+ All Categories
Home > Documents > SV Sicilia 2014

SV Sicilia 2014

Date post: 16-Sep-2015
Category:
Upload: voomany
View: 234 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
Description:
ghid
4
italia Sicilia Palermo - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Malta 295 +95€ taxe de aeroport
Transcript
  • italiaSiciliaPalermo - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Malta

    295 +95 taxe de aeroport

  • 2Sicilia

    Senior Voyage v ofer aceast destinaie de vacan n cea mai

    favorabil perioad a anului, n care temperaturile sunt ideale pen tru o vizit n acest ndeprtat col al Europei. Sicilia este cea mai mare insul din Marea Mediteran i este locul care satisface toate cerinele celor care o aleg drept destinaie de vacan, indiferent dac este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare i de natur sau de pasionai de art, cultur sau istorie. De-a lungul timpului, aceast insul i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli i francezi. Invadatorii Siciliei au lsat insulei o extraordinar motenire: teatrele de la Siracusa i Taormina, impozantele temple de la Agrigento i Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influene maure sau maiestuosul stil arhitectural, motenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale i Cefalu.

    Principalele orae ale insulei sunt: Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna i Ragusa.

    CataniaAcesta este al doilea ora ca mrime din Sicilia i este situat pe coasta de est, la mic distan de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaz n mare parte omniprezenei pietrei vulcanice de culoare gri. Aceasta este materialul preferat de foarte muli dintre arhitecii care i-au pus amprenta aici i a fost folosit pentru edificarea unui mare numr de cldiri publice i palate.Frumuseea i valoarea artistic i istoric a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscut prin includerea ei n Patrimoniul unesco.PalermoCapitala Siciliei este un ora modern, cu un ritm alert de via i cu numeroase obiective turistice este vorba n special de vechi monu -mente i cldiri. Cel care va face o plimbare, va

    descoperi n afara obiectivelor culturale i ma -gazine, piee, restaurante i localuri tradiionale.n Piaa Marina se afl Parcul Garibaldi. Aici, Nicolae Blcescu are un bust aezat chiar lng cel al prietenului su Giuseppe Garibaldi. Parcul a fost fondat n 1886 drept urmare are o vechime de aproximativ 125 de ani, iar statuia lui Blcescu este strjuit de imeni ficui cu trunchiuri mpletite i de palmieri exotici. Nicolae Blcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo, scrie pe soclul statuii revoluionarului de la 1848.

    TaorminaEste recunoscut drept Perla Mrii Mediterane i este situat pe coasta de est a insulei, deasupra a dou golfuri a cror imagine este desprins parc dintr-o carte potal. Staiunea a fost construit pe Muntele Tauro, iar n fundal se vede vulcanul Etna; este o privelite care i taie pur i simplu respiraia. Taormina poate fi cel mai bine descris ca fiind o combinaie ntre muni, mare de azur, stnci dramatice i istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atraciile turistice importante; de aici putei admira o frumoas privelite a coastei de est. O plimbare pe strduele nguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele i restaurante este un prilej de ncntare. Nu trebuie s ratai o plimbare prin grdinile publice din Taormina, pline de verdea i de flori multicolore.

    Vulcanul EtnaVulcanul care nu doarme niciodat a fost un subiect ndelung abordat att n mitologia clasic greco-latin, ct i n credinele populare; s-a ncercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerndu-se c zeii uriai din legendele romane i greceti controleaz vulcanul.

    Naul (Il Padrino)Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gndul la faimoasa mafie sicilian. Mafia s-a nscut la Corleone, un stuc rtcit n muni, ascuns n spatele oraului Palermo, pmnt de agricultori i pstori, cicoare i ricotta. Aici se afl Olimpul nailor, aici este centrul de putere a celebrei Cosa Nostra.

    Catedrala din Palermo

    Sicilia este un trm aparte, o insul separat de restul Italiei, nu numai de mare, ci i de secole de experiene istorice i culturale. Cu toate acestea, ea este o parte ntr-att de important a rii, nct Goethe, profund impresionat de frumuseile insulei, spunea s vizitezi Italia fr s fi vzut Sicilia este ca i cum nu ai fi vzut Italia deloc, pentru c Sicilia este cheia ntregii ri.

    Preul include Biletul de avion BucuretiCatania

    Bucureti; Transfer aeroporthotelaeroport; 7 nopti de cazare hotel 4*; Mic dejun + cin+ 1 pahar de ap i vin

    la mas; O excursie opional de o jumtate de

    zi (Riviera Ciclopilor); O excursie opional pentru posesorii

    de senior voyage club card (Turul Cataniei);

    Asisten turistic pentru ntreaga perioad.

    Palermo - Riviera Ciclopilor - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Agrigento - Malta - Il Padrino

    Date de plecare:21.09, 26.09, 03.10, 05.10, 10.10, 12.10, 15.10, 17.10, 24.10, 30.10, 01.11, 06.11, 27.12.2014 - 12.02, 28.02, 07.03, 27.03. 10.04, 15.04, 19.04, 22.04, 24.04, 29.04, 01.05, 03.05, 06.05, 08.05, 10.05, 13.05, 15.05, 17.05, 20.05, 22.05, 24.05, 27.05, 29.05, 31.05, 03.06, 05.06, 10.06.2015

  • Excursii gratuite

    Riviera Ciclopilor Durat: 23 ore Aceast zon se gsete la nord-est de Catania, cuprinde 3 sate pescreti (Acicastello, Acitrezza i Acireale) i a fost fcut faimoas de ctre Homer n Odiseea. Riviera Ciclopilor se ntinde pe o lungime de aproximativ 15 km de-a lungul coastei estice a Siciliei. Zona este frecventat de localnici i de turiti deopotriv, acetia din urm fiind atrai n special de peisajele superbe, de micul arhipelag care include printre altele i insula Lachea, dar i de brcile de pescuit pictate manual.

    Turul Cataniei, oraul de la poalele Etnei*Durat: o jumtate de zi

    Vom vizita: centrul istoric, Domul i Piaa Domului. Simbolul oraului este Fntna Elefantului, compus dintr-un elefant sculptat din lav neagr i un obelisc egiptean deasupra. Elefantul aparine epocii romane, iar obeliscul are origine egiptean. Ambele componente sunt ridicate pe un soclu de marmur alb.* Aceast excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

    Excursii opionaleneincluse n preExcursie la Taormina, aezarea antic Durat: o jumtate de zi

    Aceasta este una dintre cele mai populare destinaii turistice din Sicilia. Oraul a fost construit pe o pant n trepte, ceea ce face din Taormina o atracie unic. n primul rnd vom vizita renumitul teatru grec de aici. Apoi, opional, se poate face o plimbare n jurul golfului, pn la Capul Taormina, pentru a se vedea grotele din mprejurimi.

    Excursie n Siracusa, oraul lui ArhimedeDurat: o jumtate de zi

    n aceast excursie vizitm Siracusa, ora declarat patrimoniu mondial unesco. ncepem cu un tur de ora n care vom vedea principalele atracii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul papirusului i Urechea lui Dionis. Vom ncheia ziua cu o plimbare n Insula Ortigia. Nu trebuie ratate frumoasele strzi de piatr, cafenelele i restaurantele.

    Excursie la rezervaia natural Etna Durat: o jumtate de zi

    O excursie pe muntele Etna este ntr-adevr o adevrat aventur, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se viziteaz Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici se pot cumpra suveniruri sau sticle de vin sculptate n lav ntrit. O parte din traseul pn la 3000 de metri se face cu telescaunul, iar apoi ascensiunea va trebui continuat pe jos. La aceast altitudine vom putea merge pe ruri de lav ntrit simind sub picioare cldura emanat de vulcan.

    Excursie la Palermo, capitala Insulei SiciliaDurat: o zi

    Pentru a descoperi acest ora plin de locuri istorice i artistice se vor vizita: Palazzo dei Normanni cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala i Biserica Martorana.Nu putem rata Catacombele Cappuccinilor unde se pot vedea trupurile mumificate ale peste 8.000 de foti rezideni ai oraului Palermo. Unele dintre acestea se gsesc n stadii aproape scheletice, altele ns sunt pstrate ntr-o stare foarte bun. n drum spre Palermo vom vizita localitatea Monreale. Catedrala de aici este una dintre cele mai mari i mai frumoase din ntreaga insul. Minunatele mozaicuri de aici, ncnt de secole privirea oricrui pelerin care i-a clcat pragul.

    Pe urmele NauluiDurat: o jumtate de zi

    Vom ajunge la Savoca, locul n care Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) ntlnete familia miresei sale. Vom putea savura brioe i un cappucino exact n barul n care Naul i-a cerut permisunea tatlui Apolloniei s i ntlneasc fiica. Ne vom ndrepta apoi spre oraul Forza d'Agro i vom vizita locurile n care s-au filmat restul scenelor italiene din celebrul film. Apoi vom opri la Biserica La Traiade, cea n care Corleone mergea s se roage.

    Agrigento Valea TemplelorDurat: o zi

    Cea mai renumit atracie a acestei excursii este situl arheologic ce conine rmiele diferitelor temple dorice datnd din secolul V .Ch. Iat templele pe care le vom putea vizita:templul concordia Ridicat n 430 .Ch., este cel mai bine pstrat templu doric i unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporiilor i armoniei formei. templul giunone Are 40 de coloane, dintre care 16 cu capiteluri. n apropierea lui se gsesc altarele de sacrificiu. templul lui hercules Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rnd de coloane pe toate laturile. templul lui zeus Aceasta este una dintre cele mai mari cldiri ale arhitecturii greceti. Msoar 112 56 m i a fost construit n anul 480 .Ch. n cinstea lui Zeus, dup victoria mpotriva cartaginezilor.

    Turul Maltei, insula cavalerilor Ioanii*Durat: o zi

    Vizitm La Valletta, ora modern dar vechi de peste 400 ani cu obiective: Catedrala Sfntul Ioan, Palatul Marilor Maetri (exterior) i Grdinile Barrakka. Catedrala Sfntul Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez i cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adpostete una dintre cele mai impresionante i faimoase opere de art ale Europei: Tierea Capului Sfntului Ioan Boteztorul pictat de Caravaggio. Vizitm apoi Mdina, fosta capital a Maltei cu catedrala Sfntul Paul.* Acest excursie se va organiza n funcie de programul catamaranului.

    3

    Teatrul grec din Taormina

    Templul din AgrigentoCatedrala din Catania i Fntna elefantului

    Bonusuri Senior Voyage Club Card O excursie opional de o jumtate de

    zi pentru posesorii de senior voyage club card (Turul Cataniei).

    Reducere 10% la pachetul de excursii opionale la achiziionarea a 3 excursii opionale pentru posesorii de senior voyage club card.

    Reducere 5% la pachetul de excursii opionale la achiziionarea a 3 excursii opionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

    Posesorii de senior voyage club card nu achit suplimentul de 50 euro pe care trebuie s l plteasc non-seniorii.

    Acest card se acord gratuit oricrui client care a cltorit n sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 / card) la achiziionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

    Fotografiile de pe copert, de sus n jos: Teatrul grec din Taormina (stnga); Catedrala din Catania (dreapta); arc natural pe coasta insulei Gozo; Catedrala din Palermo.

  • 5 lucruri care nu trebuie ratate1 O plimbare pe Via Etnea, cea mai cunoscut strad din Catania, urmat apoi de o cin tradiional cu vin local. Astfel, imaginea Cataniei dup apusul soarelui v va rmne cu siguran ntiprit n minte.

    2 Celebrele localiti Savoca i Forza dAgro, locurile n care au fost filmate scenele italiene din celebrul film regizat de Francisc Ford Coppola, Naul.

    3 O zi de plimbare n Taormina. Aceast localitate este renumit graie celebrului sit arheologic, dar i pentru cafenelele, magazi-nele i hotelurile de lux de aici. Este zona cea mai exclusivist din ntreaga Sicilie.

    4 Cei care se vor delecta cu preparate tradiionale siciliene, vor descoperi o combinaie excelent ntre ingredientele specific italiene i cele arabe. Trebuie s ncercai i excelentele produse de patiserie tipice regiunii siciliene. Cu siguran v vor ndulci ziua!

    5 Vestitul vin fcut din strugurii din zona Marsala este unul dintre lucrurile cu care sicilienii se mndresc. O sticl de acest gen va fi un cadou pe care cei de acas l vor aprecia.

    Interiorul catedralei din Monreale

    Suplimente i reduceri Supliment single 100 euro Reducere a 3-a persoan 50 euro Copil 0-1.99 ani pltete taxele de aeroport

    95 euro Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro n

    camer cu doi aduli Supliment obligatoriu pentru sarbatorile de

    Paste 50 euro/pers; Supliment obligatoriu pt Revelion 100 euro/pers; Supliment optional cina festiva de Revelion

    75 euro/pers, obligatoriu; Pentru plecarile din perioada 21.09-28.10

    si 24.04-10.06 se achita un supliment de 30 euro/pers

    Sejurul din 24.10 este de 8 nopti si se va achita un supliment de 20 euro/persoana

    Tariful nu include Taxele de aeroport 95 euro/ persoan Asigurarea medical de cltorie i

    asigurarea storno - nu sunt obligatorii ns agenia v recomand s le ncheiai.

    Intrrile la obiectivele turistice i alte taxe i cheltuieli personale.

    Observaii

    Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au nsoitor cu vrsta peste 55 ani pltesc un supliment de 50 /sejur de 7 nopi.

    Excursiile opionale pot suferi modificri, iar programul concret, desfurat pe zile, al excursiilor opionale se va primi la destinaie.

    Excursiile opionale gratuite se vor organiza n prima sau n ultima zi, n drum spre aeroport sau spre hotel, n funcie de orarul de zbor.

    Hotel menionat n acest program poate fi modificat. n cazul n care acest lucru se va ntmpla, agenia va oferi alternative similare.

    Tarifele afiate pot suferi modificri n funcie de fluctuaiile de pre ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aerian.

    Toi turitii care vor cltori pe acest program vor trebui s achite direct la hotel o tax de ora/staiune. Valoarea acesteia poate varia ntre 1-2 euro/persoan/zi.

    Taormina

    Hotel Antares 4*

    www.parchotels.it/uk/HotelAntares.asp

    localizareComplexul hotelier Antares Olimpo-Le Terrazze este situat de-a lungul coastei siciliane, pe un deal cu vedere la Letojanni. Are o poziie fantastic, cu o vedere panoramic uimitoare asupra Golfului Taormina.

    Faciliti camereHotelul dispune de 136 camere modern mobilate care v garanteaz un sejur confortabil. Toate camerele au faciliti ca: baie cu cad sau du, usctor de pr, telefon, TV, minibar, seif, filtru de cafea i ceai.

    Faciliti hotelHotel Antares este un loc bun pentru a explora Sicilia, dar i un loc relaxant, de odihn. Acesta v ofer parcare, seif, restaurant, bar, lift, camer pentru bagaje, aer condiionat, 2 piscine, acces la internet, centru de nchiriat maini i biciclete, schimb valutar, spltorie.

    Hotel Sporting Baia

    www.chincherinihotels.com

    localizareHotelul Sporting Baia este situat pe plaja, in frumosul golf Naxos. Fata de aeroport sunt 65 km iar centrul orasului si un complex de magazine se alfa la o distanta de 100 m. Hotelul ofera o panorama superba asupra Muntelui Etna, Taormina, Castelmola si Reggio Calabria.

    Faciliti camereHotelul Sporting Baia dispune de receptie, restaurant principal, 2 baruri/ lounge, fitness, piscina interioara. Pe acoperis exista o terasa mare cu sezlonguri, de unde se pot admira plaja si muntii din jur.

    Faciliti hotelCamerele standard sunt dotate cu 2 paturi, baie proprie (cada sau dus, uscator de par, WC), aer conditionat, telefon, TV prin satelit, seif n camera, minibar.

    Polita valabil de asigurare este afiat pe pagina web a ageniei de turism: www.christiantour.ro

    seniorvoyage.eu

    Putei gsi pachetele Senior Voyage la acelai pre n oricare dintre sediile Christian Tour sau n reeaua partenerilor notri.

    Branch Office - Koglniceanu021 313 52 26Branch Office - Moilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - tefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

    Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobani021 211 11 49Branch Office - Timioara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacu0234 525 298

    Branch Office - Iai0232 267 261Branch Office - Constana0241 550 180Branch Office - Rm. Vlcea0250 730 200Branch Office - Galai0236 318 018Branch Office - Brila0339 710 310Branch Office - Focani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

    Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieti0344 710 305Branch Office - P. Neam0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzu0338 710 310

    Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099


Recommended