altfel nu-mi explic, un loc plin cu oameni deosebiti, un loc impletit din traditii si obiceiuri, un loc de cand e lumea.
 • 8. Sunt roman. Si suntmandru.
  Dacaeu nu observlucrurilepozitive care ma inconjoara, dacaeu nu incercsaconstruiescnimic, atunci cine vamaifi roman peste 100 de ani?
  Concluzie: savedemceeste de vazut, safacemceeste de facut, sagustamceeste de gustat, saauzimceeste de auzitsisasimtimceeaceeste de simtit.
 • 9. iubim VIATA!
  Pentru ca iubim VIATA, stimsatraim.

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended