+ All Categories
Home > Documents > Procedura Vanz Interne Firma Sim. 16.03.2011

Procedura Vanz Interne Firma Sim. 16.03.2011

Date post: 25-Sep-2015
Category:
Upload: nanilaurentiurazvan
View: 232 times
Download: 3 times
Share this document with a friend
Description:
Firma simulata procedura de vanzari interne
24
PROCEDURA DE VÂNZĂRI INTERNE ÎN CADRUL ÎNTREPRINDERII SIMULATE 1. Activitatea comercială în cadrul firmei simulate Activitatea comercială a firmei se regăseşte în cadrul acesteia împărţită astfel: marketing-vânzări, achiziţii (funcţionalenefuncţionale), import-export. Marketingul reprezintă o concepţie asupra orientării, organizării şi desfăşurării activităţii comerciale în cadrul firmei. Conform conceptului de marketing, o organizaţie ar trebui să încerce lansarea de produse care să satisfacă nevoile consumatorilor printr- un set coordonat de activităţi care să permită acesteia să-şi îndeplinească obiectivele. Satisfacţia consumatorului este principala componentă a conceptului de marketing. Intr-o prima fază, firma trebuie să afle ce vor face consumatorii şi apoi cu aceasta informaţie să încerce să creeze produsele cerute. In continuare, firma trebuie să modifice, să adapteze şi să dezvolte produsele pentru a ţine pasul cu schimbarea dorinţelor consumatorilor şi a preferinţelor acestora. Conceptul de marketing accentuează importanţa consumatorilor şi subliniază că activitatea de marketing a firmei începe şi se termină cu aceştia. In sfera marketing-ului se includ toate activităţile ce alcătuiesc fluxul bunurilor şi serviciilor de la producător la consumator. In concluzie, marketingul propune folosirea unui instrumentar pentru cercetarea nevoilor de consum a pieţei şi impune o bază de cunoştinţe din domenii cum ar fi: psihologie, sociologie, economie, statistică, merceologie. Scopul principal al vânzărilor este de a îndeplini obiectivele planificate de dezvoltare a firmei, în privinţa comercializării produselor firmei, prin abordarea directă a clienţilor.
Transcript

I

Procedura de vnzri interne

N CADRUL NTREPRINDERII SIMULATE1. Activitatea comercial n cadrul firmei simulate

Activitatea comercial a firmei se regsete n cadrul acesteia mprit astfel: marketing-vnzri, achiziii (funcionale(nefuncionale), import-export.

Marketingul reprezint o concepie asupra orientrii, organizrii i desfurrii activitii comerciale n cadrul firmei. Conform conceptului de marketing, o organizaie ar trebui s ncerce lansarea de produse care s satisfac nevoile consumatorilor printr-un set coordonat de activiti care s permit acesteia s-i ndeplineasc obiectivele. Satisfacia consumatorului este principala component a conceptului de marketing.

Intr-o prima faz, firma trebuie s afle ce vor face consumatorii i apoi cu aceasta informaie s ncerce s creeze produsele cerute. In continuare, firma trebuie s modifice, s adapteze i s dezvolte produsele pentru a ine pasul cu schimbarea dorinelor consumatorilor i a preferinelor acestora.

Conceptul de marketing accentueaz importana consumatorilor i subliniaz c activitatea de marketing a firmei ncepe i se termin cu acetia. In sfera marketing-ului se includ toate activitile ce alctuiesc fluxul bunurilor i serviciilor de la productor la consumator.

In concluzie, marketingul propune folosirea unui instrumentar pentru cercetarea nevoilor de consum a pieei i impune o baz de cunotine din domenii cum ar fi: psihologie, sociologie, economie, statistic, merceologie.

Scopul principal al vnzrilor este de a ndeplini obiectivele planificate de dezvoltare a firmei, n privina comercializrii produselor firmei, prin abordarea direct a clienilor.

Astfel, obiectivele ce trebuie urmrite n desfurarea activitii de marketing - vnzri din cadrul firmei sunt: creterea segmentului de pia; extinderea afacerii, prin diversificarea ofertei de produse; alegerea canalelor de distribuie eficiente; atingerea nivelului dorit de vnzri.

Atribuiile activitii de marketing-vnzri sunt: studierea cererii de produse ale firmei pe pia; realizarea chestionarelor i interpretarea acestora; stabilirea strategiilor de marketing (pia, produs, pre, plasare, promovare), pornind de la obiective; previziunea i planificarea vnzrilor; se ocup de problemele de prezentare a produselor ctre clieni: ambalare, mod de expunere etc.; gestioneaz relaiile clienilor cu firma.

Dintre responsabilitile ce revin derulrii activitii de marketing-vnzri din cadrul firmei: oferirea de informaii clienilor privind produsele noi ale firmei; studierea concurenilor.

Achiziionarea reprezint activitatea prin care n firm sunt aduse materii prime, materiale, echipamente etc din afara acesteia.

n scopul derulrii eficiente a activitii de achiziionare, obiectivele sunt: achiziionarea de materii prime, materiale etc. conform cerinelor firmei i la timp; contactarea furnizorilor care au preuri mici la materii prime, materiale etc., dar nu n detrimentul calitii.

Principalele atribuii ale activitii de achiziionare sunt: depozitarea n bune condiii a materiei prime; livrarea la termenul stabilit n contract i n condiiile stabilite de client; planificarea necesarului de materie prim a firmei; contractarea furnizorilor de materie prim necesar firmei.

Dintre resposabilitile ce trebuie avute n vedere pentru ndeplinirea activitii de achiziionare a firmei: ntocmirea planului de aprovizionare cu materii prime; recepia materiilor prime de la furnizori; controlul stocurilor de materii prme i materiale ale firmei; emite comenzi de aprovizionare a firmei cu materii prime i materiale.

2. Organizarea departamentului comercial din cadrul firmei simulate

n cadrul activitii comerciale a firmei simulate trebuie s se in cont de:

fluxul de materiale de coresponden, comenzi, chestionare etc. ce necesit un rspuns rapid - ntrzierile pot crea disconforturi pentru clieni i pot afecta imaginea firmei;

angajaii, ca fiind principala resurs a firmei simulate, trebuie implicai activ n cadrul departamentului comercial;

angajaii trebuie ncurajai s gseasc singuri soluii la anumite probleme sau mpreun cu echipa.

Structura organizaional a departamentului comercial al firmei simulate cuprinde urmtoarele posturi:

n organigrama firmei simulate, repartizarea posturilor aferente activitii comerciale se face astfel:

Figura nr.2.1.: Organigrama departamentului comercial

Fiecare dintre activitile comerciale ale firmei simulate presupune completarea i circulaia unor documente specifice n cadrul departamentului, ct i n celelalte departamente.

Tabel nr.2.1: Principalele activiti i documente ce apar n cadrul procesului de vnzare a produselor n cadrul firmei simulate

Denumirea fazeiActiviti

1. Verific comanda Informaii de intrare:

comenzile clienilor primite de la secretariat;

comenzile clienilor primite telefonic.

Atribuii operative:

la primirea Comenzii se deschide procedura viznd clientul;

nregistrarea Comenzii n Registrul Comenzi Intrate;

compar Comanda primit de la client cu lista produselor, verificnd codul i descrierea acestora;

verific condiiile comerciale stabilite i dac este cazul se ia legtura cu clientul pentru a rezolva eventualele inadvertene.

Rezultat final:

informaiile din comanda clientului sunt verificate.

2. Confirm comanda Informaii de intrare:

comanda clientului vizat.

Atribuii operative:

completeaz formularul Confirmare de comand, urmrind stocurile de produse din magazie; n Confirmarea de comand se specific data la care se completeaz formularul, statutul clientului, cantitatea cerut din fiecare produs;

d un numr formularului de comand i l nregistreaz n Dosarul Comenzi n Lucru dup care l transmite la secretariat pentru a fi expediat clientului;

Observaie:

n cazul n care produsele nu sunt disponibile sau sunt disponibile parial, se introduce Confirmarea de Comand mpreun cu Comanda de la client ntr-un plic, i se arhiveaz ntr-un (Dosar de Comenzi Nerezolvate(, pentru a fi rezolvat n zilele urmtoare. Se completeaz formularul Cerere de Achiziie indicnd cantitatea de produse ce trebuia completat conform Comenzii primite de la client.

Rezultate finale:

Confirmarea de Comand verificat conform cu produsele cese afl n magazie;

confirmarea comenzii pariale arhivat;

formularul Cerere de Achiziie trimis la Achiziii funcionale sau Achiziii nefuncionale, dup caz;

trimiterea Confirmrii de Comand clientului.

3. Verificarea clienilor Informaii de intrare:

Lista firmelor simulate din Romnia.

Atribuii operative:

verificarea informaiilor privind firmele simulate din Romnia (nume, adres, produse etc.);

contactarea prin telefon sau pe e-mail a clienilor pentru a le propune produsele din catalogul de pezentare cu scopul de a fi vndute;

ia n considerare eventualele sugestii de la clieni pentru a fi utilizate n scopul mririi gamei de produse a firmei.

Rezultat final:

verificarea listei de clieni i contactarea acestora.

Activitile principale, precum i documentele care circul n cadrul departamentului comercial, atunci cnd se dorete achiziionarea materiilor prime, a materialelor sunt prezentate n tabelul de mai jos.

Tabelul nr. 2.2.: Principalele activiti i documente ce apar n cadrul procesului de achiziionare a produselor n cadrul firmei simulateDenumirea

fazeiActivitatea

1. Comandarea achiziionrii produselor Informaii de intrare: formularul Situaia Stocurilor primit de la magazie;

formularul Cerere de Achiziii de la biroul vnzri;

lista furnizorilor.

Atribuii operative: verificarea corelrilor ntre Cererea de achiziii i stocuri i decide dac este necesar desfurarea tranzaciei;

identificarea furnizorilor care ar putea onora Cererea de Achiziii;

completeaz formularul Comand de achiziii adresat furnizorului, indicnd exact cantitatea i natura mrfii cerute, precum i preul, modalitatea de plat i transportul;

formularul Comand de achiziii poate fi expediat prin e-mail n cazul n care furnizorul are adres pe Internet sau prin intermediul faxului de la secretariat;

nregistreaz n Registrul Comenzi n lucru ultimul formular, introducnd numrul comenzii, furnizorul i adresa acestuia, i cantitatea cerut din fiecare produs;

la terminarea operaiunii, arhiveaz Comand de achizii n Dosarul de Comenzi Emise. Rezultat final: Comanda de achiziii este emis furnizorului.

2. Verificarea documentele venite de la furnizor Informaii de intrare: Scrisoarea de Transport, Avizul de nsoire a Mrfii i Factura de la furnizor.

Atribuii operative: verific conformitatea documentelor primite de la furnizor cu Comanda de achiziii;

vizeaz documentele dac sunt corecte, n caz contrar contacteaz furnizorul pentru a cere explicaii;

trimite documentele primite de la furnizor la contabilitate.

Rezultat final: documentele de la furnizor sunt trimise la contabilitate.

3. Procedura de vnzri interne n cadrul firmei simulate

1. Se primete o cerere de ofert de la un cumprtor (COF). Aceasta ajunge prin pot, fax sau telefon, la secretariat -S.

Model_1_Cerere de ofertaFIRMA: I.S. STUDCONF S.R.L.

Adresa: Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]

CERERE DE OFERTA

Va rugam a dispune sa ni se trimita pana la data de 31.03.2011 o oferta detaliata pentru urmatoarele produse:

1. Top vascoza;

2. Jeans.

In oferta va rugam sa specificati codurile produselor, preturile produselor, precum si eventualele reduceri de preturi pentru comenzile de loturi mari.

In asteptarea unui raspuns rapid din partea dvs., va rugam sa acceptati expresia intregii noastre stime,

Director de marketing, Data,

Mirela Apachitei 14.02.2011

Model_2_Cerere de ofertaFIRMA: I.S. STUDCONF S.R.L.

Adresa: Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected] DE OFERTA

Stimate D-le Director,

Rugam sa ni se trimita catalogul dvs. de produse si lista de preturi cu referirile la rabaturile de pret la cantitate pana la data de 31.03.2011.

Va multumim anticipat,

Cu stima,

Director de marketing, Data,

Mirela Apachitei 14.02.2011

2. Secretariatul (S) o nregistreaz n registrul de intrri - ieiri (RIE-S), o fotocopiaz i o transmite la ofertare pe piata intern - V1. Registru de intrari iesiri (RIE - S)Nr.

crt.Denumire documentINTRARIIESIRISemnatura

Sursa intrariiDataObs.BeneficiarDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

............................

3. Ofertare pe piata interna (V1) o nregistreaz n registrul de cereri de ofert (RCOF-V1) i realizeaz oferta (OF), pe care o nregistreaz n registrul de oferte emise (ROFE-V1), o pune n plic, scrie adresa i o transmite la secretariar (S), care o nregistreaz n registrul intrari iesiri (RIE - S), o fotocopiaz i o expediaz.

Registru cereri de oferta (RCOF-V1)

Nr.

crt.Denumire documentINTRARISemnatura

Sursa intrariiDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

...................

Oferta De la: IS SIMTEX S.R.L.

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]: I.S. STUDCONF S.R.L

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]

In atentia Domnului Director,

Va multumim pentru cererea dvs. de oferta nr. 01, din 14.02.2011. Am fi incantati ca firma dvs. sa se numere printre clientii nostri permanenti.

Oferta pe care o putem face in acest moment pentru articolele solicitate de dvs. este urmatoarea:

Nr.

crt.

Cod produs

Denumire produs

U.M.

Pret unitar

fara TVA (RON)

01.

STX_T001

Top vascoza

Buc.

90,44

02.

STX_P001

Jeans

Buc.

105,64

Marfa se livreaza in cel mult 7 zile lucratoare de la primirea comenzii, iar contravaloarea marfii se va achita in 14 zile de la data facturarii.

Pentru o comanda de peste 300 RON, oferim un discount de 5%, iar peste 600 RON, 8%.

Pentru intarzieri la livrare sau la plata, va propunem perceperea unor penalitati de 0,5% pe zi din valoarea tranzactiei.

Va siguram de calitatea produselor si promptitudine,

Cu stima, Director, Data, Daniela Cioban 15.02.2011

Registru oferte emise (ROFE - V1)

Nr.

crt.Denumire documentIESIRISemnatura

DestinatarDataObs.

01.Oferta (OF)IS SIMTEX S.R.L.15.02.2011

...................

Registru de intrari iesiri (RIE - S)

Nr.

crtDenumire documentINTRARIIESIRISemnatura

Sursa intrariiDataObs.BeneficiarDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

02.OfertIS STUDCONF S.R.L.15.02.2011

4. Secretariatul (S) primete comanda (COM) de la cumprtor, o nregistreaz n registrul intrri ieiri (RIE S), o fotocopiaz i o transmite la gestionare comenzi interne (V2).

Comanda

De la: I.S. STUDCONF S.R.L

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]: IS SIMTEX S.R.L.

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]

In atentia Domnului Director,

Va multumim pentru oferta dvs., din 15.02.2011. Dorim s v remitem o comand pentru produsele menionate n ofert.

V rugm s ne livrai, n condiiile impuse de dvs. n oferta mai sus menionat, urmtoarele:

Nr.

crt.

Cod produs

Denumire produs

Cantitate

U.M.

Pret unitar

fara TVA (RON)

Total

01.

STX_T001

Top vascoza

10Buc.

90,44

904,4

02.

STX_P001

Jeans

10Buc.

105,64

1056,4

Din oferta dvs. am reinut urmtoarele:

livrarea mrfii se face n cel mult 7 zile lucrtoare de la primirea comenzii; contravaloarea marfii se va achita in 14 zile de la data facturarii;

propunem perceperea unor penalitati de 0,5% pe zi din valoarea tranzactiei, pentru ntrzieri la livrare sau plat.

Solicitm de asemenea ca modalitate de plat CEC-ul.

V rugm sa confirmai prezenta comand n termen de 24 de ore de la primirea ei.

Cu respect, Director, Data,

Iuliana Popescu 16.02.2011

Registru de intrari iesiri (RIE - S)

Nr.

crtDenumire documentINTRARIIESIRISemnatura

Sursa intrariiDataObs.BeneficiarDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

02.OfertIS STUDCONF S.R.L.15.02.2011

03.Comanda(COM)IS STUDCONF S.R.L.16.02.2011

5. Gestionare comenzi interne (V2) o verific din punct de vedere calitativ i cantitativ, o nregistreaz n registrul de comenzi intrate (RCIV2), verific stocul din magazie (STOC) i dac exist cantitatea cerut* emite confirmarea de comand (CCOM) n dou exemplare: unul l pune n plic, scrie adresa, l transmite la secretariat (S), care l nregistreaz n registrul intrri ieiri (RIE S), l fotocopiaz, nchide i timbreaz plicul i l expediaz; al doilea merge la facturare (V3); comanda se arhiveaz n dosarul de comenzi n lucru (DCL) .*n cazul n care NU exist cantitatea cerut n comand, se trece la etapa 6*.Registrul comenzi intrate (RCI-V2)

Nr.

crt.Denumire documentNr.

COMData intrriiDen. produseNr. buc.Data livrrii mrfiiBeneficiarSemntur

01.Comand (COM)0116.02.2011Top vscoz123.02.2011I.S. STUDCONF S.R.L.

Jeans1

...........................

Situaia stocurilor zilnice (STOC)

Nr.

crt.Denumire produsCodU.M.Pre unitar fr T.V.A.Cant. ziua precedentCant. existent

01020304050607

01.Top vscozSTX_T001BUC90,445050

02.JeansSTX_P001BUC105,645050

.....................

Obs.: n funcie de comenzile intrate n firm de la diferii cumprtori, magazia (M) va nregistra diferenele de stoc n documentul de mai sus, pe coloanele 06, respectiv 07.Confirmarea de comand (CCOM)De la: IS SIMTEX S.R.L.

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]: I.S. STUDCONF S.R.L

Iasi, Blv. D. Mangeron, nr. 53, 700050

Tel.: 0232/278783

Fax: +40 232 230491

E-mail: [email protected]

In atentia Domnului Director,

Confirmm cu mulumiri primirea comenzii dvs. nr. 01 din data 16.02.2011 de pentru:

1. Top vscoz

10 buci

904,4 RON per bucat

2. Jeans

10 buci

1056,4 RON per bucat

Comanda va fi executat conform instruciunilor dvs. Marfa va fi gata de livrare la data de 23.02.2011 dup cum ai dorit.

Suntem convini c buna calitate a produselor noastre va fi la nlimea ateptrilor dvs. i c executarea prompt a comenzii va facilita noi tranzacii.

Cu stim, Departament comercial, Data, 17.02.2011

Registru de intrari iesiri (RIE - S)

NrcrtDenumire documentINTRARIIESIRISemnatura

Sursa intrariiDataObsBeneficiarDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

02.OfertIS STUDCONF S.R.L.15.02.2011

03.Comanda

(COM)IS STUDCONF S.R.L.16.02.2011

04.Confirmare de comand (CCOM)IS STUDCONF S.R.L.17.02.2011

6. Gestionare comenzi interne (V2) emite dispoziia de livrare (DL) i o transmite la magazie (M). Dispoziie de livrare (DL)_________________________________________________________________________

Furnizor I.S. SIMTEX S.R.L. |

| |

| DISPOZIIE DE LIVRARE |

| ___________________________________ |

| | Nr. 01........................... | |

| | Data (ziua, luna, anul) 17.02.2011| |

| |___________________________________| |

| Vei elibera produsele de mai jos ctre I.S. STUDCONF S.R.L............ |

| prin delegatul Marius Ioni........ cu delegaia nr. 13/03.01.2011.... |

| buletin de identitate seria ...... nr. ....... emis de ................ |

|_________________________________________________________________________|

|Nr. | | U/M | Cantitatea | |

|crt. | Denumirea produselor | |____________________| Preul unitar |

| | | | Dispus | Livrat | |

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

|1.___|_Top vscoz____________|_buc_|____10___|___10_____|____904,4_______|

|2.___|_Jeans__________________|_buc_|____10___|___10_____|___1056,4_______|

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

|_____|________________________|_____|_________|__________|_______________|

| Semntura | Dispus livrarea | Gestionar | Primitor |

|_______________|_______________________|_______________|_________________|

7. Magazia (M) consemneaz n fia de magazie (FM) i n registrul de magazie (RM) eliberarea mrfii i arhiveaz dispoziia de livrare (DL).Fia de magazie (FM)_Top vscozUnitatea:

_I.S. SIMTEX S.R.L._________FI DE MAGAZIEPagina: _______

Magazia:

_ I.S. SIMTEX S.R.L._________Produs: Top vscozCod: STX_T001

Descriere produs: Top cu guler nalt rsucit, din vscoz de culoare maro havana.Compoziie: vscozU/MPre unitar

BUC90,44

DocumentIntrriIeiriStocData i

semntura de control

DataNumrFel

01.02.201101NIR5050

17.02.201101AVIM1040

Fia de magazie (FM)_JeansUnitatea:

_I.S. SIMTEX S.R.L._________FI DE MAGAZIEPagina: _______

Magazia:

_ I.S. SIMTEX S.R.L._________Produs: Jeans

Cod: STX_P001

Descriere produs: Pantaloni din denim, de culoare gri antracit, ce au croiala uor evazat (bootcut), dunga calcat, patru buzunare pe fa, dou pe spate i nchidere cu fermoar i nasture metalic. Pe buzunarul drept din spate au aplicata o placuta metalica pe care este gravat logo-ul Simtex.Compoziie: 98% bumbac, 2% elastanU/MPre unitar

BUC105,64

DocumentIntrriIeiriStocData i

semntura de control

DataNumrFel

01.02.201101NIR5050

17.02.201101AVIM1040

Obs.: Fiecare produs din oferta firmei simulate va avea o Fi de magazie n care se vor nregistra informaii privind circulaia acestuia n funcie de comenzile primite.Registru de magazie (RM)Nr.

crt.Den. produsCodSI INTRRIIEIRISF Semntura

DataCant.UMDataCant.UM

01.Top vscozSTX_T001001.02.201150buc50

02.Top vscozSTX_T0015017.02.

201110buc40

03.JeansSTX_P001001.02.201150buc50

04.JeansSTX_P0015017.02.

201110buc40

...........................

Legend: SI stoc iniial, SF stoc final8. Facturarea (V3) primete confirmarea de comand (CCOM) de la gestionare comenzi interne (V2) i emite: factura n trei exemplare (F1-albastru, F2-rou,F3-verde); avizul de nsoire a mrfii (AVIM); scrisoarea de transport (ST). Transmite n plic cu adres F1, AVIM i ST, la secretariat (S). Acesta le nregistreaz n registrul de intrri-ieiri (RIES), le fotocopiaz (cu excepia facturii) timbreaz plicul i l expediaz. F2 este transmisa la scaden i cas (T1), care l nregistreaz n registrul scadenar pentru clieni (RSC-T1) i l arhiveaz. F3 este transmis la gestionare comenzi interne (V2), care l arhiveaz mpreun cu comanda.

FacturaI.S. SIMTEX S.R.L.Cumparator: I.S.STUDCONF S.R.L.

Punct lucru: Iai, Blv. D. Mangeron, nr. 53Sediul: Iai, Blv. D. Mangeron, nr. 53

Sediul social: Iai, Blv. D. Mangeron, nr. 53

Judetul: IasiJudetul: Iasi

Tel.: /Fax:

E-mail: [email protected]

C.I.F.(C.U.I.): 1210679 C.I.F.(C.U.I.): 1210678

Nr. ONRC: J- 22-017/22.11.2010 Nr. ONRC: J- 22-108/22.11.2010

Cod IBAN: 403501Cod IBAN: 403501

Banca: ROCT-BANCA VIRTUALA, str. Corbului 7/CBanca: ROCT-BANCA VIRTUALA, str. Corbului 7/C

CSSV: 6200 RON

F A C T U R A

Seria si nr factura:

Data facturii: 17.02.2011

Cota T.V.A. : 24%

Nr. crt.Cod si denumire

produse sau servicii

U.M.CantitatePret unitar

(faraT.V.A.)

leiValoare

leiValoare

T.V.A.

lei

012345(3*4)6

1Top vscozBuc.1090,44904,4212,1

2JeansBuc.10105,641056,4247,7

Semnatura si stampila furnizoruluiTotal,

din care accize1960,8459,8

Semnatura de primireTotal de plata (col.5+col.6)

2420,6

Scadenta facturii : 03.03.2011

Modalitate de plata :C.E.C.

Date privind livrarea:

Numele / Prenumele delegatului: Marius Ioni

Cartea de identitate seria: XT/nr: 072760Mijlocul de transport nr: B-47-VWC

Livrarea s-a facut la ora de: 14,00data de: 17.02.2011

Marius IoniExemplar:

XT072760/2870625330671

Obs.: Calculul T.V.A.: T.V.A.= SUMA x 24:124

Pre fr T.V.A. = SUMA T.V.A. Aviz de nsoire a mrfii Seria Nr. Furnizor: I.S. SIMTEX S.R.L... Cumparator: I.S. STUDCONF S.R.L.Forma juridica..SRL...

Nr. inmatr. in Reg.Com./an:

Nr inmatr.Reg. Com./an: J- 22-108/22.11.2010J- 22-017/22.11.2010 C.I.F.: 1210678... C.I.F.: 1210679.. Sediul Iai, Blv.D. Mangeron, nr. 53Capital social: 6200 RON ..

Judetul: Iai..Sediul Iai, Blv. D. Mangeron, nr. 53

Contul....... Punct de lucru: Iai. Banca: ROCT-BANCA VIRTUALA...Adresa punct de lucru........

Contul: ......... Banca: ROCT-BANCA VIRTUALA...

Tel/Fax..........

Data (ziua, luna, anul) 17.02.2011Nr. Crt.SPECIFICATIA

(produse, ambalaje, etc.)U.M.Cantitatea

livrataPretul unitar

(fara T.V.A.) lei -Valoare TVA-lei-

012345

12

Top vscozJeansBuc.Buc.1010904,41056,4212,10247,7

Semnatura

si stampila

furnizorului

Date privind privind expeditia:

Numele delegatului Marius Ioni

B.I./C.I. Seria XT Nr. 072760, elib............................................Mijlocul de transport B-47-VWC

Expedierea s-a facut in prezenta noastra la data de 17.02.2011, ora 14.00..

SemnaturileTotal: 2420,6

Semnatura

de primire

Scrisoare de transport (ST)1.Scrisoare de transport Exemplar nr 01 Nr..din 17.02.2011.

Unitatea auto careia i se solicita transportul: Euromax company Iai2.

Expeditor I.S. SIMTEX S.R.L.Adresa Blv. D. Mangeron, nr. 53, IaiCont virament..

3.

Autodub..,cu (fara) remorca de-4.Mijlocul auto se va prezenta

Localitatea IaiAdresa: Blv. D. Mangeron, nr. 53, Iai La staia: I.S. STUDCONF. S.R.L.

Tarif..Timp utilizareore

Amenajari

Alte mentiuni.

Pentru a se transporta

a) la ducere:

de la I.S. SIMTEX S.R.L la I.S. STUDCONF. S.R.L.ruta: IaiDenumirea mrfii: articole textile greutate2 kg

b) la napoiere:

de la .......la ...................ruta ..........................Denumirea marfii: .. greutateSemnatura expeditorului5.

Inregistrat nrAcceptat

6. Mijloc Nr. Tonaj Nr. foi de parcurs auto inmatriculare 257983 utilizat B-47-VWC Atv. .. Autodub Rem. . Data asigurarii plii

7. Se percepe tarif pentru operatiuni de expeditie, transportul Nr.delegaiei Semntura,

incarcandu-se n ........................... Nr. aviz de expediie ...... .......

8. Loc de prezentareData i oraGreutateaNumele i prenumele celui care confirmSemnatura

sosiriiplecriincrcatdescrcat

I.S. STUDCONF. S.R.L.

9. Documente care nsoesc transportul10.Calculul sumei de plata

a) la ducereb) la napoiereFelul tarifuluiElem.de tarifareLei

Factura

Aviz de nsoire a mrfii

Primit ncrctura cf. datelor inscrise in documentele de livrare

SemnaturaPrimit ncrctura cf. datelor nscrise n documentele de livrare

Semnatura

Doc.ncasareTotal

Registru scadenar pentru clieni (RSC-T1)Nr.

crt.Denumire clientLocalitateCod fiscalNr. facturData emiterii facturiiSoldScaden

01.I.S. STUDCONF S.R.L.Iai...0117.02.2011243,1303.03.2011

........................

Registru de intrari iesiri (RIE - S)

Nr

crtDenumire documentINTRARIIESIRISemnatura

Sursa intrariiDataObsBeneficiarDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)IS STUDCONF S.R.L.14.02.2011

02.OfertIS STUDCONF S.R.L.15.02.2011

03.Comanda

(COM)IS STUDCONF S.R.L.16.02.2011

04.Confirmare de comand (CCOM)IS STUDCONF S.R.L.17.02.2011

05.Factura (F)IS STUDCONF S.R.L.17.02.2011

06.AVIMIS STUDCONF S.R.L.17.02.2011

07.Scrisoare de transport (ST)IS STUDCONF S.R.L.17.02.2011

9. Scadenta si casa (T1) din I.S. STUDCONF SRL emite cecul in baza facturii, avizului de insotire a marfii si scrisorii de transport. Cec

ROCT-BANCA VIRTUALA, str. Corbului 7/C, Timisoara

seria cec.emis la data 18.02.2011

Localitatea IASI

Pltii n schimbul acestui cecSuma 2420,6 RON

Suma: doua sute patruzeci si trei RON si treisprezece bani(cifre)

(litere)

In contul I.S. SIMTEX S.R.L.

(numele si contul beneficiarului)

reprezentnd c/v: cumpararea

Pltitor: I.S.STUDCONF S.R.L.

Administrator..Semntura..

Pltibil la ROCT swift ROCTROTICod banc 403501

10. CEC-ul ajunge la departamentul financiar contabil al I.S. SIMTEX S.R.L., iar banii sunt virati in contul acesteia.

6*. Dac nu exist stoc, gestionare comenzi interne (V2) emite o cerere de achiziii (CA) pe care o transmite la achiziii funcionale (A1). Cerere de achiziii Ctre

ACHIZIII FUNCIONALE (A1)

CERERE DE ACHIZIII

Ca urmare a comenzii nr. 01, din 16.02.2011 provenind de la firma I.S. STUDCONF S.R.L. Iai, v informm c este necesar achiziionarea urmtoarelor produse, pentru onorarea comenzii:

Nr.

crt.

Cod produs

Denumire produs

Cantitate

U.M.

Pret unitar

fara TVA (RON)

Total

01.

STX_T001

Top vascoza

10Buc.

90,44

904,4

ntocmit,

..................(V2)

17.02.2011

7*. Achiziii funcionale (A1) primete cererea de achiziii (CA) de la gestionare comenzi interne (V2) i o analizeaz, o compar cu stocul existent, o semneaz pe verso i o ndosariaz n dosarul cererilor de achiziie (DCA A1).8*. Achiziii funcionale (A1) ntocmete cererea de ofert (COF) n trei exemplare, pentru 3 furnizori diferii i semneaz pe verso toate exemplarele, nregistreaz cele trei exemplare n registrul cererilor de ofert (RCOF A1); trimite cele 3 plicuri la secretariat (S) pentru expediere.Registru cereri de oferta (RCOF-A1)

Nr.

crt.Denumire documentFURNIZORISemnatura

Denumire furnizoriDataObs.

01.Cerere de oferta (COF)......

...................

9*. Achiziii funcionale (A1) primete de la secretariat (S) cele 3 (trei) oferte i analizeaz concordana ntre cererea de ofert (COF) i ofert (OF); decide asupra furnizorului; ndosariaz cele 3 exemplare din ofert (OF) n dosarul de oferte (DOF-A1).10*. Achiziii funcionale (A1) ntocmete comanda (COM) n 2 (dou) exemplare i le nregistreaz n registrul de comenzi n lucru (RCL-A1); transmite un exemplar din comand (COM) la secretariat (S), ndosariaz al doilea exemplar din comand (COM) n dosarul de comenzi emise (DCE-A1).

Registru comenzi n lucru (RCL A1)Nr.

crt.Denumire documentNr.

COMData emiterii comenziiDen. produseNr. buc.FurnizorSemntur

01.Comand (COM)0116.02.2011Top vscoz1S.C. MATRIXCONF S.R.L. Iai

........................

11*. Achiziii funcionale (A1) primete de la secretariat (S) confirmarea de comand (CCOM) i o ndosariaz n dosarul confirmrilor de comand (DCCOM-A1).12*. Achiziii funcionale (A1) primete de la secretariat (S) cte un exemplar din factur (F1), aviz de nsoire a mrfii (AVIM), scrisoare de transport (ST); opereaz n registrul de comenzi n lucru (RCL-A1) la comanda respesctiv.13*. Achiziii funcionale (A1) ntocmete nota de intrare recepie (NIR); transmite NIR i avizul de nsoire a mrfii (AVIM) la magazie (M).Not de intrare recepie (NIR)Unitatea

I.S.SIMTEX S.R.L........

NOT DE RECEPIE I CONSTATARE DE DIFERENE

Nr.

Doc.DataCod furnCod

primitorNr. comandaNr. Factura/AVIMCont creditor

ZiuaLunaAnul

011503201101/18.02.201101/01

Subsemnaii, membrii comisiei de recepie, am procedat la recepionarea valorilor materiale furnizate de S.C.MATRIXCONF S.R.L............... din 15.03.2011.......... cu vagonul/auto nr. .IS 09 IMP....................

documente nsoitoare Factur/AVIM delegat Popescu Ioan.................

constatndu-se urmtoarele:

Nr.

Crt.Den. bun. recept.Cont

deb.CodU.M.Cantit. cf. documenteReceptionatAdaos comercial (10%)

Cant.Pret achiz.UnitarTotal (6x8)

0123456789

01.Top vascozaBuc.F/AVIM20757,5150

TOTAL

XXXXXXX

Pret de achizitie

unitar + adaosul comercial

(7+8)TVAValoare la pret de vanzare inclusiv TVA

UnitaraTotala

(6x11)Unitara

(10+11)Totala

(6x13)

1011121314

82,519,71394.2102.212044.2

Comisia de recepie Primit n gestiune

Numele i prenumeleSemnturaNumele i prenumeleSemnturaDataSemnatura

Not de intrare recepie (NIR) verso

Det. cantitii Pe cntarul nr. s-a fcut prin:

Det. calitii s-a fcut prin

proba ............... nr. ............

Expeditor ........... Cru ...................... nsoitor ..........

Staia de expediie .............. Staia de destinaie ................

Data eliberrii ....... Data expedierii .......... Data sosirii ........

Delegaii furnizorului (cru neutru) care au participat la recepie:

Participani la recepie

Alte mentiuni

Din partea

cui Numele i prenumeleCalit.Buletin de identitateSemntura

Diferene (+/-)

*Denumirea bunurilor recepionate CodU/MCantitatePre unitar de achiziieValoare

Concluziile comisiei de recepie .......................................

........................................................................

........................................................................

Punctul de vedere al delegatului furnizorului/cruului (delegatul neutru)

........................................................................

14*. Achiziii funcionale (A1) transmite factura i scrisoarea de transport (F1 i ST) la contabilitate (C1).

Manager general

AVIZ DE INSOTIRE A MARFII

Departament comercial

Achiziii funcionale

Achiziii nefuncionale

Ofertare pe piaa intern

Gestionare comenzi

Facturare pe piaa intern

Import

Export

Activitate promoional

Cercetri de marketing


Recommended