+ All Categories
Home > Documents > Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Date post: 31-Mar-2016
Category:
Upload: mihaela-daranga
View: 249 times
Download: 4 times
Share this document with a friend
Description:
Revista proiectantilor, inginerilor instalatori si a altor specialisti HVAC
15
LindabVentilații Revista pentru instalatori, proiectanti si specialisti in HVAC LindQST Selectie rapida Calc-Leak Calculul pierderilor de aer eHybrid Eficienta energetica Case pasive Politehnica ventilate cu Lindab Oamenii din culisele Lindab Azi despre Costin Ionescu Lindab Ventilaţii Iunie 2011
Transcript
Page 1: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

LindabVentilațiiRevista pentru instalatori, proiectanti si specialisti in HVAC

LindQSTSelectie rapida

Calc-LeakCalculul pierderilor de aer

eHybridEficienta energetica

Case pasive Politehnicaventilate cu Lindab

Oamenii din culisele LindabAzi despre Costin Ionescu

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Page 2: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Gândeşte. Simplifică

Oțelul

În realizarea soluţiilor de În Lindab, dezvoltăm ventilaţie folosim oţelul, cel mai pemanent soluţii care fac mai durabil şi flexibil material care cu uşoară crearea unui climat stratul de protecţie potrivit, interior sănătos dar care reduc rămâne neafectat de umezeala şi şi consumul de energie şi apă şi nu se schimbă în timp.

impactul negativ asupra Este în acelaşi timp un material

mediului. sustenabil pentru că indiferent

De exemplu, puteţi avea de câte ori este reciclat,

automat o soluţie comună nu-şi pierde niciodată pentru ventilaţie, răcire şi proprietăţile. iluminat iar aceste funcţii se vor regla automat în funcţie de 98% din produsele Lindab sunt numărul de oameni prezenţi în reciclabile. acea incintă la un moment dat.

Produse şi soluții

Dezvoltăm şi promovăm sistemele circulare fiindcă au multe avantaje comparativ cu cele rectangulare.

- Mai puţină energie consumată datorită etanşeităţii.

- 25% mai puţin oţel consumat în producerea pieselor.

- Mai multa operativitate în producţie şi montaj datorită standardizării.

- Mai puţin zgomot creat în sistemul de ventilaţie

Gândeşte. Simplifică impreuna cu noi

Împreuna putem oferi solutii de ventilatii care:- consuma mai putina energie- consuma mai putin material - consuma mai putin timp in proiectare si montaj- reduc impactul asupra mediului si a climei

Page 3: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Stiti acele programe online de configurare a autovehiculelor folosite de producatorii auto?

LindQST (Lindab Quick Selection Tool) este un astfel de program, dar pentru proiectantii si instalatorii sistemelor HVAC. LindQST este instrumentul online care face ca alegerea produselor de ventilatie pe baza de apa si aer (Comfort Air si Water) sa fie rapida si simpla.

Toata documentatia produselor Comfort este disponibila direct pe internet, la www.lindqst.com . Asta inseamna ca veti avea intotdeauna acces la cele mai noi specificatii, instructiuni de asamblare si imagini cu produse.

LindQST ofera o scurtatura simpla catre informatia despre produsele noastre si este un instrument care grabeste si simplifica munca zilnica. Toate informatiile sunt la distanta de doar un click.

Pe www.lindqst.com sunt disponibile doua posibilitati de selectie. Selectati fie ‘Documentation finder ‘ (‘Cautatorul de documentatie‘) atunci cand stiti exact ce cautati sau dati click pe ‘Product selector‘ (‘Selectorul de produse‘). Prin precizarea unor parametri ca de exemplu tipul unei incaperi, categoria de produse, specificatiile sau alte cerinte privind aerul sau zgomotul, lindQST propune selectiile de produse potrivite si documentatia aferenta.

In scurt timp, lindQST va fi disponibil si in limba romana.

Selecteaza mai rapid cu lindQST

Gândeşte. Simplificăcu lindQST si Leakage Cost

- Selecteaza mai rapid- Consuma mai putin timp- Economiseste energie- Livreaza un proiect eficient energetic

De la Lindab, direct in folderul tau de “Favorites” : www.lindqst.com

Instrument online de calcul a pierderilor de aer www.lindab.be/calc-leak

Clasa B de etanseitate este o obisnuinta pentru sistemele de tubulatura de ventilatie din Romania, insa trecerea catre clasele de etanseitate C si D este din ce in ce mai recomandata, mai ales in contextul directionarii eforturilor catre economia de energie si a reducerii emisiilor de CO2.

Pentru a accentua mai mult diferenta pierderilor de aer in functie de clasa de etanseitate Lindab a dezvoltat in prima faza un instrument excel – Leakage Cost. Insa colegii nostri din Belgia au dezvoltat un modul online mai rapid si mai usor de folosit - CALC LEAK. Folosind acest modul puteti afla in cateva clipe ce pierderi de aer are sistemul pe care tocmai il proiectati, economiile de energie si intervalul de amortizare a investitiei intr-o instalatie de clasa de etanseitate superioara. Modulul are 2 variante de calcul: una simplificata si una complexa.

In cadrul unui seminar organizat pentru consultanti si instalatori a fost realizat un calcul Calc-Leak bazat in totalitate pe date reale, care a indicat faptul ca, trecand de la clasa 2,5A la C in cazul unui spital cu 150 paturi si cu o suprafata de 12.000 m2, se obtine o imbunatatire a timpului de amortizare ajungandu-se la o perioada sub 4 luni si economii anuale de peste 50.000 euro.

Mergeti la http://www.lindab.be/calc-leak, introduceti parametri proiectului si comparati rezultatele pierderilor de aer.

Gândeşte. Simplifică

Page 4: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Ce se intampla daca se aduna sistemul de ventilatie al camerei, incalzirea, racirea si iluminarea intr-un singur dispozitiv, apoi se adauga un control la cerere integrat? Rezultatul este noul sistem ECOhybrid, un climat perfect al incaperii cu o economie de energie de 34%.

eHybrid este un sistem de climatizare controlata Lindab a angajat consultantul independent WSP sa functie de cerere care combina functiile de ventilatie, efectuezee masuratori de energie comparand un racire/incalzire si iluminat intr-o singura solutie pachet. sistem conventional pentru incaperi utilizand grinzi de Integrarea unui senzor de miscare in instalatie permite racire cu noul eHybrid in diverse conditii de ca utilizarea incaperii sa afecteze direct si sa reduca functionare. consumul de energie. Ventilatia si racirea/incalzirea “Conform masuratorilor WSP trecerea de la un sistem sunt reduse si iluminatul oprit cand incaperea nu este conventional pe grinzi la o instalatie eHybrid cu control utilizata si sunt repornite cand este ocupata.functie de cerere aduce economii de energie de circa „Acest necesar redus de aer furnizat determina 34% ” explica Costin Ionescu. “Instaland eHybrid se castiguri clare de energie,” continua Costin Ionescu. imbunatateste clasa de energie a cladirii si asta ”Un sistem de ventilaţie de dimensiuni mai mici

indiferent de sistemul de determina scaderea pierderilor de transmisie care certificare utilizat, LEED, creste la randul ei economia de energie. Odata cu BREEAM.”adaugarea senzorului integrat al eHybrid care stinge

lumina si reduce furnizarea de aer si climatizarea atunci cand nu este nimeni in incapere, se ajunge la economii de energiede 34%.”

“Proprietarii de cladiri pot sa satisfaca cererea, din ce in ce mai mare a chiriasilor lor, de sisteme de climatizare prietenoase si cu economii de energie, putand sa faca acest lucru fara sa reduca din standardele privind calitatea aerului interior,” sustine Costin Ionescu, director tehnic Lindab Ventilatii.

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Cu noul sistem eHybrid cu control la cerere

Gândeşte. Simplifică cu eHybrid

- Ventilatie, racire, incalzire si iluminat cu acelasi produs- Economie de energie de 34%

Gândeşte. Simplifică

Page 5: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Lindab Ventilatii a fost ales de către Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) să furnizeze sistemul de ventilaţie pentru primele două case pasive certificate din România, amplasate în incinta Universităţii Politehnica Bucureşti.

Sistemele Lindab au fost alese pentru gradul superior de etanşeitate asigurat, respectând standardele germane ale Passive Haus Institut (PHI), singurul organism de certificare a caselor pasive . Astfel se va putea optimiza consumul de energie electrică şi se va asigura un climat interior fără umiditate, praf, bacterii şi noxe.

Cele doua case pasive vor fi locuite in primul an de doua familii de studentI, doctoranzi familii cu copii, iar dupa vor fi utilizate de universitate si sponsori.

Locuirea celor doua locuinta este o conditie obligatorie pentru obtinerea certificatului Passive Haus Institut.

Proiectul este în curs de finalizare. La inceputul lunii aprilie, am comunicat acest subiect presei romanesti care a preluat subiectul cu mult interes. >> Citi aici comunicatul si preluarile din presa.

Primul proiect certificat de case pasive din România, ventilat cu Lindab

Casa pasiva din PoloniaCasa pasiva – casa de locuit si birou de arhitectura

Constructie realizata in 2007-2010Tehnologie: Casa pasiva realizata din materiale organiceAmprenta casei: 160 mp + 68mp garaj

Aplicarea principiilor de constructie a casei pasive a permis reducerea cu 90% a consumului energetic datorat incalzirii, in comparatie cu o casa construita dupa principii conventionale.

Despre sistemul de ventilatie:

- Sistem de ventilatie ce minimizeaza consumul energetic- Cu sistem de recuperare de caldura foarte eficient- Tubulaturi de ventilatie drepte, fara ramificatii care vor fi usor de curatat si care au montate grile de distributie a aerului - Schimbator de caldura

Gândeşte. Simplifică

Page 6: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Viitorul apartine caselor Energy Plus

”Soluţiile noastre ”verzi” au fost alese şi în alte state Dat fiind că locuinţele pasive şi casele energy europene, nu numai în proiecte de tip ”case pasive”, ci plus sunt bazate pe şi în proiecte de case ”energy plus”, care produc mai învelişuri exterioare multă energie decât consumă. foarte strânse şi bine In 2010, primaria orasului suedez Ronneby a hotarat izolate, este extrem de crearea unui cartier rezidential conceput pe principiul important ca sistemul “zero emisii de carbon”, adica case “energy plus”.de ventilaţie să funcţioneze impecabil, aşa că s-a ales o soluţie de ventilaţie eficientă de Ca şi casele pasive, aceasta foloseşte foarte puţină energie, la Lindab. Se începe chiar şi 10-12 kwh/mp/an (o casă obişnuită consumă 200-prin a aspira aer exterior 240 kwh/mp/an), graţie izolaţiei eficiente. Dar există câteva printr-un tub îngropat, alte trăsături inovatoare în casa Solbacka, o adevarată casă de 100 m lungime. energy plus. Becurile LED, de exemplu, economisesc Acesta furnizează o aproximativ 80% din energia folosită cu iluminatul obişnuit. sursă de aer mai cald Reciclarea apei de la duş şi a celei menajere reduce iarna şi mai rece vara. consumul de apă cu 30-50%. 16 mp de panouri solare Aerul intră apoi într-o produc apă caldă în valoare de 6000 kwh/an, iar 12 mp de unitate care produce celule fotovoltaice solare pot produce până la 2000 kwh/an. căldura iniţială şi de aici Acest lucru înseamnă că această casă poate avea o factură într-o baterie de ventilaţie care încălzeşte în continuare aerul. de valoare 0 la energie! Apoi este distribuit prin sistemul de tubulaturi de ventilaţie Cum funcţionează casa, din punct de vedere tehnic? Lindab Safe către cele şase încăperi ale clădirii.Construcţia foloseşte un sistem de control numit

ECOScience, care controlează întreaga casă. De exemplu, viteza de ventilaţie este controlată pe baza concentraţiei de CO2 din cameră, iar bazinul de recuperare a căldurii din apa menajeră este instalat sub garaj şi recuperează 30% din căldura apei menajere utilizate în cadă, duş, maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe.

Ce presupune o casă “Energy Plus”?

Faceti un tur virtual al casei.

Casa este deschisă publicului – cei care doresc să o testeze pot locui aici pentru o perioadă.

5 criterii cheie

- are un consum minim de energie sau chiar un surplus- necesita mentenan. a zero - ofera solutii inteligente si noi tehnologii- are un grad ridicat de siguranta

Gândeşte. Simplifică

Page 7: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Solutii complete HVAC pentru spatii industriale

Incepand cu ultimele decenii ale secolului trecut si productivitatea lucratorilor este direct dependenta de temperatura interioara, nivelul de noxe (inclusiv CO2) pana in momentul de fata, procesele industriale au sau de continutul de umiditate. suferit modificari majore in sensul cresterii Aceste studii au permis pentru prima data productivitatii si a calitatii. determinarea precisa a productivitatii lucratorilor in functie de variatia temperaturii interioare.Prof. dr. David Wyon (Centrul International pentru Climatul Interior si al Tehnicii Energetice) indica faptul ca pe timpul iernii ecartul de temperatura care asigura

cea mai mare productivitate este de 18°C– 20°C. O variatie cu doar +/- 2°C in afara acestui ecart afecteaza cu circa 10% nivelul de productivitate.- Neasigurarea unui climat optim are ca rezultat direct un grad ridicat al numarului de imbolnaviri si al absenteismului in randul angajatilor aspect care de asemenea afecteaza productivitatea si profitabilitatea.Riscul de imbolnavire nu se datoreaza doar temperaturii neadecvate ci mai ales datorita lipsei de ventilare in incinta. In spatiile industriale rata normala de emisie de contaminanti este de 10 pana la 100 de ori mai - Un prim motiv important este faptul ca procesul de

mare decat in spatiile non-industriale.productie o impune iar un exemplu concludent este industria producatoare de componente electronice unde mentinerea unei anumite temperaturi este esentiala pentru a asigura o rata cat mai mica de defecte ce pot apare in fabricatie. Un alt exemplu este industria farmaceutica unde controlul temperaturii si al umiditatii nu este important doar in productie dar si la depozitarea medicamentelor in depozite.- Un alt motiv foarte important este asigurarea confortului la locul de munca. Desi la prima vedere ar putea fi considerata ca neprofitabila decizia de a investi intr-un sistem care sa asigure un climat placut angajatilor, in realitatea acesta este un aspect care nu trebuie neglijat sub nicio forma deoarece in lipsa confortului angajatilor, profitabilitatea unitatii de productie este afectata semnficativ.Studii recente fundamentate pe numeroase masuratori in spatii industriale, au demonstrat stiintific faptul ca

De ce este important sa asiguram un climat bine controlat pentru o cladire industriala si care sunt cele mai importante motive care sa sustina aceasta investitie?

Gândeşte. Simplifică

Temperatura normala de interior in fabrica 24 de ore pe zi in perioada aprilie - septembrie inclusiv iluminare si echipament (231 kWh/m2, An) fara ventilatie

Page 8: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Raspunsul este simplu si la indemana tuturor: relativ identice aveau un consum foarte diferit. printr-un sistem HVAC care sa asigure cat mai Una din cele doua hale avea un consum multe din procesele de tratare ale aerului. Pe energetic de pana la 4 ori mai mare iar de scurt o solutie completa. asemenea foarte interesant a fost faptul ca

masuratorile au indicat un climat mai bun in cladirea cu consum mai mic de energie. In functie de componenta sistemului, costul de investitie va fi diferit si va aduce beneficii sau dezavantaje in

- Ventilarea. Asigurarea ratei de improspatare a exploatarea acestuia. aerului interior cu aer proaspat din exterior.

- Incalzirea. Mentinerea aerului interior la o Spre exemplu implementarea (materiale + anumita temperatura (18°C– 20°C) prin incalzirea manopera) unui sistem HVAC intr-o hala metalica aerului introdus. poate sa reprezinte:

- Racirea. Mentinerea aerului interior la o anumita temperatura (25°C– 27°C) prin racirea aerului introdus.

- Echipamentul de tratare a aerului: Poate fi un simplu ventilator cand se realizeaza doar ventilarea, un recuperator de caldura atunci cand se doreste obtinerea unei instalatii efieciente energetic, un generator de aer cald sau o centrala de tratare atunci cand se doreste realizarea tuturor proceselor de baza.

- Sistemul de transport al aerului: Format in principal din tubulatura metalica, fitinguri, clapete

Daca privim insa aceste costuri in raport cu de reglaj, etcvalorea totala a investitiei (inclusiv terenuri,

- Elementele terminale: Grile si difuzoare care au autorizatii, proiectare, etc) ponderea este chiar si rolul de a introduce si evacua aerul din incapere. mai mica iar sistemul HVAC complet poate sa

ajunga pana la 5% din total investitie.

Aceleasi studii mentionate mai sus au relevat situatii in care spre exemplu doua hale de sudura

Procesele de baza pentru un sistem complet sunt:

Componentele principale ale unui sistem complet sunt:

Indiferent de solutia aleasa, sub nicio forma nu trebuie neglijat aspectul eficientei energetice a sistemului.

- 5% din total cost cladire pentru un sistem care realizeaza doar ventilarea spatiului

- 8% din total cost cladire pentru un sistem care realizeaza ventilarea dar este prevazut si cu recuperator de caldura reducand astfel consumul energetic

- 12% pentru un sistem care realizeaza pe langa ventilare si incalzirea pe timpul iernii

- 15% pentru un sistem care asigura toate procesele de baza: ventilare, incalzire, racire, recuperare.

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Page 9: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011Info

Ne gasiti pe cele mai importante retele de socializare si comunitati profesionale, de oriunde ati fi.

- Urmariti/ Follow update-urile despre produse, companie dar si ce actiuni mai facem, pe Twitter - @LindabVent

- Suport tehnic gratuit prin Skype.

Costin Ionescu: lindab.suport

- Conecteaza-te cu noi pe LinkedIn

Lindab

- Despre Lindab din diverse alte unghiuri sau perspective pe Facebook la facebook/Lindabromania

Tine legatura cu Lindab Ventilatii

In sfarsit, instalatorii au un loc de intalnire doar pentru ei: InstalFocus.ro

“De ce instalatorii romani nu sunt acceptati sa lucreze in alte state UE”

“Cum evolueaza piata muncii in instalatii”

“Care sunt cele mai noi agremente si standarde in instalatii”

“Care sunt cele mai noi investitii la care se poate oferta pe partea de instalatii”

Acestea sunt doar cateva din titlurile dezbatute de cel mai nou portal dedicat exclusiv firmelor din domeniul instalatiilor, www.InstalFocus.ro. La doar 1 luna de la lansare, InstalFocus a adus peste 180 de stiri si informatii din piata instalatiilor, adunand peste 100 de firme ce detin conturi si produse active pe portal.

Mai mult, in luna iunie, ca si beneficiu la lansare, toti cei din domeniu isi pot crea GRATUIT un cont VIP, daca raspund la cateva intrebari din cel mai important studiu pe piata instalatiilor demarat de InstalFocus AICI.

Pe acest portal firmele din domeniu, cat si cei care construiesc pot gasi stiri despre piata, ghiduri si sfaturi din domeniul instalatiilor termice, sanitare, electrice, HVAC, etc. Portalul este vizitat zilnic de specialisti din domeniu, investitori care construiesc, precum si de proiectanti si antreprenori in constructii si instalatii.

Page 10: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

>> Vedeti solutiile si recomandarile Lindab dar si noi instructiuni de montaj pentru suspendarea mai multor tipuri de tubulaturi: circulare, rectangulare si flexibile, atat cu sistemul Gripple cat si cu cleme metalice.

>> Recomandarea Lindab pentru sistemele de ventilatie din spatiile cu umiditate mare.

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011Info

Documentatie noua

Elena Tudor este noua membra a echipei Lindab Ventilatii si va ocupa functia de coordonator comenzi. Dupa o scurta perioada de acomodare va prelua clientii zonelor Ardeal si Moldova.

Elena este din Bucuresti, casatorita si are un baiat de 1 an si 8 luni pe nume Filip Andrei.

Ii dorim mult succes si multe realizari alaturi de echipa noastra!

Bine ai venit Elena!

Noi produse Lindab

Luna august vine cu surprize placute pentru specialistii HVAC: o noua si bogata serie de produse de ventilatie. Veti putea astfel oferi beneficiarilor, proiecte complete de ventilatie la calitate Lindab.

Produsele noi sunt incadrate in urmatoarele grupe de produse:

- ACCESS DOORS: Usi de vizitare pentru curatirea tubulaturilor circulare si rectangulare

- FLEX: Tubulaturi flexibile izolate si neizolate, atenuatoare de zgomot flexibile

- VALVES: Valve pentru introducere si evacuare

- DUCT SUSPENSION: O gama larga de elemente pentru suspendarea tubulaturilor

- FIRE PROTECTION: Clapete antifoc circulare si rectangulare

- INSULATION: Izolatie pentru sistemele de ventilatie

- DAMPERS: Noi clapete circulare si rectangulare pentru echilibrare si inchidere

- SAFE: Largirea gamei cu diametrul de 80mm.

- SPIRO: Tubulatura cu garnitura de etansare in interiorul faltului destinata mediilor incarcate cu grasimi, petrol, uleiuri minerale, sintetice si vegetale.

- PLENUM: Noul tip de plenum MBB care inlocuieste MBA.

Documentatia tehnica pentru aceste noi produse va fi disponibila din luna August pe noul site www.lindab.ro insa pana atunci, o puteti accesa pe www.lindab.com .

Ce folositi pentru suspendarea tubulaturilor

de ventilatie? Dar pentru ventilarea piscinelor?

Page 11: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011Info

Doar pentru partenerii Lindab Ventilatii:Serviciul de masurare a etanseitatii sistemului de ventilatie Lindab

Garantam pentru clasa de etanseitate superioara a sistemelor Lindab si de-a lungul timpului am incercat sa educam piata romaneasca sa realizeze avantajele ce decurg ca urmare a folosirii unui sistem cu pierderi de aer minime.

Pentru o argumentare si mai puternica a ofertei dvs tehnico-economice care include sistemul de ventilatie Lindab in fata beneficiarilor, va punem la dispozitie un serviciu nou: masurarea etanseitatii sistemului de ventilatie, dupa montarea acestuia. Masuratorile se vor face cu echipamentul LT510 de la Lindab

De acum, aveti asadar posibilitatea ca pentru unul dintre proiectele dumneavoastra sa ne solicitati un test de etanseitate cu conditia ca masurarile sa se faca pe un sistem Lindab. Acest test de etanseitate va va diferentia in mod sigur oferta dumneavoastra fata de cea a altor firme concurente. Dupa acest test, putem elibera certificatul de garantie de 15 ani a etanseitatii sistemului de distributie Lindab Safe.

De asemenea va stam la dispozitie oricand pentru sustinerea solutiilor circulare si etanse Lindab, cu documentatii, studii comparative intre sisteme, suport tehnic si comercial in toate fazele proiectelor dvs.

Spor si succes in toate proiectele!

Pana acum masurarea etanseitatii sistemelor de ventilatie presupunea existenta unor unitatii mari de presurizare, tuburi, manometre si ocazional computer. Sistemul portabil deschide noi oportunitati pentru efectuarea automata a masuratorilor, eficient si rapid, fara a fi nevoie de calcule manuale.

Sistemul este format din : unitate de masurare si presurizare cu conectare la sistemul de tubulaturi, display LCD, imprimanta cu conexiune in infra-rosu, accesorii pentru izolarea tronsoanelor de tubulatura circulara.

Leakage TesterPrimul echipament portabil de masurare a etanseitatii sistemelor circulare si rectangulare de ventilatie, in conformitate cu normele EN 12237 şi EN 1507.

Page 12: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011Oameni

Brandul Lindab are in spate oameni, adica pe noi, cei care interactionam intr-o forma sau alta cu dumneavoastra, in fiecare zi, timp de cel putin 8 ore. E vorba de destul de mult timp din viata noastra si a voastra, asadar, ni se pare firesc sa ne cunoastem mai bine.

Ne-am gandit ca incepand de azi, rand pe rand, sa facem un pas inaintea dumneavoastra si sa ne “prezentam”. Va vom spune pe unde si ce am invatat, ce am lucrat, ce ne place sau nu ne place.

Stim sigur ca veti degusta aceste informatii din culisele Lindab asadar.. Enjoy! :)

Data nasterii: 29 Iunie 1978 Istoric profesionalStare civila: necasatorit Instalator HVAC – Santier – SCIT – 5 aniCopii: Nu

Am inceput destul de devreme (14 ani) sa lucrez Functia: Director Tehnic&Vanzari Lindab Ventilatii temporar in vacantele de vara. Am continuat dupa Telefon: aceea timp de cativa ani ca angajat permanent. M-e-mail: [email protected] am aruncat din prima unde era mai greu, adica pe

santier, in constructii.

Totusi perioada asta mi-a prins foarte bine pentru ca puteam sa fiu independent financiar, dar mai ales am acumulat cunostinte care mi-au fost foarte folositoare ulterior. Ajunsesem ca la 19 de ani sa coordonez o echipa de 3 instalatori cam de aceeasi varsta cu mine. In paralel am facut scoala profesionala de mecanic auto. Pe santier, daca poti sa treci peste greutatile specifice, vei avea satisfactia ca in final iese si ramane ceva facut de mana ta dar mai ales intalnesti un sentiment de colegialitate, pe care cu greu il mai gasesti in alta parte.

Putin probabil sa fie cineva dintre dumneavoastra care sa nu-l fi cunoscut pe Costin: la un training, la o discutie despre un proiect, pe Skype sau pe telefon. Si la fel de putin probabil este sa nu fi fost cuceriti de seriozitatea, rabdarea si cunostintele lui in domeniul HVAC.

De curand, Costin a preluat functia de Director de Vanzari&Tehnic al Lindab Ventilatii. Dar povestea lui pana in acest moment, va va fi spusa chiar de el in cele ce urmeaza.

Studii

- Facultatea de instalatii – Inginer Diplomat –Pr. Dipl. Ingineria Sistemelor de Ventilatie

- Masterat in termotehnica elementelor finite

0744.328.152;

Mecanic auto – Service Auto Titulescu+Mercedes – 2 ani

Ma pasionau foarte mult masinile si am facut scoala demecanic auto. Chiar daca masinile actuale nu mai pot fi reparate cand ramai in pana pe camp, din nou consider cunostintele acumulate ca fiind foarte folositoare. Bineinteles ca cele despre culbutori si bieleta antiruliu si nu cele despre cum sa ii spui clientului ca ai schimbat amortizorul defect, omitand sa ii precizezi ca l-ai schimbat de pe dreapta pe stanga. Inveti multe in service.

Am profesat o vreme dar am hotarat sa nu ma opresc aici si sa continui scoala. In paralel am facut liceulpentru a ma inscrie la facultate. Aveam de gand sa ma inscriu la Stiinte Politice.

Astazi, despre Costin Ionescu

Page 13: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

In final mai veneam inca o data la client pentru receptia lucrarii si pentru ultima incasare. A fost o perioada in care am trecut prin multe si in care am invatat cum se coordoneaza activitatea intr-o firma Inginer Instalatii – Proiectare, Executie – ECOSOL –

2 ani

Aceasta a fost adevarata provocare de pana acum.

Domeniul de activitate era instalatii termice, alimentare cu gaze si sanitare.

Fiind intr-o firma mica (20 angajati) si fiind singurul inginer, aveam multe de facut:

Vanzari –mergeam la clienti sa ii conving sa faca lucrarea cu noi, le ofeream pe loc solutia tehnica,

oferta de pret, semnam contractul si incasam si avansul.

Imi aduc aminte ca am incasat odata de la locatarii unui mica. Desi a fost foarte solicitant mi-a placut mult, mai bloc din Bucurestii Noi circa 300 milioane pentru putin momentele in care contabila imi spunea ca peste materiale, fara sa le dau macar o chitanta. Atunci am doua zile vine ziua de salariu si trebuia sa incep sa realizat ca probabil as putea sa fac cariera in vanzari

strang bani de la clienti.

De atunci nu mai am nici o bucurie cand vine ziua de salariu. Sunt marcat definitiv.

Inginer Instalatii – Project Manager – Solel

Boneh International – 2 ani

Deja aici se schimbase povestea. Eram intr-o companie multinationala cu origini in Israel si cu cifra de afaceri de 3 miliarde € anual. Activitatea principala a fost alimentarea cu apa potabila a sute de comune si sate din Romania. Nu am mai avut rabdare sa stau si la proiectul de dar am preferat totusi sa nu ma indepartez de profilul

realizare a canalizarilor pentru aceste localitati si am tehnic ci mai degraba sa incerc sa imbin cele doua venit la Lindab. De ce am plecat? Am schimbat Israel activitati.pe Suedia. Merita? Eu zic ca da.

Proiectare –asa ca dupa vizita la client ma intorceam la birou sa fac proiectul tehnic si sa obtin toate autorizatiile. Inginer Instalatii – Consultant Tehnic – 1 an

Executie– dupa proiectare ma intoarceam la clienti cu Inginer Instalatii – Director de Produs – 3 ani echipele de instalatori pentru a coordona lucrarea, dupa Inginer Instalatii – Director Tehnic & Vanzari

ce in prealabil facusem si aprovizionarea cu materiale.

Oameni

Page 14: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Lindab Ventilaţ i i Iunie 2011

Despre locul de munca la Lindab

Pot sa spun ca sunt cu adevarat multumit de ceea ce fac. Spre exemplu acum cativa ani nici nu visam ca o sa ajung sa am o asa mare deschidere catre extern si sa colaborez si corespondez cu colegi din peste 25 de tari.

Ma bucur ca am posibilitatea sa fiu in contact direct cu partenerii nostri, proiectanti si instalatori prin suport tehnic de zi cu zi, training-uri, vizite pe santiere, etc. Acum m posibilitatea sa urmaresc si latura comerciala prin ofertare, vanzari, urmarirea proiectelor,etc.

Dar sunt foarte fericit mai ales pentru ca pot sa ma dedic in mare parte laturii tehnice a jobului.

ma implic foarte mult in ele dar si pentru ca mi se pare In concluzie consider ca Lindab ma ajuta sa ma dezvolt

normal si ca hobby-urile sa evolueze cu varsta.profesional, pentru ca asta trebuie sa facem in fiecare

Cand eram mic ajunsesem sa imi dau toti bani pe moment. Nu avem timp sa stam pe loc. Deviza: “Keep timbre si “surprize“. Acum nici nu mai stiu pe unde le-Walking”.am pus.

Cand am mai crescut eram innebunit dupa masini si Despre colegi

fotbal. Acum masinile le vad doar niste mijloace de a Am fost obisnuit sa lucrez inconjurat de fete (la ajunge din punctul A in B iar fotbal nu am mai jucat de ECOSOL am fost singurul barbat intr-un birou cu 6 fete) si 1 an. nici aici nu este o situatie prea diferita. Pot sa spun ca Am trecut printr-o perioada in care eram pasionat de sunt foarte incantat sa lucrez intr-un asemenea mediu muzica si filme (o colectie de 3000 de filme cred ca si ca Lindab ma rasfata din punctul asta de vedere .Pe spune tot). langa ambianta asta placuta de la birou nu pot insa sa nu ii apreciez la modul cel mai serios si pe colegii din

Acum sunt incantat de tot ceea ce inseamna calatorii, teritoriu impreuna la fel ca pe cei din productie.de vazut locuri noi si de a cunoaste diferite culturi si moduri, de a trai in diferite tari. Presimt ca urmeaza

Pasiuni + Hobby-uri fotografia.

La mine acestea sunt trecatoare. Asta probabil pentru ca

Oameni

Busteni- Caraiman Noiembrie 1997

In facultate

Noiembrie 1996

Ne intindem la mai multe discutii despre Costin si va invitam sa va alaturati, pe pagina noastra de Facebook. Tot pe Facebook, gasiti si mai multe poze din arhiva personala a lui Costin.

Va asteptam!

Page 15: Revista Lindab Ventilatii, iunie 2011

Recommended