+ All Categories
Home > Documents > Turism Montan

Turism Montan

Date post: 22-Jul-2016
Category:
Upload: bibi-bianca
View: 61 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
Turismul montan, atractii si conditii
Embed Size (px)
of 13 /13
TURISMUL MONTAN PREDESCU DIANA & URSE BIANCA
Transcript
Page 1: Turism Montan

TURISMUL MONTAN

PREDESCU DIANA & URSE BIANCA

Page 2: Turism Montan

În ţara noastră, amenajarea turistică a zonei montane are deja o experienţa de peste un secol. Numeroase grupări, asociaţii şi societăţi de turism care au funcţionat începând cu sfârşitul secolului al XIX–lea au avut contribuţii remarcabile la echiparea turistică a zonei montane româneşti.

Page 3: Turism Montan

De activitatea acestora se leagă propagarea şi dezvoltarea turismului de munte, primele acţiuni concrete de creare a dotărilor turistice (case de adăpost, cabane, refugii, apoi drumuri, şosele. marcaje pe traseele montane), a posturilor de prim ajutor. ( foto: chamonix, franta)

Page 4: Turism Montan

Astfel masivele montane cel mai bine dezvoltate şi promovate au fost bucegi, piatra craiului, postăvaru, făgăraş, ceahlău, parâng şi cindrel, de acestea din urmă fiind legată apariţia primei staţiuni montane din românia, păltiniş.

Page 5: Turism Montan

Schiul a aparut in nordul europei ca schi de fond- cum il numim acum. apoi englezii (care au fost pionieri si in alpinism) l-au adus in europa ( la inceput in alpi) ca sport, mai intai de placere, apoi si de competie. S-a diversificat apoi si schiul ca si alpinismul.

Page 6: Turism Montan

Alpinismul este o activitate umană preponderent turistico-recreativă și într-o mai mică măsură sportivă, dar non-competițională, care are ca scop ascensiunea în munți, pe zăpadă, stâncă și gheață (ghețar). 

Page 7: Turism Montan
Page 8: Turism Montan

BIRD WATCHING

TURISTII ORGANIZEAZA EXCURSII DESTINATE OBSERVARII

PASARILOR, PRECUM SI A ALTOR ANIMALE SALBATICE.

Page 9: Turism Montan

CAMPINGUL

Page 10: Turism Montan

Campingul este o activitate low cost, care implica un cort si prieteni apropiati. In zona montana se afla nenumarate spatii de camping, asa ca ne intindem cortul pentru un popas in nordul tarii, in prea frumosul Maramures, la poalele muntilor Tibles. Si alegem mai precis Complexul turistic Ocna Sugatag Baile Vechi. E un complex turistic atestat acum 600 de ani cu o capacitate de 200 de corturi. 

Page 11: Turism Montan

SPORTURILE DE IARNA, INSA , RAMAN FAVORITELE TURISTILOR.

Page 12: Turism Montan
Page 13: Turism Montan

Recommended