Home >Documents >Protejează ţi familia ! Protejează ţi locuinţa

Protejează ţi familia ! Protejează ţi locuinţa

Date post:18-Nov-2021
Category:
View:0 times
Download:0 times
Share this document with a friend
Transcript:
prea fierbinteCe trebuie s mai respect atunci când gtesc?
Verific periodic cablurile de alimentare cu energie electric de la aparatele electrocasnice. Ele nu trebuie s prezinte urme de întrerupere a izolaiei, urme de ruperi sau de înclzire puternic.
Nu efectua improvizaii la instalaia electric.
Apeleaz la specialiti în momentul în care sesizezi c instalaia ta de alimentare cu energie electric „nu mai duce”. Nu efectua improvizaii la tabloul de distribuie. Folosete numai sigurane electrice calibrate de productor.
Protejeaz-i familia !
Protejeaz-i locuina !
MINISTERUL ADMINISTRAIEI I INTERNELOR Inspectoratul General pentru Situaii de Urgen
Inspectoratul pentru Situaii de Urgen
„Criana” al judeului Bihor INSPECIA DE PREVENIRE
PREGTIREA POPULAIEI
Ai nevoie de ajutor? Adreseaz-te personalului Inspeciei de Prevenire situat în Oradea, str. Avram Iancu nr. 9
telefon : 0259/411212 sau viziteaz www.isubihor.rdsor.ro
Prea fiebinte Multe incendii se produc mai ales în buctrie, mult mai multe decât în celelalte camere. Majoritatea incendiilor se produc datorit folosiri echipamentele cu improvizaii, nesupravegherii recipienteleor aflate pe mainile de gtit în funciune etc. Prevenii izbucnirea incendiilor
în buctrii Pstrai hotele i aparatele de gtit curate. Curai-le de depunerile de grsimi cel puin o dat pe sptmân. Nu pstrai materiale combustibile în apropierea aparatelor de gtit. Scoatei de sub tensiune aparatele electrice cu incandescen (plite, aparate de prjit pâine, roboi de buctrie etc.) dup fiecare utilizare. Fii atent când gteti Evit s te îmbraci cu haine cu mâneci largi atunci când gteti. Se pot aprinde. Nu lsa niciodat mâncarea nesupravegheat la gtit. Folosete pe cât posibil hota de evacuare a fumului i gazelor fierbini atunci când gteti.
În cazul în care a luat foc recipientul în care gtii
Oprete alimentarea aparatului de gtit (gazul, curentul electric etc.) Pune pe recipientul arzând un prosop umed. Protejeaz-i mâinile. Folosete (dac ai la îndemân) un stingtor doar dac tii s-l mânuieti. Niciodat s nu torni ap sau fin peste uleiul arzând. Nu pune niciodat mâna pe un recipient arzând sau fierbinte. Dac ai scpat incendiul de sub control, nu mai insista. Cheam pompierii la numrul 112. iei din cas împreun cu membrii familiei. Dac accidental ai fost afectat de flacr sau de o suprafa
încins. Dac i-au luat foc hainele de pe tine, oprete-te unde te afli. Las-te imediat la pmânt. Rsucete-te pe o parte i pe alta pân ce flcrile se vor stinge ine locul afectat sub jet de ap rece timp de 5 – 10 minute pentru a reduce durerea i pentru a preveni alte eventuale degradri ale pielii. Consult imediat un medic specialist.
Cât de sigur este cuptorul meu cu microunde?

Click here to load reader

Reader Image
Embed Size (px)
Recommended