+ All Categories
Home > Documents > reporterul_16-22.11.2011

reporterul_16-22.11.2011

Date post: 01-Mar-2016
Category:
Upload: dimitriu-adrian
View: 217 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Description:
Stirile care te intreseaza!
12
Deschiderea hipermarketului Carrefour Botoşani a revigorat comerţul din municip- iu. Această luptă pentru a câştiga cât mai mulţi clienţi a început luni seară, când s-a organizat «Noapte albă la Kaufland». Hipermarketul promitea în acea noapte «preţuri incredibil de mici» la anumite pro- duse. În acest timp, se făceau ultimele pregătiri pentru deschiderea oficială a hipermarketului Carrefour. Chiar dacă se anunţase că uşile retailului se vor deschide marţi dimineaţă la ora 08.00, pentru a se evita îmbulzeala s-a hotărât ca să se dea drumul cumpărătorilor la ora 07.30. Anul I • Nr. 1 • 16-22 noiembrie 2011 [email protected] Tel. 0371.463.779 www.reporterul.ro Ministerul Sănătăţii ne îndeamnă la sex «Bătaie» pe clienţi între Kaufland şi Carrefour pagina 3 pagina 4 Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut pagina 5 Ai grijă cu cine vorbeşti pe Yahoo Messenger pagina 9
Transcript
Page 1: reporterul_16-22.11.2011

Deschiderea hipermarketului CarrefourBotoşani a revigorat comerţul din municip-iu. Această luptă pentru a câştiga cât maimulţi clienţi a început luni seară, când s-aorganizat «Noapte albă la Kaufland».Hipermarketul promitea în acea noapte«preţuri incredibil de mici» la anumite pro-duse. În acest timp, se făceau ultimele

pregătiri pentru deschiderea oficială ahipermarketului Carrefour. Chiar dacă seanunţase că uşile retailului se vor deschidemarţi dimineaţă la ora 08.00, pentru a seevita îmbulzeala s-a hotărât ca să se deadrumul cumpărătorilor la ora 07.30.

Anul I • Nr. 1 • 16-22 noiembrie 2011 [email protected]. 0371.463.779

www.reporterul.roMinisterul

Sănătăţii neîndeamnă

la sex

«Bătaie» pe clienţi întreKaufland şi Carrefour

pagina 3

pagina 4

Indemnizaţia lunarăpentru creşterea

copilului se acordăpentru fiecare copil

născutpagina 5

Ai grijă cu cinevorbeşti pe

YahooMessenger

pagina 9

Page 2: reporterul_16-22.11.2011

2 16-22 noiembrie 2011

Preşedintele Senatului României, MirceaGeoană, le-a transmis celui mare şef de laPSD Victor Ponta şi «bunicuţei» Ion Iliescuurmătorul mesaj de dragoste: «Dacă voi

nu mă vreţi, eu vă vreau!»

NU RATA SĂ

CITEŞTI ÎN

FIECARE

ZI ŞTIRILE

CARE TE

INTERESEAZĂ

PE

FĂ-ŢI CUNOSCUTĂAFACEREA!

NU LĂSA PE ALŢIISĂ ŢI-O IA ÎNAINTE!

SPUNE OAMENILORDE AFACEREA TA ÎNACEASTĂ CASETĂ

DIN ZIAR!

CU DOAR 40 DELEI/CASETĂ (fără TVA) TUBENEFICIEZI DE 4 APARIŢII

ÎN ZIAR ŞI PE SITE.Relaţii: [email protected]

FOTOGRAFULDE SERVICIU

Page 3: reporterul_16-22.11.2011

316-22 noiembrie 2011

Promoţii sub aşteptărila Kaufland

«La noaptea albă» organizată deKaufland au venit în jur de 4.000 deoameni cu dorinţa de a achiziţionaunul din produsele aflate la pro-moţii. Însă aceste promoţii nu aufost foarte ademenitoare pentrucumpărători, o parte dintre ei op -tând pentru achiziţionarea unuinumăr mic de articole. Fructe desezon, băuturi energizante şi răcori-toare, zahăr şi ulei, aceasta a consti-tuit varietatea de articole cu preţredus care au avut mare căutare.

Tensiunea a fost accentuată laapropierea de casele de marcat,unde toţi doreau să plătească mairepede şi să meargă acasă cu produ -sele.

Parcarea a devenit neîncăpătoarepentru clienţi, iar patrule de jandar-mi au controlat liniştea zonei, omaşină de pompieri fiind pregătităsă acţioneze în caz de incendiu.

Îmbulzeala de luni noapte spremarţi a atras atenţia şi mijloacelormedia naţionale. De la RealitateaTV şi Antena 3 până la Cancan auredat îmbulzeală isterică de la hi -permarketul care a încercat să con-tracareze intrarea pe piaţa boto şă -neană a francezilor de la Carrefour.

Îmbulzeală şi laCarrefour

Marţi dimineaţă, cel de-al 25-leahipermarket Carrefour din ţară şi-adeschis porţile pentru botoşăneni.După doar câteva ore, parcareamagazinului a devenit neîncăpă-toare, iar spre seară clienţii unităţiiau fost nevoiţi să-şi lase maşinile înparcările din cartiere, în timp ceagenţii rutieri abia mai făceau faţănumărului mare de maşini. La unmoment dat, coada de maşini abiadacă se mai mişca, din cauza celorcare aşteptau să se elibereze locuriîn parcare.

În aproximativ jumătate de orăîn complex intraseră deja în jur de600 de botoşăneni, conformestimărilor Inspectoratului Judeţeande Jandarmi. În interior oamenii aufost întâmpinaţi cu tort şi baloane,acestea din urmă fiind acordate dedoi băieţi cu picioroange. Un soi depirat întreţinea atmosfera, iar Sofia

Vicoveanca dădea autografe.În jurul orei 8:20 la intrarea în

hypermarketul propriu-zis era dejao îmbulzeală imensă, un sortimentde bere având foarte mare succes.

Carrefour Botoşani are programzilnic 8:00-22:00, însă pentruînceput centrul va fi deschis până la12 noaptea.

Deschiderea hipermarketului CarrefourBotoşani a revigorat comerţul din municip-iu. Această luptă pentru a câştiga cât maimulţi clienţi a început luni seară, când s-aorganizat «Noapte albă la Kaufland».Hipermarketul promitea în acea noapte«preţuri incredibil de mici» la anumite pro-

duse. În acest timp, se făceau ultimelepregătiri pentru deschiderea oficială ahipermarketului Carrefour. Chiar dacă seanunţase că uşile retailului se vor deschidemarţi dimineaţă la ora 08.00, pentru a seevita îmbulzeala s-a hotărât ca să se deadrumul cumpărătorilor la ora 07.30.

«Bătaie» pe clienţi întreKaufland şi Carrefour

Page 4: reporterul_16-22.11.2011

4 16-22 noiembrie 2011

Sex pentru sănătate prescris deministru şi cură de sex recomandatăde o vedetă. Un îndemn de la unministru al sănătăţii nu poate să nufie luat în seamă. Mai ales când estevorba de prevenirea hipertensiunii.În timp ce ministrul nostru îndeamnăla medicamente ieftine, că atât nepermite bugetul, un omolog de-alsău, de pe alt continent, îndeamnăla sex pentru prevenirea bolilor cron-ice. Ministrul brazilian al Să nă tăţiile-a adresat compatrioţilor săiîndemnul: „Faceţi sex în mod regulatpentru a evita bolile cronice, precumhipertensiunea arterială!“. MinistrulJosé Gomes Temporao nu a uitatînsă să precizeze că este vorba de sexprotejat. „Sex în mod regulat”, oreţetă la îndemâna oricui pentru atrăi mai mult şi mai sănătos. Peaceastă criză, ce altă acţiune distrac-tivă, relaxantă şi sănătoasă putemîntreprinde decât o partidă de sex înfiecare zi? Protejat, normal! Mai alescă asta ne ajută să arătăm şi bine.Unele vede au trecut la cura de sexpentru a-şi menţine silueta şi selaudă deja cu rezultatele muncii lor.Daniela Crudu, asistenta de la emisi-unea lui Capatos „Un show păcă-tos”, a declarat recent că a slăbit 5kilograme făcând zilnic sex. „Fac sex,aşa mă menţin”, a declarat bruneta.

Ministerul Sănătăţiine îndeamnă la sex

Perna în formăde sâni

BOTOŞANI. Relaxare şi plă -cere, după o zi de muncă, pen-tru bărbaţi. La ei s-a gândit uninventator care spune că esteperna ideală pentru a asiguracea mai bună poziţie a gâtuluiîn timpul somnului. Creatorulpernii spune că invenţia sa nuare nicio conotaţie sexuală.Pro du sul este cât se poate deconfortabil, spune Goran Ton -kic, cel care s-a gândit să leofere bărbaţilor un astfel derăsfăţ în pragul somnului. Lanoi per na nu a ajuns încă. Co -mer cian ţii îşi pun însă niştesemne de întrebare. În afară deburlaci, or să-şi găsească clienţişi prin tre bărbaţii însu raţi?Greu de spus dacă pernele vorfi pe pla cul neves te lor.

DoruCuliceanu, şef

la Colegiulmedicilor

BOTOŞANI. ColegiulMedicilor Botoşani are un noupreşedinte, pe me dicul defamilie Doru Culicea nu. Acestaa fost ales de cole gii dinConsiliul teritorial să le apereinteresele medicilor bo to -şăneni în următorii patru ani.Doru Culiceanu, care este şivicepreşedinte al AsociaţieiMedicilor de Familie din Bo to -şani, a întrunit cele mai multevoturi ale membrilor Consi liu -lui Judeţean al Colegiului.Pen tru această funcţie au maicandidat doi medici. În ultimiipatru ani, preşedinte al Cole -giului a fost un medic anato-mo-patolog, Teodor Tănase.Consiliul Judeţean al CM Bo -toşani şi-a ales prin vot secretşi cei trei vicepresedinţi, secre-tarul şi reprezentantul în Adu -narea generală a CMR. În timpce medicul Doru Culiceanu aîntrunit cele mai multe voturipentru funcţia de preşedinte,ca vicepresedinţi au fost aleşimedicii Ecaterina Chihaia, Ha -nelori Murărăşu şi Radu Ma -lancea. Secretar al ColegiuluiMedicilor botoşăneni a fostales Romica Coşovanu, iar re -prezentant în Adunarea Ge ne -rală a CMR a fost desemnatme dicul de familie Paul Şer-ban. Doru Culiceanu a maiocupat în anii trecuţi funcţii înstructurile de conducere aleColegiului Medicilor, fiind sec-retar, apoi vicepreşedinte înaceastă organizaţie profesio -nală a medicilor.

Toţi medicii dinUnitatea de Urgenţea Spitalului Judeţean

s-au îmbolnăvitBOTOŞANI. Sinuzite, otite, gu -

turai, cu asta apar medicii de laUnitatea de Primire a Urgenţelorîn faţa pacienţilor lor. Mai că levine bolnavilor care le trec pra -gul cabinetelor să le plângă demilă. Cadrelor medicale le şuierăvântul pe la urechi de când lu -crează cu şantierul „în coastă”.Au şi un tunel din lemn prin careîşi duc pacienţii în spital după ceîi consultă în spaţiul mic care le-amai rămas după ce s-a întins şan -tierul. Tunelul, construit lipit despital, nu a fost încă izolat ter-mic. Prin acesta pacienţii suntduşi în cărucioare la internare, ladiverse investigaţii de care aune voie. Simt şi ei frigul din plinpe acest drum improvizat. Şi da -că scapă şi nu se molipsesc debo lile cu care îi întâmpină me di -cii, au în schimb toate şansele sădea de boală pe drumul din tu -nel spre spital. După ce i-au vă -zut pe angajaţii de la UPU cu na -su rile roşii şi vai de ei, construc-torii s-au înduioşat şi promit căle vor izola termic tunelul dintrespital şi UPU.

BOTOŞANI. O mulţime de şcolibotoşănene cu automate amplasateilegal. Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) Botoşania venit cu un raport înacest sens, arătând că nu se respec-tă legalitatea amplasării automate -

lor pentru cafea în spaţiile unită ţi -lor de învăţământ. Aparatele nu aufost amplasate cu autorizarea Con -siliului Local, care este proprietarulspaţiilor în care funcţionează şcolile.Astfel, inspectorii şcolari susţin căfără aprobarea Consiliului Localsunt amplasate automate de cafeala Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”,Colegiul Naţional „Mihai Emi nes -cu”, Şcoala nr.7, Şcoala nr. 17, Liceulcu Program Sportiv, Colegiul Na ţio -nal „A.T. Laurian”. Unităţile de în -văţământ ar fi trebuit să solicite şiaprobarea Consiliului de Adminis -traţie al IŞJ pentru amplasareaaparatelor respective pe holurileunităţilor de învăţământ, lucru pecare nu l-au făcut decât o parte din-tre conducerile şcolilor respective.„Cele mai multe şcoli au amplasateautomate de cafea doar cu apro-barea Consiliului de administraţie alunităţilor de învăţământ respective.Li s-a cerut directorilor să rezolve şiaceastă problemă, să facă demersu -rile pentru obţinerea tuturor apro -bărilor de care este nevoie”, a de -cla rat Daniel Botezatu, inspectorşcol ar general adjunct.

Cafeluţa «profilor»,neautorizată

Page 5: reporterul_16-22.11.2011

516-22 noiembrie 2011

Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie (ICCJ) a hotărâtirevocabil că indemnizaţialunară pentru creştereacopilului se acordă pentrufiecare nou-născut dintr-osarcină gemelară, detripleţi sau multipleţi.

ICCJ a admis luni recursurile în in -teresul legii formulate de procuro -rul general al Parchetului de pe lân -gă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţieşi Colegiul de conducere al Curţii deApel Iaşi.

Astfel, s-a hotărât că, în interpre -tarea şi aplicarea dispoziţiilor art.1alin.1 şi art.6 alin.1 din Ordonanţade Urgenţă a Guvernului 148/2005privind susţinerea familiei în vede -rea creşterii copilului, până la intra -rea în vigoare a Legii 239/2009 pen-tru modificarea articolului 2 din Or -donanţa de Urgenţă a Guvernului148/2005, indemnizaţia lunară pen-tru creşterea copilului prevăzută deart.1 alin.1 din ordonanţă se acordăpentru fiecare copil născut dintr-osarcină gemelară, de tripleţi saumultipleţi, în cuantum de: 800 leipentru perioada 1 ianuarie 2006-31decembrie 2006; 600 lei pentru pe -rioada 1 ianuarie 2007-31 decem-brie 2008; 600 lei sau, opţional,85% din media veniturilor pe ulti -mele 12 luni, dar nu mai mult de4.000 de lei pentru perioada 1 ia nu -arie 2009-17 iunie 2009.

Decizia dată în 14 noiembrie2011 de către ICCJ este obligatorie,potrivit articolului 3307, alineatul 4,din Codul de procedură civilă, no -tează Mediafax.

Decizia ICCJ a survenit faptului căîn practica judiciară s-a constatat cănu există un punct de vedere unitarcu privire la stabilirea cuantumuluiindemnizaţiei pentru creşterea copi -lului în cazul sarcinii multiple, pen-tru intervalul anterior apariţiei Legii239/2009.

Instanţele de contencios adminis-trativ, în contestaţiile formulate îm -potriva deciziilor de stabilire a in -demnizaţiilor pentru creşterea co -piilor născuţi din sarcini multiple,emise anterior intrării în vigoare aLegii 239/2009, au pronunţat soluţiidiferite, atât sub aspectul posibilită -ţii acordării unei indemnizaţii pen-tru fiecare copil, începând cu cel de-al doilea, cât şi sub aspectul cuantu-mului acestei indemnizaţii.

ICCJ este de acord cu motivareadată de instanţele care au apreciatcă indemnizaţia pentru al doilea şi

următorii copii născuţi din sarcinămultiplă, anterior adoptării Legii239/2009, este de 600 lei pentrufiecare copil, începând cu cel de-aldoilea, pe durata concediului pen-tru creşterea copilului în vârstă depână la 2 ani sau, în cazul copiluluicu handicap, de până la 3 ani.

În argumentarea acestei opinii, s-a reţinut că din expunerea de mo -tive a Ordonanţei de Urgenţă a Gu -vernului 148/2005, norme de inter-pretare oficială şi obligatorii, rezul -tă că adoptarea acestui act norma-tiv a fost determinată de necesita -tea îmbunătăţirii echilibrului social-economic al familiei, prin susţinereaacesteia în vederea creşterii copilu-lui, în scopul stimulării creşterii na -ta lităţii şi diminuării fenomenuluide abandon al copiilor.

Prin urmare, scopul declarat delegiuitor la adoptarea acestui act

normativ precizează clar că benefi-ciarul final al acestei forme de pro-tecţie socială este copilul, astfel în -cât eventualele inechităţi decur -gând dintr-o interpretare formalăsau literală a textului reglementatortrebuie analizate în raport cu aces-ta, ca titular de drepturi.

S-a considerat că prin acordareaunei singure indemnizaţii, indife rentde numărul de copii rezultaţi dintr-osingură naştere, se creează o discrim-inare nejustificată între copiii născuţişi copiii adoptaţi sau aflaţi într-unadintre celelalte situaţii prevăzute deart. 5 alin. (2) din Ordo nanţa deUrgenţă a Guvernului 148/2005 (daţiîn plasament ori sub tutelă).

În acest sens, au fost reţinute şiconsiderentele care au stat la bazasoluţiilor instanţelor de contenciosadministrativ date asupra excepţii -lor de nelegalitate privind dispozi -ţii le art. 2 alin. (3) din Hotărârea deGuvern 1825/2005 şi art. 3 alin.1 dinHotărârea Guvernului 1025/2006pri vind Normele metodologice depu nere în aplicare a ordonanţei, însensul că, definind „naşterea” caaducerea pe lume a unuia sau maimultor copii vii, normele metodo -logice completează în mod nelegalactul normativ de o forţă juridicăsuperioară, respectiv Ordonanţa deUrgenţă a Guvernului 148/2005.

Astfel, în interpretarea şi aplica -rea dispoziţiilor art.1 şi art. 6 din or -donanţă (în forma anterioară Legii239/2009), indemnizaţiile se acordăîn considerarea fiecăruia dintre co piiinăscuţi din sarcini gemelare sau mul-tiple, fiind vorba despre un dreptcare se raportează la interesul supe-rior al copiilor, iar nu la contri buţiade asigurări sociale a părinţi lor.

Indemnizaţia lunară pentrucreşterea copilului se acordăpentru fiecare copil născut

Guvernul a decis să nu maiacorde subvenţii pentru con-struirea de locuinţe prin creditipotecar, argumentând că veni-turile bugetului sunt insufi-ciente în contextul crizei pentrususţinerea în continuare a aces-tui program, de acest sprijinurmând să mai beneficieze doarcei care au depus deja cereri.

Decizia a fost luată de Guvern prinordonanţă de urgenţă.

Subvenţia pentru construirea unei

locuinţe prin credit ipotecar este încuantum de 30% din costurile de con-strucţie a acesteia, dar nu mai multdecât valoarea echivalentă în lei a15.000 de euro şi nu mai mult decâtvaloarea creditului ipotecar contractat.

Programul prin care se acordă aju-torul este derulat prin autorităţile ad -ministraţiei publice locale, subvenţia fiindacordată de Ministerului Dez vol tă rii.

Guvernul justifică eliminarea sub-venţiei în regim de urgenţă prin nece-sitatea diminuării sumelor acordatepentru construcţia de locuinţe şi de -gre varea bugetului de stat de platasub venţiei, din cauza efectelor nega-

tive pe care încă le produce criza eco-nomică.

Actul normativ relevă în acelaşitimp că, până în prezent, de la buge-tul de stat nu au putut fi decontatesubvenţiile solicitate la plată de cătreconsiliile locale pentru locuinţelefinalizate.

„Amânarea adoptării ordonanţeide urgenţă ar avea consecinţe nega-tive asupra bugetului MinisteruluiDezvoltării Regionale şi Turismului,neexistând la bugetul de stat sufi-ciente surse de finanţare a programu-lui naţional privind sprijinirea constru-irii de locuinţe proprietate personală,

în contextul economic actual. În situ-aţia în care programul ar continua săse deruleze, statul va trebui să-şionoreze obligaţiile, conform preved-erilor legale, prin neîndeplinirea aces-tora riscând acţiuni în instanţă dinpartea beneficiarilor care nu îşi vorprimi subvenţiile”, se arată în docu-mentul guvernamental.

În consecinţă, Guvernul a decis ca,începând cu luna noiembrie 2011,statul să nu mai fie obligat la plataacestor subvenţii, sprijinul financiarurmând să mai fie acordat numai pen-tru cererile depuse şi înregistrate laconsiliile locale până la această dată.

Guvernul a eliminat subvenţia la construcţia de locuinţe prin credit ipotecar

Page 6: reporterul_16-22.11.2011

Cariera lui Mircea Geoanăîn PSD s-a desfăşurat,până acum, sub semnulconflictelor interne cugreii partidului, miza fiindputerea în formaţiune, ourmă puternică lăsând şiluptele electorale, celemai importante dintreacestea fiind pierdute deliderul social-democrat înfaţa lui Traian Băsescu.

Mircea Geoană, diplomatul PSD, aprimit botezul politicii aruncat fiindîn cursa electorală pentru Pri măriaCapitalei din 2004. Se poate spune că,la acel moment, Geoană a pierdut„fără emoţii” în faţa lui Tra ianBăsescu. Era atunci încă epocaNăstase în PSD, un premier care, larândul său, i-a căzut victimă lui TraianBăsescu în toamna lui 2004, laalegerile pentru Preşedinţie.

Înfrângerea lui Năstase a fost,prac tic, fundaţia pe care s-a construitascensiunea lui Geoană la şefia PSD.Această ascensiune a fost pregătităde celebrul „grup de la Cluj” pe axaVasile Dâncu-Ioan Rus-Ilie Sârbu şipropulsată de decizia lui ViorelHrebenciuc de a-l abandona, împre-ună cu mai multe filiale moldovene,pe Ion Iliescu, invitat de Năstase săpreia din nou partidul.

Rămas unit câtă vreme perspectivacâştigării Cotroceniului şi a Pala tuluiVictoria era în faţă, PSD a de venit,după 6 decembrie 2009, tea trulrăzbunărilor, răzvrătirilor şi re glărilorde conturi. Păstrate relativ sub con-trol de spectrul potenţialei reveniri laguvernare, divergenţele între MirceaGeoană, Adrian Năsta se, Ion Iliescu,Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc şiVictor Ponta au îm păr ţit partidul înmai multe tabere, grupate, în preaj-ma Congresului din februarie 2010, înorientări pro şi contra Geoană.

Mandatul de preşedinte PSD al luiGeoană a debutat sub două sintagmedevenite celebre, ambele mar ca IonIliescu. Prima este cea prin care fostulşef de stat l-a făcut pe fostul ministrude Externe „pros tănac”, pentru căîntre primul şi al doilea tur alalegerilor prezidenţiale pierdute deNăstase l-ar fi luat gura pe dinaintevorbind despre înţele gerea PSD cuUDMR pentru Guvern. A doua, cevamai subtilă, a constat în atenţionareadată de Iliescu delegaţilor de laCongresul câştigat de Geoană: „Aveţigrijă pe mâna cui daţi partidul!”.

Recent însă, Iliescu a avertizat par -tidul asupra riscului de pierdere aşefiei Senatului prin sancţionareaprea dură a lui Geoană. Preşedin te lede onoare al PSD a declarat, deasemenea, pentru „Gândul”, că Mir -cea Geoană are stofă de trădător şinu merită nicio concesie, menţio nând

însă că nu este adeptul exclu derilordin partid şi adăugând: „Ti nerii ăştiasunt mai pripiţi, cum ajunge unul şefvrea să-i dea afară pe ceilalţi”.

Epitetele la adresa lui Geoană nuau lipsit nici din partea adversarilor,fiind deja celebră replica lui CălinPopescu Tăriceanu în culisele uneiemisiuni televizate, „Mister Geoană, Ifuck you!”, din campania pentrualegerile parlamentare din 2008.

Geoană nu a fost ferit de apelativecel puţin ireverenţioase nici din parteacolegilor din partid, unii consideraţichiar susţinători. Marian Van ghelie, deexemplu, îl cataloga drept „maimuţoiimplementat” în timpul candidaturii luiGeoană la Primăria Capitalei din 2004,pentru ca, nici cu o lună înainteaCongresu lui din 20 februarie, să aparăo înre gistrare în care preşedintele PSDBu cureşti practic îl înjura pe şeful departid. Nu me le lui Marian Vanghe lie afost vehiculat recent, de presă, printrecele ale potenţialilor lideri PSD care l-arurma pe Geoană într-o eventuală con-struc ţie politică a aces tuia.

Cei cinci ani petrecuţi de MirceaGeoană în fruntea partidului au în -semnat în primul rând menţinereaunităţii partidului, deşi cu sacrifica reaunor lideri precum Vasile Dân cu, IoanRus, Sorin Oprescu sau Mi ron Mitrea, şicu unele tensiuni în re laţiile cu IonIliescu şi cu Adrian Năs tase.

Au însemnat, pe de altă parte, os -cilaţii politice. Au fost, pe rând: ideeaunui guvern PSD-PDL după de -barcarea PD din Guvernul Tări cea nu,ideea unui parteneriat pe şa se ani cuPNL, depunerea unei moţiuni de cen-zură împotriva lui Tări cea nu şi sab-otarea acesteia, înţele gerea ta cită înParlament cu Gu ver nul Tări ceanu 2,abandonarea de către acelaşiTăriceanu, în noaptea alegerilor parla-mentare din 2008, a unui acord deguvernare. Alte osci laţii au fostîmbrăţişarea inamicului suprem, unPDL prezidenţiabil prin Traian Bă -sescu, declararea maturi zării politicela instalarea Guver nu lui Emil Boc,părăsirea acestui Gu vern, detro na reaacestuia, revenirea la un PNL condusde Crin Anto nes cu.

Şi în ceea ce priveşte orizontulpolitic al lui Geoană au existat osci -lări: a fost desemnat candidatul ofi-cial la funcţia de premier, până îna -intea alegerilor parlamentare din2008, când declara că obiectivul săude etapă este şefia Executivului. Adevenit, după alegerile din 2008, can-didatul pentru Preşedinţie, deşi la unmoment dat părea că ezită în a-şiasuma acest rol.

Aceeaşi inconsecvenţă s-a manifes-tat şi după pierderea preziden ţia lelorşi, la câteva luni distanţă, a şefiei PSD.

Un timp, Geoană a părut că aş -teaptă ca tânărul nou lider al PSD să-şi rupă singur gâtul, înconjurat în BPNde vicepreşedinţi nu foarte prietenoşişi confruntat cu un val semnificativ dedezertări din partid. (Florin Ciolac)

6 16-22 noiembrie 2011

Tentativele electorale ale luiGeoană şi luptele cu greii din PSD

Biografia lui Mircea GeoanăMircea Geoană s-a născut în Bucureşti, pe 14 iulie 1958. Tatăl său, Ioan, a

fost cadru miliar, în timp ce mama sa, Elena-Iuliana, a lucrat ca inginer laITB. „Mircea Geoană şi-a petrecut copilăria în cartierul Cişmigiu şi anii ado-lescenţei în cartierul Domenii din Bucureşti şi, în timpul vacanţelor şcolare, labunicii din Mischii şi Craiova, judeţul Dolj”, se arată în biografia publicată pepagina oficială de internet.

Mircea Geoană este căsătorit, de 24 de ani, cu Mihaela Geoană, de profesiearhitect, având împreună doi copii, Ana-Maria, de 14 ani şi Alexandru, de 16 ani.

În 1982 a intrat la Liceul Sf.Sava din Bucureşti, apoi a absolvit cursurileFacultăţii de mecanică din Politehnica Bucureşti, iar în 1987 s-a înscris laFacultatea de Drept.

În 1992 a fost bursier Ecole Nationale d’Administration Paris, şi-a luat doc-toratul în economie mondială la ASE, iar în 1994 a absolvit cursul despreinstituţii democratice al NATO.

Profesional, Geoană şi-a început activitatea ca inginer constructor îndomeniul energetic, fiind în perioada Revoluţiei adjunct şef de brigadă laEnergomontaj Bucureşti.

În 1990 intră în corpul diplomaţilor şi ocupă în MAE poziţia de director alDirecţiei Afaceri Europene, în 1994 este numit director general pentru Asia,America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa, iar în 1995 este numit director pen -tru Europa, America de Nord, Asia, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

Deţine, între 1993 şi 1995, funcţia de purtător de cuvânt al MAE.În februarie 1996, la vârsta de 37 de ani, Mircea Geoană este numit am ba -

sador extraordinar în SUA, iar în 2000 obţine rangul diplomatic de am ba sa dor.Cariera politică a lui Geoană se leagă de Guvernul Năstase, devenind

membru al PSD în 2001.Deţine funcţia de ministru de Externe şi din această poziţie candidează, în

2004, din partea PSD, la Primăria Generală a Capitalei, unde pierde în turuldoi în faţa lui Traian Băsescu.

După alegerile prezidenţiale din 2004, câştigate de Traian Băsescu în faţalui Adrian Năstase, Mircea Geoană este ales preşedinte al PSD la Congresuldin aprilie 2005, având câştig de cauză în faţa lui Ion Iliescu.

Congresul extraordinar al PSD din decembrie 2006 îl reconfirmă capreşedinte PSD, avându-l contracandidat pe Sorin Oprescu.

Congresul PSD din 2008 îl desemnează pe Mircea Geoană candidatul par-tidului la funcţia de prim-ministru, în timp ce Consiliul Naţional din mai 2009îl desemnează candidatul partidului la funcţia de preşedinte.

La alegerile parlamentare din 2004 Geoană devine senator de Dolj şipreia funcţia de preşedinte al Comisiei de politică externă.

După alegerile parlamentare din 2008, intrarea PSD la guvernare alăturide PDL îi oferă lui Geoană, senator ales în colegiul Dăbuleni, funcţia depreşedinte al Senatului.

În decembrie 2009 pierde alegerile prezidenţiale în faţa lui TraianBăsescu, iar în februarie 2010 pierde şi şefia PSD în faţa lui Victor Ponta.

A urmat o perioadă de conflicte prin intermediul presei între Geoană,Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Miron Mitrea, care a culminat, îndecembrie 2010, cu suspendarea lui din partid, pentru şase luni.

În acest moment, după decizia CNAIM a PSD de duminică, Geoană se con-fruntă tot mai clar cu posibilitatea excluderii din PSD.

Page 7: reporterul_16-22.11.2011

716-22 noiembrie 2011

Temperaturile scăzute şi scur ta -rea zilelor semnalează instalareaanotimpului când afecţiunile legatede aparatul respirator devin pre-dominante. Ca şi primăvara, toamnadă naştere sau acutizează alergiilede tip respirator, respectiv rinitelealergice, care, deşi sunt mai blândeşi pot fi diferite faţă de alergiile deprimăvară, se manifestă prin strănu-turi, dureri de cap, scurgeri şi con-gestii nazale, mâncărimi ale ochilorşi lăcrimarea acestora. Netratatecorespunzător, aceste simptome sepot asocia cu semne ce pot sugera şiapariţia unei sinuzite. Trebuie mareatenţie în a nu confunda manifes -tările alergiilor de tip respirator cucele ale răcelii.

Poate fi vorba despre alergiedacă simptomele persistă mai multde o săptămână, care reprezintădurata obişnuită a unei răceli. Simp -tomele sunt mult mai severe într-unanumit loc sau anotimp şi mai puţinsevere în altele. Rinoreea şi secreţi-ile mucoase sunt clare şi abundente.Simptomele se instalează treptat,incluzând accese de strănut, pruritocular, nazal sau al cerului gurii.Febra, durerile musculare şi stareade rău general nu sunt prezente deobicei.

Poate fi vorba de o răceală dacăsimptomele includ febră, durerimusculare, stare de rău general şidurere în gât. În mod obişnuit,simp tomele se remit după şapte-ze -

ce zile. Rinoreea şi secreţiile mu -coase devin mai consistente şi ca -pătă o culoare gălbuie. Pruritul ocu-lar, nazal şi otic este minim. Răcealaşi alergia au simptome comune,ceea ce poate face dificilă diferen -ţierea celor două afecţiuni. Vizita lamedic este foarte importantă pen-tru stabilirea unui diagnostic, pen-tru depistarea cauzelor, cât şi pen-tru alegerea celui mai adecvat tra -tament. Alergia la frig este provo-cată de obicei de expunerea la tem-peraturi scăzute în timpul sezonuluirece şi poate determina, la nivelulpielii, reacţii normale la frig sau

reac ţii anormale, în funcţie de spe ci -ficul fiecărui individ. Una dintre reac -ţiile cutanate anormale este urticariala frig, care se manifestă prin apariţiade leziuni după expu nerea la vânt,după băi în apă rece, după consumulde băuturi reci sau la simpla scăderea temperaturii. Clinic, se manifestăprin apariţia de plăci urticariene(eritem, edem şi prurit) pe zoneleexpuse la frig, care dispar în două-trei ore după elimi na rea agentuluifizic incriminat. Con sultarea medicu-lui este foarte importantă pentrudiagnosticarea corectă şi stabilireatra tamentului adecvat.

Cafeauaprevinecancerul

Cafeaua previne cancerul,este concluzia la care au ajunsnu me roşi specialişti în urmaunor studii. Ei spun că deli-cioasa băutură conţine foartemulţi antioxidanţi care prote-jează celulele, unele studiiarătând că previne şi anumiteforme de cancer. Dacă beipână la şase ceşti de cafea pezi vei scă dea riscul de cancer lapros ta tă, iar dacă bei minimcinci, posibilitatea apariţieicancerului la sân va fi maimică. Cer ce tătorii UniversităţiiHarvard spun că şi diabetul şicalculii bi liari pot fi ţinuţi ladistanţă cu ajutorul cafelei.Trebuie să îţi asculţi foartebine corpul şi să observi câtăcafea poţi să bei fără efectesecundare, cum ar fi dificul-tatea de a adormi sau anxi-etatea. Evita să adaugi, pe câtposibil, zahăr, lapte, cremespeciale şi alte substan ţe dulcisau grase în cafea.

Rodiile suntfoarte bune

pentru gravide

O singură rodie asigură40% din necesarul de vitaminaC, de acid folic, vitaminele A şiE, totodată fructul având încompoziţia sa de trei ori maimulţi antioxidanţi decât vinulroşu sau ceaiul verde. Rodiilesunt excelente pentru circu-laţie, bo lile reumatice. Fructulde ter mină scăderea coles-terolului şi normalizarea tensi-unii ar teriale. De asemenea,ele au un efect antiinflamatorspec ta culos. Ele alină durerilereu ma tice şi, mai ales, cele dinar ti culaţii. Rodiile sunt numaibu ne pentru gravide, pentrumamele care abia au născut,dar şi pentru bătrâni şi copii.În cazul gravidelor, s-a demon-strat că sucul de rodie consu -mat zilnic ajută la buna dez -vol tare a fetusului. Pentrumămicile care abia au născut,specialiştii spun că rodia influ-enţează favorabil calităţilelap telui matern. Copiilor li serecomandă să consume rodiaîntreagă, cu pulpă şi cu semi-nţe. Fructul contribuie la dez-voltarea inteligenţei şi a mem-oriei. Dacă bătrânii au consu -mat rodii toată viaţa, tenul lorarată încă neted, părul încăbo gat, inima încă normală. Ro -dia este printre puţinele mij -loa ce de protecţie faţă deboala Alzheimer şi chiar ame-liorează starea celor îmbol-năviţi deja.

Persoanele care suferă de ulcer la stomac ar trebui săconsume căpşuni proaspete, mai ales dacă boala apare caurmare a consumului excesiv de alcool. Studiul a demon-strat că proprietăţile antioxidante ale căpşunilor pot ac ţio -na ca o barieră protectoare împotriva ulcerului. În cadrulstudiului, o echipă de cercetători italieni, sârbi şi spanioli ahrănit un grup de şoareci cu bucăţi de căpşuni, timp dezece zile şi apoi le-a provocat tulburări gastrice, adminis -trân du-le etanol. Un alt grup de şoareci a primit şi el eta nol,însă fără să consume căpşuni în prealabil. Rozătoarele caremâncaseră căpşuni au avut mai puţine ulceraţii decât celecare nu consumaseră astfel de fructe. Cercetătorii audescoperit că antioxidanţii din căpşuni ajută nu numai pe re -tele stomacului, ci acţionează şi asupra elementelor de apă -rare şi a enzimelor din corp. Consumul de căpşuni poa tereduce şi tulburările înainte sau după apariţia inflama ţiei.

Noile descoperiri ar putea permite dezvoltarea unor noitratamente împotriva ulcerelor provocate de consumul dealcool, infecţii virale sau unele medicamente, cum ar fiaspirina. Cercetătorii au subliniat că au realizat studiul pen-tru a descoperi noi mijloace de protecţie a stomacului. Altestudii arătaseră deja cum căpşunile pot întări răspunsulglobulelor roşii la stresul oxidant, care anunţă adesea can-cere şi alte boli cronice.

Alergia nu ţine contde anotimp

Ulcerul tratat cu ajutorul căpşunilor

Page 8: reporterul_16-22.11.2011

8 16-22 noiembrie 2011

Reprezentativa de fotbala României a învins, marţi,cu scorul de 3-1 (1-1), se -lecţionata Greciei, într-unmeci amical disputat laAltach (Austria), aceastafiind ultima partidă aechi pei pregătite de Vic -tor Piţurcă din acest an.

Golurile României au fost mar-cate de Torje ‘17, Tănase ‘61 şiChipciu ‘81, în timp ce pentruGrecia a punctat Karagounis ‘34.

România a deschis scorul în min-utul 17 prin Gabriel Torje, care aşutat puternic la colţul scurt dupăce a primit o minge în margineacareului de la Mazilu.

Pentru Grecia a punctat prinKaragounis, care a transformat olovitură liberă de la 22 de metri.

România preia conducerea petabela de marcaj, după ce CristiTanase marchează cu un şut puter-nic sub transversală de la 10 metri,lateral stânga.

România stabileşte scorul final înminutul 81, printr-un gol al luiChipciu, care a beneficiat de oeroare a defensivei elene şi a înscriscu un şut din cădere, de la 14 metri.

România: Bălgrădean - Papp,Goian, Găman (Chiricheş ‘63), Şt.Radu - Torje, I. Neagu (N. Grigore86), Pintilii (Lazăr ‘46), Tănase(Chipciu ‘67) - Mazilu (M. Niculae‘46), B. Stancu (Cociş ‘78).Selecţioner: Victor Piţurcă.

Grecia: Kapino - Maniatis,Papastathopoulos (Papadopoulos‘46), Malezas, Giannoulis - Makos(Fotakis ‘46), Karagounis, Tziolis(Salpingidis ‘77) - Kone (Theodoridis‘65), Liberopoulos (Mitroglou ‘46),Charisteas (Samaras ‘46).Selecţioner: Fernando Santos.

Cartonaşe galbene: Neagu ‘33,Chiricheş ‘70 / Tziolis ‘50.

Partida a fost condusă de obrigadă de arbitri din Austria, con-

dusă de Tomas Gangl, ajutat deMichael Bauman şi Hussein Ayhan.

Într-un alt meci amical disputatvineri, naţionala României a fost

Naţionala României a încheiatanul 2011 cu o victorie

Rezultate din partideleamicale interţări

Rezultate înregistrate, marţi,în partidele amicale interţări:

Honduras - Serbia 2-0A marcat: Bengtson ‘6, ‘30

Macedonia - Albania 0-0

Slovenia - SUA 2-3Au marcat: Matavz ‘26, ‘61 /

Buddle ‘9, Dempsey ‘41,Altidore ‘43 (penalti)

Ucraina - Austria 2-1Au marcat: Milevski ‘18,

Devici ‘90+1 / Arnautovici ‘71

Danemarca - Finlanda 2-1Au marcat: Agger ‘57,

Bendtner ‘59 / Eremenko ‘18

Luxemburg - Elveţia 0-1A marcat: Xakha ‘9

Polonia - Ungaria 2-1Au marcat: Brozek ‘36,

Vanczak ‘86 (autogol) / Priskin‘79

Germania - Olanda 3-0Au marcat: Muller ‘16, Klose

‘27, Ozil ‘66

Italia - Uruguay 0-1A marcat: S. Fernandez ‘3

Anglia - Suedia 1-0A marcat: Majstorovici ‘22

(au togol)

Franţa - Belgia 0-0

Costa Rica - Spania 2-2Au marcat: Brenes ‘31,

Campbell ‘44 / Silva ‘83, Villa‘90+1.

Victor Piţurcă: «A fost un 3-1 sec,după un joc foarte bun»

„A fost un 3-1 sec, după un joc foarte bun. Grecii n-au avutaproape nicio ocazie de gol şi în a doua repriză scorul putea lua pro-porţii. Unii jucători, precum Neagu, Chipciu, Găman sunt câştiguripentru echipa naţionala. În ţară s-au spus vorbe urâte despre ei, darau ajuns să câştige de o manieră categorică această partidă. Niciunjoc nu seamănă cu altul, poate am avut mai multe greşeli neforţate.Dar în repriza a doua am fost mai buni. Din meciuri pierdute avem deînvăţat şi noi am învăţat”, a declarat Piţurcă, citat de ProSport.

Tehnicianul României a afirmat că dacă era în locul lui MariusNiculae nu ar fi venit la lot. „La cald nu vă pot spune ce am câştigat,dar sunt mulţumit de Neagu, Chipciu, Torje, Găman, Papp sau ŞtefanRadu. Eu dacă eram în locul lui Marius Niculae nu veneam, dar ştiu căîşi doreşte foarte mult să fie la lot şi apreciez că a venit. Chipciu afăcut faza defensivă şi a făcut-o bine. A creat şi panică în atac. LuiTănase îi prieşte Austria, o să jucăm la munte”, a precizat Piţurcă.

Cele 16 reprezentative calificatela turneul final al Euro-2012 sunturmătoarele: Polonia şi Ucraina (ţăriorganizatoare), Germania, Rusia,Italia, Franţa, Olanda, Grecia,Anglia, Danemarca, Spania, Suedia,Irlanda, Croaţia, Portugalia, Cehia.

Tragerea la sorţi a grupelor vaavea loc la 2 decembrie, la Kiev.

Turneul final va avea loc înperioada 8 iunie - 1 iulie.

Echipele calificate laturneul final al

Campionatului Europeandin 2012

Page 9: reporterul_16-22.11.2011

916-22 noiembrie 2011

iPhone 4S,controlat

cu putereaminţii

Siri, asistentul cu co -mandă vocală oferitposesorilor de telefoa-ne iPhone 4S, poate fiadaptat pentru a citigândurile utilizatorilor,traduse ca şi comenzivocale pentru diversefuncţii ale telefonului.

Realizarea aparţine unugrup de hackeri cu multă ima -gina ţie şi aptitudini pentruimpro vizarea de echipamenteelectronice artizanale. Aceştiaau creat o interfaţă pentrumo nitorizarea undelor cere -bra le, prevăzută cu funcţie deinterpretare a tiparelor gene -rate în timpul gândirii.

Deşi nu poate citi cuvinteleexacte gândite de utilizator,echipamentul poate identificatiparul generat de undele ce -re brale atunci când ne gândimla ceva anume, cum ar fi oper soană din lista de contactesau adresa unui website. Oda -tă salvat în memoria dispozi-tivului, tiparul este asociatunor comenzi relevante, caresunt trimise mai departe apli-caţiei Siri cu ajutorul unui pro-cesor de sintetizare vocală.

Astfel, atunci când ne gân -dim la persoana iubită, apara -tul va trimite automat o co -man dă vocală către telefonuliPhone 4S, pentru apelareanu mărului relevant din agen-da de contacte.

Din păcate construcţia pro -to tipului prezentat în filmuleţes te cam rudimentară şi nu pa -re să se ridice la nivelul pre-tenţiilor pentru un echipamentcapabil să capteze şi in terpre -teze unde cerebrale. Indiferentde veridicitatea filmuleţului deprezentare, conceptul esteunul interesant, ce merită pusîn practică dacă teh nologia ova permite. Fil mu leţul îl puteţipe www.reporterul.ro. (sursa:mashable.com)

Ameninţarea, numităTrojan.YIMBot.K, iniţiază conversaţiipe Yahoo Messenger, printr-o for-mulă politicoasă şi extrem de auten-tică de salut şi anunţă o aşa-zisăştire bombă: Apple oferă gratuit5.000 de laptopuri MacBook pentrua comemora moartea lui Steve Jobs.

Noutatea în cazul acestei ame -nin ţări constă în faptul că reuşeştesă fie extrem de interactivă, simu -lând replici autentice, ca şi când înspa tele falsului ID de Messenger seaflă o persoană reală. Programuleste conceput astfel încâtrecunoaşte unele cuvinte cheie dinconversaţia victimei şi dă replici per-tinente, ca în imaginea de mai jos.

Sco pul acestei acţiuni este de a-iconvinge pe utilizatori să acceseze oaşa-zisă pagină unde se pot înscrie

pentru a intra în posesia unuiMacBook gratuit. La accesarealinkului, victimele sunt redirecţion-ate către un site de joburi ce îţioferă posibilitatea să lucrezi deacasă. Şi aici e vorba despre o în -şelătorie, gândită pentru a masca oserie de tranzacţii ilicite. Meca nis -

mul din spatele acestei stratagemeîi implică pe utilizatorii neştiutoricare, fără să îşi dea seama, primescşi redirecţio nează sume de bani îndiverse lo ca ţii de pe glob, astfel în -cât autori tă ţile să nu poată urmăritraseul bani lor obţinuţi în modfraudulos.

Ai grijă cu cine vorbeştipe Yahoo Messenger

Un vierme informatic care întreţine conversaţiiautentice îi păcăleşte pe utilizatorii de YahooMessenger să se înscrie pe un site in fectat. Pro -gramul periculos de tip bot foloseşte un me ca -nism extrem de ingenios pentru a înşela vigilenţautilizatorilor, avertizează specialiştii Bitde fen der.

Un recent tweet al vicepreşedintelui Comisiei Euro -pene, Neelie Kroes, responsabilă pentru Agenda Di gi -tală a Europei suna aşa „Romanian Priests to get in vol -ved in digital literacy & inclusion?”. Dând clic pe link-uloferit ajungi la un articol de pe HotNews (via Tele gra -

ful de Constanţa) în care se sintetizau discuţiile purtatela con ferinţa INET Bucureşti, organizată de InternetSociety (ISOC). Una dintre problemele României digitalela ora actuală este legată de accesul slab la internet:majoritatea gospodăriilor romaneşti (56%) nu dispunede acces la internet şi aproape jumătate din populaţie(47%) nu a utilizat niciodată internetul.

Pentru a schimba situaţia actuală ministerul Comu ni -caţiilor a demarat deja o amplă campanie de alfabeti-zare în care s-a dorit implicarea firmelor private, uni-versităţilor, autorităţilor, ONG-urilor şi a altor entităţiadministrative şi comerciale în demersul a a aduceinternetul în casele cât mai multor familii, în special înmediul rural.

Mediul rural este unul eminamente religios, iar pri -mele gânduri ale ministerului s-au îndreptat către...Biserică. Conform site-ului HotNews, Emil Zahan, direc-torul de cabinet al ministrului Comunicaţiilor a decla -rat: „Am luat legătura inclusiv cu Patriarhia Română petema reducerii decalajului digital şi a incluziunii digitaleşi ne-au asigurat de tot suportul. Mai ales în zonelerurale influenta preoţilor este foarte mare şi încercămca me sajele noastre de incluziune digitala să ajungă laoa meni şi pe această cale. Preoţii la momentul predi-cilor ar putea propovădui faptul că aceste cunoştinţedigitale îi ajută în căutarea unor locuri de munca şicreşte rea nivelului de trai, în eliminarea barierelorspaţiale da te de izolarea geografica dar şi pentru acce-sarea unor servicii şi informaţii de interes public”.

Biserica în era digitală

Page 10: reporterul_16-22.11.2011

3 4 18 6

2 9 3 4 78 2 6 1

1 6 2 7 8 3 44 1 6 8

5 9 1 2 75 6

4 3 2

3 1 4 72 6 1

5 8 3 63 6 94 8 6 7

7 2 85 7 8 4

2 7 59 2 5 6

10 16-22 noiembrie 2011

*În spital se află un pacient grav

bolnav. Rudele se adu na se ră însala de aşteptări, iar, în final,intră un medic obosit şi abătut.„Îmi pare rău că trebuie să vă dauo veste proastă”, spuse pri vindfeţele îngrijorate. „Sin gu ra sper-anţă pentru ruda d-voastră estetransplantul de creier. Este încăexperimental şi riscant, iar dinpunct de vedere economic estecostisitor. Las ho tărârea în seamadumneavoastră”.

Rudele rămăseseră aşezate,ascultând veştile proaste. În sfâr-sit, unul întrebă: „Ca să ştim, câtcostă un transplant de creier?”

„Depinde”, răspunse medicul,„5.000 euro e creierul de bărbatşi 200 euro cel de femeie.”

Se lasă o lungă perioadă de li -nişte, timp în care bărbaţii dinsală încercau să nu râdă şi evitauprivirile femeilor, chiar dacă uniizâmbeau.

În final, curiozitatea îl împinsepe unul să întrebe: „Domnuledoctor, de ce această diferenţăde preţ?”

Medicul zâmbi la aceastăîntrebare atât de inocenţă şi răs -punse: „Cele femeieşti costă maipuţin pentru că sunt creiere fo -losite, celelalte sunt ca noi.”

*„Bună ziua! Dacă vreau să

copiez pe floppy un film, apăsbutonul „paste” şi atunci îmiapare un text care-mi spune cănu este loc destul pe floppy.După asta apăs „paste shortcut”,şi astfel filmul deja încape.Problema este atunci când vreausă văd filmul pe un alt calculator,fiind avertizată că nu găseşte fil-mul, totuşi de pe calculatorulmeu pot să pornesc filmul de pefloppy. Care poate fi problema?

Mulţumesc!”Răspunsul celor de la firmă:„Stimată doamnă! În poşeta

dumneavoastră nu puteţi băga oblană. Un bileţel însă, pe care escris «blana se află în dulap»,încape lejer în poşetă. Aşadardacă sunteţi acasă şi citiţibileţelul «blana se află îndulap», atunci sigur o găsiţiacolo. Situaţia e nasoală atuncicând sunteţi la prietena dum-neavoastră şi citiţi bileţelul. Îndulapul prietenei puteţi căuta lanesfârşit blana, nu o veţi găsiniciodată.

Explicaţie: Poşeta - floppy;Blana - filmul; Bileţel - „short-cut”; Dulap - calculator; Moliadin dulap - virus; Vecinul îndulap - hacker”.

*Intră un tip într-un bar, se

pune la masă şi comandă o bereşi un whisky. Îi dă barmanul, se

uita omul în buzunarul cămăşiiapoi le dă pe gât una după alta.Mai comandă o tură, apoi încăuna... La un moment dat îl între-abă un tip de ce se uită defiecare dată înainte de a bea, înbuzunarul cămăşii.

- Păi, în buzunarul cămăşii ampoza nevestei şi când o să văd căarată bine, mă duc acasă.

*Soţia: Iubitule... Ce faci?Soţul: Nimic.Soţia: Nimic? Păi de-o oră tot

studiezi certificatul nostru decăsătorie.

Soţul: Căutam data expirării!

*Într-o seară toate i-au mers

foar te prost lui Moş Crăciun: i s-au îmbolnăvit cinci reni, patrupitici au murit, i s-a terminatbăutura din casă, i-a venit soacraîn vi zită... Vine un îngeraş cu unbrad în braţe şi bate la uşă. MoşCrăciun îi deschide şi îngeraşul îlîntreabă: „Moşule, cu bradulăsta ce să fac?”.

Şi aşa a apărut tradiţia cuînge raşul pus în vârful bradului.

*Bulă şi Bubulina erau căsăto -

riţi de 25 ani. Într-o vineri, Bulăvede sub pat o valiză.

- Ce e cu valiza asta?Se roşi Bubulina un pic şi zise:- Dragule, trebuie să-ţi mărtu -

risesc ceva. Deschide valiza. Des -chide Bulă valiza şi înăuntru erautrei cartofi şi 50.000 de dolari.

- Ce e, fată, cu cartofii ăştia?- Dragule, de-a lungul căsnici ei

noastre, de câte ori te-am în şe -lat… am pus un cartof în vali ză.

- E, lasă că nu-i aşa rău. Dar cee cu cei 50.000 de dolari?

- Păi, de câte ori am adunatun kil, l-am vândut.

*Culmea beţiei - să treci pe lân gă

cârciumă şi să-ţi lase gura... apă.Culmea oftalmologiei - să vezi

dublu cu un singur ochi.Culmea exagerării - o furnică

să pretindă că i-a intrat praf înochi.

Culmea cutremurului - să urci culiftul şi să cobori cu apartamentul.

Culmea confortului - la oînmormântare, toţi să stea înpicioare, numai tu să stai întins.

Culmea urâţeniei - să nu seîntoarcă la tine nici bumerangul.

Culmea interfonului - să sunişi să primeşti ton de fax.

Culmea lenei - să-ţi cumperimentă gata frecată.

Culmea auzului - să auzi cumse crapă de ziuă.

Culmea turismului - să teplimbi cu avionul prin WorldTrade Center.

• bancuri • bancuri • bancuri • bancuri • bancuri •

Grila jocului este un pătrat de nouă pe nouă căsuţe, sub-divizat în tot atâtea pătrate identice, numite regiuniRegula jocului este simplă: fiecare rând, coloană sau

regiune nu trebuie să conţină decât o dată cifrele de launu la nouă. Formulat altfel, fiecare ansamblu trebuie să

conţină cifrele de la unu la nouă o singură dată.

Page 11: reporterul_16-22.11.2011

1116-22 noiembrie 2011

BerbecÎn prima parte a săptămânii te poţi

ocu pa cu succes de activităţile gospo dă -reşti. Poţi face uşor curăţenii generale,reparaţii cu rente sau aprovizionareacămării pentru iarnă. Relaţiile familialevor fi tensio nate, însă vei reuşi să de pă şeş -ti totul cu bine, folosindu-ţi diplomaţia. Serecomandă multă atenţie şi răbdare înrelaţiile par te neriale, întrucât tendinţa dea te implica prea mult în treburile altoraîţi poate crea neplăceri. Co la borările sauproiectele la care lucrezi îţi dau multebătăi de cap, însă dacă abordezi totul curesponsabilitate şi ai încre de re că efor-turile îţi vor fi răsplătite, totul se va des-făşura minunat. Sunt posibile discuţiiaprinse, neînţele geri, dar sunt momentepasagere. Alţii vor avea de-a face cu copiiişi năzbâtiile lor. În ultimele zile ale săp-tămânii se în tre zăresc multe activităţi laserviciu. Re la ţiile colegiale sunt conflict-uale şi bine ar fi să eviţi pro vocările celordin jur. Sănă tatea este vulnerabilă pe seg-mentele apa ratului digestiv şi secundarpicioare. Nu se recomandă consultaţii,analize medicale şi intervenţii chirurgicale,decât în cazuri ce nu suportă amânare.

TaurSăptămâna aceasta ar trebui să te con-

centrezi pe relaţiile parteneriale şi co la -boră rile sau proiectele aflate în lucru. Eştides tul de reticent în acest segment de via -ţă, aşa încât poţi strica unele relaţii bune.Financiar stai bine, mai ales că îţi vin banişi bunuri materiale de la autori necunos -cuţi sau de la cine te aştepţi mai puţin.Evită implicarea emoţională în problemelealtora. Astrele îţi sugerează să te ocupi defamilie şi de treburile gos podăreşti. Ten -dinţa ta este de a te refugia în domeniulprofesional în detrimentul vieţii private.De aici pot rezulta ne plăceri în relaţiile cucei dragi. Atenţie la sănătatea aparatuluiurinar şi secundar a capului. Încearcă să îţidozezi eforturile, ocupă-te doar de tre-burile tale şi alter nează orele de muncă cucele de odihnă. Pentru sfârşitul intervalu-lui analizat organizează o petrecere sur-priză pentru cei dragi, însă rezervă-ţimomente şi pentru hobby-urile tale.

GemeniÎncă de la începutul săptămânii ar tre-

bui să te simţi bine, cu poftă de viaţă şicu dorinţă de a te implica în tot şi toate.Bi ne ar fi să te rezumi doar la treburiletale şi să îi laşi în pace pe ceilalţi. Relaţiileparte neriale sunt bune, însă dacă aparneînţelegeri, acestea ţi se datorează nu -mai ţie. Tranzitul astral semnalează ne -voia de a scoate la iveală toate neajun-surile personalităţii tale şi de a le corectacu ajutorul experienţelor şi oamenilor dinjurul tău. Poţi primi cadouri, recompensesau favoruri bine meritate. Totuşi, bine arfi să te bazezi doar pe posibilităţile talede câştig, întrucât norocul la banii şi bu -nurile altora este fluctuant şi uneori inex-istent. La serviciu eşti susţinut de razeleSoarelui, fapt pentru care ar trebui camunca şi relaţiile colegiale să se desfă şoa -re excelent. Atenţie la sănătatea aparatu-lui uro-genital şi secundar a gâtului. Spresfârşitul intervalului analizat, astrele teîndeamnă să te ocupi de treburile gospo -dă reşti. Ai spor la curăţenii generale, re -par aţii curente sau dacă este cazul laactivităţile agricole. Relaţiile cu membriifamiliei sunt tensionate, de aceea fii pru-dent şi evită conflictele.

RacÎn prima parte a săptămânii benefi-

ciezi de un suport astral bun, astfel încâtar trebui să te simţi excelent şi să te impli-

ci curajos în toate problemele vieţii coti-diene. Poţi primi cadouri şi recompensemărunte, dar de folos. La serviciu existăînţelegere, o bună comunicare, dar airăbdare şi ascultă şi părerile celorlalţi.Dar, relaţiile cu şefii sunt tensionate, deaceea fii prudent şi evită provocările aces-tora. Se recomandă atenţie la sănătateaficatului şi picioarelor, în special suntvizate coapsele. Sunt favorizate dia-logurile şi consultaţiile medicale, astfelîncât apelează cu încredere la specialiştiide care ai nevoie, chiar şi pentru infor-maţii simple. Relaţiile cu prietenii se aflăîntr-un con de umbră şi acolo ar trebui sărămână deocamdată. Bazează-te doar peforţele tale şi fii prudent cu orice sfatprimeşti. Pentru ultimele zile ale săp-tămânii, astrele îţi recomandă întâlniri şidialoguri cu rudele şi prietenii apropiaţi.Sunt posibile neînţelegeri, reproşuri şisituaţii mai puţin plăcute. Poate ar fi binesă faci o selecţie a persoanelor apropiate.

LeuDorinţa de interiorizare este destul de

pregnantă în primele zile ale săptămânii.Sunt recomandate activităţile uşoare şievitarea aglomeraţiilor. Sunt momentebune pentru plimbări în aer liber, medi-taţii în locuri sfinte şi pentru creionareaunor noi planuri de viaţă. Sănătatea estevulnerabilă pe segmentele aparatuluidigestiv superior şi secundar pe sistemulosos. Nu sunt recomandate consultaţiile,analizele medicale şi intervenţiile chirur-gicale pe toată durata săptămânii. Folo -seşte remedii naturiste, odihneşte-te maimult, pentru că sunt momente pasagereşi le vei putea depăşi fără probleme.Creativitate este la cote înalte şi îţi poţietala talentele native cu mare uşurinţă.Ar trebui să acorzi o atenţie mai marehobby-urilor şi distracţiilor. Relaţiile senti-mentale şi cele cu copiii sunt bune, iarcele mai interesante şi plăcute momentedin această săptămână le poţi aveaîndeosebi alături de cei dragi. În ultimelezile ale intervalului analizat se întrezărescaspecte financiare legate de banii câşti-gaţi din munca proprie. S-ar putea să fiinevoit să dai altora din avutul tău.

FecioaraRelaţiile cu prietenii îţi deschid această

săptămână. Sunt posibile discuţii contra-dictorii, dar prudenţa şi discernământul tepot feri de neplăceri. Se pot accentuaunele probleme de sănătate, în specialcele legate de inimă şi sistem circulator.Foloseşte doar remedii naturiste şi odih-neşte-te mai mult. Relaţiile cu familia şitot ce ţine de gospodărie sunt bine aspec-tate. Sunt zile potrivite curăţeniilor gen-erale, reamenajărilor interioare sau chiarpentru achiziţionarea unor bunuri patri-moniale. Se poate pune problema mutăriiîn ţinuturi străine, departe de locul natal.De reţinut că vin spre tine informaţiipreţioase legate de posibilitatea stabiliriipe termen lung în alte state. La capitolulfinanciar stai destul de bine, însă câştig-urile sunt fluctuante şi s-ar putea să fiinevoit să îţi împarţi salariul sau avutul cucineva drag. La sfârşitul săptămânii te veisimţi excelent, recomandabil fiind să îţiprogramezi vizite la saloanele deîntreţinere corporală sau întâlniri agre-abile cu prietenii apropiaţi.

BalanţaDacă la începutul săptămânii eşti foate

activ în plan social, spre sfârşit vei dori săfii doar cu tine însuţi sau cu cei dragi pen-tru a te relaxa şi reface după evenimen -tele petrecute. Ţi se pot face reproşuri cănu te implici suficient în problemele pro-

fesionale. Fii prudent, încearcă să te expli-ci în cuvinte puţine, dar concise. Un pro-tector îţi poate da veşti interesantelegate de un proiect la care lucrezi. Nupleca urechea la tot ce auzi. Gândirea şicomunicarea sunt la cote înalte, ai ideibune şi mult farmec în vorbe. Poţi discutape îndelete cu rudele apropiate sau cucineva drag. Îţi sunt favorizate călătoriilepe distanţe scurte şi studiile. Este operioadă excelentă pentru a-ţi îmbogăţibagajul de cunoştinţe şi de a parcurgecursuri de scurtă durată. Atenţie la sănă-tatea aparatului digestiv şi secundar apicioarelor. Alternează orele de muncă cucele de odihnă. La finalul săptămânii îţisunt indicate momente de singurătate,plimbări în aer liber, liniştea unei bisericisau dialogurile banale cu cei dragi.

ScorpionLa începutul săptămânii poţi primi

veşti din străinătate sau legate de studii,dacă eşti implicat în vreo formă de şco-larizare. Îţi sunt favorizate demersurilelegate de călătorii îndepărtate. Chiardacă apar neplăceri vizavi de planuriletale de călătorie, le vei putea depăşi cusucces. Pe de altă parte sunt zile bunepentru discuţii pe teme spirituale saupentru activităţi culturale. Şefii te vorchema la raport şi va trebui să dai expli-caţii pentru ultimele decizii luate. Atenţiecă relaţiile colegiale sunt viciate. Bazează-te doar pe forţele tale şi ocupă-te pe în -delete de îndatoririle tale. Există multătensiune şi conflicte în sfera muncii, as -pec te greu de estimat şi controlat. Pe dealtă parte, sănătatea este vizată de astreîn special pe segmentele capului şi secun-dar pe aparatul urinar. Munceşte cu pru-denţă, dar acordă-ţi şi momente de ră -gaz. În privinţa banilor ar trebui să fie mi -nu nat. Îţi vin cadouri, recompense şi veştibune legate de salarizarea de la un loc demuncă. Totuşi, de reţinut că aceste favo -ruri vor dura puţin, dar suficient cât să temotiveze să mergi mai departe. Pentruultimele zile ale intervalului analizat îţisunt recomandate întâlniri şi dialoguri cuprietenii sau protectorii. Vizavi de acestepersoane, riscul declanşării unor conflictesau accentuării unora mai vechi este lacote înalte.

SăgetătorTu în continuare ar trebui să te simţi

bine şi să fii în prim planul atenţiei celor-lalţi. Profită de îndemnul astrelor de a-ţiîngriji şi înfrumuseţa trupul şi sufletulprin vizite la saloanele de întreţinere cor-porală sau prin dialoguri cu specilaişti îndezvoltare spirituală. Sunt momente po -trivite pentru a-ţi achita taxele, impozi -tele, facturile sau pentru a te ocupa derelaţiile cu instituţiile bancare. Sunt posi-bile neplăceri legate de banii câştigaţi dinmunca proprie. Ai nevoie să îţi schimbiatitudinea şi concepţiile faţă de tot ceînseamnă bani şi bunuri. Evită speculaţiilefinanciare şi bazează-te doar pe ce ai, fă -ră a te gândi să apelezi la alţii pentruîmprumuturi de orice fel. La serviciu estemult de muncă, dar plata se va lăsa aştep-tată. Atenţie că sănătatea este vulnera-bilă pe segmentele aparatului uro-genitalşi gât. La cel mai mic semnal al organis-mului se recomandă un consult de spe-cialitate. Sufletul tău are nevoie de lăr-girea orizontului cunoaşterii, de aceeavizitează muzee, galerii de artă sau vi -zion ează piese de teatru. Poate ar fi binesă te înscrii la un curs pe teme spirituale.La finalul săptămânii se întrezăresc con-tradicţii în relaţiile cu şefii. Fii prudent,deoarece ai tendinţa de a riposta şi de acrea conflicte din nimic.

CapricornSăptămâna începe pentru tine cu as -

pecte parteneriale. Sunt posibile discuţiiaprinse cu partenerul de viaţă sau deafaceri. Ai putea decide să închei o relaţiesau o colaborare care nu te mai avanta-jează. De fapt, tu ai nevoie de o recon-strucţie a propriei personalităţi, iar ce sepetrece în jurul tău tocmai la asta teajută. Relaţiile cu membrii familiei sunttensionate şi este bine să fii prudent.Atenţie la sursele de foc din spaţiul loca-tiv, deoarece se pot produce avarii greude remediat şi controlat. Dacă este cazulte poţi ocupa de actele unei moşteniri saude relaţii cu instituţii financiare. Evităîmprumuturile sau asocierile în afaceri deorice fel. Sunt zile bune pentru a-ţi plătitaxele, facturile sau pentru înapoiereaobiectelor împrumutate. Sectorul priete-nilor şi protectorilor primeşte razele Soa -relui, astfel încât întâlnirile şi dialogurilecu aceştia sunt folositoare şi agreabile.Totuşi s-ar putea ca unele sfaturi sauîndemnuri primite de la alţii să nu îţi fiepe plac. Încearcă să laşi orgoliul deoparte,reţine ce ţi se spune şi gândeşte-te bineînainte de a acţiona. La sfârşitul săptă -mânii se vor evidenţia relaţiile cu străină-tatea. Atenţie că te poţi certa uşor cu ceidin afara ţării, ajungându-se chiar laruperea unor relaţii bune.

VărsătorSăptămâna îţi aduce forfotă la serviciu

şi în relaţiile parteneriale. Şefii te susţin,ba chiar te vor împovăra cu alte sarcini delucru. Recomandabil este să te mobilizezişi să răspunzi cum se cuvine treburilor dinsfera profesională, mai ales că ţi se vorrecunoaşte meritele, iar plata va veni lamomentul potrivit. Sănătatea este vulner-abilă pe segmentele aparatului digestivsuperior şi secundar pe sistemul osos.Dozează-ţi eforturile şi ocupă-te doar depriorităţi şi de treburile tale. Relaţiile cucei apropiaţi sunt viciate şi este bine să tefereşti de problemele lor. De reţinut cădreptatea este de partea celorlalţi. Ocolaborare în care eşti implicat îţi poatecrea neplăceri. Încearcă să renunţi defini-tiv la oamenii sau proiectele care nu temai avantajează. În ultimele zile ale inter-valului analizat va trebui să te ocupi deachitarea datoriilor de orice fel.

PeştiÎnceputul săptămânii îţi aduce chef de

petrecere. Te poţi îndrăgosti, dar oriceminune ţine doar trei zile. Bine ar fi să îţiîndrepţi atenţia şi eforturile către unhobby. Relaţiile cu persoana iubită poatecunoaşte neplăceri, de aceea fii prudent.Alţii vor avea de pus la punct problemelecopiilor. Relaţiile colegiale vor lăsa multde dorit, aşa încât bazează-te doar peforţele tale. Şefii sunt de partea ta, dia-logurile cu aceştia sunt fructuoase şi ar fibine să îţi expui ideile şi planurile profe-sionale. Se recomandă abordarea tre-burilor uşoare, întrucât organismul estedestul de obosit. Evită consultaţiile, anal-izele medicale şi intervenţiile chirurgicale.Foloseşte doar remedii naturiste şi odih-neşte-te mai mult. Sunt bine susţinuterelaţiile cu străinătatea şi studiile pe ter-men lung. Se poate ivi o călătorie în ţinu-turi îndepărtate, dar atenţie că nu preabeneficiezi de bani. La sfârşitul săptă -mânii este nevoie să te ocupi de parte -nerul de viaţă. Există riscul izbucnirii unorconflicte între tine şi ceilalţi şi de aici sărupi o serie de relaţii.

Horoscop pentru perioada 16-22 noiembrie

Page 12: reporterul_16-22.11.2011

12 16-22 noiembrie 2011

Din ce în ce mai multelucruri demonstrează căpovestea de dragostedintre cântăreaţa învârs tă de 34 de ani şifotbalistul spaniol de 24de ani a luat sfârşit. Şi căsăruturile cu foc din varaaceasta au fost dateuitării.

Cei doi nu au mai fost văzuţi îm -preună în ultima perioadă, maimult Pique nu a fost prezent la LasVegas, unde Shakira a fost desem-nată, în cadrul Premiilor GrammyLatino, personalitatea anului, iar ea„a uitat” la mulţumiri să-l treacă şipe „soarele ei” (aşa cum îl numea lasfârşitul lui aprilie pe contul ei deTwitter).

Mai mult, apropiaţii Shakirei, pri-eteni şi membri ai familiei, au ob -servat că artista este în ultimul timpdin ce în ce mai tristă şi melanco lică.

De asemenea, zvonurile că Piquear înşela-o cu o tânără brunetă nu i-au căzut prea bine cântăreţeicolumbiene. Gurile rele spun însă căcei doi nu au vrut să declare că s-au

despărţit din cauza unei reclame.În vară, ei au filmat împreună un

spot publicitar pentru o campanie,

care încă nu a fost făcută publică,iar acest lucru se pare că este singu-rul lucru care îi mai leagă.

Oana Zăvoranu:«Era cazul ca

Şerban Huidu să semai uite şi în jos,nu doar în sus»

Oana Zăvoranu nu se sfieştesă-l atace pe Şerban Huidu,chiar dacă acesta a decis să steadeparte de showbiz, după acci-dentul în care a fost implicat şiîn urma căruia au murit treipersoane. „Eu nu m-am bucuratde ceea ce i s-a întâmplat lui,am spus doar că s-a făcut drep-tate. S-a făcut dreptate în ceeace-l priveşte, pentru că eracazul să se mai uite şi în jos, nudoar în sus. Eu nu suntDumnezeu să iert pe nimeni şiel nu e la pământ”, a declaratOana Zăvoranu în cadrul emisi-unii „CanCantv” de la Kanal D.

Nepotul AlessandreiStoicescu şi-a

reclamat bona la 112Paul Stoicescu, are 5 ani, este

nepoţelul Alessandrei Stoicescu,de la Antena 1 şi se poate«lăuda» deja cu o mulţime depozne. De curând, puştiul s-agândit că e incorect să fie mus-trat de bonă pentru că îşi lasăjucăriile în dezordine şi a apelat112. A spus cum se numeşte,unde stă şi a afirmat că esechestrat într-o cameră debona lui. Poliţiştii au venit lauşa familiei Stoicescu şi i-aucerut socoteală bonei, dar s-auconvins repede că nu era vorbade nici un sechestru. De atunci,Paul nu a mai chemat Poliţia,însă a învăţat numărul 877 alFundaţiei Mereu Aproape şi alcampaniei „Lăsaţi-mă să învăţ”şi a sunat pentru a ajuta o fam-ilie cu mulţi copilaşi.

Andra nu crede că Măruţă i-arputea fi infidel

Andra este foarte sigură pedragostea soţului ei, CătălinMăruţă, şi nu apleacă niciodatăurechea la glumele făcute petema infidelităţii. Prezentă încadrul emisiunii „Poveştiri deNoapte” de la Acasă Tv, Andraa fost întrebată de către Cabralşi Mircea Solcanu dacă nu-i esteteamă să-şi lase soţul doar cudădaca. Cântăreaţa a spus că, înciuda faptului că bona estetânără, ea are foarte mareîncredere în soţul ei. „Puteţi săglumiţi voi cât vreţi, eu ştiu ceam acasă. Bona se numeşteRona, are 34 de ani, şi e mămi-ca a trei copii. Are o familiefoarte frumoasă”, a declaratAndra, care a fost invitată înstudioul Acasă Tv alături defratele şi cumnata sa.

Shakira şi Pique,aproape despărţiţi

Romina Powerdespre Al Bano:

«Era gelos şi violent»

Războiul declaraţiilor întreAl Bano şi fosta sa soţie, Ro -mi na Power, continuă în pre -sa din Italia. După ce artistula spus că soţia sa se droga,Ro mina i-a răspuns pemăsură: «Era gelos şi violent».

Romina Power a făcut dez -văluiri inedite pentru ziariştiidin Peninsulă despre căsniciasa cu Al Bano. „Când l-am cu -nos cut, era atât de diferit decei lalţi bărbaţi şi mi-a atrasatenţia imediat. Mi-a trimissute de trandafiri roşii, a com-pus cântece pentru mine”, apovestit Romina.

Aceasta a spus că soţul ei s-a schimbat cu trecerea ani -lor: „Dacă îl contraziceam, seînfuria, incepea sa urle. Eraun dictator. Odată chiar mi-adat un şut”.

Redactorii prestigioaseireviste People l-a desem-nat pe Bradley Cooper,actorul în vârstă de 36 deani, ca fiind cel mai sexybărbat în viaţă, anunţăsite-ul people.com.

Canadianul Ryan Reynolds, acto -rul desemnat cel mai sexy bărbat înviaţă în 2010, a predat ştafeta. Suc -cesorul acestuia este frumuşelulBrad ley Cooper, actorul american învârstă de 36 de ani, care a fost de -clarat cel mai sexy mascul în 2011.

„Cred că este ceva destul de coolca un bărbat care nu arată ca unfotomodel să primească acest titlu.Cred că sunt un bărbat care are oînfăţişare decentă. Uneori pot săarăt minunat, iar alteori pot să arătoribil“, a declarat starul american.

Acesta a adăugat: „Mama va fifoarte fericită să audă asta”.

De-a lungul timpului, prestigiosultitlu acordat de revista People a maifost câştigat de Johnny Depp şi BradPitt de câte două ori, Matt Damon,Ben Affleck sau Mel Gibson.

People: BradleyCooper este cel maisexy bărbat în viaţă


Recommended