+ All Categories
Home > Documents > proces-verbal 1 iulie - Ploiesti 1 iulie.pdf · au fost atribuite astfel : Partidul Social Democrat...

proces-verbal 1 iulie - Ploiesti 1 iulie.pdf · au fost atribuite astfel : Partidul Social Democrat...

Date post: 02-Mar-2020
Category:
Author: others
View: 3 times
Download: 0 times
Share this document with a friend
Embed Size (px)
of 33 /33
1 ROMANIA JUDETUL PRAHOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIESTI P R O C E S V E R B A L al sedintei de constituire a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti din data de 1 iulie 2004 Dl Prefect Georgica Diaconu In primul rand vreau sa salut prezenta in sala a parlamentarilor de Prahova, observ presedintii principalelor partide pe care deasemenea vreau sa ii salut si vreau sa va felicit pe dumneavoastra noii si vechii consilieri pentru mandatul pe care electoratul vi la dat. O sa intram in ordinea de zi a sedintei de constituire a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. Pentru aceasta apelam la decanul de varsta, domnul Oprea Nicolae asistat de cei mai tineri consilieri, Avramescu Gheorghe Teodor si Popescu Radu. Intre timp o sa o rog pe doamna Secretar sa faca prezenta. Dna Maria Magdalena Mazalu Domnul Calota Emil - prezent Doamna Grigore Crizantema Anca - prezent Domnul Iancu Ion - prezent Domnul Oprea Nicolae - prezent Domnul Savu Daniel - prezent Doamna Manea Natalia Antoaneta - prezent Domnul Eparu Ion - prezent Domnul Mitu Augustin Constantin - prezent Doamna Dumitru Carmen Mihaela - prezent Domnul Avramescu Gheorghe Teodor - prezent Domnul Toma Horia Victor - prezent Domnul Teodorescu Iulian Liviu - prezent Domnul Popescu Catalin - prezent Domnul Popescu Radu - prezent
Transcript
 • 1

  ROMANIA JUDETUL PRAHOVA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIESTI

  P R O C E S – V E R B A L al sedintei de constituire a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti

  din data de 1 iulie 2004

  Dl Prefect Georgica Diaconu In primul rand vreau sa salut prezenta in sala a parlamentarilor de Prahova, observ presedintii principalelor partide pe care deasemenea vreau sa ii salut si vreau sa va felicit pe dumneavoastra noii si vechii consilieri pentru mandatul pe care electoratul vi la dat. O sa intram in ordinea de zi a sedintei de constituire a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. Pentru aceasta apelam la decanul de varsta, domnul Oprea Nicolae asistat de cei mai tineri consilieri, Avramescu Gheorghe Teodor si Popescu Radu. Intre timp o sa o rog pe doamna Secretar sa faca prezenta. Dna Maria Magdalena Mazalu Domnul Calota Emil - prezent Doamna Grigore Crizantema Anca - prezent Domnul Iancu Ion - prezent Domnul Oprea Nicolae - prezent Domnul Savu Daniel - prezent Doamna Manea Natalia Antoaneta - prezent Domnul Eparu Ion - prezent Domnul Mitu Augustin Constantin - prezent Doamna Dumitru Carmen Mihaela - prezent Domnul Avramescu Gheorghe Teodor - prezent Domnul Toma Horia Victor - prezent Domnul Teodorescu Iulian Liviu - prezent Domnul Popescu Catalin - prezent Domnul Popescu Radu - prezent

 • 2

  Domnul Rusu Ioan - prezent Doamna Dosaru Elena Iuliana - prezent Domnul Sicoie Florin Lucian - prezent Domnul Toma Marcel - prezent Domnul Cosma Marcian - prezent Domnul Socoleanu Radu - prezent Domnul Maracineanu Adrian - prezent Domnul Moraru Gheorghe - prezent Doamna Ivanescu Paula Maria - absent Doamna Trican Elena - prezent Domnul Ionita Dan - prezent Doamna Gavrilescu Gratiela Leocadia - prezent Domnul Mateescu Radu Valentin - prezent Dl Prefect Georgica Diaconu Constatand ca sunt prezenti 2/3 din numarul consilierilor, dau cuvantul domnului presedinte Oprea Nicolae pentru a intra in ordinea de zi. Dl Oprea Nicolae

  Va multumesc domnule Prefect. Bine ati venit. Ma incearca o oarecare emotie, imi aduc aminte ca in 1992 eram nu chiar o tanara speranta, dar aveam o perspectiva, nu numai in ceea ce ma priveste, vad si alti colegi care s-au implicat din acel moment in administratia publica aspre binele comunitatii.

  Va urez tuturor bun venit si spor la munca intr-o activitate care incepe intr-o perioada de pregatire, de mare responsabilitate si care se va incheia sper, si cred ca este si speranta dumneavoastra, cu Romania in Uniunea Europeana. Acest mandat inseamna drumul clar al Romaniei, al Ploiestiului ca locomotiva care trage spre aceasta directie, spre Uniunea Europeana. Este madatul care va marca acest eveniment extraordinar in viata noastra, a comunitatii noastre.

  Inainte de a intra in Ordinea de zi a sedintei de constituire a Consiliului Local, cred ca sunteti cu totii de acord sa primim binecuvantarea Inaltelor fete bisericesti.

  ***

  S-a desfasurat slujba religioasa oficiata de Sfintia Sa Parintele Protoereu Gheorghe Lazar.

  ***

  Dl Oprea Nicolae Sa incepem treaba. Pentru sedinta de constituire legea este simpla si clara. Va

  propun, astazi sa parcurgem sedinta de constituire in totalitate, iar din prima sedinta de

 • 3

  organizare a Consiliului Local sa parcurgem doar etapa privind alegerea viceprimarilor, urmand ca cealalta etapa de organizare, constituirea comisiilor de specialitate, sa o parcurgem la o data pe care sa o stabilim impreuna in cursul acestei sedinte. Va propun data de vineri 16 iulie orele 10,00. O sa va consult ulterior in vederea acestei date.

  Avem cinci puncte pe ordinea de zi: Constituirea comisiei de validare, si vom adopta o hotarare, hotararea nr. 1,

  dupa aceea validarea propriuzisa a mandatelor pe baza raportului comisiei de validare si vom adopta hotararea nr. 2, o a treia hotarare care constata si declara Consiliul Local Ploiesti legal constituit, dupa care va trebui sa alegem presedintele de sedinta, eu numindu-ma presedinte de varsta, iar dupa ce presedintele de sedinta isi intra in atributii pe baza hotararii nr. 4 pe care o vom adopta, ultimul punct nr. 5, procedura si adoptarea hotararii privind alegerea viceprimarilor municipiului Ploiesti.

  Daca nu aveti observatii, supunem la vot ordinea de zi : Cine este pentru ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi ordinea de zi a fost aprobata.

  * Din cei foarte multi invitati participanti la aceasta sedinta, dati-mi voie sa

  remarc prezenta domnului senator Mircea Ionescu Quintus – presedintele Consiliului de Onoare al Municipiului Ploiesti.

  Dl Mircea Ionescu Quintus In aceasta calitate sunt prezent la aceasta sedinta. Dl Oprea Nicolae Alaturi de domnia sa se afla primarita elevilor, Miruna Iulia Ion. Avem de

  aparat un trecut demn pentru Ploiesti si trebuie sa costruim un viitor mai bun pentru copiii nostri.

  Sunt prezenti de asemenea presedintii organizatiilor judetene de la Partidul Social Democrat – domnul senator Apostolache Victor, de la Partidul Romania Mare – domnul deputat Radulescu Emil si de la Partidul Umanist din Romania – domnul presedinte Florin Anghel.

  Am remarcat prezenta mai multor parlamentari si ma tem sa nu gresesc uitand pe cineva. Sunt prezenti sefi ai unor institutii judetene, sefi ai serviciilor si directiilor Consiliului Local si primariei. De asemenea reprezentantii media. Tuturor le multumim pentru participare. Salut prezenta domnului judecator Gheorghe din partea

 • 4

  Biroului Electoral al circumscriptiei municipiului Ploiesti, care are un rol important in economia acestei sedinte de constituire.

  Pentru a intra in ordinea de zi, un prim punct este « Proiect de hotarare privind constituirea comisiei de validare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. »

  Va reamintesc ca in urma votului ploiestenilor, cele 27 de mandate de consilieri au fost atribuite astfel : Partidul Social Democrat – 10, Partidul National Liberal – 9, Partidul Democrat – 3, Partidul Romania Mare – 3, Partidul Umanist din Romania – 2.

  Pentru constituirea comisiei de validare, avand in vedere ca sunt 5 partide reprezentate in Consiliul Local si Legea permite un numar de pana la 5 membrii, ar fi bine, si va consult si pe dumneavoastra, daca sa alcatuim o comisie de validare formata din 5 membrii, astfel incat fiecare partid sa desemneze cate un reprezentant in aceasta comisie.

  Daca dumneavoastra nu aveti observatii, supun la vot propunerea de 5 membrii :

  Cine este pentru ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi s-a aprobat propunerea de 5 membrii. Rog grupurile de consilieri sa faca propuneri de reprezentanti. O sa incep in

  ordinea reprezentarii. Dl Eparu Ioan Din partea grupului de consilieri ai Partidului Social Democrat propunem pe

  domnul consilier Savu Daniel. Dl Horia Victor Toma Din partea grupului de consilieri ai Partidului National Liberal propunem pe

  domnul consilier Popescu Catalin. Dna Trican Elena Din partea grupului de consilieri ai Partidului Democrat propunem pe domnul

  Ionita Dan. Dl Moraru Gheorghe Din partea Partidului Romania Mare propunem pe domnul Popa Marcian. Dna Gavrilescu Gratiela Leocadia Din partea Partidului Umanist din Romania propunem pe domnul Mateescu

  Radu.

 • 5

  Dl Oprea Nicolae Mi se atrage atentia ca domnul Popa Marcian este in acest moment supleant pe

  lista in procesul – verbal transmis de biroul electoral. Dl Socoleanu Radu Propunem pe domnul Moraru Gheorghe. Dl Oprea Nicolae Supunem la vot propunerile dumneavoastra : Cine este pentru domnul Savu Daniel ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi propunerea a fost aprobata.

  *

  Cine este pentru domnul Popescu Catalin ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi propunerea a fost aprobata.

  * Cine este pentru domnul Ionita Dan ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi propunerea a fost aprobata.

  * Cine este pentru domnul Moraru Gheorghe ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi propunerea a fost aprobata.

  *

  Cine este pentru domnul Mateescu Radu ? - 26 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi propunerea a fost aprobata.

  * In acest moment comisia este legal constituita.

 • 6

  Aici se afla documentele privind alegerile. Doamna secretar Mazalu sta la dispozitia comisiei de validare pentru a prezenta si lamuri toate aceste chestiuni.

  Luam o pauza, timp in care se alege presedintele si secretarul comisiei si se intocmeste procedura de validare.

  *

  Pentru a castiga timp, dau citire proiectului de hotarare nr. 1 « privind constituirea comisiei de validare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. » Consiliul Local al Municipiului Ploiesti: avand in vedere prevederile art. 32, alin. 2 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare; in conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003; luand act ca din propunerile consilierilor alesi a reiesit ca numarul membrilor comisiei de validare sa fie de 5 (cinci) pe toata durata mandatului; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare;

  H O T A R A S T E:

  Articol unic: Constituirea Comisiei de Validare a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, pe intreaga durata a mandatului, in urmatoare componenta:

  1. Daniel Savu - Presedinte 2. Catalin Popescu - Secretar 3. Dan Ionita - Membru 4. Gheorghe Moraru - Membru 5. Radu Valentin Mateescu - Membru Data in Ploiesti, astazi 1 iulie 2004.

  Avem cvorumul pentru vot. Cei 5 au fost supusi individual la vot. Cei care fac

  parte din comisie se abtin, nu cred ca este o problema sa votam. Cine este pentru ? - 21 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost aprobat.

  *

 • 7

  Sa asteptam rezultatele validarii.

  * Consult comisia de validare daca si-a ales presedintele si secretarul. Dl Savu Daniel Comisia de validare s-a intrunit, prin vot s-a ales presedintele, subsemnatul

  Daniel Savu si Secretarul in persoana domnului Popescu Catalin. Dau citire procesului verbal incheiat astazi 1 iulie 2004: Astazi 1 iulie 2004, Comisia de Validare aleasa de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in sedinta de constituire din data de 1 iulie 2004 a examinat, in conformitate cu prevederile art. 32 din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, legalitatea alegerii fiecarui consilier la scrutinul din data de 6 iunie 2004, in baza documentelor comunicate de catre Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Ploiesti, puse la dispozitie de catre Secretarul Municipiului Ploiesti, si anume :

  - procesul - verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor si atribuirea mandatelor pentru functia de consilier al Consiliului Local din data de 6 iunie 2004 ;

  - lista candidaturilor definitive pentru alegerile locale din 6 iunie 2004 in Municipiul Ploiesti ; Comisia de Validare constata ca numarul total al alegatorilor potrivit listelor

  electorale a fost de 207.637 alegatori si ca la urne s-au prezentat un numar de 94.909 alegatori. Din examinarea documentelor se constata ca alegerea consilierilor nu s-a facut prin frauda electorala si nu au existat incalcari ale legii privind alegerile locale.

  Comisia a luat cunostinta de declaratia scrisa a domnului Emil Calota (nr. 7447/23 iunie 2004) prin care acesta opteaza pentru functia de primar, renuntand la cea de consilier municipal. In aceasta situatie, locul ramas vacant urmeaza a fi ocupat de primul supleant de pe lista consilierilor declarati alesi a Partidului Social Democrat, in persoana domnului Dabija Mihail Bogdan, in conformitate cu adresa Partidului Social Democart nr. 7447/23 iunie 2004.

  Comisia a luat act si de declaratia doamnei Paula Maria Ivanescu (adresa nr. 7448/23 iunie 2004) si de adresa Organizatiei Judeteana Prahova a Partidului Democrat prin care aceasta renunta la calitatea de consilier local in favoarea calitatii de deputat, situatie in care va fi validat primul supleant de pe lista consilierilor declarati alesi in persoana domnului Palas Alexandru Paul.

  In atentia comisiei s-au aflat deasemenea, declaratia domnului Maracineanu Adrian si adresa Partidului Romania Mare - Filiala Judeteana Prahova (nr. 7449/23

 • 8

  iunie 2004) prin care renunta la functia de consilier local, optand pentru calitatea de parlamentar, primul supleant de pe lista consilierilor alesi ai Partidului Romania Mare fiind domnul Popa Marcian.

  In conformitate cu prevederile art. 88, 89, 90, 91 si 92 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, alesul local aflat in stare de incompatibilitate poate opta pentru una din functiile care atrage starea de incompatibilitate in termen de cel mult 15 zile de la validarea mandatului.

  Comisia a procedat la examinarea alegerii fiecarui consilier declarat ales si a constatat ca au fost respectate conditiile prevazute de lege, privind alegerea acestora.

  Pe cale de consecinta comisia propune validarea mandatelor consilierilor alesi la data de 6 iunie 2004, dupa cum urmeaza : o sa citesc in ordine alfabetica.

  Dl Oprea Nicolae Am rugamintea ca dupa ce dumneavoastra il prezentati eu sa il supun la vot,

  pentru a nu repeta procedura. Cel care este supus la vot nu voteaza. 1. Avramescu Gheorghe Teodor din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Avramescu Gheorghe Teodor a

  fost validat.

  * 2. Cosma Marcian din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Cosma Marcian a fost validat.

  * 3. Dabija Mihail Bogdan din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? -

 • 9

  In unanimitate de voturi domnul consilier Dabija Mihail Bogdan a fost validat.

  *

  4. Dosaru Elena Iuliana din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi doamna consilier Dosaru Elena Iulian a fost

  validata.

  * 5. Dumitru Carmen Mihaela din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi doamna consilier Dumitru Carmen Mihaela a fost

  validata.

  * 6. Eparu Ion din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Eparu Ion a fost validat.

  * 7. Gavrilescu Gra]iela Leocadia din partea PUR. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi doamna consilier Gavrilescu Gratiela Leocadia a

  fost validata.

  * 8. Grigore Crezantema Anca din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? -

 • 10

  In unanimitate de voturi doamna consilier Grigore Crezantema Anca a fost validata.

  *

  9. Iancu Ion din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Iancu Ion a fost validat.

  * 10. Ioni]\ Dan din partea PD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Ionita Dan a fost validat.

  * 11. Manea Natalia Antoneta din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi doamna consilier Manea Natalia Antoneta a fost

  validata.

  * 12. Mitu Augustin Constantin din partea PSD Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Mitu Augustin Constantin a fost

  validat.

  * 13. Mateescu Radu Valentin din partea PUR. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? -

 • 11

  In unanimitate de voturi domnul consilier Mateescu Radu Valentin a fost validat.

  *

  14. Moraru Gheorghe din partea PRM. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Moraru Gheorghe a fost validat.

  * 15. Oprea Nicolae din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Oprea Nicolae a fost validat.

  *

  16. Pala[ Alexandru Paul din partea PD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Palas Alexandru Paul a fost

  validat.

  * 17. Popescu C\t\lin din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Popescu Catalin a fost validat.

  * 18. Popescu Radu din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Popescu Radu a fost validat.

  *

 • 12

  19. Popa Marcian Bogdan din partea PRM. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Popa Marcian Bogdan a fost

  validat.

  * 20. Rusu Ioan din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Rusu Ioan a fost validat.

  * 21. Savu Daniel din partea PSD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Savu Daniel a fost validat.

  * 22. Sicoie Florin Lucian din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Sicoie Florin Lucian a fost

  validat. *

  23. Socoleanu Radu din partea PRM. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Socolean Radu a fost validat.

  * 24. Teodorescu Iulian Liviu din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? -

 • 13

  Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Teodorescu Iulian Liviu a fost

  validat.

  * 25. Trican Elena din partea PD. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi doamna consilier Trican Elena a fost validat.

  * 26. Toma Horia Victor din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Toma Horia Victor a fost

  validat.

  * 27. Toma Marcel din partea PNL. Cine este pentru? - 26 voturi Cine este impotriva? - Daca se abtine cineva? - In unanimitate de voturi domnul consilier Toma Marcel a fost validat. Dl Savu Daniel Am incheiat lista de 27 de consilieri alesi, drept pentru care s-a intocmit

  prezentul proces - verbal in doua exemplare, unul pentru comisie si unul pentru mapa sedintei de constituire.

  Dl Oprea Nicolae In aceste conditii va supun aprobarii proiectul de hotarare nr. 2 „privind

  validarea mandatelor consilierilor alesi la data de 6 iunie 2004. » Dau citire proiectului de hotarare :

  Consiliul Local al Municipiului Ploiesti :

 • 14

  vazand procesul verbal intocmit de Comisia de validare in care se consemneaza legalitatea alegerii consilierilor Municipiului Ploiesti si prin care se propune validarea mandatelor acestora ; in conformitate cu prevederile art. 32, alin. 2 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare; in baza prevederilor art. 6, alin. 4 - 6 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare;

  H O T A R A S T E:

  Articol unic: Validarea mandatelor consilierilor alesi la data de 6 iunie 2004, conform listei anexa, ce face parte integranta din prezenta hotarare.

  Lista anexa este ce ape care am votat-o individual. Cei 27 de consilieri in ordine alfabetica.

  Supunem la vot proiectul de hotarare: Cine este pentru ? - 27 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost aprobat.

  * In acest moment incepem depunerea juramantului de catre consilierii validati.

  Procedura este urmatoarea : secretarul municipiului citeste juramantul, dupa care fiecare consilier pe care il voi apela in ordine alfabetica se prezinta si cu mana stanga pe Biblie si Constitutie pronunta cuvantul « Jur ». Biblia si Costitutia se vor afla langa doamna Secretar.

  Dna Maria Magdalena Mazalu « Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\ tot ceea ce

  st\ `n puterile [i priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti. A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“ Avramescu Gheorghe Teodor Jur!

 • 15

  * Cosma Marcian Jur!

  * Dabija Mihail Bogdan Jur!

  * Dosaru Elena Iuliana Jur!

  * Dumitru Carmen Mihaela Jur!

  *

  Eparu Ion Jur!

  * Gavrilescu Gra]iela Leocadia Jur!

  * Grigore Crezantema Anca Jur!

  *

 • 16

  Iancu Ion Jur!

  * Ioni]\ Dan Jur!

  * Manea Natalia Antoneta Jur!

  * Mitu Augustin Constantin Jur!

  * Mateescu Radu Valentin Jur!

  * Moraru Gheorghe Jur!

  * Oprea Nicolae Jur!

  *

 • 17

  Pala[ Alexandru Paul Jur!

  * Popescu C\t\lin Jur!

  * Popescu Radu Jur!

  * Popa Marcian Bogdan Jur!

  * Rusu Ioan Jur!

  * Savu Daniel Jur!

  * Sicoie Florin Lucian Jur!

  *

 • 18

  Socoleanu Radu Jur!

  * Teodorescu Iulian Liviu Jur!

  * Trican Elena Jur!

  * Toma Horia Victor Jur!

  * Toma Marcel Jur!

  * Dl Oprea Nicolae Dau citire proiectului de hotarare nr. 3 privind declararea ca legal constituit a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. »

  Consiliul Local al Municipiului Ploiesti: vazand Hotararea Consiliului Local prin care au fost validate mandatele a 27 consilieri alesi la scrutinul din data de 6 iunie 2004 si ca acestia au depus juramantul;

  avand in vedere prevederile art. 36 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare;

 • 19

  in baza art. 7 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare;

  H O T A R A S T E:

  Articol unic: Declara legal constituit Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in componenta prevazuta in anexa ce face parte integranta din prezenta hotarare. Data in Ploiesti, astazi 1 iulie 2004. Anexa in ordine alfabetica cuprinde cei 27 de consilieri care au depus juramantul. Supunem la vot proiectul de hotarare:

  Cine este pentru ? - 27 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi consilierii au aprobat constituirea Consiliului Local al

  Municipiului Ploiesti.

  *** Conform legii, dupa adoptarea Hotarare de Consiliu Local nr. 3 misiunea presedintelui de varsta se apropie de sfarsit. Mai are decat un singur act, sa asigure alegerea presedintelui de sedinta care are dreptul sa conduca sedintele in urmatoarele 3 luni, cu reluare inca o data in cursul mandatului de 4 ani. Astept propuneri din partea dumneavoastra pentru presedintele de sedinta.

  Dl Savu Daniel Propun pentru conducerea sedintei tot pe domnul Oprea Nicolae, ca o

  recunoastere nu numai a meritelor de varsta ci si de credibilitate. Dl Rusu Ioan Propun pe domnul consilier Iulian Teodorescu. Dl Oprea Nicolae Daca nu mai sunt alte propuneri supun la vot propunerea facuta de domnul Savu

  Daniel : Cine este pentru ? - 15 voturi

 • 20

  Cine este impotriva ? - 11 voturi Daca se abtine cineva ? - 1 vot Cu 15 voturi « pentru », 11 voturi « impotriva » si o « abtinere » propunerea a

  fost aprobata. Va multumesc, nu mai este cazul sa supunem la vot si cea de a doua propunere.

  * Pentru sedinta de organizare a Consiliului Local, potrivit legii va propun sa

  parcurgem urmatoarea ordine de zi : Dati-mi voie sa citesc Proiectul de hotarare nr. 4 privind alegerea Presedintelui

  de Sedinta : Consiliul Local al Municipiului Ploiesti: in conformitate cu prevederile art. 37, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare; avand in vedere prevederile art. 8, alin. 1 si 2 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003; luand act de propunerea ca domnul Oprea Nicolae sa fie ales Presedinte de Sedinta; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare ;

  H O T A R A S T E: Articol unic: Alegerea ca Presedinte de Sedinta a domnului Nicolae Oprea.

  Data in Ploiesti, astazi 1 iulie 2004. Supunem la vot proiectul de hotarare: Cine este pentru ? - 27 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost aprobat.

  * Asa cum ati aprobat anterior, o sa dam cuvantul domnului judecator pentru a

  prezenta incheierea de sedinta a Judecatoriei Ploiesti cu privire la validarea mandatului primarului.

  Dl Gheorghe Dumitru

 • 21

  Inainte de a citi incheierea de sedinta, vreau sa va spun ca am fost presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie, arbitru de competitie electorala. Acum am si calitatea de a prezenta hotararea instantei, care consfinteste alegerile din 20.06.2004 pentru functia de primar al municipiului Ploiesti.

  « Dosar nr. 8058/2004 Incheiere pronuntata de Judecatoria Ploiesti in data de 21 iunie 2004. Verificandu-se dosarul inaintat de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1,

  orasul Ploiesti, judetul Prahova si inregistrat la aceasta instanta sub nr. 8058/2004, constata potrivit art. 93 alin. 2 din Legea 67/2004 privind alegerile autoritatilor administratiei publice locale, ca sunt intrunite conditiile necesare pentru validarea alegerii primarului.

  In speta, la alegerile din 06.06.2004 si ulterior din 20 iunie 2004, fata de procesul verbal incheiat de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 si actele aflate la dosar, urmeaza a se valida alegerea domnului CALOTA EMIL in functia de PRIMAR, in circumscriptia nr. 1 a municipiului Ploiesti :

  PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII DISPUNE : In baza art. 63 alin. 1 din Legea nr. 215/2001, privind administratia publica

  locala, raportat la art. 93 alin. 2 din Legea nr. 67/2004 privind alegerile autoritatilor administratiei publice locale, valideaza alegerea in functia de PRIMAR in Circumscriptia Electorala nr. 1 din orasul Ploiesti, judetul Prahova, a domnului CALOTA EMIL.

  Conform art. 64 alin. 3 din Legea nr. 215/2001 Incheierea se va comunica prefectului si se va prezenta in sedinta de constituire a consiliului local de catre judecator. »

  Va doresc domnule Primar sa conduceti un municipiu European. Dl Oprea Nicolae Domnule Primar, va invit sa va puneti esarfa ca simbol al functiei si sa depuneti

  juramantul. Dl Primar Subsemnatul EMIL CALOT|, Primar al Municipiului Ploiesti, `n

  conformitate cu prevederile art. 65 coroborat cu art. 34(1) din Legea nr.215/2001, privind administra]ia public\ local\, cu modific\rile [i complet\rile ulterioare, depun `n fa]a Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti urm\torul jur\[email protected]:

  Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\ tot ceea ce st\ `n puterile [i priceperea mea

 • 22

  pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti. A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“

  Dl Oprea Nicolae Cred ca sunteti de accord sa oferim domnului primar un scurt timp pentru o

  prima alocutiune in fata consiliului. Dl Primar Domnilor parlamentari, Sfintia Dumneavoastra Parinte Protoereu, doamnelor si

  domnilor consilieri, onorata audienta, o sa incerc sa fiu scurt, pentru ca este un moment deosebit.

  Ceea ce s-a intamplat in iunie 2004 a schimbat configuratia politica a scenei politice locale si observati ca inclusiv faptul ca suntem la cea de a treia intalnire arata ca apar noi forme de dialog si de negocieri politice, chestiuni care apartin unei democratii mai mature, politice in Romania. Nu pot sa spun decat ca la inceput de nou mandat, le multumesc colegilor mei viceprimari si echipei cu care in perioada 2000 – 2004 am lucrat, pentru modul in care s-au implicat si am reorganizat administratia locala. Dati-mi voie sa felicit pe toti consilierii alesi in functie si validati acum cateva minute si sa le transmit ca indiferent de partidul pe care-l reprezinta, sper ca in Ploiesti institutia Consiliului Local, institutia primariei si aceasta sala de consiliu sa fie loc de dialog si constructie.

  Cred ca Ploiestiul si ploiestenii au nevoie de solutii si resurse pentru o viata mai buna, au nevoie de un dialog civilizat bazat pe respect si toleranta.

  Din punctul meu de vedere sper ca acest mandat 2004 – 2008 sa aduca cat mai aproape de ploiesteni standardul unei vieti civilizate, iar pe dumneavoastra sa va consider apropiati de ploiesteni si de mine totodata, in efortul comun pentru un oras mai modern, mai curat si din ce in ce mai european.

  Nu as vrea sa fac anticipari, dar vreau sa urez de pe acum succes viceprimarilor care vor fi alesi. Indiferent din ce partide vor veni, viata in primaria Ploiesti va fi o viata de 12 ore zilnic de alergatura si efort, dedicate pentru ploiesteni, iar locul pentru comoditate si explicatii ale nereusitei nu se vor mai regasi in primarie.

  Va multumesc inca o data tuturor pentru faptul ca impartim acest moment solemn si dati-mi voie in numele colegilor mei din executivul ploiestean sa va consideram alaturi in eforturile noastre pentru mai binele orasului.

  Va multumesc ! Dl Oprea Nicolae Va multumim domnule primar, intram la punctul de baza al ordinei de zi,

  alegerea viceprimarilor.

 • 23

  Ca procedura, potrivit legii avem de parcurs urmatorii pasi : prezentarea propunerilor de catre grupurile de consilieri sau consilieri. Doar aceste doua categorii de participanti au voie sa faca propuneri pentru cele doa functii de viceprimari. Am considerat un lucru cunoscut faptul ca la Ploiesti potrivit legii alegem doi viceprimari.

  Dupa ce se fac propunerile, ca presedinte de sedinta voi consulta pe cei propusi daca sunt de acord sa candideze. In baza propunerii si a acordului vor fi inscrise candidaturile pe buletinul de vot, pe care vi-l prezinta doamna secretar. Potrivit Regulamentului cadru aprobat de Ordonanta de Guvern nr. 35 procedura de vot se poate exprima in 2 feluri : 1 – sa trecem numele si pe cele pe care nu le dorim sa le taiem, caz in care am considerat ca ar fi ingreunata munca comisiei de validare, sau sa ne exprimam optiunea prin « da ».

  Acest buletin este buletinul clasic pe care l-am folosit si la consiliile precedente si poate exprima foarte clar dorinta de vot, numele candidatului si optiunea care inseamna « Da ». Putem avea maxim 2 optiuni, pentru ca se aleg 2 viceprimari. Dupa intocmirea buletinului il vom multiplica in 27 de exemplare pe care vom aplica sigiliul consiliului sub controlul comisiei de validare. Comisia de validare va lua in primire cele 27 de buletine. Exista un loc amenajat pentru exercitarea votului secret. Avem o cabina de vot si urna. Comisia de validare va distribui cate un bulletin de vot fiecarui consilier care intra in cabina, exercita votul, dupa care depune buletinul in urna. Dupa incheierea exercitiului votului comisia de validare ia urna si numara voturile intr-o camera amenajata si ne prezinta rezultatul.

  Va propun sa fiti de acord sa fie considerate nule voturile care pot fi in unul din urmatoarele cazuri : nu s-a exprimat nici o optiune, s-au exprimat mai mult de doua optiuni si daca pe buletinul de vot in afara de optiunea exprimata prin cuvantul « da » apare si un alt inscris sau semn de orice fel. Atunci buletinul se anuleaza.

  Daca nu aveti observatii legate de aceasta procedura prevazuta de lege, o supunem la vot :

  Cine este pentru ? - 27 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi procedura a fost aprobata.

  * Rog comisia de validare sa fie pregatita iar doamna secretar sa scrie

  propunerile. Va rog cine doreste sa faca propuneri ? Dl Savu Daniel Din partea grupului de consilieri ai Partidului Social Democrat fac urmatoarele

  doua propuneri : doamna Gavrilescu Gratiela Leocadia si domnul Socoleanu Radu. Dl Oprea Nicolae

 • 24

  Consult pe cei doi daca sunt de acord sa candideze la functia de viceprimar. Dna Gavrilescu Gratiela Leocadia Da, sunt de acord. Dl Socoleanu Radu Sunt de acord. Dl Teodorescu Iulian Din partea grupului de consilieri ai Partidului National Liberal propunem pe

  domnul consilier Horia Victor Toma. Dl Oprea Nicolae Domnule consilier, va consult daca sunteti de acord. Dl Horia Victor Toma Da, sunt de acord. Dl Palas Paul Din partea grupului Partidului Democrat propun pe doamna consilier Trican

  Elena. Dl Oprea Nicolae Va consult daca sunteti de acord sa candidati. Dna Trican Elena Sunt de acord. Dl Oprea Nicolae Din partea Partidului Romania Mare si Partidului Umanist din Romania

  nemaifiind alte propuneri, constat ca au fost facute un numar de patru propuneri. Putem inchide lista cu candidaturile.

  Rog comisia de validare sa supravegheze din acest moment multiplicarea buletinelor si exercitarea votului.

  *

  S-a procedat la vot secret, in ordine alfabetica.

  * Dupa exercitarea votului comisia de validare s-a retras pentru numararea

  voturilor si incheierea procesului verbal.

 • 25

  *

  Dl Savu Daniel Dau citire procesului verbal : « PROCES – VERBAL - incheiat astazi 1 iulie 2004. Comisia de Validare aleasa de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in

  sedinta de constituire din data de 1 iulie 2004 a procedat la numararea voturilor exprimate pentru candidatii propusi la functiile de Viceprimari ai Municipiului Ploiesti.

  S-a constatat ca propunerile consilierilor pentru alegerea in functiile de Viceprimari au vizat pe domnii Gavrilescu Gratiela Leocadia, Socoleanu Radu, Toma Horia Victor si Trican Elena .

  Votul a fost secret. S-au constatat urmatoarele : - numarul consilierilor prezenti care si-au exprimat votul este de 27 . - numarul de voturi valabil exprimate este de 27 . - numarul de voturi nule este de ____-____ . 1. Doamna Gavrilescu Gratiela Leocadia, a obtinut 15 voturi favorabile. 2. Domnul Socoleanu Radu a obtinut 15 voturi favorabile. 3. Domnul Toma Horia Victor a obtinut 12 voturi favorabile. 4. Doamna Trican Elena a obtinut 12 voturi favorabile. Comisia de Validare constata ca doamna Gavrilescu Gratiela Leocadia si

  domnul Socoleanu Radu au obtinut numarul necesar de voturi pentru a fi alesi in functiile de Viceprimari ai Municipiului Ploiesti.

  Drept pentru care s-a incheiat prezentul proces – verbal in doua exemplare.” Dl Oprea Nicolae Va multumim domnule presedinte. Dau citire proiectului de hotarare nr. 5, privind alegerea Viceprimarilor

  Municipiului Ploiesti: Consiliul Local al Municipiului Ploiesti:

  in conformitate cu prevederile art. 38, alin. 2, lit. a si art. 78, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare; in baza art. 10 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003;

 • 26

  avand in vedere procesul – verbal al Comisiei de Validare in care s-a consemnat numarul de voturi exprimate pentru alegerea celor doi Viceprimari si din care reiese ca au intrunit un numar de 15 voturi si respectiv un numar de 15 voturi; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare,

  H O T A R A S T E:

  Art. 1 Alege in functiile de Viceprimari ai Municipiului Ploiesti, pe doamna Gavrilescu Gratiela Leocadia si pe domnul Socoleanu Radu.

  Art. 2 Ia act de incetarea mandatelor de consilieri ale domnilor Gavrilescu Gratiela Leocadia si Socoleanu Radu. .

  Data in Ploiesti, astazi 1 iulie 2004. Supunem la vot acest proiect de hotarare: Cine este pentru ? - 27 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost aprobat.

  * Invit pe doamna viceprimar si pe domnul viceprimar sa depuna juramantul in

  functiile pe care le vor indeplini. Dna Gavrilescu Gratiela Leocadia Subsemnata Gavrilescu Gratiela Leocadia, `n conformitate cu prevederile

  art. 11 din Regulamentul de Organizare si Func]ionare al Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti, aprobat prin Hot\[email protected] Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti nr. 164/2003, depun `n fa]a Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti urm\torul jur\[email protected], `n calitate de viceprimar:

  Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\

  tot ceea ce st\ `n puterile [i priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti.

  A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“

  * Dl Socoleanu Radu

 • 27

  Subsemnatul Socoleanu Radu, `n conformitate cu prevederile art. 11 din Regulamentul de Organizare si Func]ionare al Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti, aprobat prin Hot\[email protected] Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti nr. 164/2003, depun `n fa]a Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti urm\torul jur\[email protected], `n calitate de viceprimar:

  Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\

  tot ceea ce st\ `n puterile [i priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti.

  A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“ Dl Oprea Nicolae Sa le uram succes in activitate si le promit ca pot conta pe srpijinul nostru. Vreau sa va consult daca sunteti de acord sa validam si cei doi supleanti

  care urmeaza firesc in locul celor doi viceprimari. Comisia de validare sa-si intre in atributii si doamna secretar sa prezinte

  dosarele. Dna Maria Magdalena Mazalu Este vorba de domnul Banu Andrei din partea Partidului Umanist din

  Romania si doamna Vasilescu Evelinne Ileana din partea Partidului Romania Mare.

  Dl Oprea Nicolae Rog comisia de validare sa preia si sa raporteze consiliului propunerile de

  validare.

  * V-am avansat o propunere pentru data urmatoarei sedinte. Intre timp au

  fost mai multe solicitari pentru a programa urmatoarea intrunire luni 19 iulie ora 15,00. Domnule Primar este misiunea dumneavoastra de a convoca aceasta sedinta.

  Ar fi un moment bun ca cei doi viceprimari sa ne adreseze cateva cuvinte. Dna Gavrilescu Gratiela Leocadia Stimata asistenta, domnule Prefect, domnule Primar si dragi colegi. Este

  primul meu cuvant adresat dumneavoastra din aceasta postura si as vrea sa multumesc in primul rand colegilor mei de partid care nu au facut altceva in aceasta perioada decat sa ma sustina.

 • 28

  Vreau sa multumesc consilierilor care astazi mi-au acordat acest vot si vreau sa va asigur ca asa cum Partidul Umanist din Romania a reusit intr-o scurta perioada de timp sa se afirme, vom reusi impreuna cu un primar bun si cu un al doilea viceprimar bun sa facem o treaba nu buna ci foarte buna in acest municipiu. 12 ore de munca, chiar daca sunt femeie nu vor fi suficiente. Va multumesc si va astept in continuare sa lucram, sa uitam din ce partid provenim si sa lucram pentru oameni.

  Dl Socoleanu Radu Domnule Presedinte, domnule Prefect, domnule Primar, stimati colegi,

  stimati invitati! Este prima mea alocutiune in calitate de viceprimar. In primul rand as

  vrea sa multumesc locuitorilor acestui oras fara de care nu eram aici si in al doilea rand consiliului care m-a desemnat in aceasta functie, intr-un mandat pe care il consider destul de greu. Avem multe sarcini si multe de facut. Sunt in asentimentul domnului Primar si il asigur de toata energia mea pentru a conlucra si a face din acest oras intradevar un oras european. Tin sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta campanie electorala, colegilor mei de partid fara de care nu puteam sa ajung aici si asigur locuitorii de o totala transparenta. Voi fi un viceprimar al tuturor, al oamenilor care vor sa avem un oras european.

  *

  Dl Oprea Nicolae Comisia de validare a revenit, dau cuvantul domnului Savu Daniel. Dl Savu Daniel Comisia de validare a procedat la verificarea legalitatii celor doua dosare

  depuse de Partidul Umanist Roman si Partidului Romania Mare privind supleantii dupa alegerea viceprimarilor si constata legalitatea acestor adrese si a dosarelor prezentate. Astfel, in locul domnului Socoleanu Radu ales viceprimar urmatorul supleant este doamna Vasilescu Evelinne Ileana si ca urmare a alegerii doamnei Gavrilescu Gratiela Leocadia in calitate de viceprimar, urmatorul supleant pe lista este domnul Andrei Banu. Indeplinesc conditiile de legalitate cerute si dau cuvantul presedintelui sedintei pentru a trece la validare.

  *

  Dl Oprea Nicolae Va prezint proiectul de hotarare nr. 6, privind validarea mandatelor unor

  consilieri pe locurile devenite vacante.

 • 29

  Consiliul Local al Municipiului Ploiesti :

  vazand procesul verbal intocmit de Comisia de validare in care se consemneaza legalitatea mandatelor primilor supleanti alesi pe listele de candidati ai Partidului Umanist din Romania si ai Partidului Romania Mare, ca urmare a vacantarii a doua locuri prin alegerea viceprimarilor;

  avand in vedere adresele Partidului Umanist din Romania si Partidului Romania Mare prin care s-a confirmat fiecare supleant. in conformitate cu prevederile art. 32, alin. 2 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare; in baza prevederilor art. 6, alin. 4 - 6 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Consiliului Local al Municipiului Ploiesti aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti nr. 164/2003; in temeiul art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare;

  H O T A R A S T E:

  Articol unic: Validarea mandatelor urmatorilor consilieri : 1. Vasilescu Evelinne Ileana - Partidul Romania Mare

  2. Banu Andrei - Partidul Umanist din Romania Data in Ploiesti, astazi 1 iulie 2004.” Supunem la vot acest proiect de hotarare:

  Cine este pentru ? - 25 voturi Cine este impotriva ? - Daca se abtine cineva ? - In unanimitate de voturi proiectul de hotarare a fost aprobat.

  * Ii invit pe cei doi consilieri sa depuna juramantul : Dl Banu Andrei Subsemnatul BANU ANDREI, `n conformitate cu prevederile art. 34(1) din

  Legea nr.215/2001, privind administra]ia public\ local\, cu modific\rile [i

 • 30

  complet\rile ulterioare, depun `n fa]a Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti urm\torul jur\[email protected], `n calitate de consilier:

  Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\

  tot ceea ce st\ `n puterile [i priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti.

  A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“

  *

  Dna Vasilescu Evelinne Ileana Subsemnata VASILESCU EVELINNE ILEANA, `n conformitate cu

  prevederile art. 34(1) din Legea nr.215/2001, privind administra]ia public\ local\, cu modific\rile [i complet\rile ulterioare, depun `n fa]a Consiliului Local al Municipiului Ploie[ti urm\torul jur\[email protected], `n calitate de consilier:

  Jur s\ respect Constitu]ia [i legile ]\rii [i s\ fac cu bun\-credinţ\ tot ceea ce st\ `n puterile [i priceperea mea

  pentru binele locuitorilor Municipiului Ploie[ti. A[a s\-mi ajute Dumnezeu!“

  ***

  Dl Oprea Nicolae Cred ca sunt in acceptiunea dumneavoastra sa invitam pe domnul Mircea

  Ionescu Quintus – presedintele Consiliului de Onoare iar dupa aceea pe domnisoara Miruna Iulia Ion – primarita elevilor sa ia cuvantul.

  Dl Mircea Ionescu Quintus Va multumesc. As fi preferat sa fie invers. Domnule Prefect, domnule presedinte al consiliului, domnule primar, doamna si

  domnule viceprimari, doamnelor si domnilor consilieri, in numele Consiliului de Onoare al Municipiului Ploiesti, o institutie unica in administratia publica locala din tara noastra, care pana acum a avut o activitate multumitoare, ca un corp de intelepti, de oameni cu experienta, format din cetateni de onoare ai orasului nostru, in numele acestei prestigioase formatiuni, in primul rand vreau sa va felicit pentru ca ati fost alesi fiecare in functii si in situatii diferite, dar impreuna in conducerea orasului nostru, un oras greu de condus, cu foarte multe probleme, dar parerea mea este ca asa cum am vazut componenta consiliului si a conducerii cred ca veti fi in stare sa

 • 31

  rezolvati la timp si in cele mai fericite conditii pentru concetatenii nostrii ploiesteni multiplele si grelele probleme de care luam cunostinta in fiecare zi.

  Veti folosi fara indoiala experienta domnului primar, elanul cu care cei doi viceprimari evident tineri si plini de dorinta de a-si face datoria, ca si fortele acestor 27 de consilieri, pentru a aduce orasul nostru acolo unde dorim cu totii. Cei care v-au dat votul in acest scop vi l-au dat. Sa fie condus mai bine si mai profitabil pentru cetateni si pentru prestigiul orasului nostru, aceasta importanta localitate, eu as spune cea mai importanta dupa Bucuresti, dar or sa se supere alte cateva municipii. Traiesc aici si stiu ce inseamna viata in municipiul Ploiesti.

  Felicitandu-va inca o data din partea acestui prestigios corp al Cetatenilor de Onoare sunt sigur ca va veti face in asa fel datoria ca fiecare veti ajunge cetateni de onoare ai municipiului Ploiesti. Va multumesc si va doresc sa faceti treaba buna pentru ca de aceea ati fost alesi aici.

  Dra Miruna Iulia Ion Pentru ca imi este teama sa nu omit pe cineva, o sa ma adresez dumneavoastra

  doar prin doamnelor si domnilor. Vreau sa va multumesc ca m-ati invitat astazi aici, ma simt norocoasa ca am

  putut participa la o sedinta atat de importanta si ma simt norocoasa ca aflu noutatile de la nivelul conducerii locale inaintea celorlalti.

  In acelasi timp vreau sa spun ca zi de zi invat de la cei din jur ca trebuie sa lupt pentru ceea ce vreau, ca exista atat invingatori cat si invinsi. Trebuie sa speram in continuare ca ziua de maine ne va aduce ceva mai bun, pentru ca puterea sta in mainile noastre. Invat ca viata desi frumoasa este o confruntare eterna.

  Mult succes in continuarea si vreau sa va spun ca voi fi alaturi de toti cei care se vor prezenta si vor avea emotii ca si mine de fiecare data. Le voi tine pumnii. Succes.

  Dl Oprea Nicolae Domnule Prefect, va rog sa constatati legalitatea intrunirii noastre. Domnul Prefect Georgica Diaconu Multumesc domnule Presedinte. Ma bucur ca astazi suntem impreuna. Vreau sa salut Parlamentarii de Prahova,

  pe domnul Primar pe care cu aceasta ocazie il felicit pentru preluarea noului mandat de 4 ani, pe doamna si domnul viceprimari pentru mandatul pe care il incep astazi, si bineinteles pe dumneavoastra toti consilierii care sunteti la primul, al doilea sau chiar al treilea mandat.

  Electoratul si-a pus mari sperante in dumneavoastra. Faptul ca sunteti astazi aici, ca v-au mandatat, ca ati depus juramantul , demonstreaza ca toti aceia care v-au

 • 32

  acordat votul si-au pus mari sperante in dumneavoastra. Va recomand sa nu dezamagiti acesti oameni.

  In primul rand in mandatul de patru ani in primele 2, 3 sedinte probabil vor mai aparea mici frecusuri, dar sunt convins ca veti deveni oameni de administratie, oameni preocupati de viitorul municipiului nostru, un municipiu asa cum a spus si domnul senator, de o importanta deosebita.

  Va recomand ca in tot ceea ce faceti sa va preocupati de lucrurile mari ale municipiului Ploiesti. Faceti strategii pe termen mediu si lung 15, 20, 30 de ani, ca fiecare consiliu care vine si incepe un nou mandat sa preia din strategia dumneavoastra tot ceea ce poate sa faca intr-un mandat. Fiecare consiliu sa aiba o continuitate, astfel incat municipiul nostru in 2025 – 2030 sa se regaseasca acolo unde ne dorim cu totii.

  Ati preluat astazi un mandat si o sa predati o administratie la nivel european. Anul 2007 speram, sunt convins, va fi anul aderarii Romaniei. Va aduce foarte multe fonduri, foarte multi bani pentru noi. Fondurile de preaderare vor fi undeva la 2,8 – 3 miliarde de euro. Fondurile structurale din 2007, 2010, 2011 vor fi undeva la 10, 11 miliarde de euro. In ultimele videoconferinte premierul dadea exemplu comparativ ce inseamna 10, 11 miliarde euro. Inseamna atati bani cati s-au investit in Romania din ’90 pana astazi. De aceea va ridic o problema deosebita, ca in mandatul acesta sa faceti tot ce este posibil, tot ce depinde de dumneavoastra sa absolviti acesti bani. Acesti bani nu pot fi absolviti decat prin proiecte care sa se ridice la nivel european, astfel incat credibilitatea dumneavoastra si prin dumneavoastra a noastra a prahovenilor, sa fie cat mai buna la nivel european.

  Totodata va recomand nu va indepartati de cei care v-au ales. Nu va indepartati de electorat. Acesti oameni si-au pus sperantele in dumneavoastra. Vrand, nevrand in economia de piata pe care o dorim cu totii nu toti concetatenii orasului nostru au putut sa preia acest stas al economiei de piata. Foarte multi se regasesc acolo unde stim cu totii. Nu pot sa isi duca zilele de azi pe maine. Aceasta este o realitate. Nu fugiti de realitatea care exista in jurul nostru. Sa facem cu totii front comun ca acesti oameni sa-i aducem langa noi, sa ne simta aproape, sa dialogam cu ei, astfel incat sperantele pe care dumnealor si le-au pus in dumneavoastra, in noi toti sa nu fie desarte. Eu va felicit pentru mandatul pe care il incepeti astazi. Fiti convinsi ca institutia prefecturii este alaturi de dumneavoastra si impreuna putem face lucruri deosebite pentru municipiul Ploiesti si pentru judetul Prahova.

  Tuturor felicitari si multa sanatate.

  *** Dl Oprea Nicolae Acestea fiind problemele de la ordinea de zi, declar sedinta inchisa,

  multumindu-va pentru participare.

 • 33

  * * *

  Epuizandu-se problemele de la ordinea de zi, sedinta a luat sfarsit, drept pentru

  care s-a intocmit prezentul proces – verbal intr-un singur exemplar. PRESEDINTE DE VARSTA SECRETAR,

  SI DE SEDINTA, Oprea Nicolae Maria Magdalena Mazalu


Recommended