Home >Documents >ROAD Plus Longer Lasting Roads RO (1)

ROAD Plus Longer Lasting Roads RO (1)

Date post:29-Oct-2015
Category:
View:28 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
 • Modificatorul maleabilpe baz de elastomeri pentru BITUM i ASFALT Tehnologie testat, prin aternerea a milioane de metri ptrai.

  Aplicabil att prin tehnologia uscat, ct i tehnologia umed.

  Mod simplu de prelucrare.

  osele robuste i cu via ndelungat.

  Produs ideal pentru diminuarea zgomotului.

  Se preteaz pentru toate condiiile climaterice.

  Este un produs favorabil mediului nconjurtor.

 • 0500

  1.000

  1.500

  2.000

  2.500

  1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q 1Q 2Q 3Q 4Q ja fe ma ap ma

  02 02 02 02 03 03 03 03 04 04 04 04 05 05 05 05 06 06 06 06 07 07 07 07 08 08 08 08 09 09 09 09 10 10 10 10 11 11 11 11 11

  /ton

  Produs cu pre avantajos i favorabil mediului.

  Cererea mare pentru polimeri sintetici Folosirea de polimeri pentru modificarea bitumului i a asfaltului a crescut brusc n ultimii douzeci de ani.Presiunea asupra fondurilor pentru construcia de drumuri a atras atenia asupra costurilor de ntreinere a acestora. Prin folosirea de asfalt i bitum modificat cu polimeri, cos-turile de construcii sunt puin mai ridicate, dar n acelai timp se pot realiza cheltuieli minime privind ntreinerea drumurilor, astfel nct se ajunge la un pre mult mai avantajos de construcie i ntreinere a drumurilor.Calitatea remarcabil a asfaltului i a bitumului modificat cu polimeri, ca de exemplu rezistena la fisurare i fguire, a dus la un consum mrit de polimeri sintetici, cum ar fi SBS (stiren-butadien-stiren).Cererea de polimeri sintetici, nu numai n construcia oselelor, ci i n alte aplicaii, a dus att la creterea preului, ct i la furnizarea instabil a acestora.

  nlocuirea polimerilor sintetici cu ROAD+Crearea produsului ROAD+ a fost o mare realizare econo-mic i tehnologic, ce constituie i o alternativ mult mai favorabil mediului fa ali modificatori de pe pia.Componenta de baz din ROAD+ este pudreta de cauciuc de o calitate deosebit, fabricat de firma GENAN, care n combinaie cu produsul VESTENAMER, nlocuiete polimerii sintetici. Spre deosebire de polimerii sintetici, aprovizionarea pieei cu ROAD+ nu prezint nicio dificultate, iar preul rmne constant, nefiind influenat de preul petrolului.Prin utilizarea produsului ROAD+ se evit emisii impotante de CO2 i n acest fel, se aduce un beneficiu climei i mediului nconjurtor.

  Superioritate net fa de asfalturile pe baz de pudret de cauciuc utilizate pn acum Asfaltul modificat cu ROAD+ are proprieti care nu se compar cu asfaltul pe baz de pudret de cauciuc.Adaosul de VESTENAMER, produs inventat i patentat de firma EVONIK, la pudreta de cauciuc duce la o calitate net superioar a pudretei . VESTENAMER favorizeaz dispersarea pudretei de cauciuc n bitum i formeaz o legtur chimic cu pudreta, rezultatul fiind un amestec omogen.

  Noua generaie de asfalturi pe baz de elastomeri. Fa de mixturile produse cu bitum modificat pe baza altor polimeri, asfaltul modificat cu ROAD+ are rezistena la fguire i fisurare net superioare.Adaosul de VESTENAMER n ROAD+ reduce emisiile care apar la prepararea asfalturilor pe baz de pudret de cauciuc i n acelai timp reduce i migrarea substanelor organice n pnza freatic.ROAD+ confer proprieti (lucrabilitate) bune de prelucrare, care uureaz mult aternerea de asfalt modificat cu ROAD+ chiar i manual. Suprafaa metalic a utilajelor de construcii nu va fi suprancrcat cu bitum ori asfalt dup folosire, iar utilajele vor fi uor de curat.ROAD+ poate modifica ORICE tip sau sortiment de bitum, indiferent de provenien. Acesta s-a dovedit a fi un mare avantaj, avnd n vedere calitatea extrem de variat a bitumurilor folosite.

  CE ESTE ROAD+

  Evoluia preului la BUTADIENE n ultimii zece ani.

  ROAD+ este un modificator de bitum i asfalt pe baza de elastomeri. Se folosete dup un procedeu inventat i patentat de firma EVONIK. Compoziia este n proporie de 100 pri de pudret de cauciuc de nalt calitate fabricata de firma GENAN i 4,5 pri de VESTENAMER, un polyoctenamer parial cristalin.Experiena practic i de laborator ne arat c un bitum standard modificat cu 10% ROAD+ are aceleai proprieti ca i un bitum modificat cu 4% SBS. n realitate, rezistena la fguire i fisurare este mult mai mare chiar i la temperaturi ridicate sau la temperaturi sczute. Pe lng faptul ca SBS i ali polimeri sunt nlocuii, prin folosirea de ROAD+, se elimin adugarea de fibre, aceasta din urm depinznd de tipul i cantitatea bitumului folosit.

  Proprieti tehnologice superioarePentru atingerea acestor proprieti superioare ale bitumului i asfaltului modificat, este decisiv ca pudreta de cauciuc s posede o granulaie i o compoziie chimic constant. n calitate de cel mai mare productor mondial de pudret de cauciuc fabricat din anvelope uzate, firma GENAN dispune de tehnologia necesar pentru a satisface aceste cerine. Produsul VESTENAMER fabricat de EVONIK , firma care este lider n industria chimic de specialitate, a facilitat prin expertiza tehnic a departamentului de cercetare realizarea produsului ROAD+.

 • Pn n momentul de fa s-au aternut cu succes mai multe milioane de metri ptrai de asfalt modificat cu ROAD+. ROAD+ se preteaz pentru stratul de uzur, stratul de binder i pentru stratul de baz. Rezultate excelente s-au obinut cu mastic asfalt (splittmastix asphalt), beton asfaltic, asfalt silenios i straturi SAMI (Stress Absorbing Membrane Interlayer).Datorit elasticitii tipice pentru un elastomer, ROAD+ are capacitatea de a compensa tensiunile datorate variaiilor extreme de temperatur de la zi la noapte, indiferent de zona climatic (tropical sau polar).

  Diminuarea zgomotuluiAsfalturile modificate cu ROAD+ sunt n mod intrinsec asfalturi silenioase, indiferent daca se folosete reeta pentru mastic asfalt (splittmastix asphalt), betoane asfaltice ori asfalt poros. Desigur, exist o reet anume pentru asfalturi prin definiie numite SILENIOASE.

  Ca dovad, lucrarea la o strad cu circulaie intens care a fost asfaltat n Kln (Germania) cu o mixtur asfaltic special modificat cu ROAD+ cu capacitatea de a reduce zgomotul cauzat de trafic, a fost declarat antierul lunii, deoarece diminuarea zgomotului a fost semnificativ.

  Unde se aplic ROAD+

  Mod de aplicare ROAD+ROAD+ se poate doza ca modificator, direct la mixtura asfaltic n staia de producere a asfaltului (procedeu uscat), sau indirect, prin modificarea premergtoare a bitumului (procedeu umed). ROAD+ se poate utiliza n mod flexibil prin combinarea cu diferite tipuri de bitumuri i cu procentaje variabile, avnd posibilitatea de a obine o mare varietate de reete n funcie de solicitarea beneficiarului.n cazul folosirii de asfalt reciclabil, gradul de modificare a mixturii poate fi adaptat prin dozarea flexibil a ROAD+.n comparaie cu alte asfalturi modificate pe baz de polimeri, asfaltul modificat cu ROAD+ se poate aterne la temperaturi mai sczute. Aceast proprietate aduce o mai mare flexibilitate a utilizrii, spre exemplu n condiii de transport pe distane mai mari, la reducerea de energie specific consumat i implicit reducerea emisiilor poluante.

  Datorit flexibilitii n prelucrare, asfaltul modificat cu ROAD+, este ideal pentru aternerea manual, pentru realizarea de sensuri giratorii, insule, curbe sau ieiri, precum i pentru straturi cu grosime redus.

  Mixturi asfaltice pentru care se poate utiliza ROAD+

  beton asfaltic pentru stratul de uzur beton asfaltic pentru stratul de

  binder beton asfaltic pentru stratul de baz mastic asfalt (splittmastix asphalt) asfalt turnat

  asfalturi poroase mastic asfalt (splittmastix asphalt)

  silenios beton asfaltic silenios asfalt turnat silenios straturi cu grosime redus

  straturi de betoane asfaltice foarte subiri

  asfalturi moi asfalturi cilindrate la cald chituri de etanare straturi SAMI

  Road+ se poate aplica pentru toate tipurile de bitumuri i majoritatea tipurilor de asfalt

 • Executive summary

  Comparative life cycle asse

  ssment of

  two options for waste tyre

  treatment:

  material recycling versus

  civil engineering applicatio

  ns

  kobilanzieller Vergleich zweier Verwertungsalternativen fr Altreifen:

  Stoffliche Verwertung undMitverbrennung im Zementofen

  Kurzfassung

  ReciclareAsfaltul modificat cu ROAD+ este n totalitate reciclabil i produce n timpul acestui proces mai puine emisii dect asfalturile de alt natura.Un studiu al procesului de reciclare poate fi gsit pe site-ul www.genan.eu.

  EmisiiSub egida unui Institut din Germania, a fost realizat un studiu referitor la emisiile rezultate n timpul produciei i n timpul aternerii asfaltului modificat cu ROAD+. Nu s-au stabilit emisii de N-nitrozamine i emisiile de substane volatile sau semivolatile au fost reduse fa de cazul asfaltului modificat cu polimeri sintetici (PmB)Rezultatul acestui studiu se poate gsi pe site-ul www.genan.eu.

  Evaluarea impactului la mediu / bilan ecologic (LCA)Studii ample referitoare la bilanul ecologic (LCA) au dovedit ca reciclarea cauciucurilor uzate i transformarea acestui deeu n materie prim, reduc substanial emisiile de CO2 i se economisesc combustibilii fosili (petrolul). La reducerea efectului de ser contribuie economisirea de minim 1,7 tone de CO2 pe tona de ROAD+.Mai multe informaii despre acest studiu putei gsi pe site-ul www.genan.eu.

  Soluia ideala pentru protejarea mediului

  Rezumatul studiului referitor la bilanul ecologic (LCA)

  Calitate constant n timp (pe tot parcursul anului) Deoarece pudreta de cauciuc este obinut din cauciucuri uzate de mai multe tipuri, provenit din surse diferite i este prelucrat cu o repartiie echilibrat a acestora, calitatea ei este constant, fr variaii n timp ( n decursul anului).Studiul unui Institut din Germania care a testat produsul n interval de un an, poate adeveri aceast constan, rezultatul studiului fiind disponibil pe site-ul firmei

Click here to load reader

Embed Size (px)
Recommended