Home >Documents >Un instrument vital pentru lichiditatea de care aveti nevoie. ERSTE Monetar

Un instrument vital pentru lichiditatea de care aveti nevoie. ERSTE Monetar

Date post:24-Jan-2016
Category:
View:26 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Description:
Un instrument vital pentru lichiditatea de care aveti nevoie. ERSTE Monetar. Cuprins. Despre noi ERSTE Monetar (caracteristici specifice fondurilor monetare) BCR Obligatiuni Alte fonduri EAM. 1. Detineri in fonduri per cap de locuitor. Unde se afla Romania acum…. - PowerPoint PPT Presentation
Transcript:
 • Un instrument vital pentru lichiditatea de care aveti nevoie.ERSTE Monetar

  ERSTE Asset Management Romania

 • Cuprins Despre noiERSTE Monetar (caracteristici specifice fondurilor monetare)BCR Obligatiuni Alte fonduri EAMERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Unde se afla Romania acum..1. Detineri in fonduri per cap de locuitorERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Investitii in fonduri la nivel regional/globalNivelul activelor fondurilor deschise deinvestitii pe cap de locuitor este de 10 orimai mic decat in Ungaria.

  *Valori in EURO.Sursa: EFAMAPonderea activelor fondurilor deschisede investitii in PIB este de 3% in medie inEuropa Centrala si de Est si de peste37% la nivel european.Sursa: ERSTE Asset Management Active in PIBInvestitii in fonduri in ECEERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Erste Asset ManagementProfesionisti in domeniu

  Erste Asset Management Group are in administrare un volum de active de 42 miliarde euro (**)Cea mai veche subsidiara a EAM, ERSTE-SPARINVEST KAG a fost fondata in Austria in anul 1965ERSTE-SPARINVEST KAG are active in administrare de32.6 miliarde EURO (*) EAM are 300 de angajati, din care 103 profesionisti in investitii Numarul 1 in Romania si Serbia Numarul 2 in Austria, Republica Ceha, Croatia, SlovaciaNumarul 3 in Ungaria ERSTE-SPARINVEST KAG este certificat GIPS (GlobalInvestment Performance Standards) din 2003 Rating AA- (very good) conform RCP & Partners * Date la Dec. 2012 ** Regiunea CEE: Czech Republic, Slovakia, Romania, Serbia, Croatia, HungaryERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Specialisti in investitii in Europa de EstExperti in investitii in pietele emergente globale

  1997 Europa Emergenta 1997 Asia 1990Europa Centrala 1969 Austria 2002 America Latina 1997 Turcia4Nu fiecare investitor are aceleasi obiective. Asadar, nu urmam doar un singur stil de investitii. Aplicam cunostintele si experienta pe care o avem pe tarile dezvoltate la o scara globala.

  ERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Organigrama Erste Asset ManagementErste Asset Management GmbH este detinuta 100% de Erste Group Bank AGERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Premii la nivel de grupERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • ERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management detine pozitia de leaderpe piata fondurilor deschise de investitii, iar cota sade piata este de 37.3% la sfarsitul lunii decembrie2012, cu un volum de active in administrare depeste 3 757 milioane RON.

  SAI ERSTE Asset Management administreaza ofamilie de fonduri deschise de investitii, careacopera la momentul de fata o paleta variatade profile investitionale. In data de 17.04.2009, SAIERSTE Asset Management a preluat in administrarede la SAI BCR Asset Management SA, subsidiara agrupului BCR, fondurile deschise de investitii BCRObligatiuni, BCR Dinamic, BCR Expert, BCR EuropaAvansat. In data de 4 iulie 2012 a lansat fondul ERSTEMonetar.

  ERSTE Asset Management Romania

  ERSTE Asset Management Romania

 • Performanta in administrarea fondurilor de investitii

  2012 ERSTE Asset Management este premiat al 3-lea an consecutiv pentru Performan n administrarea de fonduri

  2011, Performanta in fonduri de investitii la Gala premiilor revistei "PIATA FINANCIARA

  2011, la Gala Fondurilor de Investiii, eveniment traditional organizat de trustul de presa FinMediala, la categoria fonduri de obligatiuni a fost premiat fondul BCR Obligatiuni.

  2010, Performanta in administrarea fondurilor de investitii ERSTE Asset Management a fost premiata in cadrul celei de a 15-a editii a Galei Premiilor Revistei Piata Financiara pentru "Performanta in administrarea fondurilor de investitii", in cadrul unui eveniment gazduit de Banca Nationala a Romaniei in luna decembrie 2010.

  2009, Romanian Asset Management Market Share Leadership Award Performanta societatii a fost recunoscuta si la nivel international, de catre compania britanica de consultanta in afaceri Frost & Sullivan, care a acordat SAI ERSTE Asset Management premiul "Romanian Asset Management Market Share Leadership Award" in cadrul Galei "Best Practices Award 2009", desfasurata la Londra in mai 2010.

  Sursa: Finmedia

  ERSTE Asset Management Romania

 • Ce ofera EAM?Fonduri de investitii performante, in topul clasamentelor in RomaniaBCR Obligatiuni LIDER-ul fondurilor de obligatiuni randament anual 7.43% ERSTE Monetar fond lansat in 4.07.2012, este primul fond de piata monetara din Romania administrat conform standardelor europene.Fonduri cu plasamente in actiuni listate la BVB: BCR Dinamic, BCR Expert Fond de fonduri - BCR Europa AvansatAccesul la fonduri cu investitii in clase de active internationale, denominate in EUROESPA Bond Danubia, ESPA Stock Europe Emerging

  *Date valabile la Decembrie 2012,conform raportului AAF

  *Ziarul Financiar , 13.12.2012

  ERSTE Asset Management Romania

 • Beneficii pentru investitorERSTE Asset Management Romania

  Prin reteaua extinsa de relatii pe care le avem cu banci din tara si din strainatate avem acces la numeroase rapoarte de cercetare si putem exploata oportunitatile atractive de plasament care apar pe pietele financiare.

  Lichiditate mare a investitiei Retragerea partiala sau totala din fond (rascumpararea unitatilor de fond) poate fi facuta oricand, fara comision de rascumparare, iar investitorul primeste cresterea realizata pana in acel moment; datorita lichiditatii pe care o ofera, acest fond poate fi considerat un instrument de cash managementProfesionalism si experienta Investitorul utilizeaza un singur instrument investitional - unitatea de fond - a carei valoare este data de instrumente financiare variate si plasamente diversificate, investitorul avand acces pe piata financiara, cu un efort minim de analiza a informatiilor din partea sa;Metoda simpla de a investiEconomie de timp Unitatile de fond nu au scadente, nu au termene, deci nu necesita timp pentru innoirea sistematica a investitieiDiversificare Informarea permanenta a investitorilorconfirmarea calitatii de investitor prin transmiterea Certificatului de investitor, care contine prima tranzactie facuta in Fond; confirmarea tuturor tranzactiilor prin SMS. Diversificarea asigura dispersia riscului. Plasamentele se vor efectua in instrumente financiare sau fonduri cu expunere pe entitati din Romania sau chiar din intreaga lume, in functie de asteptarile noastre privind evolutia diferitelor industrii, economii si regiuni.

  ERSTE Asset Management Romania

 • 2. ERSTE Monetar - Caracteristici ERSTE Asset Management RomaniaLansat pe data de 4 iulie 2012 de ERSTE Asset Management, este primul fond monetar care este administrat in conformitate cu standardele europene.

  Fondul Deschis de Investitii ERSTE Monetar este un Fond de Piata Monetara, caruia ii sunt caracteristice scadente medii ponderate si durate de viata medii ponderate nu mai lungi de 12 luni; fondul poate investi pana la 100% in titluri de stat romanesti.

  Perioada investititei: este recomandata plasarea disponibilitatilor banesti pe un termen de 3-12 luni;

  Volatilitate foarte scazuta Moneda investitiei RON ERSTE Monetar este autorizat prin Decizia C.N.V.M. nr. 596 / 04.07.2012 si numarul CSC06FDIR / 400079 din Registrul Public al C.N.V.M.

  ERSTE Asset Management Romania

 • Care sunt principalele beneficii ale fondurilor monetare?Obiectivul investional al fondurilor monetare este conservarea sumei investite siobtinerea unui randament corespunzator ratelor de dobanda din piata monetara (*).

  Beneficii:fondurile monetare ofera atat trezorierilor din companii dar si persoanelor fizice posibilitatea sa administrezeze riscul de credit al depozitelor prin diversificare, in absenta schemelor de garantare nelimitate a depozitelor.

  alternativa la fondurile monetare este detinerea instrumentelor cu termene scurte la costuri ridicate de administrare a portofoliilor, sau in cazul persoanelor fizice a produselor structurate, cu risc de contraparte.

  Pe de alta parte, fondurile monetare vor oferi companiilor posibilitatea finantarii ca alternativa la creditele bancare.

  (*) conform CESR.

  ERSTE Asset Management Romania

 • Care sunt caracteristicile investitionale ale fondurilor monetare?Conform OUG32/27.06.2012, fondurile montare din Romania trebuie sa respecte urmatoarele principii de investire:Accent foarte puternic pe calitatea instrumentelor financiare si lichiditatea acestoraSe va asigura ca instrumentele de piata monetara in care se investeste sunt de inalta calitateSe va investi in instrumente carora li s-a acordat unul din cele mai inalte doua ratinguri de credit pe termen scurt disponibile. Exceptie de la aceasta regula fac emisiunile suverane din statele membre care trebuie sa fie cel putin in categoria investitii (BBB- de la S&P si Fitch si Ba3 acordat de Moodys)Nu isi asuma riscuri directe sau indirect fata de titluri de capital sau marfuriInvestitiile in titluri de valoare in alte monede decat RON sunt premise numai cu conditia ca riscul de schimb valutar sa fie acoperit Isi limiteaza investitiile in titluri de valoare cu o scadenta reziduala pana la data rascumpararii legale mai mica sau egala cu 2 ani cu conditia ca perioada de timp ramasa pana la data revizuirii urmatorului cupon sa fie mai mica sau egala cu 397 zileScadenta medie ponderata va fi de cel mult 6 luni iar durata de viata medi

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended