+ All Categories
Home > Documents > Termoizolarea Cu Vata de Sticla a Unui Acoperis Cu Panta

Termoizolarea Cu Vata de Sticla a Unui Acoperis Cu Panta

Date post: 12-Aug-2015
Category:
Upload: seba
View: 88 times
Download: 6 times
Share this document with a friend
Description:
Termoizolarea Cu Vata de Sticla a Unui Acoperis Cu Panta
12
http://www.spatiulconstruit.ro/cum-se-face/termoizolarea-cu-vata-de-sticla-a-unui-acoperis-cu-panta-object_id=1 Termoizolarea cu vata de sticla a unui acoperis cu panta 1/12
Transcript

http://www.spatiulconstruit.ro/cum-se-face/termoizolarea-cu-vata-de-sticla-a-unui-acoperis-cu-panta-object_id=1

Termoizolarea cu vata de sticla a unui acoperis cu panta

1/10

2/10

3/10

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU ACEASTA SOLUTIE

Produsele din vata minerala Knauf Insulation cu ECOSE® Technology reprezinta o schimbare revolutionara in domeniul materialelor de izolare. Produsele de izolare din vata minerala Knauf Insulation folosesc o tehnologie noua, revolutionara, de obtinere a unui liant fara formaldehide, pe baza de materii organice, usor regenerabile care inlocuiesc produsele chimice pe baza de petrol. De asemenea, noua tehnologie, ECOSE® Technlogy, confera produselor din vata minerala de sticla un aspect cu totul diferit. Noul liant confera vatei minerale o nuanta maronie, naturala, produsul nu contine adaos de coloranti artificiali, decoloranti sau vopsea.- Beneficiile oferite de ECOSE® Technology sunt: material mai moale la atingere, mai putin prafos, miros neutru si mai usor de taiat.

Knauf Insulation detine Certificatul de calitate pentru management integrat conform standardelor EN ISO 9001:2008, EN ISO 14 001:2004 si OHSAS 18001:2007. Limitele emisiilor sunt monitorizate pe parcursul intregului proces de productie si controlate strict de Departamentul de calitate al Knauf Insulation.

TI 135 U (Unifit 035) - Acoperisuri inclinate:Material izolant produs din fibre minerale de sticla destinat utilizarii in interior. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,035 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante de exceptie- foarte buna rezistenta la foc- produs foarte compact- isi mentine bine forma- mai putin prafos- manipulare simpla si usoara- marcare speciala "+" pentru taiere exacta- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:TI 135 U (Unifit 035) produs din fibre de sticla minerala este destinat in special pentru utilizarea in interiorul cladirilor. Produsul este recomandat pentru folosireala acoperisurile inclinate, putand fi usor aplicat in spatiul dintre capriori. Pe partea exterioara a materialului de izolare este nevoie sa utilizati folie protectoare de difuziune care impiedica patrunderea condensului si permite eliminarea acestuia prin evaporare. Pe partea interioara, materialul trebuie prevazut cu o membrana hidrofoba care impiedica patrunderea umezelii in materialul izolant. Placarea in interiorul incaperii poate fi facuta cu placi de gips-carton, lemn sau alt material potrivit acestei destinatii. Produsul este suficient de compact si isi pastreaza bine forma. Se lucreaza foarte bine cu materialul, marcarea speciala cu semnul "+" face posibila taierea usoara, la dimensiunea necesara.

TI 140 U (Unifi t 039) - Acoperisuri inclinate:Material izolant produs din fibre minerale de sticla destinat utilizarii in interior. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,039 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante de exceptie

4/10

- foarte buna rezistenta la foc- produs foarte compact- isi mentine bine forma- mai putin prafos- foarte placut la atingere in timpul lucrului- manipulare simpla si usoara- marcare speciala "+" pentru taiere exacta- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:TI 140 U (Unifit 039), produs din fibre de sticla minerala este destinat in special pentru utilizarea in interiorul cladirilor. Produsul este recomandat pentru folosirea la acoperisurile inclinate, putand fi usor aplicat in spatiul dintre capriori. Pe partea exterioara a materialului de izolare este nevoie sa utilizati folie protectoare de difuziune care impiedica patrunderea condensului si permite eliminarea acestuia prin evaporare. Pe partea interioara, materialul trebuie prevazut cu o membrana hidrofoba care impiedica patrunderea umezelii in materialul izolant. Placarea in interiorul incaperii poate fi facuta cu placi de gips-carton, lemn sau alt material potrivit acestei destinatii. Produsul este suficient de compact si isi pastreaza bine forma. Se lucreaza foarte bine cu materialul, marcarea speciala cu semnul "+" face posibila taierea usora, la dimensiunea necesara.

Classic 044 - Cu utilizari multiple:Material izolant produs din fibre minerale de sticla. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,044 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante bune- foarte buna rezistenta la foc- manipulare simpla si usoara- foarte placut la atingere in timpul lucrului- ambalaj compresat - mai usor de transportat- isi mentine bine forma, umple ideal spatiul dat- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Materialul izolant Classic 044 este produs din fibre de sticla minerala si are utilizari multiple. Datorita proprietatilor de izolare termica si fonica, acest produs este potrivit in principal pentru umplerea spatiului dintre grinzile tavanului. In cazul folosirii pentru pereti verticali, se aplica foarte bine in sistemele pe cadru de lemn sau metalic. In cazul sistemelor care nu sunt deschise difuz se recomanda prevederea partii interioare a termoizolatiei cu membrana hidrofoba.

Classic 042 - Cu utilizari multiple:Material izolant, din fibre minerale, pe baza de sticla, cu Tehnologie ECOSE, sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,042 W/mKMaterial incombustibil, clasificat ca Euroclass A1 conform EN 13501-1

Avantaje:- proprietati bune de izolare termica- rezistenta ridicata la foc- manipulare usoara si simpla- ambalaj comprimat - usor de transportat- stabilitate dimensionala, umple spatiul necesar, in mod ideal- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Classic 042, cu tehnologia ECOSE este menit pentru o aplicare multipla. Poate fi utilizat pentru constructiile cu acoperisuri inclinate, ca umplutura pentru izolarea termica a spatiului dintre capriori si ca izolatie termica foarte buna

5/10

pentru pereti interiori de compartimentare. Este usor de aplicat in sistemele de acoperis cu grinzi, ca un bun material de izolare termica si fonica.

Classic 040 - Cu utilizari multiple:Material izolant hidrofobizat produs din fibre minerale de sticla, cu utilizari multiple. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,040 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante excelente- foarte buna rezistenta la foc- manipulare simpla si usoara- foarte placut la atingere in timpul lucrului- ambalaj compresat - mai usor de transportat- isi mentine bine forma, umple ideal spatiul dat- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Materialul izolant Classic 040 este produs din fibre de sticla minerala si are utilizari multiple. Datorita proprietatilor de izolare termica si fonica, acest produs este potrivit pentru constructia invelisurilor de contur usoare ale cladirilor, in principal ca izolatie interna a peretilor exteriori ai constructiilor pe structura metalica sau de lemn. Poate fi folosit si pentru umplerea spatiului dintre grinzile tavanului. In cazul folosirii in sisteme deschise difuze, nu este obligatorie aplicarea membranei hidrofobe pe partea interioara. Se aplica foarte bine in sistemele pe cadru de lemn sau metalic. Pe partea exterioara, izolatia este acoperita cu o placa fibrolemnoasa, peste care se aplica un strat de tencuiala. In cazul constructiilor din lemn, pe partea interioara a produsului este aplicata o placa fibrolemnoasa sau de gips-carton. In cazul sistemelor care nu sunt deschise difuz se recomanda prevederea partii interioare a termoizolatiei cu membrana hidrofoba. La constructiile pe structura metalica, invelisul de metal are rolul de bariera de vapori.

Classic 039 - Cu utilizari multiple:Material izolant, din fibre minerale, pe baza de sticla, cu Tehnologie ECOSE, sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de conductivitate termica (lamda) = 0,039 W/mKMaterial incombustibil, clasificat ca Euroclass A1 conform EN 13501-1

Avantaje:- proprietati excelente de izolare termica- rezistenta ridicata la foc- manipulare usoara si simpla- ambalaj comprimat - usor de transportat- stabilitate dimensionala, umple spatiul necesar, in mod ideal- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Classic 039, cu tehnologia ECOSE este menit pentru o aplicare multipla. Poate fi utilizat pentru constructiile cu acoperisuri inclinate, ca umplutura pentru izolarea termica a spatiului dintre capriori si ca izolatie termica pentru structurile casetate interioare si exterioare. Este usor de aplicat in stemele de acoperis cu grinzi, ca un material foarte bun de izolare termica si fonica.

Classic 035 - Cu utilizari multiple:Material izolant, din fibre minerale, pe baza de sticla, cu Tehnologie ECOSE, sub forma de rola.

Caracteristici principale:Coeficient de conductivitate termica (lamda) = 0,035 W/mKMaterial incombustibil, clasificat ca Euroclass A1 conform EN 13501-1

Avantaje:- proprietati excelente de izolare termica

6/10

- rezistenta ridicata la foc- manipulare usoara si simpla- ambalaj comprimat - usor de transportat- stabilitate dimensionala, umple spatiul necesar, in mod ideal- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Classic 035, cu tehnologia ECOSE este menit pentru o aplicare multipla. Poate fi utilizat pentru constructiile cu acoperisuri inclinate, ca umplutura pentru izolarea termica a spatiului dintre capriori si ca izolare termica foarte buna pentru structurile casetate interioare si exterioare. Este usor de aplicat in sistemele de acoperis cu grinzi, ca material izolant foarte bun si este adecvat, de asemenea, pentru o utilizare in casele pasive si cu un consum redus de energie.

Classic 032 - Cu utilizari multiple:Material izolant, din fibre minerale, pe baza de sticla, cu Tehnologie ECOSE, sub forma de rola.

Caracteristici principale:Coeficient de conductivitate termica (lamda) = 0,032 W/mKMaterial incombustibil, clasificat ca Euroclass A1 conform EN 13501-1

Avantaje:- proprietati de izolare termica peste standard-rezistenta foarte buna la foc-manipulare usoara si simpla-pachete comprimate - usor de transportat-stabilitate dimensionala, umple spatiul necesar, in mod ideal-impermeabil pe sectiunea transversala, avand proprietati ce le depasesc pe cele standard- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:Classic 032, cu tehnologia EC menit pentru o aplicare multipla. Poate fi utilizat pentru izolarea termica a acoperisurilor inclinate. Pentru izollarea termica, este o umplutura excelenta a structurilor cadru exterioare sau umplutura pentru structuri cadru interioare. Este foarte bun pentru utilizarea in sistemele cu grinzi ale tavanului. Datorita proprietatilor sale de izolare termica, este adecvat pentru cladirile pasiva sau cu un consum redus de energie.

TI 140 Decibel - Pereti interiori:Material izolant produs din fibre minerale de sticla destinat utilizarii in interior. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,040 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante bune- foarte buna rezistenta la foc- foarte buna absorbtie a zgomotelor- isi mentine bine forma- mai putin prafos- foarte placut la atingere in timpul lucrului- manipulare simpla si usoara- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:TI 140 Decibel produs din fibre de sticla minerala este destinat in special pentru utilizarea in interiorul cladirilor. Produsul este recomandat pentru folosirea in cadrul peretilor de compartimentare si ai partitiilor. Se aplica usor intre profilele sistemelor de gips-carton datorita latimii standard de productie de 600 mm, specifica acestui tip de aplicatie. Daca produsul este folosit in constructii cu zone de caldura diferentiate, acesta trebuie prevazut pe partea neincalzita sau partial incalzita a cladirii cu o membrana hidrofoba, care impiedica patrunderea umezelii in materialul izolant. Placarea in interiorul incaperii poate fi facuta cu placi de gips-carton, lemn sau alt material potrivit acestei destinatii. Produsul cu latimea de 1200 mm este foarte usor de aplicat intre capiorii acoperisurilor inclinate. Regulile aplicarii sunt aceleasi ca in cazul produsului TI 140 U.

7/10

TP 112 - Cu utilizari multiple:Material izolant din fibre minerale, pe baza de sticla, cu Tehnologie ECOSE, sub forma de placa. Un pachet standard contine mai multe bucati in functie de grosimea placi.

Caracteristici principale:Coeficient de conductivitate termica (lamda) = 0,039 W/mKMaterial incombustibil, clasificat ca Euroclass A1 conform EN 13501-1

Avantaje:- proprietati bune de izolare termica- rezistenta foarte buna la foc- manipulare simpla si usoara- impermeabil pe sectiunea transversala- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology.

Utilizare:TP 112, cu tehnologia ECOSE este menit pentru o utilizare multipla. Poate fi utilizat ca umplutura de izolare termica la construirea acoperisurilor inclinate si ca izolatie termica pentru structurile cadru, exterioare sau ca umplutura pentru structurile cadru interioare. Este foarte bun pentru utilizarea ca izolatie termica si ca material de absorbtie fonica in sistemele de grinzi ale acoperisurilor.

TP 115 - Pereti interiori:Material izolant produs din fibre minerale de sticla destinat utilizarii in interior. Modalitatea de ambalare este sub forma de role.

Caracteristici principale:Coeficient de transfer termic (lamda) = 0,037 W/mKClasa de rezistenta la foc A1

Avantaje:- proprietati termoizolante foarte bune- foarte buna rezistenta la foc- manipulare simpla si usoara- isi mentine bine forma- foarte placut la atingere in timpul lucrului- beneficii rezultate datorita utilizarii tehnologiei revolutionare ECOSE® Technology

Utilizare:TP 115 produs din fibre de sticla minerala este destinat in special pentru utilizarea in interiorul cladirilor. Produsul este recomandat pentru folosirea intre profilele sistemelor de gipscarton datorita latimii standard de productie de 600 mm, specifica acestui tip de aplicatie. Daca produsul este folosit in constructii cu zone de caldura diferentiate, acesta trebuie prevazut pe partea neincalzita sau partial incalzita a cladirii cu o membrana hidrofoba, care impiedica patrunderea umezelii in materialul izolant. Placarea in interiorul incaperii poate fi facuta cu placi de gips-carton, lemn sau alt material potrivit acestei destinatii. Produsul este gandit si ca izolatie termica si fonica suplimentara in peretii de gipscarton, aplicati ulterior in constructii existente.

Knauf Insulation detine Certificatul de calitate pentru management integrat conform standardelor EN ISO 9001:2008, EN ISO 14 001:2004 si OHSAS 18001:2007. Limitele emisiilor sunt monitorizate pe parcursul intregului proces de productie si controlate strict de Departamentul de calitate al Knauf Insulation.

8/10

URSA Terra 76P - Placi de vata minerala hidrofobizateMW - EN 13162 -T3 - DS(T+) - WL(P) - MU1 - AFr5 - A1 Caracteristici:- Conductivitate termica conform EN 13162  λD 0,038W/mK       - Comportarea la foc A1 conform SR EN 13501-1- Rezistenta la circulatia aerului, masurata r > 5 KPa.s/m²  conform  EN 29053- Temperatura maxima de utilizare 200°C   Domeniu de utilizare: Izolarea termica si fonica a peretilor interiori de gips,carton, izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate.VEZI DOCUMENTATIE

URSA Terra 80P - Placi de vata mineralaMW - EN 13162 -T3 - DS(T+) - MU1 - AFr5 - A1 Caracteristici:- Conductivitate termica conform EN 13162  λD 0,040 W/mK      - Comportarea la foc A1 conform SR EN 13501-1- Rezistenta la circulatia aerului, masurata r > 5 KPa.s/m²  conform EN 29053- Temperatura maxima de utilizare 200°C Domeniu de utilizare: Izolarea termica si fonica a peretilor interiori de gips,carton, izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate.VEZI DOCUMENTATIE

URSA SF 35 - Saltea izolatoare din vata de sticla, cu marcaj pe o fata, comprimata cu pana la 1:4MW - EN 13162 -T2 - DS(T+)- MU1- AFr5Caracteristici:- Conductivitate termica conform SR EN 13162  λD 0,035 W/mK      - Comportarea la foc A1 conform SR EN 13501-1- Rezistenta la circulatia aerului, masurata r  > 5 KPa.s/m² conform SR EN 29053- Temperatura maxima de utilizare 200°C   Domeniu de utilizare: Izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate, montata autoportant intre capriori, ca strat izolant suplimentar sub capriori, cât si pentru izolarea termica si fonica a peretilor pe structura de lemn si a altor structuri cu cerinte mai speciale de izolare fonica si termica.VEZI DOCUMENTATIE

URSA SF 38 - Saltea izolatoare din vata de sticla, cu marcaj pe o fata, comprimata cu pana la 1:5MW - EN 13162 - T2 - DS(T+) - MU1 - AFr5Caracteristici:- Conductivitate termica conform SR EN 13162  λD 0,038 W/mK      - Comportarea la foc A1 conform SR EN 13501-1- Rezistenta la circulatia aerului, masurata r  > 5 KPa.s/m² conform SR EN 29053- Temperatura maxima de utilizare 200°C Domeniu de utilizare: Izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate (se autosustine la montajul de jos in sus, intre capriori), izolarea peretilor pe structuri usoare din lemn, precum si a altor constructii pe structuri usoare.VEZI DOCUMENTATIE

9/10

URSA DF 40 - Saltea izolatoare usoara din vata de sticla, comprimata cu pana la 1:5MW - EN 13162 - T2 - DS(T+) - MU1 - AFr5 Caracteristici:- Conductivitate termica conform SR EN 13162  λD 0,040 W/mK      - Comportarea la foc A1 conform SR EN 13501-1- Rezistenta la circulatia aerului, masurata r  > 5 KPa.s/m² conform SR EN 29053- Temperatura maxima de utilizare 200°C   Domeniu de utilizare: Izolatie termica si fonica, ce se monteaza ca izolatie suplimentara la acoperisurile inclinate si ca umplutura la tavanele suspendate.VEZI DOCUMENTATIE

10/10


Recommended