Home >Documents >Uscator pentru alimente - cdn2.elektronik-star.de · PDF filerecomandata decojirea fructelor...

Uscator pentru alimente - cdn2.elektronik-star.de · PDF filerecomandata decojirea fructelor...

Date post:16-Oct-2019
Category:
View:17 times
Download:2 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • 10029505 10029506 10029507 10031317 10031318

  Uscator pentru alimente

 • 2

  Stimate cumparator, Felicitari pentru achizitionarea acestui produs. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile din acest manual, si sa il pastrati pentru cazul in care veti avea nevoie de acesta in viitor. Pentru defectarea produsului din vina clientului nu ne asumam raspunderea.

  CUPRINS 2 2 3 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 13

  Specificații tehnice Instrucțiuni de siguranță Punerea în funcțiune și exploatarea echipamentului Instrumente și unelte recomandate Prepararea produselor alimentare Legumele uscate Uscarea fructelor Pregătirea pielii de fructe Carne uscată și pește Flori uscate și ierburi Depozitarea alimentelor uscate Instrucțiuni de rehidratare Curățarea și întreținerea Instrucțiuni de eliminare Declarație de conformitate 13

  Specificații tehnice Produs numarul: 10029505, 10029506, 10029507, 10031317, 10031318 Alimentare 220-240 V ~ 50-60 Hz Consum de energie 630 W

  Instrucțiuni de siguranță • Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile din acest manual si sa il pastrati cu atentie. • Nu lasati aparatul nesupravegheat in timpul functionarii. • Supravegheati aparatul daca sunt copii prin preajma. • Folositi aparatul doar in interior, intr-o camera uscata si bine ventilata, cat mai departe de substante inflamabile. • In timpul functionarii aparatul este fierbinte. Nu atingeti suprafata acestuia. • Nu va recomandam sa lasati aparatul sa functioneze o perioada lunga de timp la o temperatura peste 65 °C deoarece suprafata acestuia va fi foarte fierbinte. • Asezati aparatul pe o suprafata rezistenta la zgarieturi, in caz contrar aceasta se poate deteriora. • Nu folositi aparatul daca cablul de alimentare sau conectroarele sunt defecte. Adresati-va producatorului pentru remedierea problemei. • Nu introduceti in aparat obiecte ascutite. • Opriti aparatul inainte de a-l scoate din priza. • Opriti aparatul si scoateti-l din priza daca nu il folositi o perioada indelungata de timp.

 • 3

  • Lasati aparatul sa se raceasca inainte de a-l curata. • Nu introduceti aparatul si nici cablul de alimentare in apa. • Nu ntroduceti cablul de alimentare intr-o priza defecta. • Aveti grija ca, cablul de alimentare sa nu atarne peste masa pentru ca nimeni sa nu se impiedice de el. • Folositi aparatul doar pentru ceea ce a fost proiectat. • In timpul functionarii aparatului nu il mutati.

  Punerea în funcțiune și exploatarea echipamentului 1. Asigurati-va ca intrerupatorul este in pozitia OFF. Puneti aparatul pe o suprafata curata, uscata, departe de copii si animale. Conectați dispozitivul numai la prize cu o tensiune cuprinsa intre 220-240V. Nu utilizați un prelungitor. 2. Nu acoperiți orificiile de ventilație. Lăsați distanța intre dispozitiv și perete de cel puțin 30,5 cm pentru a permite un debit suficient de aer. 3. Nu asezati dispozitivul pe suprafete imflamabile. 4. Inainte de utilizare preincalziti aparatul aproximativ 45 de minute la o temperatura de 32 °C pentru a elimina umezeala interna. 5. Inainte de a umple aparatul, scoateti tavile si puneti alimentele pe ele, dar aveti grija ca alimentele sa nu se acopere unele pe altele. 6. Introduceti tavile pe raft cu ambele maini. 7. Intoarceti regulatorul din partea de sus a aparatului pentru a seta temperatura dorita. 8. Daca in timpul procesului de uscare se vor forma vapori de apa pe aparat stergeti-I cu un prosop de bucatarie.

  Prezentarea generala a modelului 10029505

  Alimente Ierburi Paine Iaurt Legume Fructe Carne si peste

  °C 35-52 43-46 46 49-57 57-63 63-68

  1. Apasati butonul ON/OFF pentru a porni sau opri aparatul. 2. Rotiti regulatorul pentru setarea temperaturii dorite

 • 4

  Prezentarea modelelor 10029506, 10031317, 10031318:

  Alimente Ierburi Paine Iaurt Legume Fructe Carne si peste

  °C 35-52 43-46 46 49-57 57-63 63-68

  Aparatul este echipat cu un cronometru electronic (maximum 40:59 ore). Timerul poate fi setat după cum urmează:

  1. Apasati butonul ON/OFF pentru a porni sau opri aparatul. 2. Țineți apăsată tasta START / SEL până când ceasul temporizatorului începe să se miste. 3. Utilizați butonul UP / DOWN pentru a seta ceasul. Apoi apăsați SEL și setați minutele. Apăsați din nou butonul SEL. Indicatorul de temperatură clipește. Utilizați butonul UP / DOWN pentru a seta temperatura dorită. Apăsați din nou butonul SEL pentru a confirma setarea. 4. Apăsați butonul SEL pentru a porni procesul de uscare.

  Prezentarea modelului 10029507:

  1. Apasati butonul ON/OFF pentru a porni sau opri aparatul. 2. Apasati butonul SEL pentru a seta ora. Cu ajutorul sagetilor puteti seta foarte usor ora.

 • 5

  Instrumente și unelte recomandate • Cutit pentru legume • Tabla pentru taierea legumelor • Vas

  Alte instrumente care va ajuta la pregatirea produselor alimentare:

  • Un robot de bucatarie sau un aparat asemanator care poate taia alimentele repede si sigur. • Vas sub presiune sau un vas in care alimentele se gatesc cu aburi. • Mixer pentru piureuri de fructe sau legume. • Cronometru pentru anumite retete speciale.

  Sfaturi pentru prepararea alimentelor Coaja de pe fructe si legume contine multe substante nutritive. De aceea nu este recomandata decojirea fructelor si legumelor uscate, deoarece si coaja este o parte importanta care contine vitamine. De altfel puteti decojo merele sau rosiile daca doriti sa le folositi in prajituri sau supe. Daca preferati fructele si legumele decojite, atunci decojiti- le inainte de a le pune la uscat. Un factor important in uscarea cu succes a fructelor si legumelor il reprezinta grosimea feliilor. Incercati sa taiati toate feliile de aceeasi grosime pentru ca umiditatea sa fie la fel. Desigur, stiti ca feliile mai groase se usuca mult mai greu decat cele subtiri. Depinde numai de dumneavoastra cum veti taia fructele sau legumele, insa este recomandata sa aiba aceeasi grosime pentru o uscare eficienta. Desi coaja contine o multitudine de substante nutritive aceasta poate ingreuna procesul de uscare. In timpul procesului de uscare apa se evapora de pe suprafetele taiate dar nu si prin coaja. Altfel spus, cu cat e mai mare suprafata taiata cu atat mai repede se vor usca fructele si legumele. Legumele subtiri precum fasolea verde sau sparanghelul ar trebui sa fie pozitionate transversal sau oblic pe tava pentru a se usca mult mai bine. Se taie fructele in felii subțiri, plate. Broccoli trebuie să fie tăiat în jumătate sau sfert în funcție de mărime. Fructele mici precum capsunile pot fi împărțite în jumătate. Chiar și fructele mai mici pot fi tăiate in jumătate pentru a face mai usoara golirea.

  Cum se umplu rafturile: Utilizați întreaga suprafață a raftului, dar asigurați-vă că rămâne spatiu suficient pentru a permite circulația suficientă a aerului în dispozitiv. Asigurați-vă că nu suprapuneți bucățile de fructe sau legume. Acest lucru este valabil mai ales pentru feliile de banane și inelele de mere. Dacă unele bucati sunt încă prea umede după uscare, este deoarece în timpul uscării s-au suprapus.

 • 6

  Deoarece apa se evaporă în timpul uscării, mâncarea isi scade volumul. Din acest motiv, aceeași cantitate de alimente necesită un spațiu de depozitare mult mai mic în timp. Piesele tăiate nu trebuie să fie mai groase de 1 cm. Se poate întâmpla sa fie nevoie să întoarceți bucățile tăiate o dată sau de două ori în timpul uscării pentru a le usca uniform. În acest caz, opriți dispozitivul, scoateți tava, selectați raftul, întoarceți bucățile, introduceți tăvile înapoi și începeți din nou uscarea.

  Cum sa preveniti scurgerile: Unele alimente precum rosiile, citricele sau fructele indulcite au tendinta de a scadea in volum.Lichidul care curge poate afecta gustul alimentelor de pe raftul inferior. Pentru a preveni scurgerile,apasati cu un prosop de bucatarie pe fructe de cateva ori dupa ce le-ati asezat pe tava. Astfel se elimina excesul de lichid din alimente.

  Uscarea legumelor Legumele uscate sunt la fel de gustoase ca si fructele uscate. Puteti folosi legumele uscate pentru a imbunatati gustul supelor sau a piureurilor. Ori de câte ori se folosesc legume proaspete, puteți folosi și legume uscate. Înainte de a pregăti legumele pentru uscare, spălați-le cu apă rece. Procesați legumele după tipul lor, curățați-le și, dacă este necesar, scoateți semințele. Dacă doriți să economisiți timp, puteți folosi și un robot de bucătărie pentru tăiere și tocare. Lasati-va creativitatea sa curga liber in timp ce uscati legumele. Înainte de uscare, de exemplu, puteți pune bucățile de legume timp de 2minute în suc de lămâie diluat pentru a obține

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended