+ All Categories
Home > Documents > Standarde Autorizare-Anexa HG Nr 21 2007

Standarde Autorizare-Anexa HG Nr 21 2007

Date post: 14-Jul-2015
Category:
Upload: elena-circiu
View: 917 times
Download: 0 times
Share this document with a friend

of 17

Transcript

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Standardele de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Standardul reprezint descrierea cerinelor formulate n termeni de reguli sau rezultate, care definesc nivelul minim obligatoriu de realizare a unei activiti de educaie.

Standardele de autorizare sunt standarde naionale, care se aplic nvmntului preuniversitar de stat i particular, i se refer la domeniile prevzute de art. 10 din O.UG 75/2005, aprobat cu completri i modificri prin Legea nr. 87/2006. Pentru fiecare domeniu sunt definite subdomenii, pentru fiecare subdomeniu sunt formulai indicatori, iar la fiecare indicator sunt definii descriptori. Descriptorii sunt enunuri care stabilesc, n mod concret i observabil, cerinele minime pe care organizaia furnizoare de educaie trebuie s le ndeplineasc, pentru fiecare indicator, n vederea obinerii autorizrii de funcionare provizorii.

1

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Domeniul : A. Capacitatea instituional; criteriul : a) structurile instituionale, administrative i manageriale

Subdomenii 1. Managemen t strategic

Indicatori de performan 1.1. Existena, structura i coninutul documentelor proiective (proiectul de dezvoltare i planul de implementare).

Descriptori 1.1.1. Existena unui proiect de dezvoltare pe termen mediu (3-5 ani) pentru organizaia furnizoare de educaie numit proiect de dezvoltare instituional, plan de dezvoltare colar, plan de aciune al colii, sau care poart orice alt nume admis pentru acest tip de document. 1.1.2. Respectarea structurii de ansamblu a proiectului de dezvoltare instituional: misiune; viziune; inte strategice; diagnoz / analiza de nevoi; motivarea necesitii, fezabilitii i oportunitii; indicatori de realizare; mecanisme de evaluare i asigurare a calitii. 1.1.3. Fundamentarea proiectului de dezvoltare pe analiza contextului socio-economic i cultural n care va funciona organizaia furnizoare de educaie. Pentru organizaiile furnizoare de educaie care fac parte din nvmntul profesional i tehnic, proiectul de dezvoltare se fundamenteaz pe planul local de aciune pentru nvmnt PLAI i cu planul regional de aciune pentru nvmnt PRAI . 1.1.4. Formularea clar a viziunii (imaginea a ceea ce i dorete unitatea de nvmnt s realizeze n viitor) i a misiunii asumate de organizaia respectiv (prezentarea sintetic a raiunii de a fi i a modalitilor eseniale de realizare a viziunii formulate). 1.1.5. Definirea unor scopuri / inte strategice care vor fi atinse n perioada de aplicare a proiectului de dezvoltare. 1.1.6. Concordana viziunii, misiunii i intelor strategice cu tipul organizaiei furnizoare de educaie i cu forma i nivelul de educaie la care aceasta funcioneaz. 1.1.7. Motivarea necesitii, fezabilitii i a oportunitii proiectului de dezvoltare.

2

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1.1.8. Definirea etapelor n realizarea proiectului de dezvoltare i a principalelor clase de resurse necesare pentru realizarea proiectului. 1.1.9. Enunarea indicatorilor de realizare i a modalitilor de evaluare a atingerii intelor propuse. 1.1.10. Definirea mecanismelor de asigurare a calitii 1.1.11. Elaborarea, pe baza proiectului de dezvoltare, a planului operaional / planului de implementare a proiectului pentru primul an n care proiectul de dezvoltare se aplic. Planul operaional va cuprinde programe sau aciuni. Pentru fiecare program / aciune sunt precizate: obiectivele (definite n termeni de rezultate ateptate), resursele (umane, materiale, financiare, de informaie, de timp, de expertiz etc.) utilizate, termenele de realizare, responsabilitile precum i indicatorii de realizare (reperele observabile ale atingerii obiectivelor propuse) 1.1.12. Prezentarea bugetului (estimat) necesar pentru realizarea proiectului de dezvoltare i a bugetului (detaliat) pentru programele / aciunile cuprinse n planul operaional pentru primul an de funcionare. Adecvarea acestuia la dezvoltarea preconizat a unitii de nvmnt. 1.1.13. Existena, n proiectul de dezvoltare i n planul operaional a elementelor de dezvoltare a unui nvmnt incluziv (de asigurare a egalitii de anse in educaie i de sprijinire a elevilor din grupuri sociale defavorizate, respectiv a celor cu cerine educaionale speciale) 1.2.1. Existena unei organigrame a organizaiei furnizoare de educaie, cu linii clare de decizie, comunicare i raportare. 1.2.2. Elaborarea fiei postului pentru toate posturile prevzute n organigram conform modelelor stabilite prin prevederile legislaiei n vigoare. 1.3.1. Definirea sistemului de comunicare formal intern cu personalul propriu i cu elevii. 1.3.2. Definirea sistemului de comunicare formal extern cu prinii, angajatorii i cu alte instituii i grupuri semnificative de interes. 1.3.3. Definirea sistemului de comunicare instituional cu alte instituii i organizaii cu rol n conceperea, furnizarea i evaluarea serviciilor educaionale oferite. 1.3.4. Definirea modalitilor de promovare a ofertei educaionale.

1.2. Organizarea intern a unitii de nvmnt 1.3. Existena i funcionarea sistemului de comunicare intern i extern

3

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 2. Managemen t operaional 2.1. Funcionarea curent a unitii de nvmnt 2.2. Existena i funcionarea sistemului de gestionare a informaiei; nregistrarea, prelucrarea i utilizarea datelor i informaiilor 2.3. Asigurarea serviciilor medicale pentru elevi 2.4. Asigurarea securitii tuturor celor implicai n activitatea colar, n timpul desfurrii programului 2.1.1. Existena unui proiect de regulament intern de funcionare. 2.2.1. Existena sistemului de gestionare a informaiei i de nregistrare, prelucrare i utilizare a datelor i informaiilor. 2.2.2. Cunoaterea procedurilor de siguran i confidenialitate n activitatea de colectare, prelucrare i utilizare a informaiei.

2.3.1. Asigurarea serviciilor medicale pentru elevi. 2.3.2. Evidenierea procedurilor de asigurare a serviciilor medicale de urgen. 2.4.1. Proiectarea unui sistem de asigurare a securitii tuturor celor implicai n activitatea colar, n timpul desfurrii programului (paz proprie, acorduri / contracte cu firme specializate, cu jandarmeria sau cu poliia). 2.4.2. Proiectarea sistemelor de sntate i securitate a muncii i de PSI prevzute de legislaia n vigoare pentru activitile desfurate n tipul respectiv de organizaie. 2.4.3. Evidenierea procedurii de nscriere a elevilor i personalului angajat ntr-un sistem de asigurri oferit de o instituie abilitat (facultativ). 2.5. Asigurarea serviciilor Nu se evalueaz la autorizare de orientare i consiliere pentru elevi Domeniul : A. Capacitatea instituional; criteriul : b) baza material

Subdomenii

Indicatori de performan

Descriptori

4

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1. Spaii colare 1.1. Existena i caracteristicile spaiilor colare 1.1.1. Existena spaiilor colare n care va funciona unitatea de nvmnt (proprii i / sau nchiriate, concesionate, n comodat sau deinute sub orice alt form legal). 1.1.2. Adecvarea numrului slilor de clas, al laboratoarelor, al atelierelor/ fermelor colare, al slilor de demonstraie etc. la planul de colarizare prognozat. 1.1.3. Adecvarea tipului laboratoarelor, al cabinetelor, al atelierelor/ fermelor colare, al slilor de demonstraie etc. la nivelul de colarizare i profilul unitii de nvmnt disciplinele/ modulele cuprinse n planul de nvmnt 1.1.4. Adecvarea tipului laboratoarelor, al cabinetelor, al atelierelor/ fermelor colare, al slilor de demonstraie etc. la disciplinele/ modulele cuprinse n planul de nvmnt 1.1.5. Respectarea, n spaiile colare deinute, a Normelor de igien privind unitile pentru ocrotirea, educarea i instruirea copiilor i tinerilor, conform legislaiei n vigoare (norme generale i specifice) 1.2.1. Respectarea, n spaiile colare deinute, a normativelor de dotare, conform legislaiei n vigoare 1.3.1. Accesibilitatea spaiilor colare pentru toi elevii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale 1.3.2.Localizarea uoar a spaiilor colare prin semnalizarea lor corespunztoare. 2.1.1. Existena spaiilor administrative (proprii i / sau nchiriate, concesionate, n comodat sau deinute sub orice alt form legal) n cadrul unitii de nvmnt 2.1.2. Organizarea i dotarea spaiilor administrative corespunztor tipului de activitate, inclusiv cu telefon, fax, copiator, computer cu imprimant 3.1.1. Existena spaiilor auxiliare - sli de mese, dormitoare, vestiare, buctrie, spltorie (proprii i / sau nchiriate, concesionate, n comodat sau deinute sub orice alt form legal) corelate cu proiectul de dezvoltare instituional i cu planul de aciune al colii. 3.1.2. Corelarea spaiilor auxiliare cu planul de nvmnt, cu numrul elevilor i cu tipul, nivelul i forma de nvmnt. 3.1.3. Existena spaiilor sanitare i dotarea lor n conformitate cu Normele de igien privind unitile pentru ocrotirea, educarea i instruirea copiilor i tinerilor, conform legislaiei n vigoare (norme generale i specifice). 3.1.4. Existena unui spaiu propriu destinat bibliotecii colare / centrului de informare i documentare sau a unui acord privind utilizarea bibliotecii unei alte uniti de nvmnt.

2. Spaii administrati ve 3. Spaii auxiliare

1.2. Dotarea spaiilor colare 1.3. Accesibilitatea spaiilor colare 2.1. Existena, caracteristicile i funcionalitatea spaiilor administrative 3.1. Existena, caracteristicile i funcionalitatea spaiilor auxiliare

5

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 3.1.5. Respectarea, n spaiile auxiliare, a Normelor de igien privind unitile pentru ocrotirea, educarea i instruirea copiilor i tinerilor (norme specifice), conform legislaiei n vigoare. 3.1.6. Respectarea, n spaiile auxiliare, a normativelor de dotare, conform legislaiei n vigoare 3.2.1. Accesibilitatea spaiilor auxiliare pentru toi elevii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale 3.2.2. Localizarea uoar a spaiilor auxiliare prin semnalizarea lor corespunztoare. Nu se evalueaz la autorizare 4.1.1. Adecvarea mijloacelor de nvmnt i a auxiliarelor curriculare deinute la planul de colarizare prognozat, la nivelul de colarizare, la profilul i la specializrile / calificrile profesionale existente n oferta educaional. 4.1.2. Respectarea, n dotarea cu mijloace de nvmnt i auxiliare curiculare, a normativelor de dotare, conform legislaiei n vigoare 4.2.1. Concordana fondului bibliotecii colare / centrului de documentare i informare cu normativul de dotare minimal prevzut de Regulamentul de organizare i funcionare a bibliotecii colare 4.2.2. Adecvarea fondului bibliotecii colare / centrului de documentare i informare la numrul de elevi estimat, la nivelul de colarizare, la profilul i la specializrile / calificrile profesionale oferite. 4.2.3. Existena, n biblioteca colii / n centrul de documentare i informare, a cte unui exemplar de manual alternativ aprobat, pentru fiecare disciplin din planul de nvmnt al primului an de studiu sau suporturi de curs pentru fiecare disciplin / modul din planul de nvmnt al primului an de studiu. 4.3.1.Existena tehnologiei informatice i de comunicare (o reea funcional de minimum 6 calculatoare) - cu excepia nivelului precolar. 4.3.2. Existena conectrii la Internet a reelei de calculatoare.

3.2. Accesibilitatea spaiilor auxiliare 3.3. Utilizarea spaiilor colare 4.1. Dotarea cu mijloace de nvmnt i cu auxiliare curriculare

4. Materialele i mijloacele de nvmnt, auxiliarele curriculare

4.2. Existena i dezvoltarea fondului bibliotecii colare / centrului de documentare i informare 4.3. Dotarea cu tehnologie informatic i de comunicare

6

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 4.4. Accesibilitatea echipamentelor, materialelor, mijloacelor de nvmnt i auxiliarelor curriculare 5. Documente colare 4.4.1. Accesul elevilor la mijloacele de nvmnt, auxiliarele curriculare, la bibliotec / centru de informare, la tehnologia informatic i de comunicare. 4.4.2. Accesul personalului, n interesul unitii de nvmnt, la telefon, fax, copiator, computer cu scanner i imprimant.

5.1.1. Adecvarea documentelor colare care urmeaz a fi achiziionate n conformitate cu 5.1. Procurarea i utilizarea normativele n vigoare, la numrul prognozat al elevilor, la nivelul de colarizare, la profilul documentelor colare i a i la specializrile / calificrile profesionale existente n oferta educaional. actelor de studii 5.1.2. Existena, n bugetul primului an de funcionare, a liniei bugetare destinat achiziiei documentelor colare.

Domeniul : A. Capacitatea instituional; criteriul : c) resurse umane

Subdomenii 1. Managemen tul personalului

Indicatori de performan

Descriptori 1.1.1. ndeplinirea, de ctre personalul de conducere identificat, selectat i angajat, a condiiilor de numire prevzute de Legea nvmntului, precum i de Statutul personalului didactic. 1.1.2. Constituirea cel puin a unui organism colectiv de conducere, dintre cele prevzute de legislaia n vigoare. 1.1.3. Stabilirea, n statul de funciuni, a necesarului de cadre didactice pentru funcionarea instituiei de nvmnt, corelat cu planul de colarizare prognozat, de nivelul de colarizare, de profilul i de specializrile / calificrile profesionale existente n oferta educaional.

1.1. Managementul personalului didactic i de conducere

7

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1.1.4. Acoperirea cu personal didactic calificat este de minim 85%. 1.1.5. Proporia cadrelor didactice cu norma de baz n unitatea de nvmnt este n conformitate cu reglementrile legale n vigoare, indiferent de subsistemul de nvmnt, de stat sau particular. 1.1.6. Existena angajamentelor scrise privind ncadrarea ale cadrelor didactice care vor funciona n unitatea de nvmnt,. 1.2. Managementul 1.2.1. Stabilirea, n statul de funciuni, a necesarului de personal didactic auxiliar i personalului didactic personal nedidactic necesar funcionrii instituiei de nvmnt, n funcie de planul de auxiliar i al personalul colarizare prognozat, de nivelul de colarizare, de profilul i de specializrile / calificrile nedidactic profesionale existente n oferta educaional. 1.2.2. Asigurarea necesarului de personal didactic auxiliar i de personal nedidactic calificat n conformitate cu prevederile statutului personalului didactic i ale celorlalte acte normative n vigoare.

Domeniul : B. Eficacitate educaional ; criteriul : a) coninutul programelor de studiu Indicatori de performan

Subdomenii 1. Oferta educaional

Descriptori

1.1. Definirea i 1.1.1. Existena unei oferte educaionale, care cuprinde nivelurile i formele de nvmnt promovarea ofertei n care se face colarizare, specializrile / calificrile obinute de absolveni, resursele educaionale educaionale (umane i materiale) puse la dispoziie pentru activitile curriculare i extracurriculare, programul colii i facilitile puse la dispoziia elevilor etc. 1.1.2. Adecvarea ofertei educaionale la contextul socio-economic i cultural n care va funciona coala, la proiectul de dezvoltare, la planul operaional pentru primul an de funcionare, la dotarea existent i la personalul prognozat.

8

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1.1.3. Definirea explicit, n proiectul de dezvoltare sau n alte documente, a modalitilor de promovare a ofertei educaionale 1.2. Existena Nu se evalueaz la autorizare parteneriatelor cu reprezentani ai comunitii 2.1. Proiectarea 2.1.1. Utilizarea curriculumului naional sau alternativ aprobat de Ministerul Educaiei i curriculumului Cercetrii pentru fiecare nivel de colarizare, profil i specializare / calificare profesional din oferta colii. 2.1.2. Existena strategiei de dezvoltare - proiectare a curriculum-ului la decizia colii / curriculum-ului n dezvoltare local pentru fiecare nivel de colarizare, profil i specialitate / calificare profesional din oferta colii 2.2. Realizarea curriculum- Nu se evalueaz la autorizare ului

2. Curriculum

Domeniul : B. Eficacitate educaional ; criteriul : b) rezultatele nvrii

Subdomenii

Indicatori de performan

Descriptori

1. Performane

1.1. Evaluarea rezultatelor colare

1.1.1. Existena unei prognoze privind rezultatele la nvtur, pentru primii 3-5 ani de funcionare. Prognoza poate fi inclus n proiectul de dezvoltare.

9

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 le colare 1.1.2. Existena unei prognoze privind traiectul colar i / sau profesional al viitorilor absolveni. Prognoza poate fi inclus n proiectul de dezvoltare 1.1.3. Existena unei strategii de urmrire a evoluiei performanelor colare utiliznd sistemul naional de indicatori privind educaia. 1.1.4. Existena unei strategii de urmrire a evoluiei colare i profesionale a absolvenilor. 2.1. Evaluarea rezultatelor 2.1.1. Existena unei prognoze privind rezultatele la anumite activiti extracurriculare la activitile prezente n oferta colii i care contribuie la definirea personalitii acesteia, pentru primii 3extracurriculare (extra- 5 ani de funcionare. Prognoza poate fi inclus n proiectul de dezvoltare. clas i extra-colare)

2. Performane le extracolare

Domeniul : B. Eficacitate educaional ; criteriul : c) activitatea de cercetare tiinific sau metodic, dup caz

Subdomeniu

Indicatori de performan

Descriptori

1. Activitatea tiinific i metodic

1.1. Activitatea tiinific 1.2. Activitatea metodic a cadrelor didactice

Nu se evalueaz la autorizare 1.2.1. Stabilirea colectivelor de catedr i a comisiilor metodice care vor fi constituite la nivelul colii, proporional cu planul de colarizare prognozat i cu numrul cadrelor didactice

10

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Domeniul : B. Eficacitate educaional ; criteriul : d) activitatea financiar a organizaiei

Subdomeniu

Indicatori de performan

Descriptori

1. Activita tea financiar

1.1. Constituirea bugetului colii 1.2. Execuia bugetar

1.1.1. Constituirea bugetului unitii de nvmnt, n conformitate cu prevederile legale n vigoare, indicndu-se sursele de finanare. 1.1.2. Adecvarea bugetului prognozat la proiectul de dezvoltare a unitii de nvmnt. 1.2.1. Asigurarea activitilor financiar - contabile, de control i de audit financiar cu personal propriu sau prin achiziionarea serviciilor de specialitate.

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : a) strategii i proceduri pentru asigurarea calitii

Subdomenii

Indicatori de performan

Descriptori

11

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1. Autoevaluar ea instituional 2. Managemen tul calitii la nivelul organizaiei 1. 1. Existena i aplicarea 1.1.1. Existena procedurilor de autoevaluare instituional care respect prevederile legale. procedurilor de autoevaluare instituional 2.1. Existena i aplicarea 2.1.1. Existena procedurilor de monitorizare i evaluare a calitii procesului educaional procedurilor interne de 2.1.2. Prezena, n organismele colective de conducere, a reprezentanilor purttorilor asigurare a calitii majori de interes din coal i din comunitate, conform reglementrilor legale n vigoare 2.1.3. Existena procedurilor de colectare regulat a feed-back ului din partea elevilor i a altor factori interesai interni i externi. 2.2. Dezvoltarea 2.2.1. Existena strategiei de dezvoltare managerial a personalului de conducere, corelat profesional a personalului cu proiectul de dezvoltare, cu planul operaional al colii pentru primul an de funcionare i cu oferta educaional a colii. 2.2.2. Existena strategiei de formare / dezvoltare a personalului didactic, corelat cu proiectul de dezvoltare, cu planul operaional al colii pentru primul an de funcionare i cu oferta educaional a colii. 2.2.3. Existena strategiei de formare / dezvoltare a personalului didactic auxiliar i nedidactic, corelat cu proiectul de dezvoltare, cu planul operaional al colii pentru primul an de funcionare i cu oferta educaional a colii.

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : b) proceduri privind iniierea , monitorizarea i revizuirea periodic a programelor i activitilor desfurate

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

12

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1. Revizuirea periodic a ofertei colii 1.1. Revizuirea ofertei 1.1.1. Prevederea procedurilor interne (modaliti, termene i responsabiliti) prin care educaionale i a rezultatele evalurii i monitorizrii calitii, ale autoevalurii instituionale i ale evalurii proiectului de dezvoltare rezultatelor nvrii pot duce la revizuirea ofertei educaionale i la modificarea proiectului de dezvoltare. 1.1.2. Existena unor proceduri interne adecvate de identificare a punctelor tari i a celor slabe, a oportunitilor i ameninrilor.

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : c) proceduri obiective i transparente de evaluare a rezultatelor nvrii

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

1. Optimizarea procedurilor de evaluare a nvrii

1.1. Existena i aplicarea Nu se evalueaz la autorizare procedurilor de optimizare a evalurii nvrii

13

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : d) proceduri de evaluare periodic a calitii corpului profesoral

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

1. Evaluarea calitii corpului profesoral

1.1. Evaluarea activitii profesoral

calitii 1.1.1. Existena criteriilor, metodologiei i instrumentelor de evaluare periodic a corpului personalului didactic.

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : e ) accesibilitatea resurselor adecvate nvrii

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

14

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 1. Optimizarea accesului la resursele educaional e Nu se evalueaz la autorizare

1.1. Optimizarea accesului la resursele educaionale

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : f) baza de date actualizat sistematic, referitoare la asigurarea intern a calitii

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

1. Constituirea i actualizarea bazei de date

1.1. Constituirea bazei de date a unitii de nvmnt

1.1.1. Prezentarea proiectului bazei de date n care vor fi incluse toate datele i informaiile necesare funcionrii i dezvoltrii organizaiei, precum i raportrii la nivel naional i local. 1.1.2. Cuprinderea, n proiectul bazei de date, a cmpurilor referitoare la rezultatele autoevalurii, ale monitorizrii i ale evalurii externe

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : g) transparena informaiilor de interes public cu privire la programele de studii i, dup caz, certificatele, diplomele i calificrile oferite

15

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

1. Asigurarea accesului la informaie al persoanelor i instituiilor interesate

1.1. Asigurarea accesului la oferta educaional a colii

1.1.1. Existena materialelor promoionale privind oferta educaional, pe suport convenional i electronic. 1.1.2. Proiectarea unor structuri special desemnate pentru activitatea de relaii publice.

Domeniul : C. Managementul calitii; criteriul : h) funcionalitatea structurilor de asigurare a calitii educaiei, conform legii

Subdomeniu

Indicator de performan

Descriptori

1. Funcionare

1.1. Constituirea i funcionarea structurilor

1.1.1. Proiectarea structurilor prevzute de lege, responsabile cu evaluarea intern a calitii (Comisia pentru evaluarea i asigurarea calitii)

16

Standardelor de autorizare de funcionare provizorie a unitilor de nvmnt preuniversitar anexa H.G. nr. 21/10.01.2007 a responsabile cu evaluarea structurilor intern a calitii responsabile cu evaluarea intern a calitii

17


Recommended