+ All Categories
Home > Documents > Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Date post: 21-Jul-2016
Category:
Upload: deliadascalu
View: 226 times
Download: 1 times
Share this document with a friend
Description:
ASOCIATIA SOL MENTIS RAPORT DE ACTIVITATE 2014
13
Raport de activitate 2014
Transcript
Page 1: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

Page 2: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

Cine suntemAsociatia Sol Mentis este o organizatie non-guvernamentala, non-profit înfiintata în 2013 din dorinta de a oferi copiilor, parintilor si profesorilor acces la oeducatie cu suflet.Suntem profesionisti în domeniul psihologiei si desfasuram programe de educatie parentala, educatie etica si asistenta emotionala pentru copii si tineri.

Ce facemMisiunea noastra este inspirata de îndemnul lui Gandhi: "Fii tu însuti schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!"

Asociatia Sol Mentis îsi propune sa vina în sprijinul parintilor, profesorilor si al copiilor cu metode moderne de educatie si suport emotional. Metodele suntverificate în practica si prin studii trans-generationale si sunt acreditate si avizate la nivel international.

Programele noastre se adreseaza: parintilor, carora le propunem o filosofie umanista de crestere si educatie a copiilor, fara pedepse si fara recompense, cu respect pentru lumea

emotionala a copilului si pentru drepturile acestuia; profesorilor si elevilor, carora le propunem un program de educatie etica, "Învatând sa Traim Impreuna", destinat promovarii unor valori precum spirit

civic, empatie, responsabilitate, disponibilitate pentru dialog, respect pentru oameni si mediu; copiilor si tinerilor din medii defavorizate, carora le oferim un program de asistenta emotionala prin metoda Sandwork Expresiv®, metoda inspirata din

tehnicile de psihoterapie jungiana si din terapia prin jocul cu nisip.

Toate programele se desfasoara în parteneriat cu institutii si organizatii de prestigiu, si sunt validate de o practica internationala de peste 10 ani.

1

Page 3: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE SUPORT EMOTIONAL prin metoda SANDWORK EXPRESIV®

6

6536

6 proiecte de asistenta emotionala prin metoda Sandwork Expresiv®

6 ppaarrtteenneerrii -- oorrggaanniizzaattiiii ggaazzddaa:: Fundatia Mia’s Children - http://miaschildren.org/,Organizatia Umanitare CONCORDIA - Centrul social Sfantul Lazar -http://www.concordia.or.at/romania/, Asociatia Ana si Copiii - http://anasicopiii.ro/,Policlinica Medi’s din Campina, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie aCopilului Sector 6 - http://www.protectiacopilului6.ro, SSOOSS SSaatteellee CCooppiiiilloorr BBuuccuurreessttii -http://www.sos-satelecopiilor.ro/

65 de beneficiari, copii si tineri din medii vulnerabile

36 de voluntari instruiti in aplicarea metodei Sandwork Expresiv® pentru asistarea copiilor dinmedii vulnerabile.

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis2

Page 4: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport activitate 2014

PROGRAMUL DE SUPORT EMOTIONAL - SANDWORK EXPRESIV®

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

Noiembrie 2014 - in desfasurare2 proiecte Sandwork in parteneriat cuDirectia Generala de Asistenta Socialasi Protectia Copilului Sector 6Bucuresti

In noiembrie 2014 au inceput 2 proiectede asistenta emotionala prin lucrulexpresiv cu nisip gazduite de parteneriinostril de la DGASPC Sector 6 la Centrulde Recreere si Dezvoltare Personala"Conacul Golescu Grant". Beneficiariiproiectelor sunt 19 copii cu varste cu-prinse intre 6 si 12 ani. Proiectele se de-ruleaza pana in martie 2015.

Martie - iulie 2014Proiectul Sandwork in parteneriat cuFundatia Ana si copiii, BucurestiAsociatia Ana si Copiii a gazduit inperioada mai-iunie 2014 un proiectSandwork pentru 8 beneficiari aiCentrului de zi pentru copii proveninddin familii aflate in dificultate dinBucuresti.

Octombrie 2013 - mai 2014

Proiectul Sandwork in parteneriat cuFundatia Mia's ChildrenFundatia Mia's Children a gazduit dintoamna anului 2013, pe durata unui anscolar, un proiect Sandwork (lucruexpresiv cu nisipul) de care au benefi-ciat 18 copii din clasele primare.

Noiembrie 2013 - februarie 2014Proiectul Sandwork la Organizatia Sf.Lazar, Bucuresti. Proiectul s-a desfasu-rat in parteneriat cu Organizatia Uma-nitara Concordia Centrul Social Sf.Lazar, Bucuresti, in perioada noiembrie2013-februarie 2014.

Octombrie 2013 - februarie 2014Proiectul Sandwork la PoliclinicaMedi's, Campina, in parteneriat cuScoala Centrala Campina si LiceulTehnologic Mecanic, CampinaIn cadrul acestui proiect, 8 copii dincele doua institutii de invatamant dinCampina au participat la un proiectSandwork gazduit de policlinica Medi's.

3

Page 5: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE ETICA “INVATAND SA TRAIM IMPREUNA”

Un program de educatie etica ”Invatand sa Traim Impreuna” acreditat de catre Ministerul Educatiei siCercetarii Stiintifice, pentru 3 ani, ca program de formare continua pentru cadre didactice. Acreditarea afost realizata cu sprijinul Casei Corpului Didactic.

Un manual publicat - manualul “Invatand sa Traim Impreuna” si un eveniment international de lansare aacestuia. Manualul a fost publicat in varianta in limba romana in parteneriat cu Arigatou International siComisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO.

O conferinta publica sustinuta de analistul jungian Luigi Zoja. Conferinta “Mitul cresterii nelimitate. O psihologie a arogantei si pedepsei” a fost prilejuita de publicarea si lansarea, cu sprijinul Sol Mentis, laEditura Herald a cartii “Istoria arogantei” a lui Luigi Zoja. Conferinta a fost organizata in parteneriat cuEditura Herald, Fundatia Romania de Maine si TV H.

1

200500

200 de cadre didactice si specialisti care lucreaza cu copiii au fost instruiti si si-au consolidatcompetentele de a proiecta si implementa programe de educatie etica.

500 de elevi din 15 scoli din Bucuresti si Targoviste au beneficiat de workshop-urile de educatie eticaorganizate de Sol Mentis. Workshop-urile au oferit elevilor oportunitati de a-si dezvolta gandirea critica,abilitatile de relationare si capacitatea de a lua decizii etice.

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis4

Page 6: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE ETICA “INVATAND SA TRAIM IMPREUNA”

11 decembrie 2014 - PrezentareaProgramului "Invatand sa Traim Im-preuna" in cadrul proiectului POSDRU"Europa inclusiva - Initiative regionalesustenabile" la invitatia MMFPS Decembrie 2014 - Workshopuri

de educatie etica "Invatand sa TraimImpreuna" in scoli

Cele 3 workshopuri derulate cu ele-vii in luna decembrie 2014 la Scoala nr31 si Scoala Serban Voda, s-au focalizatpe tema respectului si a relationarii cuceilalti, in cadrul unor activitati interacti-ve adaptate varstei copiilor (jocuri,scurte prezentari video, jocuri de roldiscutii de grup cu elevii din invata-

mantul primar; focus grupuri cu cei dininvatamantul gimnazial). Noiembrie 2014 - Celebrarea Zilei

Mondiale a Drepturilor Copilului si a Zi-lei de Rugaciune si Actiune pentru Co-pii impreuna cu CN UNESCO siDGASPC sector 6. Peste 400 copii din10 scoli si 4 centre pentru copii deza-vantajati social din cadrul DGASPCsector 6 au participat la proiectul "O lu-me fara violenta impotriva copiilor" de-rulat de Asociatia Sol Mentis.

Pe parcursul lunii noiembrie, au a-vut loc workshopuri in 10 scoli din Bu-curesti in cadrul carora copiii au con-

stientizat care pot fi formele de violen-ta si au invatat si exersat alternativenon violente de solutionare a conflicte-

lor cum ar fi sa identifice si sa isi expri-me si impartaseasca propriile emotii sinevoi, sa se asculte unii pe altii in modempatic, sa propuna solutii care tincont de nevoile tuturor.

La finalul workshop-urilor s-au orga-nizat concursuri de eseuri si pictura,prin care copiii au transmis mesajelelor impotriva violentei. Lucrarile copiilorimplicati in aceste activitati au putut fivizionate, in perioada 19-23 noiembrie2014, la Targul International GAUDEA-MUS Carte de Invatatura, la standulComisiei Nationale a Romaniei pentruUNESCO.

In data de 21 noiembrie, la TargulGaudeamus, a avut loc o prezentare aProgramului "Invatand sa Traim Impre-una" asa cum a fost implementat panain prezent in scolile din Romania decatre Asociatia Sol Mentis in parteneriatcu CN UNESCO, ocazie pentru cadrele

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

6

Page 7: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE ETICA “INVATAND SA TRAIM IMPREUNA”

didactice din diverse scoli, de a seintalni si face schimb de experienta. Octombrie - noiembrie 2014

Workshop- uri de educatie etica "Inva-tand sa Traim Impreuna" in scoli

In colaborare cu profesorii care im-plementeaza programul "Invatand saTraim Impreuna" am identificat nevoile

de invatare ale copiilor si, in acord cuacestea, am sustinut sesiuni de edu-catie etica pe tema violentei si a soluti-ilor alternative non violente, in cadrulScolilor Aletheea, Serban Voda si 179.

Octombrie - noiembrie 20143 cursuri de formare continua "Inva-

tand sa Traim Impreuna", pentru cadre-le didactice din invatamantul preuni-

versitar de stat - In luna octombrie aubeneficiat de cursuri de formare"Invatand sa Traim Impreuna" alti 60profesori de la Scolile gimanziale 110,179, Serban Voda din Bucuresti, LiceulMircea Voievod si Scoala Tudor Vladi-mirescu din Targoviste. Din octombrie 2014 a inceput

procesul de monitorizare al implemen-tarii programului "Invatand sa TraimImpreuna" in Scolile gimnaziale Ale-theea, Serban Voda si Olga GudynnInt'l School, proces desfasurat impre-una cu CN UNESCO si Arigatou Interna-tional. Monitorizarea consta in culege-rea si inregistrarea datelor privind im-pactul programului asupra elevilor carebeneficiaza de acesta.

Septembrie 2014 - Curs "Invatandsa Traim Impreuna" in cadrul DGASPCsector 6 Bucuresti

In luna septembrie 2014 s-a derulatun curs pentru 25 de specialisti din ca-drul DGASPC sector 6 si a unorONG-uri care ofera programe educa-tionale copiilor dezavantajati (pedago-gi, psihologi, asistenti sociali).

August - septembrie 2014 - auavut loc alte 3 cursuri de formare conti-nua "Invatand sa Traim Impreuna", pen-tru cadrele didactice de la ScolileAletheea, Olga Gudynn Int'l School siPro Ingenio - august - septembrie 2014

Ambele scoli au inceput imple-mentarea in mod sistematic in cadrul

scolii a acestui program, monitorizandrezultatele sub supervizarea AsociatieiSol Mentis si Arigatou International. 6 iunie 2014 - Lansarea versiunii

in limba romana a manualului "Inva-tand sa Traim Impreuna"

In data de 16 iunie, la sediul Institu-tului Cultural Român a avut loc lansareaversiunii în limba romana a manualuluiInvatand sa traim Impreuna, organizatade Asociatia Sol Mentis impreuna cuArigatou International si Comisia Natio-nala a Romaniei pentru UNESCO. Auparticipat invitati din media, reprezen-tanti ai Ministerului Invatamantului, aiCasei Corpului Didactic, ai ONG-urilor sidiferitelor asociatii etnice, precum sicadre didactice. In cadrul evenimentu-lui au fost prezentate detalii legate de

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

7

Page 8: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE ETICA “INVATAND SA TRAIM IMPREUNA”

manual, de organizatiile implicate in dez-voltarea si implementarea acestuia, side impactul initial al programului inscolile din Romania. Mai - iunie 2014 a avut loc cel de-

al treilea curs de formare continua "In-vatand sa Traim Impreuna"

Profesorii au apreciat cel mai multfaptul ca au avut oportunitatea sa inte-leaga mai bine cum trebuie sa se rela-tioneze cu copiii in mod empatic si sa-iincurajeze sa-si exprime opiniile si cumsa lucreze in echipa cu colegii pentru adesfasura activitati comune de edu-catie etica in cadrul scolii. Mai 2014 - Cel de-al doilea curs

de formare continua "Invatand sa Tra-im Impreuna"

De-a lungul a doua weekend-uri, 42ore, s-a desfasurat cel de-al doilea cursde formare continua "Invatand sa TraimImpreuna", pentru 18 cadre didacticedin invatamantul prescolar si scolar. In

formularele de evaluare completate,cadrele didactice au apreciat atat mo-dul antrenant si inovativ de desfasurareal cursului, metodologia, competentelepractice pe care si le-au dezvoltat incadrul acestuia, dar si sansa de aschimba experienta si de a invata uniidin experienta celorlalti. 6 mai 2014 la Bucuresti - Work-

shop "Invatand sa Traim Impreuna" incadrul proiectului european Leonardo"Preventing social exclusion of childrenfrom families living in poverty or affect-ed by violence - to promote, developand improve European competencesand solutions in this area" la FundatiaSfanta Macrina;

Cei 20 participanti din Grecia, Ir-landa, Polonia si Romania s-au famili-arizat cu conceptele cheie ale acestuiprogram de educatie etica, cu meto-dele si activitatile sugerate. Au apreciatcaracterul intercultural si interreligios alacestuia, flexibilitatea si aplicabilitatealui larga, considerandu-l un instrumentvaloros in munca lor cu copiii victimeale violentei sau copiii proveniti din fa-milii sarace, cu risc de excluziune so-ciala.

7 - 11 aprilie 2014 - Workshopuride educatie etica pentru elevi " Inva-tand sa Traim Impreuna"- "Scoala alt-fel"

In perioada “Scoala altfel” s-au or-ganizat impreuna cu acestia workshop-uri de educatie etica pentru elevi, dupace, impreuna cu invatatoarele, au fost i-dentificate nevoile specifice de inva-tare ale grupului de elevi.

"În urma activitatilor LTLT realizateam observat pasi importanti spre înta-rirea coeziunii grupului, diminuareaconflictelor, o receptivitate mai maredin partea parintilor în ceea ce privesteactivitatea extracurriculara si o maibuna implicare a acestora în activitatile

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

8

Page 9: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE ETICA “INVATAND SA TRAIM IMPREUNA”

ce le solicita ajutorul", a apreciat LauraAnca Perijoc, Profesor invatamant pri-mar, Scoala Gimnaziala Nr. 162 - Sector1, Bucuresti. Aprilie 2014 - Primul curs de for-

mare continua "Invatand sa Traim Im-preuna" pentru cadrele didactice dininvatamantul preuniversitar, acreditatde ME - Casa Corpului Didactic

In luna aprilie, au inceput cursurilede formare continua "Invatand sa TraimImpreuna", pentru cadrele didacticedin invatamantul preuniversitar, acredi-tate de Ministerul Educatiei.

Primul curs, a fost desfasurat la Ca-sa Corpului Didactic, timp de douaweekenduri, pentru un numar de 15participanti, care au sustinut evaluareafinala in urma elaborarii unor programede educatie etica, pentru problemespecifice, cu care se confrunta in modreal in activitatea didactica (violenta,discriminare, dificultati de adaptare,abilitati de relationare scazute, neres-pectarea drepturilor copilului).

La sfarsitul cursului, cadrele didac-tice si-au exprimat motivatia de a folosisi promova aceasta abordare pedago-gica participativa si incluziva cu elevii side a face orele mai atractive pentru a-cestia. Profesorii au inteles, de aseme-nea importanta educatiei etice in scoa-la si si-au exprimat intentia de a ii incu-raja mai mult pe copii sa-si exprimeopiniile si sa reflecteze asupra propri-ilor valori si atitudini. Martie - ianuarie 2014 - work-

shopuri de educatie etica "Invatandsa Traim Impreuna", desfasurate inparalel cu activitati de educatie pa-rentala, in Scoala I.G. Duca, ScoalaNicolae Titulescu, Scoala generala nr.167 - martie 2014, Scoala nr. 179, Scoala

nr. 122, Scoala nr. 97 si Scoala nr. 162 Inaceasta perioada au avut loc 8 work-shop-uri pentru elevi, in paralel cuprezentari de educatie parentala pen-tru parintii acestora. Copiii au realizatprin jocuri si activitati interactive consti-entizarea propriilor drepturi si nevoi inrelatia cu parintii, ce anume ii face sase simta mai conectati de acestia.

Mesajele copiilor adresate parintilor,s-au referit in special la dorinta de apetrece mai mult timp valoros in fami-lie, de a avea parte de mai multa in-telegere si rabdare chiar si atunci candgresesc si de a alege explicatiilerepetate, in locul pedepselor.

Totodata, elevii au avut ocazia, prinactivitati ce invita la introspectie, sa-siexploreze propria atitudine fata de fa-milie si sa identifice acele atitudini careau efecte negative asupra relatiei cuparintii. Prin jocuri si exercitii care sa-iincurajeze sa-si exprime opiniile sauactivitati introspective copiii au incercatsa-si clarifice si rolurile pe care le au infamilie, cu drepturi si responsabilitati.

La finalul activitatii, parintii au pututciti mesajele copiilor afisate si, impre-una cu copiii, si-au stabilit un obiectivpentru anul in curs, referitor la schim-barile de atitudine/comportament pecare le vor avea pentru a consolidarelatiile din cadrul familiei.

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis9

Page 10: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

1 Un program de Educatie Parentala Democratica si Constienta oferit gratuit parintilor din Bucuresti,Iasi, Brasov si Campina. Programul a fost oferit in parteneriat cu Directia Generala de AsistentaSociala si Protectia Copilului sector 6 Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si ProtectiaCopilului Iasi, SOS Satele Copiilor Bucuresti, Editura Herald, Librariile Humanitas si LibrariaLibrarium.

O carte publicata de catre Editura Trei. Cartea “Tatal. Perspective istorice, psihologice si culturale”,autor Luigi Zoja a fost publicata de catre Editura Trei cu sprijinul Sol Mentis.

40 de workshop-uri cu tematici specifice Educatiei Parentale Democratice si Constiente.

600 de parinti, specialisti din directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (psihologi,asistenti maternali) si mame sociale au beneficiat de workshop-uri de educatie parentala.

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

PROGRAMUL DE EDUCATIE PARENTALA

40600

10

Page 11: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate 2014

PROGRAMUL DE EDUCATIE PARENTALA

In 4 si 5 decembrie 2014, la Iasi, auavut loc doua seminarii de educatieparentala pentru angajati ai DirectieiGenerale de Asistenta Sociala si Pro-tectia Copilului Iasi. Seminariile au avutca teme: Emotiile dificile ale copiilor:plansul si crizele de furie; Disciplina de-

mocratica fara pedepse si fara recom-pense; Jocul si rolul sau terapeutic;Cum sa-ti pastrezi vitalitatea si pofta deviata ca parinte. In 20 noiembrie 2014, in cadrul Tar-gului de Carte Gaudeamus, am susti-nut o prezentare cu tema "Educatia pa-rentala de la teorie la practica". Pre-

zentarea a avut loc la standul partener-ilor nostri de la Editura Herald. Pe 10, 11, 24 si 25 noiembrie 2014 incadrul parteneriatului nostru cu SOSSatele Copiilor Romania au avut locdoua module de educatie parentalapentru mamele sociale din cadrul SOS

Satul Copiilor Bucuresti. Temele abor-date in seminarii au fost: Emotiile difi-cile ale copiilor: plansul si crizele defurie; Disciplina democratica fara pe-depse si fara recompense; Jocul si ro-lul sau terapeutic; Cum sa-ti pastrezi vi-talitatea si pofta de viata ca parinte. Pe 7 noiembrie si 4 decembrie 2014in cadrul parteneriatului nostru cu Edi-tura Herald si libraria Librarium Palas

din Iasi s-au desfasurat doua intalniricu parintii din Iasi care au participat laseminariile cu temele Emotiile dificileale copiilor si Disciplina democraticafara pedepse si fara recompense; Cum

sa-ti pastrezi vitalitatea si pofta de viataca parinte. Pe 17, 31 octombrie si 14, 28 noiem-brie 2014 s-au desfasurat o serie de 5ateliere gratuite pentru parinti in Cam-pina. Atelierele s-au desfasurat la par-tenerii nostri de la Libraria Diverta Cam-

pina. Temele celor 5 seminarii cu dura-ta de 2 ore fiecare au fost: Emotiile difi-cile ale copiilor: plansul si crizele de fu-rie; Disciplina democratica fara pedep-se si fara recompense; Jocul si rolulsau terapeutic; Cum sa-ti pastrezi vitali-tatea si pofta de viata ca parinte. Pe 31 octombrie, 14 si 28 noiembriesi 12 decembrie 2014 s-a desfasuratseria de ateliere gratuite de educatie

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

11

Page 12: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate

PROGRAMUL DE EDUCATIE PARENTALA

parentala din cadrul parteneriatuluinostru cu Editura Herald si LibrariaHumanitas din Brasov, Piata Sfatului nr.16. Atelierele au avut loc la LibrariaHumanitas Brasov. Temele celor 5seminarii cu durata de 2 ore fiecare aufost: Emotiile dificile ale copiilor: plan-sul si crizele de furie; Disciplina demo-cratica fara pedepse si fara recompen-se; Jocul si rolul sau terapeutic; Cumsa-ti pastrezi vitalitatea si pofta de viataca parinte.

Pe 16, 17, 23, 24 octombrie 2014 s-adesfasurat modulul de educatie paren-tala pentru psihologi si asistenti socialiangajati ai Directiei Generale de Asis-tenta si Protectia Copilului Sector 6 Bu-

curesti. Temele prezentate au fost: E-motiile dificile ale copiilor: plansul si cri-zele de furie; Disciplina democratica fa-ra pedepse si fara recompense; Jocul

si rolul sau terapeutic; Cum sa-ti pas-trezi vitalitatea si pofta de viata ca par-inte. Modulul s-a desfasurat la Centrulde Recreere si Dezvoltare Personala"Conacul Golescu Grant". Pe 7, 8, 30, 31 octombrie 2014 s-adesfasurat modulul de educatie paren-tala pentru angajati ai Directiei Generalede Asistenta si Protectia Copilului sector6 de la Complexul de Servicii de Recu-perare. Temele prezentate au fost: E-motiile dificile ale copiilor: plansul sicrizele de furie; Disciplina democraticafara pedepse si fara recompense; Jo-

cul si rolul sau terapeutic; Cum sa-tipastrezi vitalitatea si pofta de viata caparinte.

In luna iulie 2014 membrii echipei auparticipat la Munchen, in Germania laun curs pentru certificare mentori in

programele SAFE® (Educatie pentruAtasament Securizant pentru Familie)si BASE® - doua programe de asisten-ta si suport emotional pentru parinti sicopii. Pe 19, 20, 26 si 27 iunie 2014 am sus-tinut modulul de educatie parentalapentru grupuri asistenti maternali ai Di-rectiei Generale de Asistenta Sociala siProtectie a Copilului din Sectorul 6, Bu-curesti. Temele prezentate au fost:Emotiile dificile ale copiilor: plansul sicrizele de furie; Disciplina democraticafara pedepse si fara recompense; Jo-cul si rolul sau terapeutic; Cum sa-ti

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

Editura Trei cusprijinul Asociatieinoastre a publicatcartea Tatal. Perspectiveistorice, psihologicesi culturale, autorLuigi Zoja.

12

Page 13: Sol mentis 2015 raport de activitate 2014

Raport de activitate

PROGRAMUL DE EDUCATIE PARENTALA

pastrezi vitalitatea si pofta de viata caparinte.

In lunile iunie - aprilie 2014, in cadrulparteneriatului cu Libraria Dalles, auavut loc 4 prezentari pentru parinti.

Pe 17 mai 2014 am participat la Con-ferinta Educatie si Parenting, la Oradeacu workshopul cu tema: De ce plangcopiii?

La Curtea de Arges, pe 16 aprilie2014, am incheiat modulul de educatieparentala format din patru workshopuri,cu prezentarea cu tema: Cum sa-tipastrezi vitalitatea si pofta de viata caparinte. In lunile martie - ianuarie 2014 a avutloc 9 prezentari pentru grupuri de par-inti, in 7 scoli din Bucuresti: Sc. I. G.Duca, Scoala Nicolae Titulescu, Scoalagimnaziala nr. 162, Scoala gimnazialanr. 179, Scoala gimnaziala nr. 97, Scoalagimnaziala nr. 31, Scoala gimnaziala nr.122. Pe 1 martie 2014 la Campina, in par-teneriat cu libraria Diverta am inceput

seria de prezentari de educatie paren-tala cu tema: Jocul si rolul lui terapeu-tic.

Sponsor principal: Parteneri si colaboratori

web: www.solmentis.ro Asociatia Sol Mentis

13


Recommended