+ All Categories
Home > Documents > raport - ancheta rica 2007-2008

raport - ancheta rica 2007-2008

Date post: 31-Jan-2017
Category:
Upload: vunguyet
View: 226 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
67
Sursa datelor Informaţii contabile de la: 1056 exploataţii agricole - 1056 chestionare 2007 1988 exploataţii agricole - 1988 chestionare 2008
Transcript
Page 1: raport - ancheta rica 2007-2008

Sursa datelor Informaţii contabile de la: 1056 exploataţii agricole - 1056 chestionare 2007 1988 exploataţii agricole - 1988 chestionare 2008

Page 2: raport - ancheta rica 2007-2008

2

INTRODUCERE

Reţeaua de informaţii contabile agricole (RICA) reprezintă una din construcţiile instituţionale pe care România, conform Documentului de poziţie pentru Capitolul 7 - Agricultură s-a angajat să le realizeze înainte de aderarea la Uniunea Europeană. Conform Regulamentului nr.79/65/CEE (varianta consolidată Reg.1217/2009) s-a înfiinţat în statele membre ale UE reţeaua de informaţii contabile agricole RICA. Reţeaua de informaţii contabile agricole este un instrument statistic bazat pe o anchetă anuală, efectuată după metodologie comună, pe un microeşantion de exploataţii agricole participante în vederea evaluării veniturilor şi activităţii tehnico-economice a acestora. De asemenea RICA este utilizată pentru studierea impactului Politicilor Agricole Comune (PAC). În conformitate cu articolul 33(1)(b) al Tratatului Comunităţii Europene unul din obiectivele Politicii Agricole Comune (PAC) este să garanteze agricultorilor un standard de viaţă acceptabil, în special prin creşterea veniturilor individuale ale persoanelor ocupate în agricultură. Comisia Europeană foloseşte statistici agricole în scopul evaluării veniturilor din agricultură şi a decis să creeze RICA pentru că era nevoie de un instrument bazat pe armonizarea surselor contabile care să furnizeze informaţii corecte folosite în managementul Politicii Agricole Comune. Comisia Europeană foloseşte informaţiile colectate de RICA în vederea întocmirii de rapoarte anuale către Consiliul şi Parlamentul European privind situaţia agriculturii, a pieţelor agricole şi a veniturilor exploataţiilor din Comunitatea Europeană. Prin intermediul metodologiei comune şi armonizate este posibilă compararea situaţiei între diferitele State Membre, între regiunile acestora sau între exploataţiile agricole analizate. Responsabilitatea organizarii şi dezvoltării acestui domeniu în România revine Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin serviciul RICA.

În România instituirea la nivel naţional a reţelei de informaţii contabile agricole s-a realizat prin O.G. nr. 67/2004 aprobată prin Legea nr. 465/2004. Ordonanţa desemnează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ca autoritate competentă pentru funcţionarea RICA, Comitetul Naţional ca autoritate responsabilă pentru selectarea exploataţiilor participante şi Agenţia de Legatură ca autoritate care efectuează ancheta anuală necesară colectării informaţiilor. Agenţia de Legatură RICA pentru România este serviciul RICA din cadrul MADR. Reprezentanţi ai Agenţiei de Legătură din toate Statele Membre alcătuiesc Comitetul Comunitar RICA, însărcinat cu managementul şi evoluţia reţelei.

Structurile teritoriale care îndeplinesc îndatoririle RICA în România sunt Direcţiile pentru Agricultură Judeţene (DAJ) şi societăţile private selectate prin procedura de achiziţie publică.

Page 3: raport - ancheta rica 2007-2008

3

Prin intermediul proiectului PHARE de înfrăţire instituţională nr. RO 2004 IB/AG/02 România a beneficiat de sprijin pentru instituirea reţelei de informaţii contabile agricole. În cadrul acestui proiect a fost realizat documentul “ Master Plan privind structura organizaţională a RICA în România “aprobat prin O.M. nr.620/2006 unde este prezentată organizarea şi strategia sectorială până în anul 2012. Principala activitate în acest sector este de a colecta informaţii contabile de la exploataţiile agricole şi de a le transmite prin sistemul RICA 1 Comisiei Europene.

Informaţiile colectate vor fi diseminate către institute de cercetare şi societăţi de consultanţă în vederea oferirii de asistenţă tehnică fermierilor pentru creşterea performanţelor acestora.

Metodologia RICA

În conformitate cu Regulamentul de bază 79/65/CEE, :

“şeful exploataţiei” înseamnă persoana fizică responsabilă de gestiunea zilnică a unei exploataţii agricole;

“clasa exploataţiei ” înseamnă un grup de exploataţii agricole ce aparţin aceleiaşi categorii privind tipul exploataţiei sau mărimea economică aşa cum sunt definite în tipologia comunitară a exploataţiilor agricole,

”exploataţia participantă” reprezintă orice exploataţie agricolă care furnizează informaţii pentru scopurile RICA;

“diviziune” sau regiune RICA, reprezintă teritoriul unui stat membru sau orice parte a acestuia stabilită în vederea selectării exploataţiilor participante;

“date contabile” reprezintă orice date tehnice, financiare sau economice referitoare la o exploataţie agricolă derivate din conturi care constau în înregistrările efectuate în mod regulat şi sistematic pe întreaga durată a anului contabil.

Câmpul de observare

Pentru atingerea scopurilor, RICA trebuie să furnizeze date reprezentative şi de încredere. Acest lucru este asigurat printr-o metodologie precisă, comună pentru toate Statele Membre. Întrucât politica agricolă comună a fost orientată spre producţie, RICA a monitorizat producţia destinată comercializării provenită din exploataţii comerciale sau profesionale.

Definirea câmpului de observare:

Pentru definirea câmpului de observare trebuie luat în considerare universul exploataţiilor. Termenul de - univers - este un termen statistic folosit pentru a defini ansamblul de unităţi aflate în observare.

În Uniunea Europeană universul exploataţiilor este reprezentat de exploataţiile care au cel puţin 1 hectar şi de acelea care au mai puţin de 1 hectar dar care furnizează pieţei o anumită parte din producţia lor sau produc mai mult decât o anumită cantitate (Graficul 1).

Page 4: raport - ancheta rica 2007-2008

4

În acest univers sunt prezente unele exploataţii care au producţii mici, cu vânzări neglijabile pe piaţa şi din această cauză nu sunt semnificative pentru a fi incluse în eşantionul RICA. De aceea, trebuie să definim un câmp de observare care se referă numai la exploataţiile comerciale sau profesionale. Universul este definit de Ancheta Structurală din Agricultură ASA care este efectuată de către Eurostat împreună cu Statele Membre.

Exploataţia profesională este definită ca o fermă suficient de mare încât să ofere o activitate de bază pentru fermier şi un venit suficient pentru susţinerea lui şi a familiei sale. Criteriul „fermă suficient de mare” este transpus prin dimensiunea economică.

Exploataţiile comerciale sau profesionale sunt definite ca exploataţii având o dimensiune economică egală sau mai mare decât un prag exprimat în Unităţi de Dimensiune Europeană (UDE). Acest prag variază în fiecare din Statele Membre (vezi Tab.2). Dimensiunea economică a fost determinată folosind conceptul de Marjă Brută Standard MBS. În perioada 2007-2009 Acest concept a fost un parametru de bază pentru stabilirea Tipologiei Exploataţiilor Comunitare, definit prin Decizia 85/377/CEE.

Graficul 1. Universul şi câmpul de observare al RICA

UNIVERS

Exploataţii de cel puţin 1 hectar +

Exploataţii de sub 1 hectar dacă valorifică o anumită parte din producţie sau care produc peste o cantitate

minimă

CÂMP DE OBSERVARE

Exploataţii ce au sau depăşesc o mărime economică minimă

Page 5: raport - ancheta rica 2007-2008

5

Tipologia exploataţiilor agricole

În cadrul universului, care include şi câmpul de observare al reţelei de informaţii contabile agricole RICA, există o mare diversitate a exploataţiilor. Unele exploataţii sunt mai mari în timp ce altele sunt foarte mici, unele sunt concentrate pe producţia de cereale, altele sunt specializate în producţia animală, în timp ce altele sunt mixte.

Tipologia comunitară a exploataţiei a fost creată în Uniunea Europeană astfel încât să permită o clasificare uniformă a exploataţiilor. Această clasificare se bazează pe trei criterii: regiuni, tipuri de activitate şi dimensiune economică, ultimele două fiind bazate pe parametrul comun menţionat: Marja Brută Standard (MBS).

Nu este necesar ca regiunile RICA să fie şi regiuni administrative dar este important ca numărul corect de regiuni să fie ales urmărind criteriul agronomic, bioclimatic şi/sau administrativ. În România sunt 8 regiuni RICA, regiuni care corespund regiunilor statistice. În UE există State Membre care la RICA se constituie ca o singură regiune.

Dimensiunea economică a exploataţiilor din anchetele 2007 şi 2008 este exprimată în Unităţi de Dimensiune Europeană UDE, stabilită prin împărţirea Marjei Brute Standard totale a exploataţiei la 1200 Euro, 1UDE=1200 Euro.

De-a lungul timpului, valoarea UDE a suferit schimbări care au reflectat inflaţia. Dimensiunea economică este de asemenea un criteriu de bază pentru clasificarea exploataţiilor incluse în câmpul de observare. Pe această bază, au fost stabilite conform Deciziei 99/725/CE, 10 clase de mărime. Limitele acestor mărimi economice sunt prezentate în Tabelul 1.

Tabelul 1. Tipologia comunitară a exploataţiilor – clasele de mărime economică Clase Limite în

UDE Denumirea claselor de

mărime I < 2 Foarte mici II >=2 şi <4 III >=4 şi <6 Mici IV >=6 şi <8 V >=8 şi <12 Mijlocii mici VI >=12 şi <16 VII >=16 şi <40 Mijlocii mari VIII >=40 şi <100 Mari IX >= 100 şi <250 Foarte mari X >=250 Extra

Calcularea MBS face posibilă încadrarea fiecărei exploataţii în clasa sa de mărime economică şi corespunzător tipului său de activitate, în tipologia comunitară.

Marja Brută Standard (MBS) a unei producţii animaliere sau a unei culturi este definită ca diferenţa între valoarea standard a producţiei brute pe un hectar sau pe cap de animal (inclusiv valoarea subvenţiilor legate de produs şi/sau zonă), şi suma standard a costurilor variabile necesare obţinerii acestei producţii.

Page 6: raport - ancheta rica 2007-2008

6

MBS se calculează ca valoare medie pentru fiecare tip de activitate de producţie animalieră şi vegetală din fiecare regiune a Statelor Membre. MBS se determină folosind media datelor calculate de-a lungul unei perioade de referinţă de trei ani agricoli consecutivi sau relevanţi pentru a egaliza fluctuaţiile de producţie sau ale preţurilor de vânzare /cumpărare. MBS a fost actualizată la fiecare 2 ani, pentru a lua în calcul nivelul preţurilor şi al performanţelor tehnice. MBS este exprimată în moneda europeană iar coeficienţii regionali sunt publicaţi de către Eurostat.

Marja Brută Standard totală a exploataţiei agricole este calculată prin însumarea Marjei Brute Standard totale a fiecărei activităţi din exploataţie.

Datele din reţelele de informaţii contabile agricole ale Statelor Membre UE sunt colectate la nivelul exploataţiei. Rezultatele obţinute după procesarea datelor furnizate de exploataţiile participante la reţea se prezintă ca indicatori numerici.

Tipul activităţii dintr-o exploataţie este stabilit prin contribuţia diferitelor activităţi agricole la MBS totală a exploataţiei. Tipologia comunitară a exploataţiei identifică 9 tipuri generale de activităţi, 17 tipuri principale şi 50 de tipuri speciale. Mai mult, există 32 de subdiviziuni ale câtorva dintre aceste tipuri speciale de activităţi. Tipologia comunitară este suficient de vastă încât să cuprindă întreaga diversitate a tipurilor de activitate agricolă întâlnită in exploataţiile din Uniunea Europeană.

Selecţia exploataţiilor şi eşantionarea

Pentru a asigura date semnificative, cu un grad înalt de reprezentativitate, care să reflecte în eşantion diversitatea câmpului, selecţia se realizează conform unor proceduri specifice şi bine definite. Planul de selecţie se întocmeşte anual de către fiecare Stat Membru pe baza Regulamentului 1859/82/CEE. Comitetul Comunitar RICA este abilitat să aprobe anual Planul de selecţie.

Pragul minim, care stabileşte dacă exploataţia este comercială (şi dacă se încadrează în anchetă) este exprimat în UDE. Dimensiunea pragului este stabilită pentru fiecare stat membru separat şi variază în timp, funcţie de evoluţia structurii economice şi importanţa exploataţiilor agricole.

Pentru România pragul de participare la RICA a fost stabilit la 1 UDE.

Tab.2 Praguri de dimensiune economică minimă pentru câmpul de observaţie RICA 2007

Ţara Pragul dimensiunii economice minime

Numărul de exploataţii anchetate

UDE Austria 8 1 800 Belgia 16 1 200

Bulgaria 1 2 000 Cipru 2 500

Republica Cehă 4 1 300 Danemarca 8 2 250

Estonia 2 500 Finlanda 8 1 150 Franţa 8 7 320

Page 7: raport - ancheta rica 2007-2008

7

Grecia 2 5 500 Spania 2 9 706 Olanda 16 1 500 Irlanda 2 1 300 Lituania 2 1 000

Luxemburg 8 360 Letonia 2 1 000 Malta 8 400

Germania 16 6 360 Polonia 2 12 100

Portugalia 2 2 300 România 1 1 000 Slovacia 8 600 Slovenia 2 900 Suedia 8 1 000 Ungaria 2 1 900

Marea Britanie (inclusiv: Irlanda de

Nord)

16 2 500

(8) (320)

Italia 4 17 000 Austria 84 446

Sursa: Reg. CE 800/2007 de modificare a Reg.1859/1982 privind selectarea exploataţiilor participante la RICA

În cadrul celui de-al 166-lea Comitet Comunitar RICA desfăşurat în 11 iunie 2007 la Bruxelles, România a finalizat procedurile din domeniul RICA. În cadrul acestui comitet a fost aprobată amendarea Regulamentului 1589/82 (pt. România, Bulgaria şi Slovacia). Conform acesteia România şi-a asumat obligaţia de a transmite Comisiei Europene 1000 de chestionare în anul 2007, 2000 de chestionare în anul 2008, 4000 de chestionare în anul 2009 şi 6000 de chestionare în anul 2010.

Sistemul de ponderare

Sistemul de ponderare se aplică atunci când se calculează datele brute rezultate prin extragerea lor din baza de date a RICA. Scopurile sale sunt de a face eşantionul RICA reprezentativ pentru câmpul de observare. Se bazează pe principiul expansiunii libere: pentru fiecare fermă din eşantion se calculează ponderea acesteia.

Raportul pentru implementarea planului de selecţie a exploataţiilor participante la reţea (prevăzut de Regulamentul 2143/81/CEE) pe care Statele Membre trebuie să-l întocmească şi să-l transmită Comisiei Europene, descrie în ce măsură s - a realizat în practică planul de selecţie şi sistemul de ponderare aplicat care serveşte la reducerea riscurilor pentru orice distorsiuni posibile.

Colectarea datelor

Există diferite sisteme de contabilitate şi de colectare a datelor RICA. În unele cazuri contabilul exploataţiei care ţine o evidenţă anuală pentru întocmirea fişelor financiare completează şi formularele tip RICA pe care le transmite autorităţii competente pentru procesare. În alte cazuri, un economist/contabil vizitează exploataţia cu un calculator portabil în care se introduc datele necesare furnizate de fermier, după care completează formularul tip RICA pe care îl trimite la autoritatea competentă.

Page 8: raport - ancheta rica 2007-2008

8

Orice metodă de completare a fişelor ar fi folosită, esenţial este ca acestea să fie întocmite pe baza instrucţiunilor europene şi naţionale pentru a garanta compararea rezultatelor. Apelarea la contabili care locuiesc în regiune şi care cunosc activităţile agricole din respectiva regiune este foarte importantă.

Datele sunt trimise de la regiune către Agenţia de legătură unde acestea sunt verificate încă o dată şi procesate în rezultate naţionale. Agenţia de Legătură trimite datele Comisiei Europene. Înainte de trimiterea datelor, se desfăşoară o versiune locală a controlului acestora similară celei pe care o face DG AGRI pentru controlul datelor furnizate de Statele Membre. Rezultatele finale prezentate Comitetului Comunitar RICA din Bruxelles de către DG AGRI sunt transmise anual Statelor Membre UE.

Confidenţialitatea

Un punct de mare importanţă pentru fermier este asigurarea confidenţialităţii datelor, aspect stipulat în articolul 16 al Regulamentului 1217/2009 CEE varianta consolidată a Regulamentului nr.79/65/CEE. Datele RICA conţin informaţii personale, de exemplu, venitul persoanelor (marea majoritate a exploataţiilor din UE sunt exploataţii familiale) informaţii care nu pot fi divulgate. Statele Membre pot lua măsuri suplimentare prin actele naţionale de protecţia datelor care să garanteze confidenţialitatea tratamentului acestor date.

În primul rând sunt eliminate din datele RICA informaţiile referitoare la nume şi adrese. Astfel, personalul RICA (exceptând persoana care face colectarea datelor şi anumite persoane implicate în selecţia exploataţiilor) nu are acces la nume şi adrese, exploataţiile cunoscându-se numai după numărul de cod alocat. Datele despre o exploataţie individuală conform Regulamentului 1256/97/CE nu pot fi folosite de către autorităţile fiscale pentru a defavoriza fermierul individual.

Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole RICA, organizare şi funcţionare în România

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană activitatea RICA a devenit obligatorie. România a început transmiterea oficială a datelor RICA în anul 2008, date aferente anului contabil 2007. Compartimentul RICA a transmis Comisiei Europene informaţii contabile de la 1092 exploataţii agricole (gospodării individuale, asociaţii familiale, persoane fizice autorizate, societăţi agricole, unităţi ale administraţiei publice, societăţi comerciale). În urma testării prin sistemul RICA 1, CE a validat pentru anul 2007 un numar de 1056 chestionare. Începând cu anul 2007 în cadrul Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală s-a format o structură a colectorilor de date RICA. În fiecare judeţ au fost numiţi prin decizie a Directorilor Executivi câte 2 colectori de date iar la nivel de regiune câte un coordonator RICA. Conform conventiei nr. 63629/2006 încheiată între MADR şi Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă ANCA au fost numiţi şi câte un colector de date în cadrul Oficiilor Judeţene de Consultanţă Agricolă OJCA. Prin intermediul proiectului PHARE de investiţii pentru RICA în anul 2007 au fost repartizate 82 de computere şi 42 laptopuri colectorilor de date din cadrul DADR

Page 9: raport - ancheta rica 2007-2008

9

judeţene precum şi echipamentele tehnice necesare funcţionarii reţelei RICA la nivel naţional. În anul 2007 la nivel naţional reţeaua a fost constituită din 78 colectori de date din cadrul DADR şi 42 colectori de date din cadrul OJCA. Pentru anul contabil 2008 au fost colectate în 2009 informaţii contabile de la 2030 exploataţii agricole. Dupa testare şi corectare CE a validat un numar de 1988 exploataţii agricole. Informaţiile colectate pe parcursul anului 2010 de la 3407 exploataţii agricole, informaţii aferente anului contabil 2009, se află în procesul de testare finală şi analiză înaintea validării de către CE. Până în prezent CE a calculat şi transmis României Rezultatele Standard aferente anilor contabili 2007 şi 2008 urmând ca pâna la sfârşitul anului să fie finalizate şi cele pentru 2009.

Tipul de informaţii colectate

Tabelul A Informaţii generale. Identificarea şi clasificarea exploataţiilor agricole

Tabelul B Tipul de exploatare Informaţii privind suprafaţa agricolă utilizată: proprietate, arendată sau cultivată în parte

Tabelul C Informaţii privind forţa de muncă. Forţa de muncă plătită şi neplătită, care a contribuit la lucrările în exploataţie în timpul exerciţiului contabil.

Tabelul D Numărul şi valoarea animalelor Inventare de deschidere şi de închidere (în număr şi valoare) şi numărul mediu de animale

Tabelul E Achiziţii de animale, vânzări şi autoutilizare la exploataţie Valoarea tuturor tranzacţiilor împreună cu valoarea consumului de animale ca hrană sau plată în natură

Tabelul F Costuri Valoarea tuturor costurilor realizate pentru producţia din cursul exerciţiului contabil.

Tabelul G Terenuri şi clădiri, utilaje şi capital circulant Include valori ale inventarelor de deschidere şi de inchidere pentru teren, clădiri, utilaje, valoarea subvenţiilor aferente, capitalul circulant

Tabelul H Datorii. Împrumuturi pe termen lung şi scurt

Tabelul I Taxa pe valoarea adăugată. Tipul de TVA se aplicat şi valoarea acestuia

Tabelul J Prime şi subvenţii. Plăţile specifice efectuate din fonduri publice sau europene, cu excepţia

Page 10: raport - ancheta rica 2007-2008

10

celor pentru investiţii în terenuri, instalaţii, maşini şi echipamente.

Tabelul K Producţie vegetală Informaţii privind culturile agricole: producţii, vânzări, cheltuieli şi consumuri specifice fiecărui tip în parte

Tabelul L Cote şi alte drepturi. Cote şi alte drepturi: sunt incluse cotele de lapte dobândite gratuit, achiziţiile sau vânzările de cote.

Tabelul M Plăţile directe pentru culturile arabile şi animale Informaţii detaliate privind plăţile pe suprafaţă pentru culturile arabile (Regulamentul (CE) nr. 1251/99) şi plăţile directe pentru sectorul animal (Regulamentul (CE) nr. 1254/99)

Tabelul MA Producţia animală Informaţii privind animalele din fermă producţii, vânzări, consumuri specifice fiecărui tip în parte, număr mediu

REZULTATELE STANDARD

Ce sunt rezultatele standard?

Rezultatele standard sunt un set de statistici calculate şi publicate periodic de către Comisia Europeană pe baza chestionarelor din ancheta RICA. Aceste rezultate sunt disponibile întro bază de date publică http://ec.europa.eu/agriculture/rica/database/database_en.cfm şi descriu în detaliu situaţia economică a exploataţiilor agricole de pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Prin prezentarea în mod regulat a Rezultatelor Standard, CE îndeplineşte obiectivul de bază al RICA care este evaluarea veniturilor exploataţiilor agricole.

Definirea variabilelor

CE a definit fiecare variabilă în Rezultate Standard SR, încercând să asigure o corespondenţă strânsă între definiţiile variabilelor proprii şi cele ale altor instituţii care realizează statistici agricole. Comisia a definit, de asemenea, o metodă de a obţine principalele variabile pentru veniturile şi capitalul exploataţiilor agricole. O definiţie detaliată a tuturor acestor variabile este disponibilă în Regulamentul CE RI/CC882 sau http://circa.europa.eu/Public/irc/agri/rica/library?l=/information_documentatio/basic_definitions&vm=detailed&sb=Title.

Toate rezultatele sunt prezentate în € . Acest lucru permite ca rezultatele individuale ale Statelor Membre să poată fi agregate la nivelul Uniunii Europene iar rezultatele a două state membre sau mai multe să poată fi comparate. O rată de conversie (monedă naţională - EURO / ECU) se calculează pentru fiecare stat membru în fiecare an contabil şi reprezintă media cursurilor de schimb lunare. Aceste rate lunare de schimb sunt calculate de Eurostat şi puse la dispoziţie in banca de date CRONOS.

Page 11: raport - ancheta rica 2007-2008

11

Grupări Standard

Unitatea responsabilă pentru RICA în cadrul Comisiei Europene a stabilit un set de grupări standard pentru care sunt calculate în fiecare an contabil Rezultatele Standard SR, după cum urmează:

(1) Grupare după tipurile de activitate agricolă (TF)

Versiune: 2003/369 (CE)

TF14

13 Culturi de câmp

14 Alte culturi de câmp

20 Horticultură

31 Vin

32 Livezi - fructe

33 Măsline

34 Culturi permanente combinate

41 Lapte

44 Ovine şi caprine

45 Bovine

50 Granivore

60 Culturi mixte

70 Animale mixte

80 Culturi mixte şi animale

Versiune:

2003/369 (CE)

General

1 Culturi de câmp

2 Horticultură

3 Culturi permanente

4 Animale erbivore

5 Animale granivore

6 Culturi mixte

7 Animale mixte

8 Mixte culturi-animale

9 Alte tipuri

Versiune: 2003/369 (CE)

TF8

1 Culturi de câmp

2 Horticultură

3 Vin

4 Alte culturi permanente

5 Lapte

6 Alte animnale erbivore

7 Animale granivore

8 Mixte

Page 12: raport - ancheta rica 2007-2008

12

(2) Gruparea după clasa de dimensiune economică:

Versiune: 2003/369 (CE)

Clase de mărime

1 <2 UDE

2 2 - <4 UDE

3 4 - <6 UDE

4 6 - <8 UDE

5 8 - <12 UDE

6 12 - <16 UDE

7 16 - <40 UDE

8 40 - <100 UDE

9 100 - <250 UDE

10 > = 250 UDE

Versiune: 2003/369 (CE)

Grupare ES6

1 0 - <4 UDE

2 4 - <8 UDE

3 8 - <16 UDE

4 16 - <40 UDE

5 40 - <100 UDE

6 > = 100 UDE

Datorită regulilor obligatorii de popularizare a informaţiilor RICA, este admis să se arate rezultatele grupului care acoperă cel puţin 15 exploataţii.

Mai multe detalii despre grupări şi alte informaţii relevante sunt disponibile în baza de date de referinţă: http://ec.europa.eu/agriculture/rica/reference_en.cfm.

Baza publică de date - RICA

Variabilele definite în Rezultatele Standard SR reprezintă rezultate medii. Aceste cifre sunt calculate pentru fiecare an contabil, pentru fiecare stat membru, tipul de activitate agricolă şi clasă de dimensiune economică. Aceste informaţii pot fi accesate direct de la baza de date publică http://ec.europa.eu/agriculture/rica/database/database_en.cfm care oferă posibilitatea de a vizualiza rezultatele medii pentru exploataţiile din toată Uniunea Europeană.

Publicaţii Unitatea responsabilă pentru RICA din cadrul Comisiei realizează anual, pe baza Rezultatelor Standard, o imagine de ansamblu a situaţiei economice şi financiare a exploataţiilor agricole din UE.

Anual CE publică analize sectoriale pentru: cereale, produse lactate, carne de vită şi mînzat, rapoarte privind evolutia veniturilor, distribuţia plăţilor directe, zonele defavorizate etc. În plus faţă de rapoartele periodice, unitatea RICA efectuează analize specifice. Acestea sunt solicitate de către diferite unităţi şi direcţii din cadrul Comisiei şi a altor instituţii ale UE, în special de unităţile responsabile de gestionarea pieţelor agricole, dezvoltare rurală, evaluarea măsurilor PAC şi elaborarea politicilor agricole.

Page 13: raport - ancheta rica 2007-2008

13

Cererea de date RICA şi analize ad - hoc este în continuă creştere. Analizele bazate pe informaţiile RICA joacă un rol esenţial în întregul proces de reformă PAC, evaluarea măsurilor PAC şi în realizarea politicilor agricole pe termen lung. Rapoarte relevante pot fi găsite la: http://ec.europa.eu/agriculture/rica/publications_en.cfm Contribuţii Unitatea responsabilă pentru RICA din cadrul Comisiei Europene contribuie în mod semnificativ la diferite proiecte de cercetare, evaluări şi studii economice din sectorul agricol. Informaţii privind proiectele din sector se găsesc la http://ec.europa.eu/agriculture/rica/contributions_en.cfm. Tabel 3. 1 Esantion şi populaţie

Simbol Variabila Descriere

SYS02 Exploataţii agricole

reprezentate Suma coeficienţilor ponderaţi ai exploataţiilor agricole din eşantion

SYS03 Eşantionul de exploataţii

agricole Număr de exploataţii agricole din eşantion

SYS04 Rata de schimb Rata de schimb medie din Statul Membru (moneda naţională în euro). Se calculează ca media ratelor lunare ponderat cu numărul de zile din fiecare lună.

Tabel 3. 2 Structura şi producţie

Simbol Variabila U.M Descriere

SE005 Dimensiunea economică

ESU Dimensiunea economică a exploataţiei agricole exprimată în unităţi de măsură europene (pe baza tipologiei comunitare)

SE010 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă totale

AWU Forţa de muncă totală a exploataţiei agricole exprimată în unităţi de muncă anuale (echivalent angajat cu normă întreagă).

SE011 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă

ORE Programul de lucru în ore raportat la total forţă de muncă pe exploataţie agricolă.

SE015 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă neplătite

FWU Se referă în general la forţa de muncă reprezentată de familie exprimată în unităţi de muncă a familiei (UMF).

SE016 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă neplătite

ORE Programul de lucru în ore la muncă neplătită (în general familia) pe exploataţie agricolă

SE020 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă plătite

AWU Plata se poate face în bani lichizi sau în natură.

SE021 Unităţi de muncă

ale forţei de muncă plătite

ORE Programul de lucru în ore raportat la forţa de muncă plătită pe exploataţie agricolă

SE025 Suprafaţa agricolă

totală utilizată HA

Suprafaţa agricolă totală utilizată in exploataţie. Nu include suprafeţele folosite pentru ciuperci, teren închiriat ocazional

Page 14: raport - ancheta rica 2007-2008

14

SAU pentru mai puţin de un an, păduri şi alte suprafeţe agricole (drumuri, eleşteie, suprafeţe non-agricole, etc.).Cuprinde suprafaţa folosită de proprietar, terenul închiriat, terenul pentru culturi în comun (plata se face conform producţiei din terenul disponibil). Cuprinde terenul agricol care nu este cultivat temporar pentru agricultură sau este scos din producţie în urma unor măsuri de politică agricolă. Se exprimă în hectare (10000 m2).

SE030 S A U arendată HA

Suprafeţele agricole utilizate, închiriate de proprietar pe baza unui contract de închiriere pe o perioadă de cel puţin un an (plata în bani lichizi sau în natură). Se exprimă în hectare (10000 m2).

SE035 Cereale HA Grâu comun, grâu dur, secară, orz, ovăz, amestec de cereale de vară, porumb boabe, alte cereale.

SE041 Alte culturi de

câmp HA

Leguminoase pentru boabe, cartofi, sfecla de zahăr, oleaginoase erbacee şi culturi de plante inclusiv seminţe (cu excepţia bumbacului), hamei, tutun, alte culturi industriale (inclusiv bumbac şi trestia de zahăr).

SE042 Culturi energetice HA Suprafeţe însămânţate cu culturi energetice.

SE046 Legume şi flori HA

Legume proaspete, pepeni, căpşuni, flori şi plante ornamentale (crescute în aer liber sau în sistem protejat). Suprafaţa de bază este luată în calcul (nu suprafaţa cultivată) chiar dacă este folosită succesiv în timpul aceluiaşi an agricol. Ciupercile sunt excluse.

SE050 Podgorii HA Inclusiv plantaţii tinere

SE054 Culturi

permanente HA

Livezi de fructe şi arbuşti baciferi, pepiniere şi alte culturi permanente (răchită, stuf, bambus). Inclusiv plantaţii tinere şi culturi permanente crescute în sistem protejat. Podgoriile nu sunt incluse.

SE055 Livezi HA Pomii fructiferi şi arbuşti baciferi .

SE065 Alte culturi permanente

HA Culturi permanente crescute în sistem protejat, pepiniere (inclusiv pepiniere de vin), alte culturi permanente (precum răchită, stuf, bambus) şi creşterea unor plantaţii tinere

SE071 Culturi furajere HA Culturi furajere rădăcinoase din grupa verzei. Nutreţ şi varză furajeră (sfeclă furajeră, etc.), alte tipuri de nutreţ, iarbă temporară, pajişti şi păşuni permanente, păşune naturală.

SE072 Teren parloaga HA Teren agricol care nu e cultivat pentru agricultură

SE073 Scoaterea

terenurilor din circuitul agricol

HA

Terenul scos din producţie conform măsurilor de politică agricolă obligatorii şi necultivat. Inclusiv terenul cultivat conform unor acorduri stabilite de comun acord. Terenul care este inclus în aceste acorduri şi poate fi cultivat va fi inclus la suprafaţa dată pentru cultura respectivă.

SE075 Zone împădurite HA Teren împădurit, păduri, plantaţii de plop, inclusiv pepiniere. Neincluse în SAU (SE025).

SE080 Unităţile totale de

animale vii UVM

Număr de cabaline, bovine, oi, caprine, porcine şi păsări din exploataţia agricolă (medii anuale) transformate în unităţi de animale. Nu se includ stupii de albine, iepurii şi alte animale.

Page 15: raport - ancheta rica 2007-2008

15

Tabel 3. 3 Producţia

Simbol Variabila U.M Descriere

SE131 Producţia totală RON

(EURO)

Producţia totală de vegetale şi produse vegetale, animale şi produse animale şi alte producţii. Vânzările şi folosirea produselor (vegetale şi animale) şi animalelor + modificări în stocurile de produse (vegetale şi animale) + modificări în estimarea animalelor - cumpărări animale + produse non-excepţionale variate.

SE135 Valoarea totală a

producţiei vegetale RON

(EURO) Vânzări + consumul fermei + consumul gospodăriei + inventarul de închidere minus inventarul de deschidere.

SE140 Cereale RON (EURO)

Valorile sunt înregistrate după deducerea impozitului de co-responsibilitate pentru cereale

SE145 Cereale

proteaginoase RON

(EURO) Cultivate pentru seminţe: nu dacă sunt recoltate verzi (nutreţ). Nu sunt incluse legumele sau soia.

SE146 Culturi energetice RON

(EURO) Toate culturile produse în scop energetic.

SE150 Cartofi RON (EURO) Inclusiv cartofi timpurii şi cartofi de sămânţă

SE155 Sfecla de zahăr RON

(EURO)

Nu este inclusă valoarea granturilor dar este inclusă pulpa returnată proprietarului sau vândută de acesta fabricii de sfeclă de zahăr

SE160 Cultura plantelor

oleaginoase RON

(EURO) Plante oleaginoase şi plante textile (fără bumbac)

SE165 Culturi industriale RON

(EURO)

Hamei, tutun, alte culturi industriale (inclusiv plante medicinale, condimentare, aromatice şi mirodenii, bumbac şi trestie de zahăr, in şi cânepă).

SE170 Legume şi flori RON (EURO)

Legume proaspete, pepeni, căpşuni, flori şi plante ornamentale (crescute în aer liber sau în sistem protejat). Se include şi producţia de ciuperci (dar suprafaţa cu ciuperci nu este inclusă în SE046).

SE175 Fructe RON

(EURO) Pomi fructiferi şi arbuşti baciferi crescuţi în aer liber.

SE185 Vin şi struguri RON (EURO)

Struguri de masă, struguri pentru vin de calitate/de masă, produse diferite din vin (must, etc.), vin, derivate din vin (boască, etc.) şi struguri.

SE195 Culturi furajere RON

(EURO)

Nutreţ şi varză furajeră (sfeclă furajeră), alte furaje, iarbă temporară, pajişti şi păşuni permanente, păşuni naturale, pârloage şi teren, scoase din circuitul agricol

SE200 Alte producţii

vegetale RON

(EURO)

Seminţe şi răsaduri, (culturi arabile şi horticole, cu excepţia cerealelor, cartofi şi plante oleaginoase) şi alte culturi arabile, culturi permanente în sistem protejat.

SE206 Producţia totală

animalieră şi produse animale

RON (EURO)

Producţia de animale + modificări ale valorii animalelor + produse animale. Producţia de animale: vânzări+ consumul gospodăriei - achiziţii. Se calculează pentru cabaline, bovine, ovine, caprine, porcine, păsări şi alte animale. Modificare în estimarea animalelor: valoarea la inventarul de închidere minus valoarea la inventarul de deschidere. Pentru animalele care se află în gospodărie de mai mult de un an de zile, se estimează valoarea corespunzătoare creşterii în volum. Produse animale = vânzări + consumul gospodăriei + (inventarul de închidere - inventarul de deschidere). Produsele sunt: lapte şi produse lactate de la

Page 16: raport - ancheta rica 2007-2008

16

vaci, oi, capre; lână; ouă de găină; alte produse animale (gunoi de grajd, alte ouă, etc.) şi încasări de la animale crescute pe baza de contract (animale care nu aparţin fermierului) şi miere.

SE211 Variaţia

inventarului de animale

RON (EURO)

Schimbare netă în valoarea sau estimarea valorii corespunzătoare creşterii în volum a animalelor care sunt în gospodărie de mai mult de un an de zile. Estimarea permite să nu se includă în valoarea producţiei anuale modificările de preţ pe termen scurt care afectează animalele ce vor fi vândute pe termen mediu sau lung. Animalele pentru care se face acest calcul special sunt: cabaline, bovine (altele decât bovine mai mici de un an) vaci de reformă, capre, miei, scroafe de prăsilă.

SE216 Vaci de lapte şi produse lactate

RON (EURO)

Valorile sunt înregistrate după deducerea impozitului de co-responsibilitate (dacă există) dar înainte de deducerea valorii taxei suplimentare (dacă există). Taxa suplimentară este introdusă ca o subvenţie negativă specifică sectorului de lapte.

SE220 Carnea de vacă şi

de viţel RON

(EURO)

Producţia + modificări în estimare. Modificarea netă a estimării cu privire la viţeii pentru îngrăşare, alte bovine mai mici de un an şi vaci de lapte la reformă; modificarea estimării ajustată cu privire la toate celelalte categorii de bovine.

SE225 Carne de porc RON (EURO)

Producţia + modificări în estimare. Modificarea netă a estimării cu privire la purcei, porci pentru îngrăşare şi alte porcine; modificări în estimare ajustate în funcţie de scroafele de prăsilă.

SE230 Caprine şi ovine RON (EURO)

Producţia + modificări în estimare. Modificarea netă a estimării cu privire la alte ovine şi alte caprine; modificări în evaluare ajustată cu privire la oi şi capre.

SE235 Carne de pui RON (EURO)

Producţia + modificări în estimare. Modificarea netă a estimării cu privire la toate categoriile de păsări.

SE240 Ouă RON

(EURO) Producţia de ouă

SE245 Lapte de oaie şi de

capră RON

(EURO) Producţia de lapte

SE251 Alte animale şi

produse animale RON

(EURO)

Carne de cabaline şi alte animale (inclusiv modificări ale estimării), lână, alte produse animaliere (gunoi de grajd, etc.), încasări pentru animale deţinute pe baza contract şi lapte. Modificarea netă în evaluare cu privire la stupi, iepuri şi alte animale; modificare în estimare ajustată în funcţie de cabaline.

SE256 Alte producţii RON

(EURO)

Terenul închiriat pregătit pentru semănat, încasări din închirieri ocazionale ale suprafeţelor furajere, produse forestiere, contract de muncă pentru alţii, închirierea echipamentului, dobândă pe necesarul de bunuri lichide pentru desfăşurarea activităţii în exploataţia agricolă, încasări din turism, încasări din anii contabili anteriori, alte produse şi încasări.

SE260 Consumul pe gospodărie

RON (EURO)

Valoarea produselor agricole (culturi vegetale şi animale) consumate de familia proprietarului. Se ţine seama de valoarea producţiei agricole.

SE265 Produse utilizate RON Valoarea produselor vegetale produse şi folosite în

Page 17: raport - ancheta rica 2007-2008

17

in exploataţie (EURO) exploataţie pentru a obţine alte produse agricole finale. Produsele respective sunt în principal produse vegetale folosite drept hrană pentru animalele din gospodărie, şi seminţe şi răsaduri produse şi folosite în exploataţie. Aceste produse sunt luate în considerare în producţia agricolă totală. Costurile privind hrana şi seminţele reprezintă cea mai mare parte din total.

Tabel 3. 4 Costuri

Simbol Variabila U.M Descriere

SE270 Totalul

unităţilor RON

(EURO)

Costuri specifice + costuri generale + depreciere + factori externi. Costurile legate de activitatea agricolă a proprietarului şi privind producţia anului contabil. Sunt incluse şi valorile reprezentând producţiile fermei (consumul gospodăriei) = seminţe şi răsaduri şi hrana pentru animale erbivore şi granivore, dar nu gunoi de grajd. Când se calculează rezultatele standard RICA, impozitele exploataţiei şi alte cotizaţii nu sunt incluse în totalul pentru costuri dar sunt luate în considerare în contul “Subvenţii şi taxe” la operaţii curente şi non-curente. Taxele personale ale proprietarului nu sunt înregistrate în conturile RICA.

SE275 Consumul intermediar

total

RON (EURO)

Costuri specifice totale (inclusiv producţiile exploataţiei) şi cheltuieli generale pentru producţia din anul contabil. Costuri specifice + cheltuieli generale

SE281 Costuri totale

specifice RON

(EURO)

Producţii vegetale specifice (seminţe şi răsaduri, fertilizatori, produse de protecţie a culturii, alte costuri specifice culturii), producţii animale specifice (hrană pentru animale erbivore şi granivore, alte costuri specifice pentru animale) şi costuri forestiere specifice.

SE285 Seminţe şi răsaduri

RON (EURO)

Specifice culturilor agricole şi horticole. Plantaţiile noi de culturi permanente şi păduri sunt considerate investiţii.

SE290

Seminţe şi răsaduri

produse şi utilizate în exploataţie

RON (EURO)

Seminţe şi răsaduri produse şi utilizate în exploataţie

SE295 Fertilizatori RON

(EURO) Fertilizatori cumpăraţi şi amelioratori de sol (cu excepţia celor folosiţi pentru păduri).

SE300 Produse de protejare a culturilor

RON (EURO)

Produse de protejare a culturilor, capcane şi momeli, sperietoari de ciori, protecţie contra îngheţului, etc. (cu excepţia celor folosiţi pentru păduri).

SE305 Alte costuri

specifice culturilor

RON (EURO)

Inclusiv analiza solului, achiziţionarea culturilor permanente, închirierea terenului agricol pentru o perioadă de mai puţin de un an, achiziţionarea produselor vegetale , costuri incluse în pregătirea pieţei, stocare, marketing culturi, etc.

SE310 Furaje pentru

animalele erbivore

RON (EURO)

Hrană concentrata pentru animale (inclusiv săruri minerale şi conservanţi), nutreţ sălbatic, cheltuieli pentru folosirea comună a terenului pentru păscut, cheltuieli pentru costul închirierii terenului forestier care nu este inclus în SAU pentru cabaline, bovine, ovine şi caprine.

Page 18: raport - ancheta rica 2007-2008

18

SE315

Furaje pentru animalele

erbivore din ferma

RON (EURO)

Produse agricole care pot fi vândute, (inclusiv lapte, altul decât pentru alăptat) folosite drept hrană pentru animale, pentru stocare si pentru pasunat.

SE320 Furaje pentru

porcine şi pasari de curte

RON (EURO)

Hrană pentru porci şi păsări.

SE325

Furaje pentru porcine şi

păsări de curte din fermă

RON (EURO)

Produse agricole care pot fi vândute (inclusiv laptele, altul decât cel pentru alăptat) folosit drept hrană pentru animale pentru granivore.

SE330

Alte costuri specifice sectorului animalier

RON (EURO)

Taxele veterinare şi costurile de reproducere, teste de lapte, achiziţionări ocazionale de produse animaliere (lapte, etc.), costuri pentru pregătirea pieţei, depozitare, marketing produse animale, etc.

SE331 Costuri

specifice păduri RON

(EURO)

Fertilizatori, materiale de protecţie, costuri specifice diverse. Costurile pentru forţa de muncă, contractul de muncă şi mecanizare nu sunt incluse; acestea sunt arătate la costul corespunzător.

SE336 Cheltuieli generale

RON (EURO)

Costurile legate de activitatea de producţie dar nu de linii specifice de producţie.

SE340 Costuri cu

echipamentele şi curent

RON (EURO)

Costuri pentru întreţinerea curentă a echipamentului (şi achiziţionarea unui echipament minor), cheltuieli pentru automobil, întreţinerea curentă a clădirilor şi îmbunătăţirilor funciare, asigurarea construcţiilor. Reparaţiile majore sunt considerate drept investiţii.

SE345 Energie RON

(EURO) Carburanţi şi lubrifianţi pentru motor, electricitate, combustibili pentru încălzire.

SE350 Contractul de

muncă RON

(EURO) Costuri legate de activitatea contractorilor şi închirierea maşinilor.

SE356 Alte valori

directe RON

(EURO)

Apă, asigurare (cu excepţia clădirilor şi accidentelor la locul de muncă) şi alte cheltuieli generale ale exploataţiei (plata contabililor, factura de telefon, etc.).

SE360 Amortizare RON

(EURO)

Deprecierea bunurilor de capital estimată la valoarea de înlocuire. Intrare în contabilitate a amortizarii bunurilor de capital pe parcursul anului contabil. Se determină pe baza valorii de înlocuire. Cuprinde: plantaţii de culturi permanente, cladirile exploatatiei, îmbunătăţiri funciare, maşini, echipamente şi plantaţii forestiere. Nu există amortizarea terenului şi a capitalului circulant.

SE365 Plata factorilor de producţie

externi

RON (EURO)

Plăţi (forţă de muncă, teren şi capital) care nu aparţin proprietarului. Acestea sunt: salarii, chirie şi dobânda plătită.

SE370 Salarii plătite RON

(EURO)

Salarii şi asigurări sociale ale salariaţilor. Sume primite de salariaţi consideraţi salariaţi neplătiţi (salarii mai mici decât salariul normal) sunt excluse.

SE375 Arenda plătită RON

(EURO) Arenda plătită pentru terenul agricol si pentru inchirieri cladiri.

SE380 Dobânda plătită RON

(EURO)

Dobândă şi taxe financiare plătite pe împrumuturile obţinute din achiziţionarea terenului, clădirilor, maşinilor şi echipamentului, animalelor, capitalului circulant, şi dobânda şi taxe financiare pe datorii. Dobânda pe subvenţii va fi dedusă.

Page 19: raport - ancheta rica 2007-2008

19

Tabel 3. 5 Subvenţii

Simbol Variabila U.M Descriere

SE605

Total subvenţii - cu excepţia

subvenţiilor pentru investiţii

RON (EURO)

Subvenţii pe operaţii curente legate de producţie (nu investiţii). Dobânzile şi plăţile pentru cesionarea activităţilor agricole nu sunt incluse. Intrarea în contabilitate este în general la baza dreptului şi nu a plăţii propriu-zise, în scopul de a obţine rezultate coerente (producţie/costuri/subvenţii) pentru anul contabil. respectiv.

SE610 Total subvenţii pentru culturi

RON (EURO)

Toate subvenţiile agricole pentru culturi, inclusiv plăţile compensatorii/ plăţile funciare şi prime pentru terenurile scoase din circuitul agricol.

SE611 Plăţi

compensatorii/plăţi zonale

RON (EURO)

Sume plătite producătorilor de cereale, oleaginoase şi culturi proteice şi plăţile pentru culturile energetice.

SE612

Prime pentru terenurile scoase

din circuitul agricol

RON (EURO)

Suma primelor primite de producătorii de culturi proteaginoase obligaţi să nu folosească o parte din terenul lor. Un astfel de teren poate, totuşi, să fie folosit pentru anumite culturi care nu sunt folosite drept hrană.

SE613 Subvenţii pentru

alte culturi RON

(EURO) Toate celelalte subvenţii agricole pe culturi de câmp, horticole şi permanente.

SE615 Total subvenţii pentru animale

RON (EURO)

Toate subvenţiile agricole pe animale şi produse de origine animala.

SE616 Subvenţii pentru vacile de lapte

RON (EURO)

Pe lângă prima pe produse lactate, include orice alte subvenţii pe produse lactate. Orice taxă suplimentară pe lapte va fi dedusă.

SE617 Subvenţii pentru

alte vaci RON

(EURO)

Toate subvenţiile agricole primite pentru bovine, altele decât vacile pentru lapte, de exemplu primele pentru viţei, prime pentru bovine masculine tinere, etc.

SE618 Subvenţii pentru caprine si ovine

RON (EURO)

Pe lângă primele pentru ovine si caprine, cuprinde orice subvenţii pe produse lactate ovine/caprine.

SE619 Subvenţii pentru

alte animale RON

(EURO)

Toate celelalte subvenţii agricole pe alte animale sau produse de origine animala. Include, în mod excepţional, sumele pentru oricare din categoriile anterioare - lapte, vită/mânzat, oi/capre - unde astfel de sume nu pot fi introduse la aceste categorii din lipsă de informaţii detaliate.

SE620 Alte subvenţii RON

(EURO)

Alte subvenţii primite, în special pentru activităţi legate de silvicultură şi turism, programe de mediu şi de împădurire, fond structural. Includ şi fonduri şi subvenţii pentru dezastre sau forţă majoră (plăţi compensatorii, agromonetare, etc. ).

SE621 Subvenţii pentru

mediu RON

(EURO) Dacă există detalii în contabilitatea exploataţiei

SE622 Subvenţii pentru

zonele defavorizate

RON (EURO)

Dacă există detalii în contabilitatea exploataţiei

SE623 Alte plăţi

referitoare la dezvoltarea rurală

RON (EURO)

Sprijin pentru a ajuta agricultorii să se adapteze la standarde, pentru a folosi serviciile de consultanţă agricolă, pentru a îmbunătăţi calitatea produselor agricole, instruire, împădurire şi stabilitatea ecologică a pădurilor.

Page 20: raport - ancheta rica 2007-2008

20

SE625 Subvenţii pentru

consumul intermediar

RON (EURO)

Toate subvenţiile agricole pentru consumul intermediar. Subvenţii pe salarii, chirie şi dobândă trebuie excluse.

SE626 Subvenţii pentru factorii externi

RON (EURO)

Subvenţii salarii, chirie şi dobândă

SE630 Plăţi decuplate RON

(EURO) Plata unică pe suprafaţă şi schema plăţii unice pe suprafaţă. Ajutorul suplimentar este inclus.

SE631 Plăţi pentru exploataţiile individuale

RON (EURO)

Schemă numai pentru Statele Membre vechi

SE632 Plati pentru zone

individuale RON

(EURO) Schemă numai pentru Statele Membre vechi; nu a fost adoptată de Malta şi Slovenia.

SE640 Sprijin suplimentar RON

(EURO) Suma care rezultă din aplicarea modulării primilor 5000 de euro sau mai puţin din plăţi directe

Tabel 3. 6 Balanţa subvenţiilor şi taxelor

Simbol Variabila U.M Descriere

SE600 Balanţa curentă

dintre subvenţii şi impozite

RON (EURO)

Subvenţii şi taxe care reies din activitatea de producţie curentă din anul contabil. Balanţă subvenţii şi taxe pe operaţiile curente = subvenţii agricole + balanţă TVA pe operaţii curente - taxe agricole.

SE605 Total subvenţii -

excluse cele pentru investiţii

RON (EURO)

Subvenţii pe operaţii curente legate de producţie (nu investiţii). Plăţile pentru cesionarea activităţilor agricole nu sunt incluse. Intrarea în contabilitate este în general pe baza dreptului şi nu plata propriu-zisă, în scopul de a obţine rezultate coerente (producţia/ costuri/ subvenţii) pentru un an contabil dat.

SE395 Balanta TVA -

excluzand investitii

RON (EURO)

Regula generală este ca toate intrările să fie făcute fără TVA; aceasta nu pune probleme când proprietarul se conformează sistemului normal de TVA. Când se aplică sistemul agricol special, diferitele sume de TVA ar trebui înregistrate astfel încât atunci când rezultatele sunt calculate, orice avantaje ale sistemelor agricole naţionale de TVA sa poata fi luata în considerare.

SE390 Impozite RON

(EURO)

Taxe agricole şi alte cotizaţii (fără TVA şi taxele personale ale proprietarului) şi taxe şi alte impozite pe teren şi clădiri. Subvenţiile pe taxe sunt deduse.

SE405

Balanţa dintre subvenţii şi impozite pe

investiţii

RON (EURO)

Subvenţii şi taxe care nu provin din activitatea de producţie curentă din anul contabil = subvenţii pe investiţii + prime pentru cesionarea produselor lactate - TVA plătit pe investiţii.

SE406 Subvenţii pentru

investiţii RON

(EURO) Dacă există detalii în contabilitatea exploataţiei

SE407 Plăţi către

producătorii de lapte

RON (EURO)

Această primă poate fi primită sub forma unei sume forfetare sau împărţită pe mai mulţi ani.

SE408 TVA pe investiţii RON

(EURO)

S-a considerat că este de preferat, pentru calcularea venitului, să se trateze această sumă separat de balanţă totală TVA. În general este o sumă foarte mare şi nu are nicio legătură cu producţia anuală. Dacă ar fi luat în calcul în balanţa TVA, ar modifica soldul de subvenţii şi taxe.

Page 21: raport - ancheta rica 2007-2008

21

Tabel 3. 7 Venit pe exploataţia agricolă

Simbol Variabila U.M Descriere

SE131 Producţia totală RON

(EURO) Producţia totală de plante şi produse vegetale, animale şi produse de origine animala şi de alte producţii.

SE275 Consumul

intermediar total RON

(EURO)

Costuri specifice totale (inclusiv producţii efectuate pe exploataţie) şi cheltuieli generale ale producţiei din anul contabil.

SE600 Balanţa curentă

dintre subvenţii şi impozite

RON (EURO)

Subvenţii şi taxe din activitatea de producţie curentă în anul contabil. Balanţa de subvenţii şi taxe pe operaţii curente = subvenţii agricole + balanţă TVA pe operaţii curente - taxe agricole.

SE410 Venitul Net pe

Exploataţie RON

(EURO) Producţie - consum intermediar + balanţă subvenţii şi taxe ale exploataţiei.

SE360 Amortizare RON

(EURO)

Deprecierea bunurilor de capital estimate la valoarea de înlocuire. Intrarea în conturile de depreciere a bunurilor de capital în timpul anului contabil. Este stabilita pe baza valorii de înlocuire. Se aplica plantaţiilor de culturi permanente, clădirilor exploatatiei şi echipamentui fix, îmbunătăţirilor funciare, maşinilor şi echipamentului şi plantaţiilor forestiere. Nu există depreciere a terenului şi capitalului circulant.

SE415 Valoarea adăugată netă pe exploataţie

RON (EURO)

Plata factorilor de producţie ficşi (lucru, teren şi capital), indiferent dacă sunt externi sau de familie. Prin urmare, exploataţiile agricole pot fi comparate indiferent de tipul familial/non-familial al factorilor de producţie folosiţi. Acest indicator depinde, totuşi, de metodele de producţie folosite: raportul (consum intermediar + amortizare)/ factori ficşi pot varia şi prin urmare influenţează nivelul FNVA. De exemplu, în sectorul de animale, dacă producţia se face în mare parte fără folosirea terenului (hrană cumpărată) sau extensiv (achiziţie şi închiriere teren forestier).

SE365 Plata factorilor de producţie externi

RON (EURO)

Plăţi (forţa de muncă, teren şi capital) care nu aparţin proprietarului. Acestea sunt: salarii, chirie şi dobânda plătită.

SE405

Balanta dintre Subvenţii si impozite pe

investiţii

RON (EURO)

Subvenţii şi taxe care nu provin din activitatea de producţie curentă din anul contabil = subvenţii pe investiţii + prime pentru cesionarea produselor lactate - TVA plătit pe investiţii

SE420 Venitul Net pe

exploataţie familială

RON (EURO)

Plata unor factori ficşi de producţie familială (lucru, teren şi capital) şi plata riscurilor antreprenorului (pierdere/profit) în anul contabil.

Tabel 3. 8 Venitul pe persoană

Simbol Variabila U.M Descriere

SE425 Valoare netă adăugată pe

exploataţie / UMA

RON (EURO)/AWU

Valoare Netă Adăugată pe Ferma exprimată pe unitate de lucru agricolă. Ia în calcul orice diferenţe în forţa de muncă care trebuie plătite pe exploataţie.

SE430 Venit pe

exploataţie familială / UME

RON (EURO)/FWU

Venit pe exploataţie familială exprimat în unităţi de muncă familială.

Page 22: raport - ancheta rica 2007-2008

22

Tabel 3. 9 Balanţa

Simbol Variabila U.M Descriere

SE436 Total active RON (EURO)

Se iau în calcul numai activele în proprietate. Indicatorii de capital se bazează pe valoarea diferitelor active la inventarul de închidere.

SE441 Total active corporale

RON (EURO)

Teren agricol şi clădiri ale exploataţiei şi capital forestier, clădiri, maşini şi echipament, animale de prăsilă.

SE446 Terenuri, culturi

permanente şi cote RON

(EURO)

Teren agricol, culturi permanente, îmbunătăţiri funciare, cote şi alte drepturi prescrise (inclusiv costuri de achiziţie) şi fond forestier.

SE450 Clădiri RON

(EURO) Clădiri şi echipament fix care aparţin proprietarului.

SE455 Echipamente RON (EURO)

Maşini, tractoare, maşini şi camioane, echipament de irigare (cu excepţia unei valori mici sau folosite numai în timpul unui an).

SE460 Animale de reproducere

RON (EURO)

Valoarea la inventarul de închidere a junincilor de reproducţie, vacilor de lapte, altor vaci, caprelor de prăsilă, oilor, scroafelor de prăsilă.

SE465 Total active

curente RON

(EURO) Animale nereproducătoare + capital circulant (Stocuri de produse agricole + alt capital circulant).

SE470 Animale

nereproducătoare RON

(EURO) Valoarea la inventarul de închidere pentru toate animalele cu excepţia animalelor de reproducţie.

SE475 Inventarul de

produse agricole RON

(EURO) Valoare la inventarul de închidere pentru toate produsele vegetale şi animale (cu excepţia plantaţiilor tinere).

SE480 Alte active circulante

RON (EURO)

Avans pentru culturi, exploataţii agricole ale acţiunilor agricole, datorii pe termen scurt, sold în numerar sau la bancă (bunuri necesare pentru desfăşurarea activităţii exploataţiei).

SE485 Total obligaţii RON (EURO)

Valoarea la inventarul de închidere al totalului de împrumuturi (pe termen lung, mediu sau scurt) neachitate.

SE490 Împrumuturi pe termen scurt şi

lung

RON (EURO)

Împrumuturi contractate pe o perioadă mai mare de un an.

SE495 Împrumuturi pe

termen scurt RON

(EURO) Împrumuturi contractate pe mai puţin de un an şi plăţi neefectuate.

SE501 Fond net RON (EURO) total active - obligaţii .

Tabel 3. 10 Indicatori financiari

Simbol Variabila U.M Descriere

SE506 Variaţia fondului

net RON

(EURO) [(total active- obligaţii) la inventarul de închidere] - [(total active - obligaţii) la inventarul de deschidere].

SE510 Capitalul

exploataţiilor medii

RON (EURO)

valoare medie ( = [deschidere + închidere] / 2 ) a capitalului de lucru = animale + culturi permanente + îmbunătăţiri funciare + clădiri + maşini şi echipament + capital circulant. Nu este inclusă valoarea cotelor şi alte drepturi prescrise.

SE516 Investiţii brute

active corporale RON

(EURO) achiziţii - vânzări active fixe

SE521 Investiţii nete

active corporale RON

(EURO) investiţie brută - amortizare. SE526 Fluxul de capital RON Capacitatea exploataţiei de a economisi şi de auto-finanţare.=

Page 23: raport - ancheta rica 2007-2008

23

(1) (EURO) încasări - cheltuieli în anul contabil respectiv, fără a ţine cont de operaţiile pe capital şi pe datorii şi împrumuturi.

SE530 Fluxul de capital

(2) RON

(EURO)

Capacitatea exploataţiei de a economisi şi de auto-finanţare = încasări - cheltuieli pentru anul contabil= încasări nete ale activităţii agricole şi alte încasări + balanţă subvenţii & taxe agricole + balanţă subvenţii & taxe pe investiţii + balanţă operaţii pe capital + balanţă operaţii debite şi împrumuturi = vânzări de produse + alte încasări + vânzări de animale – toate costurile plătite – achiziţii de animale + subvenţii agricole – taxe agricole + balanţă TVA + subvenţii pentru investiţii – taxe pe investiţii + vânzări de capital – investiţii + inventar de închidere a datoriilor – inventar de deschidere a debitelor.

Lista de abrevieri AWU – ( Annual Work Unit ) ( Unitate de muncă anuală ) UM – Unitate monetară PAC – Politica Agricolă Comună DG – AGRI – Direcţia Generală de Agricultură CE – Comisia Europeană UDE – Unitatea de Dimensiune Economică UE – Uniunea Europeană Euro – Unitatea monetară, obligatorie în majoritatea Statelor Membre ale UE EUROSTAT – Oficiul de Statistică al Uniunii Europene RICA – Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole FWU – ( Family Work Unit ) ( Unitatea de Muncă a Familiei ) INS – Institutul Naţional de Statistică din România LFA – Zone defavorizate UVM – Unitate Vită Mare MADR – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale MSB – Marja Brută Standard SAU – Suprafaţa Agricolă Utilizată DAJ – Direcţia pentru Agricultură Judeţeană ASA - Ancheta Structurală din Agricultură ANCA – Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă OJCA – Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă DADR – Direcţia Agricolă de Dezvoltare Rurală SR – Rezultate Standard FNVA – Venitul net adaugat pe fermă

Page 24: raport - ancheta rica 2007-2008

24

Rezultate Standard – SR – 2007 - 2008 Clasificare pe regiuni

Variabile SR SYS02 SYS03 SYS04 SE005 SE010 SE011

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Exploataţii agricole

reprezentate Nr.

Eşantionul de

exploataţii agricole

Rata de schimb

Dimensiunea economică

UDE

Unităţi ale forţei de muncă anuale totale

AWU (UMA)

Unităţi de muncă ale forţei de muncă

ore

2007 (ROU)

România (840)

Nord-Est 129460 100 - 200 3,33 2.3 2.42 6202.11

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 113140 100 - 200 3,33 4.0 1.98 4415.79

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

128620 200 - 500 3,33 3.5 2.08 4815.34

2007 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 126160 100 - 200 3,33 2.4 2.32 5512.86

2007 (ROU)

România (844) Vest 71820 40 - 100 3,33 3.1 1.88 3982.05

2007 (ROU)

România (845)

Nord-Vest 172120 100 - 200 3,33 2.3 1.99 4814.49

2007 (ROU)

România (846)

Centru 88600 100 - 200 3,33 3.6 1.66 3594.79

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 4050 < 15 3,33 5.1 1.55 3272.81

2008 (ROU)

România (840)

Nord-Est 134570 200 - 500 3,68 2.7 1.39 4643.74

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 117120 200 - 500 3,68 5.1 1.26 4138.42

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

136360 200 - 500 3,68 6.9 1.23 3930.82

2008 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 130750 200 - 500 3,68 3.1 1.40 4770.43

2008 (ROU)

România (844) Vest 76260 100 - 200 3,68 7.7 1.53 5025.38

2008 (ROU)

România (845)

Nord-Vest 173950 200 - 500 3,68 4.1 1.56 5169.44

2008 (ROU)

România (846)

Centru 89600 200 - 500 3,68 4.2 1.34 4481.84

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 7360 40 - 100 3,68 8.7 1.67 5804.47

Variabile SR SE015 SE016 SE020 SE021 SE025 SE030

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Unităţi ale fortei de muncă

familiale neplătite

FWU (UMF)

Forţa de muncă

neplătita ore

Unităţi de muncă ale forţei de

muncă plătite cash sau in

natura AWU (UMA)

Forţa de

muncă plătita

ore

SAU-Suprafaţa agricolă totală

utilizată ha

S A U arendată

ha

2007 (ROU)

România (840)

Nord-Est 2.23 5801.14 0.19 400.97 6.38 2.17

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 1.11 2652.22 0.86 1763.58 14.65 7.90

Page 25: raport - ancheta rica 2007-2008

25

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1.87 4380.42 0.21 434.92 12.58 5.92

2007 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 2.02 4898.37 0.30 614.49 9.17 2.53

2007 (ROU)

România (844) Vest 1.43 3052.38 0.45 929.67 11.72 4.98

2007 (ROU)

România (845)

Nord-Vest 1.49 3732.25 0.51 1082.24 8.02 2.53

2007 (ROU)

România (846)

Centru 1.14 2513.86 0.52 1080.93 10.08 4.43

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 1.26 2677.44 0.29 595.38 26.50 18.80

2008 (ROU)

România (840)

Nord-Est 1.25 4181.70 0.14 462.04 7.68 2.68

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 0.94 3114.31 0.32 1024.12 17.67 10.79

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1.02 3304.73 0.21 626.08 13.50 8.13

2008 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 1.16 3950.17 0.25 820.26 10.70 3.32

2008 (ROU)

România (844) Vest 1.18 3823.56 0.35 1201.82 17.32 10.41

2008 (ROU)

România (845)

Nord-Vest 1.21 4083.39 0.35 1086.05 9.53 2.37

2008 (ROU)

România (846)

Centru 0.89 3035.88 0.45 1445.96 13.50 6.42

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 1.00 3453.48 0.67 2350.99 42.52 38.43

Variabile SR SE035 SE041 SE042 SE046 SE050 SE054

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA Cereale

ha

Alte culturi de câmp

ha

Culturi energetice

ha

Legume şi flori

ha

Podgorii ha

Culturi permanente

ha

2007 (ROU)

România (840) Nord-Est 3.45 1.12 0.00 0.06 0.03 0.11

2007 (ROU)

România (841) Sud-Est 9.47 3.72 0.00 0.15 0.40 0.09

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

7.01 3.32 0.00 0.10 0.09 0.20

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 5.22 1.21 0.00 0.09 0.15 0.15

2007 (ROU)

România (844) Vest 6.22 1.13 0.00 0.06 0.06 0.23

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 4.17 0.36 0.00 0.15 0.02 0.15

2007 (ROU)

România (846) Centru 3.09 0.77 0.00 0.03 0.02 0.10

2007 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 17.25 8.82 0.00 0.20 0.00 0.13

2008 (ROU)

România (840) Nord-Est 4.04 1.15 0.33 0.09 0.01 0.18

2008 (ROU)

România (841) Sud-Est 10.92 4.17 0.00 0.20 0.50 0.06

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

9.15 3.08 0.08 0.18 0.06 0.31

2008 (ROU) (843) Sud- 6.95 1.42 0.28 0.12 0.08 0.17

Page 26: raport - ancheta rica 2007-2008

26

România Vest-Oltenia

2008 (ROU)

România (844) Vest 7.51 1.24 0.03 0.10 0.06 0.22

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 5.26 0.78 0.00 0.15 0.01 0.12

2008 (ROU)

România (846) Centru 4.58 0.79 0.00 0.04 0.02 0.09

2008 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 30.01 11.43 0.00 0.26 0.05 0.18

Variabile SR SE055 SE060 SE065 SE071 SE072 SE073

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA Livezi

ha

Plantatii de maslini

ha

Alte culturi permanente

ha

Culturi furajere

ha

Teren parloaga

ha

Scoaterea terenurilor din

circuitul agricol

ha

2007 (ROU)

România (840) Nord-Est 0.11 0.00 0.00 1.60 0.00 0.01

2007 (ROU)

România (841) Sud-Est 0.09 0.00 0.00 0.55 0.00 0.27

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0.20 0.00 0.00 1.75 0.00 0.09

2007 (ROU)

România (843) Sud-Vest-

Oltenia 0.15 0.00 0.00 2.29 0.00 0.02

2007 (ROU)

România (844) Vest 0.23 0.00 0.00 3.72 0.00 0.31

2007 (ROU)

România (845) Nord-Vest 0.15 0.00 0.00 3.13 0.00 0.04

2007 (ROU)

România (846) Centru 0.10 0.00 0.00 5.89 0.00 0.07

2007 (ROU)

România (847) Bucuresti-

Ilfov 0.13 0.00 0.00 0.10 0.00 0.00

2008 (ROU)

România (840) Nord-Est 0.18 0.00 0.00 2.16 0.00 0.01

2008 (ROU)

România (841) Sud-Est 0.06 0.00 0.00 1.69 0.00 0.12

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0.31 0.00 0.00 0.61 0.00 0.11

2008 (ROU)

România (843) Sud-Vest-

Oltenia 0.17 0.00 0.00 1.59 0.00 0.37

2008 (ROU)

România (844) Vest 0.22 0.00 0.00 3.74 0.00 4.37

2008 (ROU)

România (845) Nord-Vest 0.12 0.00 0.00 3.17 0.00 0.01

2008 (ROU)

România (846) Centru 0.09 0.00 0.00 7.86 0.00 0.07

2008 (ROU)

România (847) Bucuresti-

Ilfov 0.18 0.00 0.01 0.58 0.00 0.00

Variabile SR SE075 SE080 SE085 SE090 SE095 SE100

Anul A 24

A 1 Regiuni RICA

Zone împădurite

ha

Unităţile totale de

animale vii UVM

Vaci si bivolite de

lapte UVM

Alte bovine UVM

Ovine si caprine UVM

Porcine UVM

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

0.00 4.61 1.80 0.85 0.88 0.49

2007 (ROU) România

(841) Sud-Est

0.00 5.45 1.18 0.61 1.85 1.14

2007 (ROU) (842) Sud- 0.00 4.99 1.11 0.43 1.28 1.20

Page 27: raport - ancheta rica 2007-2008

27

România Muntenia

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 0.43 3.53 1.12 0.58 0.46 0.70

2007 (ROU)

România (844) Vest 0.00 5.89 1.06 0.41 2.61 0.92

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 0.00 3.89 1.80 0.70 0.51 0.46

2007 (ROU)

România (846) Centru 0.00 8.28 2.64 1.16 2.06 1.48

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0.00 2.58 1.11 0.60 0.00 0.07

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 0.02 5.43 1.75 0.84 1.43 0.40

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 0.00 6.12 1.57 0.45 1.77 1.36

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0.00 7.63 1.21 0.49 1.57 0.89

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 0.18 4.40 1.38 0.55 1.12 0.61

2008 (ROU)

România (844) Vest 0.00 10.57 1.62 1.26 2.87 0.97

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 0.01 6.08 2.18 0.87 0.73 0.84

2008 (ROU)

România (846) Centru 0.32 9.64 3.51 1.52 2.36 1.14

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0.00 4.45 1.46 0.32 1.60 0.73

Variabile SR SE105 SE110 SE115 SE120 SE125 SE131

Anul

A 24 A 1

Regiuni RICA

Pasari UVM

Productia medie de

grau kg/ha

Productia medie de porumb kg/ha

Densitatea erbivorelor pe

hectarul de SAU furajer

UVM/ha furaj

Productia medie de

lapte kg/vaca

Producţia totală Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

0.38 1843 2647 1.91 3274.97 7230

2007 (ROU) România

(841) Sud-Est

0.50 2146 1968 3.16 3280.73 10311

2007 (ROU) România

(842) Sud-Muntenia

0.80 1887 2491 0.99 3422.51 10250

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 0.40 1613 2255 0.96 3296.41 8382

2007 (ROU)

România (844) Vest 0.41 2871 2888 0.9 3266.13 14161

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 0.38 3228 4308 0.91 3817.67 10599

2007 (ROU)

România (846) Centru 0.72 3268 5256 1.02 4260.72 14893

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0.80 1561 1514 0 3360.71 22777

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 0.74 3617 4794 1.57 3403.12 9446

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 0.94 3201 3758 1.38 3713.19 15270

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

3.43 3804 4256 3.6 3260.53 13589

Page 28: raport - ancheta rica 2007-2008

28

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 0.66 3089 4798 1.73 3258.68 10378

2008 (ROU)

România (844) Vest 3.77 3346 4367 1.44 3579.09 13706

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 1.39 3718 4973 1.12 3305.98 12310

2008 (ROU)

România (846) Centru 0.89 3659 5308 0.89 4083.96 18447

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0.33 4412 3393 4.36 3232.28 707992

Variabile SR SE135 SE140 SE145 SE146 SE150 SE155

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Valoarea totală a

producţiei vegetale

Euro

Cereale Euro

Cereale proteaginoase

fara soia Euro

Culturi energetice

Euro

Cartofi Euro

Sfecla de zahăr Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 4050 1472 2 0 451 38

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 6950 3319 4 0 3 1

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

5757 2296 82 0 160 0

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 5410 1891 42 0 50 0

2007 (ROU)

România (844) Vest 7752 3526 0 0 821 14

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 6444 2585 0 0 162 90

2007 (ROU)

România (846) Centru 5537 2048 4 0 1032 288

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 19296 5610 0 0 0 0

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 6461 2331 62 74 752 146

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 10787 4874 50 0 180 23

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

9290 4323 49 23 619 0

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 6925 3808 3 56 122 0

2008 (ROU)

România (844) Vest 8511 3753 11 8 1104 2

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 8559 2952 1 0 525 127

2008 (ROU)

România (846) Centru 8650 2704 11 0 1724 523

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 33240 16277 0 0 0 0

Variabile SR SE160 SE165 SE170 SE175 SE185 SE195

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Oleaginoase Euro

Culturi industriale

Euro

Legume şi flori Euro

Fructe Euro

Vin şi struguri-

Euro

Culturi furajere Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

287 2 275 254 270 807

2007 (ROU) (841) Sud- 1254 12 799 284 991 280

Page 29: raport - ancheta rica 2007-2008

29

România Est

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1017 0 521 350 511 815

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 385 0 806 280 410 1138

2007 (ROU)

România (844) Vest 322 0 1680 434 49 905

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 117 0 1831 717 24 913

2007 (ROU)

România (846) Centru 18 5 227 170 53 1671

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 5572 0 6299 1740 1 74

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 390 0 760 822 153 995

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 1889 71 1505 159 1267 760

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1300 1 1294 1150 146 392

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 743 0 1238 270 213 414

2008 (ROU)

România (844) Vest 320 2 1713 304 46 1230

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 282 0 1961 589 84 2017

2008 (ROU)

România (846) Centru 60 0 226 271 45 2970

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 7854 341 7078 801 59 655

Variabile SR SE200 SE206 SE211 SE216 SE220 SE225

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Alte producţii vegetale

Euro

Producţia totală

animalieră şi produse

animaliere Euro

Variaţia inventarului de animale

Euro

Lapte şi produse lactate Euro

Carnea de vacă şi de

viţel Euro

Carne de porc Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-Est 192 3061 43 1692 212 240

2007 (ROU)

România (841) Sud-Est 2 2998 24 1119 20 609

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

6 3994 -316 1122 4 886

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 409 2792 99 986 160 543

2007 (ROU)

România (844) Vest 0 6211 -71 1101 -57 711

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 3 4127 -227 1971 194 237

2007 (ROU)

România (846) Centru 23 8847 -123 4308 771 925

2007 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 0 3481 383 2230 286 -60

2008 (ROU)

România (840) Nord-Est 52 2929 93 1552 298 177

2008 (ROU)

România (841) Sud-Est 9 4450 52 1708 281 904

2008 (ROU) (842) Sud- 16 4282 -15 1283 237 724

Page 30: raport - ancheta rica 2007-2008

30

România Muntenia

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 114 3124 288 1221 387 480

2008 (ROU)

România (844) Vest 26 5131 -162 1890 331 681

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 21 3749 -205 2132 358 487

2008 (ROU)

România (846) Centru 115 9260 39 4765 624 811

2008 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 175 4701 -324 2774 120 241

Variabile SR SE230 SE235 SE240 SE245 SE251 SE256

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Carne caprine şi

ovine Euro

Carne de pui Euro

Ouă Euro

Lapte de oaie şi de

capră Euro

Alte animale şi produse animaliere

Euro

Alte venituri Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 326 55 180 204 152 119

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 447 152 255 180 214 363

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

427 525 483 449 98 499

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 89 76 184 257 496 180

2007 (ROU)

România (844) Vest 811 307 383 648 2307 198

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 197 107 562 76 783 28

2007 (ROU)

România (846) Centru 653 1053 455 540 142 509

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0 39 986 0 0 0

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 150 120 208 404 20 56

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 461 193 121 787 -5 34

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

297 829 306 556 52 17

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 255 148 174 290 168 330

2008 (ROU)

România (844) Vest 693 508 211 863 -46 65

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 179 106 251 203 34 3

2008 (ROU)

România (846) Centru 683 1138 470 672 96 538

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 444 65 217 797 43 670051

Variabile SR SE260 SE265 SE270 SE275 SE281 SE285

Anul A 24

A 1 Regiuni RICA

Consumul pe

gospodărie Euro

Produse utilizate in exploataţie

Euro

Total inputuri Euro

Total consum

intermediar Euro

Total costuri

specifice Euro

Seminţe şi răsaduri

Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

1132 1138 5299 4121 2906 454

Page 31: raport - ancheta rica 2007-2008

31

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 781 507 12234 6453 4046 1004

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

973 726 9456 6471 4061 596

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 896 971 6231 4670 2911 539

2007 (ROU)

România (844) Vest 1340 1218 11646 7759 5842 661

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 677 1017 7945 5866 3641 536

2007 (ROU)

România (846) Centru 1037 2560 11982 8849 6129 510

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 618 294 16143 11950 6240 3074

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 1129 1251 6938 4931 3411 534

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 695 939 11747 8127 5039 1140

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

729 860 10604 7802 5056 1016

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 900 839 7531 5448 3435 739

2008 (ROU)

România (844) Vest 934 1812 11729 7727 5439 911

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 568 1305 7899 5790 3644 564

2008 (ROU)

România (846) Centru 1114 2946 15042 11029 7625 779

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 1158 724 95509 80821 10872 3131

Variabile SR SE290 SE295 SE300 SE305 SE310 SE315

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Seminţe şi răsaduri

produse şi utilizate în exploataţie

Euro

Fertilizatori Euro

Produse de

protectia plantelor

Euro

Alte costuri

specifice culturilor

Euro

Furaje pentru

erbivore Euro

Furaje pentru

erbivore produse in

ferma Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 84 306 217 285 1193 796

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 141 552 313 224 899 288

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

82 527 278 123 1150 426

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 123 470 250 208 741 562

2007 (ROU)

România (844) Vest 115 509 384 205 1170 622

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 98 526 300 294 883 627

2007 (ROU)

România (846) Centru 156 445 334 141 2490 1957

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 176 1173 764 134 726 69

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 52 438 274 237 1277 966

2008 (ROU) (841) Sud- 56 809 496 326 1274 650

Page 32: raport - ancheta rica 2007-2008

32

România Est

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

122 858 431 115 1101 428

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 102 647 378 159 740 434

2008 (ROU)

România (844) Vest 119 878 390 123 1661 1324

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 66 641 353 183 1146 897

2008 (ROU)

România (846) Centru 240 671 495 252 3150 2465

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 62 3916 1686 116 1416 372

Variabile SR SE320 SE325 SE330 SE331 SE336 SE340

Anul

A 24 A 1

Regiuni RICA

Furaje pentru porcine şi

pasari Euro

Furaje produse in

ferma pentru porcine şi

păsări Euro

Alte costuri

specifice sectorului animalier

Euro

Costuri specifice

păduri Euro

Alte chestuieli specifice

fermei Total Euro

Costuri curente

masini şi cladiri Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

270 191 181 0 1215 167

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 476 65 578 0 2407 553

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1020 198 365 0 2410 320

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 458 246 244 0 1760 345

2007 (ROU)

România (844) Vest 768 428 2144 0 1917 371

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 447 282 655 0 2225 542

2007 (ROU)

România (846) Centru 1430 401 779 0 2720 636

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 188 49 182 0 5710 1376

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 323 233 328 0 1519 259

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 583 235 411 0 3087 771

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1051 310 485 0 2747 481

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 566 302 204 0 2013 378

2008 (ROU)

România (844) Vest 858 370 618 0 2288 421

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 476 343 281 0 2146 515

2008 (ROU)

România (846) Centru 1633 242 639 5 3404 958

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 334 290 272 0 69950 2654

Page 33: raport - ancheta rica 2007-2008

33

Variabile SR SE345 SE350 SE356 SE360 SE365 SE370

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Energie electrica,

carburanti, lubrefianti

Euro

Costuri cu inchirierea de masini

si contractori

Euro

Alte cheltuieli directe Euro

Amortizare Euro

Plata factorilor

de producţie

externi Euro

Salarii plătite Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 457 510 81 652 526 305

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 954 544 356 1449 4332 3544

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1165 698 227 1721 1265 600

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 644 643 127 658 902 704

2007 (ROU)

România (844) Vest 1025 284 237 2101 1786 1137

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 941 511 230 598 1482 1224

2007 (ROU)

România (846) Centru 1023 762 299 997 2136 1583

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 2450 1494 390 1014 3179 1369

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 650 524 87 1253 755 472

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 1047 821 448 1411 2210 1474

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1246 781 239 1199 1603 840

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 835 672 128 806 1278 866

2008 (ROU)

România (844) Vest 1267 399 201 1614 2387 1504

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 932 524 175 988 1121 918

2008 (ROU)

România (846) Centru 1419 812 215 1541 2472 1944

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 5535 10998 50762 2850 11837 4340

Variabile SR SE375 SE380 SE390 SE395 SE405 SE406

Anul

A 24 A 1

Regiuni RICA

Arenda plătită Euro

Dobânda plătită Euro

Impozite Euro

Balanta TVA - excluzand

investitii Euro

Balanţa dintre subvenţii şi impozite pe

investiţii Euro

Subvenţii pentru

investiţii Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

158 63 102 0 53 53

2007 (ROU) România

(841) Sud-Est

677 110 176 -33 38 46

2007 (ROU) România

(842) Sud-Muntenia

457 208 164 0 42 42

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 176 22 116 0 10 10

2007 (ROU)

România (844) Vest 585 63 349 0 71 71

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 165 93 208 -70 2 2

Page 34: raport - ancheta rica 2007-2008

34

2007 (ROU)

România (846) Centru 323 230 169 0 9 9

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 929 881 644 0 0 0

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 161 121 121 0 0 0

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 699 37 230 0 71 71

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

651 112 174 -14 1 1

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 347 64 132 -24 98 98

2008 (ROU)

România (844) Vest 524 360 333 0 200 200

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 165 38 240 -97 1 2

2008 (ROU)

România (846) Centru 336 192 209 0 13 13

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 2908 4590 1056 0 0 0

Variabile SR SE407 SE408 SE410 SE415 SE420 SE425

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Plăţi către producătorii

de lapte Euro

TVA pe investiţii

Euro

Venitul Net pe

Exploataţie Euro

Valoarea adăugată netă pe

exploataţie Euro

Venitul Net pe

exploataţie familială

Euro

Valoare netă adăugată pe exploataţie /

AWU -Euro/AWU

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 0 0 3919 3267 2793 1348

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 0 8 5986 4537 244 2296

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0 0 5723 4002 2779 1922

2007 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 0 0 5004 4345 3453 1876

2007 (ROU)

România (844) Vest 0 0 7833 5732 4017 3044

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 0 0 5823 5226 3746 2620

2007 (ROU)

România (846)

Centru 0 0 8288 7291 5163 4395

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0 0 17839 16825 13646 10846

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 0 0 5546 4293 3538 3087

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 0 0 9559 8148 6009 6450

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0 0 7563 6365 4762 5192

2008 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia 0 0 6431 5626 4446 4005

2008 (ROU)

România (844) Vest 0 0 8568 6953 4766 4536

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 0 1 7536 6548 5428 4203

Page 35: raport - ancheta rica 2007-2008

35

2008 (ROU)

România (846)

Centru 0 0 10182 8641 6182 6465

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 0 0 632111 629261 617424 3768

Variabile SR SE430 SE436 SE441 SE446 SE450 SE455

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Venit pe exploataţie

familială /FWU

Euro/FWU

Total active Euro

Total active fixe

Euro

Terenuri, culturi

permanente şi cote Euro

Clădiri Euro

Masini, tractoare,

echipamente Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 1241 20176 16439 5556 6658 2791

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 1516 18713 10732 3418 1120 4721

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1059 33657 27507 4658 17203 4464

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 1468 21444 16075 5076 5731 4492

2007 (ROU)

România (844) Vest 2049 50241 36225 7371 14128 13100

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 2471 23120 19383 9997 3531 4444

2007 (ROU)

România (846) Centru 3001 47746 35967 6644 16227 9757

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 10518 32117 16599 7748 1624 6507

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 2914 42293 33303 8616 18191 4912

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 4585 41709 33939 8269 17731 5814

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

3826 39868 33880 11590 16010 4774

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 2921 23431 18870 7227 6451 4002

2008 (ROU)

România (844) Vest 2911 59318 47725 9486 20656 14888

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 4145 49853 40914 15885 16857 6465

2008 (ROU)

România (846) Centru 6222 65273 52454 12997 23785 11795

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 6856 454457 148288 44759 76618 25047

Variabile SR SE460 SE465 SE470 SE475 SE480 SE485

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Animale de reproducere

Euro

Total active

curente Euro

Animale nereproducătoare

Euro

Stocuri de produse

agricole si animale

Euro

Alte active

circulante Euro

Total datorii Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 1434 3737 748 951 2039 437

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 1474 7981 989 286 6706 1226

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1181 6150 838 532 4781 1766

2007 (ROU) (843) Sud- 776 5369 965 699 3705 226

Page 36: raport - ancheta rica 2007-2008

36

România Vest-Oltenia

2007 (ROU)

România (844) Vest 1626 14016 1612 1436 10968 1419

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 1410 3738 490 428 2820 656

2007 (ROU)

România (846) Centru 3339 11779 1943 1801 8035 2119

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 721 15517 969 4301 10247 9322

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 1584 8990 553 1276 7162 1771

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 2125 7770 830 567 6373 263

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1507 5988 529 1191 4268 923

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 1190 4561 493 955 3112 307

2008 (ROU) România

(844) Vest 2694 11593 894 1499 9200 4266

2008 (ROU) România

(845) Nord-Vest

1707 8940 434 1185 7320 152

2008 (ROU) România

(846) Centru 3877 12820 1418 2714 8689 2012

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 1863 306169 273 8422 297473 66758

Variabile SR SE490 SE495 SE501 SE506 SE510 SE516

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Împrumuturi pe termen

scurt şi lung Euro

Împrumuturi pe termen

scurt Euro

Venit net

Euro

Variaţia venitului

net Euro

Media capitalului

fermei Euro

Investiţii brute active

fixe Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est 212 226 19739 921 15181 298

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est 789 438 17487 111 15357 792

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

1279 487 31891 650 29002 857

2007 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 130 96 21218 1474 16262 153

2007 (ROU)

România (844) Vest 1230 189 48822 2116 43301 278

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 456 200 22464 -353 14407 271

2007 (ROU)

România (846) Centru 774 1345 45627 1294 40479 854

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 3889 5432 22795 624 24010 101

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est 1536 235 40522 8114 30962 793

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est 169 94 41447 2100 33762 244

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

597 326 38945 2811 29787 500

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 216 92 23123 2412 16144 631

2008 (ROU)

România (844) Vest 1360 2906 55052 5885 48874 1454

Page 37: raport - ancheta rica 2007-2008

37

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 69 83 49701 2879 34152 -3

2008 (ROU)

România (846) Centru 1040 972 63262 5478 50658 910

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 9835 56922 387699 49173 381078 7850

Variabile SR SE521 SE526 SE530 SE600 SE605 SE610

Anul A 24 A 1

Regiuni RICA

Investiţii nete active

fixe Euro

Fluxul de

capital (1)

Euro

Fluxul de

capital (2)

Euro

Balanţa curentă dintre

subvenţii şi impozite

Euro

Total subvenţii -

excluse cele pentru

investiţii Euro

Total subvenţii pentru culturi Euro

2007 (ROU)

România (840) Nord-

Est -354 1998 1443 810 912 18

2007 (ROU)

România (841) Sud-

Est -657 760 236 2129 2338 16

2007 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

-864 3532 2835 1943 2107 20

2007 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia -506 2991 2762 1292 1409 7

2007 (ROU)

România (844) Vest -1823 4095 3483 1432 1781 26

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest -327 3829 3367 1091 1368 155

2007 (ROU)

România (846)

Centru -143 5090 4748 2243 2412 149

2007 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov -913 9360 7272 7012 7655 317

2008 (ROU)

România (840) Nord-

Est -460 2931 2512 1030 1151 21

2008 (ROU)

România (841) Sud-

Est -1167 6544 5995 2416 2645 2

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

-699 4682 4137 1777 1964 0

2008 (ROU)

România

(843) Sud-Vest-

Oltenia -175 3711 2938 1501 1657 5

2008 (ROU)

România (844) Vest -160 5373 4353 2589 2922 15

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest -991 5584 5259 1015 1353 26

2008 (ROU)

România (846)

Centru -632 6058 5229 2764 2973 62

2008 (ROU)

România

(847) Bucuresti-

Ilfov 4999 613231 622134 4941 5997 517

Variabile SR SE613 SE615 SE616 SE617 SE618 SE619

Anul A 24

A 1 Regiuni RICA

Subvenţii pentru alte

culturi Euro

Total subvenţii pentru

animale Euro

Subvenţii pentru vaci

de lapte Euro

Subvenţii pentru alte

vaci Euro

Subvenţii pentru

caprine si ovine Euro

Subvenţii pentru

alte animale

Euro 2007 (ROU)

România (840) Nord-Est 18 372 227 0 1 144

Page 38: raport - ancheta rica 2007-2008

38

2007 (ROU) România

(841) Sud-Est 16 260 0 2 26 232

2007 (ROU) România

(842) Sud-Muntenia

20 273 4 0 13 256

2007 (ROU) România

(843) Sud-Vest-Oltenia

7 164 9 0 40 115

2007 (ROU)

România (844) Vest 26 454 0 0 166 288

2007 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 155 317 28 0 1 289

2007 (ROU)

România (846) Centru 149 1105 127 10 5 962

2007 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 317 130 0 0 0 130

2008 (ROU)

România (840) Nord-Est 21 199 94 1 46 58

2008 (ROU)

România (841) Sud-Est 2 429 172 2 111 143

2008 (ROU)

România (842) Sud-Muntenia

0 250 0 0 54 196

2008 (ROU)

România (843) Sud-

Vest-Oltenia 5 127 0 0 40 87

2008 (ROU)

România (844) Vest 15 316 0 0 151 165

2008 (ROU)

România (845) Nord-

Vest 26 165 38 32 31 64

2008 (ROU)

România (846) Centru 62 994 174 67 72 680

2008 (ROU)

România (847)

Bucuresti-Ilfov 517 113 0 21 31 60

Variabile SR SE621 SE622 SE623 SE625 SE630 SE632

Anul A 24 A 1 Regiuni RICA

Subvenţii pentru mediu Euro

Subvenţii pentru zonele

defavorizate Euro

Alte plăţi referitoare

la dezvoltarea

rurală Euro

Subvenţii pentru

consumul intermediar

Euro

Plăţi decuplate

Euro

SAPS Euro

2007 (ROU) România

(840) Nord-Est

0 0 0 101 303 303

2007 (ROU) România

(841) Sud-Est 0 0 0 493 712 712

2007 (ROU) România

(842) Sud-Muntenia

0 0 0 321 631 631

2007 (ROU) România

(843) Sud-Vest-Oltenia

0 0 0 198 453 453

2007 (ROU) România

(844) Vest 0 0 0 300 572 572

2007 (ROU) România

(845) Nord-Vest

0 0 0 279 384 384

2007 (ROU) România

(846) Centru 0 0 0 339 494 494

2007 (ROU) România

(847) Bucuresti-Ilfov

0 0 0 3143 1332 1332

2008 (ROU) România

(840) Nord-Est

1 1 0 51 466 466

2008 (ROU) România

(841) Sud-Est 10 0 0 157 1085 1085

2008 (ROU) România

(842) Sud-Muntenia

0 0 0 104 832 832

2008 (ROU) (843) Sud- 4 2 0 412 627 627

Page 39: raport - ancheta rica 2007-2008

39

România Vest-Oltenia

2008 (ROU) România

(844) Vest 60 62 0 135 1056 1056

2008 (ROU) România

(845) Nord-Vest

0 0 0 94 581 581

2008 (ROU) România

(846) Centru 32 37 0 144 787 787

2008 (ROU) România

(847) Bucuresti-Ilfov

0 0 0 666 2520 2520

Rezultate Standard – SR – 2007 - 2008 Clasificare dupa dimensiunea economica – 6 clase (ES6)

Variabile SR SYS02 SYS03 SYS04 SE005 SE010 SE011

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Exploataţii agricole

reprezentate Nr.

Eşantionul de

exploataţii agricole

Rata de

schimb

Dimensiunea economică

UDE

Unităţi ale forţei de muncă anuale totale

AWU (UMA)

Unităţi de muncă ale forţei de muncă

ore

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 787520 200 - 500 3,33 1.7 1.83 4325.10

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 23510 40 - 100 3,33 5.2 3.94 9570.56

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 13880 40 - 100 3,33 11.6 5.63 13039.14

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 4930 40 - 100 3,33 26.6 6.00 13013.27

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 2600 40 - 100 3,33 73.4 11.65 24436.25

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 1540 200 - 500 3,33 320.3 39.09 80471.18

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 799390

500 - 1000

3,68 2.1 1.25 4166.34

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 34020 200 - 500 3,68 5.5 1.81 6098.93

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 22030 100 - 200 3,68 11.2 2.57 8502.89

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 6260 100 - 200 3,68 26.1 3.37 11044.33

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 2680 100 - 200 3,68 67.2 7.04 22517.21

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 1580 200 - 500 3,68 994.9 28.74 89148.76

Variabile SR SE015 SE016 SE020 SE021 SE025 SE030

Anul A 24

Dimensiunea

economica-ES 6 UDE

Unităţi ale fortei de muncă

familiale neplătite

FWU (UMF)

Forţa de muncă

neplătita ore

Unităţi de muncă ale forţei de

muncă plătite cash sau in

natura AWU (UMA)

Forţa de muncă plătita ore

SAU-Suprafaţa agricolă totală

utilizată ha

S A U arendată

ha

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 1.63 3920.38 0.19 404.72 4.89 0.81

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 2.31 6117.15 1.63 3453.41 15.16 7.05

2007 (ROU) (3) 8 - <16 2.20 5813.32 3.43 7225.82 66.66 38.24

Page 40: raport - ancheta rica 2007-2008

40

România UDE

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 0.93 2207.86 5.07 10805.40 115.42 65.36

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 0.47 1230.90 11.18 23205.35 391.18 285.57

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 0.44 1130.38 38.65 79340.80 1141.53 726.50

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 1.09 3654.98 0.16 511.36 6.55 0.99

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 1.34 4561.32 0.47 1537.62 15.88 7.32

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 1.22 4119.35 1.35 4383.54 40.15 27.19

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 1.11 3667.40 2.26 7376.94 138.21 118.24

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 0.32 1090.62 6.72 21426.59 350.90 274.11

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 0.06 217.71 28.68 88931.05 1499.79 1335.14

Variabile SR SE035 SE041 SE042 SE046 SE050 SE054

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Cereale ha

Alte culturi de camp

ha

Culturi energetice

ha

Legume şi flori

ha

Podgorii ha

Culturi permanente

ha

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 2.78 0.37 0.00 0.07 0.04 0.10

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 4.18 2.36 0.00 0.33 0.17 0.14

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 23.24 6.16 0.00 0.32 0.31 0.82

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 69.35 32.26 0.00 0.99 0.83 1.15

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 214.54 123.08 0.00 1.09 2.21 3.92

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 700.07 313.35 0.00 3.38 22.74 7.81

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 3.72 0.61 0.02 0.09 0.04 0.11

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 7.64 2.07 0.25 0.41 0.04 0.39

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 19.49 4.43 0.00 0.43 0.72 0.52

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 51.07 16.38 4.03 1.72 0.55 0.84

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 228.02 77.30 3.01 0.27 1.92 4.46

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 948.60 423.59 23.34 5.13 18.23 7.36

Variabile SR SE055 SE065 SE071 SE073 SE075 SE080

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Livezi ha

Alte culturi permanente

ha

Culturi furajere

ha

Scoaterea terenurilor din circuitul

agricol ha

Zone împădurite

ha

Unităţile totale de

animale vii UVM

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 0.10 0.00 1.49 0.03 0.07 3.47

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 0.14 0.00 7.63 0.35 0.01 13.96

Page 41: raport - ancheta rica 2007-2008

41

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 0.82 0.00 35.82 0.00 0.00 22.34

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 1.15 0.00 10.85 0.00 0.00 31.39

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 3.91 0.01 37.72 8.62 0.00 52.61

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 7.76 0.05 69.93 20.07 0.00 310.13

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 0.11 0.00 1.90 0.06 0.06 4.24

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 0.39 0.00 5.33 0.01 0.09 10.46

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 0.52 0.00 13.68 0.87 0.14 17.11

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 0.84 0.00 16.30 51.35 0.00 36.57

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 4.42 0.04 36.91 2.03 0.00 47.02

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 7.36 0.00 74.83 18.32 0.00 849.40

Variabile SR SE085 SE090 SE095 SE100 SE105 SE110

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Vaci si bivolite de

lapte UVM

Alte bovine UVM

Ovine si caprine UVM

Porcine UVM

Pasari UVM

Productia medie de grau

kg/ha

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 1.19 0.51 0.80 0.56 0.27 2314

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 3.24 0.90 7.11 1.56 0.34 2756

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 5.58 2.48 11.40 2.62 0.20 2180

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 8.28 4.05 8.13 1.68 2.32 2287

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 31.11 17.88 0.73 1.70 1.03 1918

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 38.43 26.62 2.98 121.48 119.86 2078

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 1.46 0.57 1.08 0.62 0.40 3424

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 3.23 1.33 4.82 0.63 0.33 3502

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 4.88 2.01 9.01 0.75 0.38 3267

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 10.29 9.67 13.06 0.86 2.48 3313

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 23.09 11.55 6.68 2.47 3.18 3210

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 51.92 33.13 1.94 125.78 635.87 3838

Variabile SR SE115 SE120 SE125 SE131 SE135 SE140

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Productia medie de porumb kg/ha

Densitatea erbivorelor pe

hectarul de SAU furajer

UVM/ha furaj

Productia medie de

lapte kg/vaca

Producţia totală Euro

Valoarea totală a

producţiei vegetale-

Euro

Cereale Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 3183 1.26 3398.41 6255 3638 1443

2007 (ROU) (2) 4 - <8 3476 1.28 3792.59 20802 11425 2670

Page 42: raport - ancheta rica 2007-2008

42

România UDE

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 3246 0.58 3128.09 52508 29225 9313

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 1989 1.87 3567.63 98068 50909 23580

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 2233 1.18 4420.62 226606 154704 67409

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 2496 1.02 6226.67 982915 503491 248057

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 4366 1.31 3394.74 8411 5309 2017

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 4888 1.56 3638.31 21985 13926 4444

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 4664 1.12 3449.55 39551 28276 9615

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 4565 1.75 3693.79 73105 51019 21658

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 3910 0.72 3641.15 196583 154701 91269

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 4863 1.31 5228.1 4412196 875826 491138

Variabile SR SE145 SE146 SE150 SE155 SE160 SE165

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Cereale proteaginoase

fara soia Euro

Culturi energetice

Euro

Cartofi Euro

Sfecla de zahăr Euro

Oleaginoase Euro

Culturi industriale

Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 7 0 275 3 112 0

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 0 0 288 191 769 0

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 12 0 323 501 1769 0

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 263 0 4292 1684 9564 0

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 3088 0 2668 4980 38698 0

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 1484 0 5054 7554 95683 1166

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 21 4 547 28 213 0

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 12 66 1395 64 746 79

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 1 0 973 1568 1739 0

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 329 915 3867 564 6483 0

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 34 468 3127 3167 27236 2160

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 2347 5617 8709 12926 212908 1650

Page 43: raport - ancheta rica 2007-2008

43

Variabile SR SE170 SE175 SE185 SE195 SE200 SE206 Anul

A 24 Dimensiunea

economica-ES 6 UDE

Legume şi flori Euro

Fructe Euro

Vin şi struguri Euro

Culturi furajere Euro

Alte producţii vegetale

Euro

Producţia totală

animalieră şi produse

animaliere Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4 UDE 753 260 97 592 96 2509

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8 UDE 3594 477 1240 2071 126 9147

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16 UDE 3740 3378 437 9752 0 19579

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40 UDE 3395 1742 1779 4611 0 45211

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100 UDE 4892 10764 5180 17025 0 56050

2007 (ROU)

România (6) >= 100 UDE 11456 14613 92943 24329 1151 469992

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4 UDE 1010 403 100 928 43 2992

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8 UDE 3924 1142 158 1947 14 7767

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16 UDE 5373 2614 2437 3861 95 11079

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40 UDE 8121 2720 980 6112 186 21977

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100 UDE 1627 7139 4243 13875 824 35308

2008 (ROU)

România (6) >= 100 UDE 29490 14181 52132 49105 1240 431011

Variabile SR SE211 SE216 SE220 SE225 SE230 SE235

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Variaţia inventarului de animale

Euro

Lapte şi produse lactate Euro

Carnea de vacă şi de

viţel Euro

Carne de porc Euro

Carne caprine şi

ovine Euro

Carne de pui Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE -119 1182 117 312 249 18

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE -591 3827 283 743 1842 20

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 561 4684 893 1258 4274 6

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 648 9533 1674 1918 1721 199

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 9876 47012 3789 2101 460 1208

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE -1777 109295 13006 103958 545 140197

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE -10 1489 284 413 256 40

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 70 3524 524 546 1066 45

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE -101 4628 695 487 1729 22

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE -2005 10561 1845 469 2829 57

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 4561 26765 2879 1203 -332 83

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 9561 98044 13356 86345 373 186809

Page 44: raport - ancheta rica 2007-2008

44

Variabile

SR SE240 SE245 SE251 SE256 SE260 SE265

Anul A 24 Dimensiunea economica

ES 6 UDE

Ouă Euro

Lapte de oaie şi de

capră Euro

Alte animale şi produse

animaliere Euro

Alte venituri Euro

Consumul pe

gospodărie Euro

Produse utilizate in exploataţie

Euro

2007 (ROU) România

(1) 0 - <4 UDE

229 216 186 108 810 771

2007 (ROU) România

(2) 4 - <8 UDE

450 1578 404 230 1072 2842

2007 (ROU) România

(3) 8 - <16 UDE

402 2185 5877 3705 2678 6631

2007 (ROU) România

(4) 16 - <40 UDE

2096 1094 26977 1948 2016 5885

2007 (ROU) România

(5) 40 - <100 UDE

1319 251 -90 15852 7058 20128

2007 (ROU) România

(6) >= 100 UDE

62325 450 40215 9433 33775 41151

2008 (ROU) România

(1) 0 - <4 UDE

170 333 7 109 762 1022

2008 (ROU) România

(2) 4 - <8 UDE

166 1846 50 292 1163 2432

2008 (ROU) România

(3) 8 - <16 UDE

311 2819 388 196 1106 3862

2008 (ROU) România

(4) 16 - <40 UDE

600 5213 402 109 2071 6870

2008 (ROU) România

(5) 40 - <100 UDE

3224 1081 405 6574 3706 10259

2008 (ROU) România

(6) >= 100 UDE

30903 637 14543 3105359 20499 53322

Variabile SR

SE270 SE275 SE281 SE285 SE290 SE295

Anul A 24 Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Total inputuri Euro

Total consum

intermediar Euro

Total costuri

specifice Euro

Seminţe şi răsaduri

Euro

Seminţe şi răsaduri

produse şi utilizate în exploataţie

Euro

Fertilizatori Euro

2007 (ROU) România

(1) 0 - <4 UDE

4514 3126 2053 345 80 225

2007 (ROU) România

(2) 4 - <8 UDE

16340 10456 6783 926 31 1056

2007 (ROU) România

(3) 8 - <16 UDE

48238 33100 20603 2523 169 2040

2007 (ROU) România

(4) 16 - <40 UDE

114504 83212 62379 8276 445 7291

2007 (ROU) România

(5) 40 - <100 UDE

248353 166520 99745 21353 2972 18470

2007 (ROU) România

(6) >= 100 UDE

1028229 696558 459817 58075 10588 56118

2008 (ROU) România

(1) 0 - <4 UDE

5648 4198 2765 471 62 365

2008 (ROU) România

(2) 4 - <8 UDE

14295 10057 6669 1191 178 1012

2008 (ROU) România

(3) 8 - <16 UDE

30030 20478 12580 2635 204 2172

2008 (ROU) România

(4) 16 - <40 UDE

65693 43527 26740 6151 409 4434

2008 (ROU) (5) 40 - <100 201676 131822 79108 19128 2265 20236

Page 45: raport - ancheta rica 2007-2008

45

România UDE

2008 (ROU) România

(6) >= 100 UDE

1543024 1133492 572018 86096 10914 105054

Variabile SR SE300 SE305 SE310 SE315 SE320 SE325

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Produse de

protectia plantelor

Euro

Alte costuri

specifice culturilor

Euro

Furaje pentru

erbivore Euro

Furaje pentru erbivore

produse in ferma Euro

Furaje pentru

porcine şi pasari de

curte Euro

Furaje produse in

ferma pentru

porcine şi păsări Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 141 106 746 446 299 217

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 482 298 2913 2262 644 420

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 1447 1108 7501 5375 1368 901

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 3376 1908 13153 5228 1785 163

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 10769 7981 25155 17125 1930 30

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 36194 30244 43488 24687 164878 5864

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 200 104 1028 672 396 288

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 575 296 2870 1949 408 306

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 1229 592 4794 3426 517 237

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 3219 1167 9689 6240 562 221

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 10741 4608 11688 7974 2186 26

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 60118 28673 43928 39283 173812 3117

Variabile SR SE330 SE336 SE340 SE345 SE350 SE356

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Alte costuri specifice sectorului animalier

Euro

Alte cheltuieli specifice

fermei Total Euro

Costuri curente

masini şi cladiri Euro

Energie electrica,

carburanti, lubrefianti

Euro

Costuri cu inchirierea

de masini si contractori

Euro

Alte cheltuieli directe Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 192 1073 222 446 338 68

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 464 3674 1213 1346 814 300

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 4617 12497 2557 5769 2282 1889

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 26590 20834 3880 9524 4742 2687

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 14088 66774 13986 28948 16621 7219

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 70819 236742 36760 96920 63062 40000

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 200 1434 326 579 437 92

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 317 3388 941 1411 810 226

Page 46: raport - ancheta rica 2007-2008

46

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 640 7898 1931 3755 1646 567

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 1517 16788 4277 7322 3162 2027

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 10522 52714 8533 22941 15778 5462

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 74337 561474 51999 135768 101875 271832

Variabile SR SE360 SE365 SE370 SE375 SE380 SE390

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Amortizare Euro

Plata factorilor de producţie

externi Euro

Salarii plătite Euro

Arenda plătită Euro

Dobânda plătită Euro

Impozite Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 713 674 590 60 23 115

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 2166 3718 3311 262 144 498

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 2990 12148 9387 2404 358 744

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 9903 21388 14366 5618 1404 1355

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 22641 59192 32222 22505 4465 2885

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 88922 242749 140818 69888 32043 13170

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 919 531 463 60 8 139

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 2082 2156 1620 463 72 205

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 2785 6766 5259 1371 136 426

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 6581 15585 8141 4486 2958 1053

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 13800 56054 31278 19040 5736 3886

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 70764 338768 169461 116727 52581 20918

Variabile SR SE395 SE405 SE406 SE408 SE410 SE415

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Balanta TVA -

excluzand investitii

Euro

Balanţa dintre subvenţii şi impozite pe

investiţii Euro

Subvenţii pentru

investiţii Euro

TVA pe investiţii

Euro

Venitul Net pe

Exploataţie Euro

Valoarea adăugată netă pe

exploataţie Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE -15 0 0 0 3638 2925

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE -46 0 0 0 12517 10351

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE -110 61 109 48 27074 24084

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE -239 -40 0 40 36186 26283

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 0 2743 2743 0 135004 112363

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 0 10540 10540 0 557035 468113

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE -27 10 10 0 5032 4113

2008 (ROU) (2) 4 - <8 -14 -1 0 1 14255 12173

Page 47: raport - ancheta rica 2007-2008

47

România UDE

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE -9 4 12 7 26693 23908

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE -13 1069 1069 0 46615 40034

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 2 2819 2819 0 114107 100307

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 0 9617 9621 3 3516830 3446065

Variabile SR SE420 SE425 SE430 SE436 SE441 SE446

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Venitul Net pe

exploataţie familială

Euro

Valoare netă adăugată pe exploataţie /

UMA Euro/AWU

Venit pe exploataţie

familială /FWU

Euro/FWU

Total active Euro

Total active fixe

Euro

Terenuri, culturi

permanente şi cote Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 2251 1602 1507 20751 16715 4968

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 6633 2626 3259 49387 36228 11213

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 11997 4280 5995 99273 69559 19964

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 4855 4384 5114 193936 120700 31293

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 55913 9647 3669 486924 372276 125112

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 235903 11976 50369 1692267 1009703 183477

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 3592 3282 3205 35444 30635 9918

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 10017 6708 7650 65346 55239 14535

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 17147 9303 11564 134250 88062 28536

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 25517 11876 17040 210215 131786 28330

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 47072 14253 56788 469173 322673 25996

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 3116914 119895 149293 3393311 1320752 211441

Variabile SR SE450 SE455 SE460 SE465 SE470 SE475

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Clădiri Euro

Masini, tractoare,

echipamente Euro

Animale de reproducere

Euro

Total active

curente Euro

Animale nereproducătoare

Euro

Stocuri de

produse agricole

si animale

Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 7277 3528 942 4036 705 520

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 11958 7354 5702 13159 1843 1840

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 13342 27588 8665 29715 4058 4437

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 43495 36164 9748 73236 6120 5735

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 76988 125990 44185 114648 8450 10408

2007 (ROU) (6) >= 100 246117 514460 65649 682564 69560 62359

Page 48: raport - ancheta rica 2007-2008

48

România UDE

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 14877 4454 1386 4809 426 874

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 24212 12191 4301 10108 916 2577

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 33030 20091 6404 46189 2178 3590

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 43073 45274 15108 78429 4554 6115

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 152702 123713 20263 146500 6478 12825

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 397951 621286 90074 2072559 72875 134228

Variabile SR SE480 SE485 SE490 SE495 SE501 SE506

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Alte active

circulante Euro

Total datorii Euro

Împrumuturi pe termen

scurt şi lung Euro

Împrumuturi pe termen

scurt Euro

Venit net

Euro

Variaţia venitului net

Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 2811 165 165 0 20586 287

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 9475 43 43 0 49345 2491

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 21219 2425 1306 1119 96848 4302

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 61381 13778 6716 7062 180158 11895

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 95791 45455 29541 15914 441470 23710

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 550645 350734 188001 162733 1341533 94393

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 3508 34 34 0 35409 2336

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 6614 312 75 237 65034 4651

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 40420 737 287 451 133513 30690

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 67760 38548 10096 28452 171667 35117

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 127198 87864 62367 25497 381309 100955

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 1865456 585282 221346 363936 2808029 407919

Variabile SR SE510 SE516 SE521 SE526 SE530 SE600

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Media capitalului

fermei Euro

Investiţii brute active

fixe Euro

Investiţii nete

active fixe Euro

Fluxul de capital (1)-

Euro

Fluxul de

capital (2)-Euro

Balanţa curentă dintre

subvenţii şi impozite

Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 16173 -14 -728 2088 1982 510

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 41895 -35 -2201 7423 5832 2171

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 78560 1873 -1117 9552 7976 7665

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 163611 5917 -3986 10335 3975 21330

2007 (ROU) (5) 40 - <100 352214 43230 20589 65587 33897 74917

Page 49: raport - ancheta rica 2007-2008

49

România UDE

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 1442779 158830 69908 289195 188135 270678

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 25847 111 -808 3481 3315 819

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 51618 316 -1766 10123 9594 2327

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 94115 3619 834 17369 12888 7621

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 168817 4669 -1911 31639 27906 17037

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 400804 46780 32980 46926 -205 49346

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 2954672 127564 56799 3083836 3058655 238125

Variabile SR SE605 SE610 SE613 SE615 SE616 SE617

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Total subvenţii - excluse cele

pentru investiţii

Euro

Total subvenţii pentru culturi Euro

Subvenţii pentru alte

culturi Euro

Total subvenţii pentru

animale Euro

Subvenţii pentru vaci de lapte Euro

Subvenţii pentru

alte vaci Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 641 20 20 163 39 0

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 2715 264 264 977 24 0

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 8519 57 57 1762 226 0

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 22925 1668 1668 2675 0 47

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 77803 3514 3514 10010 3239 314

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 283848 6766 6766 67637 2720 39

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 985 8 8 139 37 10

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 2547 31 31 631 86 11

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 8056 161 161 874 202 44

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 18103 176 176 2127 786 101

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 53230 393 393 3537 1670 300

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 259044 3592 3592 60472 5335 939

Variabile SR SE618 SE619 SE621 SE622 SE623 SE625

Anul A 24

Dimensiunea economica-

ES 6 UDE

Subvenţii pentru

caprine si ovine Euro

Subvenţii pentru

alte animale

Euro

Subvenţii pentru mediu Euro

Subvenţii pentru zonele

defavorizate Euro

Alte plăţi referitoare

la dezvoltarea

rurală Euro

Subvenţii pentru

consumul intermediar

Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 15 109 0 0 0 75

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 226 727 0 0 0 407

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 224 1312 0 0 0 1005

Page 50: raport - ancheta rica 2007-2008

50

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 359 2270 0 0 0 5724

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 77 6379 0 0 0 16441

2007 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 82 64795 0 0 0 61104

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4

UDE 40 52 12 6 0 61

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8

UDE 254 280 0 9 0 119

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16

UDE 435 193 0 131 0 932

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40

UDE 687 552 0 24 0 1764

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100

UDE 394 1173 21 43 0 4800

2008 (ROU)

România (6) >= 100

UDE 58 54140 0 359 0 25374

Variabile SR SE630 SE632

Anul A 24 Dimensiunea

economica-ES 6 UDE

Plăţi decuplate Euro

SAPS Euro

2007 (ROU)

România (1) 0 - <4 UDE 239 239

2007 (ROU)

România (2) 4 - <8 UDE 724 724

2007 (ROU)

România (3) 8 - <16 UDE 3297 3297

2007 (ROU)

România (4) 16 - <40 UDE 5654 5654

2007 (ROU)

România (5) 40 - <100 UDE 19172 19172

2007 (ROU)

România (6) >= 100 UDE 55489 55489

2008 (ROU)

România (1) 0 - <4 UDE 397 397

2008 (ROU)

România (2) 4 - <8 UDE 966 966

2008 (ROU)

România (3) 8 - <16 UDE 2420 2420

2008 (ROU)

România (4) 16 - <40 UDE 8431 8431

2008 (ROU)

România (5) 40 - <100 UDE 21357 21357

2008 (ROU)

România (6) >= 100 UDE 89550 89550

Page 51: raport - ancheta rica 2007-2008

51

Rezultate Standard – SR – 2007 - 2008 Clasificare după tipologia agricolă Indicatori RICA SYS02 SYS03 SYS04 SE005 SE010 SE011

Anul A 24 TF 8

Exploataţii agricole

reprezentate Nr.

Eşantionul de

exploataţii agricole

Rata de

schimb

Dimensiunea economică

UDE

Unităţi ale forţei de muncă anuale totale

AWU (UMA)

Unităţi de muncă ale forţei de muncă

ore

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

306830 200 - 500 3,33 3.6 2.11 4826.31

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 6510 15 - 40 3,33 4.5 2.82 6129.45

2007 (ROU)

România (3) Vin 3870 15 - 40 3,33 9.0 6.58 13704.92

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 7440 40 - 100 3,33 4.5 2.15 4587.01

2007 (ROU)

România (5) Lapte 131330 40 - 100 3,33 2.4 1.83 4438.11

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

77890 40 - 100 3,33 2.8 2.69 6627.90

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

23530 100 - 200 3,33 10.0 1.76 3900.31

2007 (ROU)

România (8) Mixte 276580 100 - 200 3,33 1.9 1.92 4573.77

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

319310 500 - 1000

3,68 4.2 1.28 4207.39

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 14100 40 - 100 3,68 4.9 2.00 6688.82

2008 (ROU)

România (3) Vin 5080 15 - 40 3,68 7.1 1.87 6014.05

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 12350 40 - 100 3,68 4.1 1.63 5249.00

2008 (ROU)

România (5) Lapte 120840 200 - 500 3,68 3.3 1.52 5135.96

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

68500 100 - 200 3,68 3.6 1.92 6457.34

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

24870 100 - 200 3,68 49.0 1.28 4054.08

2008 (ROU)

România (8) Mixte 300930 200 - 500 3,68 2.3 1.30 4317.36

Indicatori RICA SE015 SE016 SE020 SE021 SE025 SE030

Anul A 24 TF 8

Unităţi ale fortei de muncă

familiale neplătite

FWU (UMF)

Forţa de muncă

neplătita ore

Unităţi de muncă ale forţei de

muncă plătite cash sau in

natura

Forţa de muncă plătita ore

SAU-Suprafaţa agricolă totală

utilizată- ha

S A U arendată

ha

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 1.41 3366.17 0.70 1460.13 16.99 8.12

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 1.69 3690.46 1.12 2438.99 1.78 0.25

2007 (ROU)

România (3) Vin 0.47 1108.15 6.11 12596.77 16.58 8.28

Page 52: raport - ancheta rica 2007-2008

52

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

1.02 2234.45 1.13 2352.56 7.17 3.03

2007 (ROU)

România (5) Lapte 1.70 4175.80 0.12 262.31 5.13 2.10

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

2.26 5741.94 0.42 885.96 11.60 6.60

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

1.12 2594.66 0.64 1305.65 3.20 0.11

2007 (ROU)

România (8) Mixte 1.79 4314.24 0.13 259.53 5.37 0.64

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0.91 3021.33 0.38 1186.06 21.20 12.26

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 1.16 3936.15 0.83 2752.68 1.69 0.36

2008 (ROU)

România (3) Vin 0.44 1484.14 1.43 4529.91 13.73 6.97

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

1.01 3288.87 0.62 1960.13 6.81 2.13

2008 (ROU)

România (5) Lapte 1.32 4450.56 0.21 685.40 7.56 2.74

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1.37 4668.99 0.55 1788.35 17.79 10.56

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

0.82 2698.10 0.46 1355.98 2.55 0.47

2008 (ROU)

România (8) Mixte 1.20 3990.41 0.10 326.95 5.65 0.61

Indicatori RICA SE035 SE041 SE042 SE046 SE050 SE054

Anul A 24 TF 8 Cereale ha

Alte culturi de

camp ha

Culturi energetice

ha

Legume şi flori

ha

Podgorii ha

Culturi permanente

ha

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 11.11 4.26 0.00 0.24 0.05 0.20

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 1.24 0.00 0.00 0.54 0.00 0.00

2007 (ROU)

România (3) Vin 0.16 0.23 0.00 0.00 15.86 0.25

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0.59 0.09 0.00 0.04 0.14 6.19

2007 (ROU)

România (5) Lapte 1.45 0.06 0.00 0.00 0.00 0.00

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1.58 0.09 0.00 0.00 0.02 0.01

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

2.41 0.01 0.00 0.00 0.00 0.00

2007 (ROU)

România (8) Mixte 2.87 0.25 0.00 0.01 0.03 0.05

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 14.52 4.80 0.30 0.28 0.05 0.16

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.45 0.03 0.00 1.12 0.00 0.04

2008 (ROU)

România (3) Vin 0.33 0.21 0.00 0.00 12.85 0.01

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0.29 0.08 0.00 0.02 0.10 5.61

Page 53: raport - ancheta rica 2007-2008

53

2008 (ROU)

România (5) Lapte 1.97 0.15 0.00 0.00 0.00 0.01

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1.96 0.07 0.00 0.00 0.00 0.01

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

1.84 0.04 0.00 0.00 0.00 0.09

2008 (ROU)

România (8) Mixte 3.43 0.25 0.00 0.03 0.02 0.07

Indicatori RICA

SE055 SE060 SE065 SE071 SE072 SE073

Anul A 24 TF 8 Livezi

ha

Plantatii de maslini

ha

Alte culturi permanente

ha

Culturi furajere

ha

Teren parloaga

ha

Scoaterea terenurilor din circuitul agricol

ha

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0.20 0.00 0.00 0.92 0.00 0.19

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

2007 (ROU)

România (3) Vin 0.25 0.00 0.00 0.08 0.00 0.00

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

6.15 0.00 0.04 0.11 0.00 0.01

2007 (ROU)

România (5) Lapte 0.00 0.00 0.00 3.57 0.00 0.01

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.01 0.00 0.00 9.91 0.00 0.00

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0.00 0.00 0.00 0.75 0.00 0.03

2007 (ROU)

România (8) Mixte 0.05 0.00 0.00 2.05 0.00 0.07

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0.16 0.00 0.00 1.13 0.00 0.24

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.03 0.00 0.00 0.06 0.00 0.00

2008 (ROU)

România (3) Vin 0.01 0.00 0.00 0.08 0.00 0.25

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

5.59 0.00 0.02 0.49 0.00 0.23

2008 (ROU)

România (5) Lapte 0.01 0.00 0.00 5.35 0.00 0.02

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.01 0.00 0.00 10.95 0.00 4.74

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

0.09 0.00 0.00 0.53 0.00 0.04

2008 (ROU)

România (8) Mixte 0.07 0.00 0.00 1.82 0.00 0.04

Indicatori RICA SE075 SE080 SE085 SE090 SE095 SE100

Anul A 24 TF 8 Zone

împădurite ha

Unităţile totale de

animale vii UVM

Vaci si bivolite de

lapte UVM

Alte bovine UVM

Ovine si caprine UVM

Porcine UVM

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

0.15 1.33 0.27 0.13 0.25 0.50

2007 (ROU) (2) 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

Page 54: raport - ancheta rica 2007-2008

54

România Horticultură

2007 (ROU)

România (3) Vin 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0.00 0.30 0.00 0.00 0.00 0.05

2007 (ROU)

România (5) Lapte 0.00 7.38 5.00 1.71 0.27 0.19

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.00 14.20 2.03 1.24 9.27 0.45

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0.00 22.38 0.13 0.17 0.01 11.77

2007 (ROU)

România (8) Mixte 0.03 4.07 1.36 0.71 0.62 0.80

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

0.05 1.07 0.29 0.15 0.12 0.31

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.00 0.08 0.00 0.00 0.02 0.03

2008 (ROU)

România (3) Vin 0.00 0.02 0.00 0.00 0.00 0.00

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0.00 0.15 0.01 0.01 0.00 0.06

2008 (ROU)

România (5) Lapte 0.05 10.29 7.08 2.55 0.19 0.26

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.16 19.27 1.89 1.51 15.12 0.33

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

0.00 54.65 0.21 0.14 0.02 9.79

2008 (ROU)

România (8) Mixte 0.07 5.17 1.69 0.75 0.77 1.14

Indicatori RICA SE105 SE110 SE115 SE120 SE125 SE131

Anul A 24 TF 8 Pasari UVM

Productia medie de

grau kg/ha

Productia medie de porumb kg/ha

Densitatea erbivorelor pe hectarul

de SAU furajer

UVM/ha furaj

Productia medie de

lapte kg/vaca

Producţia totală Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0.16 2159 2749 0,83 3400.10 11657

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.00 1312 1666 0.00 0.00 10526

2007 (ROU)

România (3) Vin 0.00 1605 1700 0.00 0.00 57806

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

0.06 2442 5559 0.28 3200 18978

2007 (ROU)

România (5) Lapte 0.09 2462 3838 1.43 3819.74 9557

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.19 3074 3608 1.01 3284.01 13387

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

10.30 3112 3867 2.45 2782.80 29046

2007 (ROU)

România (8) Mixte 0.37 2178 3072 1.01 3423.72 6291

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0.15 3510 4457 0,73 3587.55 31541

Page 55: raport - ancheta rica 2007-2008

55

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0.02 3334 3636 0.00 0.00 20152

2008 (ROU)

România (3) Vin 0.02 3749 3693 0.00 0.00 36716

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

0.07 3745 5656 0.43 6235.32 22832

2008 (ROU)

România (5) Lapte 0.09 3389 4853 1.37 3620.81 13524

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0.15 3445 4635 1.36 3255.04 15093

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

44.48 3440 4628 1.19 2920.85 25535

2008 (ROU)

România (8) Mixte 0.65 3478 4416 1.31 3447.34 7276

Indicatori RICA SE135 SE140 SE145 SE146 SE150 SE155

Anul A 24 TF 8

Valoarea totală a

producţiei vegetale

Euro

Cereale Euro

Cereale proteaginoase fara soia

Euro

Culturi energetice

Euro

Cartofi Euro

Sfecla de zahăr Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 10008 4528 54 0 647 148

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 10424 423 0 0 0 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 55622 48 0 0 6 0

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 18874 418 0 0 3 0

2007 (ROU)

România (5) Lapte 2400 805 0 0 37 0

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

3609 859 0 0 73 0

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

2127 1787 0 0 22 0

2007 (ROU)

România (8) Mixte 2992 1418 1 0 196 6

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 15222 7257 57 66 1329 282

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 19977 251 0 0 56 0

2008 (ROU)

România (3) Vin 36699 204 0 0 0 0

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 22600 172 0 0 28 0

2008 (ROU)

România (5) Lapte 3964 1080 0 0 245 4

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

4205 1224 0 0 132 0

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

1327 1104 0 0 27 0

2008 (ROU)

România (8) Mixte 3505 1886 17 0 291 3

Indicatori RICA SE160 SE165 SE170 SE175 SE185 SE195

Page 56: raport - ancheta rica 2007-2008

56

Anul A 24 TF 8 Oleaginoase

Euro

Culturi industriale

Euro

Legume şi flori Euro

Fructe Vin şi

struguri Euro

Culturi furajere Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 1313 6 2235 508 127 349

2007 (ROU)

România (2) Horticultură 0 0 10000 1 0 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 63 0 0 401 55081 23

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

31 0 100 17314 225 123

2007 (ROU)

România (5) Lapte 28 0 4 4 0 1492

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

17 0 0 29 31 2601

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

1 0 0 0 0 317

2007 (ROU)

România (8) Mixte 64 1 87 119 74 871

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 2066 35 2527 519 103 1015

2008 (ROU)

România (2) Horticultură 3 3 19374 96 1 10

2008 (ROU)

România (3) Vin 91 0 0 3 36396 6

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

20 0 381 20739 326 248

2008 (ROU)

România (5) Lapte 39 0 17 14 1 2513

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

19 0 6 20 0 2768

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

14 0 1 30 17 125

2008 (ROU)

România (8) Mixte 59 0 245 167 57 739

Indicatori RICA SE200 SE206 SE211 SE216 SE220 SE225

Anul A 24 TF 8

Alte producţii vegetale

Euro

Producţia totală

animalieră şi produse animaliere

Euro

Variaţia inventarului de animale

Lapte şi produse lactate

Carnea de vacă şi de viţel

Euro

Carne de porc Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 92 1314 -76 297 15 241

2007 (ROU)

România (2) Horticultură 0 102 2 0 0 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 0 0 0 0 0

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

660 116 -57 2 1 19

2007 (ROU)

România (5) Lapte 31 7095 -126 6268 531 89

2007 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 0 9105 -21 1896 328 244

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 26895 -568 99 34 8986

2007 (ROU)

România (8) Mixte 155 3172 -65 1298 176 506

Page 57: raport - ancheta rica 2007-2008

57

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 31 799 -43 326 68 222

2008 (ROU)

România (2) Horticultură 182 43 3 1 0 22

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 16 -1 0 0 0

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

685 158 -1 15 3 49

2008 (ROU)

România (5) Lapte 51 9521 183 7953 1199 166

2008 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 36 10752 30 1667 474 254

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

10 24006 123 234 54 6851

2008 (ROU)

România (8) Mixte 41 3567 -21 1729 332 740

Indicatori RICA SE230 SE235 SE240 SE245 SE251 SE256

Anul A 24 TF 8

Carne caprine şi

ovine Euro

Carne de pui

Euro

Ouă Euro

Lapte de oaie şi de capră Euro

Alte animale şi produse animaliere

Euro

Alte venituri Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 93 12 116 85 456 335

2007 (ROU)

România (2) Horticultură 0 0 0 0 102 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 0 0 0 0 2184

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

0 0 112 1 -19 -12

2007 (ROU)

România (5) Lapte 63 4 92 38 10 61

2007 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 2762 12 177 1907 1779 674

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

3 9256 7404 1 1112 24

2007 (ROU)

România (8) Mixte 206 45 251 235 455 127

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 31 17 97 35 2 15520

2008 (ROU)

România (2) Horticultură 5 2 9 1 2 133

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 1 15 0 0 0

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

0 7 84 0 0 75

2008 (ROU)

România (5) Lapte 50 7 67 61 19 39

2008 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 3201 8 99 4980 69 136

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

4 12146 3799 6 912 201

2008 (ROU)

România (8) Mixte 202 72 227 225 40 203

Page 58: raport - ancheta rica 2007-2008

58

Indicatori RICA SE260 SE265 SE270 SE275 SE281 SE285

Anul A 24 TF 8

Consumul pe

gospodărie Euro

Produse utilizate in exploataţie

Euro

Total inputuri Euro

Total consum

intermediar Euro

Total costuri

specifice Euro

Seminţe şi

răsaduri Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 880 570 11593 7149 3917 1272

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 242 39 8553 4854 1771 1024

2007 (ROU)

România (3) Vin 1092 0 49266 15420 5790 243

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 442 16 11516 5659 2588 61

2007 (ROU)

România (5) Lapte 895 1723 6154 4957 3744 189

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1175 2016 9855 7762 6278 156

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

658 1360 26809 21798 17864 183

2007 (ROU)

România (8) Mixte 1001 1159 4728 3576 2466 271

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 678 542 13811 9810 4667 1631

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 350 85 12562 7887 4060 2301

2008 (ROU)

România (3) Vin 1077 4 25188 11036 5056 39

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 359 59 11897 6042 3194 66

2008 (ROU)

România (5) Lapte 841 2416 8773 6838 5047 251

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1268 3257 11847 8504 7010 265

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

605 644 27519 22326 17610 119

2008 (ROU)

România (8) Mixte 976 1441 5454 4095 2855 317

Indicatori RICA SE290 SE295 SE300 SE305 SE310 SE315

Anul A 24 TF 8

Seminţe şi răsaduri

produse şi utilizate în exploataţie

Euro

Fertilizatori Euro

Produse de protectia plantelor

Euro

Alte costuri specifice culturilor

Euro

Furaje pentru

animalele erbivore

Euro

Furaje pentru

animalele erbivore

produse in ferma Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

207 976 557 378 193 143

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 39 193 215 327 0 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 1358 2602 1587 0 0

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 14 655 1239 456 117 2

2007 (ROU)

România (5) Lapte 31 192 101 107 2505 1576

Page 59: raport - ancheta rica 2007-2008

59

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

41 116 53 98 3704 1753

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

19 108 86 17 80 14

2007 (ROU)

România (8) Mixte 76 191 114 120 1004 723

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

180 1407 786 320 230 178

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 70 571 708 436 8 1

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 967 2184 1861 0 0

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 29 674 1389 953 8 8

2008 (ROU)

România (5) Lapte 32 319 121 95 3595 2295

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

38 344 75 114 5045 3112

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

16 106 46 14 110 64

2008 (ROU)

România (8) Mixte 67 290 136 72 1097 840

Indicatori RICA SE320 SE325 SE330 SE331 SE336 SE340

Anul A 24 TF 8

Furaje pentru

porcine şi pasari de

curte Euro

Furaje produse in

ferma pentru

porcine şi păsări Euro

Alte costuri specifice sectorului animalier

Euro

Costuri specifice

păduri Euro

Alte chestuieli specifice fermei Total Euro

Costuri curente

masini şi cladiri Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 262 207 279 0 3232 667

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 0 13 0 3083 901

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 0 0 0 9630 2001

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 55 0 6 0 3071 419

2007 (ROU)

România (5) Lapte 112 74 537 0 1213 252

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

246 97 1905 0 1484 251

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

12826 1327 4564 0 3934 716

2007 (ROU)

România (8) Mixte 437 331 329 0 1110 216

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 220 183 71 0 5143 775

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 27 14 10 0 3827 870

2008 (ROU)

România (3) Vin 4 4 2 0 5979 1386

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi

78 22 27 0 2848 495

Page 60: raport - ancheta rica 2007-2008

60

permanente

2008 (ROU)

România (5) Lapte 159 90 506 0 1791 461

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

220 110 945 0 1495 398

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

12806 564 4410 0 4716 954

2008 (ROU)

România (8) Mixte 670 534 271 1 1240 291

Indicatori RICA SE345 SE350 SE356 SE360 SE365 SE370

Anul A 24 TF 8

Energie electrica,

carburanti, lubrefianti

Euro

Costuri cu inchirierea de

masini si contractori

Euro

Alte cheltuieli directe Euro

Amortizare Euro

Plata factorilor

de producţie externi Euro

Salarii plătite Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

1313 887 365 1429 3016 2158

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 1408 461 313 863 2835 2803

2007 (ROU)

România (3) Vin 2346 2611 2672 7883 25963 20586

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 1337 831 484 2317 3539 2974

2007 (ROU)

România (5) Lapte 566 312 83 645 552 304

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

637 336 260 881 1211 923

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

1935 912 371 2065 2946 2238

2007 (ROU)

România (8) Mixte 484 364 47 743 410 354

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

1615 1277 1475 1446 2555 1400

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 2099 442 416 1468 3206 3060

2008 (ROU)

România (3) Vin 1176 1589 1828 3172 10980 9497

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 1161 908 284 3560 2295 2029

2008 (ROU)

România (5) Lapte 821 372 137 919 1016 734

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

602 341 153 853 2489 1911

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

2029 1181 553 1835 3359 2690

2008 (ROU)

România (8) Mixte 529 350 70 994 365 315

Page 61: raport - ancheta rica 2007-2008

61

Indicatori RICA SE375 SE380 SE390 SE395 SE405 SE406

Anul A 24 TF 8 Arenda plătită Euro

Dobânda plătită Euro

Impozite Euro

Balanta TVA -

excluzand investitii

Euro

Balanţa dintre

subvenţii şi impozite pe

investiţii Euro

Subvenţii pentru

investiţii Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 729 130 271 -48 69 72

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 29 3 498 0 0 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 766 4612 866 0 0 0

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 333 233 261 0 46 46

2007 (ROU)

România (5) Lapte 147 101 91 0 0 0

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

288 0 149 0 0 0

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

5 703 248 0 89 89

2007 (ROU)

România (8) Mixte 36 20 95 -4 1 1

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 955 200 331 -66 78 78

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 49 97 326 -4 0 0

2008 (ROU)

România (3) Vin 1234 249 956 0 168 168

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 176 90 255 -18 0 0

2008 (ROU)

România (5) Lapte 136 146 114 -2 9 9

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

239 340 152 -2 102 102

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

32 637 227 -1 160 161

2008 (ROU)

România (8) Mixte 34 16 99 -1 0 1

Indicatori RICA SE407 SE408 SE410 SE415 SE420 SE425

Anul A 24 TF8

Plăţi către producătorii

de lapte Euro

TVA pe investiţii

Euro

Venitul Net pe

Exploataţie Euro

Valoarea adăugată netă pe

exploataţie Euro

Venitul Net pe

exploataţie familial Euro

Valoare netă

adăugată pe exploataţie /

UMA Euro/AWU

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

0 3 6952 5523 2577 2615.80

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 0 5862 4999 2163 1.775

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 0 44020 36137 10173 5.490

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 0 13908 11591 8098 5.381

Page 62: raport - ancheta rica 2007-2008

62

2007 (ROU)

România (5) Lapte 0 0 6026 5380 4829 2942.78

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0 0 6904 6022 4811 2239.63

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 0 10615 8550 5694 4868.74

2007 (ROU)

România (8) Mixte 0 0 3252 2509 2101 1308.61

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

0 0 24077 22631 20154 17629.61

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 0 12447 10979 7773 5.497

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 0 26586 23414 12602 12509.68

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 0 17353 13793 11498 8480.49

2008 (ROU)

România (5) Lapte 0 0 8621 7703 6696 5053.96

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0 0 9678 8825 6437 4596.68

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 0 6857 5022 1824 3928.22

2008 (ROU)

România (8) Mixte 0 1 3907 2913 2549 2243.81

Indicatori RICA SE430 SE436 SE441 SE446 SE450 SE455

Anul A 24 TF 8

Venit pe exploataţie familială /

FWU( UMF) Euro/FWU

Total active Euro

Total active fixe

Euro

Terenuri, culturi

permanente şi cote Euro

Clădiri

Masini, tractoare,

echipamenteEuro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 1843.17 32012 24303 7273 7998 8769

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 1.544 11940 6767 1821 4114 831

2007 (ROU)

România (3) Vin 2.361 156682 93425 31155 27410 34860

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 6.564 43573 34491 13214 14488 6787

2007 (ROU)

România (5) Lapte 2261.66 22652 19015 3953 6717 4681

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

2059.98 30371 22566 4738 10632 2316

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

2927.45 53933 31574 2393 17000 11167

2007 (ROU)

România (8) Mixte 1136.22 22677 18018 6540 7905 2508

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 4985.03 53393 38464 12442 16263 9516

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 7.342 86733 68896 16731 44088 8070

2008 (ROU)

România (3) Vin 12428.58 192609 75597 21112 43716 10769

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi

11422.76 88419 75723 46574 22203 6940

Page 63: raport - ancheta rica 2007-2008

63

permanente

2008 (ROU)

România (5) Lapte 4272.35 42423 34943 6751 17080 5828

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

4625.85 49806 39832 8166 19298 4346

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

1668.99 51925 31824 3038 17218 10735

2008 (ROU)

România (8) Mixte 2107.96 37525 32487 10938 15381 4837

Indicatori RICA SE460 SE465 SE470 SE475 SE480 SE485

Anul A 24 TF 8 Animale de reproducere

Euro

Total active

curente

Animale nereproducătoare

Euro

Stocuri de produse

agricole si animale

Euro

Alte active circulante

Euro

Total datorii Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 263 7709 312 860 6537 1292

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 5173 32 244 4897 72

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 63256 0 7723 55533 20921

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

2 9082 105 1654 7322 3321

2007 (ROU)

România (5) Lapte 3664 3637 538 614 2485 1002

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

4879 7805 1781 648 5377 0

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

1014 22359 5366 515 16478 9094

2007 (ROU)

România (8) Mixte 1065 4659 1381 777 2500 156

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 242 14929 143 1765 13021 2211

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 8 17836 13 483 17341 4723

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 117012 4 6426 110582 527

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

6 12696 14 2977 9705 2785

2008 (ROU)

România (5) Lapte 5285 7480 861 1225 5394 1139

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

8021 9974 1643 1242 7089 4998

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

832 20102 4658 420 15023 6013

2008 (ROU)

România (8) Mixte 1331 5038 673 889 3475 63

Indicatori RICA SE490 SE495 SE501 SE506 SE510 SE516

Anul A 24 TF 8

Împrumuturi pe termen

scurt şi lung Euro

Împrumuturi pe termen

scurt Euro

Venit net Euro

Variaţia venitului

net Euro

Media capitalului

fermei Euro

Investiţii brute active fixe

Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 819 473 30720 833 25198 703

Page 64: raport - ancheta rica 2007-2008

64

2007 (ROU)

România (2) Horticultură 70 3 11868 -774 10714 22

2007 (ROU)

România (3) Vin 20347 574 135761 14109 147413 875

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

1647 1674 40252 552 37455 1826

2007 (ROU)

România (5) Lapte 331 671 21650 381 18473 364

2007 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 0 0 30371 1922 25401 477

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

5825 3269 44839 110 49822 3880

2007 (ROU)

România (8) Mixte 93 64 22521 355 16381 -32

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 524 1687 51182 3983 40193 479

2008 (ROU)

România (2) Horticultură 3608 1115 82010 4321 68715 -169

2008 (ROU)

România (3) Vin 525 2 192082 100329 137312 2116

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

2178 606 85634 11693 74347 4363

2008 (ROU)

România (5) Lapte 641 498 41284 3614 34409 339

2008 (ROU)

România (6) Alte animale

erbivore 2558 2440 44808 6762 39150 1901

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

4158 1855 45912 4755 46978 2275

2008 (ROU)

România (8) Mixte 45 18 37462 2772 26176 308

Indicatori RICA SE521 SE526 SE530 SE600 SE605 SE610

Anul A 24 TF 8

Investiţii nete

active fixe Euro

Fluxul de capital (1)

Euro

Fluxul de capital (2)

Euro

Balanţa curentă dintre

subvenţii şi impozite

Euro

Total subvenţii -

excluse cele pentru

investiţii Euro

Total subvenţii pentru culture Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp -725 2913 1972 2444 2763 152

2007 (ROU)

România (2) Horticultură -841 2694 2676 190 688 154

2007 (ROU)

România (3) Vin -7008 17127 10077 1634 2499 312

2007 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

-491 8951 8180 589 850 180

2007 (ROU)

România (5) Lapte -282 4640 4461 1426 1517 0

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

-404 4150 3626 1278 1427 0

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

1816 7487 6927 3367 3615 0

2007 (ROU)

România (8) Mixte -775 1684 1636 537 635 2

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp -967 20087 19810 2345 2742 39

2008 (ROU)

România (2) Horticultură -1638 9016 9283 182 512 257

Page 65: raport - ancheta rica 2007-2008

65

2008 (ROU)

România (3) Vin -1056 10124 6811 906 1862 0

2008 (ROU)

România (4) Alte culturi permanente

803 13946 10923 563 836 170

2008 (ROU)

România (5) Lapte -579 6251 5901 1936 2052 0

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

1048 5971 4459 3089 3243 0

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

440 2826 621 3648 3876 0

2008 (ROU)

România (8) Mixte -686 2391 2060 727 826 1

Indicatori RICA SE611 SE612 SE613 SE615 SE616 SE617

Anul A 24 TF 8 Plăţi compensatorii/plăţi pe suprafata

Euro

Prime pentru terenurile

scoase din circuitul agricol Euro

Subvenţii pentru

alte culture Euro

Total subvenţii

pentru animale

Euro

Subvenţii pentru vaci de lapte Euro

Subvenţii pentru alte

vaci Euro

2007 (ROU) România

(1) Culturi de câmp

0 0 152 42 0 0

2007 (ROU) România

(2) Horticultură

0 0 154 0 0 0

2007 (ROU) România

(3) Vin 0 0 312 0 0 0

2007 (ROU) România

(4) Alte culturi

permanente

0 0 180 0 0 0

2007 (ROU) România

(5) Lapte 0 0 0 1025 294 7

2007 (ROU) România

(6) Alte animale erbivore

0 0 0 676 63 0

2007 (ROU) România

(7)Animale granivore

0 0 0 3166 5 0

2007 (ROU) România

(8) Mixte 0 0 2 160 13 1

2008 (ROU) România

(1) Culturi de câmp

0 0 39 20 5 0

2008 (ROU) România

(2) Horticultură

0 0 257 0 0 0

2008 (ROU) România

(3) Vin 0 0 0 0 0 0

2008 (ROU) România

(4) Alte culturi

permanente

0 0 170 0 0 0

2008 (ROU) România

(5) Lapte 0 0 0 535 293 38

2008 (ROU) România

(6) Alte animale erbivore

0 0 0 1050 85 26

2008 (ROU) România

(7)Animale granivore

0 0 0 3448 6 1

2008 (ROU) România

(8) Mixte 0 0 1 139 40 19

Page 66: raport - ancheta rica 2007-2008

66

Indicatori RICA SE618 SE619 SE621 SE622 SE623 SE625

Anul A 24 TF 8

Subvenţii pentru

caprine si ovine Euro

Subvenţii pentru

alte animale

Euro

Subvenţii pentru mediu Euro

Subvenţii pentru zonele

defavorizate Euro

Alte plăţi referitoare

la dezvoltarea

rurală Euro

Subvenţii pentru

consumul intermediar

Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

15 26 0 0 0 684

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 0 0 0 0 129

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 0 0 0 0 424

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 0 0 0 0 128

2007 (ROU)

România (5) Lapte 2 722 0 0 0 91

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

184 429 0 0 0 71

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 3161 0 0 0 29

2007 (ROU)

România (8) Mixte 10 137 0 0 0 58

2008 (ROU)

România (1) Culturi de câmp

3 12 1 9 0 330

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 0 0 0 0 64

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 0 0 0 0 970

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 0 0 0 0 74

2008 (ROU)

România (5) Lapte 8 196 9 10 0 61

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

684 255 70 33 0 59

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

1 3440 0 0 0 11

2008 (ROU)

România (8) Mixte 23 57 10 7 0 46

Indicatori RICA SE626 SE630 SE631 SE632 SE640

Anul A 24 TF 8 Subvenţii pentru factorii externi

Euro

Plăţi decuplate

Euro

Plăţi pentru exploataţiile individuale

Euro

SAPS Euro

Sprijin suplimentar

Euro

2007 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0 825 0 825 0

2007 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 85 0 85 0

2007 (ROU)

România (3) Vin 0 839 0 839 0

2007 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 357 0 357 0

2007 (ROU) (5) Lapte 0 249 0 249 0

Page 67: raport - ancheta rica 2007-2008

67

România

2007 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0 582 0 582 0

2007 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 161 0 161 0

2007 (ROU)

România (8) Mixte 0 263 0 263 0

2008 (ROU)

România (1) Culturi de

câmp 0 1285 0 1285 0

2008 (ROU)

România (2)

Horticultură 0 81 0 81 0

2008 (ROU)

România (3) Vin 0 844 0 844 0

2008 (ROU)

România

(4) Alte culturi

permanente 0 411 0 411 0

2008 (ROU)

România (5) Lapte 0 436 0 436 0

2008 (ROU)

România

(6) Alte animale erbivore

0 1084 0 1084 0

2008 (ROU)

România (7)Animale granivore

0 153 0 153 0

2008 (ROU)

România (8) Mixte 0 347 0 347 0

Serviciul RICA

Chicosu Elena Andreiaş Viorica Bârzoiu Elisabeta

Sîrbu Cristina


Recommended